|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Ale tęsknię za możliwością zaplecenia włosów, moje naturalki są za śliskie... ![]() Cytat:
a powiedże mi jak u Ciebie proteiny? |
||
|
|
|
#73922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez miałam warkocza takigo jak niektórzy rękę Wszyscy mamę zaczepiali co ona mi z tymi włosami robi , bo do tego ten kolor...
|
|
|
#73923 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie wiem.
Od dawna nie użyłam keratyny z ZSK, ostatnio wróciłam do Artiste wzmacniającej. W innych odżywkach i maskach śladowe ilości protein, ale zawsze jakieś są. Latem przez trzy (szwedzkie) miesiące użyłam protein chyba tylko raz (pszenicznych w masce Seboradin).Z nadbudowaniem u mnie to jest tak, że jeszcze zanim zaczęłam używać na stałe parafiny, to musiałam zacząć odchudzać pielęgnację, bo włosy stopniowo się przejadały. W tej chwili nie używam Facelle ale czegoś ze sles i nie ma możliwości, żebym trzymała maskę dłużej niż 10 minut, o ile w ogóle używam maski. Włosy mają już po prostu za dużo, nawet szampon Novoxidyl, który początkowo wydał mi się killerem, ostatnio domył olej dopiero po drugiej aplikacji
|
#73924 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() dziękuję, kolor jest spoko, tylko ja z urody jestem lato (dokładniej wg typologii True Summer - czyli pasują mi intensywne kolory jak zimie, ale na bazie bieli, a nie czerni jak u zimy - czyli np. arbuzowa czerwień/róż, a nie ciemne bordo ) i naturalne włosy mają czerwonawy poblask, ale są raczej bardziej neutralne niż wyraźnie ciepłe lub zimne, więc muszę trochę ochłodzić, żeby moja karnacja zdrowiej wyglądała ![]() tak myślę - to Ty pisałaś, że amla ochładza? bo nie wiem, czy robić płukankę (orzech? dąb? pokrzywa?), czy dawać np. amlę? i po jakim czasie od hennowania...
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-12 o 10:45 |
|
|
|
#73925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi raczej o dodawanie Amli do mieszanki hennowej |
|
|
|
|
#73926 |
|
Rozeznanie
|
Jednak spanie w bluzce na włosach na całą noc to zły pomysł, poskręcały mi się za mocno i wyglądam jak pudel
Zostaje mi zrobienie koka i wio na uczelnie.
|
#73927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz, czyli bierzesz pod uwagę jeszcze kiedyś takie wzmocnienie skrętu?
nie wiem co to znaczy ze nie mozesz zapleść? A czym spinałaś? Cytat:
I o ile my mozemy sobie dewagować czy to przez błedy pielegnacji to tę teorię obalę moim bratem, który w dzieciństwie miał włosy tak gęste, twarde i sztywne jak szczotka, ze fryzjerki zawsze załamywały ręce, nie robił z włosami nic, oprócz szamponu, po okresie dojrzewania również nie zmienił sposobu pielęgnacji , a teraz włosy ma powywijane, delikatniejsze i oczywiście rzadsze, dużo rzadsze...Cytat:
![]() Cytat:
Rozważąłaś lekkie pocieniowanie? Z niedotykaniem to u mnie trudna sprawa... O ile męża postaram sie wyszkolić to jeszcze małe łapki synka![]() Za to odstawiłam grzebień
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-12 o 10:55 |
|||
|
|
|
#73929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z drugiej strony kolor po khadi miałam faktycznie chłodniejszy, ale nie dojdę teraz czego to wynik, bo wtedy robiłam tylko 1 etap, a teraz 2-etapowo innymi produktami...ehh:confused : ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-12 o 11:12 |
||
|
|
|
#73930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: znaczy więcej skrętu mi nie trzeba, mój mi wystarczy ![]() Cytat:
znowu EDIT: nawet czaspki mi podjeżdżają na tych kłakach jeśli nie zrobię kucyka i nie zahaczę jej o gumkę ![]() z włosów do pasa nie mogłam zrobić warkocza bo się rozsypywał a włosy wtedy wcale nie były takie zdrowe jak teraz czyli były o wiele wiele bardziej szorstkie Mam uczulenie na prawie wszystkie sklepowe stylizatory, te na które nie mam nie działają, włosy po nich nadają się tylko do mycia Jedna fryzjerka poradziła trwałą, inna rozjaśnianie proszkiem ;] ![]() trzeci Edit: rozjaśniać nie chcę, niszczyć tak bardzo też nie chcę... ale nie mam innego pomysłu ;] W sumie wszelkie pomysły mile widziane
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-11-12 o 11:15 |
||
|
|
|
#73931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#73932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi szampon z sodą niewiele robi :P
|
|
|
|
|
#73934 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Tak, ja pisałam. Wcześniej dodawałam amlę do khadi ciemny brąz i na pewno miała wpływ na ochłodzenie koloru, ale także na szybsze wypłukiwanie indygo. Cytat:
)
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-11-12 o 11:34 |
||
|
|
|
#73935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo to mój ulubiony sposób nakładania na włosy czegokolwiek, spryskać Bobini (noo Pinio ) i maska z odżywki z olejem (a tym razem z amlą... :brzydal : )
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-12 o 11:38 |
|
|
|
|
#73936 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#73938 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chciałabym złagodzić działanie szamponu - czy dodanie odrobiny żelu z aloesu pomoże? Tylko pytanie, czy za bardzo nie rozcieńczy i włosy będą nadal umyte? Nie wiem też, czy humektanty też się nadbudowują jak emolienty? Tego nie wiem ;/
Ajrisz, masz może bloga ?
|
#73939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
humektanty się raczej nie nadbuduja, tzn gliceryna itp, bo proteiny to tez humektanty :P Cytat:
|
|||
|
|
|
#73940 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#73941 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz: humektanty, tzn. gliceryna, aloes, napary ziołowe w tym pytaniu
Czyli kropla nie załatwi działania, super.Wiedźmi kociołek to Twój? No to jest to moja biblia, a nie wiedziałam, że to Ty :P
|
#73942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój za co ogromnie dziękuję ![]() do szamponu dodawałyśmy 20% oleju i nadal działał, z humektantami pewnie podobnie *aha... działanie myjące pozostanie, działanie wysuszające będzie złagodzone ale jeśli masz nadwrażliwość albo podrażnienie to niestety :/ o niektórych kosmetykach trzeba zapomnieć raz na zawsze
|
|
|
|
|
#73943 |
|
Konto usunięte
|
wiecie co... kupiłam odżywkę Potter- Aloes i jedwab(chyba to to, w każdym razie to ta wychwalana) i z joanny b/s z zieloną herbatą i... wyprostowały mi się włosy. Nie kręca się. Tylko te przy twarzy, a moje fale zmieniły się w druty ;-) echhh
Moze one falują z racji swojego zniszczenia? kurna juz nie wiem o co im kaman |
|
|
|
#73944 |
|
Raczkowanie
|
Wysyłam pw
![]() Pytam też o dodawanie aloesu itp., bo łatwo mi obciążyć włosy (np. szampony z olejem sojowym odpadały), a po łagodnych szamponach strasznie się plączą, zaś po SLS swędzi skalp. Zamówiłam szampon: Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, PEG-7-Glyceryl Cocoate, Caltic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne. Miałam nadzieję, że będzie w miarę łagodny, bo mocniejsze środki są dalej, ale czy na pewno? Chciałam używać go przy każdym myciu (co 3 dni), ale nie wiem, czy się nadaje.
|
#73945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73946 |
|
Zakorzenienie
|
W liceum. Wtedy jeszcze miałam bardzo grube włosy. Pod koniec liceum zaczęło się wypadanie i trwa do teraz bardziej lub mniej nasilone.
|
|
|
|
#73947 |
|
Raczkowanie
|
Marta jakie dodałaś zdjęcia swoich włosów na blogu
|
#73948 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Marto! Potestuję.
|
#73949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37571860]wiecie co... kupiłam odżywkę Potter- Aloes i jedwab(chyba to to, w każdym razie to ta wychwalana) i z joanny b/s z zieloną herbatą i... wyprostowały mi się włosy. Nie kręca się. Tylko te przy twarzy, a moje fale zmieniły się w druty ;-) echhh Moze one falują z racji swojego zniszczenia? kurna juz nie wiem o co im kaman[/QUOTE]wszystko może prostować, zniszczenie może potęgować skręt, ale nie wyczaruje go tam, gdzie go wcale nie ma |
|
|
|
|
#73950 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi proszę, co mam zrobić z kołtunami na końcówkach powstających po zmywaniu oleju, przez ktore muszę wyrywać włosy??? Odstawiłam Babydream bo oprócz podrażnienia skalpu powodował właśnie kołtuny:/ale nadal są
![]() Po stosowaniu jedwabiu z green pharmacy troche sie poprawilo ale nadal się kołtunią czego nie było przed cg...Help.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

Wszyscy mamę zaczepiali co ona mi z tymi włosami robi , bo do tego ten kolor...
Od dawna nie użyłam keratyny z ZSK, ostatnio wróciłam do Artiste wzmacniającej. W innych odżywkach i maskach śladowe ilości protein, ale zawsze jakieś są. Latem przez trzy (szwedzkie) miesiące użyłam protein chyba tylko raz (pszenicznych w masce Seboradin).
ile Ty masz włosów
wciąż nie mogę uwierzyć 
dziękuję, kolor jest spoko, tylko ja z urody jestem lato (dokładniej wg typologii True Summer - czyli pasują mi intensywne kolory jak zimie, ale na bazie bieli, a nie czerni jak u zimy - czyli np. arbuzowa czerwień/róż, a nie ciemne bordo
) i naturalne włosy mają czerwonawy poblask, ale są raczej bardziej neutralne niż wyraźnie ciepłe lub zimne, więc muszę trochę ochłodzić, żeby moja karnacja zdrowiej wyglądała
i po jakim czasie od hennowania...
Zostaje mi zrobienie koka i wio na uczelnie.

bo to mój ulubiony sposób nakładania na włosy czegokolwiek, spryskać Bobini (noo Pinio
czego nie było przed cg...