|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yves Rocher - promocje, oferty, nowości - cz. V
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, kojarzycie jak to było z prezentem z tej oferty, skoro w pierwszym poście jest napisane, ze SE jako prezent, a przy zamawianiu przez net okazuje się, że jednak nie? przy okazji witam zacne grono maniaków ofert yr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamówiłam z oferty dla przyjaciółki pyb2mm12 dołączonej do październikowej oferty urodzinowej (jest w pierwszym poście), tak mi zależało na Elixirze EDP. Zamówiłam kosmetyki za 20 zł z groszem do tego wysyłka 9,90 i jako gratis będę mieć 30 ml EDP oraz fioletową kosmetyczkę ![]() A poniżej fotka moich zakupów i łupów ![]() Jak tak dalej pójdzie to mnie TŻ spakuje razem z tymi kosmetykami i wyśle na jakiś odwyk ![]() Ale po tych dwóch paczkach, na które czekam BASTA, zresztą myślę, ze to taka początkowa faza euforii i fascynacji.
![]() |
#1746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ile wydałaś na te paczuchy? Ja czekam na moje z niecierpliwością, za godzinkę powinien już listonosz przynieść conajmniej jedną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też czekam na dwie paczuszki, mam nadzieję, że obydwie dojdą, bo jedna na przyjaciółkę z vanille noir jest odrobinę naciągana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie ceny YR też wydaja mi się dużo zawyżone względem jakości, ale po to jest ten wątek ![]() Obecnie czekam napaczkę z gratisową 30-tką MdB ![]() Mam nadzieję że dziś listonosz zawita...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-11-12 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Heh, wydalam tylko ok 114 zł, masakra w porównaniu do prezentów ![]() Jeszcze dwie przyjdą paczki w tym tygodniu i na razie sobie muszę dać spokój bo ![]() Zamówiłam ostatnio żel oczyszczający z Pure System - zobaczymy czy się sprawdzi na mojej buźce. No właśnie, wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy, dobrze że Was znalazłam.
http://b1.lilypie.com/dqyTp1/.png%5B/img%5D Edytowane przez ewelciaz Czas edycji: 2012-11-12 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Raczkowanie
|
No i listowy przybył do mnie, zapłaciłem 82,22. Paczuszka z oferty październikowej urodzinowej.
Zamówione szampony, pastylki i żele, a w gratisie SE 50ml plus podkład samodopasowujący plus 2 wisiory, błyszczyk, żel i strój kąpielowy ![]() Te zapachy żeli malwa i olejek arganowy tak średnio pachną, kakao też taki mało wyrazisty. Będą na świąteczne prezenty ![]() W drugiej paczce przyleciał serum vegetal. W tym tygodniu jeszcze jedna paczuszka z VN 30ml jako gratis na przyjaciela ![]() ![]() Edytowane przez gorillaz Czas edycji: 2012-11-12 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne zakupy, tylko czy żelu po prawej nie jest za mało w butelce? No chyba, że już zdążyłaś go wypróbować ![]() Ja w weekend byłam w sklepie YR by powąchać wkrótce wycofywane zapachy. Wcześniej byłam przekonana, że chcę Cocoona, ale zmieniłam zdanie: czuję ziemię z kwiatów doniczkowych, jednak nie dla mnie. A szkoda, bo inne nuty w porządku. Moja wielką miłością jest Souffle, która nie cieszyła się chyba wielkim powodzeniem, a to zdecydowanie mój zapach. Sprawdziłam też, czy zielona herbata jest fajna i inna niż ta od Elizabeth Arden. No fajna, ale nie inna. Dam sobie spokój, bo od EA mam parę wersji: podstawową, pikantną, letnią...itd. Iris Noir to dla mnie porażka, jeszcze ciut stęchlizny i mamy prawie Chanel No 5, brrr... Przetestowałam też męskie zapachy z uwagi na zbliżającą się Gwiazdkę, ale poza Evidence to nic ciekawego. A o Hoggarze tyle się naczytałam dobrego... W sklepie można już testować zapach jabłkowy. Miałam co do niego duże oczekiwania, ale to po prostu banalne jabłuszko, nic więcej nie czuję. Gdzie ten karmel? Kurcze, wyszło, że tylko narzekam ![]() ![]() Co do tajemniczego kodu s1632 - na stronie YR chyba nie ma takiego zestawu (bo s na początku sugeruje zestaw), ale wzięłam ze sklepu ulotkę z zestawami prezentowymi i są tam też inne niż na stronie czy w ofercie wysyłkowej, np. - So Elixir Purple edp 30 ml, edp 5 ml. żel pod prysznic 50 ml. za 109 zł - Cure solutions krem 24h i roll-on za 135 zł - Anti Global krem na dzień i pod oczy za 175 zł - Serum Vegetal krem 50 ml i wypełniacz zmarszczek 14 ml za 139 zł - Ovale Lifting krem na dizen i na noc za 159,90 zł - Riche creme na dzień i na noc za 169,9 zł - Evidence Homme woda 75 ml i szampon-żel 75 ml za 109 zł Wszystko zielony punkt, dostępne 16.11 - 24.12 Kodów oczywiście nie ma, ale może to coś z tego? Chociaż cenowo nic idealnie nie pasuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam dług post i czeka u moderatora... Dlaczego czasem tak jest, a czasem nie? Nie wiecie? Mam nadzieję, że chociaż wstawią go na koniec a nie gdzieś w środku wątku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super! A ten szampon Hammelis jak sie sprawuje? Moje włosy się przetłuszczają bardzo, szukam czegoś co ograniczy ten problem, jak na razie nic nie zdaje egzaminu. A te wisiorki i korale to się chyba od dłuższego czasu nie zmieniły, bo moja znajoma od dawna się w nich pokazuje w pracy. Mogliby coś wymyślić nowego. Mało kreatywni są. W ogóle, jako gratis w moim przypadku najlepiej widziane są kosmetyki. Weźmy np. ofertę dla przyjaciółki, nawet jak się uda kogoś namówić ze znajomych to jak to wygląda. Ja jako polecająca dostaję jakieś perfumy lub inny wartościowy kosmetyk a moja koleżanka na powitanie dostaje torby lub kosmetyczkę. Słabe te prezenty dla przyjaciółki.
http://b1.lilypie.com/dqyTp1/.png%5B/img%5D Edytowane przez ewelciaz Czas edycji: 2012-11-12 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Przyczajenie
|
Z góry przepraszam za swoje głupie pytanie, ale czy mogłybyście łopatologicznie, krok po kroku wytłumaczyć jak zamówić coś z oferty z zaproszeniem przyjaciółki?
Co może wybrać przyjaciółka, a co ja mogę wziąć jako prezent? Dzwoniła do mnie pani z YR, ale powiedziała, że przyjaciółka musi koniecznie wziąć jakiś zestaw za 79 zł, a z tego co przeczytałam to prezent dla zapraszającego jest od 19 zł i sama już nie wiem o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzwonisz sama do nich i mówisz, że chciałaś zaprosić przyjaciółkę korzystając z oferty, i tu np. podajesz numer oferty dla przyjaciółki (patrz pierwszy post tego wątku) która Cie interesuje. Każda oferta ma trochę inne gratisy tak więc sobie zerknij na skany, która Cię interesuje. Podajesz dane przyjaciółki, i zamawiasz dla niej kosmetyki. Minimalna wartość to 19 zł ale wtedy koszty wysyłki są większe i wynoszą ok 20 zł, lepiejwięc zamówić za ponad 20 zł, choćby 20 z groszem i wtedy za przesyłkę zapłacisz tylko 9,90 zł. Za zamówienie powyżej 39 zł masz dodatkowy prezent niespodziankę a za zamówienie o wartości powyżej 70 zł masz wysyłkę całkiem gratis. Następnie w zależności od numeru oferty wybierasz prezent dla siebie-może to być prezent sugerowany w ofercie lub możesz sama wybrać prezent z Cennika do określonej kwoty-wszystko zależy jaką ofertę wybrałaś i na niej piszą warunki. Przyjaciółka dostaje całą paczkę na swój adres tj. to co zamówiła+prezent który ty wybrałaś dla siebie+prezent dla niej który jest narzucony w danej ofercie i nie można tu wybrzydzać (przeważnie torby jakieś albo kosmetyczka). Mam nadzieje że coś z tego mojego bełkotu zrozumiesz ![]() A ta cena 79 zł za minimalne zamówienie to jakaś pomyłka. Za zamówienie o wartości 70 zł to masz wysyłkę gratis.
http://b1.lilypie.com/dqyTp1/.png%5B/img%5D Edytowane przez ewelciaz Czas edycji: 2012-11-12 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Przyczajenie
|
ewelciaz bardzo dziękuję, teraz już wszystko wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posty nowych osób (chyba 5 pierwszych) są sprawdzane przez moderatorów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Rozeznanie
|
To kilka mniejszych paczek jest. Kilku członków mojej rodzinki się zapisało ostatnio
![]() A ta buteleczka to nie miniaturka, to 30 ml Moment de Bonheur - flakonik faktycznie wygląda na bardzo malutki, ale jest taki zgrabniutki i śliczny ![]() Dla niego samego warto zrobić zamówienie "dla nowych" i mieć go w kolekcji. Nie ma za co. Ja się tu dopiero uczę co i jak ale z tego akurat korzystałam w ostatnich dniach wiec mam obcykaną sprawę ![]() Ala_73 mam te same spostrzeżenia co ty. Napaliłam się na Hoggara dla TŻ, dobrze że wdepnęliśmy do stacjonarki. W ogóle mi się nie podoba. Tylko Evidence Green nam trochę przypadł do gustu, lecz taki nietrwały niestety. Żel kawowy jest już w użyciu, stąd ten ubytek. Mnie samej nie przypadł do gustu jako zapach kąpielowy, używa namiętnie TŻ. Zel Jabłko w karmelu pewnie trafi do kogoś w prezencie, karmelu tam mało a i jabłko jakieś takie rozwodnione. Co do zapachów damskich. Z tych co mam wszystkie są ok, i to wszystko. Zużyję do pracy. No może So Elixir jest leszy niż OK, ale też nie powala na kolana. Jak na razie jestem bardzo zadowolona z kremu Cure Solutions i kremu do rąk. Podsumowując,gdyby nie te gratisy do zamówień pewnie moja przygoda z Yves Rocher szybko by się skończyła, kto wie czy by się nawet nie rozpoczęła. Jestem wierna kilku firmom od dawna i na razie konkurencji dla nich nie widzę. Ale czasem pewnie się skuszę na coś z YR.
http://b1.lilypie.com/dqyTp1/.png%5B/img%5D Edytowane przez ewelciaz Czas edycji: 2012-11-12 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Raczkowanie
|
Co do kosmetyków YR to ja jestem bardzo zadowolony z balsamów z serii PN, moje kobietki z kremów, żeli i peelingów. Co do zapachów to rzeczywiście ich trwałość nie raz pozostawia wiele do życzenia, lecz ja zawsze usprawiedliwiam ich tym że są to kosmetyki naturalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja się zawiodłam na PN. Na razie tylko miałam w rękach dwa żele pod prysznic, malina i to jabłko w karmelu oraz mleczka waniliowe i malinowe. Wanilia długo i dość fajnie pachnie w tym mleczku tak ze to na plus. Reszta taka sobie. Z BBW przegrywają sromotnie. Jeszcze mnie kusi peeling z PN Oliwkowy. Może zakupie niebawem. No i seria lawendowa do stóp brzmi świetnie. Zobaczymy.
![]() |
#1761 |
Raczkowanie
|
Raczej kosmetyki roślinne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę być źle zrozumiana: oceniłam tylko ostatnio wąchane wody, a tak ogólnie to z YR znamy się tak ok.10-13 lat, więc jestem "starą", choć niekoniecznie wierną klientką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Wtajemniczenie
|
To ten krem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-pod-oczy.html Podczas używania nie miałam żadnych zastrzeżeń, bo ja generalnie nigdy nie wierzę w obietnice producenta i kosmetyki stosuję tylko dla komfortu psycho-fizycznego i spokoju sumienia. Wydawało się, że ten krem mi nie szkodzi. Ale ciągle miałam bardzo przekrwione, zmęczone oczy. Gdy je zamykałam to była taka ulga, jak sen podczas choroby, wiecie o co mi chodzi? Jako, że studiowałam i non stop zarywałam noce (spałam 4-5 h na dobę, teraz zresztą też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Rozeznanie
|
A te Flowerparty kojarzy Ci się dla porównia z jakimś innym zapachem? Ciekawa ich jestem bardzo tego zapachu a nie miałam okazji powąchać.
#1767 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam Flowerparty, ale nie pamiętam, jak pachnie. Ale podobno jak Amor Amor Delight Cacharel i Hippie Chic True Religion
http://www.fragrantica.com/perfume/Y...arty-8036.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O, dzięki, jak ja mogłam o fragrantice zapomnieć. Teraz mi się rozjaśniło. Tak mi si coś nasuwało podobieństwo do sezonówek Escady, na lata mogą być takie owocóweczki kompocikowe. Pewnie się skuszę niebawem ![]() A ma ktoś ten peeling PN oliwkowy, ciekawa jestem jaka ma zdzieralność, czy ma dużo tych drobinek peeligujących? Lubię takie bogate zdzieracze. Ehh, coś mi się zdaje ze jak będę w środę wracać ze szkolenia to zahaczę o sklep dla testów, o ile mi czas pozwoli. A jeszcze pytanie dot. serii lawendowej do stóp, ciekawi mnie różnica pomiędzy krem odżywiającym a balsamem regeneracyjnym, bo w cenie różnica dość miażdżąca. Warto sięgać po ten droższy, jaka jest wasza opinia?
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
A moja paczucha mknie do mnie
![]() Wybrałam jako prezent w końcu kubki, ale strasznie mnie ciekawi niespodzianka po zmianie kodu. Jak ktoś już dostanie to proszę podzielcie się. Życzę wszystkim miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.