|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII
Jeśli zostawiam włosy falowane, to nie czeszę (tylko po myciu). Jak prostuję, to czeszę :P
|
#1502 |
|
Moderator
|
mozna je też dostać na asos.com
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba widziałam ją na blogu taka akurat do torebki, na wyjazd itpCytat:
znam osoby, które nie uzywaja szczotki zbyt czesto np ja ;p czasem zdarza mi sie dwa dni nie czesac jak jestem w domu, spinam w koczka albo kucyk i tyle przeważnie tez tak robie, nie noszę ze sobą szczotki, natomiast moja przyjaciółka zawsze musi mieć ze sobą, tak jej się wlosy plączą , że nigdy serio nigdy nie widziałam, żeby komuś tak się plątały ;/ ledwo rozczesze i juz poplątane tak, że szarpie :/ i nie wiem co jej poradzić na to;/ |
||
|
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i nawet w związanych włosach chodziła. Moniak właśnie przeczytałam że nie nadaje się do kucyków, no wiesz emememsik właśnie o takiej podobnej myślałam Tylko wydała mi się niezbyt wytrzymale wykonana...
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Jja również nie noszę ze sobą szczotki,bo nawet takowej nie posiadam
nie czeszę włosów i dobrze im z tym
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
też nie noszę szczotki w torebce, nawet nie mam takiej małej, a miejsca w torebce malutko... ;D
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam jeszcze poczytać i spać.
Dobranoc
|
|
|
|
#1508 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Teraz uważam na ostre przedmioty ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mnie coś zabolało
|
|
|
|
|
#1510 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Problemem jest fakt, że to miasto tranzytowe, dużo osób jedynie przejeżdża przez Rumię (nawet na duże wyprawy), to powoduje wzmożony ruch Do tego duża liczba mieszkańców, stosunkowo nieduża odległość do całego Trójmiasta - Gdańsk, Gdynia, Sopot - to powoduje, że codziennie ludzie dojeżdżają do pracy no i niestety korki są... Ale i tak lubię moje miasto 2 galerie handlowe, kilka parków, dobra komunikacja miejska z całym Trójmiastem, wszędzie blisko, cisza, spokój... Idealne miejsce do życia, jak dla mnie A Sopot hmmmm... Imprezy no i molo, nic poza tym Dla mnie niezbyt ciekawe miasto Tłumy ludzi, a w sumie nic tam szczególnego... [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37547847]Wiedziałam, że coś dziś odwalą ![]() Kochanie mi właśnie zameldowało, że po przyjacielsku pobił się z kumplem, który tak się schlał, że nie widział, kogo atakuje O jeny ![]() Cytat:
![]() Dla mnie 2 najlepsze paletki, takie uniwersalne, to Au Naturel i Storm, potem na równi Oh So Special i Paraguaya (tej jeszcze nie mam, ale podoba mi się!) I na mojej chciejliście jest jeszcze The Original ![]() Cytat:
Cytat:
Nie używam już niczego innego, jak raz zapomniałam TT od TŻ to myślałam, że się zapłaczę, tyle włosów wyrwała mi klasyczna szczotka, do tego okrutnie się elektryzowały... Planuję kupić dużego TT/Dtanglera, obecnie mam wersję kompaktową ![]() Cytat:
Chyba dopiero jutro będę miała czas, żeby zrobić zdjęcia zużyć października... Bo notki zużyciowe bardzo mi się przydają, kontroluję ilość zużywanych produktów, sprawdzam co jeszcze nie było recenzowane itd To mi pozwala utrzymać wszystko w ryzach...
Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a Czas edycji: 2012-11-11 o 22:37 |
|||||
|
|
|
#1511 |
|
Konto usunięte
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37564521]O jeny
[/QUOTE]Mojemu nic nie jest, ponoć nawet nic w tym oku nie widać, ale tamten jest mocno obity. Już wrócił do siebie, do żony (jest z innego miasta) i tam zbiera opierdziele. A TŻ oczywiście dumny, że sobie z nim poradził i go bardziej poharatał itd, bo tamten jest 2x większy Faceci...No i nasłuchałam się dziś, jaka to ja cudowna jestem, że taka wyrozumiała, że mu nie truję, że idzie czasem na imprezę, że mu ufam i och i ach
|
|
|
|
#1512 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ja akurat uważam, że niekoniecznie trzeba olej trzymać ileś godz, 2 na pewno wystarczą, a nawet i godzina. Niektóre oleje nawet bardziej mi pomagały trzymane krótko niż nie wiadomo ile np kokosowy, oliwa z oliwek. A jaką mam porowatość do dzisiaj nie wiem, różnych olejów używam. Bolesne na szczęście to nie było, ale wkurzające. A kiedyś się skrzywdziłam przy goleniu nóg, że blizna na trochę była- dobrze że tż dobrymi maściami mnie poratował- odtąd nie myślę o wkurzających rzeczach pod prysznicem.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-11-11 o 22:47 |
|
|
|
|
#1513 |
|
w krainie snu i marzeń
|
poczekaj na rozdanie u Orlicy
|
|
|
|
#1514 |
|
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37564675]Mojemu nic nie jest, ponoć nawet nic w tym oku nie widać, ale tamten jest mocno obity. Już wrócił do siebie, do żony (jest z innego miasta) i tam zbiera opierdziele.
A TŻ oczywiście dumny, że sobie z nim poradził i go bardziej poharatał itd, bo tamten jest 2x większy Faceci...No i nasłuchałam się dziś, jaka to ja cudowna jestem, że taka wyrozumiała, że mu nie truję, że idzie czasem na imprezę, że mu ufam i och i ach [/QUOTE]Niech nie gada, tylko dziękuje w skuteczniejszy sposób ![]()
|
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia taki mały poślizg
Ja chyba znów wrócę do tych postów, ostatnio mnie nudziły, ale teraz są motywacją do nie otwierania nowych rzeczy i nie składowania kolejnych "na zapas" :PDobra, przekonałyście mnie do tej szczoty
|
#1516 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
do a nie dla ![]() Cytat:
ja zużywam sukcesywnie wszystko po kolei. od dawna leży i czeka krem rilastil do przetestowania a dopiero dziś posmarowałam się nim pierwszy raz, bo musiałam poczekać aż skończę aktualny krem nie lubię marnotrawstwa
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak to wiem, że np. kupiłam tylko 1 rzecz w danym miesiącu, a zużyłam kilka/kilkanaście I to jest motywujące! Mam jednak sporo rzeczy, z których jestem średnio zadowolona (lub wcale ) więc szybsze ich zużycie będzie zdecydowanie korzystne ![]() Będziesz zadowolona z TT Na pewno!
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Konto usunięte
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37564751]Niech nie gada, tylko dziękuje w skuteczniejszy sposób
![]() [/QUOTE]Aktualnie jestem w stanie zrozumieć to tylko na jeden sposób - pralinki czy nachosy?
|
|
|
|
#1519 |
|
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37565107]Aktualnie jestem w stanie zrozumieć to tylko na jeden sposób - pralinki czy nachosy?
[/QUOTE]To już zależy od preferencji
|
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisze się dla kucyków?[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37564876]Ja uważam, że takie posty są przede wszystkim potrzebne dla osób piszących - gdybym tego nie prowadziła, nawet bym nie wiedziała, ile zużywam A tak to wiem, że np. kupiłam tylko 1 rzecz w danym miesiącu, a zużyłam kilka/kilkanaście I to jest motywujące! Mam jednak sporo rzeczy, z których jestem średnio zadowolona (lub wcale ) więc szybsze ich zużycie będzie zdecydowanie korzystne ![]() Będziesz zadowolona z TT Na pewno![/QUOTE]Też tak uważam, sama będę wiedziała co w jakim tempie zużyłam, czego mam za dużo, czego mi brakuje...bo akurat się skończyło. No i jest motywacja przy tych mało lubianych ![]() TŻ zeżarł nasze delicje i udaje niewiniątko
Edytowane przez Takajakaya Czas edycji: 2012-11-11 o 23:09 |
|
|
|
#1521 |
|
w krainie snu i marzeń
|
nie, ale napisałam tak, bo nie wiedziałam czy chodzi ci o kucyk jako uczesanie czy jako koń
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
moniak miałam na myśli fryzurę
|
#1523 | ||
|
zawsze mam racje
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37564521]
Wow [/QUOTE] Dziękuję, w sumie byłam w wielkim szoku, że była na półce, szczęka na podłodze. Trafiło się ślepej kurze ziarno.Jak weszło info, że wycofują to nawet nie poszłam do rossmanów, bo wiadome było, że nie będzie, skoro wcześniej już półki świeciły pustkami. A co lepsze na początku mi wcale ta Isana nie przypasowała przy pierwszym opakowaniu, ale tak czytam i czytam wszędzie pochwały, a w dodatku była w promocji, no to sobie myślę - a zaryzykuję; no i dobrze zrobiłam. Szukam jeszcze następny odżywki i szamponu mypa Szampon aloesowy lubię z NaturVital, ale jednak to nie to samo co ten z Mypy.A moje włosy aloes kochają. -- Jakiś czas temu stwierdziłam, że prawie nie ma po co do tego rossmana u nas wchodzić- sporo rzeczy wycofanych- zarówno z marek rossmanowskich jak i marek pozarossmnanowskich, serum Eveline to ja sobie w byle markecie kupię, tusze obmacane, original source też jest w coraz większej ilości miejsc. W naturze jest chociaż Natur Vital i parę rzeczy nie do kupienia gdzie indziej. Super Pharm mi rzadko jest po drodze. Hebe jeszcze nie mam u siebie- dla nich plus za to, że zaklejają tusze przezroczystą taśmą, może ludzie w końcu będą potrafili otwierać testery, a nie resztę tuszy. Z dozu lubię zamawiać- spokojnie sobie wybiorę ze strony internetowej, a wszystko sobie czeka- chociaż wiem, że jak idę to po wszystko co chciałam; a nie jak w rossmanie czasami czy naturze- idę po 5 rzeczy, a 3 nie ma bo tak dbają o zapełnienie sklepu towarem.Zresztą czym się ja się martwię jeśli o zakupy chodzi, zapasów mam do świąt... przyszłego roku ![]() Spojrzałam też na Twój blog- w przeciwieństwie do tuzinów wizażanek i blogerek nie umiem myć włosów wynalazkami typu babydream czy szampon hipp, jakieś spieniacze muszą być. Już nie wspomnę, że nie wiem jak niektóre osoby myją włosy balsamem do kąpieli fur mama babydream- włosy miałabym po umyciu jak przed, za to lubię ten produkt do kąpieli czy mycia twarzy. Cytat:
Ja na krótsze wyjście nie biorę szczotki, co innego jak to jest kilkanaście godz Cytat:
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37564521] Chyba dopiero jutro będę miała czas, żeby zrobić zdjęcia zużyć października... Bo notki zużyciowe bardzo mi się przydają, kontroluję ilość zużywanych produktów, sprawdzam co jeszcze nie było recenzowane itd To mi pozwala utrzymać wszystko w ryzach...[/QUOTE]Moja pewnie będzie gdzieś 14-15, także spoko przebiję Cię Ale trochę zużyć mam, więc ciągle mi nie po drodze.Jak dla mnie każdy wstawia, kiedy ma czas to wszystko sfotografować i napisać parę słów ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37564876]Ja uważam, że takie posty są przede wszystkim potrzebne dla osób piszących - gdybym tego nie prowadziła, nawet bym nie wiedziała, ile zużywam A tak to wiem, że np. kupiłam tylko 1 rzecz w danym miesiącu, a zużyłam kilka/kilkanaście I to jest motywujące! Mam jednak sporo rzeczy, z których jestem średnio zadowolona (lub wcale ) więc szybsze ich zużycie będzie zdecydowanie korzystne ![]() [/QUOTE] Jeśli jest parę słów o produkcie to jest to przydatne także dla czytelników ![]() Ciężko napisać nagle 20 pełnych recenzji, a tak jest to w zbiorczym poście z podsumowaniem co warto kupić, a co nie. Ja na pewno kupuję więcej niż zużywam Tak w sumie prawie do końca miesiąca będę siedzieć 'o suchym pysku' bo oprócz szaleństwa w Czechach muszę trzymać się listy. I tak już zrobiłam źle, bo z kolorówki w Polsce miałam wziąć podkład i rozświetlacz, ale była promocja w sephorze, że 3 rzecz gratis na marki własne i na wyłączność, to grzechem byłoby pójść do kasy z dwoma rzeczami. Ale i tak stawiam sobie minus i czegoś innego nie kupię. Niby zeszłam z kilkunastu odżywek do 9, ale teraz to nadrobiłam, że hoho. Długo mówiłam, że zakupy lubię, ale to nie nałóg- i było tak, do czasu -- Idę pod prysznic wskoczyć, oleje zmyję, potem nałożę maskę i poleżę w wannie- w takim cieple i parze maska lepiej zadziała i maseczkę na twarz też dam.
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, wie któraś czy w ofercie cieni inglota ładny, ciemny, perłowy fiolet?
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam jakiś czas temu odżywkę czerwoną Isany (chyba Basia mi poleciła) i jestem bardzo zadowolona
|
#1526 |
|
w krainie snu i marzeń
|
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Leki, suplementy, maści, kosmetyki... Myślę, że warto Moje włosy lubią Babydream i Facelle, chociaż raz na jakiś czas muszę zrobić sobie krótką przerwę i potem z chęcią do nich wracam Balsamu babydream fur mama użyłam kilka razy i choć faktycznie nie oczyszcza tak dobrze, to świetnie nawilża Dlatego chętnie używałam go mieszając z klasycznym szamponem Babydream i byłam zadowolona Dużo pomaga wcześniejsze nałożenie (i delikatne masowanie) szamponu na skórę głowy , spłukanie i dopiero wtedy normalne mycie Babydreamem Pieni się dużo lepiej No i metoda kubeczkowa No to się w takim razie nie przejmuję i wstawię jutro I faktycznie, dla czytelników też jest to przydatne Generalnie jestem zdania, że blogi są przydatne nie tylko dla obserwatorów, ale przede wszystkim dla wszystkich czytelników internetu - jak szukam informacji o czymś konkretnym, to szukam w google dopisując "blog" lub "blogspot" i wtedy trafiam na mnóstwo opinii, swatchy, zdjęć itd na nowych blogach, których wcześniej nie znałam... Nic w internecie nie ginie Dlatego warto pisać, nawet jeżeli akurat dla czytelników nie jest to bardzo ciekawe Komuś innemu może się kiedyś przydać ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
W takim razie cieszę się, że Ci pasuje U mnie też się sprawdziła
|
||
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
439
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie
![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37563530]Dokładnie, Kotłownia Brrr, zupełnie nie mój klimat [/QUOTE] My chodziliśmy do Al Capone lub Krainy Piwa Cytat:
I tak i nie. Mając gości lub wyjeżdżając nie mam możliwości. W tygodniu wracam często późno. A gdy wracam, nie mam już sił. Siłą rzeczy nie mam czasu ani sił na regularność. A oleje od lat nakładam na kilka godzin lub czasem nawet tylko na 1 godzinę. Częściej więc wybieram jakąś maseczkę, no ale jednak to nie to samo. |
||
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Lush & China Glaze lover!
taka akurat do torebki, na wyjazd itp

U mnie też się sprawdziła