|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Nadrobiłam i brak mi słów.
Napiszę tylko jedno: nie karmcie Trolla. |
|
|
|
#1922 |
|
BAN stały
|
Nie czytałam tutaj na wątku, by dziewczyny pisały, że uczą się oprogramowania. Może góra jedna czy dwie.
Nie staniemy się nagle specjalistami we wszystkich możliwych dziedzinach. Nie zrobimy z siebie programistów od tak. I pytanie czemu dziewczynom z dużych miast, jest też ciężko pracę znaleźć. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-11 o 18:24 |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek zatoczył koło.
Excel jest bardzo często wymagany dlatego lepiej sobie "powtarzać" ten program i uczyć się nowych rzeczy. Na pewno kiedyś jego znajomość okaże się pomocna. Kursy z PARP są fajne. Dobrze opracowane i przyjemne w odbiorze. Nie żałuję, że poświęciłam na nie trochę czasu i tak mam go za dużo.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 18:32 |
|
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Siedzę w domu, teraz u siebie, jeszcze bez laptopa na mieszkaniu i dostaję świra, bo gdy współlokatorki wychodzą do pracy/zajęcia to mam ochotę wyć. Ale...odpisali z agencji opiekunek, jest bobas dla mnie i stawka 9 zł/h Pod koniec tygodnia rozmowa z rodzicami w siedzibie agencji.Los się odwrócił (oby, trzymać kciuka!) , bo już miałam dość i wątpliwości czy po tygodniu od przeprowadzki, nie wrócić do domu... ![]()
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, twoje słowa że chorobę się wybiera to czysty debilizm. Nie sądzę żeby mój dziadek sam sobie dla kaprysu wybrał astmę. A już nie wspomnę o chorym na raka śp. wujku. Nie potrafię sobie wyobrazić że celowo wybrał sobie tą chorobę by pogrążyć w smutku całą rodzinę i przysporzyć jej stresu i zmartwienia podczas leczenia. Po trzecie, jak się nie chce zrobić czegoś ze swoim życiem to się nie zrobi. Tyle że wygodniej jest siąść na dupie i narzekać na cały świat. |
|
|
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
Choji też nadrobiłam i się zastanawiam, czy skomentować, czy nie
![]() Dziewczyny co zrobić, żeby wkute z angielskiego słówka po tyg niepowtarzania nie wyleciały mi z głowy?? Bo kurde idę do przodu z angielskim, ale jak wracam do naumianych słówek to części już nie pamiętam
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2012-11-11 o 18:35 |
|
|
|
#1927 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czy ja tu kogoś obrażam, piszę o czyjeś wypowiedzi, że są totalnie głupie. Czy ktoś tu kogoś obraża . Wyżywa się jeden na drugim. Jedynie ty. Każdy tu w sposób kulturalny rozmawia.
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
[.
Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 23:28 |
|
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
Tajkuna idź na spacer, dobrze Ci dzisiaj zrobi :P
|
#1930 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 23:23 |
|
|
|
#1931 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
w poście o wyjeździe za granicę i ogólnie mówiąc możliwości rozplanowania życia.---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Moja lektorka stosowała fiszki. Codziennie wyciągała karteczkę ze słoiczka. Patrzyła na polskie słowo, sprawdzała czy zna. Jeśli nie - wrzucała znów do słoika, jeśli tak - odkładała.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-11-11 o 18:56 |
|
|
|
|
#1933 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez kasiuletka Czas edycji: 2013-01-05 o 23:25 |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc moja droga, pomyśl sobie że to Twoja wina (wg. twoich słów) że masz problemy z oczami. I pamiętaj- jak sobie będziesz wmawiać że boli Cię głowa to Cię faktycznie rozboli, a jak że czujesz się zdrowa to wyzdrowiejesz migiem
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie robię sobie fiszki ze wszystkich słów, które się uczę, stąd wiem których nie pamiętam...ale mówicie, żeby je codziennie powtarzać?? Hm...muszę spróbować chociaż z dnia na dzień coraz więcej tych słówek...ale faktycznie może odłożę te, które już napewno znam, bo narazie jak mnie najdzie to lecę od początku ze wszystkimi
Poza tym zaczęło mi się podobać powtarzanie po speakerach czasem nawet z ich akcentem powiem słowo matko ten angielski naprawdę wciąga mój TŻ wróci z Anglii to z nim pogadam po angielsku
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Całkiem fajnym, ale trochę pracochłonnym sposobem jeste wymyślanie całych zdań z danym słówkiem. Wyobrażam też sobie daną rzecz i pod nią słówko opisujące ją w języku angielskim, sytuację którą dane słowo opisuje lub może być zastosowane w jej opisie. Najpierw powtarzaj często, potem co jakiś czas, aż będziesz pewna, że zapamiętałaś. Choć i tak lepiej słowka co jakiś czas przejrzeć, zwaszcza jak się nie ma doczynienia z angielskim na codzień. Bardzo dużo daje oglądanie filmów z napisami po angielsku. Pomaga zapamiętać i utrwalić słownictwo.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-11 o 19:08 |
||
|
|
|
#1938 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chciałaś się wyżyć, bo miałaś może gorszy dzień, nie udało ci się. |
|
|
|
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
Tajkuna, a Ty jaki dzień dzisiaj miałaś, że z premedytacją (albo i nie) podniosłaś ciśnienie wielu dziewczynom na wątku?? Tak pytam z ciekawości??
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, zasługuję na tytuł debila roku za nieumiejętność czytania ze zrozumieniem oraz za mega debila że jeszcze wdaję się z Tobą w jakiekolwiek dyskusje. moja wielka wina ![]() Dziewczyny, tak ładnie proszę, dajcie mi jakiś medal, dyplom albo puchar, na półce bym sobie postawiła
Edytowane przez Choji Czas edycji: 2012-11-11 o 19:11 |
|
|
|
|
#1941 |
|
Konto usunięte
|
a ja to akurat podkreśliłam że się z tym zgadzam, zdanie trochę zamotane...ale odnosząc się do wcześniejszych wypowiedzi wiadomo o co pani T chodziło tylko zjadła "nie"
![]() a z tym spacerem Monia to dobry pomysł...aż człowiekowi lepiej chociaż zimnica pewnie dzisiaj większości by się przydał...chociaż zimny prysznici pisałam kiedyś...nawet ładnie poprosiłam...nie jestem "sonnie" ![]() A co do wyjazdu to już milion razy była o tym mowa każdy ma swoje racje. Przekopalam się przed chwilą przez posty i na wątku "bezrobotne łączmy się..." jestem od końca maja...
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Ja fb Ci wkleje
|
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy, czy pomoże Czeka na mnie 6 odcinków Revenge II z napisami, bo kurcza do tej pory nie miałam czasu i nawet nie wiem kiedy je obejrzę
|
|
#1944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
plus mam słownik w telef. i w drodze sobie powtarzam tak w pamięci a jak czegoś nie wiem to sobie wtedy spr. i czasem też w ten sposób uczę się nowych.
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakręcony Chochlik
|
To pisz zrozumiale. Wtedy nikt nie będzie miał problemu ze zrozumieniem Twoich wypowiedzi.
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-11-11 o 19:23 |
|
|
|
#1947 |
|
Konto usunięte
|
hehe to były wielkie emocje
szybkie pisanie aż iskry leciały więc o pomyłkę nie trudno ...mi osobiście rano klawiatura się poprzestawiała Przeczytałam post raz jeszcze i jest coś tam śmiesznego...znaczy się zdanie zabawnie sklecone.Przynajmniej dzięki temu wątkowi szybko pisze |
|
|
|
#1948 |
|
BAN stały
|
Ale to moje zdanie podkreślone było zrozumiale napisane.
Trzeba też czytać wszystkie wypowiedzi a nie wyrywkowo niektóre. Ale od jutra będę pisać bardziej zrozumiale, obiecuję. Jutro zaraz z rana jadę ze CV, muszę już punkt ósma być w firmie.
|
|
|
|
#1949 |
|
Raczkowanie
|
Witam
A ja chciałam się spytać czy któraś z Was może wysyłała CV do firm tak bez ogłoszenia? Co wtedy w takim mejlu piszecie?
|
|
|
|
#1950 |
|
BAN stały
|
Ja wysyłałam. Z dwóch biur rachunkowych mi ostatnio odpisali, że nie poszukują nikogo do pracy.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-11 o 19:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Nie staniemy się nagle specjalistami we wszystkich możliwych dziedzinach. Nie zrobimy z siebie programistów od tak. 

Czy ja tu kogoś obrażam, piszę o czyjeś wypowiedzi, że są totalnie głupie. Czy ktoś tu kogoś obraża . Wyżywa się jeden na drugim. Jedynie ty. Każdy tu w sposób kulturalny rozmawia.

Bo jakby od nas wszystko zależało. to każdy z tego wątku dawno by pracę już miał i nie był bezrobotnym.
moja wielka wina

pewnie dzisiaj większości by się przydał...chociaż zimny prysznic