|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czym się smarujesz? może miejsca z wysypką warto posmarować czymś łagodzącym, ale nie jakimiś oliwkami na parafinie - twoja skóra przede wszystkim musi oddychać. któraś, chyba MoTyleKsw, wczoraj pytała, jak się dopisuje posty ![]() ![]()
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Inna
![]() pawie oczko to ja chyba źle doczytałam (co mi się często zdarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety zupka mi nie podeszła, ale mężowi na szczęście tak ![]() Dzięki za propozycje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak sobie myślę ze to jest jedyny moment, żeby mieć jakieś "dłuższe wakacje". A potem nawet jak będę w drugiej ciązy to też już będzie pierwsza dzidzia. Z drugiej strony trochę nie chce ich tak w pracy zostawiać i zniknąć na rok albo więcej.. Bo nie wiem do czego będę wracać.. chociaż by sobie beze mnie spokojnie poradzili.. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po łowach na lumpach - kupiłam nowe z metką mokasynki z materiału czerwone za 6,5 zł, i krótką spódniczkę też nową za 6,50 - srebrna w cekiny ![]() ![]() I już biorę się za przygotowanie pomidorowej z kluseczkami, i naleśniki z dżemem ![]() ![]() Któraś z Was pisała o tym, że chętnie wybrałaby się na zwolnienie - mam podobnie. Odkąd zdałam maturę, cały czas pracowałam prawie na cały etat, najpierw 3 lata studiów dziennych w wawie, później 2 lata zaoczne magisterki, już w Rzeszowie. Czasem ciężko to było wszystko pogodzić, jeszcze związek na odległość... Teraz większość czynności, które wcześniej nie sprawiało mi problemów jest dla mnie o wiele bardziej męczące, poza tym nie czerpię satysfakcji z obecnej pracy, jestem tam od ponad dwóch lat, i żeby dostać umowę na czas ciąży - muszę sama opłacać składki zus - dlatego nie dziwcie się, że nie każdy chce pracować jak najdłużej........ tym bardziej, że ja nie chce tam wracać po ciąży.. Mój brzuch dorasta do tego, żeby Wam się pokazać ![]() Ash wracaj do nas szybko i dziel się nową wiedzą ![]() Axella trochę spóźniona ale również dołączam się do życzeń urodzinowych, wszystkiego naj!
#1958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaa wiem ze juz byla o tym rozmowa,ale ile kupujecie pieluszek tetrowych tak na poczatek?? Pawie Oczko ![]() ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
ja chce tak z 15-20 mieć + kilka flanelowych takich kolorowych (może z 5)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
siedzę i myślę
|
Właśnie czytałam artykuł o butlach. http://www.jakkupowac.pl/artykul/373/jakkupowac-butelke-do-karmienia.html
Z ich podsumowania wynika, że najlepsze są butelki silikonowe i polipropylenowe. Te silikonowe mnie zaciekawiły ![]()
#1962 |
Zakorzenienie
|
nie
![]() ![]()
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
idę robić obiadek PA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
Kochana, ja sama nie bylam, ale teraz w szpitalu sie nasluchalam. Szpital z remoma ale oblegany i troche taka masowka. Dziewczyny na.korytarzach leza bo sal.brakuje. Czesto odsylaja do innego bo miejsc nie ma. Lekarze nie maja za.duzo.czasu dla pacjetek bo ich duzo. Nie wiem na ile Ci pomoglam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
łooo.. weszłam na wątek mam październikowo-listopadowych. ale tam ruch!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj byłam na rozmowie z prezesem.. tak jak się spodziewałam. Musiałam jednak zrezygnować. Prezes nie powiedział mi tego w prost.. ale zaczął swoje różne teksty, że do moich obowiązków tak jak się umawialiśmy miałyby należeć również funkcje reprezentatywne, organizacyjne, liczne wyjazdy (czasowo może krótkie ale daleko, także zagraniczne) Na cały czas mojej pracy jakieś 30-40% to praca biurowa a 60-70% praca w terenie, wyjazdy, spotkania, konferencje itp.
Oczywiście bardzo duuużo padło miłych słów, chwalono moją osobę i twierdzili że są bardzo zawiedzeni, że jednak nasza współpraca musi jeszcze poczekać. Powiedziano mi, żebym w przyszłym roku jeśli będę się czuła na siłach odwiedziła ich firmę i spróbowała aplikować jeszcze raz na to stanowisko. Zła jestem trochę, że taka okazja przeszła mi koło nosa. Ale na dziecku zależało mi bardziej i ono jest dla mnie najważniejsze. Zdaję sobie sprawę, że w tym stanie nie spełnię się zawodowo tak jak bym chciała... dlatego cierpliwie muszę przeczekać ten etap. Obym tylko po macierzyńskim miała jeszcze jakąś taką szansę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tego Ci życzę i trzymam ![]() A ja uciekam kochane do pracy. Po tygodniu laby to tak mi się nie chce, że nie macie pojęcia. Pewnie utonę w papierzyskach i nie będę wiedziała w co ręce włożyć... Eh... Miłego dzionka Wam życzę!
![]() |
#1970 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() równe dwa tygodnie bez plamień i problemów ![]() ja też, ciągle zaglądam ![]() ![]() dziś już chyba ok, dopiero wstałam, bo położyłam się późno, ale w nocy nie musiałam wstawać. zjem zaraz śniadanko jakieś lekkie i zobaczymy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1972 |
Zadomowienie
|
ten wisiorek moze być fajny ale ciągle słysze te przesądy żeby nic na szyi nie wieszać w ciąży ze sie dziecko w pępowine zapląta w sumie w przesądy za bardzo nie wierzę ale jeśli chodzi o malenstwo to wole dmuchać na zimne
Kurcze ale fajnie drugi dzięn bez wymiotów tylko jeszcze te mdłości i brak apetytu ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- lonely_lady no szkoda że tak to sie skończyło ale tak jak mówisz takie szczeście jak dzidzia to nie można z niczym porównać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a takiego malucha zaras po urodzeniu to już się w pampersa ubiera czy w te tetrowe pieluszki ? bo powiem szczerze że zawsze myślałam że w pampersa
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pawie_oczko a Ty jutro też masz genetyczne, prawda? ja mam pojutrze ![]() ![]() Dziewczyny, a te usg genetyczne to jest znowu dowcipne, czy już przez brzuch ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
siedzę i myślę
|
Bardzo fajny filmik o pieluszkach wielorazowych w systemie kieszonkowym
http://www.youtube.com/watch?v=4DA2UVZQu_0 Mnie przekonała ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Już widzę II część wątku. ![]() Ja niestety wracam do Was w niezbyt dobrym humorze....W czwartek wylądowałam w szpitalu z krwawienbiem :-(((Dziś mnie wypuścili ale mam leżeć i brać dupka... Mam jakieś bakterie w moczu dodatkowo jakby mi brakowało rozrywek :-( Jutro dopiero wróce do domu a dziś jeszcze jestem u mamy... Czeka mnie w tym staie podróż 200km na leżąco :/// To dopiero początek ciąży a ja mam już dość :-( Witam nowe mamusie i obiecuję poczytać i zapoznać się przynajmniej częściowo z tym co się tu u Was działo.
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Justi, obyś miała rację
![]() A co do usg to ja ostatnio jeszcze miałam dowcipne a to był 9tydzień i 1dzień, ciekawe jak będzie teraz. Tak się zastanawiam, bo nie idę do swojego lekarza tylko do innego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.