|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny w stylu SKATE
Cytat:
Że od razu beznadziejny? A tak w ogóle wiesz o czym piszesz? 'polskiego hh oraz amerynskiego rapu' Przynajmniej zauwazasz subtelną różnicę między słowem hip-hop a rap,czy uwazasz,ze hip-hop jest w PL a rap za granicą? Powietrza I żeby od razu dennych? to,że ty słuchasz Green Day,czy czegoś tam jeszcze,a pojęcia o rapie nie masz [wiesz kto to Ludacriss,EPMD,Big Punisher itd.,czy lecisz tylko na komercyjnej papce typu MTV?] mówisz mądrze,jesli chodzi o słowo skate,to samo napisalam parenascie postów wyzej,ale jesli chodzi o obiektywnosc,to heh,wybacz,ale zatrzymaj swoje spostrzezenia dla siebie.
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
eMPi lubię cię
choćby za EPMD i Big Punisher'a
|
|
#123 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Inkoming, popieram w 100%.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
jade jadę
w tym roku nie odpuszczę
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Niewiele z tych zdjęć jest naprawdę w tym stylu. Sama miałam okres (2 lata), że uwiebialam wylacznie szerokie spodnie i bluzy. Nie ze względu na: "to jest coool" ale na to, że było mi wygodnie. Fakt, przeszło mi, ale obecnie nie obejdę się bez dodatków typu paski, czapki itp. HH słucham od podstawówki, półtora roku tańczyłam BD i chyba nikt mnie za pozerkę nie brał... Dlatego proszę się nie czepiać, jak komuś się nie podoba to już jego sprawa.
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Haha byl czas ze i ja takie spodnie posiadalam, musze je wreszcie upchnac na allegro ;]
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tak nie ubierałam
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
myślę że ogólnym zamysłem wątku było tu wklejenie fotek dziewczyn w stylu hip hopowym,takich jak Fergie z Black Eyed Peas, Ciara, Missy Elliot i może wczesnej Avril, a nie skejciarskim,który mi osobiście kojarzy się z bluzami XXL i krokiem do kolan ;-) autorka źle się wyraziła i już są dziesiątki komentarzy od oburzonych skejtów
macie racje że panienki z tych zdjęć deski na oczy nie widziały więc nie powinno się nazywać ich stylu ubierania skejciarskim ale myślę że dużo osób uważa że styl skejciarski = styl HH/Rap ;p Fergie jako skejciara jest równie zabawnym pomysłem co uznanie Kanye Westa za skejta
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam że nie rozgraniczacie tu dwóch rzeczy dziewczyny. Moim skromnym zdaniem jest jeden trend raperski, który preferują przeważnie chłopcy z blokowisk, który możemy obserwować patrząc na Afroamerykanów lubiących ten gatunek muzyczny. Ubierają oni gigantyczne, sześć numerów za duże koszule, spodnie wiszące po kostki i nie mam nic przeciwko temu. Jednak jest też tręd mody który wybierając pewne elementy z tego właśnie stylu komponuje je w dość nowoczesny styl, tzw. "skejciarski" i kobiety właśnie ten styl przejęły w dzisiejszych czasach.
Wiele jest firm na rynku polskim np. Cropp town, Diverse czy House, które właśnie w bardzo delikatny sposób łączą nowoczesnośc, styl urbanistyczny z raperskim. Nie rozumiem oburzenia niektórych z was, na dziewczyny które zainspirowane są właśnie takim rodzajem mody, a nie oldschoolowym rapem i nie noszą wielkich bluz. Osobiście jestem wielkim fanem oldschoolu, w szczególności Nasa i nigdy nie założyłabym szerokich spodni czy wielkiej bluzy. Wkładam rzeczy, które mi pasują, a które czerpią z korzeni hip-hopu. Zostawiam kilka ładnych moim zdaniem zdjęć, w stylu o którym mówię. Zaznaczam też, że nie mam nic przeciwko modnym w tej chwili dopasowanym bluzom na ludziach którzy nie słuchają takiego stylu muzycznego. Czy to że lubie Pfk oznacza, że muszę nosić się jak Magik? Może on być jedynie dla mnie inspiracją... 8748813.jpg ciara-2.jpg ciara_photo.jpg IS416-015.jpg nelly-furtado.jpg IS416-044.jpg |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam sobie ostatnio spodnie, meskie, są calkiem szerokie... (mam problem, bo jestem niewymiarowa bardzo)
w kazdym razie podobają mi się, sa wygodne i często dobieram do nich kobiecą górę (jakiś swterek czy cos), podsumowując - wygoda przede wszystkim, a w kazdym styllu mozna znalesc cos dla siebie
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez KitiPunk Czas edycji: 2007-06-30 o 15:08 |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
?
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
side85- oni wcale nie noszą bluz o parę rozmiar za dużych. To taki fason. Luźny- proste.
To tak jakby ktoś powiedział, że pani X kupiła sobie za szerokie dzwony bo rozszerzają sie ku dołowi Wystarczy wziąść pierwszego lepszego faceta do sk8shopu i poszukac ciuchów w jego rozmiarze, wszystkie będą luźne tu i uwdzie Taki styl
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
mam szerokie spodnie i jeżdżę na rolkach mam też i szpilki i chodzę do teatru...hehehe zlinczujcie mnie za to bo do tego chyba jest ten wątek
pozdrawiam
fotografia wykorzystana dzieki uprzejmości ~kalasznikova http://www.digart.pl/praca/422738/Sl..._portrait.html VIVA! Akcja dla zwierząt! http://www.viva.org.pl/index.php?id=strona_glowna ![]() Malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est. |
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Można sie takich przestraszyć
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Myslalam, ze bedzie to fajny watek z fajnymi fotkami, ale sie pomylilam. Zero tolerancji. Nie komentuje, bo szkoda slow...
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
... choć czasy jeżdżenia na desce mam juz za sobą. to mogłabym wkleic parę fotek (jednak nie mam skanera a to dawne czasy były)
krepa masz racje - mógłby być fajny wątek
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
tak patrze na te wszytkie wypowiedzi i postanowilam napisać swoją:
Nie istnieje takie coś jak "styl skate" zlitujcie się... pewnie połowa was uwaza ze skate to chłopak w szerokiej bluzie, w spodniach z krokiem po kolana słuchający HH (hip-hopu).. pomyłeczka..to moim cichym zdaniem są "niby" skaterzy. Skater, czyli osoba dla której deska to całe rzycie.. ubiera się jak chce.. czy to spodnie marchewki czy koszula w krate:| Skateboarding nie polega na ubiorze.. na deske się chodzi w czym wygodnie...a te spodnie z krokiem po kolana to taki trend który wyszedł dawno temu i który chłopcy starali sie naśladować.:|Są oczywiscie charakterystyczne firmy które kojazą się z skaterami (np. DC) Ale zrozumcie Skateboarding 4 life!!! a co do muzyki Rock i jego odmiany jest blizszy desce:P A te zamieszczane zdjęcie na stoo nie mają nic wspolnego z dechą:P mam nadzieje ze moja wypowiedz nikogo nie uraziła.. ale radze aby te osoby które np. zakładają taki wątek.. poczytały conieso o skateboardingu:P wtedy nie będzie zamieszania
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) szkoda ze tak sie u nas utarlo by bylekogo kto ma szersze spodnie nazywac skatem:/ hh zazwyczaj nie sluchaja tacy ludzie predzej punk punkrock badz jakas alternatywna. nie znam zadnego deskarza ktory sie jaraja hh. choc pewnie sa i tacy
|
|
|
#142 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
zgadzam się z tym co napisałaś wyżej. |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam zestaw który mi się bardzo podoba
![]() ladysovoutfit.JPG |
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
to sie powino nadać
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze jak to nazwalas "rozowe landrynki" tez chca cos pokazac ?? eeh
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wez sie tak dziewczyno nie nadymaj bo wybuchniesz kazdy ma prawo do swojego zdania wiec sie tak nie denerwuj
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
skoro juz zaczełyście o deskach to też coś powiem.... przerobiłam wszystkie, od skate i snb przez windsurfing, kitesurfing az po wake .... i wiecie co.. kocham je wszystkie
D styl skate to dla mnie przedewszystkim luz, wygoda tak jak już pare osób wczesniej napisało... t-shirt i luzne spodnie (bynajmniej nie spadając e z d.... pupy :|) to co wy opisujecie czyli za duze spodnie i bluzy to mi sie najbardziej z deskarzy ze snowboardzistami kojarzą.. no ale sorry jak ma sie mega ochraniacz na tylku, albo żółwia to wole miec ciuchy XL niż żeby mi sie takie rzeczy pod ciuchami odciskały :PP tak wiec nie dziwcie sie ze jak zejde ze stoku to czasem z przyzwyczajenia kupie cos za duze ale tak mi sie to miło ze stokami kojarzy Niektóre pasje rzeczysiwcie stają sie stylem zycia i cóż.. przekładają sie również na to co nosimy ![]() co do towarzystwa w stylu hh... fajny styl ... i tyle moge powiedziec bo z hh mam tyle wspólnego co nic :P Napisane przez Tipsi ciekawe co chca pokazac tym strojem moze jak to nazwalas "rozowe landrynki" tez chca cos pokazac ?? eeh o lol... xD co chca pokazac "różowe landrynki" to ze mają pusto w glówce najczesciej ... :P jak juz pisze to tez dodam cos od siebie... wole sto razy patrzec na pozerke w zaduzych spodniach niż to co sie dzieje na ulicy teraz... matko kto wpuscił te rurki do sklepów o.O niecierpie obcisłych rzeczy, nawet jak pływam to na pianke zakładam spodenki bo sie czuje idiotycznie ... Nie chce tutaj jechac po dziewczynach które śmigają w przylegających ciuchach, poprostu sie dziwie że komus sie to podoba ;PP No ale luz kazdy ma własne poczycie estetyki :PP |
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Weszłam na ten wątek,juz się ucieszyłam że w ogóle ktoś żałożył taki temat , ale doszłam do 4 strony i już poprostu ni wiem czy się śmiac czy płakać
Wogóle ktoś tu ma pojęcie co to jest styl hip hop ? Bo po przeczytaniu tego stwierdzam że nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

56...54...53...52...51...50