Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2461 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 19:01   #73801
mosia07
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Ja też planuję w tym miesiącu wybrać się do dermatologa. Zastanawiam się tylko co mu powiem kiedy spyta czym myje włosy, bo jeżeli przyznam mu się że FAcelle to popatrzy na mnie jak na wariatkę, podobnie kiedy ostatnim razem przyznałam się że nakładałam na włosy oleje. Ciekawa jestem czy przepisze mi coś co wzmocni cebulki, bo ostatnio polecał mi Galacet ale po negatywnych opiniach nie kupiłam go.
W taki razie idąc za waszymi radami, będę myła na razie facelle, jantar mi się już skończył i dam sobie z nim spokój, bo ogólnie to 10 butelek jego zużyłam... ;p
Odstawiłam oleje juz jakiś czas temu, i odżywki nie będę nakładać przy skórze głowy. Zobaczymy

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:01   #73802
Riddim
Zadomowienie

Karmenka, skoro mówisz, że przy myciu delikantym Ci lecą - może problem tkwi w tym, że zbyt małe oczyszczanie skalpu jest? Nie wiem, może to jakieś znaczenie ma
Stary 2012-11-10, 19:02   #73803
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Mi też znów wypadają. Myślałam, że już mam po problemie, a ostatnio jak liczyłam (przy myciu po 2 dniach, bez czesania itp) wypadło ich 180.
Choć przy ostatnim myciu było lepiej, więc jestem pełna nadziei.

A za 9 dni mam wizytę u dermatologa. To już czwarta. Pani doktor sympatyczna, dosyć profesjonalna mi się wydaje, ale na jakieś specjalistyczne badania włosa nie mam co liczyć, bo z małego miasta jestem...
Ja mieszkam teraz w Gdańsku, więc mam dostęp do większej liczby specjalistów, ale co z tego, jak prywatnie mnie nie stać a na NFZ czeka się kupę czasu. Nawet nie wiem czy oni refundują jakieś analizy włosa czy coś. Bo krew już badałam, wyniki są okej.
Najgorzej jak włosy lecą a nie powinny, bo nie mają powodu.
Stary 2012-11-10, 19:04   #73804
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że włosy do połowy pleców powinny poradzić sobie ze swoim ciężarem. W dodatku ostatnio je podcięłam, a wypadanie się nasiliło.

A teraz jak na mnie patrzą, to mówią, że mam ich mało. To znaczy obca osoba nie powie, że mam ich mało, bo teraz mam taką normalną objętość. Ale mam o wiele mniej. Szczególnie widać, jak zrobię warkocz, kiedyś miałam grubaśny, teraz jeden mam jak dwa kiedyś.
Tak jakbym czytała o sobie... Kiedyś miałam niesamowicie gęste włosy, a teraz dokladnie jak u ciebie jeden warkocz wygląda tak jak kiedyś dwa..
Martwi mnie to że zaszkodziłam im najprawdopodobniej przesadzoną pielęgnacją... Za bardzo i za często stosowałam wszystkie oleje i wcierki. I teraz nie wiem w jaki sposób wzmocnić cebulki. Bo co z tego że włosy ładnie wygladają jak jest ich coraz mniej...

Stary 2012-11-10, 19:06   #73805
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Karmenka, skoro mówisz, że przy myciu delikantym Ci lecą - może problem tkwi w tym, że zbyt małe oczyszczanie skalpu jest? Nie wiem, może to jakieś znaczenie ma
Ale też to nie jest regułą właśnie Może coś w tym jest więc przez jakiś czas pomyję tylko szamponami, będę się starała, żeby olej nie dotykał skóry, odżywki i maski też.

Co oprócz lnianego można zupełnie bezkarnie kłaść na skalp? Bo czasem po sles mnie już przy myciu swędzi.
Stary 2012-11-10, 19:19   #73806
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Ja też planuję w tym miesiącu wybrać się do dermatologa. Zastanawiam się tylko co mu powiem kiedy spyta czym myje włosy, bo jeżeli przyznam mu się że FAcelle to popatrzy na mnie jak na wariatkę, podobnie kiedy ostatnim razem przyznałam się że nakładałam na włosy oleje. Ciekawa jestem czy przepisze mi coś co wzmocni cebulki, bo ostatnio polecał mi Galacet ale po negatywnych opiniach nie kupiłam go.
W taki razie idąc za waszymi radami, będę myła na razie facelle, jantar mi się już skończył i dam sobie z nim spokój, bo ogólnie to 10 butelek jego zużyłam... ;p
Odstawiłam oleje juz jakiś czas temu, i odżywki nie będę nakładać przy skórze głowy. Zobaczymy

