|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem pozytywnie zaskoczona "głębokością" tego tematu... bardzo fajny pomysł z tym przekrojem tych pytań niemal taki dokumentalizm. dzięki Halima ![]() chociaż te pytania rysują dosyć ponury obraz zwłaszcza te dziecięce, ale cóż niestety w wiekszosci przypadków tak wlasnie jest :/
Edytowane przez change Czas edycji: 2012-11-10 o 21:39 |
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą usłyszałam od TŻ propozycję, która mi kolan ugięła, no cuda się dzieją. Widział jak na Julcię działa szczera pochwała i uznanie, gdyż ona podziekowała za to, że została pochwalona. I wpadł TŻ na myśl, że co wieczór podarujemy sobie wzajemnie pochwałę. Piękny pomysł. Tak uważam. (Jestem w szoku? )
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#1264 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wytrwajcie w postanowieniu. Chwalić najlepiej od razu =zauważać to, co dobre. Cytat:
![]() Cytat:
Zainspirowana metaforami grenouillette wypieliłam w końcu grządki. Jestem bardzo ciekawa Twoich przemyśleń. Jadłam zdrowo- dużo zielonego ![]() Poza tym dzień niezbyt efektywny, tłumaczę się początkiem okresu. Wczoraj wieczorem odebrałam swoją książkę i spędziłam wieczór w łóżku jedząc ciastka i nadrabiając 2 seriale. Jutro mnie nie ma. Edytowane przez Halimaa Czas edycji: 2012-11-10 o 22:03 |
|||
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
To toast weekendowy za założycielkę wątku i za nas wszystkie ,za nasze sukcesy i zmiany
|
#1266 | |||
|
Lux Mundi
|
Powitać Piękne Panie
![]() Cytat:
Cytat:
Owszem - spojrzenie kogoś z boku jest cenne, pod warunkiem, że mamy taką osobą. I to też przerobiłam. W moim odczuciu najważniejsze jest to by nikogo nie stawiać na piedestale. Wiadomo, że każdy by chciał, by w jego rodzinie były same wybitne jednostki: mądre, dobre, cieszące się powszechnym uznaniem i szacunkiem, bez nałogów i rys na charakterze. Im szybciej uzmysłowimy sobie, że byli to zwykli, choć bardzo bliscy naszemu sercu, ludzie - tym lepiej dla nas. Wszystko o czym napisałam wymaga czasu i przede wszystkim chęci. Do tej pory mam problem by zaakceptować pewne sprawy z przeszłości. Mam żal o takie wybory moich najbliższych, a nie inne. I choć te negatywne emocje wpływają bardzo często destrukcyjnie na moje relacje z innymi ludźmi, póki co nie potrafię nic na to poradzić. Może rozwiązaniem byłaby terapia. Aczkolwiek nie widzę siebie opowiadającej o bolesnych dla mnie sprawach komuś obcemu i to do tego za kesh . Cytat:
U mnie się tak nie da - walizka musi być Aczkolwiek staram się pakować tak, by ją unieść - nie zawsze trafiają się w pociągach/na lotniskach gentlemani ![]() Autostop - moja miłość Podróżuję tak od hm... 3 roku życia Na początku z Mamą, a później z psiapsiółami Albo pociąg [ integracja górą pyszne jedzenie hektolitry alko , ale mówić będzie bez żadnego 'ale' ], albo wynajęte auto. Swoim nie warto jechać - co chwila 'mandaciki' + szkoda zawieszeni na ichnie drogi Jedzenie latem ? Głównie owoce - te socyste Mile widziana kuchnia danego regionu, w którym jestem - też bez szaleństw cenowych ![]() Moje stare kości potrzebują jednak czegoś miękkiego do spania - czasy śpiworów i kąpieli porannych w jeziorze minęły .Dojdziemy do konsensusu na pewno Mam nadzieję, że ta forma odpoczynku i Tobie przypadnie do gustu
|
|
|
#1267 | |||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Cytat:
. Realizować się zgodnie z tym co jest 'nasze' Cytat:
![]() Mnóstwo ich jest ![]() The Police, Pink Floyd Jon i Vangelis, dzwony rurowe Mika Oldfilda [notabene nagrał świetną płytę z Kate Bush ] - jako czterolatka miałam dość osobliwy gust Obecnie też chętnie do nich wracam, ale dziś mam dla Was coś innego ![]() Trochę wschodu na początek ![]() http://www.youtube.com/watch?v=FbPZ6G6lPzg http://www.youtube.com/watch?v=lJsiR07c1gs http://www.youtube.com/watch?v=0r5NI...feature=fvwrel http://www.youtube.com/watch?v=ZTsGs1gamDo , jeden z moich ulubionych utworów "Okeanu Elzy", o którym wspominałyście ![]() http://www.youtube.com/watch?v=uu_3oyTiscw http://www.youtube.com/watch?v=E-x1H...eature=related A teraz coś innego - Perełki ElectroSwingu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=EE7XkaFFtGE http://www.youtube.com/watch?v=j95HbhTl60k&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=tJFrqOMgvBI Przy tym świetnie się sprząta ==> http://www.youtube.com/watch?v=y2Zcc_gOcGM A przy tym kręci hh ==> http://www.youtube.com/watch?v=g8v6c...eature=relatedTo ==> http://www.youtube.com/watch?v=2cXDg...&feature=share daje mi ogólnego kopa, aczkolwiek teledysku nie lubię Najbardziej zmysłowy głos polskiego hh ==> http://www.youtube.com/watch?v=T5AVjJfj3ao + świetne przesłanie w niezłej formie. Nie mogłabym nie wspomnieć o tym http://www.youtube.com/watch?v=DM2177pHMT0 http://www.youtube.com/watch?v=7C6qgaMMiK4 Mogłabym tak do rana, ale Was lubię - póki co tyle .Cytat:
. Dopóki nie zainteresowałam się jak rzecz ma się w ubojniach ze wszystkich warzyw najbardziej lubiłam schabowegoLubię trylogię o wampirach i lykanach Cytat:
.
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2012-11-10 o 23:29 |
|||||
|
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mike Oldfield ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- z Electroswingiem to chyba coś ostatnio Nebulka wrzucała w ogóle Cindy twój post to jakby huragan energii wpadł ostatnio czuję sie jak emerytka, przez waski krag znajomych i 3/4 czasu spedzanym w pracy :P musze chyba rozszerzyc horyzonty ![]()
Edytowane przez change Czas edycji: 2012-11-10 o 23:45 |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
widzę, że znalazłam bratnią duszę pod względem muzycznym .Staram się czytać uważnie Wasze posty [niektóre to po 2/3 razy tak mądre są ], a electroswingu nie widziałam . Przejrzę raz jeszcze w wolnej chwili Podziękowała ![]() Właśnie robię pranie i pakuję torbę - w pn jadę zakańczać moją przygodę z prawem jazdy . 7 godz do wyjeżdżenia, wykupię pewnie jeszcze z 8, no i egzaminy. Zrobiłam już plan stricte naukowy - odnośnie prawka i mojego przedświątecznego egzaminu . Światełko w tunelu jest zauważalne .Tak abstrahując - zauważyłam, że ostatnimi czasy nie robię nic dla siebie. Przełykam te żaby, wykreślam rzeczy zrobione, ale zadowolenie nie jest adekwatne do tego, ile pracy wkładam, by uzyskać szeroko pojęty progres. [zauważyłyście nieścisłość logiczną mojej wypowiedzi? Przed chwilą jeszcze byłam zadowolona, że coś robię, a później sprowadzam siebie do parteru. Nie lubię takiej sinusoidy .]W załączniku zdjęcie kartki, którą MUSIAŁAM kupić Noszę ją w zeszycie z żabimi wykreślankami - będzie mym mottem podczas przełykania . I kolejne zdjęcie na którym uwieczniłam posegregowane jak Bóg przykazał materiały genealogiczne . Aż się chce usiąść i ponownie do tego zabrać
|
|
|
#1270 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż przyznam szczerze (pomimo ogromengo zachwytu panem profesorem ), że to drugi link mnie bardziej poruszył. OK, było kilka wypowiedzi żartobliwych, kilka neutralnych, ale większość jak dla mnie przepełniona była takim smutnym niepokojem...
