|
|
#331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Super Anulka_p gratuluję
To musi być cudowne uczucie widzieć serduszko swojego maluszka A 5/6 tydzień to według OM czy usg ?
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Wg USG. Ostatnią @ miałam 28 września, więc wg OM jest to starsza ciąża. Pani doktor powiedziała, że pęcherzyk jest mniejszy niż 7 tygodniowy, więc do zapłodnienia doszło później i ciąża jest młoda. Określiła właśnie, że to 5/6 tydzień.
|
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
ja też po badaniu, ale u mnie tylko potwierdzenie pęcherzyka ciążowego, zarodka podobno jeszcze nie było widać... nie mówiąc o serduszku... 5 tydzień, a ostatnią miesiączkę miałam 4.10.. kolejne badanie i usg za 3-4 tygodnie, wtedy też wszystkie badania, niech sobie kropka rośnie w spokoju..
jak widać co lekarz to inne podejście ![]() Anulka gratulacje
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziś cały dzień męczą mdłości...
Tak marudziłam, ze nie mam objawów A po dzisiejszym przytulaniu z kibelkiem już mam dość ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;37529535]ja też po badaniu, ale u mnie tylko potwierdzenie pęcherzyka ciążowego, zarodka podobno jeszcze nie było widać... nie mówiąc o serduszku... 5 tydzień, a ostatnią miesiączkę miałam 4.10.. kolejne badanie i usg za 3-4 tygodnie, wtedy też wszystkie badania, niech sobie kropka rośnie w spokoju.. jak widać co lekarz to inne podejście ![]() Anulka gratulacje [/QUOTE]Ja też tak miałam... na pierwszej wizycie nie było nic widać na usg tylko miękka macica i niezbyt wysoka beta, a następna wizyta po 5 tygodniach... Ale ładnie Fasolka urosła i już oglądaliśmy serduszko
|
|
|
|
#336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się bo dzielą Nas 4 dni od OM, u Ciebie widoczne serduszko, a u mnie jeszcze pęcherzyka nie widać;( może owu miałam później czy jak? Boże ja zawsze tak panikuję a następna wizyta dopiero w środę Sorry dziewczyny, że tak marudzę ale ze mną tak jest
|
|
|
|
|
#337 |
|
Przyczajenie
|
hej, w sumie to powinnam sie juz pozegnac, ale choc wiem, ze nie bede juz mamusia lipcowa, chetnie tu do Was zagladm i sledze Wasze wpisy i trzymam kciuki za kazda z osobna, nowym mamusiom moje gratulacje
A nowosc u mnie taka, zla bo zla, ale wydaje sie byc lepsza w innym kontekscie, otoz, wczoraj beta spadla do 40, wiec lekarz powiedzial, ze to pewnie ciaza biochemiczna i sama powinnam sie oczyscic, tylko ze moj organizm nie mysli o tym, i poki co nie czuje by cokolwiek mialo sie dziac, chyba ze to juz za mna ale jak? termin c.bioch. wydaje sie byc mniejszym zlem od c. pozamacicznej, dla mojego organizmu, i lepsze rokowania na nastepne starania, ale tak czy siak bol taki sam. czekac do wtorku, ponownie zrobic bete by zeszla na minimum, i sie pokaze, dotarlo do mnie ze tym razem tez nie bylo nam dane, noce i dnie przeplakane, chcialabym juz miec to za soba i znow zaczac starac sie o dzidzie najgorsze co nas czeka to czekanie, ktoreego chyba kazda z nas nie znosi teso badz spokojna, zobaczysz serducho ![]() BelleFramboise 3/4 tydz to mlodziutka ciaza, ma prawo pokazac sie pozniej, bedzie dobrze ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie i dziękuję za otuchę, życzę spokojnych meisiecy do porodu, niech Wam dzidzie zapewniają tyle atrakcji na ile maja tylko ochoty bede Was obserwowac z ukrycia a jesli cos sie u mnie pokaze kiedys, to nie omieszkam sie pochwalic 3majcie sie |
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu liczą się nawet godziny dlatego nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać... Miejmy nadzieję, ze czekanie zostanie wynagrodzone! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie ...chyba będę miała przyjemność do was dołączyć... wczoraj zrobiłam 2 testy oba pozytywne OM 10.10 owu 22.10 ...trochę o mnie 26 lat od 16 miesięcy męzatka w sumie 16 miesięcy starań z czego 3 z lekami od gin. w poniedziałek idę na bhcg i do gin niech sprawdzi czy wszystko ok ... termin z kalkulatorów 17.07.2013
nie mogłam się już doczekać kiedy będę mogła dołączyć do wątku przyszłych mam
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2012-11-10 o 19:56 |
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
chcacaBiciaSerca trzymamy kciuki za Ciebie, już niedługo na pewno dołączysz do mam czekających na dzidziusia
Dziewczyny mnie wczoraj przestały boleć piersi, nie mam żadnych objawów, strasznie się boję, że coś się stało Tak jakoś czuję się jakbym nie była w ciąży Mam nadzieję, że sobie wkręcam, ale w poniedziałek chyba pójdę do lekarza sprawdzić co i jak, bo nie wytrzymam tygodnia w niepewności..Witaj Niunia20 i gratuluję
Edytowane przez koteczek2000 Czas edycji: 2012-11-10 o 11:02 |
|
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też jednego dnia nie bolały już piersi i zaczęłam sobie wkręcać. Teraz znowu bolą. Spokojnie. Wszystko będzie dobrze Trzeba uzbroić się w cierpliwość Mi Pani doktor powiedziała, że tylko ból brzucha lub krwawienie ma mnie niezwłocznie zapędzić do szpitala, ale jeśli tego nie ma to grzecznie czekać na kolejną wizytę, łykać kwas foliowy i dbać o siebie
|
||
|
|
|
#343 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może też powinnam iść szybciej do ginekologa? Chociaż czytałam że bóle brzucha przypominające bóle miesiączkowe to na początku normalny objaw bo macica się rozciąga. Hmm Cytat:
I życzę szczęsliwych 9 miesięcy
|
||
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za pocieszenie
Pewnie faktycznie sobie tylko wkręcam.
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki lekki ból podbrzusza przypominający bóle miesiączkowe jest jak najbardziej normalny. Trzeba się zaniepokoić silnymi bólami. Ja mam dodatkowo na lewym jajniku torbiel, która może pęknąć dlatego szczególnie muszę zwracać na to uwagę, bo trzeba wtedy szybko interweniować. Krwawienie i ból to szybka jazda do szpitala. Mam jednak nadzieję, że takie sensacje mnie ominą. Miłej soboty Mamusie. Ja zabieram się do roboty. Kurze starte, ale odkurzanie, podłogi jeszcze do roboty. No i muszę pograbić liście o ogrodzie |
|
|
|
|
#346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo cieszą takie wieści ![]() Cytat:
![]() Wcześniej też miewałam takie dni, że nic nie bolało a wszystko jest ok nie można sobie wkręcać ![]() Cytat:
strawberry162 bóle jak na okres są normalne... nie ma się czym martwić Anulka_p tylko się nie przemęczaj za bardzo Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-11-10 o 14:44 |
|||
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja choć jestem w ciąży i myślę, że będzie się prawidłowo rozwijać (choć na usg jeszcze nie byłam) to też przechodzę trudne chwile ponieważ mam paskudną bakterię, która bardzo utrudnia mi życie i wiem, ze cała ciąża będzie dla mnie koszmarem ze względu na to, ze nie mogę podjąć odpowiedniego leczenia, na które lekarze mnie namawiają, mimo, ze grozi poronieniem lub wadami płodu A poza tym witam nowe mamy! |
|
|
|
|
#348 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dołączę do Was, jeśli mogę OM miałam 06.10. 07.11 zrobiłam test i wyszedł pozytywny (następnego dnia rano zrobiłam drugi test bo nie wierzyłam w pierwszy test - i po raz drugi ujrzałam II) Wczoraj byłam u gina i się nieco podłamałam bo lekarz powiedział że nic nie widzi na usg i mam przyjść za 2 tygodnie. Chociaż czytając wasze posty widzę że jest nas dużo takich u których na pierwszym usg nic nie było widać... Dziś byłam na badaniu bety i pójdę jeszcze w poniedziałek powtórzyć to badanie. Mam nadzieję że będzie dobrze ale jakoś cały czas się martwię że coś pójdzie nie tak ![]() Może się przedstawię jeszcze: mam na imię Edyta, mam 28 lat, jestem mężatką od roku i 5 miesięcy. Staraliśmy się z mężem o dzidzię 6 cykli. Jejciu, tak bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze ale jakoś w to niedowierzam... |
|
|
|
#349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś powiedzieliśmy Teściowej... ucieszyła się i pogratulowała ale bez jakiegoś szału... Ma już jedną wnuczkę prawie 20 letnią to się przyzwyczaiła do bycia Babcią Za to siostra Tż już zapowiedziała wizyty do sklepu po akcesoria dla Maluszków tak się ucieszyła, że Ciotką zostanie Mam tylko nadzieję, że nam też pozwoli coś powybierać zanim nam cały sklep sprezentuje! ha ha ha
|
|
|
|
#351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też się zadręczałam, że na pewno jest coś nie tak. Nic gorszego nie może być ,najważniejsze jest pozytywne nastawienie i dobre myśli.l. Przede wszystkim dbaj o siebie, odstaw alkohol i papierosy, wysypiaj się i zdrowo odżywiaj, a zobaczysz że na następnej wizycie zobaczysz swoje maleństwo---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() Moja siostra już dzisiaj zakupiła kocyk w Ikei dla maleństwa hehe |
||
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice dowiedzą się albo pod koniec listopada jeżeli nas odwiedzą albo dopiero na święta bo nie chcę im tego mówić przez telefon tylko wole osobiście, a że mój Tato już strasznie czeka na wnuka/wnuczkę to myślę, że oszaleje z radości |
|
|
|
|
#353 |
|
Przyczajenie
|
Ja też wolę się wstrzymać do końca 3 miesiąca albo jak zobaczę bijące serduszko to powiemy rodzinie bo wszyscy bardzo czekaja na dzidziusia z naszej strony więc chcę mieć pewność że wszystko w porządku .W pierwszej ciąży dużo osób wiedziało a potem było poronienie i głupio było wszystkich informować że nic z tego
|
|
|
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam Ciebie
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj
|
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam jeszcze. Oba wyniki badania bety (dzisiejszy i poniedziałkowy) będę miała dopiero w środę. Ja to się może troszkę uspokoję dopiero jak zobaczę dzidzię na usg...
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wolałam się wstrzymać, ale serduszko już widzieliśmy i dzisiaj zaczynamy 3 miesiąc Ja mam inny problem, wiem, że to za wcześnie na takie przemyślenia, ale już mi sen z powiek spędza sprawa chrzestnych ![]() Od strony Tż ma tylko jedna siostrzenice więc wypadało by, żeby ona była... Ale mi tak strasznie zależy na mojej siostrze- mam z nią najlepszy kontakt ze wszystkich i bardzo bym ja chciała na chrzestną (nie mogła być świadkiem na ślubie bo była za młoda, ale teraz już jest ok)... No ale na pewno chrzestnym będzie mój brat bo nie ma innej opcji i teraz tak głupio, żeby obydwoje byli z mojej rodziny Tym bardziej, ze Teściowa dziś już zaczęła mówić, że ta siostrzenica będzie się musiała zacząć szykować na chrzestną i boje się, że jak poprosimy moją siostrę to potem co niektórzy się obrażą ![]() Ech te konwenanse i dylematy
|
|
|
|
|
#358 |
|
Przyczajenie
|
Margosia
Ja mam inny problem, wiem, że to za wcześnie na takie przemyślenia, ale już mi sen z powiek spędza sprawa chrzestnych ![]() Od strony Tż ma tylko jedna siostrzenice więc wypadało by, żeby ona była... Ale mi tak strasznie zależy na mojej siostrze- mam z nią najlepszy kontakt ze wszystkich i bardzo bym ja chciała na chrzestną (nie mogła być świadkiem na ślubie bo była za młoda, ale teraz już jest ok)... No ale na pewno chrzestnym będzie mój brat bo nie ma innej opcji i teraz tak głupio, żeby obydwoje byli z mojej rodziny Tym bardziej, ze Teściowa dziś już zaczęła mówić, że ta siostrzenica będzie się musiała zacząć szykować na chrzestną i boje się, że jak poprosimy moją siostrę to potem co niektórzy się obrażą ![]() Ech te konwenanse i dylematy [/QUOTE]Moim zdaniem bierze się chrzestną taką którą sie chce a nie taką co wypada .Ja mam siedem sióstr a za chrzestną pójdzie moja koleżanka a z męża strony pójdzie jego najlepszy kolega a nie jedyny brat .Chrzestni to powinni być tacy co pomogą w wychowaniu dziecka i na których zawsze można liczyć a rodzina to czasami odwiedza raz na rok |
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię tą chrześnicę i ona na pewno jak najbardziej by się sprawdziła w roli chrzestnej tylko tak jak mówię ja od małego zawsze z moją siostra nierozłączne itp. stąd dylematy
No i nie chcę kłótni w rodzinie Ale mam na przemyślenia jeszcze parę miesięcy... najwyżej będziemy ciągnąć zapałki ![]() ![]() Ale dziękuję za wsparcie w MOICH decyzjach |
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie znów, ciężko mi się z Wami rozstać
chyba dlatego, że ciepło mnie przyjęłyście Margosia__Nawet nie wiesz jak mnie podbudowałaś tymi słowami, az sie popłakalam, tak, czesto mi sie to zdarza w ostatnim czasie, a ze wzruszenia to az milo plakac, dzieki kochana jestes a tesciowa sie nie przejmuj, kiedy maluszek bedzie na swiecie, oszaleje z milosci, a cioteczce pozwol zaszalec, tez jestem cioteczka, mam chrzesnika i uwielbiam mu robic male prezenciki![]() Niunia20 gratulacje ![]() koteczek2000 dla świętego spokoju poszłabym do lekarza, co nie znaczy, ze musi sie coś złego dziać, dla lepszego snu, ale bedzie dobrze ![]() Anulka_p oszczedzaj sie ile wlezie dżiza dzieki za kciuki, ![]() Mam nadzieje, ze uda Ci sie pokonac pzreciwnosci losu, walcz z podniesionym czołem dla malucha a o jakiej bakteri mowisz? chyba ze nie chcesz o tym pogadac to ok, rozumiem 3mam kciuki![]() edytkaac gratulacje i nie stresuj sie na zapas, z OM wynika, ze to młodziutka ciaza, pozwol dzidzi rozwijac sie spokojnie gratulacjeŻycie dało mi nie raz popalić, wiadome były i są też dobre chwile, ale te najgorsze najmocniej zakorzeniają się w głowie, kiedy dowiedziałam się, że po raz kolejny stracę niebijące jeszcze a najukochańsze serducho, czułam jakby sawiat miał mi się zaraz zawalić, do wszystkich miałam zal, pretensje, wrazenie jakby caly swiat byl przeciwko mnie, bolało okrutnie, boli dalej, ale juz dzis jestem silniejsza, po części dzięki Wam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

KCIUKI DLA ADASIA

Tak jakoś czuję się jakbym nie była w ciąży