To moja Pani doktor przepisała mi szampon (co prawda beznadziejny), ale powiedziała, żebym co drugie mycie nim myła, a co drugie tym co odpowiada włosom

Cytat:
Ja mieszkam teraz w Gdańsku, więc mam dostęp do większej liczby specjalistów, ale co z tego, jak prywatnie mnie nie stać a na NFZ czeka się kupę czasu. Nawet nie wiem czy oni refundują jakieś analizy włosa czy coś. Bo krew już badałam, wyniki są okej.
Najgorzej jak włosy lecą a nie powinny, bo nie mają powodu.
To mnie spotkała niespodzianka jak po wizycie na NFZ u ginekologa i skierowaniu na badania dowiedziałam się w okienku w przychodni, że za badania muszę zapłacić, bo Pani doktor czegoś tam podpisanego nie ma.
Za badania zapłaciłam, ale chyba dlatego, że byłam trochę w szoku. A mogłam iść do innego lekarza, tym bardziej, że i tak do tej więcej nie poszłam.
Okropny lekarz.

Cytat:
Co oprócz lnianego można zupełnie bezkarnie kłaść na skalp? Bo czasem po sles mnie już przy myciu swędzi.
Żel aloesowy

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:41   #73807
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Czyli Jantar jak każdy kosmetyk nie dla każdych. A można wiedzieć jakie masz włosy? Może tym się będę sugerować przy decyzji. A te wcierki własnej roboty, to jakie?
Jakie mam włosy? A konkretnie o co pytasz? Włosy jak włosy, zawsze były bardzo gęste i grube. Nigdy nie miałam absolutnie żadnych skłonności do podrażnień i alergii.

A wcierki to różne, gdzieś tu na forum poniewierają się przepisy Najlepsza była na hydrolacie różanym z liposomami z argininą z ZSK.
Cytat:
Używałam 6 miesięcy i oprócz baby hair nie stało się nic. Dalej leciały.
Właśnie dermatolog mi to poleciła, cały gabinet w ulotkach tej firmy ale kupiłam. Mi nie pomógł.
Używałaś całej serii? Moim zdaniem najmocniejszy jest żel. Mnie pomógł prawie natychmiast.

Cytat:
Żel Panthenol marki Gorvita
Stary 2012-11-10, 19:57   #73808
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Słabe światło- słabe zdjęcie.
Olejowanie rycynowy i słodkie migdały. Mycie facelle. Odżywka do przetłuszczających(zakupi ona przez przypadek ) z mrs potter. bs apteczka babuni, garnier żółty, zwykły żel.

O dziwo myślałam że będzie mnie swędzieć głowa jak będę myć bez sls(jak po baby dream).
Teraz głownie myje facelle, jakimiś dwoma allterami. Czasem jakiś szampon z green pharmacy i isana różowa albo pomarańczowa.
Chociaż zmiany nie widzę czy jest sls czy go nie ma.

Do rana chyba torchę zmnieszą objetość . Przynajmniej mam nadzieję

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2012-11-10 o 20:03
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:03   #73809
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Jakie mam włosy? A konkretnie o co pytasz? Włosy jak włosy, zawsze były bardzo gęste i grube. Nigdy nie miałam absolutnie żadnych skłonności do podrażnień i alergii.

A wcierki to różne, gdzieś tu na forum poniewierają się przepisy Najlepsza była na hydrolacie różanym z liposomami z argininą z ZSK.
No właśnie chodziło mi o cienkie, grube, długie, krótkie, gęste mniej lub bardziej. Czyli nie mamy tego samego typu, więc może ten Jantar jednak by się nadał.

Co do wcierek, to myślałam że sama jakieś powymyślałaś ale jak tak to poszukam

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie.
Olejowanie rycynowy i słodkie migdały. Mycie facelle. Odżywka do przetłuszczających(zakupi ona przez przypadek ) z mrs potter. bs apteczka babuni, garnier żółty, zwykły żel.

O dziwo myślałam że będzie mnie swędzieć głowa jak będę myć bez sls(jak po baby dream).
Teraz głownie myje facelle, jakimiś dwoma allterami. Czasem jakiś szampon z green pharmacy i isana różowa albo pomarańczowa.
Chociaż zmiany nie widzę czy jest sls czy go nie ma.[/QUOTE]

O rany... Wiem że nie powinnam tak mówić, ale takie włosy mieć i nic więcej już bym nie pragnęła... do następnego dnia

Edytowane przez dorka_tw
Czas edycji: 2012-11-10 o 20:11
dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:08   #73810
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
ten najmocniejszy, fioletowy, ale zauważyłam, że po nim włosy dłużej schną w porównaniu z mrożącym, to możliwe w ogóle?
Myślę, że tak zależy od rodzaju polimerów chyba.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Potrzebna motywacja?
Oj tam, tylko 15 lat? Nawet jak się u mnie pojawiło coś takiego -> KLIK! (tona puchu, rozczesane) to myślałam, że mam proste włosy to znaczy tak je traktowałam, bo nie wiedziałam jak powinnam...nie wpadłam na to by ich nie czesać by używać stylizatora...guła ;P [COLOR=Silver]
Według mnie jeszcze 1,5 roku temu to by były proste, tylko "niegrzeczne" teraz nawet jak ktoś ma względnie proste włosy (w sensie nie druty), a jedno pasmo na grzywce się "brzydko wywija" to już oczmi wyobraźni widzę ten piękny skręt . No właśnie, u innych to bym się za to zabrała, a u mnie wiecznie mi się nie chce
Stary 2012-11-10, 20:19   #73811
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Używałaś całej serii? Moim zdaniem najmocniejszy jest żel. Mnie pomógł prawie natychmiast.
Szampon + żel, przy czym żel miałam tylko 1, jak mi się skończył nie kupiłam drugiego, bo nie miałam podstaw sądzić, że zadziała.
Stary 2012-11-10, 20:56   #73812
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
No właśnie chodziło mi o cienkie, grube, długie, krótkie, gęste mniej lub bardziej. Czyli nie mamy tego samego typu, więc może ten Jantar jednak by się nadał.
Pogubiłam się - to chcesz używać Jantara do włosów czy do skalpu? Bo jeśli do skalpu, to jakie znaczenie ma typ wlosa
Cytat:
Co do wcierek, to myślałam że sama jakieś powymyślałaś ale jak tak to poszukam
Sama wymyślałam I podawałam na forum po przetestowaniu W przyszpilonym wątku jest przepis na odżywkę, była świetna (skromnisia )
Cytat:
Szampon + żel, przy czym żel miałam tylko 1, jak mi się skończył nie kupiłam drugiego, bo nie miałam podstaw sądzić, że zadziała.
U mnie efekt po Novoxidylu był spektakularny. A tak w ogóle to nigdy nie miałam efektów po miesiącu, kiedy zaczynałam kurację w zeszłym roku, to pierwsze efekty zobaczyłam po 2-3 miesiącach, normalny stan osiągnęły po 6 miesiącach. Potem złe decyzje pielęgnacyjne znów spowodowały gorszy stan i wtedy pomógł Novoxidyl.
Stary 2012-11-10, 21:23   #73813
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Pogubiłam się - to chcesz używać Jantara do włosów czy do skalpu? Bo jeśli do skalpu, to jakie znaczenie ma typ wlosa

Sama wymyślałam I podawałam na forum po przetestowaniu W przyszpilonym wątku jest przepis na odżywkę, była świetna (skromnisia )
Nie znam się akurat na tym specyfiku, dlatego chciałam zebrać dane i zobaczyć czy moje włosy byłyby bardziej skłonne po nim wypaść czy się wzmocnić. Może to rodzaj włosa nie ma z tym nic wspólnego ale lubie dużo wiedzieć

W sprawach tehnicznych forum jestem nowicjusz, nawet zdjęcia nie potrafie wkleić, możesz wytłumaczyć termin "przyszpilony wątek"?

Stary 2012-11-10, 22:04   #73814
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość

eee, wystarczy nie dać się sprowadzić do parteru

Emotka mnie rozwaliła

Cytat:
Napisane przez lucynka00 Pokaż wiadomość
Dodaję zdjęcia po moim pierwszym OMO i plunkingu.
Mniam

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
A i dostałam komplement wczoraj, że ładnie mi w kręconych włosach

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie.
[/QUOTE]

Jaaaacie, jaki skręcioch!

Cytat:
PPotem złe decyzje pielęgnacyjne znów spowodowały gorszy stan i wtedy pomógł Novoxidyl.
"Złe decyzje pielęgnacyjne"? Rozwiniesz tak króciutko?
Stary 2012-11-10, 22:20   #73815
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
O rany... Wiem że nie powinnam tak mówić, ale takie włosy mieć i nic więcej już bym nie pragnęła... do następnego dnia
Czemu do następnego dnia?

dorka przyszpilony wątek, to pewnie przyklejony, na samej górze jak wszystkie wątkie z zakręconego forum oglądasz
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:22   #73816
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Nie znam się akurat na tym specyfiku, dlatego chciałam zebrać dane i zobaczyć czy moje włosy byłyby bardziej skłonne po nim wypaść czy się wzmocnić. Może to rodzaj włosa nie ma z tym nic wspólnego ale lubie dużo wiedzieć
Ok
Cytat:
W sprawach tehnicznych forum jestem nowicjusz, nawet zdjęcia nie potrafie wkleić, możesz wytłumaczyć termin "przyszpilony wątek"?
Taki wątek, który zawsze jest na samej górze, nawet jeśli nikt w nim nie pisze --- jak na przykład FAQ Kręconowłosych.
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
"Złe decyzje pielęgnacyjne"? Rozwiniesz tak króciutko?
Trochę wyżej o tym wspomniałam Najprawdopodobniej nie przysłużył mi Jantar a zużyłam go kilka butelek Oraz zioła - skrzyp na przykład ( o dziwo!). Mycie odżywkami (np. Joaśką) również powodowało wypadanie. Aż się dziwię, że skalp znosi jeszcze lotion Seboradin (to też przecież ziółka). Bo na przykład maski Seboradin do włosów suchych już nie bardzo Aha, i przestał znosić mój żelazny zestaw z zeszłej zimy, czyli olej winogronowy+rycynowy, czyli mój poprzedni hit na wypadanie
Generalnie zawsze mam wesoło i nienudno z włosami Już sama nie wiem, co im służy a co nie.

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2012-11-10 o 22:23 Powód: pomyłka w nazwie wątku, eh ta skleroza
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 22:28   #73817
dorka_tw
Rozeznanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37546538]Czemu do następnego dnia?

dorka przyszpilony wątek, to pewnie przyklejony, na samej górze jak wszystkie wątkie z zakręconego forum oglądasz [/QUOTE]

Bo na następny dzień miałabym już następne marzenie

Spróbuje znaleźć te wątki, chociaż pewnie trochę mi na tym zejdzie. Dzięki

eiri Tobie również

Ha, znalazłam te wątki

Edytowane przez dorka_tw
Czas edycji: 2012-11-10 o 22:32
Stary 2012-11-10, 23:19   #73818
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Super, że wypadanie ustało Samo przeszło, czy w końcu znalazłaś przyczynę albo jakiś skuteczny specyfik?
Co do drugiej części twojego postu nie mam pojęcia. Może silikon działa osłonowo,albo połączenie z detergentem ułatwia usuwanie całości?
Chyba przelomem bylo odstawienie Jantaru, ktory namietnie wcieralam liczac ze w koncu mi pomoze. A tu sie okazalo, ze tylko mi szkodzil, bo od tamtego czasu wlosow wypada mniej
Moja pielegnacja wyglada tak: myje skalp szamponem Pharmaceris do wypadajacych, a co okolo trzecie mycie szamponem Stieprox, wlosy natomiast myje zgodnie z zasadami CG. Nie nakladam odzywek, olejow ani nic z tych rzeczy blisko skory glowy, nie robie masek pod czepkiem. Myje wlosy co 2 dni nie dopuszczajac do przetluszczenia, bo wtedy zawsze leci wiecej wlosow. I co kilka dni wcieram Alpicort E, dazac juz do calkowitego odstawienia. Mam cala mase smiesznie sterczacych bejbików i mysle, ze to wlasnie zasluga Alpicortu.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 23:50   #73819
sm1307
Rozeznanie

Dziewczyny, czy na zimę zabezpieczacie swoje loki/fale silikonami? Wiem, że w CG są one zabronione, ale np. taki jedwab wgnieciony w końce podzas zimy to zły pomysł? Używacie czegoś do ochrony końcówek ?

znowu usłyszałam komplement, że mam dzisiaj cudowne włosy jak miło to usłyszeć

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 00:09   #73820
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Dziewczyny, czy na zimę zabezpieczacie swoje loki/fale silikonami? Wiem, że w CG są one zabronione, ale np. taki jedwab wgnieciony w końce podzas zimy to zły pomysł? Używacie czegoś do ochrony końcówek ?

Jak najbardziej, kilka dziewczyn oprócz mnie też stosuje silikony wlaśnie jako zabezpieczenie na końce.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 00:12   #73821
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:

Ja nakładam odżywkę bez spłukiwania, ale dlatego że akurat nie mam jedwabiu. Tylko ja się nie stosuje do CG

Stary 2012-11-11, 00:18   #73822
sm1307
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedzi . Właśnie niedawno kupiłam sobie jedwab Marion i na zimę zamierzam używać, co by nie zniszczyć doszczętnie włosów.

Nie wiem, czy pisałam dzisiaj ale kupiłam szampon Joanna pokrzywa z zieloną herbatą i jutro będę oczyszczała włosy.
Zaraz lecę nałożyć olej sezamowy i krem zielony z Biedronki na końce.

Stary 2012-11-11, 00:53   #73823
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie efekt po Novoxidylu był spektakularny. A tak w ogóle to nigdy nie miałam efektów po miesiącu, kiedy zaczynałam kurację w zeszłym roku, to pierwsze efekty zobaczyłam po 2-3 miesiącach, normalny stan osiągnęły po 6 miesiącach. Potem złe decyzje pielęgnacyjne znów spowodowały gorszy stan i wtedy pomógł Novoxidyl.
Może dam mu szansę. Poczekam 2 tygodnie i zobaczę jak będzie.
Cytat:

Tak, wgniatam w końce odżywkę z silikonem na górze składu.
Przez to czuję się jakbym była niskoporowata, bo czy przejadę palcami po włosie z łuską czy pod to jest tak samo gładko.
Stary 2012-11-11, 08:35   #73824
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zabezpieczam silikonami cały rok ( lato, wiosna końcówki), jesienią i zimą używam na całe włosy, ale te łatwo zmywalne
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:16   #73825
pati_bc
Rozeznanie

Witam kręciołki

Piękne włosy widziałam zarówno w codzienniku jak i tu

Oczywiście włosy Ag Rafki mnie zabiły i dobiły
Ale cóż to miłość od pierwszego spojrzenia

Eiri jakie piękne, długie włosy miałaś

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dzis pogoda taka, że nawet psa by nie wygonił z domu, więc poproś męża o zrobienie zakupów
padłam
i lof ju

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
niech to chwyci dobrze to potem będę machać tylko odrosty...
ubolewam, że brązy khadi tak szybko mi się wypłukują
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:46   #73826
issey87
Raczkowanie

Ja dzisiaj robię kolejne podejście do kręciołów.. ostatni tydzień to była jakaś tragedia - sam puch. Może po prostu nie potrafię obslugiwać dyfuzora, a pozostawione same sobie do wyschnięcia będą się lepiej prezentowały. Powiem wam, że już przeszło mi przez myśl żeby obciąć je w cholerę na krótko.
Stary 2012-11-11, 10:48   #73827
AjriszMarta
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37528457]Przez przypadek kupiłam odżywkę z mr potter do włosów przetłuszczających się: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-z-wit-h.html
Może krzywdy na lokach nie zrobi [/QUOTE]
Podobna do innych Pottersów, z tym że nie wiem czy nada się do mycia
nie spróbjesz - nie dowiesz sie
Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Chciałabym znaleźć bez SLS i podobnych, z betainą, ale bez Gliceryny i oleju sojowego. BD i Hipp odpadają, bo za nic nie mogę rozczesać.
KWC, w wyszukiwaniu "skład coc* betaine -sulfate -glycerine -soy*" i jedziesz...

Cytat:
Czy myślicie, że wyciągi z ziół w szamlonie jak Natura Siberica http://kalina-sklep.pl/organiczny-sz...0ml-p-135.html mogą obciążyć włosy?
U mnie ekstrakty bardzo oblepiają włosy i do tego podrażniają skalp, ale są osoby bardzo zadowolone
czyli nie pomogę ;]

Cytat:
Jeszcze chciałam zapytać o pomysł na maskę aloesową NaturVital. Jest genialna (co prawda dla mnie efekt wow trwa jeden dzień, potem przyklap), tylko martwię się brakiem olejów, bo przy złej pogodzie włosy mi się puszą. Czy powinna starczyć kropla oleju czy inaczej sobie radzić?
kropla oleju tez może pomóc, spróbuj

Cytat:
1. wiem że kręcone włosy trzeba odpowiednio ścinać, a co z falowanymi, jeżeli chce jak najbardziej podkreślić skręt?
1. Nie degażować (pazurki można zrobić pikowaniem patrz tu: KLIK)
2. Ciąć najlepiej suche
3. Kształt - zanim zrobisz mocne cięcie poczekaj aż włosy się określą, jak się chcą układać, tu wszystkie opcje wchodzą w grę. Ja zawsze cieniuję i to dość wysoko, inne fale nigdy nie cieniują itp

Cytat:
2. jest jakiś sposób żeby włosy myć rzadziej? Raczej mam ze skłonnością do przetłuszczania się, ale szampon jednak wysusza włosy więc gdybym mogła je myć co drugi dzień to byłoby fantastycznie. Kiedyś słyszałam, że przez pare tygodni trzeba przeczekać i pomęczyć się i myć co dwa dni bez względu na to jak wyglądam na ten drugi dzień. Ale jest to w ogóle prawda?
Niekoniecznie, jeśli masz skłonności do ŁZS to to jest przepis na opgorszenie...
Spróbuj co drugie mycie delikatniejszego myjadła, odżywki lub szamponu bez SLS (czy czegoś w jego roli, np żelu do hig intymnej Facelle)
To chyba głównie sprawa psychiki, drugodniowych włosów wcale nie widać z kilometra

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie.
Na pierwszym zdjęciu są moje włosy po wysuszeniu suszarką, a na drugim podczas wysychania bez niej.
Czy myślicie, że da się z tego wycisnąć jakieś fale czy lepiej dać sobie spokój i nosić proste?
Jeśli włosy są falowane to sugeruje raczej konkretną formę pielęgnacji, jak dla rodzaju cery
BTW wiecie ze przez 27 lat nie wiedzialam ze mam cerę naczynkową??

Cytat:
Napisane przez pumaaaaa Pokaż wiadomość
znalazłam w domu podczas sprzątania zapomniany kosmetyk http://www.walgreens.com/store/c/urb...057863-product i czy on jest zgodny z cg?te kosmetyki mają cudwony zapach taki arbuzowy,kiedyś miałam szampon,odżywkę i spray do loków,ale to było dawno i nawet nie patrzyłam na składy jak kupowałam
Niezgodny
ale wyrzucić szkoda Na końcówki będzie jak znalazł

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
kupiłam dziś jakiś rosyjski szampon bez Sls , zobaczymy czy mnie podrażni ?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:50   #73828
mosia07
Raczkowanie

Dziewczyny a skoro po jantarze wypadają włosy tzn że mógł przesuszyć on skalp? Więc mogę go nawilżyć wcierając żel aloesowy z gorvity ?

Stary 2012-11-11, 10:51   #73829
AjriszMarta
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie.[/QUOTE]
umarłam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:15   #73830
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Ed. przeliczyłam włosy które mi wypadły rano z myciem, po 200 przestałam liczyć, jakieś 250 było na pewno
matko, współczuję strasznie. Jeszcze do niedawna sama miałam problemy z nadmiernym wypadaniem, czego efektem jest brak połowy włosów ale u mnie to była sprawka miesiączki, a raczej jej braku.
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37543855]Słabe światło- słabe zdjęcie.[/QUOTE]
jakie zawijasy super!
Cytat:
Tak, wgniatam w końce odżywkę z silikonem na górze składu.
Przez to czuję się jakbym była niskoporowata, bo czy przejadę palcami po włosie z łuską czy pod to jest tak samo gładko.
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Ja zabezpieczam silikonami cały rok ( lato, wiosna końcówki), jesienią i zimą używam na całe włosy, ale te łatwo zmywalne
A mogłybyście zdradzić jakich odżywek używacie?

Siedzę sobie właśnie z glutkiem i maską Biovax pod czepkiem i ręcznikiem, 15po idę zmyć, później odżywka Alterra granat i aloes na kilka minut. Next Radical w skalp, Joaśka b/s z Apteczki Babuni, odrobina balsamu Nivea i żel Isana.
Zastosuję tym razem po myciu plunking, bo spodobało mi się to.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości