|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
![]() Dojotka pisze że Mały nadal w inkubatorze, ma obrzęk na główce i jest strasznie wymęczony po tym porodzie ![]() Ja k****a nie rozumiem czemu, jak widzą że poród trwa za długo, to męczą matkę i dziecko, zamiast zrobić cc, przecież to mogło różnie się skończyć ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
![]()
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
Biedna Dojotka i Mały, mam nadzieje ze szybko dojdą do siebie
![]() Muszę wybrać torbę do wózka bo nie mam oryginalnej...ciezko cholercia, nie mogę sie zdecydować co bedzie pasowało
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- Odnośnie rodziny to mnie aż głupio pisać, ale u mnie większość zareagowała super i sama oferowała się z pomocą. Nawet nie tylko rodzina, ale i znajomi. Powiem szczerze, że ja nie liczyłam na nic, bo wychodziłam z założenia, że to nasze dziecko i sami damy radę - po prostu w ogóle nie brałam tego pod uwagę. Jestem im bardzo wdzięczna i jest mi niesamowicie miło, bo w sumie bardzo się interesują i nie mogą się doczekać jak mała pojawi się na świecie. Przykro mi, że u niektórych z Was inaczej - pieniądze pieniędzmi, ale chyba tak naprawdę boli brak zainteresowania (wiem coś o tym, bo tym wyjątkiem z rodziny jest mój ojciec). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
Dobra.. ja mykam się zbieram - stresik przed nieznanym jest
![]() Trzymajcie się ciepło ![]() i przesłanie muzyczne ![]()
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!! Na fejsie już poszły gratulację ale jeszcze raz OGROMNE GRATULACJĘ DLA MAMUŚ I ICH DZIECIACZKÓW!!!
Dana, zaciskamy moooocno kciuki!!!! Karola, w środę będziemy za ciebie trzymać!!! A ja zostałam sama ![]() ![]() ![]() Co do teściów, to moi nie są źli, ogólnie to dobrzy ludzi, zawsze mnie dobrze traktowali. Dla maleństwa nic jeszcze nie kupili, no ale mają jeszcze jednego syna na studiach który ciągnie kasy, więc nie mam pretensji. Ostatnio poprosiłam teściową o uszycie falbanki do łóżeczka i firanek do pokoju maluszka to się zgodziła bez problemu. Tylko że tacy mało domyślni, sami raczej z inicjatywą nie wyjdą, jak przyjadą to mówią że wszystko już mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Karolla będzie dobrze! Zaciskam juz kciuki za Ciebie ![]() Fajnie że będziesz juz w środę miała Lileczkę ze sobą ![]() Cytat:
Czekamy na madzię ![]() A TŻ cik niczego sobie ![]() Cytat:
Życze Ci żeby maleńswo było juz dzisiaj z Tobą Trzymaj się ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo dalej nie dopuszczam do siebie mysli ze wazylam prawie 80 kg ![]() Halwaya - obys sie dzisiaj kochana rozpakowala ![]() Dojotka sie nameczyla ![]() ![]() ![]() A co do nocnego karmienia to ja na poczatku nastawilam budzik co 3 godziny zeby czasem nie przegapic karmienia ![]() ![]()
![]() |
#2593 |
Zadomowienie
|
halwaya
![]() dojotka szybkiego powrotu do zdrowia i dla dzidziusia mala mnie dzis przydusza,wiec musze lezec,bo inaczej tlenu brakuje buziaki dobrego dzionka
#2594 |
Raczkowanie
|
halwaya trzymam kciuki
![]() Ja ide sie połozyc bo zrobiłam taki pyszny obiad ze zasłuzyłam teraz na błogie lenistwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozwalam tylko mężowi łaskawie mi smakołyki przynosić ![]() Halwaya ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i wczoraj miał do roboty na 14:00, ale jakoś dziwnie się spieszył, żeby być wcześniej, wziął samochód do pracy, cały dzień do mnie nie dzwonił, ja zadzwoniłam koło 17 to nie odebrał, później oddzwonił koło 20, że nie słyszał telefonu i że mają dużo roboty i później zadzwoni. Ja byłam akurat u koleżanki więc się nie przejęłam. Koło 22 mąż koleżanki odwiózł mnie do domu, dzwonię do tżta kiedy z pracy wróci - a on nie odbiera................ Akurat on zawsze tel ma przy sobie i baaaaaardzo rzadko się zdarza, że nie odbiera - nawet jak ma dużo pracy, to rzuci: nie mogę teraz, ale odbierze. No i dzwoniłam chyba ze 20 razy i nic. W końcu się wkurzyłam i mu napisałam smsa, że skoro tak, to ja wezmę sobie taxi ( żeby go postraszyć, że coś jest na rzeczy ![]() I wtedy mi się przypomniało coś o tej dyskotece - myślę - no pewnie skończył wcześniej pracę i pojechał na balety. No i ja oczywiście mądra głowa myślę - a to ja mu zrobię niespodziankę i pojadę do niego do pracy ( pewnie gdyby pracował w biurze to bym nie pojechała, ale w jego restauracji znam każdego i każdy mnie zna i ja cuję się jak u siebie, więc z tym nie miałam problemów). Byłam na maxa wkur-wio-na, bo oczywiście byłam pewna, że w tej robocie go nie ma. Sprawdziłam sobie na necie kiedy mam tramwaj, miałam 1 bilet i poszłam sobie na przystanek, pojechałam. Tż zadzwonił do mnie jak byłam już pod drzwiami lokalu, jak oczywiście w histerii: GDZIE JESTEŚ???!!!! a on, że w pracy ![]() ![]() ![]() No to weszłam do środka, patrzę, jest.......... sam tylko na kuchni z jednym pomocnikiem i wydają zamówienie na 16 ciastek czekoladowych na ciepło................. Poczułam się jak debi.l..... No ale nic, usiadłam sobie, obejrzałam walkę, zjadłam coś i pojechaliśmy do domu. Okazało się, że mój tż sobie dźwięk w telefonie wyłączył ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja znalazłam teraz coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-fisher-pric...773103869.html tylko nie wiem czy licytować, bo w sumie ten leżaczek do kąpieli to nie jest mi w ogóle potrzebny....
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym, spałam dziś aż 4 godziny, 3? i juz bylam na lodach w mcdonaldzie i ... happy mealu [czy tak to sie tam pisze] ;D a teraz obiadek u mamy ;D
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A aukcję też obserwuję, jak będziesz licytować to daj znać żebyśmy się nie podbijały nawzajem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nic jakos to juz przełknęłam, wciąż wierze troszeczke ze moze jednak im sie odmieni co do wnuka, bo do mnie to mi wisi ale chodzi o nasze dziecko, chcailabym by mialo jakis kontakt poszlam , nie bylo mnie 2 godziny.. tz dzwonil do mnie zdenerwowany ale nei odebralam mialam tak dlugi spacerek ze krzyz mnie bolał ale przeszlo ![]() ![]() biedna dojotka, strasznie mi jej szkoda ale na pewno bedzie dobrze kurde wlasnie u nas tak jest meczą kobiete zamiast od razu cc!!!i potem problemy agasobo to nieźle ehhehehe ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby szybko wracali do zdrowia ![]() ja się pochwalę - kliknęłam kilka rzeczy w aptece internetowej i zostało mi tylko do kupienia - sól fizjologiczna, coś do kąpieli dla malucha i duże podpaski ![]() wczoraj mieliśmy sąsiadów na kolacji -ależ fajnie było i jacy oni sympatyczni ![]() a dzisiaj teściowa z ciotką i moi rodzice przychodzą ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
no to czekamy na madziuś!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() spoko ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja właśnie zamierzam zjeść śniadanie ![]()
![]() |
#2606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem obzarta, jak świnia 200 kilowa sie czuje. Wczoraj koleżanka przywiozła mi od swojej siostry laktator elektryczny avent i przeraża mnie to urzadzonko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
ja juz po obiadku-placki po wegiersku mmmmm musze sie najesc póki moge
![]() moja tesciowka to sie wtrącac lubi i obawiam sie ze jak sie maly urodzi to bede meic sajgon i gadanie co ja źle robie itd....podejrzewam ze na punkcie wnuka fizia dostaną bo moi to tam w dupie mają ja powiem szcezrze ze mi ejst az głupio ze tyle podostawalam od znajomych, ktorzy nie sa przeciez moimi krewnymi a praktycznie dostalam więcej niż polowe wyprawki od znajomych wlasnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
My z synsiem już po obiadku i spacerku...
I trochę mnie muli na spanko a on na PS gra ![]() Dziewczynki no to nieźle macie z tymi tesciami. Czego jak czego ale takiej dyskryminacji jednego czy drugiego wnuka bym nie zniosła. Natomiast jeśli mogę tylko na coś zwrócić uwagę, to pokolenie naszych rodziców/teściów jest najczęściej nauczone, ze prezenty robi sie jak dzieciaczek jest już na świecie...ja nie dostałam nic nawet od mojej ukochanej mamy, a wiem ze ona już szaleje za wnusia ![]() Ponadto wydaje mi sie ze wyznaje naprawdę zdrowa zasadę, o której już dziewczyny wspominaly, ze to nasze dzieci i nasza bajka ![]() No tylko ze u nas to jest taka historia ze choćby względu na nasz wiek nie oczekujemy zbyt wiele od rodziny...swojego sie już dorobilismy ![]() Agasobo, Scena jak z komedii romantycznej ![]() Czarna, Teście Ci wynagrodzą ![]() Tai, Oooo jak to sie dziewczynka w końcówce towarzysko udziela ![]() Karolla, Będzie gicio ![]() ![]()
#2610 |
Zakorzenienie
|
Do teściów jade
![]() Do zobaczenia potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.