Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 12:24   #2101
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Ale są duże samochody, które są ekonomiczne i nie mają takich wielkich silników. Np nasza Laguna kombi z 2004, też bardzo duży samochód, pojemny bagażnik, a pali 6l przy silniki 1,8l. No i mamy też wypierdka Uno, który pali właśnie 4,5l. Nie widzę w tym niczego złego.

Ja mówię, jakie jest MOJE zdanie, każdy może mieć inne. Ja bym po prostu nie kupiła BMW i tyle.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-12 o 12:28
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:25   #2102
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Lady a a fenoterol to nie ma podobnego zastosowania co nospa tylko jest dużo mocniejszy? Nie chcę cię straszyć ale położna mi ostatnio mówiła żeby nie przesadzać z nospą bo ona również rozluźnia mięśnie dziecka i niekiedy noworodki potrzebują rehabilitacji. ale może w twoim przypadku jest konieczna, od początku kibicuję twojemu dzielnemu maleństwu, i oczywiście dzielnej mamie
Ma, owszem, ale ja na nospie jestem od samego poczatku niestety, z czasem przestala dzialac i jak chcialam przejsc na zwykla nospe, to wyladowalam ze skurczami na ip, byly tak mocne, ze nie moglam sie wyprostowac i bolaly jak sk........ wiec niestety u mnie wybierane jest mniejsze zlo - wazne, zeby maluszka donosic.

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość

Co za ludzie współczuję takiego dnia.
Ze strony mojego TŻta spotykam się dokładnie z takimi samymi komentarzami jak ty od szwagra no po prostu tylko ich . Ostatnio usłyszałam że chyba zwariowałam że kupiłam torebkę za 300zł bo przecież to tydzień życia, skoro mam tyle pieniędzy i nie mam co z nimi robić to powinnam im oddawać bo im brakuje aby związać koniec z końcem
Rany, ale co Ciebie to obchodzi? Przeciez nie wydajesz ich pieniedzy tylko swoje tak?! Nie jestes fundacja charytatywna, sorry

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dlaczego nie zmienisz adresu do wysyłki? Miała byś spokój.
Zmienilam, ale juz po zamowienia wozka niestety.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Lenova- o.p.i.e.r.d.o.l.i.c. trzeba było dziada- jednego i drugiego, łącznie ze szwargem- niech swojej dupy pilnuje a nie wtrąca się między wódkę a zakąskę. A swoją drogą, to wspólczuje jego kobiecie/ dziewczynie/ żonie co za patafian

i jeszcze mam pytanie- czy to normalne, ze od kilku dni budzę się ze zdrętwiałą lewą ręką? jak bede w czwartek u gina to musze zapytac, ale wolałabym juz teraz cos wiedziec...
Sylwietta pieknie napisane hehe

Raczej tak, mi tez dretwieje

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

moze jestem głupia ale ja caly czas mam nadzieje ze jednak ktos poruszy to na szerszym forum, wlasnie jakas rzecznik praw pacjenta czy ktos taki bo takie wazne rzeczy powinny obowiazywac od 1 stycznia, wtedy byloby najsprawiedliwiej a nie w polowie roku
Wlasnie ja tez, tym bardziej, ze owszem, wchodzi od wrzesnia, ale zalapia sie na to mamy juz z polowy marca, wiec dlaczego my jestesmy gorsze??!! Glupie 2,5 miesiaca przeciez to jest.......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:27   #2103
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A moim zdaniem to są szpanerskie i żrące benzynę/olej samochody. Ile to pali?
No tak to są właśnie stereotypy, że bmw jeżdżą buraki itd. Moim zdaniem to solidnie wykonanie auta, z wielką dbałością o detale. Uwielbiam ich minimalistyczne wnętrze, a nie milion guzików jak w kokpicie samolotu z czego większości i tak się nie używa. Nasza pali po mieście ok8,5l więc myślę że to nie dużo w trasie weźmie gdzieś 7l średnio 8 weźmie.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:28   #2104
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ale są duże samochody, które są ekonomiczne i nie mają takich wielkich silników. Np nasza Laguna kombi z 2004, też bardzo duży samochód, pojemny bagażnik, a pali 6l przy silniki 1,8l.