|
|||||
|
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muzyka Electroswing była chyba w Klubie nie na wątku musisz się tam do nas z dziewczynami nowymi wbić (marzycielka, grenouillette) jeśli jeszcze was tam nie ma :P Takze nie szukaj ![]() Kartka świetna, powinnam sobie to motto wziąć do serca również, z wiekszym optymizmem. Klimaty muzyczne u mnie zdecydowanie nie popularne, już podstawówce kochałam progrocka a szczegolnie grupke, w ktorej grał bliski kolega Kate Bush - PG ![]() Muszę pomyslec co fajnego powrzucać, bo mam głównie zamulacze... The Police też lubie, ale fanką aż taka wielka nie jestem...Chociaz takie Walking on the moonGratuluje żab, moim żabskiem jest równiez prawko jestem w trakcie, został mi praktyczny do zdania :p w piątek niestety poległam na 2 terminie....stres mnie zjadł :<
Edytowane przez change Czas edycji: 2012-11-11 o 00:33 |
|
|
|
|
#1272 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wojaży...nadrabiam zaległości
Cytat:
Cytat:
Właśnie ze stylu pisania - dość poważny, trafne obserwacje i w ogóle...Cytat:
Cytat:
Ale każdy tak naprawdę ma jakieś swoje przemyślenia...fajnie, że tych spojrzeń jest tyle, że można porównywać i dojść do swoich wniosków Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widać to po Twoich wpisach...zauważasz mnóstwo, mnóstwo spraw, wczuwasz się w nie, ekscytujesz! To takie radosne i ciepłe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co z Lasub? Pojawiła się? Nie nadrabiałam jeszcze klubu ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
W końcu się uda - wszyscy się stresują tym egzaminem, a stres potrafi rozkładać na łopatki
|
|
#1273 | |||||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Zresztą musi to być Wasza wspólna decyzja o wysłaniu zaproszenia Cytat:
i bardziej wyloozować Cytat:
Jak to mówią : do 3 razy sztuka Będzie dopsh Cytat:
![]() Jedziesz z Nami? ![]() Cytat:
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Na Krym to i ja chętnie, jeszcze dorzucam Szwecje, Norwegie i Australie
a oprócz tego Bałtyk, Toruń i Wrocław Again na razie takie skromne marzenia
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1276 | ||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Norwegię i Szwecję polecam ![]() Cytat:
Mnie się marzy koncert Może kiedyś przyjadą do Szczecina w ramach Dni Kultury Ukraińskiej Byłoby cudnie
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie
Tylko, że pewnie byłabym jedyna, która ani rosyjskiego ani ukraińskiego nie zna Ja tam się nawet nie orientuje co jest napisane na szyldzie sklepowym ![]() Cytat:
Moja babcia mieszka niedaleko, dlatego bywałam i bywam tam od czasu do czasu ![]() No i Change...nie zapominajmy o ZOO w Berlinie Bo teraz to widziałam tylko pięknego słonia przez płot i alpakę...
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się też Wrocław, który tylko liznęłam strasznie spodobał, niestety z X nie dało się podróżować tak jakbym chciała...tak jak u Ciebie z Tż :P Jesteście uroczą parą, już wam mówiłam? ![]() Z rosyjskiego to ja umiem powiedzieć "ja nie paniemaju pa ruski/rybijata/strabianka/pakiet/mnie zawód Natasza" i że herbata to czaj ![]() A przez Bałtyk miałam na myśli Trójmiasto, Sopot, Gdańsk Apropo zaawansowanej znajomości języków kiedyś mnie rozbawiło jak czytałam artykuł na temat tego co ludzie wpisują w CV i ktoś w podpunkcie języki wpisał Italian Liquid i .... hiszpański survival, jak spytali tę osobę co to oznacza powiedziała, że umie powiedzieć "una cerveza por favor" ![]() ![]() http://www.esperanto-usa.org/en/cont...r-47-languages ![]() ![]() A zapomniałam jeszcze dodać do tej listy Islandie Chętnie bym się też doturlała do Chorwacji i Włoch, bo również nie byłam... Do zrobienia: Kosztorys odczytać (znaleźć jakiś e-konwerter ) Wymyślić dwie ścieżki rozwiązania problemu (zwiększenie limitu do lub odrzucenie czegoś) - odrzucenia odpada, bedzie trzeba jutro improwizować ;/ Kiedy deadline zapłaty (coś mi sie wydaje, ze 15) notatka o USA (+ jeszcze jakaś) Pieniądze dla I. za egzamin Pójść z psami na spacer Przyszykować ubrania na jutro taki plan minimum, ale mam nadzieje, że zrobię z tej listy wszystko...
Edytowane przez change Czas edycji: 2012-11-11 o 17:32 |
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świetna ta kartka ![]() No i porządki pierwsza klasa ![]() Widzę, że o podróżach Toruń jest piękny Za polskim Bałtykiem nie przepadam. Marzą mi się Indie, Francja, Włochy (Rzym) i we Wrocławiu jeszcze nie byłam.Zapomniałam się Wam pochwalić - sprzedałam moje pierwsze kolczyki handmade! Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2012-11-11 o 13:53 |
|
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nawet z mapą Też bym chciała na Islandię...zorza polarna ![]() I Włochy... W Chorwacji byłam tylko na Istrii, więc reszta jest do obejrzenia (a tam pięknie jest I ta Australia to mi się tak marzy, że ło jezuuu...albo Nowa Zelandia I...i...wszędzie bym pojechała najchętniej To do Wrocka możemy jechać Tzn. ja mogę zaprosić tak godzinę za Wrocławiem, chyba że by nas koleżanka mieszkająca w samym mieście gdzieś upchnęła w mieszkaniu...a jak nie to dojeżdżać się da ![]() Cytat:
Gratuluję O, Francja też! A Indie są podobno...hmm...średnie. Ale z samej ciekawości należałoby również kiedyś pojechać
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej, hej
ale tyyyyle wątków i postów, że nie dam rady do wszystkiego się odnieść. Samo czytanie zajmuje mi z godzinę dziennie I niektóre posty mi uciekają, tak, że kiedy cytujecie zastanawiam się gdzie to do cholery było i czemu znów nie widziałam??? No, ale taki wizaż i trzeba się z tym pogodzić, choć frustujące to jest, że nie ogarniam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Okean Elzy jest niezły, ale nie mogę znaleźć kawałka, który mnie zachwycił ![]() Rosyjskich mogłabym podać z 100, a Kamienskih jest mega ![]() http://www.youtube.com/watch?v=S4M9K4IeRNE - swego czasu słuchałam tego naokrągło ![]() A Gloria Estefan kojarzy mi się z moim występem na pokazie mody w podstawówce i do dziś jest jedną z moich ulubionych piosenek do tańczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Co to strabianka? Nie znam tego słowa ![]() Też mnie bawi jak ludzie określają znajomość języków "very fluent" na przykład ![]() O, tak ZORZA!!! U mnie zapieprz od rana do nocy, ale dobrze mi z tym. Wiem, że wpadłam w kolejną skrajność, ćwiczę 6 razy w tygodniu, praktyki, angielski... Ale wolę w tą stronę niż siedzieć i dołować. A taki rytm życia mnie niesamowicie nakręca, kiedyś znajdę równowagę W ogóle mam coraz więcej marzeń, chęci do życia i korzystania z niego, widzę coraz więcej możliwośći. Tylko kasę jeszcze na to zarobić Ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie zatrudnić się jako kierowca Kiedy spotkanko? Jeśli można zmienić temat przewodni, to proponowałabym "Cud uważności", cieńka jest i Patri tak zachwala A tej na którą się umówiłyśmy na pewno nie ogarnę To może 18 listopada albo 1 grudnia? W weekend 24-25 wyjeżdżam...---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Konwalio odpowiadam na Twój post o dzieciństwie. U mnie było tak, że to co bardzo chciałam robić było negowane i w ogóle nie brane pod uwagę np. błagałam o lekcje jazdy na łyżwach albo o francuski, a nikt tego nie wysłuchał i nawet nie próbował Odbijam się od dna, walczę, codziennie coś robię by przybliżyć się do spełnienia marzeń. To jedyna droga jaką teraz widzę, zacisnąć zęby i iść do przodu. Już nie oglądam się na przeszłość, że coś mogłam. Patrzę na to co mogę zrobić dziś. Muszę iść małymi kroczkami, choćby osiągnięcie celu było tak odległe. Wy też mi dajecie mnóstwo siły, pisanie tu sprawia, że patrzę na problem inaczej. I patrzę na Was jak dajecie radę i czerpię inspirację Dzięki
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
I mam wielką żabę -sprzątanie
nie ogarniam ni cholery, wieczny bałagan
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny-jesteście zarąbste z tą muzą
![]() ''Odrabiam'' niemiecki słuchając waszych kawałków
|
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A u mnie? Nie ma co, zmarnowałam dzisiejszy dzień. Pewnie nie wyrobię się ze wszystkim na jutro i będę musiała prosić panią doktor o wydłużenie terminu zrobienia zadania. Raczej się zgodzi, bo chyba jako jedna z nielicznych oddawałam do tej pory wszystko na czas... Ale denerwuje mnie, że nie wyrobiłam się bez naprawdę ważnego powodu! Gdybym źle się czuła, robiła coś ważnego albo chociaż coś naprawdę relaksującego - ale nie! Niedziela przeciekła mi przez place .Zamiast jednak pogrążyć się do końca (stary schemat) - naszykowałam już ubranie na jutro (pamiętacie, jak pisałam o terapeutycznym działaniu koszulowej bluzki? właśnie jedną taką naszykowałam sobie na jutro ), przed chwilą zjadłam obiad (jak się wstaje po 13, to obiad jest o 20... i jak tu potem jeść kolację, żeby nie hałasować? i jutro po powrocie do domu zamiast się dołować samą sobą - nadrobić dzisiejszy brak i iść dalej.
|
|
|
|
|
#1287 | |||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Zawsze możesz przyswoić sobie w wolnej chwili literki ![]() Cytat:
![]() Pod Berlinem polecam tropikalną wyspę .Cytat:
Moja skypowa 'nauczycielka' od ang mieszka aktualnie we Włoszech i co jakiś czas ponawia zaproszenie - może czas się wybrać .Cytat:
Odhaczanki motywują - fakt . Nic to - walczę nadal .Taki porządki czekają jeszcze dokumenty - aż się boję .Cytat:
|
|
|
#1288 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Też lubię Nastyę, ale uważam, że za bardzo się skomercjalizowali z Potapem - chodzi mi głównie o język. Gloria kojarzy mi się z pewnym klubem w Królestwie Bosmana i Paprykarzu, który był moim drugim domem Cytat:
Co więcej - Uszakow też nie zna . Może Ożegow pomoże .Cytat:
Fajnie, że jesteś z powrotem LasubCytat:
![]() A tymczasem uciekam Jadę jutro z samego rana, będę w pt. Najbliższe 5 dni będą wyjątkowo intensywne, nadrobię Was pewnieokoło weekendu . Udanego tygodnia życzę Wszystkim .
|
|
|
#1289 |
|
Rozeznanie
|
grenouillette
![]() Dobra, nie będę się rozpisywać bo w p...zdu poszedł cały mój ''elaborat''(dzięki Ci komputerze za zawieszanie się...) W skrócie: niestety(albo) stety nie pracuję tam, gdzie pracowałam. Po raz kolejny mebluję i układam swoje życie. Z plusów: -mam parę nowych osób na korkach i czekam na info od kolejnych(które teoretycznie już są zaklepane) -moi uczniowe osiągają spore sukcesy(zaczęły się nawet szóstki pojawiać -jutro mój tata zadzwoni do wuja, więc może wreszcie COKOLWIEK się z mieszkaniem ruszy... -dzisiaj Królewicz uświadomił mnie, że ma zachomikowane pieniądze na koncie, co oznacza, że do końca roku pyknie nam 30tys na koncie oszczędnościowym -udało mi się dzisiaj zrobić 4 temat(Człowiek i rodzina) z niemieckiego i szwedzkiego -we wtorek czeka mnie wspólne śniadanko z Królewiczem i parę fajnie spędzonych godzin Spadam dziewczyny do pielęgnacji stópek bo dawno już nie fundowałam ich kąpieli solnej i peelingu. Patri-tak trzymaj ![]()
|
|
|
|
#1290 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Rozejrzę się w Empiku za tą książką!Cytat:
Cytat:
To widzę, że wiele z Was tu wprowadziłam błąd odnośnie mojego wieku nigdy bym nie pomyślała, że moje posty sugerują, że mam więcej lat niż w rzeczywistości!Cytat:
![]() Jestem po bardzo intensywnym weekendzie. W piątek pojechaliśmy do Torunia sprzątać mieszkanie po ostatnich wynajmujących - pracowaliśmy do 4 rano. O 9 w sobotę pobudka - mieliśmy w planach podpisanie umowy z orkiestrą na wesele, załatwienie kilku spraw związanych z mieszkaniem i obiad u przyszłych teściów. W drodze babka wjechała nam w bok auta:/ Wyjeżdżała z parkingu i nie spojrzała w naszą stronę. W dodatku z nerwów przycisnęła gaz, gdy nas zauważyła, więc uderzenie było na tyle silne, że rzuciło nas i uderzyliśmy w samochód na drugim pasie:/ Koło złamane, bok wgnieciony, musiałam wyjść z auta drugimi drzwiami, moje zablokowane (uderzyła w nas od mojej strony). Nic nikomu na szczęście się nie stało. W ciągu 2 h udało nam się załatwić wszystko z policją, serwisem i autem zastępczym,więc jakoś nadrobiliśmy dzień. U teściów zostaliśmy na noc w ostateczności. Piliśmy winka i graliśmy w karty do blisko 4 w nocy. Dziś po obiedzie wróciliśmy do Gdańska. Ufff, jak dobrze w domu! ![]() Ściskam Was wszystkie mocno, jutro zjawię się z planem dnia póki co uciekam wypoczywać!
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Wytrwajcie w postanowieniu. Chwalić najlepiej od razu
=zauważać to, co dobre. 

. 
U mnie się tak nie da - walizka musi być 
hektolitry alko
, ale mówić będzie bez żadnego 'ale' 

. Przejrzę raz jeszcze w wolnej chwili 

W końcu się uda - wszyscy się stresują tym egzaminem, a stres potrafi rozkładać na łopatki
Byłoby cudnie
Ja tam się nawet nie orientuje co jest napisane na szyldzie sklepowym
i .... hiszpański survival, jak spytali tę osobę co to oznacza powiedziała, że umie powiedzieć "una cerveza por favor"
nie ogarniam ni cholery, wieczny bałagan
.