Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 18:33   #3661
lady Vader
Rozeznanie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Flagrant Delice Terry de Gunzburg – zamówiłam próbkę, bo spodobały mi się nuty – głównie figa i mleczko migdałowe. Zapach jest dziewczęcy i wdzięczny – owocowa sałatka , na szczęście bez dodatku zbyt dużej ilości cukru + ledwo wyczuwalna, gorzkawa nuta migdałów. Trwałość mizerna, znika ze skóry w mgnieniu oka. Ogólnie nic specjalnego, zapach jakich wiele.

Alessandro Mazzolari – początek bardzo mi się podobał – przepiękny kosmetyczny puder, żadnych niemowląt i zasypki, tylko dorosły, bardzo kobiecy puder. Niemal mój pudrowy ideał. Ale później dzieje się z nim coś niedobrego – wychodzi duszący, gorzkawy irys, znika gdzieś ta początkowa przytulność i delikatna słodycz. Niestety rozczarowanie. Bardzo trwały.

Sensual Orchid LM Parfums – wbrew nazwie wyczuwam w nim głównie owoce – nie kwiaty. Przede wszystkim jabłka – świeże i zielone, bez dodatku wanilii, czy innych ocieplaczy. Zapach w ogóle się nie rozwija i jest bardzo nietrwały, co zważywszy na cenę i na to, że to ekstrakt uważam za skandaliczne.

Josephine Rance – śliczny, wdzięczny, kwiatowy zapach. Nieco zielono – wytrawny, nie za słodki, z wyraźną różą i jaśminem. Jeden z najbardziej stereotypowo kobiecych zapachów jakie znam. Trwałość niestety taka sobie.

Dolce&Gabbana edt – testowałam starą wersję, z czerwonym korkiem. Jakoś zawsze omijałam ten zapach w Sephorze, ale to był błąd, bo to naprawdę dobry zapach. Najbardziej podobają mi się początkowe i środkowe nuty – gęste, słodkawo – mydlane aldehydy, zupełnie inne od tych w wyniosłych, eleganckich aldehydowcach w typie Chanel nr 5 czy First. Tutaj są całkiem przystępne, niezbyt ostre – bardzo ładnie "zmydlają" ten zapach. Końcowa faza podoba mi się najmniej – w bazie jest typowa, niezbyt ciekawa wanilia z dodatkiem sandałowca. Trwałość niezła.
Stary 2012-11-11, 19:06   #3662
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Alessandro Mazzolari – początek bardzo mi się podobał – przepiękny kosmetyczny puder, żadnych niemowląt i zasypki, tylko dorosły, bardzo kobiecy puder. Niemal mój pudrowy ideał. Ale później dzieje się z nim coś niedobrego – wychodzi duszący, gorzkawy irys, znika gdzieś ta początkowa przytulność i delikatna słodycz. Niestety rozczarowanie. Bardzo trwały.
Gdzie to można dostać? Po twoim opisie i nutach jestem gotowa brać w ciemno!
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 19:21   #3663
lady Vader
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Gdzie to można dostać? Po twoim opisie i nutach jestem gotowa brać w ciemno!
W Polsce chyba nigdzie Na pewno jest na luckyscent,ALZD - ja swoją próbkę mam z Essenza Nobile. Jak chcesz to mogę Ci podesłać to co mi zostało-powinno być ok.1 ml, bo nie zamierzam go już tykać
Stary 2012-11-12, 18:10   #3664
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Dzięki hey przetestowałam:
Durbanowy Heliotrope i faktycznie dentysta Czyli wariacji na temat oudu ciąg dalszy, powiem Wam, że tego składnika zaczynam mieć po dziurki w nosie Zimny, szpitalno-metaliczny agar ocieplony w bazie przyprawami musiał się też znaleźć w kolekcji pana Durbano? gdyby się tam nie nalazł świat by się zawalił? Nie pojmuję tego, co za chora tendencja

Gershwin Maria Candida Gentile początek to bardzo przyjemne cytrusy, które z biegiem czasu zaczęły mi coś bardzo przypominać i...bingo! Toż to grzybowa wersja L'eau Trois i kadzidło znane mi z Pure Incense SSS Baza jest klonem tych dwóch zapachów

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:28   #3665
Pin up girl
Zakorzenienie

L'Eau en Blanc, Lolita Lempicka - nutę przewodnią stanowi słodkie, kosmetyczne, fiołkowe piżmo, w otwarciu zdominowane przez słodką malinę, która szybko się ulatnia, natomiast w sercu otulone ciepłym, irysowym akcentem (lukrecja i wiśnie są bardzo trudne do wywąchania). Baza osłodzona jest odrobiną tonka i heliotropu.
Ta Lolita pozostaje w klimatach Bvlgari pour Femme (te przypomina mi najbardziej, jako ich łagodniejsza, mniej ekspansywna, a bardziej owocowo-słodka wersja), Petits et Mamans czy Chloe Love, jednak posiada pierwiastek odrębności, oryginalności.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:58   #3666
ania105
Zadomowienie

Przetestowalam globalnie ostatnio Tom Ford Privat Colection...zapachy piekne ,esencjonalne dla mnie czuc tam zapachy Lutensa ....,wielowymiarowe...... najladniejsze wydaly sie Noir de Noir.... z tym ze wypad najbladziej jesli chodzio trwalosci i Oud wood
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:08   #3667
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość
Przetestowalam globalnie ostatnio Tom Ford Privat Colection...zapachy piekne ,esencjonalne dla mnie czuc tam zapachy Lutensa ....,wielowymiarowe...... najladniejsze wydaly sie Noir de Noir.... z tym ze wypad najbladziej jesli chodzio trwalosci i Oud wood
a gdzie można oud wood przetestować? na allegro próbek niet też bym go chciała poznać...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:09   #3668
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
To co może jakieś rozbióreczki ?
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:16   #3669
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
jest tutaj:
http://www.parfuma.com/shop/en/produ...fum-100ml-vapo
Stary 2012-11-12, 19:31   #3670
ania105
Zadomowienie

Cytat:
jest cala kolekcja jesli czegos nie znajdziesz z mila checia zakupie. cena to 260 za 100 ml. i 180 za 50 ml........kurcze ale sie chlop ceni
Stary 2012-11-12, 19:38   #3671
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Cytat:
jest cala kolekcja jesli czegos nie znajdziesz z mila checia zakupie. cena to 260 za 100 ml. i 180 za 50 ml........kurcze ale sie chlop ceni
Eee, ale ja nie pisałam o sobie . Ja żadnego prywatnego Forda jeszcze nie znam, a staram się nie kupować flach w ciemno (no chyba, że po okazyjnej cenie ). Choć jakbym miała się już na jakiegoś w ciemno skusić to byłby to Cafe Rose...
Stary 2012-11-12, 19:46   #3672
ania105
Zadomowienie

Cytat:
Eee, ale ja nie pisałam o sobie . Ja żadnego prywatnego Forda jeszcze nie znam, a staram się nie kupować flach w ciemno (no chyba, że po okazyjnej cenie ). Choć jakbym miała się już na jakiegoś w ciemno skusić to byłby to Cafe Rose...
ostatnio testowalam hermesa Vanila Galante.......kurcze zapach skory taka torba skorzana...moze to kiedys rozbiore....ale nie oplaca sie nikomu przesylka wiec nie mam szans na rozbiorki.
Stary 2012-11-12, 19:52   #3673
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
ja niestety w ciemno też nie kupię - bardzo by mnie męczyło, gdybym nie trafiła z zapachem. Na mnóstwo rozbiórek, w których brałam udział, naprawdę mało jest trafionych - zbyt duże ryzyko - a bawić się potem ze sprzedawaniem flakonu mi się nie chce.
Stary 2012-11-12, 20:15   #3674
hey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Dzięki hey przetestowałam:
Durbanowy Heliotrope i faktycznie dentysta Czyli wariacji na temat oudu ciąg dalszy, powiem Wam, że tego składnika zaczynam mieć po dziurki w nosie Zimny, szpitalno-metaliczny agar ocieplony w bazie przyprawami musiał się też znaleźć w kolekcji pana Durbano? gdyby się tam nie nalazł świat by się zawalił? Nie pojmuję tego, co za chora tendencja
Czujesz w Helio agar? Współczuje
Mnie baza przypomina coś co czuje zarówno w BT i jaki RC, czyli takie coś przestrzenne, żywiczno-drzewne z chłodnym "powiewem". Kojarzy mi sie ta baza z zamglonymi górami, w przypadku Helio o świcie (blado-różowym)

