Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 15:27   #1081
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

ehh .,
bylam an policji dzis. Znowu sasiad przegiął dzis. Nawyzywał od roznych tzta..... darł do Niego ryja.. i grozil ze nasteonym razem inaczej porozmawiamy. Mogfe roznie to odebrac, wiec poszłam zglosic. Ale dzielnicowego nie bylo. Jutro o 12 mam isc.\\

mam tego gościa dosyc! Jest jakis niezrównowazony psychicznie chyba........ masakra!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:30   #1082
agunia82
Zakorzenienie

No to się zaczęło... Położyłam Luśkę w łóżeczku, włączyłam karuzelkę, a ta najpierw coś marudziła, potem zaczęła gadać do miśków aż nagle zrobiła się dziwna cisza. Wchodzę do pokoju, a ta sobie leży na brzuszku zadowolona z siebie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ehh .,
bylam an policji dzis. Znowu sasiad przegiął dzis. Nawyzywał od roznych tzta..... darł do Niego ryja.. i grozil ze nasteonym razem inaczej porozmawiamy. Mogfe roznie to odebrac, wiec poszłam zglosic. Ale dzielnicowego nie bylo. Jutro o 12 mam isc.\\

mam tego gościa dosyc! Jest jakis niezrównowazony psychicznie chyba........ masakra!
oj, współczuje :/ I masz rację, lepiej to zgłosić, chociaż pewnie i tak niewiele zrobią. Ale lepiej, żeby mieli takie zgłoszenie w papierach, bo jakby Wam sąsiad bardzo zaszedł za skórę to możecie go do sądu podać o uporczywe nękanie czy groźby i wtedy lepiej mieć taką podkładkę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:31   #1083
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ehh .,

Współczuję
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 15:34   #1084
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

oj, współczuje :/ I masz rację, lepiej to zgłosić, chociaż pewnie i tak niewiele zrobią. Ale lepiej, żeby mieli takie zgłoszenie w papierach, bo jakby Wam sąsiad bardzo zaszedł za skórę to możecie go do sądu podać o uporczywe nękanie czy groźby i wtedy lepiej mieć taką podkładkę
no wlasnie. Niech wiedzą. Niech powiedz amu z ema sie od nas trzymac z daleka. On niema zczym na nas isc no bo z czym? ze okno ma w kuchni brudne? albo z e drzwi od kla8tki nie zamykamy? wszyscy przechodza przez brame nikt nie zamyka ponapisywal smieszne kartki zeby zamykac bo zlodzieje i nikt niezamyka bo maja polew a ty;ko nas sie czepiapotrafi wyjsc z ryjem jak ide z Niunią....
Dzielnicowego mamy fajnego. Kiedys byl spisywal oco bylamw ciazy ten nieszczesny samochod i mowil z ejak bede potrzebowala pomocy to mam do niego przyujsc. No wiec ide

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-12, 15:57   #1085
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Linka, wanillka za przyrosty maluchów
dzięki
Aga pewnie nie widziałaś pytałam o BLW i o to skąd zamierzasz brać jarzyny dla Lusi? chyba nie z marketu?

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to możliwe żeby skok rozwojowy zamiast marudzeniem objawiał się notorycznym spaniem? W zeszłym tygodniu pisałam, że Kuba strasznie dużo śpi. Znacznie więcej niż zwykle. A dziś śpi zdecydowanie mniej a do tego są nowe umiejętności, takie jak opisano przy skoku w 11-12 tygodniu.
mi się wydaje że może, też miewaliśmy dni które mały przespał całe

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
ehh .,

współczuje dobrze że dzielnicowy jest w porządku
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:01   #1086
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Aga pewnie nie widziałaś pytałam o BLW i o to skąd zamierzasz brać jarzyny dla Lusi? chyba nie z marketu?
szczerze to jeszcze się nad tym nie zastanawiałam

to ja mam do Ciebie pytanie - jak Nikoś przekręca się na brzuszek to zawsze w jedną stronę? Bo Luśka tylko przez prawą rękę potrafi

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-12 o 16:03
Stary 2012-11-12, 16:05   #1087
phdwao
Zakorzenienie

mamy wyniki, w morfologii jest duzo podkreslonych wyników, niby normy dla dzieci, TSH w normie i żelazo też, zaraz dzwonie do pediatry podyktować. Dzwonilam tez do szefa, jutro do niego jade porozmawiać o powrocie do pracy, kiedy co i jak
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:07   #1088
chmielinka
Zadomowienie

dla Poli

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:12   #1089
wanilllka82
Wtajemniczenie

Aga wydaje mi się że częściej na prawo ale nie wiem tego na pewno zwrócę na to uwagę i Ci napiszę, narazie śpi, na pewno przekręca się na oba boczki

stało się coś czego się obawiałam, moje dziecko usypia tylko przy piersi:/ a jak próbuje inaczej to krzyczy (nie płacze), będzie problem jak go będę chciała odstawić albo z kimś zostawić
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:12   #1090
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny jak sie mierzy w pupci temperatre to ile sie odejmuje?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:21   #1091
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamka nie wiem ile się odejmuje

dla Poli
i dla naszej Rozalci,za wczoraj
ciastek ale masz sąsiada

dla Lusi,Oskarek też dziś się pierwszy raz przekręcił na brzuszek, na plecki ma już opanowane przekręcanie więc stwierdził że czas na wyższy level
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:38   #1092
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
chmielinka, dzięki za odpowiedź. Ile zapłaciłaś za tę matę i gdzie ją kupiłaś? Mam kilka źródeł, ale wszędzie ceny takie same. Też planuję kupić róż brąz Strasznie mi się ta mata podoba, w sensie, że jest taaakaaa duża!
Co do odlewu gipsowego, ja mam taki: http://www.marko-baby.pl/ramka-na-zd...a-,6786,p.html i polecam serdecznie, wklejam zdjęcie, jak nam wyszedł odcisk.
nie ma za co
ja swoją kupiłam na allegro za 310 zł + 10 zł wysyłka. To była ostatnia mata ale gość mi mówił że na koniec listopada będzie dostawa i wystawi nowe aukcje

no i super odciski
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jest 1 na allegro - taka kolorowa ze zwierzątkami.
ale ta ze zwierzątkami jest mniejsza
Cytat:
Dziewczyny, znalazłąm te maty, będą dostępne w sklepie cały dla mamy końcem listopada. Ja tam dzwoniłam i sobie zarezerwowałam 2 szt.
dokładnie tak jak pisałam wcześniej czyli ten sprzedawca mi prawdę mówił

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 16:40   #1093
agunia82
Zakorzenienie

Wanillka dzięki za info Luśka w drugą stronę nawet na boczek się nie bardzo przekręca. Póki co się nie martwię, bo na prawy bok też się nie przekręcała, właściwie takie prawdziwe przekręcanie na bok było od soboty, i zaraz za tym poszedł przewrót na plecy

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dla Lusi,Oskarek też dziś się pierwszy raz przekręcił na brzuszek, na plecki ma już opanowane przekręcanie więc stwierdził że czas na wyższy level
dzięki I brawa dla Oskarka
Ja teraz boję się ją na przewijaku kłaść nawet, jak stoję przy niej. Tak jej się te przewrotki spodobały, że nie uleży na plecach, od razu próbuje się przekręcać...
A pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno to leżenie na brzuchu to była dla niej tortura

Przyszła mi dzisiaj ta granatowa sukienusia w grochy, rany jaka ona jest cudna

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-12 o 16:42
Stary 2012-11-12, 16:44   #1094
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dzięki nie ma dla mnie teraz równie istotnej rzeczy na swiecie jak waga M.
Cytat:
A dla mnie najważniejsza jest częstotliwość wypróżnień młodego
a dla mnie - żeby nie wyła

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny jak sie mierzy w pupci temperatre to ile sie odejmuje?
ponoć 5 "kresek"
(czyli jak wychodzi np. 37,6 to znaczy że dziecko ma faktycznie 37,1)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:17   #1095
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już nie wiem co jest malej....po "cudownej" nocy z jedzeniem o 0:50, 2:20, 5:15 zjadla o 8.20, przewinelam ja, pogadala, potem przysnela lekko do 9.20 jak się obudzila to lezala spokojnie w lozeczku i obserwowala karuzele a potem znow zasnela i przed 12 obudzila sie to ja nakarmilam. O 14 zaczal sie okropny placz po ulaniu (przebralam ja, odbilo jej sie i znow cala ulana) i nie mozna jej bylo uspokoic przez 40 min - dalam cycka i teraz zasnela. Kupy jak nie bylo tak nie ma... Macie pomysl co to moze byc? JA sprobuje zaraz sie przespac bo kolejnej takiej nocy jak dzis nie wytrzymam... Nieważne, ze mała budzi się tak często na jedzenie mimo ze do niedawna budzila sie tylko raz tylko ze to budzenie z placzem. W ciągu dnia tez nigdy mi nie plakala a tutaj co drugi dzien.
Płacz po ulaniu to mamy, jak w nosie zostało przetrawione mleko i pewnie czuje ten kwas. Na ogół czyszczę nosek i podaję chociaż trochę mm, żeby wypłukać buzię i przełyk. Poza tym jak pisałam wróciłam do zagęszczacza i już po odrobinie z krzykiem zrobiła kupę (poczatek gęsty, suchy i zielony). Może tam używasz innej wody? Jak pytałam gina, czy mam braćwapń, skoro nie jem nabiału (już jem), to odradził, bo mała mogłaby mieć po nim zaparcia.
Cytat:
Depoison, fajny masz ten dziennik, szukałam podobnego, ale niestety nie znalazłam, więc prócz 2 albumów "mojego dziecka" do wklejania zdjęć itd, mam jeszcze dziennik bobasa z Babyono, ale nie jest jakiś szczególny, może być, ale szału nie robi. Dlatego piszę kilka razy w tygodniu w notesie, co się wydarzyło, jakie postępy zrobiła i ogólnie jakieś takie ważne rzeczy.
Ja mam dziennik z Reala, z Biedronki i trzeci na notatki z Nivea, a na razie prawie wszystko zapisuję w zwykłym kalendarzu TENO. Potem przepiszę do zeszytu (oczywiście bez informacji o godzinie podania mleka) i uzupełnię dzienniki.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
młode zważone na tej samej wadze co ostano i w 5 tyg przybrał 450 grna tym etapie uznaje że jest super
*
a ja znowu wczoraj usłyszałam od teściowej żebym dawała młodemu coś poza mlekiem, mam dość tych tekstów a za każdym razem tłumacze dlaczego jeszcze nie
O! Nie wiedziałam, że ten przyrost aż tak spada.
dla mamy Nikosia.
*
A musisz tłumaczyć?
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
moja dziś kończy 4 m-c, bo urodziła się 12 lipca, więc nie liczy się tygodni a m-ce pełne. Ja przestałam podawać K po skończeniu 3 m-ca(nie pytałam lekarza). Aa i już kiedyś miałam pytać: kiedy przeprowadzasz się do Wiśnicza?To moje rodzinne strony
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mamy wyniki, w morfologii jest duzo podkreslonych wyników, niby normy dla dzieci, TSH w normie i żelazo też, zaraz dzwonie do pediatry podyktować. Dzwonilam tez do szefa, jutro do niego jade porozmawiać o powrocie do pracy, kiedy co i jak
Ciesz się z TSH i żelaza. A jak Twoje żelazo?
Cytat:
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:26   #1096
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mala wypila 150
w ogole lepiej pije..
Jezeli bedzie tak dobrze do rana to juz wiem co bylo przyczyna...

Amelcia
Stary 2012-11-12, 17:32   #1097
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
mamka nie wiem ile się odejmuje

dla Poli
i dla naszej Rozalci,za wczoraj
ciastek ale masz sąsiada

gratki dla Oskarka
A moja małpa nie chce sie przekrecac. Uczy sie pływac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-12, 17:32   #1098
nel_a
Zakorzenienie

jezu jak mi dziś Emil buczy nic tylko marudzi

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:54   #1099
depoison
Zadomowienie

kurczę, ale dziwnie .
Godzinę temu wróciłam ze spaceru (dziecko wyjątkowo w wózku, nie w nosidle) - nie obudziła się (a ma w zwyczaju, gdy tylko wózek się zatrzyma, więc o wnoszeniu gondoli na 3 piętro i stawianiu jej na podłodze nawet nie wspomnę).
A dziś - śpi
Otworzyłam okno (żeby się nie zgrzała), zamknęłam ją w sypialni i doglądam co kilka minut, bo aż mi się to jakieś podejrzane wydaje

Kupiłam ostatnio małej takie coś. Nie, żeby mi się to jakoś niebywale spodobało, czy żebym słyszała o tych zabawkach coś dobrego - po prostu miała coś identycznego w dzieciństwie! Nie podobnego, a identycznego, czad I bardzo to lubiłam, bo do tej pory pamiętam
Aż się wierzyć nie chce, że istnieją zabawki, które przez 30 lat nic się nie zmieniły

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 17:57   #1100
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dzięki za dobre słowa odnośnie studiów

Niepotrzebnie!!! Ja miałam pokarm i zrezygnowałam - powinni mi dziecko odebrać!

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

4 miesiące
A kiedy zrezygnowałaś i jak Mała na to zareagowała?
Cytat:
Luśka tak już doskonali czołganie, że nauczyła się odpychać kolankami żeby się przesunąć, a nie tylko podciągać rękami brakuje tylko podparcia na rączkach żeby mi raczkować zaczęła
a co najlepsze do czołgania motywuje ją lusterko, żeby się całować ze sobą mogła
a to całuśna dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Moja mała od wczoraj też pierdzi ustami przez co jest cała ośliniona

Dzisiaj dokonała pierwszy raz obrotu z pleców na brzuszek!

Jak załapała że jej się udało to zaczęła się turlać aż skończyła na podłodze

Dziewczyny, ja mam problem straszny. Mała od trzech dni jest strasznie płaczliwa, mało śpi...tak jakby zasnąć nie mogła. Coś ja ewidentnie męczy - podejrzewam, że to brak kupy od 2 dni, w zasadzie od 3, bo ostatnia była w sobotę z samego rana. W czwartek ostatni raz dostała pierś, bo się poddałam z walką o pokarm i przeszłam już całkiem na mm. Co mam zrobić, masuję, uciskam delikatnie nóżkami brzuszek, nawet termometr już w ruch poszedł..i dalej nic. Czuję się strasznie bezradna POMOCY!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:05   #1101
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam problem straszny. Mała od trzech dni jest strasznie płaczliwa, mało śpi...tak jakby zasnąć nie mogła. Coś ja ewidentnie męczy - podejrzewam, że to brak kupy od 2 dni, w zasadzie od 3, bo ostatnia była w sobotę z samego rana. W czwartek ostatni raz dostała pierś, bo się poddałam z walką o pokarm i przeszłam już całkiem na mm. Co mam zrobić, masuję, uciskam delikatnie nóżkami brzuszek, nawet termometr już w ruch poszedł..i dalej nic. Czuję się strasznie bezradna POMOCY!
Biedna mała.
Podajesz jej herbatkę, albo wodę?
Na gazy daję Infacol, ale nie sądzę, żeby to pomogło Klarze.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Ajka - część dziewczyn z powodu takich problemów zmieniła mleko na Hipp Bio Combotic.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:09   #1102
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Biedna mała.
Podajesz jej herbatkę, albo wodę?
Na gazy daję Infacol, ale nie sądzę, żeby to pomogło Klarze.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Ajka - część dziewczyn z powodu takich problemów zmieniła mleko na Hipp Bio Combotic.
Nie wydaje mi się, że to gazy. Od zawsze dokarmiałam ją tym mlekiem i nigdy nie było problemów, jak dostawała chociaż raz dziennie pierś. A teraz taka lipa i nie sądzę, że to przypadek. Daję jej hebratkę z Hippa koperkową ( wypija tak koło 120 na dobę - może za mało), bo wody nie chcę.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:27   #1103
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

gratki dla Oskarka
A moja małpa nie chce sie przekrecac. Uczy sie pływac

Oskar zaczął przekręcać się na boki przedwczoraj a dziś hop na brzuch

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
mala wypila 150
w ogole lepiej pije..
Jezeli bedzie tak dobrze do rana to juz wiem co bylo przyczyna...
co???

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

rodzina mnie zaatakowała. wszyscy (rodzice tżta, chrzestna i chrzestny Oskarka) pytają się co kupić małemu pod choinkę. moi rodzice chca koniecznie kupić http://allegro.pl/hamax-sleepy-nowy-...tml#tabsAnchor bo wiedza że mieliśmy w planach kupić jakiś dobry na wiosnę i przestudiowałam net wzdłuż i wszerz który będzie najlepszy no i ludzie b.sobie chwalą ten hamax. strasznie się cieszę. ale z resztą rodziny nie wiem co zrobić bo głupio mi pokazywać co mają kupić! powiedziałam że nie wiem i niech to będzie jakiś drobiazg a właśnie szwagierka wysłała mi linka http://allegro.pl/fisher-price-chodz...764149763.html i pyta czy mi się podoba,ehh..nie lubię tak decydować,niech wybiorą co chcą
Stary 2012-11-12, 19:04   #1104
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
co???
mleko...

Amelcia
Stary 2012-11-12, 19:12   #1105
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mleko...

jak to,hipp jej nie pasuje?
Stary 2012-11-12, 19:20   #1106
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

jak to,hipp jej nie pasuje?
pasuje ale angielski nie polski.. od rana podaje jej angielskiego (cho jeszcze mam pol puszki polskiego) i jest lepiej... duzo lepiej...

Amelcia
Stary 2012-11-12, 19:25   #1107
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
\W wigilię nie spuszczaj małego z oczu bo jeszcze nakarmią go barszczem z uszkami. Ja nawet na chwilę go nie oddam bo się boję (moja teściowa niby się nie wtrąca ale mówi, że jeszcze ze 2 miesiące i Kuba będzie jadł ziemniaczki z masełkiem jak jego tatuś ). A najbardziej to się boję świąt jak będzie moja babcia bo ona to ma dopiero pomysły... i ciągle powtarza, że jej syn (a mój chrzestny) zaczął chodzić jak miał 7 miesięcy... no i boję się żeby nie chciała Kuby uczyć siadać albo co gorsze chodzić
hehe nie no tak źle to chyba nie będzie
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
śpi dobrze, noce z więcej niż jedną pobudką zdarzyły nam się (od kiedy mała skończyła jakiś miesiąc) może z 5 razy. Z tym że wtedy na ogół był jakiś inny problem, niż głód.
Wczoraj np. padła mi na kanapie o 20:30 (kładziemy ją o 21, więc kilka minut brakowało), więc już nie ruszaliśmy. Obudziła się o 23, szybko wykąpaliśmy, nakarmiliśmy, o północy znów spała (wiem, brzmi to przedziwnie, żeby kąpać dziecko o 23:20 ). Obudziła się o 7, zjadła, spała do 9:30.
Natomiast zazwyczaj jest tak, że kładziemy chwilę po 21, mała zasypia w ciągu godziny i śpi do 6 bez przerwy. Karmimy i śpi dalej - do jakiejś 9
WOW! no nasz się budzi dwa razy. a chodzi spac o 19:00. nie da isę go dłużej przeciągnac bo pada. juz od 18:00 jest marudny. w kazdym razie.. no po prostu taki jest i już, że się budzi dwa razy w nocy. a ja jestem nieprzytomna
Cytat:
No to się zaczęło... Położyłam Luśkę w łóżeczku, włączyłam karuzelkę, a ta najpierw coś marudziła, potem zaczęła gadać do miśków aż nagle zrobiła się dziwna cisza. Wchodzę do pokoju, a ta sobie leży na brzuszku zadowolona z siebie
no to nieźle! rzeczywiście zaczęło się
Cytat:
A puszcza bączki?? \Nasz na mm robi kupę co trzy dni.
Cytat:
Nie wydaje mi się, że to gazy. Od zawsze dokarmiałam ją tym mlekiem i nigdy nie było problemów, jak dostawała chociaż raz dziennie pierś. A teraz taka lipa i nie sądzę, że to przypadek. Daję jej hebratkę z Hippa koperkową ( wypija tak koło 120 na dobę - może za mało), bo wody nie chcę.
Kładziesz ją na brzuszku?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:26   #1108
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A musisz tłumaczyć? Ciesz się z TSH i żelaza. A jak Twoje żelazo?
nie umiem się cieszyć dopóki pediatra się nie wypowie
Cytat:

rodzina mnie zaatakowała. wszyscy (rodzice tżta, chrzestna i chrzestny Oskarka) pytają się co kupić małemu pod choinkę. moi rodzice chca koniecznie kupić http://allegro.pl/hamax-sleepy-nowy-...tml#tabsAnchor bo wiedza że mieliśmy w planach kupić jakiś dobry na wiosnę i przestudiowałam net wzdłuż i wszerz który będzie najlepszy no i ludzie b.sobie chwalą ten hamax. strasznie się cieszę. ale z resztą rodziny nie wiem co zrobić bo głupio mi pokazywać co mają kupić! powiedziałam że nie wiem i niech to będzie jakiś drobiazg a właśnie szwagierka wysłała mi linka http://allegro.pl/fisher-price-chodz...764149763.html i pyta czy mi się podoba,ehh..nie lubię tak decydować,niech wybiorą co chcą
rewelacja, tez chcielibysmy małego wozic na rowerze, dobrze że to pokazałaś
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:34   #1109
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
pasuje ale angielski nie polski.. od rana podaje jej angielskiego (cho jeszcze mam pol puszki polskiego) i jest lepiej... duzo lepiej...
oooo, myslalam ze jak taka nazwa to takie same
dobrze z emoja mama w niemczech nie kupiła......
A w ogóle mała dostala 7 mlek mamy zapasik

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-12, 19:35   #1110
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
oooo, myslalam ze jak taka nazwa to takie same
dobrze z emoja mama w niemczech nie kupiła......
A w ogóle mała dostala 7 mlek mamy zapasik
zazdraszcam. mleko jest cholernie drogie....
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości