Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 12:24   #901
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziwnie ale na pewno będzie więcej widział jak zacznie siedzieć, jak dziecko leży i wjeżdżam na krawężnik to przez chwile dziecko jest głowa niżej niż ma nóżki i to mi najbardziej przeszkadza, w tym wózku można dać oparcie na półleżąco i wtedy nie ma takiego problemu
Dzięki za opinię
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Obejrzyj to: http://allegro.pl/pentelka-oslonka-dla-chusciaczka-granat-rewelacj-i2718925039.html
Ja nie wyszłabym z maluszkiem bez ciepłego, szczelnego ubranka, ale może u Ciebie się sprawdzi. I skoro dziadkowie tż jest w domu, to chyba na czas wynoszenia wózka z piwnicy możesz zostawić Fabiego w łóżeczku.
Ja też się męczę z wyciąganiem wózka z piwnicy i jednak ją do niego wkładam już z piwnicy. W sumie znacznie łatwiej mi go wytargać na górę, niż zjechać w dół.
Moja w miękkim kombinezonie do nosidła się mieści, ale zdaje się, że do wiosny rzadziej będę go używać. A Ty jak sprzedasz, to na wiosnę też nie będziesz miała.
O, jaka fajna!
Babcia TŻ pracuje i jej nie ma od 6 do 18 w domu. Dziadek to alkoholik, więc dziecka z nim nie zostawię
Próbowałam wkładać Fabiego do wózka już w piwnicy, ale drze się jak opętany, a ja się przez to stresuję i jeszcze bardziej męczę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 12:26   #902
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
śpiworek mam jeden, chodzi mi bardziej o osłonkę w nim. Do tego modelu kosztuje tyle samo co wózek teraz

Patrzyłam na niego ostatnio! I jak się jeździ z dzieckiem tyłem do siebie? bo w tym ABC design spacerówkę mogę w 2 strony sobie wpiąć. Ale nie widziałam jej jeszcze...
Jak wyniosę najpierw wózek, to mi go ukradną Takie osiedle...
Z klatki też?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 12:39   #903
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Z klatki też?
każdy może do niej wejść

Bloguję
Stary 2012-11-11, 12:46   #904
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
O, jaka fajna!
Babcia TŻ pracuje i jej nie ma od 6 do 18 w domu.
*
Próbowałam wkładać Fabiego do wózka już w piwnicy, ale drze się jak opętany, a ja się przez to stresuję i jeszcze bardziej męczę
No to faktycznie musisz wychodzić z Fabim.
*
Róża też czasem zaczyna marudzić albo płakać jak ją przekładam z nosidła do wózka, ale jak przejadę wózkiem chociaż kawałeczek, to jest ok. Gorzej z powrotem, bo wtedy przekładam ją z wygodnego wózka do nosidła, w którym jest ciasno i gorąco.
Stary 2012-11-11, 14:28   #905
prince_polo
Zakorzenienie

Ale Rozalka dostała prezentów same ciuchy kombinezon i spiwór, czapke szalik rajstopy skarpety chyba z 6 par body dres, spodnie ciepla bluza 2 cieple pajace . I UWAGA wszystko rózowe. No prawie bo jest kilka rzeczy fioletowych jedna czerwona i czapka i szalik sa kremowe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 15:28   #906
pumas
Zakorzenienie

Myślę, że nie ma co rozwodzić się już więcej na temat karmienia i powrotu do pracy. Żadnej decyzji jeszcze nie podjęłam, ale wiem na pewno, że będę chciała z córeczką spędzać jak najwięcej czasu. Pewne ustalenia już padły między mną a szefem i myślę, że będzie dobrze.

Dzisiaj po raz pierwszy "uruchomiłam" spacerówkę. B. zachwycona. W końcu wszystko widzi i jest grzeczna na spacerku, nie wierci się Spacerowka nasza rozkłada się na płasko, więc tym bardziej jest odpowiednia. Jedynie muszę dokupić śpiworek do kompletu.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Haniu, bardzo często robię polędwiczki z tego właśnie przepisu. Są przepyszne, może jutro znowu zrobię

Goście pojechali, od wtorku miałam pełną chatę. Było świetnie, popłakałyśmy się z siostrą na pożegnanie, bo kolejne spotkanie pewnie dopiero na Boże Narodzenie...

Phdwao, też chodzę na te zajęcia, niezły wycisk
Co do ćwiczeń, ja polecam serię z Tamilee Webb, świetne zajęcia, dają niezły wycisk, ale efekty są rewelacyjne. Jutro znowu wybieramy się na mama&baby fitness
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 15:48   #907
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a my po zakupah

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:16   #908
chmielinka
Zadomowienie

Witam się niedzielnie
jestem już bardzo umęczona tymi zmianami w opiece nad Hanią, a bidulka też jeszcze nie przywykła. Wczoraj jej odpuściłam na godzinkę i dałam się pobawić na macie leżąc na pleckach (mamy zakaz na razie takiej zabawy na tydzień) i potem już była spokojniejsza. Wiem że nie powinnam ale już mi było jej żal

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ach miałam zapytac: CHMIELINKO! Jak to było z tym chwytaniem zabawek przez małą? Bo Franek to miętosi tylko pieluszkę! Inne zabawki musze mu wkładac w rączkę?! I teraz się martwię
Wiesz co ja nie chcę za bardzo się wypowiadać jak to powinno być bo nie jestem specjalistą.
Moja Hania nawet jak jej się włoży zabawkę do rączki to jej nie trzyma fizjoterapeytka powiedziała że to jest skutek asymetrii, bo główka jej ucieka, a rączki zostają więc ona nie będzie chciała trzymać nic w rączkach bo tego nie widzi. Też tarmosi sama pieluszkę jak Twój Franio ale u nas widać ewidentnie, że to nie jest świadome.
Także nam do chwytania jeszcze długa droga zabawa u nas wygląda ta, że ja jej macham zabawkami a ona patrzy i się śmieje.

Chciałabym Ci odpowiedziec konkretnie, ale nie potrafię

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 16:49   #909
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Leoś kończy dziś 4 miesiące Zapraszamy na serniczek

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Anna jak sama powiedzilas jestes pracodawa i praujesz dla siebie wiec pewnie kiedy Franio bedzie cie potrzebowal bedziesz do niego leiala, a gdybys miala go zostawic na 10 godzin dziennie ? i teraz masz mozliwos zostawi go na 9 godzin? co robisz? przeiez tu dzieko powinno by najwazniejsze a nie jakas glupia godzina w pracy
Cytat:
post nie do mnie i w zasadzie temat mnie nie dotyczy bo nie wracam do pracy ale uważam że ta godzina naprawdę robi różnice, ale skoro według Ciebie w pracy robi różnice to przy obowiązkach domowych + dziecku tym bardziej[COLOR="Silver"]
zgadzam się z Wami

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Takie roladki jedliśmy wczoraj: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...j/przepis.html Koniecznie muszę je zrobić
wyglądają pysznie!

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Wczoraj jej odpuściłam na godzinkę i dałam się pobawić na macie leżąc na pleckach (mamy zakaz na razie takiej zabawy na tydzień) i potem już była spokojniejsza. Wiem że nie powinnam ale już mi było jej żal
to na macie też się bawić nie może?
Biedna kruszynka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 17:08   #910
prince_polo
Zakorzenienie

hoscie poszli.
Co do pytnia o wysypke to mala ma jej duzo mniej. Ale jeszcze ma. Wiec nie podaje jeszcze Jej nic.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-11, 17:09   #911
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
to na macie też się bawić nie może?
Biedna kruszynka
nie może bo nie umie leżeć prosto ale pozwalam jej troche bo przeciez tez musi miec troche swobody... tak mi jej szkoda

dla Leosia

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:07   #912
Soleilka
Zakorzenienie

i dla Leosia

masowałam Fabiemu dziąsełka. Dolna prawa jedynka jest tam pęknięcie i dziąsło jest takie chropowate obstukałam łyżeczką, ale nic nie słychać. Ciekawe czy to ząbek

Bloguję
Stary 2012-11-11, 18:17   #913
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
w teorii nie zastępuję tylko dodaję
w praktyce ten niejadek moze mi nie zjeść mleka później lub zjeść mniej....
zależy od dziecka
racja, każde dziecko jest inne
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

Rozpakowaliśmy prezenty są śliczne m.in krzesełko do karmienia, pampersy ,huśtawkę , garnuszek na klocuszek, gąsienicę gawędziarkę , szczeniaczka dwujęzycznego, łańcuszek , kolczyki i kasę mnóstwo tego .

Nadia dzisiaj obudziła się tylko raz ...może rzeczywiście diabełek z niej wyszedł:haha ha:....pewnie przypadek
piekne prezenty
Cytat:
Witam się z migreną a do tego w nocy pobudki co 2 h może młody nadrabia małą ilość mleka w dzień bo w ciągu dnia ma za mało, ssie mimo że nic nie leci mam nadzieje że dzięki temu za kilka dni będę mieć więcej pokarmu

karmeeleku phdwao nela linka olcia dziękuje za odp dotyczące no frost, zdecydujemy się na nią, wahamy się między samsungiem a beko ale przyglądnę się jeszcze tej co pokazała linka

kaszka na noc zwieksza kaloryczność diety dziecka dlatego nie poleca się jej u dzieci zagrożonych nadwagą bo mogą ją pogłębić więc w Twoim przypadku może nie byłoby to złe? zawsze możesz przygotować kaszkę na Twoim mleku-jakkolwiek dziwnie to brzmi to znam takie przypadki
eh u nas to samo coraz częście pobudki w nocy, tez myślę, że to nedrabianie dnia , co do lodówki samsunga mogę polecić z czystym sumieniem, a co do kaszek to dobry pomysł u nas, tylko nie wiem jak ja podac na noc, bo po kapieli Jąs mega płacze i pije z piersi, a kaszki z butli nie zje a łyżeczką po kapieli mysle ze sie nie da, bo on ma już swój rutuał zasypiania, więc może kaszka 2h przed kapiela, nie wiem czy to miałoby sens?
Cytat:
Mamcia-masz rację z tym, że będę do niego leciała. Taki mam przywilej jako przedsiębiorca. Z drugiej zaś strony ja przez całą ciąże pracowałam. Jak nie w firmie to w domu. I od urodzenia małego też. ba! Nawet w szpitalu po urodzeniu robiłam księgowość i kadry ha! Nie mówiąc, że już musiałam wrócić i tak np. zaraz idę do pracy i wracam o 22:00.... Fakt innym razem mogę iśc na 9 a wyjśc już o 16:00. Mniejsza o to. mamy swoją firmę i coś za coś.
W każdym razie dziewczyny mi chodzi tylko o wykorzystywanie przywilejów, które się nie należą. Przecież ten przywilej o wychodzeniu godzinę wcześniej jest dla kobiet karmiących piersią. Wanillka sama o tym wczoraj pisałaś. A napomknęłam o tym do Pumci z czystej sympatii. Ponieważ wiem jacy ludzie są nieżyczliwi. Wystarczy, że opowie komuś w pracy o karmieniu czy nawet o wieczornym piciu wina i może to trafic do szefostwa. A naciągając szefa nawet na godzinę pracy dziennie można ją stracic szczególnie w małej firmie......
Anna mój tz ma firmę i zgadzma się coś za coś, niestety niektóryz ludzie mysle, że jak masz firmę to możesz popracowac mniej, czy sobie odpuścic kiedyś i nikt Cie z tego nie rozlicza. Moż enie masz szefa nad soba, ale twierdze, że przedsiębiorca pracuje więcej, bo we włsnym biznesie roboty jesm masa, nawet noca trzeba czasem nadrabiać. A w firmie pracuje się 8h i żegnaj pamelo.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao, też chodzę na te zajęcia, niezły wycisk
Co do ćwiczeń, ja polecam serię z Tamilee Webb, świetne zajęcia, dają niezły wycisk, ale efekty są rewelacyjne. Jutro znowu wybieramy się na mama&baby fitness
fajnie, u nas na razie nie ma takich zajęc
Cytat:
Dzień dobry

najlepszego dla Leosia
Cytat:
nie może bo nie umie leżeć prosto ale pozwalam jej troche bo przeciez tez musi miec troche swobody... tak mi jej szkoda
biedna

hej hej

ale dziś pojadłam rogali marcińskich jednak one maja posypkę z orzechów i u Jasia pojawiły sie popołudniu 2 zielone kupy, cos mi się wydaje że w jakims stopniu uczulają go orzechy i juz będe ich unikać
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:20   #914
nadalka
Zakorzenienie

Hey.

Sto lat dla Leosia!

Ja byłam u teściowej.. ten wyjazd okazał się totalną porażką... istny cyrk..
W ogóle , trafiliśmy na imieniny teścia.
Się wszyscy ponapijaLI jak menele, darli mordy, po całym domu palili fajki.
Po jakimś czasie nawet sie do teścia nie odzywałam bo gadał takie głupoty.. Że Iga to chu.we imię i coś tam jeszcze ale tak mamrotał że połowy nie rozumiałam.
Potem teściowa jak gadała to tak się darła że mnie głowa zaczęła boleć :/
Darek małą usypiał to się teść wpier. do pokoju i coś mamrocze to Darek go wyrzucił.
Potem jak już goście wychodzili to znowu hałas mała się obudziła ale popiła herbatki i poszła spać.

Potem teściowa przyszła na komputerze oglądać walkę, to zero jakiegokolwiek wychowania, dziecko pół kroku od niej śpi a ta drze tą morde jak bym jej ☠☠☠. to by się osrała , darek do niej ciągle cicho cicho i sam mówił po cichu a ona "jestem u siebie nie będę cicho" "ja swoje dzieci nie chowałam po cichu" spoko, Iga w dzień zaśnie nawet jak jest impreza ale noc to jest noc i ma być cicho.
Darek do niej że jak by miała małe dziecko to by musiała być cicho a ona do niego że ona ma 3 i weź z nią gadaj - wieśniara.
Powiem że jak wcześniej do nich jeździłam to było ok ale teraz teściowe przekroczyli wszelkie granice przyzwoitości. KOmpletny brak kultury.
Jeszcze jak była walka to ja w sumie spałam to ona mnie szarpała za nogę i "śpisz śpisz kur. nie śpij!"
I ch. . Powiedziałam że ni czorta więcej tam nie pojadę.. po moim trupie!
Stary 2012-11-11, 18:33   #915
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się niedzielnie
jestem już bardzo umęczona tymi zmianami w opiece nad Hanią, a bidulka też jeszcze nie przywykła. Wczoraj jej odpuściłam na godzinkę i dałam się pobawić na macie leżąc na pleckach (mamy zakaz na razie takiej zabawy na tydzień) i potem już była spokojniejsza. Wiem że nie powinnam ale już mi było jej żal
Przecież od wyczerpującego treningu mięśnie muszą odpocząć. Jak Róża płakała na brzuszku, to po chwili przekładałam ją na plecy i do treningu wracałyśmy później. Rozumiem, że musicie ćwiczyć, ale aż tak? Biedna.
Cytat:

Dostrzegam plusy karmienia wyłącznie mm - jutro kupię sernik kokosowy.
Oczywiście dajemy dla Leosia.

Możemy też podzielić się dzisiaj otwartą dynią. Dzięcię chyba było bardzo głodne po spacerze, bo spokój był tylko z łyżeczką, a potem z mlekiem w buzi.
Stary 2012-11-11, 18:34   #916
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pdhwao uwielbiam rogale marcinskie

nadalka wspolczuje masakra... chyba juz bym tam wiecej nie pojechala...

Amelcia
Stary 2012-11-11, 18:35   #917
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

phdwao musiałam wygoglować te rogale bo nigdy o nich nie słyszałam ale już wiem że to przysmak z Waszych rejonów wygląda pyszzznie

nadalka co za prostaki, szok...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:38   #918
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Współczuję.
Wróciłabym do domu nawet w środku nocy.
Stary 2012-11-11, 18:47   #919
Irmusia81
Zakorzenienie

Dziękuję za dla mojego kawalera

Cytat:
Hey.

Sto lat dla Leosia!

Po jakimś czasie nawet sie do teścia nie odzywałam bo gadał takie głupoty.. Że Iga to chu.we imię i coś tam jeszcze ale tak mamrotał że połowy nie rozumiałam.
Darek małą usypiał to się teść wpier. do pokoju i coś mamrocze to Darek go wyrzucił.
Potem jak już goście wychodzili to znowu hałas mała się obudziła ale popiła herbatki i poszła spać.

Potem teściowa przyszła na komputerze oglądać walkę, to zero jakiegokolwiek wychowania, dziecko pół kroku od niej śpi a ta drze tą morde jak bym jej ☠☠☠. to by się osrała , darek do niej ciągle cicho cicho i sam mówił po cichu a ona "jestem u siebie nie będę cicho" "ja swoje dzieci nie chowałam po cichu" spoko, Iga w dzień zaśnie nawet jak jest impreza ale noc to jest noc i ma być cicho.
Darek do niej że jak by miała małe dziecko to by musiała być cicho a ona do niego że ona ma 3 i weź z nią gadaj - wieśniara.
Powiem że jak wcześniej do nich jeździłam to było ok ale teraz teściowe przekroczyli wszelkie granice przyzwoitości. KOmpletny brak kultury.
Jeszcze jak była walka to ja w sumie spałam to ona mnie szarpała za nogę i "śpisz śpisz kur. nie śpij!"
o matko! współczuję...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:55   #920
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Oj bo są extra największą radochę mają rodzicenie spodziewaliśmy się takiego wysypu prezentów...ale najważniejsze że diabeł z niej wyszedł: D

Anna ,a jaką prowadzisz działalność ..oczywiście jak można wiedzieć ....też w niedalekiej przyszłości chciałabym własną działalność prowadzić
Zarządzanie nieruchomościami i małym hotelem
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
r
Anna mój tz ma firmę i zgadzma się coś za coś, niestety niektóryz ludzie mysle, że jak masz firmę to możesz popracowac mniej, czy sobie odpuścic kiedyś i nikt Cie z tego nie rozlicza. Moż enie masz szefa nad soba, ale twierdze, że przedsiębiorca pracuje więcej, bo we włsnym biznesie roboty jesm masa, nawet noca trzeba czasem nadrabiać. A w firmie pracuje się 8h i żegnaj pamelo.

ale dziś pojadłam rogali marcińskich jednak one maja posypkę z orzechów i u Jasia pojawiły sie popołudniu 2 zielone kupy, cos mi się wydaje że w jakims stopniu uczulają go orzechy i juz będe ich unikać
Ad.1. no więc wiesz jak jest. ostatnio małego nawet do pracy wzieliśmy bo mieliśmy mnóstwo papierkowej roboty... a on spał sobie słodko w nosidełku
ad.2. mhmmmm rogale marcińskie!!!! uwielbiam!! to dobrze w sumie, że wiesz że jest na to uczulony. ja w ogóle orzechów nie jadłam jak karmiłam i nie wiem jak to będzie w przyszłości z jego jedzeniem orzechów

Cytat:
Witam się niedzielnie

Wiesz co ja nie chcę za bardzo się wypowiadać jak to powinno być bo nie jestem specjalistą.
Moja Hania nawet jak jej się włoży zabawkę do rączki to jej nie trzyma fizjoterapeytka powiedziała że to jest skutek asymetrii, bo główka jej ucieka, a rączki zostają więc ona nie będzie chciała trzymać nic w rączkach bo tego nie widzi. Też tarmosi sama pieluszkę jak Twój Franio ale u nas widać ewidentnie, że to nie jest świadome.
Także nam do chwytania jeszcze długa droga zabawa u nas wygląda ta, że ja jej macham zabawkami a ona patrzy i się śmieje.

Chciałabym Ci odpowiedziec konkretnie, ale nie potrafię
Biedna Haniutka! kurcze no mój mały wie, że trzyma pieluszkę i wie że sobie nią zaslania pół twarzy i tak siedzi jak taki ali baba ALE zabawki jakby go onieśmielają....

Cytat:
Hey.

Sto lat dla Leosia!

łooo matko ale bym się wkur.wiła. a święta nadchodzą...i jak będziecie je spędzać??
o właśnie mamcie-jak spędzacie święta?? Bo nas czeka jak co roku kurs z jednej wigilii na drugą
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:55   #921
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję.
Wróciłabym do domu nawet w środku nocy.
Wypiłam eee pół drinka? Więc to odpadało.
Ale ja tam nie zamierzam już jechać więcej.

Mieliśmy jechać dzisiaj do tesco, po pieluchy i chciałam małej coś kupić z lamaze, to oczywiście przecież zamknięte a tylko w tej rodzinie - związku ja jest mysląca więc przepadło.

Zamówiłam więc na allegro wóżkę kerry..

Zrobilam małej jabłuszko, wyszło mi prawie 1,5kg musu.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

anna my chyba będziemy szli do moich rodziców.
Stary 2012-11-11, 18:56   #922
anna99302
Zadomowienie

wracam do pracy... mam jeszcze kilka raportów do wypełnienia. ale mi się nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeee
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:57   #923
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

:
o jej
Cytat:
i dla Leosia

masowałam Fabiemu dziąsełka. Dolna prawa jedynka jest tam pęknięcie i dziąsło jest takie chropowate obstukałam łyżeczką, ale nic nie słychać. Ciekawe czy to ząbek
ciekawe czy to zabki
Cytat:
Hey.

Sto lat dla Leosia!

masakra jakie tępaki (sory) ale inaczej tegio nie mozna nazwac.... wiecej bym tam nie pojechala

tz usypia małą.

Znacie jakeis konkretne horrory takie zeby sie chowac pod pociel?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-11, 19:02   #924
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
pdhwao uwielbiam rogale marcinskie
to zapraszam! u nas pod dostatkiem
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
phdwao musiałam wygoglować te rogale bo nigdy o nich nie słyszałam ale już wiem że to przysmak z Waszych rejonów wygląda pyszzznie
mówię CI jaka to pychtoka, to ciasto półfrancuskie, biały mak i posypka z orzechów włoskich, taki dobry prawdziwy rogal kosztuje ok 10zł i wazy ok 250g
Cytat:

Ad.1. no więc wiesz jak jest. ostatnio małego nawet do pracy wzieliśmy bo mieliśmy mnóstwo papierkowej roboty... a on spał sobie słodko w nosidełku
ad.2. mhmmmm rogale marcińskie!!!! uwielbiam!! to dobrze w sumie, że wiesz że jest na to uczulony. ja w ogóle orzechów nie jadłam jak karmiłam i nie wiem jak to będzie w przyszłości z jego jedzeniem orzechów
no wiem wiem dziś budziąłm TZ o 4.30 i zaczynał juz prace, bo inaczej sie nie wyrobi
Cytat:
wracam do pracy... mam jeszcze kilka raportów do wypełnienia. ale mi się nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Znacie jakeis konkretne horrory takie zeby sie chowac pod pociel?
a czemu pod pościel
Stary 2012-11-11, 19:24   #925
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mówię CI jaka to pychtoka, to ciasto półfrancuskie, biały mak i posypka z orzechów włoskich, taki dobry prawdziwy rogal kosztuje ok 10zł i wazy ok 250g
to musi być pyszne...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 19:29   #926
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
to musi być pyszne...
to jest baaardzo pyszne!!

Amelcia
Stary 2012-11-11, 19:41   #927
phdwao
Zakorzenienie

co myslicie o tej poduszce? http://allegro.pl/show_item.php?item=2760143411 wydaje się byc niegroźna
Stary 2012-11-11, 19:47   #928
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
co myslicie o tej poduszce? http://allegro.pl/show_item.php?item=2760143411 wydaje się byc niegroźna
dla Jasia?
ja to jestem przeciwna akurat zwlaszcza teraz Amelka jak ma cos pod glowa nawet jesli jest to pielucha tetrowa, chwyta to, przekreca sie ciagna to do siebie i od razu laduje to u niej na buzi...

Amelcia
Stary 2012-11-11, 19:53   #929
Kasik_12
Zadomowienie

Irmusia najlepszego dla Leosiaklask i:

Nadalka brak słów na Twoich teściów, też więcej bym do nich nie pojechała, masakra

Anna wow ciekawa branża

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Myślę , że jest raczej ok. Nadia ma taką cienkę podusię , a poszukaj jeszcze jakichś cieńszych ... taka będzie na pewno bezpieczniejsza
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 19:58   #930
Soleilka
Zakorzenienie

Nadalka ale przygłupy sory za takie słownictwo, ale inaczej nie da się ich określić...
Phdwao Fabi ma coś podobnego i bez niej nie umie spać

Zjadłam 7 bananów dziś

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości