|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
ale smakową i fajnie się paliło, nawet się jakiś czas zastanawiałam czy sobie nie kupić swojej malutkiej prywatnej![]() Widzisz jaka zdolna bestia jesteś ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
i popieram każde Twoje słowo
|
|
#1982 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Patrzcie jak od razu się milej zrobiło jak ... nie ma.
Zapanowała miłość ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37562697]Tajkunia, powiem Ci, że szlag mnie trafia, jak Cię czytam. Nie rozumiem, czemu MASZ TAK OGRANICZONE MYŚLENIE, że wszyscy wszystko dostają a Ty nie - bo słabe zdrowie, bo złe miejsce urodzenia, bo rodzina nie taka ect. Owszem, rodzinę mamy jedną ale czy musisz z nią mieszkać? Możesz spiąć poślady i przestać pier***, jaka Ty jesteś biedna. I nie chodzi o to, że się wywyższam, bo mam pracę, ale chodzi o to, że Ty TYLKO SIEDZISZ PRZED KOMPEM I MARUDZISZ czekając na cud boski. A cuda się nie zdarzają! Wiesz ile ja przeszłam żeby być w swoim życiu w tym punkcie w jakim jestem? Koleżanki mieszakają z mamusiami, zarabiają 1000 zł i czekają tak samo jak Ty - na cud! Trzeba zrobić jakiś krok do przodu, aby nasza przyszłość była inna. [/QUOTE]Tusia?!?! Cytat:
Cytat:
![]() Ja Ci wpierw proponuję mgr, dopiero później jakieś podyplomowe. Pomyśl sobie... Ciepłe słodkie winko, z pomarańczą i aromatem goździków
|
|
#1983 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Inkwizytor
|
Ja tez chcę, dajcie mi tez!
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1986 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Muszę chyba zacząć robić i Wam porozsyłać
Z chęcią bym wszystkie poczęstowała
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też piłam grzańca.... raz nawet "upiłam" się od samego zapachu
|
|
|
|
#1989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- wiele Ci nie trzeba, hihi ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- mi zawsze wyjdą z foremek, cholera. nie ogarniam muffinek |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37564388]
wiele Ci nie trzeba, hihi[/QUOTE] a jaka oszczędność
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Muffinki - tu jest przepis. Ale nie dodawajcie kawałków czekolady. One i tak są słodkie. Poza tym czekolada osiada na dnie i się rozwalają przy wyjmowaniu. Ja dziś zalewałam niecałe 2/3 papilotki. Pierwszy raz nie wylały się
Polałam je też polewą deserową do ciast.
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37564388]
mi zawsze wyjdą z foremek, cholera. nie ogarniam muffinek Bo trzeba foremkę do 3/4 napełnić za dużo serca w nie wkładasz pewnie i rosną jak na drożdżach
|
#1993 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Mniej powinna napełnić. Ja tak zalewałam i wylewały się.
|
#1994 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37562756]
Oj, nie z serem Z powidłami jabłkowymi, od teściowej. Jeszcze zostało ok. 11 sztuk, mogę Ci schować przed mężem, to starczy i dla Ciebie [/QUOTE]oj tez dobre chociaz ser lepszy ale nie pogardze. To jak zistalo prześlij podam adres heh ale szybciej bedzie jak jakos teleportujesz je do mnie![]() jejku szalejecie a ja tu kiedys o drinku by sie lepiej spalo a Verda wyjechala z uzaleznieniem heh a tu Monia pojechala z trawka heh Sama bym sprobowala ale kiedyś nie chciałam a teraz nie mam ;wtyki; heh a moźe znacie jakieś fajne fiszki? Espomniałyscie o nich i w sumie fajna sprawa. spr na allegro i sporo tego od 5 zeta nawet do 300 z anglika moźe i hiszpańskiego. Jestem prze szczęśliwa heh w końcu udało mi się zainstalować nową przeglądarke w tel. w końcu wszystkie strony działaja jupi.za błedy sorki jeszcze wszystkiego nie oogarniam
|
|
|
|
#1995 | |
|
Rozeznanie
|
Niech będzie 2/3
w każdym bądź razie nie do pełna tak trochę więcej niż pół hehehe ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
A Ty lepiej nie próbuj bo się jeszcze uzależnisz, a to kosztowne hobby ![]() Wiecie, co właśnie któryś z sąsiadów zaczął wiercić w ścianie a ja tu się do spania układam ![]() Tak pulsacyjnie to robi, nie wiem może myśli, że mniej go słychać
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2012-11-11 o 22:50 |
|
|
|
|
#1996 |
|
Inkwizytor
|
Szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie. Ja mam w domu fajkę wodną, ktoś tu częstował, muffinkami, ktos wspominal że ma świeczki zapachowe jakby jeszcze tak się ten grzaniec zorganizował to miałybyśmy bardzo klimatyczna imprezę
![]() PS Ja fajek tez nie palę, fajka wodna stanowi wyjatek
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także wszystko jest, tylko km nas dzielą
|
|
#1998 | |
|
Konto usunięte
|
Ale probowałaś
to się liczy hm ale moźliwe mnie szybko łaspie chociaź np. Fajki nigdy mnie nie pociągały![]() to niezły sąsiad ![]() U mnie od niedawna są nowi i raz na jakiś czas się mega kłóca. Ja to nie wiem tak kobiete tak wyzywa źe jak jestem w domu to aź ciarki przechodza ![]() Nie wiem gdzie są emotki mam tylko uśmiechy.muszę wstać o 4 rano a w ogóle nie chce mi się spać. jak macie jakieś fajne te fiszki to proszę o info to sobie zamówie coś zamówie.---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() U mnie zawsze coś slodkiego się znajdzie ![]() Aktualnie czekolada krówkowa zapas po promocyji:p Delicje ciastka zwykłe z cukrem,i jeszce chyba trochę jeźyków. Co do alko to piwko w lodówce,i w zamraźarce trochę setki cytrynóweczki
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-11-11 o 23:10 |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#2000 |
|
Konto usunięte
|
Trinette w sumie racja
ale tam pewnie fajnie wszystko kategoriami jest wypisane.Takie pojedyncze słowka to mam na karteczkach ale to za mało heh. A tak dałabym komuś zarobić w końcu spora konkurencja jest.
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
ja mam fajkę wodną i świetne aromatyczne tytonie
też zapraszam, najlepiej z muffinkami ^^a jak się robi takie fiszki? co tam musi się znaleźć? spodobał mi się pomysł wyciągania ze słoika słówek, chyba sobie poczynie
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Owocnego poniedziałku!
|
|
#2003 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Coś tam pokombinuje, żeby ładnie wyglądało i powysyłam.
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Nie chcę zakładać nowego wątku, więc tutaj zapytam :P 26go października dostałam 2tygodniowe wypowiedzenie, które skończyło się w tę sobotę. Do chwili obecnej nie dostałam świadectwa pracy Czy powinnam już to zgłosić do PIP? Jak myślicie?
Edytowane przez Kaza86 Czas edycji: 2012-11-12 o 09:12 |
|
|
|
#2005 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- mają jeszcze 7 dni jeszcze na wręczenie Ci z tego co mi się zdaje |
|
|
|
|
#2006 | |
|
Raczkowanie
|
Tak.
I jak wrażenia z tej pracy? Jak tam płacą? Cytat:
|
|
|
#2007 |
|
BAN stały
|
Byłam dziś zapytać o pracę i złożyć CV. Rozmawiałam z samym dyrektorem i kadrową i niestety podstawą przyjęcia jest posiadanie umiarkowanego stopnia niepełnosprawności. Gdybym miała ten stopień, to miałabym w tej firmie pracą fizyczną lub biurową. Obecnie poszukują pracownika do biura, bo jakaś osoba zrezygnowała z pracy, ale bez tego stopnia nikogo nie przyjmują do pracy. Jak to dyrektor powiedział, nawet doświadczenie ważne nie jest, bo wszystkiego można się nauczyć. Mądre słowa, oby więcej właścicieli tak myślało. W tej firmie wszyscy mają umiarkowane stopnie. Dyrektor powiedział, że zobowiązują, go przepisy i nie może zatrudnić osoby bez umiarkowanego stopnia. Może mają status zakładu chronionego, kto to wie. Ale na pewno pracownicy są za darmo. pfron zwraca za nich sporo kasy. W biurze też pracują dwie córki dyrektora. Tłumaczyłam kadrowej i dyrektorowi , że stawałam na komisje i stopnie nie dostałam, to powiedzieli, że jak nikogo z umiarkowanym stopniem nie znajdą to wrócą do mojego CV. Nawet mimo, że mają kontakty z zagranicą, to ważniejszy od języka ang, (który jest mile widziany, na jedno stanowisko) jest ten stopień. W końcu pracownik jest za darmo. Szkoda, że jak jechałam na śląsk, nie wybrałam w powiatowym ośrodku ds. orzekania o niepełnosprawności wniosku na stopień , może na śląsku by mi lekarze wniosek wypełnili jako lepiej i od nowa stawałabym kiedy na komisje.
|
|
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
mysle, ze warto takie zaswiadczenie miec. zawsze pracodawca moze sie wtedy postarac o dofinansowanie (sa rozne, nie tylko wtedy, gdy wszyscy pracownicy sa niepelnosprawni)
|
|
|
|
#2009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Przechodziłam obok saloniku prasowego, w którym tydzień temu złożyłam cv. KArtkę już zdjęto, już kogoś przyjęli. Szkoda, sądziłam, że chociaż rozmowa kwalifikacyjna się odbędzie ("zadzwonimy", tjaa...)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

oczywiście wiadomo, że zdrowych dawkach i odstępach czasowych. Musicie się skusić koniecznie
i popieram każde Twoje słowo 

Mgr czy podyplomowe, no i jaki kierunek 

Z powidłami jabłkowymi, od teściowej. Jeszcze zostało ok. 11 sztuk, mogę Ci schować przed mężem, to starczy i dla Ciebie