|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
![]() Co do dyskotek nigdy mnie nie kręciły...wolę się spotkać z kimś w domu albo wyjść na spacer czy raz na ruski rok do kina czy pizzeri. O widzisz a mnie na maka nie stać płacić za zestaw 20 zł ![]() no ok przyznam się na wakacjach byłam kupiłam sobie"szejka" za 3 zł ot tak zaszalalam ... w końcu trzeba było odwiedzić nowo otwarte miejsce. O widzisz a mnie na wycieczki zagraniczne nie stać toż to jesteście z "wyższych sfer" |
|
|
|
|
#1862 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Wolę dołożyc 10 zł i mieć pizzę. Przynajmniej nie chemiczne
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37555200]jak to mówi mój mąż - restauracja pod złotymi łukami
Buauahahaha dobre musze to Mojemu przekazac, bo czasem mnie zabiera do tej restauracji ![]() ![]()
|
|
|
|
#1864 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do spodni z tego co zauważyłam w zwykłych sklepach (nie sieciówkach) jest to samo co na rynku przynajmniej u mnie w mieście a ceny się rożnią np. swetry są po 25 zł...spodnie 50-100 ale można kupić jak się trafi nawet za 25 z butani to samo...balerinki po 30 jak mija sezon to nawet po 15-20 sprzedają a rzeczy są identyczne z tej samej chińskiej firmy. w lato koszulki nawet za 5 zeta babki kupują.
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Konto usunięte
|
Sonne, żartujesz chyba
My to tylko na hamburgery chodzimy. Ostatnio jak była promocja przez cały październik po 2 zł to się napchaliśmy za wszystkie czasy Normalna cena, czyli 3,50 to już dla nas burżujstwo A wakacje były, bo z tego co pamiętam to jakiś lepszy okres finansowy mieliśmy, trochę też oszczędzaliśmy i dało się radę. Tak z dnia na dzień nie jesteśmy w stanie sobie zasponsorować takich wojaży![]() I przecież nie mówię, że nigdy nigdzie nie byłam, no ludzie. Jak były grubsze lata to się chodziło, ale nigdy kosztem tego, żebym potem nie miała co jeść. Przecież jak kogoś stać, to nic dziwnego, że sobie pozwala. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-11-11 o 15:23 |
|
|
|
#1866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka? DAJCIE SPOKOJ Z TYM CHOLERNYM KINEM. Ja pierdziele jak bym chciala zoabaczyc premiera raz do roku bylet 15 zł więc wystarczyło by odłożyć 2 zł w miesiącu i jeszcze na popcorn by zostało.Jasne ze zdrowie najwazniejsze ale skoro tak każdy mowi ze nie ma na nic to ja pisze ze nia stac mnie na okulary bo to prawda. 15 zl w rok uzbieram nawet na makulaturze ale 300 na okulary nie dam rady. |
|
|
|
|
#1867 |
|
Konto usunięte
|
Mnie przeraża zbliżająca się perspektywa wysupłania 300 zł na okulary, no ale jak trzeba to trzeba. Najwyżej się zapożyczę u tż, chociaż on oczywiście nie będzie chciał żebym mu oddawała, ale ja nie mogę go tak naciągać.
|
|
|
|
#1868 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
Ja mam środy z orange w multikinie ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#1869 | |||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Osoby która nic ze sobą nie chce robić - nie zmienisz.Jak już o kinie mowa - my chodzimy może raz na rok, bo wolimy wydać na piwo ze znajomymi. Zwłaszcza, że taki jednorazowy wypad dostarcza nam ogromu energii i pozytywnego myślenia. Wolę wydać tę kasę, niż mieć doła lub wpaść w deprechę.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-11-11 o 15:35 |
|||
|
|
|
#1870 |
|
BAN stały
|
Uważacie, że wydanie np 5 czy 6 zł w miesiącu na ciuchy i 3, 50 zł na lakier to, luksus. I uważacie, że taka osoba, żyje dobrze. Nie zalicza się do osób, które żyją na niskim bardzo poziomie. Osoba, która na cały miesiąc traci na siebie, życie np 13 zł jest wg was bogata. Pieniędzy na jedzenie nie wydaję. Raz do roku kupię buty za 40 zł i to wszystko. Bo zaraz zemdleje normalnie. To nawet ciuch za 1 zł jest luksusem i bezrobotny , który, pochodzi z biednej rodziny, ma nawet za 1 zł nic nie kupić, tylko gołym latać. Na rozmowę o pracę iść w łachmanach, nie schludnie. Na nic więcej kasy w miesiącu nie wydaję. Po za biletami czasami. Może powiedźcie ,że takie osoby, nie powinny wcale życ, tylko w łeb sobie strzelić.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-11 o 15:28 |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek zaczyna przypominać licytację.
Ja nie narzekam zawsze może być gorzej. Cieszę się z tego co mam. Kokosów nie ma, ale mam gdzie spać, co jeść, czasami coś kupię jak mam pieniądze. ![]() Narzekałam jak chodziłam do pracy teraz nie chodzę i nie narzekam. Chyba wreszcie zmądrzałam. Tusia - fajne powiedzonko
|
|
#1872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to mnie nie stać. To u was jest lepiej zawsze jakaś promo się trafi.Wole sobie kupić bułke z serem z biedronki za 1 zeta ![]() Jakby nie bylo ale byliscie na wakacjach Bo nie pozwolilabym żeby on mi coś sponsorował a mnie nie stać w tym momencie.O wakacjach nawet nie mysle...bo po co się denerwować ![]() A lepszych czasow to u mnie raczej nie było... bo i wcześniej zawsze z koleżankami się wpychałysmy gdzieś za free bo po prostu wszytskie jesteśmy z najniższego progu. Więc zadowalałyśmy się meczami jak się wkręciłyśmy...na basen za darmo(po znajomosci )kino w wakacje darmowe było(bajki dla dzieci) spacery siedzenie na ławkach, granie w kosza, siatke itp. ot takie zycie
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 23:19 |
|
|
|
#1874 |
|
Konto usunięte
|
![]() no widzisz a i podobno jak się kupuje batoniki "bueno" ma się zniażke...a i np. są maratony za 25 zł cala noc filmowa albo seanse dla singli....ot taki luksus a u mnie bidą piszczy...ciemno , zimno , daleko do domu...nawet popcornu nie sprzedaja...czekajac na sens nie ma gdzie usiąść a do tego jak są napisy nic nie widze to jest dopiero beznadzieja...ale mi sie przypomnialo to Ty do klubów chodzisz![]() |
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wchodzić codziennie na wątek i pisać ile CV wysłałam i inne suche fakty. Sama jak mogę to pomagam innym, jak się na czymś nie znam to się nie odzywam. Parę razy zadałam pytania dość konkretne i odp. nie otrzymałam. Różnie bywa, mnie nie przeszkadza czytanie o życiu innych osób i ich problemach. To raczej nie jest sztywny wątek, ale bardziej luźny. No chyba, że się mylę.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 15:39 |
|
|
|
|
#1876 |
|
Konto usunięte
|
Ej, Sonne ale ta promocja była chyba w całym kraju
![]() Nie no dobra, kończę już temat, bo w sumie ja go chyba zaczęłam, a wątek nie o tym. Macie rację dziewczyny. |
|
|
|
#1877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mnie też aż się boje iść...bede musiała od mamy pozyczyć może kiedyś jej oddam ![]() Nawet najgorsza sporo kosztuja...a okulary to też chyba jakos trzeba dobrac...a tu nie bedzie jak zaszaleć...bede wyglądała jak "stepień" |
|
|
|
|
#1878 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Konto usunięte
|
Ja wezmę najtańsze, bo i tak w okularach chodzę tylko w domu, więc piękne być nie muszą. Ale cena za szkła będzie na pewno zabójcza, bo plastiki, bo antyrefleks potrzebny, bo coś tam...i tak myślę, że z 250 zł za same szkła to spokojnie wyjdzie.
|
|
|
|
#1880 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiec nie mialam jak skorzystać z zacnej promocyji ![]() Ok ale w sumie mamy ciagle pisać o listach motyw, CV...ogłoszeniach , wkurzać się na brak ogłoszeń itp. nie można zejść troche na inne życiowe tematy w końcu w jakiś sposób wiążą się z pracą czy jej brakiem. Trochę faktycznie przesadziłyśmy ale to normalna wymiana poglądów, bez obrażania itp. ![]() A porady jak najbardziej były, są i miejmy nadzieje będą. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() tak się składa że ja osobiście jestem w bardzo podobnej sytuacji ![]() Kto pisze o szaleństwie galerianym jedna osoba tylko coś wspomniała o tym. Z tego co ja zrozumiałam to większość przyznala racje....że tak jest więc o co jeszcze chodzi...to normalne ze się kupuje to na co nas stać. A nawet jak stać na więcej nie każdy lubi wydawać na byle gówno skoro może kupić taniej takiej samej jakości. Więc chyba sprawa wyjaśniona? nouvelle90 to chociaż tyle...ja bede miała na co dzień
|
|||
|
|
|
#1881 |
|
Konto usunięte
|
Mówiłam o promocji w Maku
|
|
|
|
#1882 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
" Nie mów , że każdy jest kowalem swego losu, jeśli jesteś zdrowy, mieszkanie masz po babci, prace załatwił co wujek, a auto kupili rodzice. " Link do niego. http://demotywatory.pl/2189325/Nie-m...m-swojego-losu Zdrowie mamy jakie mamy. To, że ktoś np musi wydawać miesięcznie kasę na leki czy zachorował to jego wina. Jest kowalem swego zdrowia. Chorobę sobie wybrał. Rodzinę mamy ją jedną. Nie da się jej wymienić. Jako małe dzieci, nie jesteśmy w stanie zmienić naszych rodzin, rodziców, rodzeństwa itd. Musimy całe życie mieć tych samych rodziców. Na auto czy mieszkanie kogoś nie stać, to jest przez to coś w tym złego. Ktoś ma auto czy chatę kupione przez rodziców a potem chodzi i się chwali, że stać było na to czy na tamto, bo sam jest kowalem swego losu i sam na to zapracował. A to nie prawda, ma to dzięki rodziców i żadnym kowalem swego losu nie jest, bo bez pomocy rodziny, by tego nie miał i wielu rzeczy nie osiągnął . Nie do końca mówiąc ogólnie jesteśmy kowalami swego losu. Bo jakby od nas wszystko zależało. to każdy z tego wątku dawno by pracę już miał i nie był bezrobotnym.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-11 o 15:55 |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
ACZKOLWIEK IMPREZOWAĆ TEZ TRZEBA UMIEĆ (studia uczą ))Na przykładzie Gliwic : Wstęp- w niektorych miejscach w specyficzne dni panie gratis lub 50% taniej jeżeli mają obcasy (cza wiedzieć gdzie szukać )Alkohol - ja prawie nie piję, na imprezę idą mi max dwa piwa. Ewentualnie gdzieś w plenerze cos sie chlapnie ![]() Dojazd - bus (6 zł w sunmie) Koszt mojej ostatniej imprezy: 0+2*6,5 zł+0 (bo nie było gdzie biletu kupić a kierowca nie miał) = 13 zł Nie mówcie mi że to dużo, za mnóstwo dobrej zabawy w towarzystwie ulubionej kumpeli i wykaraskanie sie na kilka dni z dołka. Zostałam czarownicą wątkowa - zostane spalona bo nie uważam imprezy za zło
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2012-11-11 o 15:55 |
|
|
|
|
#1884 |
|
Konto usunięte
|
Tajkuna, ale wiele osób, które mają tą chatę i samochód samemu uczciwie na nią zapracowało i to z takich osób trzeba brać przykład. Już bez przesady, że wszystkim tak rodzice pomagają.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-11-11 o 15:57 |
|
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 23:24 |
|
|
|
#1886 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#1887 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37555243]Uwierz, że i przy takich zarobkach nie będziesz chodzić na na wszystkie premiery kinowe - to oczywiście przykład, bo na trufle i kawior i tak wtedy nie stać
![]() btw. zapraszam na naleśniki [/QUOTE]Nie wiem ja się w sumie nie znam nie jestem światową osobą kawioru nigdy nie jadłam nawet nie jadłam kebaba ![]() Co do naleśników jak z serem to wpadam ![]() aha przypomniało mi się w 2 to nawet autem by nie dało rady ![]() Ale jak ktoś będzie w okolicy spragniony (np w podróży, przejazdem)to z chęcią napoje i nakarmie
|
|
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
[.
Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 23:22 |
|
|
|
#1889 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1890 |
|
BAN stały
|
Ja dałam za oprawki 190 zł , jedne z najtańszych to były. Ale fajne są. Szkła miałam tańsze, na które miałam coś dofinansowania z NFZ. Raz chyba na 5 lat należy się dofinansowanie do szkieł. Ja szłam u siebie w mieście, do oddziału NFZ , wypełniałam dokument albo okulistka mi go wypełniała, dokładnie nie pamiętam i dostałam dofinansowanie do szkieł. Mniej za nie u optyka płaciłam, Chyba jednak okulistka mi na te szkła papier wypełniała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Na wakacjach byliśmy dwa razy- raz za granicą przez 3 dni i raz w Tatrach, ale to też żadne bujanie się po hotelach tylko spanie w schronisku i łażenie po górach.

Zdrowie pierwsza rzecz. Na wakacjach nigdy nie byłam. Nigdzie nie jeżdżę. Nie raz koleżanka mnie ciągła na solinę, ale musiałam jej odmówić, bo skąd niby kasę miałam na to mieć. Rodzice żyli skromnie, więc dla nich 50 zł to jest spora kasa, nigdy mi na przyjemności i ciuchy nie dawali. Na ciuchy ze stypendium musiałam mieć.
i jeszcze na popcorn by zostało.

no widzisz a i podobno jak się kupuje batoniki "bueno" ma się zniażke...a i np. są maratony za 25 zł cala noc filmowa
albo seanse dla singli....ot taki luksus a u mnie bidą piszczy...ciemno , zimno , daleko do domu...nawet popcornu nie sprzedaja...czekajac na sens nie ma gdzie usiąść a do tego jak są napisy nic nie widze to jest dopiero beznadzieja...ale mi sie przypomnialo to Ty do klubów chodzisz
Bo jakby od nas wszystko zależało. to każdy z tego wątku dawno by pracę już miał i nie był bezrobotnym.