Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 17:17   #1711
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
Pani folik mam normalny, gin stwierdziła że tyle starczy
:P bos Mloda

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 17:20   #1712
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Ale super, czytam i czytam i sie bardzo ciesze Ciąża za ciążą Nie pozostaje nic innego jak tylko pogratulowac Uwazajcie na siebie

eseska dziekuje za cenne rady i za wsparcie. Jakos bede sie trzymac. Myslalam ze cos sie zacznie wczesniej, chociazby plamienie czy bol brzucha, a tu nic. Cos tak czuje ze do poniedzialku nic sie nie bedzie dzialo i jak pojde do szpitala to od razu beda piguły na skurcze. Eh..

wieka22 dziekuje, postaram sie miec sile. Ja swoje malenstwo rowniez nazywalam Olusiem i takze wierze, ze sie za mna wstawia tam wyżej...
pani22ka Persephone_ mozna sie chociaz pocieszyc, ze fizycznie dosc szybko dochodzi sie do siebie. Psychikę wiadomo, kazdy ma rozną.

aganieszkab dzieki za przywitanie i gratuluje bety

kooocur za blizniaki Obys zobaczyla dwa serduszka

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 17:21   #1713
eseska
Zakorzenienie

PERSE! u mnie tez pizza była Tz zrobił mniam mnia. a do picia cola :-D

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 17:23   #1714
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Ciesze sie z Wami Waszymi ciążami.. Ja jeszcze nie myśle o kolejnych staraniach . Podejrzewam ze po lyzeczkowaniu bede miala zakaz zachodzenia conajmniej 3 miesięczny.. Poza tym jak znowu pomysle o tych inseminacjach itp to nie wiem, czy w ciagu roku sie zdecyduje..
Czasami zazdraszczam parom, ktore bez problemu moga sobie tak po prostu zajsc.. Nam to nie jest niestety dane

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 17:37   #1715
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Ciesze sie z Wami Waszymi ciążami.. Ja jeszcze nie myśle o kolejnych staraniach . Podejrzewam ze po lyzeczkowaniu bede miala zakaz zachodzenia conajmniej 3 miesięczny.. Poza tym jak znowu pomysle o tych inseminacjach itp to nie wiem, czy w ciagu roku sie zdecyduje..
Czasami zazdraszczam parom, ktore bez problemu moga sobie tak po prostu zajsc.. Nam to nie jest niestety dane
ELIZA! u Ciebie wszystko jest świeze ba wasnie sie dzieje. kązda z nas inaczej przezywała żaobe po stracie- jeden chciały zaraz byc w ciązy inne potrzebowały czasu. Czasami lekarze zalecaja przerwe...a inni nie iwdza przeciwskazan. jak przyjdzie czas i poczujesz sie gotowa na staranka to wtedy bedziecie działać. na razie nic sobie nie wyrzucaj, przezyj # tak jak tego potrzebujesz. Mocno Cie przytulam!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 17:47   #1716
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
PERSE! u mnie tez pizza była Tz zrobił mniam mnia. a do picia cola :-D
Nawet mi nie mów.... Ja mam odwyk od colki ;( Przymusowy Już zakupiłam kawę zbożową i teraz bez żadnej kofeiny, co by nie kusić ciśnienia...

Eliza, przepraszam, że pytam może w mało odpowiednim momencie - to Ty w avatarze?
I przytulam mocno, przed Tobą jeszcze ciężkie chwile, ale trzeba przejść każdy etap, potem już będzie stabilizacja i - mam nadzieję - trochę łatwiej...

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Dziewczyny ja mam chyba mózg w brzuchu... Najadłam się pizzy i tak momentalnie mnie zmogło, że zaraz zasnę na siedząco :O Jak jestem głodna, to jestem zła i mi zimno, jak najedzona - to śpiąca. Naprawdę mój żołądek steruje mną...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 18:25   #1717
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
.
A mnie wczoraj wyskoczyl guzek pod zebem. ale luz, zero bolu.
Musi być dobrze- nie ma innej opcji przecież Ważne, że udało Ci się tym zająć w miarę wcześnie. Brawa dla TŻ, że Cię wysłał błyskawicznie do dentysty

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
wien na pewno ze plecy mi dokuczaja ;/
Mnie plecy bolą po lewej stronie, a rano zauważyłam bardzo delikatne, brązowe plamienie- teraz jest już ok. I się boję Ale trzyma mnie przy nadziei to, że biorę Duphaston. Może Młode właśnie się wgryzło i teraz się mości?

Cytat:
Beta = 25,05
Aga gratulacje

Cytat:
Ciesze sie z Wami Waszymi ciążami.. Ja jeszcze nie myśle o kolejnych staraniach

Eliza
- ja nie miałam łyżeczkowania ale też nie myślałam o jakiś szybkich staraniach Ale wyszło jak wyszło i znowu jestem w ciąży- 3 tygodnie po #...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 18:59   #1718
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
LUCY co u Was??!!!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Lucy jak tam Emi i co u Ciebie? Tęsknimy za Tobą
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
LUCY! kącik jeszcze nie gotowy a co u Was? Jak Emi?
Cytat:

Lucy jak grafik na listopad? siostra pomaga?
Kochane u nas dobrze
Siostra mieszka z nami. Mimo ciasnoty i braku swobody, cieszę się bardzo, bo pomaga nam ogromnie. Znalazła pracę, zaczyna 1.grudnia
Emilka codziennie nabywa nowych umiejętności. Ostatnio opanowała mówienie tatatatatatat tata. Na "mama" jeszcze muszę poczekać Wstaje trzymając się czego popadnie. Trzeba mieć oczy dookoła głowy
Paniczko, odkąd jest siostra u nas, grafikiem się nie przejmuję wiadomo - wolałabym pracować non stop na rano, ale tak się nie da
Cytat:
Napisane przez Daria16071989 Pokaż wiadomość
Heloł
czeeeeeeeeść!!! 100 lat do nas nie zaglądałaś

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
hehe, to spotkanie po narodzinach dziecka. u nas zawsze się tak mówi i jakoś nie zastanawiałam się nad tym czy to regionalizm
hihi, chyba regionalizm. ja też nie słyszałam tego określenia a powiedz mi, czemu musisz pójść na to spotkanie, skoro nie przepadasz za tą osobą?
Cytat:

A mnie wczoraj wyskoczyl guzek pod zebem.
przykro mi

Eliza, witaj
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 19:10   #1719
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Beta z 19 po 48 wzrosła do 112....

Cytat:
Dziekuje Kochane za mile przywitanie

Kooocur, mocno trzymam kciuki

Dziewczyny, jak dlugo dochodzi sie do siebie po lyzeczkowaniu? Jutro ide do szpitala i nie wiem czego sie spodziewac..
witaj kochana
ja fizycznie bardzo szybko wróciłam do normalności, praktycznie w ogóle nie krwawiłam... Pewnie jutro podają ci tabletki, a potem zrobią #

Cytat:
a teraz moje wieści

Beta = 25,05

bardzo się cieszę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 19:26   #1720
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
będzie dobrze. lepiej leczyć niż czekać.

Cytat:
heh... no i jak to jest?! telepie sie nad soba jak nad jajkiem, uwazam maksymalnie, maniakalnie odpoczywam, nie robie NIC stresujacego! i co... na pewne rzeczy nie mamy wplywu ja nawet nie poczulam, ze cos sie dzieje zlego. gdyby nie ten "guzek" i zdecydowany chlop to bym Was zapytala czym plukac zęby i tyle by bylo az mnie ciary przechodza
a myślisz, że ja robiłam tak dużo ryzykownych rzeczy od początku ciąży, że ciągle jakieś problemy mamy? nie i nic nie poradzę na to, że jest jak jest. byle do szczęśliwego finału.

Cytat:
Beta = 25,05

Cytat:
wcale Ci się nie dziwię, że nie myślisz o kolejnych staraniach. ja po # nawet nie chciałam słyszeć o kolejnej ciąży, nie chciałam więcej się starać, żeby nie przeżywać tego samego. nam też lekarze kazali czekać 3-4 miesiące, to najczęstsze zalecenie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 19:27   #1721
BYou
MBZ♥

dobry wieczór

Dziewczyny bardzo się cieszę z kolejnych dużych bet lipiec będzie bardzo oblegany

Elizo przykro mi bardzo wprost nie mam słów

Pani

Kathe dobrze, że idziesz na urlop

Perse kuwetkę koniecznie niech Mąż porządkuje

Esesko to prawie już

Anita cieszę się, że miłość kwitnie u Was

_________________________ _______

My dziś mieliśmy usg połówkowe wszystko jest dobrze-uffff Maleńka waży 412g, wszystkie narządy prawidłowe, przepływy też ale Wiercipiętek z Niej i wstydzioszek kolejna wizyta za miesiąc

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 19:29   #1722
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
My dziś mieliśmy usg połówkowe wszystko jest dobrze-uffff Maleńka waży 412g, wszystkie narządy prawidłowe, przepływy też ale Wiercipiętek z Niej i wstydzioszek kolejna wizyta za miesiąc

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 19:36   #1723
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cieszę się bardzo, bo pomaga nam ogromnie.

a kwestia mieszkaniowa? macie cos na oku?!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byle do szczęśliwego finału.
byle.

