| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-07-04, 10:26 | #1 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Łódź 
				 | szczotka do włosów

Cześć dziewczyny   Czy znacie może tą szczotkę? Dwa lata temu siostra przywiozła mi ją z Londynu i dziś odkopałam ją z dna szuflady. Szczotka ma logo Charles Worthington i ponoć ma poprawiać kondycję włosów. Nie uzywałam jej w ogóle, bo jest dziwnie skonstruowana ( taka strasznie gruba) i ma bardzo twarde włosie ( chyba sztuczne, ale pewnosci nie mam bo niektóre włoski są rude a niektóre czarne). Ostatnio mam bardzo duzy problem z wypadaniem włosów i zastanawiam sie, czy ona mogłaby mi pomóc. Z czego ona jest wykonana?oto zdjecie: | 
|     |   | 
|  2010-07-04, 11:50 | #2 | 
| ma zielone pojęcie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: T'Kashi (Wolkan) 
				 | 

Dot.: szczotka do włosów

Wątpię aby szczotka- taka czy inna, mogła poprawiać strukturę włosów itd. Sama jednak mam szczotkę ze szcztucznego włosia i chwalę ją sobie. Doskonale rozczesuje i rozdziela włosy. Jest niezastąpiona. Jeżeli jednak chodzi o wypadanie włosów, nie sądzę by szczotka Ci pomogła. Przejrzyj lepiej wątki o wypadających włosach i wypróbuj polecane tam metody   
				__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | 
|     |   | 
|  2010-07-04, 14:20 | #3 | 
				 | 

Chatul, już zainwestowałam w Belissę i szampon Dermena, ale mam wrażenie, że rodzaj szczotki też wpływa na to jak wyglądaja nasze włosy. Czy ktoś cos wie o tej szczotce? W internecie nic nie ma. Jestem nawet zwyczajnie ciekawa dlaczego była droga . Teraz prawie wogóle nie czesze włosów, bo na szczotkach i grzebieniach zostają ich całe garście    Edytowane przez Ninlil Czas edycji: 2010-07-04 o 14:24 | 
|     |   | 
|  2010-07-04, 14:53 | #4 | |||
| ma zielone pojęcie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: T'Kashi (Wolkan) 
				 | 

Cytat: 
  Ale nie na to jakie są. Szczotka przecież nie ma jak odbudować struktury włosa. Cytat: 
 Cytat: 

__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2010-07-04 o 14:56 | |||
|     |   | 
|  2010-07-04, 15:01 | #5 | 
				 | 

tak, na tej też niestety.... nie znałam tej marki   | 
|     |   | 
|  2010-07-14, 09:13 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Jesli nie bedziesz systematycznie wyczesywac wlosow, ktore chca wypasc, to nowe nie beda mialy szansy urosnac... Radzialabym wyczesac wszystkie wlosy, ktore i tak wypadna, ale jesli potrwa to dluzej, tzn jesli na sile bedziesz trzymac wlos, zeby "nie wypadl", nowy, ktory chcialby "urosnac" - "umrze". | 
|     |   | 
|  2012-09-30, 19:14 | #7 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-10 
				 |  Szczotki z naturalnego włosia w CH Arkadia (Warszawa) 

Witam.    Czy jest tu ktoś, kto wie, gdzie można dostać szczotki z naturalnego włosia w CH Arkadia w Warszawie? Sprawdzałam plan sklepów, jednak wiele mi to nie mówi. Spotkałam się z informacją, że może Super Pharm czy też Douglas oferują. W Douglas domyślam się, ze ceny są wygórowane, a szukam czegoś bardziej przystępnego, do 50 zł. Super Pharm- czy szczotki wykonane są w całości z naturalnego włosia? Mam wątpliwości, ponieważ jest to sklep w rodzaju drogerii, a tu zwykle szczotki nazwane "z naturalnego włosia" zawierają tylko domieszkę. Może w jakichś stoiskach? Z góry dziękuję, pozdrawiam   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2012-11-12, 21:00 | #8 | 
| Przyczajenie | 

Szczotki do włosów

Od jakiegoś czasu stosuję szczotkę ze szczeciny dzika, chciałabym jednak wypróbować taka tradycyjną, jak za dawnych czasów szczotkę z włosia końskiego jednak nie mogę nigdzie takiej znaleźć. Jedynie maleńkie przeznaczone dla niemowląt. Czy któraś z was może wie, gdzie coś takiego można dostać?

| 
|     |   | 
|  2012-11-12, 23:25 | #9 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Dot.: Szczotki do włosów

Na jakimś włosowym blogu czytałam, że ta szczotka z końskiego włosia jest dostępna w Tesco. Podobno ale czy na pewno to nie wiem, zawsze możesz sprawdzić   Poczytaj tematy o szczotkach, jest ich dużo, może tam znajdziesz jakieś informacje, gdzie dziewczyny kupują szczotki   | 
|     |   | 
|  2012-11-12, 23:36 | #10 | 
| Wtajemniczenie | 

Dot.: Szczotki do włosów

Na allegro zdaje się widziałam, ale chyba też głównie dla dzieci.

__________________ http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle | 
|     |   | 
|  2013-01-20, 09:16 | #11 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-01 
				 | 

Szczotka z włókien tamico.

Czy szczotka z włókien TAMICO nadaje sie do włosów i czy ich nie zniszczy?

| 
|     |   | 
|  2013-10-30, 19:58 | #12 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

szczotka z włosia dzika

Witam, proszę Was o pomoc w rozwiązaniu pewnego problemu. Mianowicie kupiłam drewnianą szczotkę z włosiem z dzika. Czeszę nią suche włosy, wieczorem, żeby rozczesać je po całym dniu, przed snem. I tu pojawia się ten problem. Po szczotkowaniu włosy są strasznie tłuste i polepione, jakbym ich nie myła z tydzień, są okropne, a włosy myję codziennie rano. W czym może tkwić problem??? | 
|     |   | 
|  2013-10-30, 20:04 | #13 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Dot.: szczotka z włosia dzika

Umyj szczotkę, może się czymś wypaćkała i teraz przy czesaniu brudzi włosy.

| 
|     |   | 
|  2013-10-30, 20:05 | #14 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722826&page=41 Dziewczyny w tym wątku pomogą.

| 
|     |   | 
|  2013-10-30, 20:17 | #15 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Jest nowiutka, czyściutka, a przynajmniej tak wygląda. A tak wogóle jak ją czyścić, jest drewniana, nie zamoczy się zbytnio od wody? | 
|     |   | 
|  2013-10-30, 20:22 | #16 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-02 
				 | 

Mi też przetłuszcza włosy na czubku   Ale za efekt jaki daje na długości i delikatność i tak ją kocham <3 Więc staram się omijać skalp przy takim "międzymyciowym" czesaniu, a tak porządnie je wyczesać i wymasować skalp w dzień mycia. Może pomoże  Bo tak właściwie to jej zadaniem jest rozprowadzenie tego ochronnego "tłuszczyku" na długości włosów, ale czasem (zwłaszcza przy przetłuszczającej się skórze głowy) można uzyskać efekt tłustych włosów. A ja i tak jej używam   Edytowane przez Ania_Marysia Czas edycji: 2013-10-30 o 20:26 | 
|     |   | 
|  2013-10-30, 20:30 | #17 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2013-05 
				 | 

skoro myjesz je codziennie rano, więc wieczorem powinny byc juz lekko przetłuszczone, a czesząc je rozprowadzasz sebum na reszte włosów wiec są tłuste .    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.