Ja mówię, jakie jest MOJE zdanie, każdy może mieć inne. Ja bym po prostu nie kupiła BMW i tyle.
zgadzam się z Tobą ale niestety suv nie może mieć małego silnika bo po prostu ma za ciężką budę i by nie pociągnął

co innego kombiaki- tu masz racje
ale bmw nie palą aż tak strasznie dużo, mój brat ma najnowszą pątkę i pali mu w trasie 5,5 l
mi się marzy bmw X6, ale ostatnio jak znajomy wymianial opony bo mu pękla- okazalo się,że musi wymieniać wszystkie to chyba podziękuję
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:33   #2105
BlackSanctum
Zakorzenienie

No ja nie przeczę, że BMW to dobre samochody, bo to niemiecka technologia, jak wiadomo, stoją w jednym szeregu z Audi i Mercedesami...

Ale to nie są bezpodstawne opinie i stereotypy, w większości przypadków BMW jeżdżą właśnie buraki... Chociaż czasem zdarza się rodzina z dzieckiem czy fajne małżeństwo, albo po prostu ktoś z głową na karku, ale najczęściej są to młodzi szpanerzy, który nie uważają na drodze i to właśnie oni są tymi burakami . Mieszkam w miasteczku koło drogi szybkiego ruchu, na której są często wypadki - najczęściej właśnie BMW (albo czasem Mercedes) z młodym facetem w środku się gdzieś rozbija.

Ostatnio mój kuzyn, którego żona jest w ciąży (ma termin na kwiecień) stwierdził, że z pieniędzy z wesela kupią sobie 2osobowe, sportowe BMW. Bo tak. Bo fajne.
Stary 2012-11-12, 12:37   #2106
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37567079]Tak, ale to jeszcze nie cukrzyca a jedynie nietolerancja laktozy, dlatego nic z tym nie robię.
[/QUOTE]
Glukozę miałaś chyba na myśli Diety Ci nie zlecili? Wszędzie jak czytam to przy nietolerancji też dieta..a jak dalej cukier nie taki to insulina.

I taka myśl : myślicie, że jak krew pobrana była np 5 minut za wcześnie to to już może mieć znaczenie dla wyniku?

Cześć wszystkim
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:39   #2107
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Rany, ale co Ciebie to obchodzi? Przeciez nie wydajesz ich pieniedzy tylko swoje tak?! Nie jestes fundacja charytatywna, sorry
No właśnie nie obchodzi mnie to co oni sobie myślą, no ale komentarze wkurzają i to zdrowo tym bardziej że nie powiedzą prosto w oczy tylko jakieś plotki rozsiewają, ale ostatnio powiedziałam głośno i wyraźnie żeby zaczęli się interesować swoim portfelem a nie naszym i chu... im do tego na co ile wydaję i jak będę chciała to będę kupować i torebki za 1000zł a im gów..... do tego.
Kiedyś chciałam pomóc bo rzeczywiście cienko u nich piszczy ale skoro alkohol i fajki są ważniejsze jak dziecko to sorry przestałam się przejmować. Jak ostatnio mój TŻ pyta brata dlaczego nie kupi dziecku normalnego szamponu dla dzieci tylko myje jakimś dla dorosłych i dziecko ma siano a nie włosy usłyszał że przecież nie będzie wydawał specjalnie 10zł na szampon bo dziecko i tak ma za dużo w du.... no po prostu brak słów

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
zgadzam się z Tobą ale niestety suv nie może mieć małego silnika bo po prostu ma za ciężką budę i by nie pociągnął

co innego kombiaki- tu masz racje
ale bmw nie palą aż tak strasznie dużo, mój brat ma najnowszą pątkę i pali mu w trasie 5,5 l
mi się marzy bmw X6, ale ostatnio jak znajomy wymianial opony bo mu pękla- okazalo się,że musi wymieniać wszystkie to chyba podziękuję
Hm X6 to dopiero wielka krowa ale fakt piękne auto.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 12:44   #2108
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mi sie najbardziej chce smiac z dresow, ktorzy kupuja stare, rozwalajace sie bmw, kij, ze ma ze 30lat zezarte rdza i wyje jak zazynane prosie na drodze, wazne, ze bmw i moze poszpacic na drodze.

Mi samej sie podobaja te auta, co prawda ja sie nie znam, ale widzialam pare razy piekna beemke, taka terenowke czy tam kombi, wielka, przestronna w srodku, typowo rodzinna powiedzialam mezowi ze chce i juz hehe

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

http://www.dayton.org.pl/wp-content/.../04/bmw-x5.jpg

O toooo Marsi Ty chyba o tym pisalas?

Stary 2012-11-12, 12:44   #2109
pstryczek84
Zakorzenienie

dzwonilam wlasnie do poradni zapytac sie o wyniki, bo ostatnio jak byłam to pobrali mi (w sumie pierwszy raz) krew i mocz i wszystko jest ok.
cukier we krwi w normie a w moczu nic nie ma

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:46   #2110
e_vel
Wtajemniczenie

Hej

kupiłam dziś w Pepco fajny podkład do przewijania, taki podróżny, ale narazie dopóki będę mieć kołyskę to na łóżku też odegra dobrze swoją rolę Różowy w białe kropeczki (innych nie widziałam). Kupiłam też sobie podkładki z filcu na stół, takie niebieskie - ślicznie się prezentują na stole

pogoda dziś taka, że poszłabym spać... ale mała "jędza" - czyt. Karinka jak na złość spać nie chce...

Pstryczku zdjęcia poszły
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:46   #2111
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryczku super

A ja dostalam wyplate!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 12:48   #2112
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cześć Dziewczyny,
Wiem, że dawno nie było - bardzo, bardzo przepraszam i
pozwalam na wszelkie tortury za karę
Po przeprowadzce czas na niekończące się urządzanie domu, niekończące się zakupy, wybieranie farb, szaf itd

Nadal pracuje, ale mam zamiar w listopadzie iść już na zwolnienie, więc obiecuje, że wtedy będę miała więcej czasu na wizaż Póki co kończę ważny projekt w pracy, więc roboty jest co niemiara.

Generalnie u mnie wszystko okej, Mikołaj figluje, że łohoho aż się położna śmiała, że jest niezłym latawcem, bo nie mogła go złapać przy badaniu tętna Apetyt mam nie z tej ziemi, co jest w prost proporcjonalne do dodatkowych kilogramów mojego ciałka
Ostatnio męczyła mnie Okroooopna zgaga, doktor przepisał lek ale nie zdążyłam jeszcze wziąć bo odeszło przy samym wypisaniu recepty

Strasznie tęskniłam za Wami Mam nadzieję częściej Was odwiedzać przez czas do wolnego, a potem to już wiadomo

Buziakuje i ściskam każdą z osobna
Stary 2012-11-12, 12:49   #2113
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]http://www.dayton.org.pl/wp-content/.../04/bmw-x5.jpg

nie Baby, o takim
http://www.hiclasscar.com/products_p...concept-x6.jpg

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej

kupiłam dziś w Pepco fajny podkład do przewijania, taki podróżny, ale narazie dopóki będę mieć kołyskę to na łóżku też odegra dobrze swoją rolę
w pepco? oooo a po ile?

idę wszamać obiadek, mam duszony schab i kluski na parze
Stary 2012-11-12, 12:49   #2114
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Mi sie najbardziej chce smiac z dresow, ktorzy kupuja stare, rozwalajace sie bmw, kij, ze ma ze 30lat zezarte rdza i wyje jak zazynane prosie na drodze, wazne, ze bmw i moze poszpacic na drodze.

Mi samej sie podobaja te auta, co prawda ja sie nie znam, ale widzialam pare razy piekna beemke, taka terenowke czy tam kombi, wielka, przestronna w srodku, typowo rodzinna powiedzialam mezowi ze chce i juz hehe

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

http://www.dayton.org.pl/wp-content/.../04/bmw-x5.jpg

I dokładnie stąd biorą się te wszystkie stereotypy, albo właśnie dresy albo chłopaki z małych wiosek kupią stare bmw i myślą że są mistrzami szos. Jest dużo aut które mi się podobają, ale po prostu miałam już 3 auta tej marki i nigdy się nie zawiodłam, ale miałam też inne, np. hondę to był mój 1 samochód i uważam że japońskie samochody również są super. To tylko kwestia gustu i tego co się podoba dla mnie auto ma być wygodne i przestronne i ma się dobrze prowadzić.

Stary 2012-11-12, 12:51   #2115
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Wiem, że dawno nie było - bardzo, bardzo przepraszam i
pozwalam na wszelkie tortury za karę
Po przeprowadzce czas na niekończące się urządzanie domu, niekończące się zakupy, wybieranie farb, szaf itd

Nadal pracuje, ale mam zamiar w listopadzie iść już na zwolnienie, więc obiecuje, że wtedy będę miała więcej czasu na wizaż Póki co kończę ważny projekt w pracy, więc roboty jest co niemiara.

Generalnie u mnie wszystko okej, Mikołaj figluje, że łohoho aż się położna śmiała, że jest niezłym latawcem, bo nie mogła go złapać przy badaniu tętna Apetyt mam nie z tej ziemi, co jest w prost proporcjonalne do dodatkowych kilogramów mojego ciałka
Ostatnio męczyła mnie Okroooopna zgaga, doktor przepisał lek ale nie zdążyłam jeszcze wziąć bo odeszło przy samym wypisaniu recepty

Strasznie tęskniłam za Wami Mam nadzieję częściej Was odwiedzać przez czas do wolnego, a potem to już wiadomo

Buziakuje i ściskam każdą z osobna

cześć kochana, no wreszcie jesteś
pytałam o Ciebie wiele razy bo w końcu trzeba skrzyknąc wszystkie wroclawianki i się spotkać, cała w deszczu pisała,że też jest chętna

a co do pracy ja też miałam już nie pracowac, ale co przestaje to mam wrażenie że mi się mózg kurczy
więc troszkę nadrabiam i tym samym od piątku nazbierało mi się 5 nowych spraw do obrobienia hehehe
Stary 2012-11-12, 12:51   #2116
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
nie baby, o takim
http://www.hiclasscar.com/products_p...concept-x6.jpg

w pepco? Oooo a po ile?

Idę wszamać obiadek, mam duszony schab i kluski na parze
9,90
Stary 2012-11-12, 12:59   #2117
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
pytałam o Ciebie wiele razy bo w końcu trzeba skrzyknąc wszystkie wroclawianki i się spotkać, cała w deszczu pisała,że też jest chętna

a co do pracy ja też miałam już nie pracowac, ale co przestaje to mam wrażenie że mi się mózg kurczy
więc troszkę nadrabiam i tym samym od piątku nazbierało mi się 5 nowych spraw do obrobienia hehehe
Oo no to ja jestem jak najbardziej chętna na spotkanie Grunt to dobre ploty w ramach relaksu

No ja na dzień dzisiejszy myślę sobie, że do 23.11 będę pracować wtedy ide też do lekarza, a on już mi ostatnio mówił, że jak będę chciała to mi wypisze już
Stary 2012-11-12, 13:12   #2118
e_vel
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kupiłam w Biedronce dziś "zaczarowany zmywak" i jestem aż w szoku - zeszły mi ze ścian bazgroły wykonane długopisami i kredką, a nawet tłuste plamy od rąk mojego TŻ, który jest mechanikiem. polecam
Stary 2012-11-12, 13:23   #2119
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

dzwonilam wlasnie do poradni zapytac sie o wyniki, bo ostatnio jak byłam to pobrali mi (w sumie pierwszy raz) krew i mocz i wszystko jest ok.
Cytat:
Pstryczku super

A ja dostalam wyplate!!!
same dobre wiadomosci i jak tu nie lubic poniedziałku

a ja po obiadku placki ziemniaczane popiłam swieżo wycisnietym sokiem jabłkowym mina męża- bezcenna
pogoda u mnie taka, ze szkoda przez okno wyglądac...... zaraz biorę sie za prasowanie i drobne szycie w rękach- tu sie popruło, tu oderwał guziczek... ale przynajmniej jakies zajecie.....
chciałabym zrobic sobie takie ładne świczniki z oryginalnych w kształcie słoików ale jakos nie mam natchnienia
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 13:27   #2120
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Podpisuję sie pod tą skarga! tez liczylam na dłuzszy macierzyński. I teraz to juz nie wiem, co zrobię.. babcie daleko, w sumie możemy liczyć tylko na siebie. A boje się takiego maleństwa z nianią zostawiać.
Ja tez będe musiała nianię, bo teściowa już się nie nadaje do opieki nad takim maleństwem a mama pracuje a do tego u brata dwoje dzieci w odstepie roku więc więcej tam będzie pomagać.
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
1. hmm ja nie mialam wiec nie wiem czy to fajne i przydatne jest
2. ja kupilam jedna duza paczke, jak bedzie brakowac to sie pozniej dokupi
3. ja nie mialam i teraz tez kupowac nie bede
4. duzo hehe nie wiem ile opakowan ale tak z 4 na pierwszy rzut na pewno kupie
5. u Nas nie tzreba miec takich podkladow wiec ja nie kupuje
6. hmm a z 10 moze
7. nie
8. ja bede miala zwykle pieluchy tylko
Dziewczyny a nie boicie się że wody wam odejdą jak będziecie spać np (nie wiem czy tak może być nie znam się) i co wtedy... materac zaciapany?? czy te podkłady kupić i sobie na łózko kłaść do spania??
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ja zapakowałam się w walizkę i osobno mam dużą kosmetyczkę, w tym dla dzidziusia są: pieluszki, chusteczki, sudocream i smoczek (w szpitalu dają ubranka dla dziecka i pieluszki tetrowe). Drugą torbę uszykuję z ubrankami na wyjście ze szpitala i tą torbę przywiezi mi mąż jak będziemy wychodzić do domku.

Aventa też są antykolkowe. Możesz wypróbować te Dr Browna, tak jak pisałam - ani nie polecam, ani nie odradzam
Ja nie musż edla dizdzi nic mieć a na wyjście to zapakuje wczęsniej i Tż przywiezie. A dla nas na wyjście bierzecie czy tez Tż będzie Wam przywoził.
Co do butelek to jeszcze się zastanawiam.
Cytat:
Dziewczyny z terminem na luty a Wy kiedy macie zamiar sie spakowac??
ja to planuje to zrobic chyba zaraz po nowym roku
JA w styczniu zamierzam wszystko miec przygotowane.
Cytat:
Naprawdę polecam te żele, stosuję je już od dawna i są świetne - nie uczulają, nie wysuszają, a ten z peelingiem dobrze ściera martwy naskórek.

A co do olejku, no to robisz to tak, jakbyś olejowała włosy, czyli (moim sposobem) - wcierasz we włosy, aż będą natłuszczone (ok 2 łyżki stołowe na długość za łopatki), owijasz głowę czymś, co ją nagrzeje (ja owijam koszulką bawełnianą) i trzymasz przynajmniej 2h. Potem normalnie zmywasz, najlepiej szamponem bez SLS w składzie. No i dodatkowo polecam nie tarmosić włosów podczas wycierania ich po myciu, bo się kruszą i wypadają - najlepiej jest je odcisnąć kilka razy w miękki ręcznik, nie ma też potem problemu z rozczesaniem ich. Poprawa kondycji i wyglądu już po pierwszym użyciu.
Dzięki za wyczerpujące info, muszę się chyab w to zaopatrzeć, bo właosy coraz dłuższe i z rozczesywaniem też coraz więcej problemów, no i kondycja tez pozostawia wiele do życzenia.
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ok, czyli już wiem, wszystko pakuje do jednej torby, w zasadzie tak będzie wygodnie. Na wyjście do domu to wiadomo nie ma co brać, to mi mąż przywiezie. Ja dla maluszka do szpitala mam mieć swoje ubranka, no ale to w sumie dużo miejsca chyba nie zajmie takie malenstwa
Jak już psiałam ja nie musze miec nic, chyba że jakis kryzys dopadnie szpital to położna da znać
Cytat:
Ja bym sobie kupiła jakbym miała kase bmw tylko jakieś nieduże, tak myśle zawsze, ale realnie patrząc to na moją jazde szkoda byłoby takiego samochodu
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:28   #2121
BlackSanctum
Zakorzenienie

A mnie natchnęło na zrobienie omletu jajecznego z warzywami i przyprawami na obiad. Co prawda, został nam obiad z wczoraj, ale ja mam taką ochotę na jajka, że nie wytrzymam.
Stary 2012-11-12, 13:31   #2122
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
jest, jest jak najbardziej cały czas na bieżąco

dziewczyny, w jakim rozmiarze bierzecie ubranka do szpitala? 56, 62?
Bo ja ostatnio dostałam mnóstwo ubranek i jest tam kilka sztuk newborn, one są rozmiar 56 czy mniejsze?
Zaczełam układać w komodzie rzeczy dla małej i ledwo się to mieści..

wózek też juz mamy, z takich wiekszych zakupów to zostało nam łózeczko i pościel.

a tak w o ogóle to witam wszystkich serdecznie, jak zwykle po latach świetlnych nieobecności

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:32   #2123
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ostatnio mialam tez ochote na jajka i dostalam s.raczki bylo mi tak niedobrze i zoladek bolal ze nie wiedzialam co mam ze soba zrobic, do konca ciazy nie tkne jaj!

Wy obiad, a ja chwile temu sniadanie zjadlam

A Marsi, ja wole takie bardziej kanciaste auta

Co do wod, to ja sie boje, ze odejda podczas kapieli / prysznica i sie nie zorientuje

Ide sie pachnic i golic, na 19 wizyta....... trzymajcie kciuki prosze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 13:34   #2124
e_vel
Wtajemniczenie

widziałyście? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...tml#!/Przecena pojedyńczych artykułów
Stary 2012-11-12, 13:42   #2125
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam Was

Nie dam rady nadrobić , bo tyle wczoraj naplotłyście że szok !

Ja miałam wczoraj bardzo kiepski dzień. Otóż pojechalismy ogladac samochody zeby kupic, bylismy na rano umowieni ogladac jeden 2,5 godz drogi od nas jak zajechalismy na miejsce facet nie odbierał tel od nas, czeklaismy chyba z godzinę i jak w końcu odebrał to powiedział, że on jeszcze śpi i nie chce mu się wstawac....
Potem pojechaliśmy do innego miasta bo tez mielismy do zobaczenia 2 samochody, okazały się że to próchno ledwo stojące, a w ogłoszeniach był tak wychwalany ciut nie z salonu.
Na parkingu stał samochód z karta ze sie sprzeda więc zadzownilismy facet odebrał, mówi że jest na cięzkim kacu ale do 18 dojdzie do siebie.
Więc czekalismy na niego i w miedzyczasie obejrzelsmy inne samochody, wrócilismy o tej 18 i dzownimy do faceta ze czekamy a on mówi ze bedzie za 30 min na parkingu, minęło 30 min, 40, 50 gościa nie ma, telefony tez przestał odbierac i wyłąćzył tel...
Po prostu jak spotykam takich ludzi na swojej drodze to mam ochote ich zabić , jak można tak bardzo olewać drugiego człowieka!

Wyć mi się chciało po tym wszystkim, a do tego jeszcze nasłuchałam się komenarzy jaka jestem gruba, zła żona , i że wykorzystuje swoją ciąże żeby mój mąz nade mną skakał.- to słowa mojego szwagra , który jezdził z nami z tym samochodem. Nie dociera do niego to , że ja się mogę źle czuć w ciązy i dlatego mój tż się mną opiekuje, on już twierdzi że wzięłam go pod pantofel i wykorzystuje... nosz qrwa mać !!
Jak wróciliśmy do domu to cały wieczór przeryczałam ,a dziś na domiar tego zaraz przyjeżdża teściowa....
Trzeba go było zjechać od góry do dołu Chociaż czasem jak ja słyszę te komentarze do mnie na temat mojego wyglądu,to zdarza mi się puścić to mimo uszu. nie martw się
Cytat:
Dziewczyny z terminem na luty a Wy kiedy macie zamiar sie spakowac??
ja to planuje to zrobic chyba zaraz po nowym roku
Ja planuje zrobić to jakos tak w styczniu

Cytat:
Zapomniałam, że dzisiaj już 30. tydzień.
Ooo jak ty 30, to ja jutro 29

Cytat:

Super że masz dobre wyniki, chociaż bedziesz spokojna

Cytat:
A mnie natchnęło na zrobienie omletu jajecznego z warzywami i przyprawami na obiad. Co prawda, został nam obiad z wczoraj, ale ja mam taką ochotę na jajka, że nie wytrzymam.
Mnie ciągle prześladuje mania na jajka sadzone, jem prawie codziennie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
jest, jest jak najbardziej cały czas na bieżąco

dziewczyny, w jakim rozmiarze bierzecie ubranka do szpitala? 56, 62?
Bo ja ostatnio dostałam mnóstwo ubranek i jest tam kilka sztuk newborn, one są rozmiar 56 czy mniejsze?
Zaczełam układać w komodzie rzeczy dla małej i ledwo się to mieści..

wózek też juz mamy, z takich wiekszych zakupów to zostało nam łózeczko i pościel.

a tak w o ogóle to witam wszystkich serdecznie, jak zwykle po latach świetlnych nieobecności
Wiesz, gadałam z kolezanką która już urodziła. Od początku jej wmawiali ze ma mieć malutkie dziecko, bo miała mały brzuszek, mało przytyła i na usg synek wyglądał na nie wiecej niż 3 kilo. Ona sie tak nastawiła i zabrała ze sobą tylko ubranka o rozmiarze 56, okazało się ze synek wazył 4kg i miał 60cm, wiec to wszystko bylo za małe myśle ze mozna wziąśc troche takich i trochę takich

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-12, 13:46   #2126
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, wybaczcie ale nie mam siły was nadrobić, może wieczorem.

Dzisiaj mam okropny dzień, maluch usiadł mi na żałądku i nie dam rady sie ruszać tak mnie boli. Leżę prawie ciągle w jednej pozycji. Miałam iść do sklepu po zakupy na obiad i nie dałam rady, a TZ dopiero o 18 bedzie masakra jakaś. Będę jadła dzisiaj cały dzień kanapki z serem żółtym bo nic innego nie ma w lodówce hehe.

Z dobrych rzeczy to dzisiaj przyszło łóżeczko , jak TZ skręci wstawię zdjęcie.

Co do skargi na "urlop macierzyński" może trzeba się zebrać i gdzieś napisać jakieś grupowe pismo?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:49   #2127
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

Wiesz, gadałam z kolezanką która już urodziła. Od początku jej wmawiali ze ma mieć malutkie dziecko, bo miała mały brzuszek, mało przytyła i na usg synek wyglądał na nie wiecej niż 3 kilo. Ona sie tak nastawiła i zabrała ze sobą tylko ubranka o rozmiarze 56, okazało się ze synek wazył 4kg i miał 60cm, wiec to wszystko bylo za małe myśle ze mozna wziąśc troche takich i trochę takich
no to ciekawie, wychodzi na to, że tych 56 to można wcale dziecku nie ubrać.. , a ja mam ich sporo bo dostałam od znajomej mojej mamy- wszystko po bliźniaczkach więc jest tego mnóstwo.
A jak mniej wiecej będziecie to pakować sztukowo tzn. ile sztuk body, ile śpiochy czy pajace..?
Chce powoli zacząć kompletować torbę do szpitala, dlatego pytam

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:50   #2128
bijkora
Rozeznanie

Cytat:

Ide sie pachnic i golic, na 19 wizyta....... trzymajcie kciuki prosze
Będziemy trzymać kciuki

Tak myślę ze jeszcze z 3tyg i już chyba nie dam rady się ogolić, chyba ze z jakimś małym lusterkiem przed soba póki co jestem dzielna :P

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-12, 13:53   #2129
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Hej, wpadłam się tylko przywitać i uciekam zaraz do pracy zwolnienie zawieźć i poplotkować z dziewczynami. Zajrzę później, buźka.

Pytanie jeszcze mam: czy któraś z was ma upławy koloru żółtawego, nawet bym powiedziała lekko zielonkawego??? Nic mnie nie piecze i nie swędzi, ale zaczynają mnie martwić. W piątek lekarz powiedział, że są tam jakieś grudki i przepisał ten gynazol, wzięłam go w sobotę i czekam na poprawę. Ale jak długo mam czekać,tego nie wiem???
A brałaś tylko Gynazol? Ja oprócz gynazolu miałam furaginum i po nim miałam taki żółto zielony mocz.
Stary 2012-11-12, 13:54   #2130
BlackSanctum
Zakorzenienie

Calawdeszczu, nie ma reguły. Niektóre dzieci są duże, niektóre małe. Lepiej mieć trochę 56 i trochę 62, bo niestety nie przewidzisz, jakiej wielkości będzie dziecko. A fakt faktem - rozmiar rozmiarowi nierówny, ja mam dużo bodziaków i niektóre 56 są większe od 62.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Tak myślę ze jeszcze z 3tyg i już chyba nie dam rady się ogolić, chyba ze z jakimś małym lusterkiem przed soba póki co jestem dzielna :P
Ja nie daję rady już od jakiegoś czasu, ale TŻ dzielnie sobie radzi w tej kwestii. Hahaha.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości