|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() Ja Ciebie też kojarzę ze ślubnych wątków. To nie Ty przypadkiem założyłaś wątek o kolorze różowym jako przewodnim na ślubie/weselu? Coś mi się kojarzy, że początkowo o nim myślałaś, a potem zmieniłaś na inny. Dobrze kojarzę? Ja zostałam przy fuksji i do tej pory mam do niej słabość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Raczkowanie
|
Ja będę używać wielorazówek. Koszt zakupu zestawu, który wystarczy mi na cały okres pieluchowania to będzie 700-800 zł, wypatrzyłam już co będzie potrzebne. Jak się mocniej wczytać w temat i rodzaje akcesoriów do tego to nie różni się prawie niczym od założenia pampersa, jedynie tym że trzeba wyprać. Nawet z kosztem prania nie przekroczy to kosztu pampersów (pampersów czy jakichkolwiek innych jednorazówek). W zależności od czasu przez jaki dziecko będzie w pielychach to moze być i 3000 zł nawet więc ja wolę za połowę tej kasy mieć cos innego niż wyrzucić. Jednorazówki bedą w domu też bo są różne sytuacje kiedy będa wygodniejsze. To nie moje pierwsze dziecko więc wiem jak jest z pieluchami i już wtedy interesowałam się wilorazowymi lecz niestety za późno bo już po porodzie a wtedy nie miałam takiej kwoty by wydac na raz i zakupić cały zestaw.
czuję sie fatalnie, nawet nie piszę prawie wcale bo jestem jak w innym świecie. zaczęłam dziś 13 tydzień a mdłości mnie powalają, odbierają rozum wręcz. Pragnę wrócić do pracy a ma to być już w pn i tracę nadzieję bo w takim stanie nie dam rady ![]() nie narzekajcie dziewczyny na brak objawów, każdy inaczej przechodzi, to nic złego nie oznacza wcale a uwierzcie że przechodzić takie objawy to trzeba mieć pokłady cierpliwości i psychicznej siły której mnie chwilami bardzo brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
Drugi aspekt to zdrowie naszego dziecka, bo wielorazówki nie zawierają szkodliwych substancji i podobno nie odparzają pup dzieciaczkom. Cytat z ekomamy: "Na suchość i komfort w pieluszce pracuje przecież cała armia składników chemicznych. Niestety producenci pieluszek jednorazowych niechętnie prezentują ich dokładny skład chemiczny, twierdząc, że obowiązuje ich tajemnica handlowa. Wymieńmy jednak naszych bohaterów: toluen, etylobenzen i ksylen, TBT, benzol (substancja rakotwórcza obecna w żelu absorbującym), furan i dioksyny (związki wysokotoksyczne, karcynogeny, znalezione 1989 r. w celulozie i powłoce pieluch jednorazowych). Nie jest powiedziane, że w jednej pieluszce znajdą się wszystkie. Występują w różnej kombinacji i z plejady 200 różnych składników skóra może wchłaniać przecież tylko 50 z nich" No i ostatni ekologia. Cytat:
![]() Nikogo nie namawiam, wiem, że ja chce spróbować ![]()
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
tz tak chrapie że nie mogę usnac
![]() czy wasi mężowie też sa cienci na wasze matki a swoje teściowej ?bo ją już moim nie daje rady ciągle się jej czepia i widzi jakieś podteksty w jej wypowiedziach i proszę i groze a tego nic nie dociera już nie wiem jak mam zmienić jego nastawienie na dodatek moja mama nie jest taka zła jak on to widzi a ją potrafię widzieć w niej też wady ale bez przesady to co on wymyśla i jeszcze mi wmawia że faworyzuje moja siostrę i jej męża a ją tego w ogóle nie odczuwam i nigdy nie odczuwałem zawsze traktowała nas tak samo aha te chłopy . . . |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Wtajemniczenie
|
ja rozmawiałam z mężem o tych wielorazowych, ale oboje doszliśmy do wniosku, że szkoda nam czasu na pranie
![]() ![]() co do chusty - myślałam o tym, ale z drugiej strony - po domu nosić jej nie będę, bo zanim ją założę minie pewnie multum czasu, wolę dziecko odstawić do leżaczka, czy kojca, a po dworze byłoby mi niewygodnie - jakieś zakupy czy coś, torebka, torby z zakupami, na spacer też trzeba jakieś dziecięce akcesoria wziąć typu butelka czy zabawka .... wolę to wszystko wpakować do wózka i mieć spokój ![]() mój mąż lubi moją mamę, czasem zamiast dzwonić do mnie to dzwonił do niej z problemami, ale moja mama jest dość hmm... specyficzna .... i teraz jak od półtorej roku z nią nie mieszkam to widzę, jak czasem potrafi być męcząca, wcześniej byłam przyzwyczajona, a teraz mnie to irytuje. ciągle jest zmęczona, ciągle narzeka na to, mimo że pracuje normalnie, od 8-16, nic poza tym nie robi. przez to "ciągłe zmęczenie" nie ma siły sprzątać, i w domu jest wieczny bałagan, ciągle narzeka na coś ... przez to mąż czasem ma dość ... oooooooo ale mój tata ma wyczucie ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-12 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój był wątek o czerwonym kolorze. Chociaż masz rację na początku chciałam mieć fuksjowe buty ale jak kupiłam swoje czerwone, to wizja się zmieniła Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na początku martwiłam się, że skoro nie mam objawów to może z ciążą coś nie tak ![]() ![]()
![]() |
#2139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z teściową mój się dobrze dogaduje.. Gorzej z teściem.. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Chciałam sobie zjeść rosołku bo nam został od wczoraj, ugotowałam makaron, zgrzałam zupę i chyba jest zepsuta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Justi, to chodź do mnie na rosołek. Dziś ugotowałam, żeby się otrząsnąć ze szpitalnego jadła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
ja też zapraszam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Zakorzenienie
|
Odpuściłam, wolę nie ryzykować... Bo z kibelkiem nie romansowałam jeszcze w ciąży
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
No to zostałam bez towarzystwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
siedzę i myślę
|
Skończyliśmy oglądać film i idę spać
![]() Dobrej nocy mamuśki ![]() Spojrzałam na Babystrology... rzeczywiście im dziecko większe tym chudsze ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-12 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Plus wczesnego macierzyństwa. Moja mama ma 45 lat lata sobie tu i ówdzie, pracuje za granicą, ma mieszkanie, tata ma 47 lat i odchodzi już na emeryturę, w sumie mógł już odejść 7 lat temu. Są razem, kochają się i teraz będą mogli robić co im się rzewnie podoba. Ja lada moment będę miała 25, mój brat 18. Normalnie mają drugą młodość ![]() ![]() Muszę z tatą jechać do lekarza, zająć mu kolejkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Aaaa trafiliśy wczoraj z TŻ na bardzo dobry film! Wspomnienia Anny Frank! Polecam!
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
witam i już was nadrabiam.
---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- nadrobiłam: temat pieluch chcę tetrówki ale te wielorazowe też wezmę kilka na wyjście. Pampersy tylko do doktora. Siedzę w domu-mogę prać korona mi z głowy nie spadnie ![]() karmienie bardzo chcę piersią ale zobaczymy ile będzie pokarmu. chusty nie wiem czy dałabym sobie z tym radę... badania genetyczne następną wizytę mam w 11 tyg ciąży i ani nic nie wspomniał na ten temat ![]()
#2152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam swoich teściów. Ale wiadomo, nie zawsze muszę się z nimi zgadzać, jak później mówię o tym mojemu Tżtowi, to on zawsze broni swoją mamę ![]() Może Twój Tż ma faktycznie rację - a Ty tego nie widzisz, zawsze trudniej dostrzec jakieś wady u swojej mamy. A może po prostu porozmawiaj z nim na spokojnie bez gróźb i kar. Mam nadzieję, że dojdziecie do kompromisu ![]()
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
co do teściowych to ja mam tak, że wiele razy,,pije do mnie" teściowa a mąż tego,,nie widzi"/
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi mdłościami po 12 tc to witaj w klubie, miałam to samo, ale dało się wytrzymać, musisz to jakoś przetrwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po śniadanku. Miałam taką ochotę na jajecznicę, od początku ciąży nie jadłam - zrobiłam naprawdę MOCNO ŚCIĘTĄ
![]() Co do pieluch, jako pierworódka nie mam pojęcia ![]() ![]() Chusta - fajna sprawa, ale dla mnie mogłoby być to niewygodne, więc nosił by Tż ![]() Dziś mam wizytę kontrolną o 16:00, w ogóle się nie stresowałam od ostatniego spotkania. Wyniki były dobre, a ja mam pozytywne podejście i nie chce się niczym zamartwiać. Ale na wszelki wypadek 3majcie kciuki, one są zbawienne ![]() ![]() ![]() Miłego dnia kochane! ![]()
#2157 |
Zakorzenienie
|
Pieluszki na chwilę obecną planuję wielorazowe, ale szukam kogoś, kto to już testował wśród znajomych, bo z reklam TV to się dużo nie dowiem, a chcę wiedzieć jak to faktycznie działa.
Pampersów bym nie chciała, bo to rozleniwia dziecko i trudniej odstawić, a znam też przypadki że były problemy ze skórą na wielorazówkach, bo to jednak mniej oddycha. Ja mam alergie, niestety nie wiem na co, mąż też ma trochę problemów skórnych, więc raczje będę unikać. Tylko nie wiem, jak mężusia do tego przekonam, bo on już kręci nosem, wygodnicki ![]() Też pamiętam, że coś takiego było. Dziecko chyba bylo malutkie, nie trzymało samo główki i ta główka się przycisnęła do piersi i się udusiło, czy jakoś tak. Ale nie wiem czy to każda chusta, czy jakaś konkretna, czy jakiś błąd rodziców.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-11-13 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
dziś kończę 12 tydzień
![]() A Jutro na badania genetyczne- zaczynam mieć stresa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2160 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() Cytat:
Ostatnio miałam w głowie tysiąc negatywnych myśli, bo się czułam paskudnie, ale nie tak samo jak do tej pory. Do tego miałam głupi sen. A jakby było mało, to chyba mojej cyce zmalały przez noc. Mdłości jakby mniejsze. Staram się odpychać te złe myśli i dlatego też nie pędzę do lekarza. Poczekam na wizytę. Co prawda jeszcze 3 tygodnie, ale wytrzymam. Co ma być to będzie. Staram się dbać o siebie jak najlepiej, więc chyba będzie dobrze, nie? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.