A testowałam dziś:
Encens Mad et Len
W skrócie - bliźniak L'eau Trois w wersji grzybowej, w więc labdanum, mirra, zioła i przesiąknięte palonym kadzidłem suche drewno na tle mszysto-grzybowej wilgocie, czyli cerkiew w środku podmokłej lasotundry.

Amouage Opus V
Bardzo mocny zapach z dominującym maślanym(?) irysem, ale też marchwiowo-ryżowym, odrobina słodyczy oraz suchym i lekkim, ale mocnym oudem (ani szpital/dentysta, ani lizol, ani siuski)

Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)
hey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:26   #3675
ania105
Zadomowienie

Off top sory
komputer mi chyba znowu szalej ma

Edytowane przez ania105
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:29
Stary 2012-11-12, 20:35   #3676
Parabelka
Panaroja

Wspaniałe Wydzieliny Etat Libre d'Orange - wieeelkie rozczarowanie . Zero wydzielin , rozgrzany długim trzymaniem w dłoni metal , trochę jakiegoś środka dezynfekcyjnego i ślad cytrusów - czyli dla mojego nosa wysprzątana sala operacyjna . Wydzielin - jakichkolwiek - nie zidentyfikowano . Chyba że to wydzieliny cyborga

Tauer Incense Rose - bardzo ładny zapach , ale zaskakujący , bo spod kadzidła a właściwie kadzidełka , takiego wesolutkiego , wyłazi odrobinka róży , szybko znikająca i w jej miejsce pojawia się słabiutka osłodzona herbatka z cytryną jeszcze dziwniejsze niż wyprasowany Cardinal Heeleya

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 22:00   #3677
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, to nie kupuj w ciemno

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Wspaniałe Wydzieliny Etat Libre d'Orange - wieeelkie rozczarowanie . Zero wydzielin , rozgrzany długim trzymaniem w dłoni metal , trochę jakiegoś środka dezynfekcyjnego i ślad cytrusów - czyli dla mojego nosa wysprzątana sala operacyjna . Wydzielin - jakichkolwiek - nie zidentyfikowano . Chyba że to wydzieliny cyborga

Tauer Incense Rose - bardzo ładny zapach , ale zaskakujący , bo spod kadzidła a właściwie kadzidełka , takiego wesolutkiego , wyłazi odrobinka róży , szybko znikająca i w jej miejsce pojawia się słabiutka osłodzona herbatka z cytryną jeszcze dziwniejsze niż wyprasowany Cardinal Heeleya
Ha! I w jednym i w drugim przypadku zupełnie inne wrażenia.
Wydzieliny mnie wydały się bardzo naturalistyczne, zresztą widziałam, jak znajoma miała przy ich testowaniu odruch wymiotny - na szczęście pokonany
Dla mnie Wydzieliny - ohyda, syf a więc tak, jak trzeba.

