|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cześć kochane
ja zaraz śmigam robić sałatkę jarzynowa ale chyba najpierw coś wrzuce na żołądek po raz kolejny Mały mnie wczoraj tak w dzień wymęczył że na siku obudziłam się tylko raz. Dziś narazie jest spokojny ale pewnie do czasu. A później to chyba planuje znalezienie miejsca na kolejne ubranka małego. Muszę to jakoś ogarnąć bo moje pedantyczne myślenie mnie zamęczy. W tygodniu przepiorę jeszcze kilka rzeczy i zacznę prasować i układać już tak na stałe. Poza tym muszę kupić jeszcze kilka drobiazgów i będę miała wszystko. Ten miesiąc będzie mizerniejszy bo wymieniamy okno. 700zł nie nasze a jeszcze chciałam tapetę na jedną ścianę walnać tam gdzie będzie łóżeczko i nasze łóżko. I ogólnie jakoś już doprowadzić ten pokój do porządku tak żeby wszystko było już gotowe jak mały będzie z nami.
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakiś pomysł na obiad?, nie wiem na co mam ochote
![]() myślicie że blender nada się do zrobienia papki ziemniaczanej na placki ziemniaczane ??? czy zepsują mi sie te ostrza
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-11-10 o 10:28 |
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Hej!!! Niby ładny, słoneczny dzień, a mnie się oczęta kleją do spania. Muszę być jednak twarda, bo kupę sprzątania mam, więc lecę i pewnie wieczorkiem dopiero do was zajrzę. Buzia...
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
na rozstępy smaruje sie BD z rossmana, ale nie raz mi się nie chciało i nie robiłam tego regularnie, podejrzewam że dlatego - moja wina. Za to na brzuchu ani jednego. A najlepiej bo moja ciotka wiecznie powtarza żeby się szczypać, to rozstępów nie będzie
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś robię to: http://www.poezja-smaku.pl/schab-po-cygansku/
do tego pieczone ziemniaczki z przyprawami i surówka z kapusty pekińskiej ![]() kurcze, tak czytam, że już duże przygotowania robicie itd...ja mam termin na 10.02, w sumie mam już ubranek trochę, ale nie wyprane, mam wybrany wózek i łóżeczko, ale nie wiem czy już prać wszystko, zamawiać kolejne przydatne rzeczy.... nie chce za wcześnie, może dlatego, że co chwila nam się coś w tej ciąży przytrafia... kiedy zaczęłyście pranie, dokupowanie itd ???? póki co moja mała wstaje pewnie ok. 5 rano i nasuwa mamusię...przekręca się i robi różne cuda w brzuchu...a ja zbieram się w przyszłym tygodniu na test glukozy...
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ziemniaczki mogą zrobić się aż za bardzo papkowate
|
|
|
#1747 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ewadylewska Ja też mam termin na 10.02 Co do prania to jeszcze nie robiłam i póki co nie zamierzam. Boję się, że się napiorę, naprasuję a potem w szafce mi się to zakurzy czy cuś Prała będę chyba zaraz na początku stycznia, albo na koniec grudnia - zobaczymy Co do kupowania, oprócz ciuszków mam łóżeczko i do niego jakieś pierdółki typu różek, pościel, materac, ochraniacz itd. Powoli wszystko gromadzę ze względów finansowych. Jak tak w każdym miesiącu się kupuje coś to mniej odczuwamy po kieszeni. Tym bardziej, że grudzień przed nami, święta..prezenty..więc kolejne wydatki Co do obiadu to dzisiaj robimy to http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,20.html Marynowany schab z mozarellą. Już kiedyś to robiliśmy i nam mega smakowało. A na deser wzięło mnie na muffinki http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html Muszę w końcu upiec bo ostatnio mi wyszedł zakalec jak robiłam z jabłkami Wszystko wylądowało w koszu.
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bokeh- moja mama na placki ziemiaczane ściera ziemniaki tylko na tarce jarzynowej ale fakt do tego trzeba mieć siłę ja robiłam to dwa razy w życiu i dziękuję za takie wyczyny ![]() mój mały znowu ma czkawke,nie ma dnia żeby nie czkał... Was też to tak męczy jak mnie?
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() robiłaś już glukozę? ja się wybieram w poniedziałek pewnie :P no właśnie upiorę i się zakurzą...masz rację, grudzień, wydatki, a później już styczeń w sumie i tak naprawdę nasze maleństwa mogą już chcieć zawitać na świecie ![]() wózek mamy wybrany, wystarczy kliknąć w necie kup i już,ale to rodzice mają nam kupić...
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój dziadek też tak trze ale znając moje talenty skończyłabym z poobdzieranymi kostkami palców ![]() a rodzice mieli taką maszynke ręczną do mielenia z takimi wymiennymi okrągłymi tarkami o różnych oczkach ale potem dużo mycia było... ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po tych wyczynach z tarka i ziemniakami wyglądałam jak kaskader więcej krwi się polało jak było ziemniaków w misce nooo ale ja to jestem wybitny przykład niezdarstwa
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1753 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Glukozy jeszcze nie robiłam. Obiecałam sobie, że zrobię właśnie w przyszłym tygodniu Póki co odkładałam to jak mogłam A jaką Ci lekarza zlecił dawkę? 50 czy 75? i ile kłuć? 2?3? Bo u mnie w laboratorium widzę, że są różne opcje i lekarz ma zdecydować na skierowaniu. Tylko, że mi lekarz ostatnio o glukozie nic nie powiedział, a ja zapomniałam zapytać ![]() Co do wózka to widzę, że mamy identyczną sytuację Też już wybraliśmy (no jeszcze spieramy się o kolor A jaki wybraliście? |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
glukozę mam zrobić 75g, ale ile kłuć to mi lekarz też nie powiedział...zobaczę co powiedzą w przychodni, najwyżej zadzwonię do mojej lekarki i dopytam...
a wózek mamy wybrany Jedo Bartatina classic, 4w1, gondola, spacerówka, z fotelikiem maxi cosi cabrio fix, baza family fix, cena zestawu ok. 2200 pln...
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja tez nie wiem jak z tym becikowym
![]() Wogóle nie będzie??? Myślałam że tylko jakieś zmiany weszły.
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, normalnie szok, teraz dopiero patrzę jak ten czas szybko leci i jak długo mnie nie było na forum... Wchodzę sobie a tu raz, że już kolejna VI część, a dwa ze już w tej części 60 stron. Oj no to obawiam się, że nie nadrobię.
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ ja dzisiaj o Tobie myślałam intensywnie. Witaj kochana!!! Gdzie byłaś jak Cię nie było??? Lecę do teściowej na placka po węgiersku.
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z MADAMAGULA się dzieje? Ma z nią ktoś kontakt?
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, becikowe bedzie, tylko czesc z nas z racji 'zbyt wysokich przychodow'
Ja tam jestem wsciekla od wczoraj, wozek mi wyslali oczywiscie na zly adres, sklep w ktorym kupowalam pracuje od pn do pt i nie da Sie dodzwonic do nikogo, kto moglby to zmienic. Cale szczescie mam potwierdznie ze wysylalam formularz dostawy wiec jak zle dostarcza do sami beda ten wozek odzyskiwac. Juz wczesniej mialam taka sytuacje i co? Ojciec sie zadeklarowal ze przywiezie paczke i od tamtej pory glucha cisza - pal szesc iles sztuk ubranek, ale jak wozka nie odzyskam? Na dodatek jeszcze nie dostalam wyplaty - do 5go termin maja, ehe, akurat. Powiem wam, ze nie mam juz sily plakac, normalnie bym sie nie przejela ale teraz najmniejsza rzecz a ja ide do sypialni klade sie na lozku i placze, placze, placze
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-11-10 o 11:44 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
a czy ktoś kupił jakieś łóżeczko tapczanik, z szufladą, w wymiarach 70x140?? bo szukam i szukam...aha, no i cena tak do 360 pln...
|
#1761 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ma często, nie codziennie, ale kilka razy w tygodniu, dla mnie to takie smyrające uczucie ![]() Cytat:
też dobre ![]() a moja mama trze znowu na tarce na najgrubszych oczkach zakupy bazarowe mi sie udały na lux upolowałam wreszcie koc do sypianlni na lóżko który wprost idelanie pasuje mi kolorami teraz powoli sprzątam dom, po jednym pokoju- bo przeciez muszę odpocząc, odkurzacz też
|
||
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37537310]Madam Agula dawno temu się obraziła i przeszła do grudniówek
[/QUOTE]Na nas się obrazić?! Za co? Przecież my takie dobre kobiety jesteśmy
|
#1764 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ja już zaczęłam 33 tydzień, także już na prawdę nie wiele zostało. Czuję się coraz bardziej niezdarna i odczuwam różne dolegliwości. W nocy mam kłopoty ze spaniem, a raczej po prostu nie śpię. Przekręcam się na różne strony. W pasie już 88 cm. Lista rzeczy do kupienia w zasadzie została zrealizowana. Ostatnio dotarł wózek i jeszcze jedna pościel z przescieradłami na zmianę. Tak to wszystko chyba już mamy.
Widzę, że przewijała się temat kosmetyków. Ja postawiłam na bambino i Hipp. W ogóle to myślę, że na początek im mniej tym lepiej. Do prania mam Jelpa, ale jeszcze czekam z wielkim praniem ubranek i pościeli. Myślę, że na początku grudnia. A tak w ogóle to dziewczyny, które mają terminy na początek stycznia, pakujecie już torby do szpitali??? Ja jeszcze nie pakowałam, ale chyba zrobię to w krótce, u mnie bardzo prawdopodobna jest końcówka grudnia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po prostu dopadło mnie choróbsko i że tak powiem byłam totalnie rozłożona. Chyba ten nagły atak zimy mnie tak rozwalił, bo to mniej więcej wtedy się zaczęło co śniegi i nagłe zimno było, potem ciągłe zmiany pogody noi tak się doprawiłam. Oj i długo się leczyłam. Także nie miałam na nic siły. Teraz się już podreperowałam, także zdrowotnie wróciłam na formy.
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta- mnie ogólnie też każdy ruch cieszy ale jak są odstępy między nimi to jakoś tak lepiej to znoszę. A jak czka tak z 5 minut pod rzad to jest to dla mnie naprawdę meczące. Nie odbieram tego jako laskotania tylko... No właśnie nawet nie umiem tego ubrać w słowa
uczucie jakby mi zegarek cykał w brzuchu Gratuluje ci udanych zakupmy
|
#1766 |
|
Lurker ;)
|
Dzis lasagne szpinakowa
Taka nerwowa chodze przez te su**ke byla TZ. Bedzie sprawa w sadze o widzenia z jego synkiem... Takie numery nam odwalila, ze palam niepohamowana checia mordu... Brzucho boli ostatnio czesto, mala pewnie tez sie denerwuje plus kolezanki strasza przedwczesnym porodem ![]() Wczoraj bylismy na zakupach, w Carrefourze kupilam 3- pack bodziakow za 10 zl i slicznego pajaca z Myszka Minnie za 15.
|
|
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37537310]Madam Agula dawno temu się obraziła i przeszła do grudniówek [/QUOTE] dziwne to to było, z racji że była najbardziej rozentuzjazmowaną spośród nas tu forum, tu klub, tu mail i boom ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Bokeh: zobacz koniecznie aspelund na żywo, ja tą serię znam, miałam w jednym mieszkaniu z tego szafę, komodę i stolik pod TV - trochę "papierowe" - są ładniejsze w ikea. Trochę widać, że to jednak płyta. Aczkolwiek służyly mi 3 lata, i kupiłam jak musiałam coś postawić w mieszkaniu
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki
![]() Cytat:
Mi do tej pory jakoś się to nie udało.Od kilku dni mała tak mi siedzi pod żebrami po prawej stronie, że strasznie mi niewygodnie jest siedzieć. Nie mogę w ogóle się zgarbić, bo taki dyskomfort czuję
|
|
|
|
|
#1770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio wyczytalam w opisie 32 tyg ze to najwyzszy czas spakowac torbe ![]() ja dla synusia mam tylko ubranka i szczotke z grzebykiem z biedronki. to moja cala wyprawka nawet torby nie mam. ale obiecuje sobie ze w przyszłym tyg troche sie ograne z zakupami kosmetyczno-higienicznymi bo az wstyd ![]() ja tez mam przeczucie na koniec grudnia... ![]() Cytat:
moj tez ma czesto czkaweke, nawet 3 razy dziennie.ale mnie zgaga meczy... musze cos wszamać, najlepiej obiad ![]() Cytat:
![]() Litosci kobieto!!!! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

ja zaraz śmigam robić sałatkę jarzynowa

6 5 4 3 2 1

plus kolezanki strasza przedwczesnym porodem 

Litosci kobieto!!!!