Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 13:27   #2011
Choji
Zakorzenienie

Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."

przyszło mi dziś darmowe czasopismo niemieckie do domu
i zaniosłam CV do miejsca w którym kiedyś podczas rekrutacji zajęłam drugie miejsce, więc może tym razem się uda

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:38   #2012
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez !!&*Monia*&!! Pokaż wiadomość
Tajkuna, jeśli myślę o tej samej firmie w której dzisiaj byłaś to podobno jest tam obóz pracy dla niepełnosprawnych...niekt órzy pracodawcy w zakładach chronionych chyba zapominają, że skoro ktoś ma stopień nie jest w stanie niektórych rzeczy zrobić tak jakby chcieli, chyba że zatrudnia samych co sobie stopnie załatwili
Nie w tej co jest obóz pracy. W innej byłam. Mała firma rodzinna. W tej co jest obóz pracy robiłam miesiąc. Choć nie wiem , czy mówimy o tym samym obozie pracy i tej samej firmie. Ja robiłam w obozie, gdzie co 2 tyg zwalniają ludzi, ludzie do siebie boja się odezwać, jeden na drugiego donosi, szef przeklina na kasjerów itd. Co tydz jakieś ogłoszenie od nich jest. Dużo osób w tej firmie ma na lewo stopnie załatwiane, bo praca np magazyniera jest strasznie ciężka i gdyby ktoś naprawdę był mocno chory to przez 11 h dziennie by nie pracował tak ciężko fizycznie. Magazynierzy robili dziennie po 11 h. Czasami jeden dzień w tygodniu wolny. Tam nawet na wózku inwalidzkim chłopak robił i też dziennie 11 h pracował. Jak mi lekarka podbija do nich badania , to sama do mnie mówiła, że oni wykorzystują niepełnosprawnych jak mogą. Niektórzy pracodawcy potrafią dbać tylko o swój interes, nie ważne, że chory, ważne , że taki pracownik jest za darmo. Po miesiącu wróciły dziewczyny z wychowawczego z umiarkowanym stopniem i mi podziękowali, bo ja tego stopnia nie miałam. Jeszcze kadrowa główna mi powiedziała, że oni zwalniają pracowników jak mają taką zachciankę bez powodu. Kadrowa i prezes tej firmy to jedną ręka czy jak się to tam mówi.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Przechodziłam obok saloniku prasowego, w którym tydzień temu złożyłam cv. KArtkę już zdjęto, już kogoś przyjęli. Szkoda, sądziłam, że chociaż rozmowa kwalifikacyjna się odbędzie ("zadzwonimy", tjaa...)
Mi się wydaje,że jak na rozmowach mówią do nas zdanie " zadzwonimy do wybranej osoby np za tydz" tzn , że do nas nie zadzwonią. Gdy mówią co innego na koniec rozmowy kwalifikacyjnej to jest szansa, że faktycznie zadzwonią.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-11-12 o 13:41
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:50   #2013
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Byłam dziś zapytać o pracę i złożyć CV. Rozmawiałam z samym dyrektorem i kadrową i niestety podstawą przyjęcia jest posiadanie umiarkowanego stopnia niepełnosprawności. Gdybym miała ten stopień, to miałabym w tej firmie pracą fizyczną lub biurową.
Twoja wada się nie kwalifikuje? Duża jest chyba z tego, co pamiętam...
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:51   #2014
szakal165
Zakorzenienie

ale nie było żadnej rozmowy. Zostawiłam tylko cv
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:54   #2015
Flofferek
Zakorzenienie

Dziewczyny moze orientujecie sie ile mniej wiecej (czy na miesiac czy na godzine) moze zarobic pracownik, ktory pracuje w sklepiku, choc bardziej to chyba na stoisku z bizuteria w jakims markecie, np. real? Nie na hali, tylko na zewnetrznej alejce. Oj wiecie o co mi chodzi Dostalam zaproszenie na rozmowe, o dziwo umowa o prace i tak sobie mysle, ile moga placic.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 13:57   #2016
niv_
Zakorzenienie

Tajkuna - ale jest szansa, że może się odezwą. Swoje zrobiłaś.

Mam znajomego, który nie widzi na jedno oko, na drugie słabo, choroba na którą cierpi nie jest w ogóle uwzgędniona w spisie i nie może sie starać o orzeczenie stopnia niepełnosprawności. Chyba, że coś się zmieniło w przepisach.

Choji -

Szakal -

Flofferek - nie wiem, ale może coś koło 1000 na rękę może trochę ponad.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2012-11-12 o 13:58
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:01   #2017
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze orientujecie sie ile mniej wiecej (czy na miesiac czy na godzine) moze zarobic pracownik, ktory pracuje w sklepiku, choc bardziej to chyba na stoisku z bizuteria w jakims markecie, np. real? Nie na hali, tylko na zewnetrznej alejce. Oj wiecie o co mi chodzi Dostalam zaproszenie na rozmowe, o dziwo umowa o prace i tak sobie mysle, ile moga placic.
Skoro umowa o pracę to na pewno nie zarobisz mniej niż najniższa krajowa oczywiście zależy na jaki etat ta praca, no i pewnie są jakieś premie od sprzedaży

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:02   #2018
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszka_83 Pokaż wiadomość
Skoro umowa o pracę to na pewno nie zarobisz mniej niż najniższa krajowa oczywiście zależy na jaki etat ta praca, no i pewnie są jakieś premie od sprzedaży
Podobno jest wybor albo pol etatu albo caly etat. Jesli mnie zechca myslalam, by wybrac pol etatu i nie zamykac furtki dla ewentualnych dalszych rozmow.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:05   #2019
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno jest wybor albo pol etatu albo caly etat. Jesli mnie zechca myslalam, by wybrac pol etatu i nie zamykac furtki dla ewentualnych dalszych rozmow.
Chciałam się pochwalić, że znalazłam pracę i też właśnie na pół etatu w sklepie odzieżowym. Później podobno jest szansa na większy etat. Dziś dostałam skierowanie na badania

Stary 2012-11-12, 14:09   #2020
201609081836
Konto usunięte

Flofferek - pewnie zaleźy od miasta ale na cały zapewne najnizsza albo góra 1300 na ręke... Moźe dają jakieś premie od sprzedaźy.

Co do stopnia to teraz nie chcą dawać.
Wujek jakoś ok pół roku temu stawał na komisji i nie dostał a faktycznie jest chory.

Znalazłam ogłoszenie szuka kobiety do prac domowych z zakwaterowaniem buehehe
201609081836 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:09   #2021
tajkuna
BAN stały

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37572552]Twoja wada się nie kwalifikuje? Duża jest chyba z tego, co pamiętam...[/QUOTE]
Lekarz okulista na komisji mi powiedział, że nie po to miałam operację na oko, by dostać stopień umiarkowany, tylko po to by lepiej widzieć. No bo jak przed operacją czytałam na oko operowane 2 linijki z góry na tablicy, a teraz ok 5 ( tak, nie całą 5 linijką ostatnią przeczytałam )tzn , wg niego, że aż tak ślepa nie jestem by stopień dostać. W kartotece miał napisane ile czytam. Na komisję trzeba mieć kartotekę od lekarza okulisty oraz zaświadczenie od lekarza rodzinnego. Przynajmniej u nas, tak jest. Ja musiałam jeszcze od rodzinnego papier mieć.
Na sam koniec gbur lekarz dodał, przecież pani ślepa nie jest, bo pani widzi, to jakim prawem ma mieć Pani umiarkowany stopień niepełnosprawności. Wg niego gdybym całkiem nie widziała i z laską chodziła lub ktoś by mnie prowadził za rękę to wtedy, by mi się taki stopień należał.

Zastanawiam się jaki lekarz , w tym roku jest na komisji. Bo jak by był jakiś inny niż ten co mi nie dał stopnia, to wtedy można by stawać od nowa na komisji i załatwiać wszystkie dokumenty. Ale jak jest ten sam co był wcześniej, to szkoda zachodu. W dokumentach jest wszystko, więc nie da rady udawać przy nim całkowicie ślepej. Muszę się jako dowiedzieć, jaki okulista w tym roku jest na komisji.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:13
Stary 2012-11-12, 14:10   #2022
szakal165
Zakorzenienie

niv, dzięki, już zwątpiłam naprawdę. Chyba koleżanka ma rację- po prostu niemożliwe Bujam się z tymi cv 3,5 roku i guzik...
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:11   #2023
niv_
Zakorzenienie

Po operacji szansa na umiarkowany stopień jest niewielka. Trzeba mieć duże szczęście.
Stary 2012-11-12, 14:11   #2024
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Chciałam się pochwalić, że znalazłam pracę i też właśnie na pół etatu w sklepie odzieżowym. Później podobno jest szansa na większy etat. Dziś dostałam skierowanie na badania
To fajnie!
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:12   #2025
201609081836
Konto usunięte

Cytat:
Chciałam się pochwalić,e znalazłam pracę i też właśnie na pół etatu w sklepie odzieżowym. Później podobno jest szansa na większy etat. Dziś dostałam skierowanie na badania
O to super! Gratulejszyn
Stary 2012-11-12, 14:14   #2026
Myszka_83
Zakorzenienie

Dzięki

Stary 2012-11-12, 14:15   #2027
niv_
Zakorzenienie

Myszka - gratulacje.

Tajkuna - w komisji są specajliści? Nie lekarz orzecznik /taki ogólny od wszystkiego/

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:16
Stary 2012-11-12, 14:15   #2028
myboyismine
Zakorzenienie

Myszka gratulacje!

ja zaszalałam, dwa cv dzisiaj wysłałam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:20   #2029
201609081836
Konto usunięte

Szakal uda się,ze Staźem się udało,poradziłaś sobie i praca w końcu teź się znajdzie.

Mi to sie nawet nie chce liczyć ile miesięcy siedze.

Juź z 3 osoba stwierdziła źe powinnam iśc do prezydenta mojego miasta zapytač się o pracę

Posobno raz w tyg.przyjmuje i kilometrowa kolejka jest na polu stoją
Stary 2012-11-12, 14:25   #2030
Myszka_83
Zakorzenienie

sonnewampire w sumie dobry pomysł z tym prezydentem Ja kiedyś byłam w urzędzie miasta, tam gdzie urzęduje prezydent, ale tylko złożyłam dokumenty w sekretariacie na stażystę. Niestety nie było wolnych miejsc. Jakoś nie pomyślałam, żeby wbić do prezydenta i jego samego zapytać o pracę

Stary 2012-11-12, 14:27   #2031
!!&*Monia*&!!
Rozeznanie

Cytat:
Nie w tej co jest obóz pracy. W innej byłam. Mała firma rodzinna. W tej co jest obóz pracy robiłam miesiąc. Choć nie wiem , czy mówimy o tym samym obozie pracy i tej samej firmie. Ja robiłam w obozie, gdzie co 2 tyg zwalniają ludzi, ludzie do siebie boja się odezwać, jeden na drugiego donosi, szef przeklina na kasjerów itd. Co tydz jakieś ogłoszenie od nich jest. Dużo osób w tej firmie ma na lewo stopnie załatwiane, bo praca np magazyniera jest strasznie ciężka i gdyby ktoś naprawdę był mocno chory to przez 11 h dziennie by nie pracował tak ciężko fizycznie. Magazynierzy robili dziennie po 11 h. Czasami jeden dzień w tygodniu wolny. Tam nawet na wózku inwalidzkim chłopak robił i też dziennie 11 h pracował. Jak mi lekarka podbija do nich badania , to sama do mnie mówiła, że oni wykorzystują niepełnosprawnych jak mogą. Niektórzy pracodawcy potrafią dbać tylko o swój interes, nie ważne, że chory, ważne , że taki pracownik jest za darmo. Po miesiącu wróciły dziewczyny z wychowawczego z umiarkowanym stopniem i mi podziękowali, bo ja tego stopnia nie miałam. Jeszcze kadrowa główna mi powiedziała, że oni zwalniają pracowników jak mają taką zachciankę bez powodu. Kadrowa i prezes tej firmy to jedną ręka czy jak się to tam mówi.
.
Mi chodziło o TEK KART

Myszka
również gratuluję coraz więcej z nas znajduję pracę To dobra wiadomość

"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą"

" świata nie podbijesz"

Edytowane przez !!&*Monia*&!!
Czas edycji: 2012-11-12 o 14:32
!!&*Monia*&!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 14:38   #2032
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sonnewampire Pokaż wiadomość
Szakal uda się,ze Staźem się udało,poradziłaś sobie i praca w końcu teź się znajdzie.

Mi to sie nawet nie chce liczyć ile miesięcy siedze.

Juź z 3 osoba stwierdziła źe powinnam iśc do prezydenta mojego miasta zapytač się o pracę

Posobno raz w tyg.przyjmuje i kilometrowa kolejka jest na polu stoją
Ja raz byłam u obecnego burmistrza mojego miasta. Oczywiście, w sekretariacie skłamałam i powiedziałam, że idę w innej sprawie niż praca. W sprawach pracy nie przyjmuje . Jak już się dostałam, to usłyszałam, że żadnych przyjęć nie będzie tylko zwolnienia. Powiedział, mi ,że wszystkich pracowników przyjętych za czasów poprzedniej władzy będzie zwalniał. Tak zrobił. Mojej znajomej przyjętej za czasów poprzedniej władzy, nie przedłużył umowy. Dziewczyna starsza ode mnie i też bez pracy. Tyle, że ma męża Na ich miejsca wziął swoich. Więcej już u nie byłam.

W tamtym tygodniu wysłałam CV na stanowisku ds. obsługi klienta w jednej z firm świadczącej usługi :internet i kablówka. I cisza na razie. Na pierwszym miejscu w wymogach było doświadczenie w obsłudze klienta,więc pewnie tel od nich się nie odezwie.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez !!&*Monia*&!! Pokaż wiadomość
Mi chodziło o TEK KART

Myszka
również gratuluję coraz więcej z nas znajduję pracę To dobra wiadomość
A mi o inną firmę. W innej byłam dziś.
Stary 2012-11-12, 14:57   #2033
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz okulista na komisji mi powiedział, że nie po to miałam operację na oko, by dostać stopień umiarkowany, tylko po to by lepiej widzieć. No bo jak przed operacją czytałam na oko operowane 2 linijki z góry na tablicy, a teraz ok 5 ( tak, nie całą 5 linijką ostatnią przeczytałam )tzn , wg niego, że aż tak ślepa nie jestem by stopień dostać. W kartotece miał napisane ile czytam. Na komisję trzeba mieć kartotekę od lekarza okulisty oraz zaświadczenie od lekarza rodzinnego. Przynajmniej u nas, tak jest. Ja musiałam jeszcze od rodzinnego papier mieć.
Na sam koniec gbur lekarz dodał, przecież pani ślepa nie jest, bo pani widzi, to jakim prawem ma mieć Pani umiarkowany stopień niepełnosprawności. Wg niego gdybym całkiem nie widziała i z laską chodziła lub ktoś by mnie prowadził za rękę to wtedy, by mi się taki stopień należał.

Zastanawiam się jaki lekarz , w tym roku jest na komisji. Bo jak by był jakiś inny niż ten co mi nie dał stopnia, to wtedy można by stawać od nowa na komisji i załatwiać wszystkie dokumenty. Ale jak jest ten sam co był wcześniej, to szkoda zachodu. W dokumentach jest wszystko, więc nie da rady udawać przy nim całkowicie ślepej. Muszę się jako dowiedzieć, jaki okulista w tym roku jest na komisji.
Odwoływałaś się od tej decyzji do Wojewodzkiej Komisji ds orzekania o niepełnosprawności?
Odwoływać mozesz się zawsze, ba! Od decyzji Woj. komisji możesz odwołać się do sądu pracy i ubezp. społ. takie sprawy są zwolnione z kosztów sądowych.

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Po operacji szansa na umiarkowany stopień jest niewielka. Trzeba mieć duże szczęście.
Trzeba mieć odpowiednie schorzenie, i zarówno lekarz rodzinny jaki i specjalista musi to dobrze opisać w dokumentacji.
Dodatkowo liczy sie sytuacja życiowa, na komisji ds orzekania nie tylko orzeka lekarz, również psycholog oraz pracownik socjalny. Zawsze!

Cytat:
Myszka - gratulacje.

Tajkuna - w komisji są specajliści? Nie lekarz orzecznik /taki ogólny od wszystkiego/
Lekarz orzecznik - musi mieć conajmniej 5 lat stażu pracy, najcześciej jest to lekarz internista lub lekarz chorób wewnętrzynych.

Byłam dziś na rozmowie z doradcą zawodową, dowiedziałam się, że w mieście gdzie szukam pracy średnia czasu poszukiwania wynosi 8-9miesiący czyli za 2-3 miesiące znajdą pracę ;p

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:05   #2034
niv_
Zakorzenienie

Madzia, ja to wszystko wiem z własnego doświadczenia, ale po operacji zmieniono mi stopień argumentując tym, że " operacja była po to żebym była zdrowa ". Fakt, że miałam dwie operacje, mam ciągle problemy zdrowotne itd. się nie liczył. Nie mogę pracować w sklepie, czy w fabryce nawet denerwować się nie mogę. Podczas komisji nie małam rozmowy z psychologiem tylko pracownikiem socjalnym według kwestionariusza. Kiedyś lata temu, był psycholog aktulanie u mnie go nie ma. No chyba, że psychologiem była kobieta, która ciągle wychodziła z pokoju i nie zamieniła ze mną ani jednego słowa, ale w to wątpię.

Podobno średnio szuka się pracy okło roku. Zobaczymy, czy i umnie to się sprawdzi.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2012-11-12 o 15:09
Stary 2012-11-12, 15:06   #2035
201609081836
Konto usunięte

No widzisz mysza a niektórzy to mają glowę na karku

tajkuna ale to nie źebym pytała o pracę w urzędzie tylko tak ogólnie w moim mieście by coś załatwił

Podobno taki jeden był i mu załatwił fizyczną ale jak tam tyle ludzi czeka na audiencje to pewnie wyslucha pokiwa glową i tyle

niop co raz więcej pracujących oby tak dalej i kurde w tym ja w końcu niech będe hih.
Ja jestem nadal niewidzialna a raczej moje CV.
Ostatnio wyslałam nawet do spozywczaka z LM hehe chcięli list no to napisałam hah.
Stary 2012-11-12, 15:19   #2036
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Odwoływałaś się od tej decyzji do Wojewodzkiej Komisji ds orzekania o niepełnosprawności?
Odwoływać mozesz się zawsze, ba! Od decyzji Woj. komisji możesz odwołać się do sądu pracy i ubezp. społ. takie sprawy są zwolnione z kosztów sądowych.
Wiem o wojewódzkiej komisji. Bo dzięki wojewódzkiej komisji i odwołaniu mam lekki stopień. Tylko lekki dziś to za mało do pracy. Tam, gdzie miesiąc robiłam też patrzyli na to ,że mam lekki stopień , ale były osoby z umiarkowanym i mi podziękowali. Na lekki pracodawca ma mało zwrotu na pracownika .Od jakiegoś czasu słyszałam, że są mniejsze te kwoty z pfron. Wolą umiarkowany wszędzie, bo mają na tym większe zyski. Jakiś czas temu składałam przez pośrednika CV do jednej z firm na pracownika biurowego , miała obiecywaną pracę i nici. Pośrednik powiedział mi, że znalazła się osoba z umiarkowanym stopniem i zamiast mnie ją wzięli. W mieście 30 km dalej też jeden gościu, obiecywał mi pracę, pod warunkiem umiarkowanego stopnia. Dlatego też stawałam na tą komisję.
Wg mnie powinni ukrócić zwroty na pracowników z pfron i skończył by się ten cały cyrk ze stopniami. Ile ludzi na lewo ma stopnie załatwione to szkoda gadać. Zatrudniali by może wtedy pracodawcy normalnych ludzi, a nie tych ze stopniami.
Ja miałam w komisji okulistę. A przed okulistą przechodziłam rozmowę z doradcą zawodowym. Doradcą zawodowym na komisji była pani pracująca w up jako doradca zawodowy.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sonnewampire Pokaż wiadomość

tajkuna ale to nie źebym pytała o pracę w urzędzie tylko tak ogólnie w moim mieście by coś załatwił
Ja też pytałam o pracę tak ogólnie. Nie tylko w urzędzie. Sugerowałam mu oprócz pracy w urzędzie również inne prace. To powiedział mi, że on nic nie może zrobić w tej sprawie z jaką przyszłam i że, nie ma możliwości pomóc mi znaleźć prace. Jak on nie ma możliwości , to kto ją ma. Powinien dbać o miasto, jego rozwój oraz mieszkańców.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2012-11-12 o 15:21
Stary 2012-11-12, 15:21   #2037
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, ja to wszystko wiem z własnego doświadczenia, ale po operacji zmieniono mi stopień argumentując tym, że " operacja była po to żebym była zdrowa ". Fakt, że miałam dwie operacje, mam ciągle problemy zdrowotne itd. się nie liczył. Nie mogę pracować w sklepie, czy w fabryce nawet denerwować się nie mogę. Podczas komisji nie małam rozmowy z psychologiem tylko pracownikiem socjalnym według kwestionariusza. Kiedyś lata temu, był psycholog aktulanie u mnie go nie ma. No chyba, że psychologiem była kobieta, która ciągle wychodziła z pokoju i nie zamieniła ze mną ani jednego słowa, ale w to wątpię.

Podobno średnio szuka się pracy okło roku. Zobaczymy, czy i umnie to się sprawdzi.
Rozumiem, w zeszłym roku psycholog był. Na pewno to zależy od specyfiki choroby i czy operacja rokuje szanse na lepsze funkcjonowanie czy jest niezbędna by ratować życie i zdrowie. Jeżeli rokuje i takie sa założenie to tak jak w Twoim przypadku obniżają stopień, lub w ogóle go nie dają.

Cytat:
Wiem o wojewódzkiej komisji. Bo dzięki wojewódzkiej komisji i odwołaniu mam lekki stopień. Tylko lekki dziś to za mało do pracy. Tam, gdzie miesiąc robiłam też patrzyli na to ,że mam lekki stopień , ale były osoby z umiarkowanym i mi podziękowali. Na lekki pracodawca ma mało zwrotu na pracownika .Od jakiegoś czasu słyszałam, że są mniejsze te kwoty z pfron. Wolą umiarkowany wszędzie, bo mają na tym większe zyski. Jakiś czas temu składałam przez pośrednika CV do jednej z firm na pracownika biurowego , miała obiecywaną pracę i nici. Pośrednik powiedział mi, że znalazła się osoba z umiarkowanym stopniem i zamiast mnie ją wzięli. W mieście 30 km dalej też jeden gościu, obiecywał mi pracę, pod warunkiem umiarkowanego stopnia. Dlatego też stawałam na tą komisję.
Wg mnie powinni ukrócić zwroty na pracowników z pfron i skończył by się ten cały cyrk ze stopniami. Ile ludzi na lewo ma stopnie załatwione to szkoda gadać. Zatrudniali by może wtedy pracodawcy normalnych ludzi, a nie tych ze stopniami.
Ja miałam w komisji okulistę. A przed okulistą przechodziłam rozmowę z doradcą zawodowym. Doradcą zawodowym na komisji była pani pracująca w up jako doradca zawodowy.
Nie ma żadnych zwrotów!!! Trzymaj się ścisłości wyrażeń Tajkuna na litość boską!!! To jest dofinansowanie do stanowiska pracy dla osoby niepełnosprawnej! I PFRON opłaca składki na ZUS - częściowo. Ty mylisz pojęcie i wkładasz wszystko do jednego worka

A moim zdaniem nie, wiesz ile niepełnosprawnych ludzi (naprawdę niepełnosprawnych, a nie z lewym orzeczeniem) ma tylko i wyłącznie dzięki temu pracę. Chcesz jeszcze większego bezrobocia i konkurencji na rynku pracy

Sophia Loren
Stary 2012-11-12, 15:24   #2038
pepsikolakokakola
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]
Mi się wydaje,że jak na rozmowach mówią do nas zdanie " zadzwonimy do wybranej osoby np za tydz" tzn , że do nas nie zadzwonią. Gdy mówią co innego na koniec rozmowy kwalifikacyjnej to jest szansa, że faktycznie zadzwonią.
a co maja mowic jak za toba jest jeszcze 20 chetnych?
mi tez tak mowili i dzwonili, ze mnie przyjmuja.
pepsikolakokakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:26   #2039
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
ja zarabiałam na stoisku z rajstopami w galerii handlowej 6 zł netto w 2006 roku

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
hurra!!!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:27   #2040
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pepsikolakokakola Pokaż wiadomość
a co maja mowic jak za toba jest jeszcze 20 chetnych?
mi tez tak mowili i dzwonili, ze mnie przyjmuja.
Powiało optymizmem
pepsikokakakola chociaz czasem mam odmienne poglądy niż Ty to lubię Twoje posty

Dobra siadam do ang! TŻ ściągnął mi z chomika program do nauki prof Henry słownictwo 1,2 i 3,4 zacznę od tego 1,2 chociaz pewnie łatwe jest, ale tak w ramach powtorki i utrwalenia

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości