|
|
#901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
Cytat:
Babcia TŻ pracuje i jej nie ma od 6 do 18 w domu. Dziadek to alkoholik, więc dziecka z nim nie zostawię Próbowałam wkładać Fabiego do wózka już w piwnicy, ale drze się jak opętany, a ja się przez to stresuję i jeszcze bardziej męczę
|
||
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Róża też czasem zaczyna marudzić albo płakać jak ją przekładam z nosidła do wózka, ale jak przejadę wózkiem chociaż kawałeczek, to jest ok. Gorzej z powrotem, bo wtedy przekładam ją z wygodnego wózka do nosidła, w którym jest ciasno i gorąco. |
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Rozalka dostała prezentów
same ciuchy kombinezon i spiwór, czapke szalik rajstopy skarpety chyba z 6 par body dres, spodnie ciepla bluza 2 cieple pajace . I UWAGA wszystko rózowe. No prawie bo jest kilka rzeczy fioletowych jedna czerwona i czapka i szalik sa kremowe
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie ma co rozwodzić się już więcej na temat karmienia i powrotu do pracy. Żadnej decyzji jeszcze nie podjęłam, ale wiem na pewno, że będę chciała z córeczką spędzać jak najwięcej czasu. Pewne ustalenia już padły między mną a szefem i myślę, że będzie dobrze.
Dzisiaj po raz pierwszy "uruchomiłam" spacerówkę. B. zachwycona. W końcu wszystko widzi i jest grzeczna na spacerku, nie wierci się Spacerowka nasza rozkłada się na płasko, więc tym bardziej jest odpowiednia. Jedynie muszę dokupić śpiworek do kompletu.---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Haniu, bardzo często robię polędwiczki z tego właśnie przepisu. Są przepyszne, może jutro znowu zrobię ![]() Goście pojechali, od wtorku miałam pełną chatę. Było świetnie, popłakałyśmy się z siostrą na pożegnanie, bo kolejne spotkanie pewnie dopiero na Boże Narodzenie... Phdwao, też chodzę na te zajęcia, niezły wycisk Co do ćwiczeń, ja polecam serię z Tamilee Webb, świetne zajęcia, dają niezły wycisk, ale efekty są rewelacyjne. Jutro znowu wybieramy się na mama&baby fitness
|
|
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
![]() jestem już bardzo umęczona tymi zmianami w opiece nad Hanią, a bidulka też jeszcze nie przywykła. Wczoraj jej odpuściłam na godzinkę i dałam się pobawić na macie leżąc na pleckach (mamy zakaz na razie takiej zabawy na tydzień) i potem już była spokojniejsza. Wiem że nie powinnam ale już mi było jej żal ![]() Cytat:
Moja Hania nawet jak jej się włoży zabawkę do rączki to jej nie trzyma fizjoterapeytka powiedziała że to jest skutek asymetrii, bo główka jej ucieka, a rączki zostają więc ona nie będzie chciała trzymać nic w rączkach bo tego nie widzi. Też tarmosi sama pieluszkę jak Twój Franio ale u nas widać ewidentnie, że to nie jest świadome.Także nam do chwytania jeszcze długa droga zabawa u nas wygląda ta, że ja jej macham zabawkami a ona patrzy i się śmieje.Chciałabym Ci odpowiedziec konkretnie, ale nie potrafię
|
|
|
|
|
#909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Leoś kończy dziś 4 miesiące ![]() Zapraszamy na serniczekCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna kruszynka
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
hoscie poszli.
Co do pytnia o wysypke to mala ma jej duzo mniej. Ale jeszcze ma. Wiec nie podaje jeszcze Jej nic.
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
nie może bo nie umie leżeć prosto
ale pozwalam jej troche bo przeciez tez musi miec troche swobody... tak mi jej szkoda
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
dla Leosiamasowałam Fabiemu dziąsełka. Dolna prawa jedynka jest tam pęknięcie i dziąsło jest takie chropowate obstukałam łyżeczką, ale nic nie słychać. Ciekawe czy to ząbek
|
|
|
|
#913 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, co do lodówki samsunga mogę polecić z czystym sumieniem, a co do kaszek to dobry pomysł u nas, tylko nie wiem jak ja podac na noc, bo po kapieli Jąs mega płacze i pije z piersi, a kaszki z butli nie zje a łyżeczką po kapieli mysle ze sie nie da, bo on ma już swój rutuał zasypiania, więc może kaszka 2h przed kapiela, nie wiem czy to miałoby sens?Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepszego dla Leosia ![]() Cytat:
![]() hej hej ale dziś pojadłam rogali marcińskich jednak one maja posypkę z orzechów i u Jasia pojawiły sie popołudniu 2 zielone kupy, cos mi się wydaje że w jakims stopniu uczulają go orzechy i juz będe ich unikać
|
||||||
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Hey.
Sto lat dla Leosia! Ja byłam u teściowej.. ten wyjazd okazał się totalną porażką... istny cyrk.. W ogóle , trafiliśmy na imieniny teścia. Się wszyscy ponapijaLI jak menele, darli mordy, po całym domu palili fajki. Po jakimś czasie nawet sie do teścia nie odzywałam bo gadał takie głupoty.. Że Iga to chu.we imię i coś tam jeszcze ale tak mamrotał że połowy nie rozumiałam. Potem teściowa jak gadała to tak się darła że mnie głowa zaczęła boleć :/ Darek małą usypiał to się teść wpier. do pokoju i coś mamrocze to Darek go wyrzucił. Potem jak już goście wychodzili to znowu hałas mała się obudziła ale popiła herbatki i poszła spać. Potem teściowa przyszła na komputerze oglądać walkę, to zero jakiegokolwiek wychowania, dziecko pół kroku od niej śpi a ta drze tą morde jak bym jej ☠☠☠. to by się osrała Darek do niej że jak by miała małe dziecko to by musiała być cicho a ona do niego że ona ma 3 i weź z nią gadaj - wieśniara. Powiem że jak wcześniej do nich jeździłam to było ok ale teraz teściowe przekroczyli wszelkie granice przyzwoitości. KOmpletny brak kultury. Jeszcze jak była walka to ja w sumie spałam to ona mnie szarpała za nogę i "śpisz śpisz kur. nie śpij!" I ch. |
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostrzegam plusy karmienia wyłącznie mm - jutro kupię sernik kokosowy. *** Oczywiście dajemy Możemy też podzielić się dzisiaj otwartą dynią. Dzięcię chyba było bardzo głodne po spacerze, bo spokój był tylko z łyżeczką, a potem z mlekiem w buzi.
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
pdhwao uwielbiam rogale marcinskie
nadalka wspolczuje masakra... chyba juz bym tam wiecej nie pojechala... |
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
phdwao musiałam wygoglować te rogale bo nigdy o nich nie słyszałam ale już wiem że to przysmak z Waszych rejonów
wygląda pyszzznienadalka co za prostaki, szok...
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za
Cytat:
|
|
#920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad.2. mhmmmm rogale marcińskie!!!! uwielbiam!! to dobrze w sumie, że wiesz że jest na to uczulony. ja w ogóle orzechów nie jadłam jak karmiłam i nie wiem jak to będzie w przyszłości z jego jedzeniem orzechów ![]() Cytat:
i tak siedzi jak taki ali baba ALE zabawki jakby go onieśmielają.... Cytat:
o właśnie mamcie-jak spędzacie święta?? Bo nas czeka jak co roku kurs z jednej wigilii na drugą
|
||||
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam eee pół drinka? Więc to odpadało.
Ale ja tam nie zamierzam już jechać więcej. Mieliśmy jechać dzisiaj do tesco, po pieluchy i chciałam małej coś kupić z lamaze, to oczywiście przecież zamknięte a tylko w tej rodzinie - związku ja jest mysląca więc przepadło. Zamówiłam więc na allegro wóżkę kerry.. Zrobilam małej jabłuszko, wyszło mi prawie 1,5kg musu. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- anna my chyba będziemy szli do moich rodziców. |
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
wracam do pracy... mam jeszcze kilka raportów do wypełnienia. ale mi się nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeee
|
|
|
|
#923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tz usypia małą. Znacie jakeis konkretne horrory takie zeby sie chowac pod pociel?
|
|
#924 | |||
|
Zakorzenienie
|
to zapraszam! u nas pod dostatkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a czemu pod pościel
|
|||
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o tej poduszce? http://allegro.pl/show_item.php?item=2760143411 wydaje się byc niegroźna
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jestem przeciwna akurat zwlaszcza teraz Amelka jak ma cos pod glowa nawet jesli jest to pielucha tetrowa, chwyta to, przekreca sie ciagna to do siebie i od razu laduje to u niej na buzi... |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Irmusia najlepszego dla Leosia
klask i:Nadalka brak słów na Twoich teściów, też więcej bym do nich nie pojechała, masakra Anna wow ciekawa branża ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka ale przygłupy
sory za takie słownictwo, ale inaczej nie da się ich określić...Phdwao Fabi ma coś podobnego i bez niej nie umie spać Zjadłam 7 bananów dziś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

ale na pewno będzie więcej widział jak zacznie siedzieć, jak dziecko leży i wjeżdżam na krawężnik to przez chwile dziecko jest głowa niżej niż ma nóżki i to mi najbardziej przeszkadza, w tym wózku można dać oparcie na półleżąco i wtedy nie ma takiego problemu

I jak się jeździ z dzieckiem tyłem do siebie? bo w tym ABC design spacerówkę mogę w 2 strony sobie wpiąć. Ale nie widziałam jej jeszcze...
Spacerowka nasza rozkłada się na płasko, więc tym bardziej jest odpowiednia. Jedynie muszę dokupić śpiworek do kompletu.

Zapraszamy na serniczek
Koniecznie muszę je zrobić 

obstukałam łyżeczką, ale nic nie słychać. Ciekawe czy to ząbek

.
klask i: