![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy III :)
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Nie mogłam się zabrać, bo pojechał samochodem z trzema osobami z biura na jakies spotkanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Uliczki w moim mieście już przystrojone w lampki, girlandy, choineczki - ale lampki jeszcze nie świecą się wieczorami. Wystawy i sklepy pękają w bombkach i innych cudach.
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-gurkensticks tak 6 czy 7 (jak ktos lubi to wiecej mozna dodac) -czerwona cebula 2 -ogorek zwykly 2 -kartofle ugotowane w mundurkach 5-6 -jablka 3 -majonez sloiczek prawie -przprawy. a i do salatki dobrze jest dodac kilka lyzek tej zalewy z ogorkow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Konto usunięte
|
A ja sie znow bede chwalic. Oddalam pierwszy raz krew. za trzy miesiace znow jade do Uni ;o)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, ja też muszę wymaziać się tymi badylkami od DKMS, bo mam już je od dwóch miesięcy w PL, może i ja się komuś przydam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Konto usunięte
|
Universität albo Uni Klinik, bo to wszystko w tynm samym plycu. Studenci i szpital. matko ile tam tych wszystkich budnykow jest. I co sie kogo pytalam to nie za bardzo wiedzieli gdzie i jak i odpowiedz, ze ja tu juz rok stidiuje i ciagle sie gubie i nie umie znalesc danego budynku. Katastrofa, ale znalazlam , krew oddalam i za 3 m-ce moge przyjsc znow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
Witam i pozdrawiam z okolic Mainz
![]()
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kartoffelsalat to nam nawet smakuje ta z Aldika... tylko ze my sobie ja podgrzewamy i jemy do mielonego i ogoreczkow ![]() ![]() dzisiaj po szkole znowu wyladowalam w DMie i faktycznie przecena -50% na wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogole to stoje przy kasie i czekam w kolejce, a jakas taka laska w moim wieku ryje sie przede mnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hejo Cytat:
i dobrze ze pyskata sie robic bo czasami ludzie straszni |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i bardzo dobrze, ja nie lubię jak ludzie wchodzą w koleje i udają, że wszystko OK, a wystarczy zapytać, może komuś się spieszy, albo nie wiem, pali się dom... Ot czysta kultura ![]() Podziwiam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedzialek o tej porze poce sie juz na egzaminie DTZ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
kurde straszne u was castingi na ten kurs wrrr...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
in the dark of night
|
a daj spokój, mama już mnie nawet nie pyta, bo wie jak bardzo mnie to denerwuje
![]()
![]() |
#1310 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak na marginesie slomka czekam na przepis bo w piatek bym upiekla cos dobrego. czy przegapilam moze?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() My tez chcemy się rozglądać za nowym mieszkaniem (bo nasze to powoli zaczyna sie rozpadać ![]() ![]() My też ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja sobie właśnie niedawno kupiłam szczoteczkę elektryczną w DMie, ponieważ nawet jak nie ma promocji to wychodzi taniej niż w innych sklepach ![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam w tej szkole żeby czegoś się dowiedzieć. Ale kurcze, strasznie niemiłe tam były babki ![]() ![]() ![]() ![]() No i tak oglądałam z mężem to co nam dała i jest takie cos jak Jugendinterationskurs, który sie zaczyna od początku od stycznia. Mąz wyczytał ze to jest dla osób w wieku od 18 do 27 (ja sie mieszczę)- no i teraz zastanawiamy sie dlaczego babka nie zaproponowała nam tego ![]() ![]() ![]() Druga opcja jest kurs w innej szkole, ale już od Modułu 2. I właśnie nie wiem czy muszę przejść jakąś rozmowę żeby pójdź na ten 2 poziom ![]() ![]() No i kazali nam iść do urzędu i zapytać sie o Berechtigungsschein):roll eyes: Wiecie może co to jest i jakie trzeba mieć warunki żeby to dostać?? Bo jak będę miała ten papier to kurs na miesiąc będzie mi kosztował 100e, a jak nie to 300 ![]() ![]() Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2012-11-12 o 18:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W koncu bede mogla pochwalic sie jaka jestem ciota z niemieckiego ![]() Licze na Wasza pomoc ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja za kurs place 240e, ale ze jestem au pair, to niby polowa ceny... ale nie wiem czy to prawda, bo jak przyszedl ten kwitek do wyslania, to widnieje na nim cena 240e hmm chyba trza sie do VHS przejsc ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie jest jeden główny ośrodek pod który podlegają takie szkoły, które prowadzą m. in. VHS. U mnie było tak, że poszłam i myślałam, że od razu się zapiszę po napisaniu testu, okazało się, że kazali najpierw zdobyć jakiś papier z urzędu, dzieki któremu będę miała taniej kurs - czyli to o czym Ty mówisz. No i papier szedł z urzędu do mnie jakieś 3 tygodnie. Po tym dopiero mogłam napisać test, który napisałam dopiero kolejne tygodnie później - bo nie mieli wolnych terminów, żeby mnie posadzić w salce i dac kartki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
tonia u mnie w szkole np te Integrstionskurs zaczynaja sie w roznych czasach bo jest wielu chetnych, jeden wiem ze w listopadzie.jest pare grup
Dlatego najlepiej szukaj szkoly gdzie zaczynaja sie pod sam koniec roku albo na poczatku jakos skad jestes tak wogole? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przejdz sie jeszcze moze zapytac o ten kurs dla mlodych... moze babka nie sczaila ile masz lat...a co do przerwy swiatecznej to w vhs tez robia ferie... nie wiem od kiedy bo moj kurs juz sie konczy i mnie to nie dotyczy ale my mielismy przerwe wakacyjna (3 tygodnie), 1 tydzien ferii jesiennych tak jak szkoly w naszym landzie... wiec na swieta na bank nie przepadna ci wszystkie zajecia... ja to teraz musze szukac nowego kursu.... ehhhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A te 240e to płacisz za kurs- w sensie za wszystkie moduły(poziomy) razem??? ![]() ![]() Cytat:
![]() Terminy które podajesz to są masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Właśnie chciałabym taki żeby od nowego roku zacząć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też nie rozumiem dlaczego nie mogłabym dołączyć ![]() ![]() ![]() W ogóle to denerwuję mnie mąż, bo widział na samym początku jak jest i że nie znam języka a teraz jakoś nie pali ochotą mi pomóc- każe mi samej załatwiać i mnie to przeraża ;( Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2012-11-12 o 19:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Wtajemniczenie
|
Monika super
![]() u nas tez wlasnie Klinika Uniwerystecka jest taka duza ![]() ![]() window dzieki ![]() ![]() ![]() kobietka na wigilie robilam rybke smazona, ale nie karpia tylko fielety rybne ![]() ![]() ![]() na swieta czywiscie bigosik, slatka warzywna, jakies miesko smazone ![]() mi tez te kupne kartoffelsalaty nie smakuja ![]() ![]() Witam Nowe Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Konto usunięte
|
tonia a czemu ty tutaj nie pojdziesz do dentysty? Nie masz ubezpieczenia? Jesli masz to wiele rzeczy tu masz na kase chorych a w Pl to pewnie idziesz prywatnie a jak nie to i tak placisz za te rzeczy co tutaj masz na darmo.
Jak jezyka nie znasz to poszukaj sobie polskiego dentysty. Ja wole isc tutaj bo w Pl bede musila placic, a po co skoro moje doswiadczenia sa tekie ze i tutaj lepszy dentysta, a przynajmniej z tym co bylo 10 lat temu w PL bo moze teraz jest lepiej, a ja nie wiem. ogorek tak i zelazo tez, bylo jak nalezy to moglam oddac. Kolejny raz moge przyjsc 4 lustego. ja to suszone grzyby kupuje w aldiku i ich kartofelsalat tez mi smakuje, ale i tak czesciej kupujemy ten z szynka jesli wogole kupujemy, bo ja salatki to robie czesto sama. Patrze do lodowki co mi tam zalega, patrze czy mam jeszcze jakies puszki z groszkiem itp, laduje wszystko do miski, daje majonez, przyprawiam i gotowe. Klasyczny niemiecki kartoffelsalat to gotowane kartofle, ogorki kiszone i smazony boczek do tego majonez przyprawy i po krzyku. Niemcy nawet na fleischsalat mowia kartoffel, a ja ciagle sie dziwie czemu. Na nasza warzywna salatke to tez kartoffel u nich wszystko to kartoffel nawet jak nie ma kartofli w srodku hihihi. ja na wigilie to tez robie rybe ale filety, a od 2 lat paluszki bo moje chlopaki bardziej takie wola. Do tego sledzie w oleju z przecierem( pychota sama jem bo moi nie rusza), czerwony barszczyk i pieczarki w sosie smietanowym, do tego pierogi, ale nie nasze. Kupuje te wloskie rzeczy co to jak pierogi wygladaja, a za usza robi tortellini bo wygladaja jak nasze uszka i jesli mnie pamiec nie myli to wszystko na wigilie. A nie wroc, od kilku lat tez gotuje wczesniej mniejsze kartofle, przekrawlam je na pol i przed kolajca sole, posypuje curry skrapiam oleje i zapiekam w piekarniku i to zamiast chleba jest. Na koniec mozna na kazdy jeszcze pacnac cream freache czy jak to sie tam pisze. pychotka dla mnie. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2012-11-12 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Wtajemniczenie
|
aha..no to musze sie postarac o skok mojej heoglobiny, bo za tydzien mam termin na pobranie krwi, ale tylko jak bedzie poziom 12,5 wynosil..a u mnie ostatnio bylo 10,9...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.