|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
maggie, jaki śmiejoszek mały
![]() Śpi dziś jak zając pod miedzą, co chwila się wierci... już druga noc taka... pełnia czy co? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-12 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o sexie a ja nadal nie przezylam swojego pierwszego razu po porodzie mimo ze prawie 9 tygodni jestem po porodzie. W sumie sexu nie mam od jakis 4-5 miesiecy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A od gina dostałam jakieś globułki gynoflor na poprawe flory w pochwie na recepte. Cytat:
Cytat:
![]() Ja też miałam duży brzuch i w ostatnich dwóch tygodniach myślałam,że pękne.Co dziwne mam takie drobniutkie małe roztępiki ![]() Choć wiem,że takie głupie komentarze rozbijają,mnie również.Mąż mi mówi często bym olewała m.in.takie gadania,bardzo bym chciała,ale nie umiem tego zrobić,by spływało po mnie jak po kaczce...no nie potrafie... Na maila dodałam wspomnienia z tamtych dni ![]() ale nam dzieciaczki rosną,piękne cuda ![]() maggie fajnie,że chrzciny udane i jaka Zuzia zadowolona ![]() Mój Kubus nawet dał mi odespać tą noc przed chrztem,super jakby tak było każdej nocy... Pa dziewczyny!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-12 o 22:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Facet powinien być wysoki
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do rotawirusów to się zastanowimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
a mój pierwszy raz po porodzie był 6 tyg
![]() ![]() ![]()
#2917 |
Zakorzenienie
|
Ale dużo naskrobalyscie. Widziałam dużo zdjec jutro. Zobaczę bo na telefonie mam miniaturki tylko.
Co do seksu pierwsze podejście mega bolało drugi przeżyłam a teraz juz idzie gładko. My nie używamy żadnych nawilzaczu czasami Durex play ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby i u nas się unormowalo..Już nie mam pomyslu jak ja przestawic... ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Rozgladanie się,ciagle wiszenie na cycu,marudzenie jak tylko odkladam ja do lozeczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
My właśnie szykujemy się na usg bioder, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo ze mną mama przez pierwszy rok życia przeszła horror. Miałam wyrwaną nogę ze stawu biodrowego przy porodzie i mama mówi, że dobrze, że nic nie pamiętam z tamtego okresu. Zamówiłam dzisiaj zaproszenia na chrzest. Robimy w pierwszy dzień świąt, ja chciałam wcześniej, ale niestety musimy poczekać na teściów. Moja Maja unormowała sobie nocne spanie i przesypia od 5 do 6 godzin. Kładziemy ją po 19, wstaje na pierwsze karmienie między 24, a 1, a później już rano koło 6. Oby jej się nie odmieniło ![]()
#2920 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
pocieszcie mnie, że nie tylko z mojego dziecka taki płaczek i maruda ![]() ręce i nogi opadają... ta dziecina 5 minut nie poleży sama, tylko ją noś, tul, bujaj... ![]() właściwie tylko na rączkach jest jej dobrze albo przy cycu, ale też nie zawsze bo czasem zarzuci focha i cyc nie pomoże ![]() niestety od samego początku jest do tego przyzwyczajona, bo kolki dokuczają nam od pierwszych dni i innego wyjścia nie ma jak tylko noszenie na rękach by jakoś te ataki przetrzymać. ale ona chce być tulona cały czas. jeszcze do niedawna chociaż nocki były spokojne. mała budziła się tylko 2 razy, z 10 minut possała i znowu spać ale teraz i to się posypało... 3 nad ranem godzina a ona oczy jak złotówki i ani myśleć spać ![]() pocieszcie mnie, że macie gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz śpi, bo w nocy znowu walczyła co 1,5 godziny. A ja zamiast też się zdrzemnąć... no ale już mi się nie chce. W ogóle co noc sobie obiecuję że jak w dzień Ala będzie spała to tez sie położę i wieczorem też pójdę wcześniej spać... I co? Przez dwa miesiące ani razu mi się to nie udało ![]() Czy przyrost wagi zaledwie 500g przez 3 tygodnie jest ok? Nasz pediatra twierdzi że ok, ale jak patrzę ile przybierają Wasze dzieciaczki to jakoś tak mi dziwnie. Karmię wyłącznie piersią i coraz częściej mam schizy że mam mało pokarmu... Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-13 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | ||||
Zakorzenienie
|
cudne zdjęcie ![]() Cytat:
Ale urósł,śliczny ![]() Cytat:
słodka niunia ![]() śliczne kobietki ![]() Sama się czesałaś,super fryzurka ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za usg ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Ja tak samo mówię i też mi się jeszcze nie udało ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Czy Wasze maluchy też się ślinią bo moja bardzo i takie bańki ze śliny jej się robią ![]()
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Wpadłam się tylko pochwalić, że o 4 w nocy po 3 dniach przerwy wkońcu mielśmy pełnego pampersa. ![]() ![]() ![]() Poza tym zauważyłam, że Antosiowi pojawiają się na czole takie drobne, czerwone krosteczki. To chyba potówki, prawda? Czy któraś z Was miała z nimi do czynienia i ma jakiś sprawdzony sposób na poradzenie sobie z nimi?
#2924 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
My nadal w szpitalu. Jasiu juz nie wymiotuje, ładnie je i śpi. Akcja serca troche lepsza ale nie rewelacyjna. Zostajemy jeszcze kilka dni. Trzymajcie kciuki żeby wyzdrowiał. Ja jakoś się trzymam, ale momentami mam doła. Wierze, że będzie dobrze.
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeju ja już jestem przemęczona... Codziennie mi się kumuluje to zmęczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
Dearline Ja myślałam, że mój Staś robi rzadko kupy, bo raz dziennie, czasem raz na 2 dni, ale na takiego maluszka 4 dni to masakra, choć czytałam, że niektóre dzieci załatwiają się raz na tydzień
![]() Może wypróbuj kropelki probiotyczne BioGaia ![]() A co do potówek to może za ciepło ubierasz Małego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-13 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Super ze Antoś zapełnił pampersa
![]()
#2929 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny, nadrobiłam po łebkach.
Wszystkie dzieciaczki piękne ![]() Maggie ślicznie wyglądałaś. Dearlie tez mi się wydaje , że to trądzik niemowlęcy, on pojawia się i znika, Filipek też jeszcze czasem ma wysyp, choć kończy dziś 8 tygodni. Trądziku niczym nie smarujemy, tak mówiła nam położna. My też kąpiemy w Oilatum. Trądzik to wynik Twoich hormonów , które w życiu płodowym przedostały się do Antosia. Alergia obejmowałaby też brzuszek i główkę. A potówki zwykle mają biały koniuszek, potówki położna kazała nam przecierać Octeniseptem i znikały w mgnieniu oka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale ja jakis czas temu to zaakceptowalam i przestalam sie przejmowac ze ja przyzwyczaje albo ze powinna spac w lozeczku. I odkad zmienilam podejscie to jestem spokjniejsza i ja nawet lubie to noszenie i lulanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko bedzie dobrze zobaczysz jeszcze pare chwil i bedziecie sie cieszyc soba w domku ![]()
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw w szpitalu powiedzieli żeby przecierać to Oliatumem ale było coraz gorzej a po rumianku zeszło w dwa dni, tylko rumianek może uczulać wiec najpierw może gdzieś na rączce wypróbuj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||
Zadomowienie
|
Witanko!
wczoraj czytałam na bieżąco, ale jakoś nie dało rady napisać nic mała miała bóle brzuszka po południu trochę, ale na szczęście wieczorem już kolki nie było po czterech dniach i nie podałam jej wit k+d, bo ona na oleju i chciałam sprawdzić, czy to może nie od niej mała się męczy, bo zaczęłam jej regilarnie podawać po kąpieli o stałej porze a wcześniej to tak trochę chaotycznie jej podawałam o różnych porach i ze trzy razy nawet zapomniałam podać wstyd się przyznać dziś jej podam innego producenta już bez oleju i zobaczę jaki będzie efekt Cytat:
Cytat:
![]() Tamlin u nas wypad do kina to ciut dłużej niż 2 h bo ja w Piasecznie mieszkam - kina tu nie ma więc do Wawy trzeba dojechać a moje dziecko tak jak u Bafi w ciągu dnia i wieczorem cyca doi prawie z zegarkiem w ręku co dwie godziny, tylko w nocy ma dłuższe przerwy na razie mm nie chcę jej podawać a poza tym ze dwa razy próbowałam odciągnięte mleko z butli podać to ssać nie umie i wylatuje jej to mleko z pyszczka poza tym nie chciałoby mi się potem odciągać cycków laktatorem, więc na razie moje lenistwo wygrywa z chęcią wyjścia ![]() spokojnie dotrwam do tego pół roku, o ile wszystko dobrze będzie szło z laktacją, bo tak sobie zaplanowałam karmić pół roku a potem jak się uda to i dłużej, ale już mniej bo dziecko inne jedzonko dostanie też, akurat wiosna przyjdzie i będzie więcej chęci na wyjścia ![]() Katee dobrze, że impreza się udała ![]() a z pobraniem moczu nie tylko ty masz problem, dziewczyny przecież też pisały o trudnościach z tym woreczkiem, spokojnie uda się w końcu Gda odważna jesteś z tym karmieniem na dworze ![]() Afternoon czekam na wieści po wizycie Witam nową mamusię ![]() Marta jaki masz brzuszek zgrabny, mój to przypał pokazać w takim razie bo mi zwisa taka fałda nad blizną po cc co do seksu to ja też już mam mega ochotę, ale w dzień, bo wieczorem to oczy same mi się zamykają a w dzień ciągle jest coś do zrobienia albo mała harcuje i tym sposobem jeszcze "pierwszego razu" nie było mężowi nie chce się gumek poszukać ![]() my dziś jesteśmy 6 tyg po porodzie maggie pięknie wyglądałyście na imprezie ![]() wszystkie nasze dzieciaczki cudowności małe Dearlie ludzie to jednak mają tupet, mi na szczęście jakoś nikt brzucha nie wypomina, ale jak by spróbował ..... ![]() zakupię sobie nowych bluzek luźniejszych w pasie i tyle i cierpliwie nad nim popracuję jak już bedzie można za tydzień do gina muszę się wybrać w końcu tyle zapamiętałam bez cytowania |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Jejku... Majeczka w końcu zasnęła od 7:30! Płacz na zmianę z jedzeniem, targaniem cyca, wyrywaniem brodawki, z kupą , później płacz itd... jestem wykończona, ale zjem chociaż coś i jakiś obiad szybko zrobię... może zdąże się jeszcze przespać...
Rano przed 7 byłam już z psem jak mała spała i przygotowałam sobie piec do rozpalenia... bo potem nie wiadomo kiedy czas będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
Cytat:
trzymam kciuki
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
no właśnie moja Lili też ma krostki na buzi, taką "kaszkę" drobniutką i nie wiem czy to alergia czy nie
w sumie jak zjadłam trochę nabiału to to jej się zaogniło i czerwone się zrobiło mocno, więc chyba alergia ![]() ale tylko na twarzy to ma nigdzie indziej jak pójdę na szczepienie w tym tyg to podpytam pediatrę,może coś mądrego mi powie |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle Majeczka waży 3660 g, czyli w tydzień 310 g przybrała, a od urodzenia (prawie 3 tygodnie) 500 g
![]() Jest godzina 10:15, a przez to, że praktycznie w nocy nie śpię i od rana samego też nie czuję się jakby co najmniej 16 była. Maggie ślicznie wyglądałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy. sama się czesałam. Taką fryzurkę jest mi o wiele łatwiej i szybciej zrobić niż zwykłego kucyka, albo układać włosy, żeby nosić rozpuszczone. Cytat:
Kurcze, u nas kupy już 3 dzień nie ma i zaczynam się martwić. Wywoływać? czy jeszcze czekać? Brzuszek miękki jest. już się oczywiście naczytałam, że jak dziecko robi rzadko kupę (czy 3 dni bez to bardzo źle) i jest karmione piersią, to może się nie najadać? i wchłania wszystko co dostaje, tym samym nie mając co wydalać? no niech już duuuża kupa się pojawi, to będę spokojna biegnę do dziecka, bo właśnie sie obudziła po nocy ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-13 o 16:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas potówki to były białe krostki. Nic nie robiłam, położna nie kazała. Po prostu lżej ubierać miałam... co i tak ciężko mi wychodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mój Niuniu nie spokojny był przez całą noc. Po szczepieniu pewnie. Cyca bierze i wypluwa, smoka też. Ogólnie jest strasznie smutny i nieszczęśliwy. A ja razem z nim. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Świetne ![]() Stasie to fajne chłopaki ![]() Cytat:
![]() Wpisowe przyjęte ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mój za dużo przybrał, bo w 8 tygodni 2600 gram, ale nie mam go odchudzać. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.