Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2460 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 12:57   #73771
sm1307
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no z reanimacją to niestety historia długa i szeroka, w pigułce/FAQ są opisane niektóre sposoby, ale co włos to osobna historia ja bym uważała z nakładaniem dosyć ciężkiego balsamu, ale możesz go spróbować rozrobić z wodą i popsikać generalnie u mnie sprawdzają się w większości psikadła na reanimację włosów, także polecam
no i oczywiście lniany
zrobiłam tak: popsikałam mgiełką(woda+odżywka Joanna b/s cytryna miód+glieryna, nałożyłam groszek balsamu Nivea, ugniotłam. Włosy były lepsze, lekko odbite od nasady.
Teraz znowu popsikałam mgiełką i nałożyłam bluzkę motodą plunking, o 13 rozpuszczę i zobaczę co się z nimi stało

Efekt jak na zdjęciu, kurcze super jest to plunking, jestem zadowolona z efektu wybaczcie jakość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.11.12 drugi dzień falowanych.jpg (43,2 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez sm1307
Czas edycji: 2012-11-10 o 13:17
sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 13:19   #73772
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
zrobiłam tak: popsikałam mgiełką(woda+odżywka Joanna b/s cytryna miód+glieryna, nałożyłam groszek balsamu Nivea, ugniotłam. Włosy były lepsze, lekko odbite od nasady.
Teraz znowu popsikałam mgiełką i nałożyłam bluzkę motodą plunking, o 13 rozpuszczę i zobaczę co się z nimi stało
A jakie miałaś proporcje wody i odżywki? Tak na oko
Bo moje włosy też ciężko znoszą odżywki b/s ale przy takiej mgiełce nie chciałabym dać za dużo wody

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 13:23   #73773
sm1307
Rozeznanie

To była moja pierwsza mgiełka i powiem Ci, że robiłam to na oko, nalałam całą buteleczkę wody przegotowanej, wystudzonej i później przechyliłam odżywkę, myślę że poszło jej tak 2-3x wielkość groszku, i kilka kropel gliceryny.

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 13:26   #73774
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
To, że słabsze składowo to się zgodzę. Zielony krem ma petrolatum - a to też pochodna parafiny. Poza tym najważniejsze, jeśli coś ma parafinę, wcale nie znaczy, że jest kiepskie składowo. Moje włosy lubią parafinę, nie tylko moje zresztą. Lepiej nie generalizować.
Moje też lubią parafinę

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
3: czy macie tak, że rano wszystko jest fajnie pięknie - wyjdziecie na zewnątrz, wywieje Was wiatr w prawo i w lewo - wracacie i jest susza na końcach? zauważyłam, że mam tak szczególnie wtedy, kiedy włosy są związane. skąd to? przecież włosy związane są teoretycznie mniej narażone na tarcie, niż rozpuszczone.
Raczej tak nie mam Miałam tak przez chwilę w zeszłym roku, kiedy zaczynały sięgać ramion, wtedy pomagał krem Vatiki.
Końce mają najdłuższy "staż" na głowie, więc mogą być bardziej podatne na wysuszenia. Nakładaj na noc odrobinę odżywki lub olejku, pewnie potrzebują dodatkowego odżywienia.
Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Nie chodziło mi o to, że parafina jest be tylko, że w ogóle jest w kremie więc częściej trzeba będzie sięgać po siarczan
cocamidopropyl betaine wystarcza moim zdaniem
Cytat:
co do kremów: dlatego ten zielony Biedrowy był taki fajny Olej, masło i wazelina dawały porządne zabezpieczenie i nie tłuściły włosów, bo u mnie kapka oleju na końcówki równa się przetłuszcz Jakoś nie umiem tym operować, aby to w miarę nałożyć
Raz użyłam kremu z Biedronki na włosy i nie było co zbierać, były tak obciążone i przylizane
Ale lubię go na dłonie, szkoda, że go wycofali...
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, rzadko tu ostatnio zagladam z powodu ciaglego braku czasu, ale o wloski staram sie dbac i wygladaja na wdzieczne Nie wypadaja juz i kondycja im sie poprawila, pewnie tez dlatego ze juz od 4 miesiecy ich nie farbuje.
Fajnie, że masz problem z głowy Co pomogło? Faktycznie odstawienie wszystkiego? Jantara?
Cytat:
Zaciekawila mnie dzis jedna rzecz na wykladzie, mianowicie wiecie co jest antidotum na zatrucia detergentami? Dimetikon Moze ktoras z Was umialaby to jakos uzasadnic, jak to moze dzialac? Tego juz niestety po niemiecku nie wylapalam
Tzn. masz na myśli przypadek, gdy ktoś, dajmy na to, połknie detergent?
Ciekawe
Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Szczerze to sama już nie wiem co robić. Najbardziej włosy lecą mi kiedy spłukuję odżywkę, nie jest ich może jakoś przesadnie dużo ale sporo, a później w ciągu dnia ciągle spadają mi na ręce... Wątpie żeby przy tym Facelle zauważyła jakoś wzmożone wypadanie, bo raz ich wypada mniej a raz więcej. No ale dzięki za radę
Nakładasz odżywki na skórę głowy?
Opiniami o szkodliwości Facelle bym się nie przejmowała.
Stary 2012-11-10, 13:31   #73775
izaa29
Zakorzenienie

Chyba powoli zauważam postępy mojego pokracznego CG zaczętego we wrześniu
1. zdj z połowy września żel lniany+żel mrożący+ugniatanie+dyfuzo r
2. zdj z końca października ugniatanie koszulka+pomarańczowa pianka isana+schnięcie naturalne
Na zdjęciach włosy już prawie suche.
Nie mam na czubku głowy takiej dziury jak na 2 zdj po prostu sie tak dziwnie ułożyły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2673-crop-crop.jpg (154,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2735-crop.jpg (168,3 KB, 54 załadowań)
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 13:36   #73776
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję Ci bardzo za listę tylko w jakim programie otworzyć ten plik? miałam ostatnio format komputera i głupieje przy plikach innych niż .doc, nawet .pdf to dla niego za dużo

ja jestem całkiem zadowolona z rossmanowej wody brzozowej, chociaż ona nie jest 'czysta'. Barwa chyba też produkuje.

szampon z Ziai chyba ma SLS, więc nie jest delikatny, jako detergent może podrażniać, co skutkuje przetłuszczaniem i łupieżem właśnie, więc ja bym uważała dobrze, że denkujesz!

Dlatego właśnie nie byłam pewna czy przesyłać. Jeżeli nie masz offica ( czyli word, power point - prezentacje, excell - liczenie) to nie otworzysz niestety. A z tego programu ciężko jest to skopiować, ale postaram się.

To wodę brzozową można w rossmannie kupić? Nigdy jej tam nie widziałam, muszę chyba dzisiaj tam wstąpić. Dzięki za cynk

Wiem, że Ziaja ma SLS, ale inaczej nie zmyje porządnie silikonów z odżywek. A ten szampon mi właśnie zniwelował łupież ( chociaż skórę głowy dodatkowo nawilżałam sokiem z aloesu, a to podobno jest rewelacyjny sposób). Ale nie wiedziałam, że przez to włosy szybciej się przesuszają

Stary 2012-11-10, 13:40   #73777
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
2. zdj z końca października ugniatanie koszulka+pomarańczowa pianka isana+schnięcie naturalne
Nie mam na czubku głowy takiej dziury jak na 2 zdj po prostu sie tak dziwnie ułożyły
widać różnicę inna sprawa, że od początku miałaś ładne włoski

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie nie byłam pewna czy przesyłać. Jeżeli nie masz offica ( czyli word, power point - prezentacje, excell - liczenie) to nie otworzysz niestety. A z tego programu ciężko jest to skopiować, ale postaram się.

To wodę brzozową można w rossmannie kupić? Nigdy jej tam nie widziałam, muszę chyba dzisiaj tam wstąpić. Dzięki za cynk

Wiem, że Ziaja ma SLS, ale inaczej nie zmyje porządnie silikonów z odżywek. A ten szampon mi właśnie zniwelował łupież ( chociaż skórę głowy dodatkowo nawilżałam sokiem z aloesu, a to podobno jest rewelacyjny sposób). Ale nie wiedziałam, że przez to włosy szybciej się przesuszają
tak tak, bo to rossmannowa marka nie tyle potęguje przetłuszczanie, ale podrażnia skalp, a podrażniony skalp może reagować przetłuszczaniem mi po prostu po odstawieniu SLS włosy wyraźnie mniej się przetłuszczały, stąd te wnioski.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 14:02   #73778
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
widać różnicę inna sprawa, że od początku miałaś ładne włoski

tak tak, bo to rossmannowa marka nie tyle potęguje przetłuszczanie, ale podrażnia skalp, a podrażniony skalp może reagować przetłuszczaniem mi po prostu po odstawieniu SLS włosy wyraźnie mniej się przetłuszczały, stąd te wnioski.

Dziękuje ;*
A to wszystko dzięki wam dziewczęta!
Stary 2012-11-10, 14:24   #73779
bleedingsun
Zakorzenienie

Cześć

Mam do Was pytanie.
Na pierwszym zdjęciu są moje włosy po wysuszeniu suszarką, a na drugim podczas wysychania bez niej.
Czy myślicie, że da się z tego wycisnąć jakieś fale czy lepiej dać sobie spokój i nosić proste?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.11.2012a.jpg (96,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fale.jpg (122,9 KB, 48 załadowań)

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 14:58   #73780
losek78
Zakorzenienie

kupiłam dziś jakiś rosyjski szampon bez Sls , zobaczymy czy mnie podrażni ?
Stary 2012-11-10, 15:00   #73781
pumaaaaa
Przyczajenie

znalazłam w domu podczas sprzątania zapomniany kosmetyk http://www.walgreens.com/store/c/urb...057863-product i czy on jest zgodny z cg?te kosmetyki mają cudwony zapach taki arbuzowy,kiedyś miałam szampon,odżywkę i spray do loków,ale to było dawno i nawet nie patrzyłam na składy jak kupowałam
pumaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:22   #73782
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Chyba się załamie, ostatnie dwa dni spędziłam na analizie odżywek, a teraz tyle samo mam stracić na wyborze szamponu bez SLS? Z tego co czytałam to najlepiej najprostszy, dla dzieci np.?
A co w takim razie ze zmywaniem silikonów. Mam myć tym łagodnym a raz na tydzień tym z SLS?

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Cześć

Mam do Was pytanie.
Na pierwszym zdjęciu są moje włosy po wysuszeniu suszarką, a na drugim podczas wysychania bez niej.
Czy myślicie, że da się z tego wycisnąć jakieś fale czy lepiej dać sobie spokój i nosić proste?
Mam mniej więcej taką samą sytuację jak Ty. Tylko ja po wysuszeniu mam prostą szopę, a Ty ładne masz te proste włosy, chyba że jeszcze je prostowałaś?
Ale ja za włosy wzięłam się dopiero niedawno, więc raczej nic Ci nie pomogę. Spróbuj wklepać na wilgotne piankę/żel/ paste (zależy co Ci podpasje, chociaż żel może być za słaby na tak długie włosy) i pognieść

Stary 2012-11-10, 15:24   #73783
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Mam mniej więcej taką samą sytuację jak Ty. Tylko ja po wysuszeniu mam prostą szopę, a Ty ładne masz te proste włosy, chyba że jeszcze je prostowałaś?
Ale ja za włosy wzięłam się dopiero niedawno, więc raczej nic Ci nie pomogę. Spróbuj wklepać na wilgotne piankę/żel/ paste (zależy co Ci podpasje, chociaż żel może być za słaby na tak długie włosy) i pognieść
Nie prostowałam ich.
Spróbuję coś z nimi pokombinować...

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:37   #73784
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Cześć

Mam do Was pytanie.
Myslę, że się da

pumaaaaa tak Mipa faktycznie jest tylko trochę łagodnieszy od SLS dlatego nie zamierzam używać go przy każdym myciu tylko na zmianę. (myje co 3 dni, max 4). Chociaż w połaczeniu z olejem którego jest naprawdę dużo w ogóle nie wysusza włosów, dziecięce szampony nie dorastają mu do "pięt" bo robią mi przesusz.

Jutte pięknie w codzienniku. Morał dla moich włosów jest dokładnie taki sam

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:38   #73785
makowa_panienka89
Raczkowanie

Witam wszystkie kręconowłose! można się przyłączyć? Ja swoją świadomą pielęgnację zaczęłam niedawno, mam dużo do nadrobiebia w tym temacie, że o stylizacji nie wspomnę.... W tym jestem kompletnie zielona. Ale od Was napewno dużo się nauczę i będę miała wymarzone włoski

Cytat:
Napisane przez lucynka00 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to że jak zdejmuję koszulkę to włosy z nad karku są ułożone w stronę czubka głowy i bez pomocy rąk same nie chcą wrócić na swoje miejsce. Nie wiem może to kwestia wprawy. Na szczęście jakoś udało mi się je ułożyć rękami bez szkód na skręcie. Dodaję zdjęcia po moim pierwszym OMO i plunkingu.
Cytat:
Napisane przez izaa29
Wasze włosy są idealne!!
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:39   #73786
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Nie prostowałam ich.
Spróbuję coś z nimi pokombinować...
Najważniejsze żeby nie poddać się po pierwszej próbie
Bo zależy z czym polubią się Twoje włosy. Np u mnie zachwalany przez większość dziewczyn żel lniany sie nie sprawdza bo nie robi mi z włosami nic, za to polubiłam się z pianka. Także musisz pokombinować z różnymi produktami
Ale jakby przejrzeć forum to najczęściej polecane do loków/fal są: żel lniany, żel mrożący joanna, żel isana męski, pianka isana pomarańczowa (chociaż teraz zmienili jej skład,ale ja sie na składach zabardzo nie znam)
Stary 2012-11-10, 15:40   #73787
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Napisane przez pumaaaaa Pokaż wiadomość
znalazłam w domu podczas sprzątania zapomniany kosmetyk http://www.walgreens.com/store/c/urb...057863-product i czy on jest zgodny z cg?te kosmetyki mają cudwony zapach taki arbuzowy,kiedyś miałam szampon,odżywkę i spray do loków,ale to było dawno i nawet nie patrzyłam na składy jak kupowałam
Nie zacytowało mi więc pisze drugi:
Nie jest zgoda z cg ma parafine i silikon. Trzeba będzie oczyszczać częściej slsem. (Chociaż ja ostatnio nie unikam silikonów żeby zabezpieczyć włosy)

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 16:00   #73788
Malwina_89
Zakorzenienie

mosia myślę, że kilka razy nie wystarczy aby stwierdzić, czy Facelle powoduje u Ciebie wypadanie włosów. Ja myłam nim około 2 miesiące i było wszystko super, potem nagle zaczął mnie podrażniać i myślałam, że się zadrapię. Także wiesz...

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 16:18   #73789
Miskaa78
Kazar Lady

wypadanie moze być teraz wzmożone przez pore roku.
Mnie facelle tylko plącze, poza tym nic złego nie robi.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 16:42   #73790
dorka_tw
Rozeznanie

Słyszałam też że co ok 7 lat zmieniamy "futerko", tzn. można zauważyć wzmożone wypadanie, a organizm po prostu robi miejsce na nowe, zdrowe włosy.
Ja się właśnie na czymś takim przejechałam, bo spanikowana poleciałam do fryzjera i ścięłam krótko, to i tak nic nie pomogło a teraz się męczę z zapuszczaniem

Stary 2012-11-10, 17:08   #73791
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a i owszem
To fajno
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
wypadanie moze być teraz wzmożone przez pore roku.
Mnie facelle tylko plącze, poza tym nic złego nie robi.
Ja o swoim też sądziłam, że to przez jesień. Jeszcze mi fryzjerka powiedziała, że wielu klientką teraz lecą bo cytuję 'jak spadają liście z drzew to i włosy też wypadają'

No ale to co się dzieje ostatnio ze mną to masakra. Przestawiłam się na pielęgnację minimum, wróciłam do OMO i wzmacniającego szamponu.
Wczoraj wieczorem specjalnie dokładnie wyczesałam włosy, żeby zobaczyć ile wypadnie (było sporo ponad 100) i żeby sprawdzić ile przy myciu wypadnie rano - duży kłębek. Więc to nie są włosy z kilku dni wpadnięte.

Robię właśnie zamówienie na dozie i zastanawiam się co do koszyka dorzucić, wzięłam CP (nigdy nie brałam), jantar, szampon błotny Apis i nie wiem co jeszcze.
Macie jakieś hity, które wam pomogły? Wezmę wszystko

Ed. przeliczyłam włosy które mi wypadły rano z myciem, po 200 przestałam liczyć, jakieś 250 było na pewno

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-11-10 o 17:26
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 17:33   #73792
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem co mosia, i jak na razie żadne oleje i nafty nie pomogły. Ale pocieszam się że włosy mam dłuższe więc to tylko wizualnie wygląda że wypada ich więcej, bo jednak jak taki włos w siteczku się pokręci to wygląda jak 5 krótkich
To dokładnie tak jak ja Stosowałam i jantara i wodę brzozową, parę butelek, ale nie pomogło... Włosy cały czas wypadają, ale podobnie jak ty pocieszam się tym że są długie więc w kłębku liczę na to że jest ich nie wiele a wygląda on tak przez ich długość

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Nakładasz odżywki na skórę głowy?
Opiniami o szkodliwości Facelle bym się nie przejmowała.
Właśnie to jest mój błąd, no ale myjąc je czy bd czy facelle czy każdym innym szamponem, kołtunią się one przy głowie i zawsze trochę naciapie na nie odżywki oprócz długości bo wtedy wydaje mi się że lepiej się rozczeszą...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
mosia myślę, że kilka razy nie wystarczy aby stwierdzić, czy Facelle powoduje u Ciebie wypadanie włosów. Ja myłam nim około 2 miesiące i było wszystko super, potem nagle zaczął mnie podrażniać i myślałam, że się zadrapię. Także wiesz...
W takim razie, na razie będę nim myła bo włosy są cudne po nim, a co będzie później to się zobaczy

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 17:36   #73793
dorka_tw
Rozeznanie

ta ilość jest tylko z mycia? szampon + odżywka ( zawsze wtedy mam więcej) czy jeszcze to co Ci wypadnie po drodze i zostaje na ramionach?

Chociaż tak czy siak ilość jest przerażająca. Może idź do dermatologa?

Stary 2012-11-10, 17:45   #73794
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
ta ilość jest tylko z mycia? szampon + odżywka ( zawsze wtedy mam więcej) czy jeszcze to co Ci wypadnie po drodze i zostaje na ramionach?

Chociaż tak czy siak ilość jest przerażająca. Może idź do dermatologa?
Tylko z mycia. Po dermatologach chodziłam w tamtym roku, mają mnie gdzieś Zrobiłam badania, są okej.
Najwyżej teraz znowu zrobię badania.

Tego co po drodze wypadnie, to nawet nie doliczam. Ale w dzień mycia mało mi dodatkowo wypada. Jakieś 10, do 20.
Mimo regularnego wypadania, to mam 8 cm w obwodzie mniej więcej. Teraz pewnie mniej, bo się nasiliło. Ale kiedyś miałam tak grube włosy, że spinką ich nie objęłam, gumki musiałam grube kupować, bo pękały. Teraz każda spinka żabka je złapie
Stary 2012-11-10, 18:13   #73795
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Tylko z mycia. Po dermatologach chodziłam w tamtym roku, mają mnie gdzieś Zrobiłam badania, są okej.
Najwyżej teraz znowu zrobię badania.

Tego co po drodze wypadnie, to nawet nie doliczam. Ale w dzień mycia mało mi dodatkowo wypada. Jakieś 10, do 20.
Mimo regularnego wypadania, to mam 8 cm w obwodzie mniej więcej. Teraz pewnie mniej, bo się nasiliło. Ale kiedyś miałam tak grube włosy, że spinką ich nie objęłam, gumki musiałam grube kupować, bo pękały. Teraz każda spinka żabka je złapie

A może za długie je masz, za ciężkie? Nie wiem czy ktoś już rzucił tym pomysłem. Nic innego już mi do głowy nie przychodzi

Stary 2012-11-10, 18:19   #73796
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
A może za długie je masz, za ciężkie? Nie wiem czy ktoś już rzucił tym pomysłem. Nic innego już mi do głowy nie przychodzi
Wydaje mi się, że włosy do połowy pleców powinny poradzić sobie ze swoim ciężarem. W dodatku ostatnio je podcięłam, a wypadanie się nasiliło.

Jest masa chorób, których objawem jest osłabienie włosów a ja nie mam środków, żeby zbadać się na wszystko.

Jeszcze kilka lat temu, jak mieszkałam w domu to tata śmiał się, że robię 'pogrzeb włosa' jak mi jakiś wypadnie.
A teraz jak na mnie patrzą, to mówią, że mam ich mało. To znaczy obca osoba nie powie, że mam ich mało, bo teraz mam taką normalną objętość. Ale mam o wiele mniej. Szczególnie widać, jak zrobię warkocz, kiedyś miałam grubaśny, teraz jeden mam jak dwa kiedyś.

W sumie może jeszcze się przejdę do dermatologa, ale innego, poszukam jakiś z dobrymi opiniami w Trójmieście.
Stary 2012-11-10, 18:37   #73797
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Robię właśnie zamówienie na dozie i zastanawiam się co do koszyka dorzucić, wzięłam CP (nigdy nie brałam), jantar, szampon błotny Apis i nie wiem co jeszcze.
Macie jakieś hity, które wam pomogły? Wezmę wszystko
Novoxidyl
Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
To dokładnie tak jak ja Stosowałam i jantara i wodę brzozową, parę butelek, ale nie pomogło... Włosy cały czas wypadają, ale podobnie jak ty pocieszam się tym że są długie więc w kłębku liczę na to że jest ich nie wiele a wygląda on tak przez ich długość

A mnie najprawdopodobniej po Jantarze zaczęły bardziej wypadać włosy
Cytat:
Właśnie to jest mój błąd, no ale myjąc je czy bd czy facelle czy każdym innym szamponem, kołtunią się one przy głowie i zawsze trochę naciapie na nie odżywki oprócz długości bo wtedy wydaje mi się że lepiej się rozczeszą...
Nie wiem, co poradzić, bo nie mam problemu z kołtunieniem... Może mimo wszystko spróbuj nakładać odżywki nieco niżej, a na plątanie płukanka kwaśna?
Moim zdaniem, jeśli włosy wypadają zbyt obficie jedynie podczas mycia, to znak, że to jakieś podrażnienie kontaktowe związane z nieodpowiednim składnikiem w szamponie lub odżywce... Mnie się wczoraj posypały po szamponetce Marion a normalnie to już praktycznie nie wypadają dzięki novoxidylowi. Zauwazyłam też, że służą im proste myjadła nienapakowane ziołami i że Jantar niestety nie dla mnie Rok temu wyleczyłam się z wypadania dzięki własnym wcierkom, ale wtedy włączyłam Jantar i to chyba jego sprawka że na nowo zaczęły bardziej wypadać. Plus inne ziołowe maski się do tego przyczyniły (Bingo 40 składników ).
Cytat:
Tylko z mycia. Po dermatologach chodziłam w tamtym roku, mają mnie gdzieś
Skąd ja to znam
Stary 2012-11-10, 18:48   #73798
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Novoxidyl

Nie wiem, co poradzić, bo nie mam problemu z kołtunieniem... Może mimo wszystko spróbuj nakładać odżywki nieco niżej, a na plątanie płukanka kwaśna?
Moim zdaniem, jeśli włosy wypadają zbyt obficie jedynie podczas mycia, to znak, że to jakieś podrażnienie kontaktowe związane z nieodpowiednim składnikiem w szamponie lub odżywce... Mnie się wczoraj posypały po szamponetce Marion a normalnie to już praktycznie nie wypadają dzięki novoxidylowi. Zauwazyłam też, że służą im proste myjadła nienapakowane ziołami i że Jantar niestety nie dla mnie Rok temu wyleczyłam się z wypadania dzięki własnym wcierkom, ale wtedy włączyłam Jantar i to chyba jego sprawka że na nowo zaczęły bardziej wypadać. Plus inne ziołowe maski się do tego przyczyniły (Bingo 40 składników ).

Skąd ja to znam
Czyli Jantar jak każdy kosmetyk nie dla każdych. A można wiedzieć jakie masz włosy? Może tym się będę sugerować przy decyzji. A te wcierki własnej roboty, to jakie?

Stary 2012-11-10, 18:51   #73799
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Novoxidyl

Skąd ja to znam
Używałam 6 miesięcy i oprócz baby hair nie stało się nic. Dalej leciały.
Właśnie dermatolog mi to poleciła, cały gabinet w ulotkach tej firmy ale kupiłam. Mi nie pomógł.

Zamówiłam 2 jantary Może nie wyłysieje przez nie.
A co do innych wcierek nie mam dużego doświadczenia. I mam wrażenie, że jak myję odżywką, to przy następnym myciu wypada więcej włosów, dlatego wracam do omo.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-11-10 o 18:54
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 18:54   #73800
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Ed. przeliczyłam włosy które mi wypadły rano z myciem, po 200 przestałam liczyć, jakieś 250 było na pewno

Mi też znów wypadają. Myślałam, że już mam po problemie, a ostatnio jak liczyłam (przy myciu po 2 dniach, bez czesania itp) wypadło ich 180.
Choć przy ostatnim myciu było lepiej, więc jestem pełna nadziei.

A za 9 dni mam wizytę u dermatologa. To już czwarta. Pani doktor sympatyczna, dosyć profesjonalna mi się wydaje, ale na jakieś specjalistyczne badania włosa nie mam co liczyć, bo z małego miasta jestem...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości