Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 18:15   #331
strawberry162
Rozeznanie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ciąża jest młodsza. Pani doktor zapisała na karcie ciąży tydzień 5/6, ale widziałam serduszko Wszystko jest w porządku. Mam troszeczkę płynu w brzuchu, cystę, ale na razie mam się tym nie zadręczać. Będziemy to monitorować. Teraz muszę zrobić badania i cieszyć się ciążą

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Zapomniałam dopisać, ze termin porodu wg USG to 09 lipca 2013 roku
Tak ogromnie się cieszę, że wszystko w porządku !!! Ja już też nie mogę się doczekać kiedy zobaczę serduszko

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:23   #332
koteczek2000
Raczkowanie

Super Anulka_p gratuluję To musi być cudowne uczucie widzieć serduszko swojego maluszka A 5/6 tydzień to według OM czy usg ?
koteczek2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:43   #333
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koteczek2000 Pokaż wiadomość
Super Anulka_p gratuluję To musi być cudowne uczucie widzieć serduszko swojego maluszka A 5/6 tydzień to według OM czy usg ?
Wg USG. Ostatnią @ miałam 28 września, więc wg OM jest to starsza ciąża. Pani doktor powiedziała, że pęcherzyk jest mniejszy niż 7 tygodniowy, więc do zapłodnienia doszło później i ciąża jest młoda. Określiła właśnie, że to 5/6 tydzień.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:43   #334
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

ja też po badaniu, ale u mnie tylko potwierdzenie pęcherzyka ciążowego, zarodka podobno jeszcze nie było widać... nie mówiąc o serduszku... 5 tydzień, a ostatnią miesiączkę miałam 4.10.. kolejne badanie i usg za 3-4 tygodnie, wtedy też wszystkie badania, niech sobie kropka rośnie w spokoju..

jak widać co lekarz to inne podejście

Anulka gratulacje
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 20:45   #335
Margosia__
Zakorzenienie

A mnie dziś cały dzień męczą mdłości...
Tak marudziłam, ze nie mam objawów
A po dzisiejszym przytulaniu z kibelkiem już mam dość

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;37529535]ja też po badaniu, ale u mnie tylko potwierdzenie pęcherzyka ciążowego, zarodka podobno jeszcze nie było widać... nie mówiąc o serduszku... 5 tydzień, a ostatnią miesiączkę miałam 4.10.. kolejne badanie i usg za 3-4 tygodnie, wtedy też wszystkie badania, niech sobie kropka rośnie w spokoju..

jak widać co lekarz to inne podejście

Anulka gratulacje [/QUOTE]

Ja też tak miałam...
na pierwszej wizycie nie było nic widać na usg tylko miękka macica i niezbyt wysoka beta, a następna wizyta po 5 tygodniach...
Ale ładnie Fasolka urosła i już oglądaliśmy serduszko
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:35   #336
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Wg USG. Ostatnią @ miałam 28 września, więc wg OM jest to starsza ciąża. Pani doktor powiedziała, że pęcherzyk jest mniejszy niż 7 tygodniowy, więc do zapłodnienia doszło później i ciąża jest młoda. Określiła właśnie, że to 5/6 tydzień.
Gratulację!!!
zastanawiam się bo dzielą Nas 4 dni od OM, u Ciebie widoczne serduszko, a u mnie jeszcze pęcherzyka nie widać;( może owu miałam później czy jak? Boże ja zawsze tak panikuję a następna wizyta dopiero w środęjak byłam w środę to ginka obliczyła mi 5/6 tydz od OM a 3/4 tydz od zapłodnienia.Hmm...

Sorry dziewczyny, że tak marudzę ale ze mną tak jest

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:11   #337
chcacaBiciaSerca
Przyczajenie

hej, w sumie to powinnam sie juz pozegnac, ale choc wiem, ze nie bede juz mamusia lipcowa, chetnie tu do Was zagladm i sledze Wasze wpisy i trzymam kciuki za kazda z osobna, nowym mamusiom moje gratulacje
A nowosc u mnie taka, zla bo zla, ale wydaje sie byc lepsza w innym kontekscie, otoz, wczoraj beta spadla do 40, wiec lekarz powiedzial, ze to pewnie ciaza biochemiczna i sama powinnam sie oczyscic, tylko ze moj organizm nie mysli o tym, i poki co nie czuje by cokolwiek mialo sie dziac, chyba ze to juz za mna ale jak? termin c.bioch. wydaje sie byc mniejszym zlem od c. pozamacicznej, dla mojego organizmu, i lepsze rokowania na nastepne starania, ale tak czy siak bol taki sam. czekac do wtorku, ponownie zrobic bete by zeszla na minimum, i sie pokaze, dotarlo do mnie ze tym razem tez nie bylo nam dane, noce i dnie przeplakane, chcialabym juz miec to za soba i znow zaczac starac sie o dzidzie najgorsze co nas czeka to czekanie, ktoreego chyba kazda z nas nie znosi

teso badz spokojna, zobaczysz serducho

BelleFramboise 3/4 tydz to mlodziutka ciaza, ma prawo pokazac sie pozniej, bedzie dobrze

Pozdrawiam Was Wszystkie i dziękuję za otuchę, życzę spokojnych meisiecy do porodu, niech Wam dzidzie zapewniają tyle atrakcji na ile maja tylko ochoty one tez maja swoje prawa bede Was obserwowac z ukrycia a jesli cos sie u mnie pokaze kiedys, to nie omieszkam sie pochwalic 3majcie sie
chcacaBiciaSerca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:25   #338
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chcacaBiciaSerca Pokaż wiadomość

Pozdrawiam Was Wszystkie i dziękuję za otuchę, życzę spokojnych meisiecy do porodu, niech Wam dzidzie zapewniają tyle atrakcji na ile maja tylko ochoty one tez maja swoje prawa bede Was obserwowac z ukrycia a jesli cos sie u mnie pokaze kiedys, to nie omieszkam sie pochwalic 3majcie sie
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i już niedługo będziesz mogła pochwalić się ponownie II kreseczkami, a później zdjęciem pięknej dzidzi już poza brzuszkiem
Stary 2012-11-10, 08:29   #339
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Gratulację!!!
zastanawiam się bo dzielą Nas 4 dni od OM, u Ciebie widoczne serduszko, a u mnie jeszcze pęcherzyka nie widać;( może owu miałam później czy jak? Boże ja zawsze tak panikuję a następna wizyta dopiero w środęjak byłam w środę to ginka obliczyła mi 5/6 tydz od OM a 3/4 tydz od zapłodnienia.Hmm...

Sorry dziewczyny, że tak marudzę ale ze mną tak jest
4 dni na tym etapie to już jest bardzo dużo, a jeszcze bardzo często zdarza się, że owulacja się przesunie wystąpi troszkę później i już mogą się zrobić nawet dwa tygodnie różnicy...
Tu liczą się nawet godziny dlatego nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać...
Miejmy nadzieję, ze czekanie zostanie wynagrodzone!

Cytat:
hej, w sumie to powinnam sie juz pozegnac, ale choc wiem, ze nie bede juz mamusia lipcowa, chetnie tu do Was zagladm i sledze Wasze wpisy i trzymam kciuki za kazda z osobna, nowym mamusiom moje gratulacje
A nowosc u mnie taka, zla bo zla, ale wydaje sie byc lepsza w innym kontekscie, otoz, wczoraj beta spadla do 40, wiec lekarz powiedzial, ze to pewnie ciaza biochemiczna i sama powinnam sie oczyscic, tylko ze moj organizm nie mysli o tym, i poki co nie czuje by cokolwiek mialo sie dziac, chyba ze to juz za mna ale jak? termin c.bioch. wydaje sie byc mniejszym zlem od c. pozamacicznej, dla mojego organizmu, i lepsze rokowania na nastepne starania, ale tak czy siak bol taki sam. czekac do wtorku, ponownie zrobic bete by zeszla na minimum, i sie pokaze, dotarlo do mnie ze tym razem tez nie bylo nam dane, noce i dnie przeplakane, chcialabym juz miec to za soba i znow zaczac starac sie o dzidzie najgorsze co nas czeka to czekanie, ktoreego chyba kazda z nas nie znosi

teso badz spokojna, zobaczysz serducho

BelleFramboise 3/4 tydz to mlodziutka ciaza, ma prawo pokazac sie pozniej, bedzie dobrze

Kochana... tu zawsze będzie miejsce dla Ciebie a później i Twojego Maleństwa, które będzie miało najsilniejszą Mamę jaką znam!
Stary 2012-11-10, 10:57   #340
Niunia20
Rozeznanie

Witajcie ...chyba będę miała przyjemność do was dołączyć... wczoraj zrobiłam 2 testy oba pozytywne OM 10.10 owu 22.10 ...trochę o mnie 26 lat od 16 miesięcy męzatka w sumie 16 miesięcy starań z czego 3 z lekami od gin. w poniedziałek idę na bhcg i do gin niech sprawdzi czy wszystko ok ... termin z kalkulatorów 17.07.2013
nie mogłam się już doczekać kiedy będę mogła dołączyć do wątku przyszłych mam

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2012-11-10 o 19:56
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:01   #341
koteczek2000
Raczkowanie

chcacaBiciaSerca trzymamy kciuki za Ciebie, już niedługo na pewno dołączysz do mam czekających na dzidziusia

Dziewczyny mnie wczoraj przestały boleć piersi, nie mam żadnych objawów, strasznie się boję, że coś się stało Tak jakoś czuję się jakbym nie była w ciąży Mam nadzieję, że sobie wkręcam, ale w poniedziałek chyba pójdę do lekarza sprawdzić co i jak, bo nie wytrzymam tygodnia w niepewności..

Witaj Niunia20 i gratuluję

Edytowane przez koteczek2000
Czas edycji: 2012-11-10 o 11:02
Stary 2012-11-10, 11:16   #342
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Witajcie ...chyba będę miała przyjemność do was dołączyć... wczoraj zrobiłam 2 testy oba pozytywne OM 10.10 owu 22.10 ...trochę o mnie 26 lat od 16 miesięcy męzatka w sumie 16 miesięcy starań z czego 3 z lekami od gin. w poniedziałek idę na bhcg i do gin niech sprawdzi czy wszystko ok ... termin z kalkulatorów 17.07.2013
Witaj i ogromne gratulacje
Cytat:
Dziewczyny mnie wczoraj przestały boleć piersi, nie mam żadnych objawów, strasznie się boję, że coś się stało Tak jakoś czuję się jakbym nie była w ciąży Mam nadzieję, że sobie wkręcam, ale w poniedziałek chyba pójdę do lekarza sprawdzić co i jak, bo nie wytrzymam tygodnia w niepewności..

Witaj Niunia20 i gratuluję

Mnie też jednego dnia nie bolały już piersi i zaczęłam sobie wkręcać. Teraz znowu bolą. Spokojnie. Wszystko będzie dobrze Trzeba uzbroić się w cierpliwość Mi Pani doktor powiedziała, że tylko ból brzucha lub krwawienie ma mnie niezwłocznie zapędzić do szpitala, ale jeśli tego nie ma to grzecznie czekać na kolejną wizytę, łykać kwas foliowy i dbać o siebie
Stary 2012-11-10, 11:25   #343
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Mnie też jednego dnia nie bolały już piersi i zaczęłam sobie wkręcać. Teraz znowu bolą. Spokojnie. Wszystko będzie dobrze Trzeba uzbroić się w cierpliwość Mi Pani doktor powiedziała, że tylko ból brzucha lub krwawienie ma mnie niezwłocznie zapędzić do szpitala, ale jeśli tego nie ma to grzecznie czekać na kolejną wizytę, łykać kwas foliowy i dbać o siebie
A mnie bardzo często boli podbrzusze Może też powinnam iść szybciej do ginekologa? Chociaż czytałam że bóle brzucha przypominające bóle miesiączkowe to na początku normalny objaw bo macica się rozciąga. Hmm

Cytat:
Witam Gratuluje I życzę szczęsliwych 9 miesięcy

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:49   #344
koteczek2000
Raczkowanie

Dziękuję za pocieszenie Pewnie faktycznie sobie tylko wkręcam.
Stary 2012-11-10, 11:53   #345
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
A mnie bardzo często boli podbrzusze Może też powinnam iść szybciej do ginekologa? Chociaż czytałam że bóle brzucha przypominające bóle miesiączkowe to na początku normalny objaw bo macica się rozciąga. Hmm

Taki lekki ból podbrzusza przypominający bóle miesiączkowe jest jak najbardziej normalny. Trzeba się zaniepokoić silnymi bólami.
Ja mam dodatkowo na lewym jajniku torbiel, która może pęknąć dlatego szczególnie muszę zwracać na to uwagę, bo trzeba wtedy szybko interweniować. Krwawienie i ból to szybka jazda do szpitala. Mam jednak nadzieję, że takie sensacje mnie ominą.

Miłej soboty Mamusie. Ja zabieram się do roboty. Kurze starte, ale odkurzanie, podłogi jeszcze do roboty. No i muszę pograbić liście o ogrodzie
Stary 2012-11-10, 14:42   #346
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Bardzo cieszą takie wieści

Cytat:

Ja wczoraj umierałam a dziś czuje się wyśmienicie

Wcześniej też miewałam takie dni, że nic nie bolało a wszystko jest ok nie można sobie wkręcać
Cytat:
Witaj i ogromne gratulacje

Dobrze gada... Polać Jej...

strawberry162 bóle jak na okres są normalne... nie ma się czym martwić

Anulka_p tylko się nie przemęczaj za bardzo

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2012-11-10 o 14:44
Stary 2012-11-10, 17:58   #347
dżiza
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi przykro Cały czas gorąco liczyłam, że może jednak okaże się u Ciebie, że ciąża młodsza i, że będzie dobrze. Tak czy siak w końcu kiedyś będzie dobrze, chociaż przykro, że musisz tyle wycierpieć. Mam nadzieję, że szybko teraz organizm dojdzie do siebie i będziesz mogła znów zacząć się starać - czasem ma się strasznego pecha i trzeba wyczerpać jakiś limit. Myślę, że może Ty już wyczerpałaś

Ja choć jestem w ciąży i myślę, że będzie się prawidłowo rozwijać (choć na usg jeszcze nie byłam) to też przechodzę trudne chwile ponieważ mam paskudną bakterię, która bardzo utrudnia mi życie i wiem, ze cała ciąża będzie dla mnie koszmarem ze względu na to, ze nie mogę podjąć odpowiedniego leczenia, na które lekarze mnie namawiają, mimo, ze grozi poronieniem lub wadami płodu I nie wiem jak to wszystko wpłynie na dziecko. Taki pech. Życie. Nie ma na to rady i trzeba to jakoś z trudem znieść. Generalnie jestem na skraju załamania, bo znów mam nową zmianę do leczenia chirurgicznego i każdy dzień to obawa czy znowu coś się nie pojawi. Ech- musiałam się wygadać.

A poza tym witam nowe mamy!
dżiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 18:43   #348
edytkaac
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Dołączę do Was, jeśli mogę
OM miałam 06.10.
07.11 zrobiłam test i wyszedł pozytywny (następnego dnia rano zrobiłam drugi test bo nie wierzyłam w pierwszy test - i po raz drugi ujrzałam II)
Wczoraj byłam u gina i się nieco podłamałam bo lekarz powiedział że nic nie widzi na usg i mam przyjść za 2 tygodnie. Chociaż czytając wasze posty widzę że jest nas dużo takich u których na pierwszym usg nic nie było widać...
Dziś byłam na badaniu bety i pójdę jeszcze w poniedziałek powtórzyć to badanie. Mam nadzieję że będzie dobrze ale jakoś cały czas się martwię że coś pójdzie nie tak

Może się przedstawię jeszcze: mam na imię Edyta, mam 28 lat, jestem mężatką od roku i 5 miesięcy. Staraliśmy się z mężem o dzidzię 6 cykli.

Jejciu, tak bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze ale jakoś w to niedowierzam...
Stary 2012-11-10, 19:54   #349
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
OM miałam 06.10.
07.11 zrobiłam test i wyszedł pozytywny (następnego dnia rano zrobiłam drugi test bo nie wierzyłam w pierwszy test - i po raz drugi ujrzałam II)
Wczoraj byłam u gina i się nieco podłamałam bo lekarz powiedział że nic nie widzi na usg i mam przyjść za 2 tygodnie. Chociaż czytając wasze posty widzę że jest nas dużo takich u których na pierwszym usg nic nie było widać...
Dziś byłam na badaniu bety i pójdę jeszcze w poniedziałek powtórzyć to badanie. Mam nadzieję że będzie dobrze ale jakoś cały czas się martwię że coś pójdzie nie tak

Może się przedstawię jeszcze: mam na imię Edyta, mam 28 lat, jestem mężatką od roku i 5 miesięcy. Staraliśmy się z mężem o dzidzię 6 cykli.

Jejciu, tak bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze ale jakoś w to niedowierzam...
witaj!!!!!!!!!!!!!!!! razem udzielałyśmy się na wątku czerwcowych panien młodych gratuluję
Stary 2012-11-10, 20:06   #350
Margosia__
Zakorzenienie

Hej
Dziś powiedzieliśmy Teściowej... ucieszyła się i pogratulowała ale bez jakiegoś szału...
Ma już jedną wnuczkę prawie 20 letnią to się przyzwyczaiła do bycia Babcią
Za to siostra Tż już zapowiedziała wizyty do sklepu po akcesoria dla Maluszków tak się ucieszyła, że Ciotką zostanie
Mam tylko nadzieję, że nam też pozwoli coś powybierać zanim nam cały sklep sprezentuje! ha ha ha
Stary 2012-11-10, 20:11   #351
BelleFramboise
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
OM miałam 06.10.

Witaj i Gratulacje

Mam takie same obawy, w środę byłam u ginekologa i zupełnie nic nie było widać, 3 testy pozytywne, beta też. Teraz w środę mam przyjść i mam nadzieję, że zobaczę pęcherzyk też się zadręczałam, że na pewno jest coś nie tak. Nic gorszego nie może być ,najważniejsze jest pozytywne nastawienie i dobre myśli.l. Przede wszystkim dbaj o siebie, odstaw alkohol i papierosy, wysypiaj się i zdrowo odżywiaj, a zobaczysz że na następnej wizycie zobaczysz swoje maleństwomasz wynik dzisiejszej bety?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Hej
Dziś powiedzieliśmy Teściowej... ucieszyła się i pogratulowała ale bez jakiegoś szału...
Ma już jedną wnuczkę prawie 20 letnią to się przyzwyczaiła do bycia Babcią
Za to siostra Tż już zapowiedziała wizyty do sklepu po akcesoria dla Maluszków tak się ucieszyła, że Ciotką zostanie
Mam tylko nadzieję, że nam też pozwoli coś powybierać zanim nam cały sklep sprezentuje! ha ha ha
U nas już dużo osób wie i wszyscy bardzo się cieszą
Moja siostra już dzisiaj zakupiła kocyk w Ikei dla maleństwa hehe

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:15   #352
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

U nas już dużo osób wie i wszyscy bardzo się cieszą
Moja siostra już dzisiaj zakupiła kocyk w Ikei dla maleństwa hehe
Ja się dla własnego świętego spokoju wolałam wstrzymać do końca 3 miesiąca... Ale Tż już strasznie nalegał więc niech ma...
Moi rodzice dowiedzą się albo pod koniec listopada jeżeli nas odwiedzą albo dopiero na święta bo nie chcę im tego mówić przez telefon tylko wole osobiście, a że mój Tato już strasznie czeka na wnuka/wnuczkę to myślę, że oszaleje z radości
Stary 2012-11-10, 20:39   #353
Ptysia55
Przyczajenie

Ja też wolę się wstrzymać do końca 3 miesiąca albo jak zobaczę bijące serduszko to powiemy rodzinie bo wszyscy bardzo czekaja na dzidziusia z naszej strony więc chcę mieć pewność że wszystko w porządku .W pierwszej ciąży dużo osób wiedziało a potem było poronienie i głupio było wszystkich informować że nic z tego
Ptysia55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:41   #354
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
witaj!!!!!!!!!!!!!!!! razem udzielałyśmy się na wątku czerwcowych panien młodych gratuluję
No rzeczywiście Pamiętam Ciebie Miło jest spotkać starą znajomą - razem będzie nam raźniej
Stary 2012-11-10, 20:43   #355
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
OM miałam 06.10.

Witaj Fajnie, że nasze grono się powiększa
Stary 2012-11-10, 20:46   #356
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
masz wynik dzisiejszej bety?
Nie mam jeszcze. Oba wyniki badania bety (dzisiejszy i poniedziałkowy) będę miała dopiero w środę. Ja to się może troszkę uspokoję dopiero jak zobaczę dzidzię na usg...
Stary 2012-11-10, 20:53   #357
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptysia55 Pokaż wiadomość
Ja też wolę się wstrzymać do końca 3 miesiąca albo jak zobaczę bijące serduszko to powiemy rodzinie bo wszyscy bardzo czekaja na dzidziusia z naszej strony więc chcę mieć pewność że wszystko w porządku .W pierwszej ciąży dużo osób wiedziało a potem było poronienie i głupio było wszystkich informować że nic z tego

Dlatego wolałam się wstrzymać, ale serduszko już widzieliśmy i dzisiaj zaczynamy 3 miesiąc Dlatego pozwoliłam się Tż pochwalić rodzince

Ja mam inny problem, wiem, że to za wcześnie na takie przemyślenia, ale już mi sen z powiek spędza sprawa chrzestnych

Od strony Tż ma tylko jedna siostrzenice więc wypadało by, żeby ona była...
Ale mi tak strasznie zależy na mojej siostrze- mam z nią najlepszy kontakt ze wszystkich i bardzo bym ja chciała na chrzestną (nie mogła być świadkiem na ślubie bo była za młoda, ale teraz już jest ok)...
No ale na pewno chrzestnym będzie mój brat bo nie ma innej opcji i teraz tak głupio, żeby obydwoje byli z mojej rodziny

Tym bardziej, ze Teściowa dziś już zaczęła mówić, że ta siostrzenica będzie się musiała zacząć szykować na chrzestną i boje się, że jak poprosimy moją siostrę to potem co niektórzy się obrażą

Ech te konwenanse i dylematy
Stary 2012-11-10, 20:59   #358
Ptysia55
Przyczajenie

Margosia
Ja mam inny problem, wiem, że to za wcześnie na takie przemyślenia, ale już mi sen z powiek spędza sprawa chrzestnych

Od strony Tż ma tylko jedna siostrzenice więc wypadało by, żeby ona była...
Ale mi tak strasznie zależy na mojej siostrze- mam z nią najlepszy kontakt ze wszystkich i bardzo bym ja chciała na chrzestną (nie mogła być świadkiem na ślubie bo była za młoda, ale teraz już jest ok)...
No ale na pewno chrzestnym będzie mój brat bo nie ma innej opcji i teraz tak głupio, żeby obydwoje byli z mojej rodziny

Tym bardziej, ze Teściowa dziś już zaczęła mówić, że ta siostrzenica będzie się musiała zacząć szykować na chrzestną i boje się, że jak poprosimy moją siostrę to potem co niektórzy się obrażą

Ech te konwenanse i dylematy[/QUOTE]

Moim zdaniem bierze się chrzestną taką którą sie chce a nie taką co wypada .Ja mam siedem sióstr a za chrzestną pójdzie moja koleżanka a z męża strony pójdzie jego najlepszy kolega a nie jedyny brat .Chrzestni to powinni być tacy co pomogą w wychowaniu dziecka i na których zawsze można liczyć a rodzina to czasami odwiedza raz na rok
Ptysia55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:04   #359
Margosia__
Zakorzenienie

Ja lubię tą chrześnicę i ona na pewno jak najbardziej by się sprawdziła w roli chrzestnej tylko tak jak mówię ja od małego zawsze z moją siostra nierozłączne itp. stąd dylematy

No i nie chcę kłótni w rodzinie

Ale mam na przemyślenia jeszcze parę miesięcy... najwyżej będziemy ciągnąć zapałki

Ale dziękuję za wsparcie w MOICH decyzjach
Stary 2012-11-10, 21:22   #360
chcacaBiciaSerca
Przyczajenie

Witajcie znów, ciężko mi się z Wami rozstać chyba dlatego, że ciepło mnie przyjęłyście

Margosia__Nawet nie wiesz jak mnie podbudowałaś tymi słowami, az sie popłakalam, tak, czesto mi sie to zdarza w ostatnim czasie, a ze wzruszenia to az milo plakac, dzieki kochana jestes Twoja dzidzia juz taką ma a tesciowa sie nie przejmuj, kiedy maluszek bedzie na swiecie, oszaleje z milosci, a cioteczce pozwol zaszalec, tez jestem cioteczka, mam chrzesnika i uwielbiam mu robic male prezenciki

Niunia20 gratulacje

koteczek2000 dla świętego spokoju poszłabym do lekarza, co nie znaczy, ze musi sie coś złego dziać, dla lepszego snu, ale bedzie dobrze

Anulka_p oszczedzaj sie ile wlezie

dżiza dzieki za kciuki, jesli chodzi o pecha to tak, w zyciu byl moim cieniem, ale sie go pozbede mam nadzieje
Mam nadzieje, ze uda Ci sie pokonac pzreciwnosci losu, walcz z podniesionym czołem dla malucha i nie boj sie lekarzy a o jakiej bakteri mowisz? chyba ze nie chcesz o tym pogadac to ok, rozumiem 3mam kciuki

edytkaac gratulacje i nie stresuj sie na zapas, z OM wynika, ze to młodziutka ciaza, pozwol dzidzi rozwijac sie spokojnie gratulacje

Życie dało mi nie raz popalić, wiadome były i są też dobre chwile, ale te najgorsze najmocniej zakorzeniają się w głowie, kiedy dowiedziałam się, że po raz kolejny stracę niebijące jeszcze a najukochańsze serducho, czułam jakby sawiat miał mi się zaraz zawalić, do wszystkich miałam zal, pretensje, wrazenie jakby caly swiat byl przeciwko mnie, bolało okrutnie, boli dalej, ale juz dzis jestem silniejsza, po części dzięki Wam jestem silna i gotowa zmierzyc sie z problemem, zrobie wszystko by znow zobaczyc dwie kreseczki i w koncu bijace serduszko, ktorego do tej pory nie udalo mi sie zobaczyc, jest wiele roznych ludzi z roznymi problemami, malymi i duzymi i wlasnie takie miejsca jak to, pomagaja, moze nie w rozwiazywaniu ich, ale w duzym stopniu pomniejszaniu, wiem zanudzam, juz znikam ahoj Mamuśki
chcacaBiciaSerca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości