|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Cytat:
![]() 13 km zrobione ale sie wkurzylam, bo na sam koniec mnie ostra kolka zlapala z prawej strony, az nie dawalam rady oddychac tak bolalo. zrobilam kilka sklonow i skretow tulowia i przeszlo, ale musiala byc przerwa a mial byc bieg jednym ciurkiem |
|
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3752023 0]dzisiaj uda mi sie biec bez TZ wiec pewnie te 13 km bedzie, tylko szkoda mi moich wlosow bo dopiero co wrocilam od fryzjera i mam tak ladnie wyprostowane wlosy, a jak pojde biegac to beda mi pozniej sterczec we wszystkie strony, no ale coz... trzeba bedzie sie poswiecic[/QUOTE]
dlatego ja nosze szalowa fryzure maz 3-4 cm wlosy. W przyszlym roku moze zaczne sie na jeza golic. Wlosy sa zbedne
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Clara wpisałam Ciebie
Idealne na rozciaganie po biegu ![]()
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Czekoladoholik
|
![]() Ja mam na tyle krótkie, że prędzej zwiąże sobie włosy pod pachami niż na głowie ![]() 10 km za mną
|
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Clara, to te które ciurkiem zrobisz
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj biegło się cuuudownie i 10 km pękło
szkoda, że prognozy nie są takie pomyślne, no ale dobra, na pogodę nie wybrzydzać! Moje kochane dredy mam już 10 lat i nikomu ich nie oddam
|
|
|
|
#2381 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja dzisiaj 8km, ale zmeczona juz bylam bo wczoraj tez biegalam, no i juz piszczele bola
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3754323 5]ja slyszalam od niektorych osob, ze dredy sa obrzydliwe, bo wlosow sobie nie mozna myc. prawda to jest?
ja dzisiaj 8km, ale zmeczona juz bylam bo wczoraj tez biegalam, no i juz piszczele bola [/QUOTE]nie no piszczele chyba nie - od biegania co najwyżej bolą mięśnie i stawy ale nie kości; bóle kostne jeśli nie były poprzedzone urazem mogą świadczyć o poważnej chorobie, no chyba że jeszcze rośniesz ![]() ja cała jestem obrzydliwa a dredy się myje - co prawda nie tak często ( ja myję 1-2 razy na tydzień); z tym niemyciem to mit, ale czuję że za bardzo offtopic robimy! wsjo ryba czy w dredach czy ostrzyżone na łyso, dalej biegać i wykonać plan na listopad
|
|
|
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Zaczęłam niedawno biegać, na razie ok. 5 km (+/- 0,5 km). Mam problem z ubiorem, a w zasadzie z górną częścią. Kupiłam sobie bluzę, ale było mi ostatnio trochę za ciepło w bokserce i bluzie, wolałabym po prostu bluzkę na długi rękaw. Co polecacie? Czy kupić lepiej bluzkę biegową, czy termo? W zimie też chciałabym ją używać pod bluzę i nie wiem co się lepiej nadaje. Polećcie coś proszę Drugie pytanie o biustonosze - mierzyłam dziś Shock Absorber 5044 i nie wiem, czy kupić ściślejszy licząc, że się trochę rozejdzie, czy jednak wziąć większy obwód? Pomóżcie proszę
|
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki
Zapewne nikt mnie nie pamięta Udzielilam zaledwie kilka razy wiosna, jeszcze w poprzedniej dosłownie wątku, kiedy to jako świeżo upieczona mama zaczynałam biegać. Miedzy czasie przebiegłam swój pierwszy bieg uliczny ( 6 km) Ale ja nie otym chciałam ...Mam pytanie czy są tez mamy biegajace ze swoimi pociechami w wózku?
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem czy to offtop z wlosami, przeciez jest to element "praktyczny" biegania. Ja mialam krotkie, jeszcze jak trenowalam plywanie itd. Potem sie zawzielam, wygladalam jak qpa 10 miesiecy i zapuscilam. Wytrzymalam dokladnie rok i dalam sobie siana. Znowu mam krotkie. Wkurzaja mnie kudly przylepjajace sie do twarzy (to w przypadku poldlugich), albo grzejace mi plery.
![]() W tym tyg bedzie 46 km biegowe i 75 km rowerowe...
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami biegam z synkiem w wózku
cacajuate Ja mam długie włosy i mi nie przeszkadzają bo przeważnie wiążę w koczek, więc mam jej przy samej głowie, no ale muszą być wtedy dłuższe niz do ucha. Ja mam tylko z nimi taki problem że jak są biegi w upałach a ja mam strasznie gęste włosy to nawet przy tym koczku mi gorąco. Na krótko to bym śmiesznie wyglądała, chyba że maszynką na góra 5 mm. Kiedyś miałam takie może z 5-7cm włosy to wyglądałam jak makówka, długa chuda i z dużą głową ![]() Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki o 10.30 Ostatni mój bieg z tych co muszę mieć do klasyfikacji. Trasa fajna bo pół drogi te pierwsze pod górke, a od drugiej połowy tylko z górki 4 km
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-11-11 o 07:34 |
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia
|
|
|
#2388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ubierajac sie na bieganie kieruje sie zasadą ze podczas biegu odczuwalna temperatura to 10 st. Wiecej Zazwyczaj ubieram koszulkę sportowa, taka odychajaca I na to cieniutka bluza + koniecznie szalik Problem mam z dole, W samych dresikach za zimno Więc zakładam getta pod spod ale to trochę krępuje ruchy Fajnie Madzia ze znalazłam kogoś kto lubi biegać z wózkiem ![]() Czekam aż mój książę sie obudzi z drzemki i idziemy na interwał
|
|
#2389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mi sie wydaje, ze to kosci mnie bola, bo boli jak je naciskam, ale teraz juz lepiej |
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Piszczele z przeciążenia mogą boleć,zużyta amortyzacja w butach,zła technika biegu.
Ewelina, jeżeli chodzi o kolki, to napisz co jesz w dniu treningu
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-11-11 o 12:09 |
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to się jednak mocno wydaje, że to o mięśnie piszczelowe chodzi, a nie o samą kość. No chyba, że od jakichś mikrourazów nabawiłaś się mikropęknięć piszczeli, ale to już poważniejsza rzecz wymagająca rehabilitacji i nie przeszłoby samo tak szybko.
|
|
|
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-11-11 o 12:11 |
||
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
Dziwczyno oskalpowałbym Cię chętnie Ból piszczeli http://nikerunningpoland.bieganie.pl...w-piszczelach/ u początkujacych jest bardzo częsty. Madzia załapałaś się na rogalika? ![]() Za mną kolejne 10 km ![]()
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Rogalik czeka na ciepla herbatke. Bieg poszedl mi superowo. Jestem na pierwszym miejscu w powiecie
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Co do biegania z wozki to wple biegac bez,bo to jedyne chwile kiedy moge od dziecka odpoczac.ale jak sie nie da to biegne z wozkiem bo lepiej tak niz wogle
|
|
#2396 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Magda
Ja bym nie miała szans na podium u mnie na zawodach w moim mieście kobietki biegają 10 km 47 min, 5km 17 min ![]() W dodatku zawody bardzo marne, bo było tylko dwa razy po 10 km
|
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
pl_madzia gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mogli się bardziej postarać jako miasto wojewódzkie
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-11-11 o 15:46 |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście też dziewczyny biegają lepiej. Na podium dzisiaj nie stałam choć było aż 6 miejsc. Biegło ponad 300 osób. Ja na tym pierwszym miejscu to jestem w takiej rocznej klasyfikacji bo najlepiej przebiegłam wszystkie 10 biegów. A niektóre dziewczyny chyba większośc nie ukończyła wszystkich 10-ciu biegów, więc w konkurencji było tylko kilka kobietek Ale wśród nich ja na pierwszym. Gdzieś za miesiąc za to będą wręczać nagrody, medal i z tego co opowiadaja to bony do sklepu dla biegaczy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Się zawsze śmieję że muszę szybko biec żeby na kilka porcji się załapać, bo uwielbiam 

Ostatni mój bieg z tych co muszę mieć do klasyfikacji. Trasa fajna bo pół drogi te pierwsze pod górke, a od drugiej połowy tylko z górki