Cytat:
wszystko jest dobrze-uffff Maleńka waży 412g, wszystkie narządy prawidłowe, przepływy też
pieknie !!!!! rosnie slicznie!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 19:36   #1724
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
u nas za 2 tygodnie połówkowe.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 20:24   #1725
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł
kope lat dopytywałyśmy o Ciebie nie raz

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Jeśli byśmy szli to tylko do domu na obiad i tyle, chcę iść bo TŻ jest chrzestnym. Zobaczymy jak później się rozwinie sytuacja z katarem
dokładnie, jeśli to tylko katarek i nic więcej się nie rozwinie to możecie iść. Zobaczysz jak będzie po nocy.
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
ale jakoś tak Wam powiem że czuję się ... zakochana w Tż... i cały czas się uśmiecham
padam ze wzruszenia długo jesteście po ślubie?
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
mam iść w odwietki, ile kasy powinnam przeznaczyć na prezent? dodam, że nie znoszę tej osoby, do której się wybieram, więc mam zamiar wydać tyle ile nakazuje przyzwoitość.
w ogóle bym nie poszła
Cytat:
heh u nas to samo, a jutro kolejni + moj ojciec po kontrakcie
imieninujecie się? Wszystkiego najlepszego dla M. z okazji jutrzejszych imienin
Cytat:
Witajcie Dziewczyny,
Witaj i Ty, przykro mi
Cytat:
Beta z 19 po 48 wzrosła do 112....
pięknie
Cytat:

Beta = 25,05
aaaaaaaaaaaaa

oglądam bitwę na głosy, fajny ten Mezo, Liber ... tż-ta nie ma jeszcze więc podziwiam inne dupcie
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 21:56   #1726
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Daria
Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
daria -
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Daria zaglądaj częściej
Obiecuję dziewczynki,że będe do Was zaglądać w każdej wolnej chwili Stęskniłam się za Wami!!!
Cytat:
Witajcie Dziewczyny,
W koncu zdecydowalam sie odezwac. Kooocur mnie zaprosila i mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie.
Zostałam aniołkową mamą.
Bardzo mi przykro,że też musiałaś tutaj dołączyć. Trzymaj się,zaglądaj tu kiedy tylko masz na to ochotę! Dziewczyny napewno Cię pocieszą i będą podtrzymywać na duchu! Są wspaniałe Życzę dużo siły w tych ciężkich dla Ciebie chwilach
Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki za kolejną mamę kierowcę
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć
Cytat:
hej Dziewczyny, woczraj gdy przyjechalam wiecorem z pracy bylam mega zmeczona, pozniej podcieram sie bo tak jak wiekszosc z Was mam manie obserwowania swojego sluzu i patrze, ze jest zabarwiony lekko na brazowo, od razu sie polozylam, dzis przy oddawaniu moczu tez troche jest ;( juz mam zle mysli ;( wzielam od razu luteine i bede czekac
Tylko spokój może Cię uratować! Nie denerwuj się, napewno będzie wszystko dobrze, a plamienia w ciąży to normalna sprawa,dużo dziewczyn je miało,a teraz mają piękne i zdrowe dzieciątka.

Cytat:
ja czasem musze odbierac paczki od klientow i czasem sa po 1 kg a czasem po 10 kg wiec moze od tego mnie bola plecy, plecy w sumie przed ciaza tez mnie bolaly
Błagam Cię nie dźwigaj takich ciężkich paczek ewentualnie poproś kogoś o pomoc,ale sama tego nie dźwigaj
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
czeeeeeeeeść!!! 100 lat do nas nie zaglądałaś
Witaj Lucy nie zaglądałam bo ja zapracowana jestem ale postaram się teraz zaglądać jak najczęściej

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
kope lat dopytywałyśmy o Ciebie nie raz
a ja bardzo często o Was myślałam z tym,że za mało czasu miałam żeby się do Was odezwać, ale teraz postaram się być na bieżąco

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 22:34   #1727
fiolusiek
Zakorzenienie

Daria trzymamy za słowo, że będziesz częsciej wpadać Bo inaczej..

A ja piję kawkę, może ktoś się ze mną napije
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 06:44   #1728
aganieszkab
Raczkowanie

Zapalam światło w świąteczną niedzielę z pachnącą kawą
tyle że nie wiem czy ją wypiję, bo mi nie wchodzi...
cały czas czuję kluseczkę w brzuchu!!
pozdrawiam

Edytowane przez aganieszkab
Czas edycji: 2012-11-11 o 06:45
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 07:58   #1729
kooocur
Zakorzenienie

Hejoo,

u mnie zero objawów. Kluska zniknęła w brzuchu..chociaż rozmiar moich piersi jest duużo większy!

Agnieszka jak reakcja TŻ?

Mój Tż robi zapiekanki

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 08:19   #1730
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny,
W koncu zdecydowalam sie odezwac. Kooocur mnie zaprosila i mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie.
Zostałam aniołkową mamą. We wtorek na kontrolnym usg okazalo sie ze serduszko malenstwa przestalo bic tydzien wczesniej. Wyrok - poronienie zatrzymane, obumarla ciąża... A tak sie cieszylam.. Bardzo ciezko bylo mi zajsc w ciaze, przeszlam mase roznych procedur, inseminacje, IVF, w koncu sie udalo i bylam mega szczesliwa. Przekonanie o tym, ze jak juz udalo sie zajsc w ciaze, to na pewno uda sie ja utrzymac, bylo tak wielkie, ze jak ciaza sie skonczyla, to przezylam szok.
Ciezko sie otrzasnac z czegos takiego. Moje dziecko odeszlo pod koniec 8tc. Lekarz rozlozyl rece i powiedzial ze to sie zdarza. Nienawidze takiego podejscia lekarzy. Dla nich to zbitek tkanek, dla Nas - Aniolkowych Mam, to najczesciej dlugo wyczekiwane malenstwo, maly cud.. Ehh, Zycie jest takie kruche. Zadaje sobie pytanie co zaszlo, ze ciaza obumarla? Czy zarodek byl wadliwy, czy to wina mojej tarczycy, czy inna przyczyna. Lekarz nic nie powiedzial. Pewnie nie wiedzial.
Jutro ide do szpitala na zabieg.
Zamierzam pochowac moje dzieciatko. Juz wiem jak zalatwic wszystkie formalnosci. Pomoze mi w tym TZ i moi rodzice.
Nie wyobrazam sobie zeby moja kruszynka zostala wyrzucona na smietnik, bez sladu swojej bytnosci. Skoro bilo jej serduszko, to powinna rowniez godnie odejsc. I ja jej to zapewnie.
Szkoda ze przepisy sa takie bezduszne. Nie dosc, ze jako AM przezywam koszmar, to jeszcze urzednicy z USC nie chca wydawac aktu zgonu (potrzebnego do pochowku), dopoki nie przedstawie wynikow badania genetycznego z medycyny sadowej, w strone plci dziecka. Ale ja sie zaparlam i zrobie wszystko aby dokonczyc ta sprawe.
Wiem ze to moze wydawac sie dziwne, ale ja naprawde cierpie.. A robiąc to wszystko, chociaz na chwile moge oderwac mysli od Mojego Aniolka i chociaz na chwile przestac rozpaczac. Na pewno mnie rozumiecie. Nie sadzilam nawet ze strata takiego maluszka, ktorego nosilam pod sercem, bedzie az tak bolala. Nie przezylam wczesniej czegos rownie traumatycznego. W srodku tak boli, ze nie umiem tego opisac.
Ksiadz powiedzial mojej mamie, ze mozna sie modlic do swojego aniolka i ze on sie za nami wstawia.. Po mojej stracie nie modle sie do Boga, nie mam Mu nic do powiedzenia. Modle sie do mojego Aniolka...

Przepraszam za taki wywód, ale musialam sie wypisac..
WitajPrzykro mi że tutaj,mam nadzieje że będziesz sie u nas dobrze czuła i znajdziesz tu wspracie
Cytat:

Dziewczyny, jak dlugo dochodzi sie do siebie po lyzeczkowaniu? Jutro ide do szpitala i nie wiem czego sie spodziewac..
Fizycznie krwawiłam jakieś 1,5 tygodnia.A psychicznie długo do siebie dochodziłam...
Cytat:

A co do mojego Tż to powiem Wam że normalnie od kilu dni zachowujemy się jakbyśmy się jakiegoś szaleju najedli jak para zakochanych małolatów nic tylko "kocham Cię" i ciągłe czułości, pocałunki, przytulanki, robienie maślanych oczu... nie wiem jak długo to potrwa ale niech trwa, trwa, trwa chyba że umrę od nadmiaru miłości
Ale fajnie sie czyta takie posty
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37538584]Schizy się włączyły
Byliśmy z TŻ w sklepie i ja przez jakieś 98% czasu zastanawiałam się, jakiego koloru jest moja wkładka
Naaaaaaaajs.
W domu oczywiście okazało się, że bielutka, ale ja w głowie miałam już 100 scenariuszy.

[/QUOTE]
Perse będzie dobrze
Cytat:

jakem Panikara stwierdzilam, ze na pewno bede jednak umierac, bo jakze to z guzem na dziasle.
chlop rano poszedl po bulki i zajrzal do dentysty z pytaniem czy mnie przyjmie. przyszedl i powiedzial ze mam isc, bo jekow nie zdzierzy. lekarz byl do 12ej, miala byc tylko konsultacja.
tja.
zgorzel zeba z ksiazkowa przetoka.... najlepsze ze w jedynym moim martwym zebie (nienawidze dziada...). ani zrobic zdjecia, ani wyrwac... leczyc trza bo powazny stan zapalny.
jak siadlam na fotelu to bylam w domu po drugiej. cala mokra ze stresu o Torresa i ubozsza o 400 zl. a to pierwsza z trzech wizyt.
mam zawal i dr google az furgocze na najwyzszych obrotach "zgorzel a ciaza".... aaa! nic nie czulam. w maju mialam przeglad robiony
Pani z dwojga złego lepiej wyleczyć
Cytat:
hej Dziewczyny, woczraj gdy przyjechalam wiecorem z pracy bylam mega zmeczona, pozniej podcieram sie bo tak jak wiekszosc z Was mam manie obserwowania swojego sluzu i patrze, ze jest zabarwiony lekko na brazowo, od razu sie polozylam, dzis przy oddawaniu moczu tez troche jest ;( juz mam zle mysli ;( wzielam od razu luteine i bede czekac
Oszczędzaj sie,leż i odpoczywajPlamienie nie musi oznaczać niczego złego,nie martw sie na zapas

Cytat:

a teraz moje wieści

Beta = 25,05

już dzwoniłam do mojej gin, kazała nie panikować!! brać lutkę 1x2 i folik 1x1 (wg niej nie jestem w podstarzałym wieku ) i przyjść 23 listopada na USG

także moja kluseczka w brzuchu to mi się nie wydawała... tylko się rozpychała!!
tyle że te mdłości są okropne, myślałam że obiadu nie zrobię, tym bardziej nie zjem...

która następna do pary??
Ale superGratuluj eA powiedz testy wychodziły ci negatywne?
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Mnie plecy bolą po lewej stronie, a rano zauważyłam bardzo delikatne, brązowe plamienie- teraz jest już ok. I się boję Ale trzyma mnie przy nadziei to, że biorę Duphaston. Może Młode właśnie się wgryzło i teraz się mości?
Nie denerwuj sie,oszczedzaj będzie dobrze
Cytat:

Witam sie z kawką

Dziewczyny dzięki za wirtualne kopniaki w dupe za tego raka.Ale wiecie jak to jest,czasem człowek ma różne myśli.

Wczoraj rano byliśmy w kinie na Skyfall.Potem tż zabrał mnie na obiad na miasto.Po południu pojechaliśmy do znajomych,super było po 22 wróciliśmy.Dziś nas oboje z tż lekko suszy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-11-11 o 08:21
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 09:16   #1731
adunia89
Zadomowienie

Witam się niedzielnie!
Czytam posty i nie wierzę, toż to cuda na wątku mają miejsce. Wszystkim zafasolkowanym życzę jak najwięcej spokoju i opanowania, chociaż nie będzie łatwo. Gratulacje z okazji udanych wizyt, lipiec 2013 będzie bardzo gorącym okresem dla nas wszystkich tu zgromadzonych

Eliza, ja również witam... Dziewczyny już wszystko napisały, zostań z nami, bo tu jest najlepsze miejsce na Twoje smutki i troski. Przytulam mocno

kocur, ta beta to chyba bliźniakowa gratulacje!

panika, wylecz ząbki, a wszystko będzie dobrze... Drugi trymestr to dobry czas na takie rewolucje

Ja leżę w łóżku i złoszczę się na siebie, bo nie mogę spać. Byliśmy na weselu, potańczyliśmy, pojedliśmy i wróciliśmy o 4, a ja już o 7 byłam gotowa, by wstać Poprawiny o 16, już czekam na ten pyszny obiadek

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 09:20   #1732
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry

Eliza witaj Kochana przykro że w takich okolicznościach ale zostań z Nami!

Agnieszka aaaaa no cudniaste wieści !!

Kocurek u Ciebie też jest pięknie i ja juz widze tam bliźniaki!!

Wstałam godzinke temu wrócilismy po 1 w nocy robię sobie śniadanie bo Tż nie jest w stanie jeść ale już teściowa dzwoniła żebyśmy przyjechali na śniadanie i obiad bo impreza trwa dalej

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 09:28   #1733
Konto usunięte

Ja też się witam z kawką... zbożową.
Pospaliśmy dzisiaj dłużej

Fiol jak to kawka o 23.30?:O

Iza haha ja nie cierpię tego suszenia :P

Ja nie czuję żadnych objawów, poza trochę zwiększonym apetytem (no ale to u mnie tak bywa...), czasami bólami brzucha i mega sennością. No i piersi są takie nabrzmiałe jak przed @. A tak to nic, żadnych "nie wchodzi", żadnych zachcianek.. No ale to trochę wcześnie myślę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 09:41   #1734
anitaxas
Zadomowienie

Hejka

Cytat:
a teraz moje wieści

Beta = 25,05

już dzwoniłam do mojej gin, kazała nie panikować!! brać lutkę 1x2 i folik 1x1 (wg niej nie jestem w podstarzałym wieku ) i przyjść 23 listopada na USG

AGUŚ gratulacje!!!! ale super Twoja kobieca intuicja działa

Cytat:

_________________________ _______

super wieści czyli teraz już z górki

ps. uwielbiam dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

padam ze wzruszenia długo jesteście po ślubie?
Po ślubie prawie 4 lata a razem już 11 to jest moja wielka i jedyna miłość

Cytat:

u mnie zero objawów. Kluska zniknęła w brzuchu..chociaż rozmiar moich piersi jest duużo większy!
Z tymi objawami to jest istny koszmar - są źle - nie ma jeszcze gorzej - idzie zwariować Dziewczyny z fasolinkami w brzuszku życzę Wam duuużo spokoju i cierpliwości!!!

Cytat:

Wstałam godzinke temu wrócilismy po 1 w nocy robię sobie śniadanie bo Tż nie jest w stanie jeść ale już teściowa dzwoniła żebyśmy przyjechali na śniadanie i obiad bo impreza trwa dalej
To imprezka udana mój tż jeszcze śpi bo też zasnęliśmy bardzo późno, ale z nieco innych powodów

Pani strasznie współczuję tego zapalenia! kurcze zawsze coś, tak jak mówisz - my możemy sobie dmuchać i chuchać a i tak się wiecznie coś przyplątał! dobrze że szybko poszłaś do dentysty i stan zapalny się nie rozwinie!

miłej niedzieli kochane
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 09:41   #1735
adunia89
Zadomowienie

Perse, pewnie sie zacznie tak ok. 6tc Ja leze i mnie mdli...

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 09:43   #1736
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37549896]
Ja nie czuję żadnych objawów, poza trochę zwiększonym apetytem (no ale to u mnie tak bywa...), czasami bólami brzucha i mega sennością. No i piersi są takie nabrzmiałe jak przed @. A tak to nic, żadnych "nie wchodzi", żadnych zachcianek.. No ale to trochę wcześnie myślę.
[/QUOTE]

Perse, kochana ale przecież właśnie wymieniłaś całą listę objawów i jak na tak wczesną ciążę - przecież to dopiero 4 tc? - tak - to jest ich dużo
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 09:49   #1737
aganieszkab
Raczkowanie

Mój TŻ był ze mną odebrać wyniki, patrzy na kartkę i mówi: ale tu nie pisze że jesteś w ciąży!, powinno być TAK albo NIE, a nie jakieś 25?
Dopiero jak zadzwoniłam do mojej gin i umówiłyśmy się na wizytę, to zapytał: to jednak jesteś w ciąży??

test robiłam jeden w piątek i nic nie wyszło, ale wstawałam w nocy siku to myślę że hormonu było za mało...

czuję kluseczkę cały czas i mdli mnie, no i strasznie szybko się męczę, poza tym (.)(.) bez zmian... to mnie martwi...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 09:50   #1738
Konto usunięte

Cytat:
Po ślubie prawie 4 lata a razem już 11 to jest moja wielka i jedyna miłość
Identycznie jak my Po ślubie 3 lata i 3 miesiące, razem 11.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Perse, pewnie sie zacznie tak ok. 6tc Ja leze i mnie mdli...
Cytat:
Perse, kochana ale przecież właśnie wymieniłaś całą listę objawów i jak na tak wczesną ciążę - przecież to dopiero 4 tc? - tak - to jest ich dużo
Macie rację, ale... Staram się jednak myśleć pozytywnie.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Mój TŻ był ze mną odebrać wyniki, patrzy na kartkę i mówi: ale tu nie pisze że jesteś w ciąży!, powinno być TAK albo NIE, a nie jakieś 25?
Dopiero jak zadzwoniłam do mojej gin i umówiłyśmy się na wizytę, to zapytał: to jednak jesteś w ciąży??

test robiłam jeden w piątek i nic nie wyszło, ale wstawałam w nocy siku to myślę że hormonu było za mało...

czuję kluseczkę cały czas i mdli mnie, no i strasznie szybko się męczę, poza tym (.)(.) bez zmian... to mnie martwi...
Mój TŻ ma już betę opanowaną :P

Który u Ciebie jest dc?
Stary 2012-11-11, 10:01   #1739
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, dziekuje za wsparcie.
Nie mam wcale sily na pogrzeb. Wiem ze to bedzie kolejny horror. Ale czuje ze musze to zrobic, ze nie moge sie inaczej zachowac. To byloby nie fair.
Bylam juz w szpitalu, ale stchorzylam i wypisali mnie do domu. Mam sie zglosic w poniedzialek. Bede miala # wywolywane pigułkami i potem zabieg. Od # minelo juz sporo czasu, odstawilam wszystkie leki wspomagajace, a nic sie nie dzieje. Nawet mnie brzuch nie boli, nie mowiac juz o jakichkolwiek plamieniach. Po prostu moj organizm nie chce "pozbyc sie" malenstwa. Eh.
Mam nadzieje, ze dojde do siebie w miare szybko, chociaz psychicznie, wiem, ze zostanie to ze mna na cale zycie..
WItaj ja też miałam ciąża obumarłą i zabieg

Cytat:
Powiedzielismy o ciąży mamie, mojemu bratu i siostrze i jej mezowi....siostra sie nie za bardzo ucieszyła. Chyba myślała, że będzie pierwsza w ciąży! Sprawa jest trudna bo prowadzimy razem firme...

Eh....ja chce od piatku L4 i mam to wszystko gdzieś!
Tą Twoją siostre to...

Cytat:
a teraz moje wieści

Beta = 25,05

także moja kluseczka w brzuchu to mi się nie wydawała... tylko się rozpychała!!
tyle że te mdłości są okropne, myślałam że obiadu nie zrobię, tym bardziej nie zjem...
która następna do pary??
ale super, tyle fasolek gratulacje!

Cytat:
O jak super! Maleńka jak malenka prawie pół kg najwazniejsze ze wszystko wporządku

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas za 2 tygodnie połówkowe.
u nas za tydzien

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 10:02   #1740
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja bardzo często o Was myślałam z tym,że za mało czasu miałam żeby się do Was odezwać, ale teraz postaram się być na bieżąco
trzymam za słowo
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

A ja piję kawkę, może ktoś się ze mną napije
chętnie, ale nie o takiej porze Jak Staś? wybieracie się na chrzciny?
Cytat:
tyle że nie wiem czy ją wypiję, bo mi nie wchodzi...
dobry objaw
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Byliśmy na weselu, potańczyliśmy, pojedliśmy i wróciliśmy o 4, a ja już o 7 byłam gotowa, by wstać Poprawiny o 16, już czekam na ten pyszny obiadek
foty są?

gotuję rosołek, sos z grzybów, zaraz zabieram się za resztę
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości