|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam jakiś mega szans na całkowity powrót do zdrowia już zawsze będę musiała na siebie uważać. Lepiej nie będzie. Mam sporo różnych przecwiskazań choć wydaje się, że jestem całkowicie zdrowa tzn. nie widać, że mam problemy ze zdrowiem. Wysłałam dziś 4 CV.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-12 o 15:31 |
|
|
|
|
#2043 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37574589]no to ja bez okularów nie widzę już 2 linijki:P[/QUOTE]
Tam gdzie ja jeżdżę czyta się z lustra podświetlanego linijki i z bliskiej odległości. Każda kolejna linijka jest podświetlana na kolor. Tak jak by na lustrze wypisał litery i je podświetlił na pomarańcz czy zieleń. Nie czyta się z tablicy biało -czarnej jak u innych okulistów i z daleka bardzo. Z tablicy zwykłej nawet podświetlanej gorzej się czyta. A i jak jeździłam częściej do nich, to dwie pierwsze linijki znałam już na pamięć. Można tego na pamięć się nauczyć hehe . Piąta linijka np kończy sie literami N i H.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-12 o 15:41 |
|
|
|
#2044 | |
|
Konto usunięte
|
Ja na kolorze jeszcze gorzej widzę, w ogóle nocą nie powinnam jeździć autem bo sieję postrach na ulicach
Tak jak zdejmę, to generalnie pół metra i wsio się rozmazuje. A praca przy kompie. Eh---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
|
#2046 |
|
Konto usunięte
|
A ja ładne okrągłe a moźe jajowate zero.
Tak piszecie o jeździe autem...dawno nie prowadziłam a akurat dzisiaj musiałam i co nie widzę znaków jak juź dojeźdźam to dopiero wiem jaki. A tak na wyczucie po kolorach kojarze bo w sumie u mnie w mieście malo znaków a racej często się powtarzają ![]() ale juź w piątek ide ... heh u mnie jak była kampania to obiecywał m.in rozwój miasta nowe miejsca pracy. Jest juź któryś rok z kolei na stołku i jest gorzej niź było.To co zostało niedawno otwarte...to jeszcze za casów poprzedniego prezydenta. Wszystkie albo większośc prac ruszyła za jego kadencji. Nie ma jak ociecanki cacanki a łupim ludziom radość
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37575282]
oszukiwanie samej siebie [/QUOTE]dokładnie... Sam sobie człowiek szkodzi. Ja zawsze na badaniu wzroku mimo że widziałam kontury jakichś liter to mówiłam zgodnie z prawdą że po kształcie wiem jaka to litera ale widzę ją bardzo niewyraźnie. Wydrukowałam sobie kilka rozdziałów książki do gramatyki angielskiej i kilka rozdziałów z książki do słownictwa i po listeningu (hehe, oglądnę jeden odcinek Beauty and the Beast) zmykam coś się pouczyć ![]() Jak to dobrze mieć znowu sprawną drukarkę ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() Jak i pracodawca fajny to może do podstawy dorzuci jakąś premię od utargu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
), ale najgorzej jak widzę coś na drodze i nie wiem co to. Wtedy zaczynam się denerwować bo nie wiem czy to jakiś kot/pies leży czy reklamówka z czymś czy może wyrzucony większy papierek albo gazeta Tusia, masz jakąś książkę do hiszpańskiego na kursie? Będę się uczyć hiszpańskiego Podobno De pe a pa jest dobra Może do tego repetytorium Wagros?
|
|||
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o jazdę samochodem to nie przepadam za jazdą nocą. I to nie z powodu wzroku tylko nieodpowiedzialnych pieszych i rowerzystów. Ubierze taki czarną kurtkę, zero jakiegokolwiek odblasku, do tego idzie niezgodnie z przepisami plus pobocze nie oświetlone (w ramach miejskich oszczędności) i o wypadek nie trudno... Już nie raz w ostatniej chwili kogoś zobaczyłam...
No i często brawura niektórych kierowców woła o pomstę do nieba. Jadąc ostatnio autostradą Kraków-Katowice mój tata postanowił sprawdzić jaką prędkość osiągnie nasz samochód. Wyobraźcie sobie ile na liczniku miał kierowca samochodu który nas (140 km/h) wyprzedził i po kilkunastu sekundach już nawet jego tyłu nie widzieliśmy... |
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawości sprawdziłam stare umowy i wynika, że mamy minimum.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-12 o 17:03 |
|
|
|
|
#2051 |
|
Konto usunięte
|
Heh słonecznikowa z tą reklamówka mam podobnie
![]() Ogólnie coś tam widze tylko nie wiem co...czy to ktoś lub coś realny czy tylko ni się wydaje ![]() Ja to uwielbiałam na jazdach jak jechaliśmy na plac wtedy mogłam ponad stówe jechać a ograniczenie było heh a I pozwalał a na zakręcie hamulec i ledwo dawałam rade wykręcić kierownicą![]() A mi w końcu nikt nie zapodał fiszek wszyscy trzymają wiedzę dla siebie czy jak,
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-11-12 o 16:54 |
|
|
|
#2052 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Nie polecam, bo są po prostu drogie i merytorycznie też mi się nie podoba ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Mnie natomiast prędkości nie straszą, bo 140km to akurat dla mnie mało. Tzn to duża prędkość, ale mam o wiele silniejszy silnik, więc jestem przyzwyczajona do takich prędkości ale o dziwo, są i tacy co jeszcze nas wyprzedają Tylko najgorsze, że to ktoś kto ma auto od taty, 20 lat na karku i kolegów podpitych z tyłu![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37576446]
Jeśli to nie jest umowa o pracę to chyba może być mniej niż minimum [/QUOTE]Nie wiem pewnie tak. zlecenia i inne pierdoły.Chodziło mi u moje stare umowy, to były normalne umowy o pracę /pełen etat, świadectwo pracy itd./ tyle, że na zastęsptwo i na czas określony. Sprawdziłam i wynika, że w takiej sytuacji ma się minimum. Przynjamniej tak wynika z moich umów i minmialnego wynagrodzenia / sprawdziłam w necie/ jakie było płacone w latach gdy pracowałam na tego rodzaju umowach.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-12 o 17:14 |
|
|
|
#2054 |
|
BAN stały
|
Wściekłam się.
Ojciec wyżalił się do sąsiadki, że mu mama kasy na ratę nie dała. Sąsiadka powtórzyła mamie a mama mnie. Narobił długów pod naszą nie wiedzę to niech sam spłaca. Liczył cwaniak, że ja z mamą za niego długi spłacimy. Z tego wynika, że nie ma w tym miesiącu na kredyt. Jak przyszłam do domu z miasta, to gdzieś wychodził. Twierdził, że jedzie do jakiegoś gościa załatwiać sobie prace jako stróż. Na stróżowanie często chcą osoby w jego wieku. Ale z tego, co wnioskuje pojechał do ciotki pożyczyć sobie kasę na ratę . Tylko z czego odda pytanie Obym się jednak myliła i szukał faktycznie sobie pracy jako stróż. Znów mu się dostanie ode mnie jak tylko wróci Idę umyć włosy, żeby mi jeszcze co podeschły zanim użyje do nich suszarki. A wracając to tematu wysłałam dziś jak dobrze pamiętam ze 3 CV na sprzedawcę do Rzeszowa. W piętek czy sobotę wysłałam jedno do mnie. Oby się tylko odezwali. ![]() Usłyszałam dziś w radio fajną starą piosenkę. Znalazłam ją potem na you tube i znając mnie będę ją kilka dni na okrągło słuchać. Aż do znudzenia. Tak na poprawę humoru. Chociaż ona chyba nie należy do kategorii tych wesołych całkiem hehe Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-12 o 17:44 |
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37576446]
Ja mam taką http://www.nowela.pl/seria/nuevo-avance-1-4. Nie polecam, bo są po prostu drogie i merytorycznie też mi się nie podoba De pe a pa ma dołączoną płytę
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
dawno nie pisałam Widziałam, że poruszyłyście temat studiów magisterskich, ja jestem w trakcie ich robienia (pieniądze na ich finansowanie posiadam, ze stypendiów, które zbierałam przez 3 lata) .Zasugerowany wyjazd odpada pisałam wcześniej czemu, a mój TŻ ma podpisaną umowę o prace, nie miałby mi kto pożyczyć $ na taki start w Warszawie.Pewnie się zastanawiacie po co robię te studia magisterskie? -Otóż dzięki nim mogę zdobyć nową specjalność =np. doradztwo zawodowe, opiekuńczo-wychowawcze, resocjalizacja itp+ nowe uprawnienia do wykonywania zawodu. Mam pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną i teraz chciałabym zrobić sobie np.doradztwo zawodowe - Pogłębiam wiedzę+ praktyka ( moja uczelnia ma podpisaną jakaś umowę z różnymi instytucjami ok.20 w ramach programu europejskiego EFS) liczę na jakieś szanse znalezienia pracy. Na studiach licencjackich nie raz trzeba było błagać o przyjęcie na praktyki - może to się wydać głupie, ale marze (nie licząc nauczania w szkole) też o zrobieniu doktoratu i wykładaniu na uczelni wyższej, ale muszę nauczyć się języka angielskiego w stopniu komunikatywnym) - można poznać wielu ciekawych ludzi, którzy pracują w różnych branżach (muszę się popytać koleżanek czy nic nie wiedzą o jakiejś ofercie pracy ) np. Pani z ośrodka opiekuńczo-wychowawczego, Pani ze świetlicy itp. Jeszcze nie miałam możliwości dobrze poznać ![]() Dzień miałam zajęty dziećmi siostry, i jakoś nie miałam czasu na szukanie oferty i wysyłanie CV. Przepraszam za błędy ,ale się śpieszyłam - trzeba robić obiad TŻowi Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2012-11-12 o 18:01 |
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takich przypadkach to najlepiej do inspekcji pracy sobie na infolinię zadzwonić. Cytat:
![]() Na necie jak wpiszesz w google to powinny ci wyskoczyć i strony i programy do robienia fiszek
|
||
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
Tusia Choji dziękuje za odp
![]() Wiem źe lepiej samemu ale trudno tak ebrać wszystko do kupy...waźne słówka a tak w takiej "ksiąźce" są kategoriami pewnie a z tego co patrzyłam na allegro to ceny bardzo się róźnią dlatego nie wiem na którą watro wydać kase. Ale nic przeglądne link i moźe coś znajde z tego na alle. A programy w sumie dobry pomysł:p Z tym słoikiem Triette teź. Ostatnio znalazłam rozmówki w piwnicy z bodajźe 60 roku niektóre słówka to heh takie starodawne ale ogólnie faje są.
|
|
|
|
#2059 | |||||
|
Zakręcony Chochlik
|
Było bardzo fajnie. Tak naprawdę dużo dało to, ze ludzie byli serdeczni.Jest sporo pracy, zwłaszcza na dziale książek czy płyt. Ciągle jakieś nowości, które wpierw musisz przyjąć na stan a potem rozpakować. Książki niestety są dość ciężkie. Często zmienia się ekspozycja czy np. lista bestselletów (to pryszcz, ale trzeba pilnować). Praca na kasie też jest prosta. Tak naprawdę to w niecały miesiąc można się wszystkiego nauczyć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
W którymś miejscu mają audycje do ściągnięcia
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2012-11-12 o 19:00 |
|||||
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
No poki co nie mam, ale mam swoje lata i moim marzeniem nie jest praca na stoisku z bizuteria. Zdaje sobie sprawe, ze ciezko jest z praca, ale tez nie po to wyjezdzalam do innego miasta, by od razu isc do sklepu. A jak pojde na pelny etat to niestety nie bedzie mozliwosci pojsc na rozmowe. Nawet nie wiem, czy bym wziela te prace, jakby mnie zechcieli
jutro okaze sie co i jak.
|
|
|
|
#2061 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cześć dziewczyny!
Jestem po pierwszym dniu pracy. Wrażenia mieszane, bo nie było kobiety z którą mam współpracować i tak trochę się nudziłam, ale szefowa starała się organizowac mi czas podsyłając zadania do rozwiązania z angielskiego od swojej córki no, ale to się wytnie mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej... O tyle dobrze, że zostałam oprowadzona po firmie, zobaczyłam produkcję herbaty itp.
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Khloe e no to nie bylo zle
ciekawa musiala byc ta cala produkcja herbaty.
|
|
|
|
#2063 | |||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja po skończeniu licencjata podjęłam decyzję, że nie będę robić mgr. Na pewno nie w bliskej przyszłości. Dlaczego tak? ano po I nie mam za bardzo kasy, ponadto teraz wszyscy mają mgr i stwierdziłam, że lepiej pogłębiać doświaczenie nawet kosztem mgr, a poza tym jak zaczęłam być studentką to studia mgr zwyczajnie straciły dla mnie 'urok" czemu tak? ano przekonałam się, że to po prostu chodzenie na zajęcia+ w 100% powielanie wiedzy innych i praca odtwórcza jaką jest ta durna praca mgr, która nie wnosi nic ani w moją edukację, ani nie jest użyteczna dla uczelni to zwyczajnie bezmyślne przepisywanie książek w taki sposób, by nie być złapanym na plagiacie. No w sumie to też trzeba umieć ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
ogólnie nie jestem entuzjastką herbat, ale normalnie się zakochałam ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
ale Ci zazdroszczę tych włosów
|
|
#2064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym przepisywaniem, to też prawda- chociaż ostatnio na mojej uczelni wprowadzili prace kontrolne oparte jedynie na własnych doświadczeniach zawodowy, które można zastosować w praktyce. Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2012-11-12 o 19:13 |
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie. szczerze powiedziawszy nie planuję raczej mgr. Wolę pójść na jakiś certyfikowany kurs który znacznie więcej mi da. Czy samemu sobie kupić książkę i doczytać. A to czego nie rozumiem w 99% przypadków przecież wyjaśni internet... |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pupdrawsko.pl/klient/oferta/1656.html co myślicie?
Dodam, że rok temu byłam tam bo również ogłaszali się... |
|
|
|
#2067 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
niektóre uczelnie wprowadzają zamiast pracy lic egzamin licencjacki -masz chyba 100 pytań i musisz się nauczyć i losujesz ileś tam ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
prawda ja zdecydowałam się na studia podyplomowe- uważam, ze to lepsza perspektywa- tylko i wyłącznie potrzebna wiedza, i zjazdy raz w miesiącu co dla mnie też jest ważne
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiem, jak jest na rynku- nie mam ani doswiadczenia (prócz tego nikłego, jakie "mam") ani wykształcenia. Nie wiem, czy się śmiać czy płakać. Dziś patrzę na necie, a tam ogłoszenie, na które aplikowałam rok temu. W tej samej firmie, byłam tam raz, miała być rzekomo rozmowa w j.niemieckim a szefowa "była zajęta a cv przekażemy" |
|
|
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=khloe;37579427]niektóre uczelnie wprowadzają zamiast pracy lic egzamin licencjacki -masz chyba 100 pytań i musisz się nauczyć i losujesz ileś tam
[COLOR="Silver"]prawda, bo sama byłam tym królikiem doświadczalnym tylko, że pytania ograniczały się w standardzie 47 pytań Koleżanki wiecie może coś o tych kursach z Urzędu pracy, chodzi mi w sensie jak to wygląda praktycznie? |
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Szakal, ile masz lat?
Dziewczyny, może któraś wie - jeżeli jestem zaresjestrowana w UP w danej gminie to mogę korzystać tylko z kursów organizowanych na terenie gminy, czy też tych organizowanych przez WUP w innych gminach?
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-12 o 19:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Nie mam jakiś mega szans na całkowity powrót do zdrowia już zawsze będę musiała na siebie uważać. Lepiej nie będzie. Mam sporo różnych przecwiskazań choć wydaje się, że jestem całkowicie zdrowa tzn. nie widać, że mam problemy ze zdrowiem.

Może do tego repetytorium Wagros? 
Tylko najgorsze, że to ktoś kto ma auto od taty, 20 lat na karku i kolegów podpitych z tyłu
Obym się jednak myliła i szukał faktycznie sobie pracy jako stróż.
Znów mu się dostanie ode mnie jak tylko wróci