Cardinal wcale nie jest dla mnie dziwny (tzn. dość dziwne jest to, że znika jak kamfora), za to I.R. tak, bo pachnie mi jak bardzo złożona mikstura jakichś zakonników na nie wiem, co - chyba na poprawę samopoczucia

Poza tym testowałam znowu Bois Plum Estebana i coraz bardziej podoba mi się ten zapach. Zupełnie, jakby się siedziało w aromatycznej kąpieli w wannie z sandałowego drewna. Zapach bardzo gładki, pięknie zbalansowany, nic się tam nie kłóci i nie wychyla - czyli nie do końca mój. A jednak jest na tyle zdobiący i niebanalny, że zaczyna mnie brać.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 00:12   #3678
Pani Stettke
Zakorzenienie

Mukhalat Malaki Swiss Arabian- zapach całkowicie nieeuropejski, idący o krok dalej, niż olejki z Yasmeen.
Mocno ambrowe otwarcie prowadzi do prosto do oudu na słodkiej, gęstej od orientalnych woni bazie, z kontrapunktem w postaci lekko zwierzęcego piżma.
Agar jest wyraźnie wyczuwalny od początku do końca. Oryginalność całości niezwykła, więcej niż interesująca, i bardzo, ale to bardzo trwała. Ogólne wrażenie

Undergreen Black-ktoś pozwolił mi reaktywować wspomnienia z dzieciństwa, kiedy na lekcjach wf-u fikołki, czyli przewroty w przód i w tył ćwiczyło się na lateksowych materacach. Woń lateksu jest tu sadystycznie wydobyta na pierwszy plan i odpowiadają za nią wg mnie oud z kadzidłem, oraz cała masa innych składników, których nie potrafię rozpoznać, bo zapach znika ze skóry po dwóch godzinach
Stary 2012-11-13, 10:55   #3679
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ha! I w jednym i w drugim przypadku zupełnie inne wrażenia.
Wydzieliny mnie wydały się bardzo naturalistyczne, zresztą widziałam, jak znajoma miała przy ich testowaniu odruch wymiotny - na szczęście pokonany
Dla mnie Wydzieliny - ohyda, syf a więc tak, jak trzeba.

Cardinal wcale nie jest dla mnie dziwny (tzn. dość dziwne jest to, że znika jak kamfora), za to I.R. tak, bo pachnie mi jak bardzo złożona mikstura jakichś zakonników na nie wiem, co - chyba na poprawę samopoczucia
1.no własnie syfu i skwaśniałej ohydy oczekiwałam a tu guzik wprawdzie małżon skrzywił się i wrzasnął żeby to świństwo ohydne zabrać ale co z tego....
2.Cardinal jest dziwny z powodu zapachu prasowania wbijającego się w kadzidło ni z gruchy ni z pietruchy i tak samo ta herbatka w IR ni stąd ni zowąd

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:24   #3680
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Oj, to nie kupuj w ciemno
Taka zła ta róża ? Recenzje w necie ma całkiem całkiem.
Stary 2012-11-13, 11:41   #3681
Katty_p13
Piers do przodu

Właśnie testuję Rose Ikebana Hermesa - jeszcze się w życiu nie spotkałam z tak rachitycznym i krótkotrwałym zapachem po aplikacji nie wytrzymuje nawet dziesięciu minut i jedyne, co zarejestrowała mój nos (poza rachitycznością kompozycji) to to, że ta róża raka jest Stellowa, nieco zimna w odbiorze, krystaliczna, przestrzenna .... nieco podobna do różyczki Pink Quartz Durbano .... tylko dlaczego zwiewa szybciej od czystego spirytusu??
Stary 2012-11-13, 18:31   #3682
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Taka zła ta róża ? Recenzje w necie ma całkiem całkiem.
Fajna - tylko nie potworna

Stary 2012-11-13, 23:13   #3683
Zanthia
Zadomowienie

CoSTUME NATIONAL - Scent - bliźniak herbatki Lutensowskiej, ale bardziej przy ciele, z gorzkim rozpoczęciem i pudrowym zakończeniem. Piękny! Bardzo długotrwały, ale i bardzo subtelny [ 18 godzin siedzi na skórze, ale od momentu aplikacji muszę przysuwać nos do nadgarstka, co zdarza mi się pierwszy raz w życiu ]

CoSTUME NATIONAL -21 - bardzo udany uniseks. Myślę, że tak mogłoby pachnieć One Calvina Kleina, gdyby dodać do niego żywicę i kadzidło.
Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:05   #3684
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Właśnie testuję Rose Ikebana Hermesa - jeszcze się w życiu nie spotkałam z tak rachitycznym i krótkotrwałym zapachem po aplikacji nie wytrzymuje nawet dziesięciu minut i jedyne, co zarejestrowała mój nos (poza rachitycznością kompozycji) to to, że ta róża raka jest Stellowa, nieco zimna w odbiorze, krystaliczna, przestrzenna .... nieco podobna do różyczki Pink Quartz Durbano .... tylko dlaczego zwiewa szybciej od czystego spirytusu??
Balenciaga Florabotanica przypomina mi właśnie Rose ikebana i moim zdaniem o wiele trwalszy... Zastanawiam się nad kupnem, ale dopiero na wiosnę

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:28   #3685
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Balenciaga Florabotanica przypomina mi właśnie Rose ikebana i moim zdaniem o wiele trwalszy... Zastanawiam się nad kupnem, ale dopiero na wiosnę
dopisałam do listy
Stary 2012-11-14, 11:16   #3686
justynaneyman
Zakorzenienie

Dziś Lubiny
po Idolu, który nie był w moim stylu, jakoś nie miałam ochoty na testy tej firmy, ale dostałam, wlasciwie niechcący, próbki i AKURAT mając wolne ręce, postanowilam spróbować.

Gin Fizz - bardzo przyjemny, cytrusowy zapach, na początku ostry i musujący, potem się ociepla, robi troszkę mdły i nawet podobny do Scenta Miyake i Cristalle Chanel, ładny i nieniszowy. Nawet czasem zatrąca o Aqua di Gioię Armaniego (którą zresztą zawsze uważałam za niezły zapach)

Idol - bardzo w stylu CdG tego pierwszego (tylko moc tamtego jest porażająca). Silnie korzenny, sfermentowany (kwaskowy), piernikowaty, potem niespodziewanie egzotyczne składniki
powoli znikają i zostaje bardzo przyjemny zapach czystopraniowy.

Black Jade - zainteresował mnie od pierwszego niucha, więc nie traciłam próbki na testy nadgarstkowe i od wczoraj w nim chodzę. Pozornie zapach typu zielony swieżak podbity bialymi kwiatami, ale coś wychodzi na pierwszy plan i "robi" całą kompozycję interesującą - to kardamon i przyprawy, ale nie żadne zaszuszone z "szuflady babuni" tylko prosto z krzaczora, chrupiące. Pozornie B.J. jest nietrwały, ale kiedy po nocnych testach i śnie obudziłam się rano, czułam go doskonale, wręcz otoczona byłam przyjemną, przyprawową chmurką.
Kadzidło dobrze wyczuwalne, ale dyskretne, żadne tam "znak krzyża i na kolana" ani "memento mori" tylko potraktowane jako jedna z przypraw.

Bluff - niestety, od pierwszego akordu wyraźnie wali kupą (brzmi, powinnam napisać - albo gra) i to właściwie dominuje dla mnie resztę, cedrowo - szpiczasto-zawiesistą.

Le Vetiver - cały wetiwer, cały on, w wydaniu jakby trochę guerlainowym, ale jednocześnie ma niestety tę nieprzyjemną przy okazji wetiweru nutę palonych (nieuważnie - bo poprzypalanych) orzeszków ziemnych. Mimo to interesujący i na plus - bo wyrazisty i z charakterem

Inedite zapach z cyklu "patrzcie, jaka jestem piękna i urocza" i odmówić nie sposób. Mocna róża, bardzo różowa, z przyprawami (co dodaje ostrości), bardziej świeża niż konfiturowa, dość nawet rezolutna, z wdziękiem. Efektowna kompozycja.

Uwaga do wszystkich Lubinów - wydaje się, że nie ma mowy, żeby przetrwały np. noc, tymczasem wszystkie zyskują jakieś nowe, inne życie - są wyczuwalne bez trudu, ale jako już nie te zapachy, z którymi poszło się spać

Stary 2012-11-14, 18:42   #3687
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

dzisiejsze testy wymiankowe (Lucho):

R'oud Elements Kerosene wreszcie agar o ludzkim obliczu bez konotacji szpitalnych, dezynfekcyjnych, metalicznych, dentystycznych i kwaśnych - to połączenie cytrusów rodem ze słodkiej oranżadki ze spokojnym, wygładzonym oudem, w bazie pojawia się też nienachalny sandał, w porównaniu do ostatnio testowanych agarowych potworów mogę z czystym sumieniem powiedzieć: "całkiem przyjemny" Ciekawe jak będzie z innym zapachami tej firmy....

Hermessence Paprika Brasil Hermes myślałam, że to będzie papryka podobna do Harissy CdG ale nie, okazała się zielona, a nie kwiatowa co dla mnie jest plusemCzuję dużo marchewkowego irysa i gniecionych zielonych liści, niestety skandalicznie nietrwała, jak chyba wszystkie zapachy z tej serii Choć zlałam się obficie nie czuję jej prawie wcale...

Silver Words to bliźniak jednojajowy damskiej CdG2

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2012-11-14 o 20:14
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:50   #3688
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Florabotanica - zielono-świeżuchowo-kwiatowy, chłodny, jednostajny, trwały i intensywny zapach
YSL In Love Again - najpierw było brzydko, później pojawiły się ładne, świeże kwiatki i zaraz zniknęły
YSL Y - szyprowe cudeńko z jakby-orzechową nutką, super! Zadziorny, wiercący w nosie a jednocześnie elegancki. Zdaje się, że dryndus

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:41   #3689
Katty_p13
Piers do przodu

Nowo przybyły Obcy w wersji skórzanej - czuć skórę - mnie się kojarzy jednoznacznie z wysokiej jakości mięsistym i mięciutkim nieprzytomnie zamszem w kolorze koniakowym w sumie sama nie wiem dlaczego tak, ale widzę to niezwykle sugestywnie. Od wersji Essence Absolue jest mniej owocowy, bardziej przypomina klasyka nieco luksusowo upudrowanego i jest bardziej jak boa - blisko skórny ... ale ma momenty ekspansji na otoczenie i ciągnie się wtedy ogonem za nosicielką
Stary 2012-11-14, 20:26   #3690
loriena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
dzisiejsze testy wymiankowe (Lucho):

R'oud Elements Kerosene wreszcie agar o ludzkim obliczu bez konotacji szpitalnych, dezynfekcyjnych, metalicznych, dentystycznych i kwaśnych - to połączenie cytrusów rodem ze słodkiej oranżadki ze spokojnym, wygładzonym oudem, w bazie pojawia się też nienachalny sandał, w porównaniu do ostatnio testowanych agarowych potworów mogę z czystym sumieniem powiedzieć: "całkiem przyjemny" Ciekawe jak będzie z innym zapachami tej firmy....

Hermessence Paprika Brasil Hermes myślałam, że to będzie papryka podobna do Harissy CdG ale nie, okazała się zielona, a nie kwiatowa co dla mnie jest plusemCzuję dużo marchewkowego irysa i gniecionych zielonych liści, niestety skandalicznie nietrwała, jak chyba wszystkie zapachy z tej serii Choć zlałam się obficie nie czuję jej prawie wcale...

Silver Words to bliźniak jednojajowy damskiej CdG2
Zgadzam się z Tobą. R'Oud Kerosene, to zapach dla tych osób, które nie lubią oudu.

loriena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości