|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Ja juz przegladam...zajawke z itaki na lato 2012
Katalogi i pelna oferta za 3 tygodnie. moze tym razem jednak kupimy nie z firsta a z lasta...? coz, i tak tz musi podac juz terminy urlopow na przyszły rok, idiotyczne...Ja mam jeszcze 1 miesiac. ceny przerazajace, jak ceny kosmetyków w perfumeriach - tyle, ze jedno 0 dochodzi I to niby promocja
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Chanel Poudre Universelle Libre kolor 30 ..Kardashianka jest nim pomalowana ,tym włsnie odcieniem..Dla mnie puder swietny!!! A Tobie nie podszedł??Kupiłam serum vichy idealia pro..Myslę uzywać go w przerwach jakie robie przy
SkinCeuticals chwala sobie La Mer The Moisturizing Lotion..sprawdziłam cenę i przeszła mi ochota a ocena ów nawilzacza w ogólych zachwytach,wszedzie 5/5 ..no ale cena |
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Hello,
dojechałam na miejsce ![]() Kilku starszych panów zdążyło już nam zaproponować wszelką pomoc w razie W ![]() Podziękowałyśmy. Drastycznie podniosłyśmy średnią wieku ![]() Do jutra! |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Miszuś dla mnie Chenel pudre libre to najgorszy puder sypki jaki miałam ....twarz mega szybko po nim robiła mi się tłusta gdzie ja mam cerę suchą w kierunku mieszanej
moim zdaniem np Dior Capture Totale jest dużo lepszy od tego Chanel ... no ale jak to bywa co jednemu pasuje to drugiemu nie koniecznie
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Hi hi Krop nie ma jak starsi panowie dwaj
Zdrowiej i sie kurujGuerlain NOIR nisko 3,6 Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils w Burgundii,Urban Decay Mascara Lash Lush,Kanebo baza mascara kate Yves Saint Laurent Faux Effet CILS 4 - Fascynujące Violet,Christian Dior Iconic Mascara ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Lapi ja mam mieszaną w kierunku suchej i mnie pasi..Diora miałam jak tylko sie ukazał,mąż na truskawie mi kupił..Czekałam na niego jak na zbawienie ale..moze wtedy jeszcze za młoda byłam by go docenic??Fajny jest tez..Teraz po 40-ce pewnie bym go bardziej doceniła ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- a Clarins, Skin Illusion Mineral & Plant Extracts Loose Powder Foundation oceniany jest cholernie wysoko..wszyscy nim sa zachwyceni..Na vizazu dziewczyna dodała zdjecie w recenzji,twarz bez pudru i po aplikacji clarinsem..no byłam pod wrazeniem róznicy... |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapi ja mam mieszaną w kierunku suchej i mnie pasi..Diora miałam jak tylko sie ukazał,mąż na truskawie mi kupił..Czekałam na niego jak na zbawienie ale..moze wtedy jeszcze za młoda byłam by go docenic??Fajny jest tez..Teraz po 40-ce pewnie bym go bardziej doceniła ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... W Twojej opinii Diora capture totale napisałaś ,że twoim zdaniem jest on lepszy niż Chanel ja mam chrapkę na la prairie sypkiego |
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Kropeczko, chyba obniżyłyście średnią wieku ( pojechałaś z koleżanką?)
Nie wiem gdzie jesteś , niestety , bo nie napisałaś , biednej koleżance z chorym kręgosłupem ... ![]() Ale korzystaj, kochana i wróć nowonarodzona !!! Zgadzam się z tym , że w drogich podkładach jest więcej syfów , niż w tanich ... Syfów , w sensie - chemii różnorakiej... Bo to właśnie ta chemia niestety nas upiększa .... Mam już swoją mascarę Givenchy i powiem Wam , że opakowanie jest .....takie ....ekskluzywne i porządne , że dla samego obcowania z opakowaniem warto ją mieć .... ![]() Miszuś , jak się cieszę,że puder Ci pasuje Fakt, że z sypkim jest cienko w kosmetyczce , ale może jakiś mały pojemniczek z siteczkiem , które można zasłaniać ?Jam ma prasowanego Bikor'a , ale średnio jestem zadowolona .kupiłam ze względu na kolor- żółty... ale jest ...taki sobie - podkreśla pory , a tego nie zniesę ... Ktoś mi obiecał wkład Diora , ale zapomniał i pojechał sobie w siną dal .... ![]() ![]()
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
tak Lapi ale wtedy oceniając Diora,porownywałam z chanelem w kompakcie..Zreszta jak pisałam,moja cera sie zmienia,z roku na rok bardziej kaprysna lub bardziej uległa na to co kiedys ją odstręczało...TIG opakowanie ładne,ciezki,czujesz,ze cos trzymasz w dłoni przynajmniej
Daj znac w odczuciu zaraz jak tylko umalujesz oczyska!!!
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
tak Lapi ale wtedy oceniając Diora,porownywałam z chanelem w kompakcie.. ......................... ......................... ......................... ......................... ......... ok, ok spoko ale tak jak piszesz co kiedyś nie było ok może być teraz i na odwrót , cera się zmienia z wiekiem jadę jutro na przegląd mojej hondy a zaraz obok serwisu galeria Malta ...zatem mam ok 3 godz na pakupki zanim autko mi zrobią ![]() oj spać trzeba bo jutro rano wstawanko... jak ja nie lubię poniedziałków Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-11-11 o 22:30 |
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Tig wiem co czujesz
zobacz jakie sliczne |
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
link do all nie dziala
a ja dalej wacham nadgarstek i dalej po prawie 12 godz czuje Jimmiego a psiknelam raz czy dwa wiec spoko ladny zapach coraz bardziej sie utwierdzam w tym ze prezent pod choinke bedzie dla mnie kosmetyczny zreszta prawie jak co roku mojemu mowie o chcialabym to i to a ten potem kupuje te perfumy w najwiekszej dostepnej wersji wiec musze sie lekko ( z naciskiem na lekko ) zastanowic czy napewno to jest to co chce i wypowiem te ,, o nastepne perfumy to ..."
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
tu sa miniatury serum ze skinceuticals, jesli ktos zainteresowany
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2784668104 |
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
dzis pierwszy raz uzyłam rozswietlacza od Miszki/Tig...Nie mam wprawy, bo nie posługuje sie kosmetykami w pedzlu. Tig, nabierasz odrobine na dłon, czy pedzlem po twarzy...? Na podkład, a przed prasowanymi meteorytami, takze pod oczy zamiast korektora...?
Brati, jka bedziesz brała probki armaniego skin fabric - przetestuj tez maestro, rowniez jest lekki... |
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Niee no, gdzie Wy wszystkie jesteście??
![]() To ja tu z masaży wracam, a tu kicha, nikogo nie ma
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ale tez czekam az sie ktos tu odezwie.
Jak tam masaze? Wypoczeta wrocisz napewno |
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Krop , no jasne , że chcę !!!!
Kama, z używaniem rozświetlacza napiszę wieczorkiem , bo teraz na chwilkę wpadłam , żeby Was ostrzec !!!!!! Kupiłam to Jimmy Choo EDT 100ml za 189 zł w Sephorze , nie spradzając w ogóle zapachu , bo byłam przekoanan że ja miałam do tej pory właśnie te swoje 40 ml EDT.... ale ten dzisiaj zakupiony zapach nijak się ma , do tego , który miałam :CRY: Czyli miałam EDP ?! ?! nie chcę siać paniki , jeszcze to dokłądnie sprawdzę , ale na mojej starej buteleczce starł się napi na naklejce pod spodem buteleczki własnie w miesjcu , gdzie jest napisane Eau de ....... i nie wiem czy tam było (...) parfum , czy (...) toilette ... sprawdzę to jednak to jednak jeszcze dokłądnie , bo na szczęście pani wrzuciła mi próbkę JC właśnie EDP .... Pamiętam jednak jak kupowałam swoje pierwsze JC , to wydawało mi się , że EDP było koszmarnie drogie i dlatego wybrałam EDT .... A teraz wydaje mi się , że to co kupiłam dziś , to ZUPĘLNIE inaczej pachnie , zapach jest wyczuwalny ledwo , ledwo ledwo .... Więc jak ktoś miała zamiar biec i kupować , to wstrzymajcie się chwilę , niech ja to potestuję .... Jutro też pojadę jeszcze raz do S .... Kurcze ...jeśli to EDT i ten zapach mi nie będzie odpowiadał do końca to puściłabym je allegro , ale oczywiście paragon wyrzuciłam ? Koljny raz u mnie sprawdza się przysłowie : "Co nagle , to po diable " |
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
O matko, TIG, no jak to???!!!
W dodatku to przeze mnie, bo Cię napuściłam jak charta na zająca ![]() Sprawdź pudełeczko po tych starych! Teraz to już i ja sama nie wiem, co testowałam. Na pewno Jimmy Choo, ale CO konkretnie? Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-12 o 17:02 |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
z tego, co jest na wizazu - EDP ma inne nuty, jest bardziej słodka, EDT jest swieza.
opakowania podobne http://merlin.pl/choo_zapachy-damski...er=O&sort=rank ja juz i tak kupiłam EDP, wiec przetestuje, jak przyjdzie
|
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
Nie dość, że będę gibka to jeszcze gładka!
![]() Wykąpałam się w siarce ![]() Jeju, ale skóra się zaczerwieniła, ale zrobiła się taka gładka jak po najlepsiejszym balsamie do ciała |
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
K, no jesteś wreszcie
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety ...EDT , nie ma nic wspólnego z zapachem/efektem , o który mi chodziło ... Bbratku , to nie Twoja wina , ja na 100% byłam przekonana , że miałam EDT... bo EDP wydawało mi się koszmarnie drogie .... Popsikałam EDT na jednym nadgarstku , a EDP na drugim nadgarstku i poszłam do Kaś ( nic wcześniej nie widziała o moich wątpliwościach ) i poprosiłam by powiedziała mi , który nadgarstek to Jimmy Choo... Od razu powiedziała , bez chwili zastanowienia , że jedno to JC , a drugie to ....... WODA Z MYDŁEM ..... EDT jest tak mało wyczuwalna , że jestem w ciężkim szoku .... Myślę , że ta promocja wynikła z tego , że EDT kompletnie im się nie sprzedawało i chcą pozbyć się zapasów , zalegających im w magazynach ..... ![]() Tak więc , w ciągu tygodni stałam się posiadaczką , w sumie 175 ml perfum , których nie czuć ... Jestem lżejsza o 570 zł i nadal nie mam ukochanych perfum ![]() Wracam zatem do Coco Chanel Mademoiselle i muszę gdzieś odszukać Amor Amor , bo gdzieś się zawieruszyły ... Zarówno jedne , jak i drugie przynajmniej czuć ... i mam ich jeszcze sporo ....A na EDP Jimmy Choo , jest w Sephorze od jaiegoś czasu też fajna promocja , 60 ml + 100ml balsamu perfumowanego do ciała kosztuje 299 zł .... Biorąc pod uwagę trwałości i intensywnośc EDP , na pewno warto .... Bo balsam też pachnie bardzo , bardzo intensywnie ... Macie jakieś plany wyjazdowe na święta ? ( Lapi, o Tobie wiem i zazdraszczam okrutnie )My mieliśmy nigdzie nie wyjeżdżać , ale znajomi nas męczyli i męczyli i wymęczyli ..... Jedziemy na tydzień 21-28 XII , do Holandii , do znajomych , ze znajomymi ... Bilety lotnicze właśnie dziś kupione , więc klamka zapadła ... Teraz idę szukać jakiegoś apartamentu do wynajęcia ...Bo nie zamierzam , pomimo zapewnień , że bez problemu się pomieścimy , siedzieć komuś na głowie... Kaśka się śmieje , że mogliśmy jakieś inne m-ce wymyśleć , bo Amsterdam jej się znudził ....
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Tig, no strzał w kolana, oba
![]() Pozostaje allegro
|
|
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Przykro mi Tig, że perfumy okazały się nie tym Jimmim, którego miałaś i znałaś. Byłam pewna, że masz obcykane, które jest które i sama też się napaliłam na zakup. Potestuj jeszcze trochę, może jak się więcej popsika, to efekt będzie zbliżony?
Przecież to jakieś dziwne, żeby EDP aż tak się różniła od EDT. Że intensywnością, to oczywiście rozumiem, jasna sprawa. Ale żeby rodzajem samego zapachu? A ja spędzam święta i sylwestra w Warszawie, z rodziną. Przyjezdni emigranci rozjadą się w tym czasie w swoje ojczyste strony, w mieście będzie cisza spokój, zero tłoku i amoku, może nawet będzie śnieg Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-12 o 17:58 |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDT: Nuty zapachowe: nuta głowy: chrupiące zielone nuty, imbir nuta serca: orchidea tygrysia, herbata różana nuta bazy: drzewo cedrowe EDP Nuty zapachowe: gruszka, pomarańcza, orchidea, paczula, toffi |
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kama , do ciebie pasowałaby delikatna nuta zapachowa i EDT , bo Ty masz urodę dziewczynki Mam nadzieję , że Ci się spodoba ![]() A na tym merlinie to sprawdzone ? Na pewno mają oryginały ? Bo ceny na JC całkiem , całkiem .... Cytat:
Mnie po siarce swędziała skóra ... I miałam wrażenie , ze mnie bardziej podsuszyła niż nawilżyła ... Ale była baaaaardzo gorąca ...Kama , teraz o rozświetlaczu : Ja go używam na różne sposoby ... 1. ( najczęściej ) Po posmarowaniu buzi kremem , nałożeniu zielonego korektora na brodę i skrzydełka nosa oraz inne czerwone m-ca na buzi , paciam się rozświetlaczem , prosto z pędzla , po buzi , starając się od razu by były to miejsca , które chcę rozświetlić ... A więc : góra kości policzkowych , skronie , środek czoła , bruzdy nosowo-wargowe i wglębienie w brodzie .... Potem nakładam pomiędzy rozświetlacz podkład we fluidzie i rozsmarowuję całość .... (palcyma )Na to puder sypki , ale zazwyczaj tylko na strefę T , potem bązer i róż , bądź sama brązer , bądź sam róż ... ( Hmmmmmmm istnieje w ogóle takie słowo jak : "bądź" ??)2. Pod same oczy , na koniec makijażu . Wtedy delikatnie , odrobinkę palcem rozsmarowuję ... 3. Po podkładzie i pudrze sypkim , gdy mi się wydaje , ze osiągnęłam zbyt płaski mat ( jak przesadzę z pudrem zazwyczaj i zalantnę na policzki , a nie tylko streę T... Czyli jak widzę , że buzia płaska i matowa , to rozświetlam na końcu skronie , górę kości policzkowych i co tam chcę jeszcze uwydatnić ... Wtedy to robię prosto z pędzla , ale delikatnie rozcieram paluchem /paluchami Ja wciąz jeszcze jestem w fazie testów tego rozświetlacza, dlatego tak eksperymentuję i kombinuję ...
|
||
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Muszę poszukać na stronach samego Jimmiego, tych oficjalnych. Bo te zgłoszenia na Wizażu nie są dla mnie specjalnie wiarygodne, ludzie tu czasem jakieś herezje wypisują, jakieś koślawe tłumaczenia z tłumaczeń itp.
Przyjmuję jednak do wiadomości, że tak faktycznie może być, bo sama znam przypadek sporej różnicy w samych nutach właśnie, w Miss Dior Le Parfum i Miss Dior EDP czy EDT (nie pamiętam teraz, jednak chodzi o odmienność wersji Le Parfum). Tak czy inaczej nawet tam nie było jednak aż takiej różnicy typu słodkie/świeżak. No, dziwna sprawa z tym Jimmim. Tig padła ofiarą jakiegoś zagmatwanego marketingu
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
merlin to 100% pewnosci, maja czesto znizki, jestem w klubie, duzo kupuje ( ksiazki głownie, filmy czasem), wiec za wysylke nie place albo mało.
lubie zapachy słodkie, intensywne, ogoniaste, nie lubie delikatnych, pastelowych, dziewczecych Ale aldehydowych tez nie, miss dior mowimy stanowcze![]() Tig, dzieki za rozswietlaczowe info ![]() Brat, sprawdziłam na tru - nuty podobne, wiec to nie kwestia jednego tłumaczenia. http://pl.strawberrynet.com/perfume/...-spray/133458/ http://pl.strawberrynet.com/perfume/...-spray/136906/ |
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba też nie lubię aldehydowych, ale w sumie nie wiem co to znaczy
![]() Z aldehydów znam jedynie podbijacz zapachu aldehyd aromatyczny Buthylphenyl Methylpropional, obecny niemal w każdym kremie, balsamie, mydle, żelu pod prysznic, szamponie czy podkładzie - prawie we wszystkim co ma składnik Parfum. Więc w perfumach pewnie też? Miss Dior Le Parfum lubię za ciężką woń miodu i kwiatów ![]() Co nos to inny odbiór zapachu. Pamiętam jaką zabójczą woń kredek świecowych miała baza Guerlain, ta gdzie kulki były w butelce. Koszmar ![]() Niezła ta truskawa - PERFUM w spreju Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-11-12 o 20:32 |
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
coz, Brati, facet, u ktorego kupiłam Choo ( EDP
) napisał mi: "perfuma juz wysłałem"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Katalogi i pelna oferta za 3 tygodnie. moze tym razem jednak kupimy nie z firsta a z lasta...? coz, i tak tz musi podac juz terminy urlopow na przyszły rok, idiotyczne...Ja mam jeszcze 1 miesiac. ceny przerazajace, jak ceny kosmetyków w perfumeriach - tyle, ze jedno 0 dochodzi

a ocena ów nawilzacza w ogólych zachwytach,wszedzie 5/5 ..no ale cena

) zastanowic czy napewno to jest to co chce i wypowiem te ,, o nastepne perfumy to ..."

Bilety lotnicze właśnie dziś kupione , więc klamka zapadła ... Teraz idę szukać jakiegoś apartamentu do wynajęcia ...Bo nie zamierzam , pomimo zapewnień , że bez problemu się pomieścimy , siedzieć komuś na głowie...