Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 06:48   #2131
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Dzień dobry

Strippi głosik oddany idę na inne komputery :P
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 06:56   #2132
myaja
Rozeznanie

hej

troszkę się nie wyspałam bo oglądaliśmy film pt "nasza klasa" - taki thriller ? o prześladowaniu dzieciaków w klasach - ogólnie dobry ale odgórnie bardzo oczywisty...
poza tym miałam piękny sen z Patrick'iem Dempsey'em hihihi... aż się nie chciało budzić ...

a dziś kolejny dzień w pracy, próbne egzaminy gimnazjalistów, i durne sprawozdania roczne - czytaj walka z księgowością ... jej jak ja nienawidzę września, grudnia, stycznia i maja/czerwiec właściwie to wychodzi na to, że nie lubię połowy msc w roku ... ale taka uroda mojej pracy - w tych msc najwięcej roboty i każdy od każdego coś chce na już, na tą sekundę i ten oddech ... jeszcze jest super, jak się trafi fajny pracownik (tj. nauczyciel) który ma pojęcie o życiu, wie czego konkretnie chce, orientuje się tez czego się oczekuje od niego, jest 'rozgarnięty' i można z nim cokolwiek załatwić, ale jak się trafi typowy przypadek 'narcyzowego' nauczyciela to orka na ugorze dzieci w 3 klasie sp więcej kojarzą od takiego pseudo nauczyciela...

nie chcę NIKOGO obrazić na pewno każda z Was pracująca jako nauczyciel jest w tej pierwszej grupie - moich ulubieńców

ja sama myślę o zawodzie nauczyciela ale na pewno nie w gim czy sp bardziej ponadgimnazjalne ... na ta chwilę to tylko czyste marzenie - ale z czasem - kto wie ?
mąż oczywiście nie dostał wczoraj żadnej odpowiedzi - niech to szlag jak ja
NIENAWIDZĘ takiego czekania w niepewności!!!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 07:09   #2133
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

U mnie też po wizycie i wszystko ok, mój Dziedzic za to prawdziwy ekshibicjonista, pokazywał tą swoją armatę non stop poza tym wszystko ok, nie wiem tylko czy umówić się na następną 6 grudnia czy bardziej koło 12 Sorceresss na kiedy się umówiłaś ? może się z Tobą zsynchronizuje, zawsze to jedna decyzja mniej.
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
super, że maluch zdrów! nie no... to my jednak mamy dziewczynkę skoro grzecznie trzyma nóżki razem dzisiaj w ogóle jakiś "nieruchawiec" mały był. machnął raz łapka i tyle

To jak się umawiamy na wizyty? To może na 10. XII równo za 4 tyg ? Albo później... bo planuję już na dobre zaszyć się w domu przed świętami a nie wiem czy L4 wypisują w przód
za wizyty i zdrowe bobaski..
Co do następnej wizyty.. Zawsze umawiają mnie za równe 4 tyg więc mam 10 grudnia..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
za wizytę i za synka!!!

a mój maluszek bawi się z tatą w chowanego chyba.... kopie ,warjuje,odpowiada na moje zaczepki czasami -a jak tż przykłada rękę to..... nic .... tatuś ani razu nie załapał się na kopnięcie....
a jak tylko zabiera rękę to po chwili znowu mały kopie .... urwis jeden...
.
Dzięki mój synek robi dokładnie to samo.. Kopnął tatusia tylko raz , tak to zawsze przestaje w momencie przyłożenia ręki męża..

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ObserwujeCie i joanna200 za wizyty
dzięki..

a tak w ogóle to dzień dobry..
nie jestem za bardzo wyspana.. córa nie daje odpocząć.. niestety..
i tak oto tym sposobem musiałam oczy szeroko otworzyć i zapomnieć o leniuchowaniu..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 07:24   #2134
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
mąż oczywiście nie dostał wczoraj żadnej odpowiedzi
moze musza przeprowadzic caly proces do konca? ale zadowolony po wczorajszym?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 07:49   #2135
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
moze musza przeprowadzic caly proces do konca? ale zadowolony po wczorajszym?
ehhh... właśnie o to chodzi , że ten proces już jest ukończony, pozostała lista 5ciu osób w tym mój mąż który dostał najwyższą ilość pkt zarówno z testów jak i na rozmowie ... wyniki podali już tydzień temu, więc nie wiem na co oni czekają ... on jest mgr fizjoterapii a startował w rekrutacji do banku spółdzielczego ... ... przygotowywał się jakieś 2dni po 1h a że skubaniec ma mega super extra dobra pamięć i podejście logistyczne to wyszło jak wyszło ... ehhh miał chłopina zdawać na medycynę - i co? teraz żałuje jak cholera... ale kto kazałby mu się uczyć w LO ... no trudno
nadal bd czekać ... jak nie to zadzwonimy co to dalej planują robić
Stary 2012-11-13, 07:50   #2136
czarny flamaster
Zadomowienie

Dzien dobry!

Mama i brat przywieźli mi wczoraj blat do kuchni. Śliczniutki! Powoli zwalniałam pokój z garnków i kuchennych rzeczy, no to mama przywiozła mi od razu moje ciuchy i inne graty Czyli znów się zasypaliśmy hehe

Wraz z 10letnim bratem dotaszczyłam to wszystko do mieszkania jakoś. Potem mąż kazał mi trzymać okap i pod koniec dnia byłam tak wykończona, że chyba nawet dzidzia miała dosyć.
Dziś rozpoczęłam dzionek od śniadanka i właśnie oglądam Perfekcyjną Panią Domu, a potem biorę się za sprzątanie.

Chodzi za mną placek ze śliwkami. Hmmm...jak się ogarnę to chyba sobie zrobię

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 07:55   #2137
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh... właśnie o to chodzi , że ten proces już jest ukończony
no to faktycznie pozostaje czekanie....

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
i właśnie oglądam Perfekcyjną Panią Domu, a potem biorę się za sprzątanie.
motywuje
wczoraj ogladalam kawaleczek, ale jakos nie moge uwierzyc w ten syf... nie jestem maniakalnym pedantem, ale jak dlugo trzeba nie sprzatac by miec koty w wannie?!

Stary 2012-11-13, 08:04   #2138
Leonikowa
Rozeznanie

Hej dziewczyny wczoraj cały dzień latania ponieważ spontanicznie zdecydowaliśmy się kupić meble do dużego pokoju pokusiła nas promocja kupuj bez vatu w Black Red White i takim sposobem zaoszczędziliśmy ok 600 zł mebelki przywiozą dopiero za 4 tyg. jednak dla nas to bez różnicy, ponieważ od stycznia mieszkamy bez i jest ok
w grudniu skoczymy jeszcze do Ikei, żeby kupić sofę i komodę dla maluszka no i mieszkanko będzie w pełni urządzone

ok biorę się za odp. bo sporo tego od wczoraj

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 08:07   #2139
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej Laseczki! no niestety moja wczorajsza podróż na porodówkę nie udala się do końca, gdyż akurat trwał wiecie co:P aż mnie w żołądku ścisnęło jak usłyszałam...ale zwiedziliśmy położnictwo w tym sale. U nas jest fajnie bo sale są jednoosobowe rzadko kiedy dostawiają łóżka. Nawet wczoraj było kilka sal wolnych. Ogólnie czysto, pachnąco i cichutko

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a u mnie doł
glukoza wyszła idealnie po 2godz 104 norma do 140.
ale morfologia i crp znowu zle
w piatek lub w poniedzialek mam powtorzyc jak sie nie poprawia to wycieczka do szpitala
No ciekawe co z tym CRP, a brałaś coś - jakieś leki, żeby się unormowało?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 08:07   #2140
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
o rany! uwielbiam ten film! to moja klasyka klasyki w związku z czym mam nawet kupiony na dvd eh.. i ta muzyczka... i końcówka filmu jak mały płacze.... wrrrr... ciary na plecach!
Ja dzisiaj planuję "Kod nieśmiertelności" obejrzeć - o ile nie usnę...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

ja na genetycznym byłam taka wystraszona, cała się trzęsłam i nie przyjmowałam 90% informacji, które były mi przekazywane Dobrze, że mam opis, bo bym nic nie wiedziała
JA horrorów niet Czasem jak z Tżtem oglądamy, to na starsznych momentach zamykam oczy i kaze mu opowiadać, co sid zieje, bo jednak jestem ciekawa, a on tylk: o ja Cię..., O qrde...., o matko! I tyle ise dowiaduje;p
Dziewczyneczki bardzo prosze o kciukasy za wizyte dziś Jeszcze cały dzien przede mną...Nawet płec mnie tak bardzo nie interesuje, tylko, żeby wszystko dobrze wyszło...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 08:10   #2141
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Tak na Rycerskiej, na początku brałam pod uwagę Pro Familię ale podobno się tam zepsuło już 3 osoby które tam rodziły mi odradzały. Więc zdecydowanie Rycerska.

A gdzie chodzisz do lekarza w Stalowej? i gdzie zamierzasz rodzić?
Mój gin, a właściwie dwóch - bo chodziłam do innego, a inny prowadzi ciążę, polecali Pro Familię, ale po opiniach znajomych, które ostatnio tam rodziły na pewno się nie zdecyduje. Będę rodziła w szpitalu stalowowolskim. Różne są opinie - jak wszędzie. Ale większość chyba zadowolona. Ja i tak będę opłacała sobie prywatną położna, z resztą nasza przyszła sąsiadka jest tam położną więc zobaczymy czy da się coś załatwić Nazwiska lekarza wolałabym nie pisać , co by nie robić mu reklamy lub anty-reklamy, z resztą chyba i tak nic Ci to nie powie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 08:22   #2142
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokażę wam pierwsze ciuszki jakie zamówiłam a mówiłam, że zacznę od stycznia
cudowne

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a ja wpadlam na 'szatanski' pomysl
otoz ost czasu moje licealne koleznki zaczely sie rozmanzac w tempie ekspersowym 85'% z nich ma chlopcow w rozym wieku od 2latek do miesiaca. i do tych starszych napisalam meila na fejsie ze jakby mialy jakies ubranka to ja chetnie odkupie lecz po nowym roku, bo musze czekac na dodatkowa kase z pracy i ciekawa jestem czy jakas odpowie.

jak nie to sie nie zalamie bo znajac moja mame jak przyjedzie to 2 torby beda same dla dziecka hahah
Kasiu ja się wczoraj właśnie zaopatrzyłam w 2 mega paki od sąsiadki Tż 85 szt. ubranek plus buciki z adidasa razem wyszło mnie to 600 zł (6,4 zł szt.), wiem wiem kupa kasy ale ubranka po jednym dziecku i same firmówki no i mama Tż dała nam na nie 500 zł więc my zapłaciliśmy tylko 100 zł .Dziewczyny nie poznaje mamy Tż

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

No dobra, pochwalę się moim brzuchem
piękny

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

a co do l4 to mój ginekolog też nie bardzo chętny do wypisania.. tylko, że ja nie mam jako tako problemów z ciążą tylko z plecami.. także rodzinny daje mi na 2/3 tygodnie a ginekolog raz na jakiś czas da z tydzień lub dwa..
a jak masz płacone te l 4 80 % czy 100% ???

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hejka,
pojechałam na kontrolę do dentysty bo mi tak dziąsła krwawią że masakra ale ząbki zdrowe - nie ma jak uroki ciąży.
teraz gotuję obiadek. poza tym zrobiłam zakupy i mąż się śmieje że Bąbel chyba wybierał bo mam i rodzynki w czekoladzie i śledzie
za zdrowe ząbki, moje pomimo, że wyleczone to też krwawią

Cytat:
Witajcie

już wiem co mi TŻ kupi lalala... ale to takie standardowe, z Gostynia
Uff... my już po wizycie Ja w porząsiu, maluszek 449g (coś mi się zdaje, że będzie kawał dzieciątka) i wszystko gra... oczywiście leniwiec mały (pewnie dlatego jest grubiutki) cały czas sobie grzecznie siedział (głową w dół - jakiś nietoperzyk chyba) i zasłaniał co ma między nóżkami
I mój doktor, do którego chodzę normalnie powiedział, że jemu to na chłopca nie wygląda... Aż się wkurzyłam... Od 1,5 m-ca nasz maluch nic nie robi tylko zasłania się -raz pokazał co tam ma, a teraz nie daje potwierdzić Dzisiaj miał jakoś dobrze ułożoną pępowinkę, tylko te nóżki.... i nic... zostajemy przy synusiu, ale mam się nie przerazić jak siusiak odpadnie

Dostałam jakąś końską dawkę żelaza na ta moją rozpoczynającą się anemię... mam sobie zakwaszać buraczki i pić... mniami...
A poza tym zmyłam się na 2 tyg L4 - lekarz mi doradzał już na stałe iść na zwolnienie, ale że muszę przed świętami pokończyć projekty to kazał mi teraz dobrze wykorzystać to wolne
tak tak mleczko tylko z Gostynia
no i za wizytę

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-13, 08:36   #2143
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
cudowne

Kasiu ja się wczoraj właśnie zaopatrzyłam w 2 mega paki od sąsiadki Tż 85 szt. ubranek plus buciki z adidasa razem wyszło mnie to 600 zł (6,4 zł szt.), wiem wiem kupa kasy ale ubranka po jednym dziecku i same firmówki no i mama Tż dała nam na nie 500 zł więc my zapłaciliśmy tylko 100 zł .Dziewczyny nie poznaje mamy Tż

piękny

a jak masz płacone te l 4 80 % czy 100% ???

za zdrowe ząbki, moje pomimo, że wyleczone to też krwawią

tak tak mleczko tylko z Gostynia
no i za wizytę
mnie moja powiedziała miękka szczoteczka i płyn do płukania bez alkoholu mama colgate do dziąseł i powiem ci że dużo lepiej
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 08:42   #2144
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a to nasze małe zakupy
super zakupy

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
No dobra, wzielam sie za temat wozka

no i chyba znalazlam, tzn. na razie wstepnie znalazlam
Marka Teutonia, niemiecka jakosc :P
Teutonia be you http://www.teutonia.de/de/produkte/beyou.html
albo Teutonia Mistral P http://www.teutonia.de/de/produkte/mistral-p.html

i jakos dalej szukac mi sie nie chce

no a druga marka to szwedzka firma emmaljunga
http://www.emmaljunga.com/de/Kinderw...wagen-393.html

sliczne sa, ale cenowo wypadaja gorzej, sa tez ciezko dostepne (podobno z kazdego modelu produkuja jedynie 300 sztuk )
świetne te wózki muszę się rozejrzeć na żywo...

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Dzięki wam za wszystkie kciuki..
po wizycie ok.. wszystko dobrze.. synek rozwija się jak powinien i nadal jest synkiem..
gin powiedziała, że już nie ma szans żeby się zmienił w dziewczynkę..
także jestem zadowolona bo obydwoje mamy się baaaardzo dobrze..
i w końcu 1kg na plusie..
za synka i wizytę

Cytat:

a u mnie doł
glukoza wyszła idealnie po 2godz 104 norma do 140.
ale morfologia i crp znowu zle
w piatek lub w poniedzialek mam powtorzyc jak sie nie poprawia to wycieczka do szpitala

nadrobilam do 70 str
oby się wyniki poprawiły

Cytat:
U mnie też po wizycie i wszystko ok, mój Dziedzic za to prawdziwy ekshibicjonista, pokazywał tą swoją armatę non stop poza tym wszystko ok, nie wiem tylko czy umówić się na następną 6 grudnia czy bardziej koło 12 Sorceresss na kiedy się umówiłaś ? może się z Tobą zsynchronizuje, zawsze to jedna decyzja mniej.
dla Dziedzica z armatką
ja mam 5 grudnia wizytę

Cytat:
w Pepco O dziwi Tż nawet nic nie burczał jak mu pokazałam Bo wcześniej zapowiedział, że żadnych rzeczy made in China dla Gucia
Tak mówicie o małym " Gucio"

Cytat:
Ale mnie zgaga męczy chyba umrę
z opóźnieniem ale na zgagę w ciąży to migdały pomagają ponoć, moja siostra testowała

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej Laseczki! no niestety moja wczorajsza podróż na porodówkę nie udala się do końca, gdyż akurat trwał wiecie co:P aż mnie w żołądku ścisnęło jak usłyszałam...ale zwiedziliśmy położnictwo w tym sale. U nas jest fajnie bo sale są jednoosobowe rzadko kiedy dostawiają łóżka. Nawet wczoraj było kilka sal wolnych. Ogólnie czysto, pachnąco i cichutko
Ale z tymi pojedyńczymi salami to fajnie Wam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
JA horrorów niet Czasem jak z Tżtem oglądamy, to na starsznych momentach zamykam oczy i kaze mu opowiadać, co sid zieje, bo jednak jestem ciekawa, a on tylk: o ja Cię..., O qrde...., o matko! I tyle ise dowiaduje;p
Dziewczyneczki bardzo prosze o kciukasy za wizyte dziś Jeszcze cały dzien przede mną...Nawet płec mnie tak bardzo nie interesuje, tylko, żeby wszystko dobrze wyszło...
Stary 2012-11-13, 08:43   #2145
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jednak dla nas to bez różnicy, ponieważ od stycznia mieszkamy bez i jest ok
hehe kwestia przyzwyczajenia

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nawet wczoraj było kilka sal wolnych. Ogólnie czysto, pachnąco i cichutko
dobrze rokuje

Cytat:
Dziewczyneczki bardzo prosze o kciukasy za wizyte dziś
jasne!

Cytat:
Dziewczyny nie poznaje mamy Tż
cud narodzin

Stary 2012-11-13, 08:45   #2146
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
super ratuluję udanej wizyty

Mamusie a my dziś po tym dodatkowym usg. Niestety moja ginka dobrze widziała, że ta prawa stópka się źle ułożyła Dziś to potwierdzili. Poza tym nie ma opcji, że to się samo naprawi przed porodem, bo Mały ma dużo miejsca, więc ta stópka nie skrzywiła się z powodu braku miejsca No ale trudno... jakoś już się oswoiłam z tym faktem przez ten tydzień... dzis sie tylko modliłam żeby nie wykryli przypadkiem czegoś więcej... bo poczytałam w necie, że z tą wadą często występują inne... Na szczęście nic innego nie wynaleźli, więc mimo wszystko mi trochę ulżyło... Pogadałam chwilę z lekarką, która robiła mi dziś usg - wypytałam czy w takiej sytuacji powinnam rodzić w szpitalu w którym jest oddział ortopedyczny. Na początku powiedziała, że nie... ale po zastanowieniu dodała, że ostatnio dziecko jednej z lekarek urodzilo się z taką wadą i ona jeszcze przed porodem zalatwiła sobie z ortopedą ze szpitala, że zajęli się małym juz dzień po porodzie i zalożyli mu gips... W sumie nie wiadomo jak nasilona ta wada będzie u naszego bąbla i czy tez coś takiego nie będzie potrzebne... więc chyba przyjdzie mi zmienić szpital w którym będę rodzić No i ta lekarka doradziła żeby umówić się u tego ortopedy (przyjmuje tez prywatnie) jakies 3 tyg przed porodem i pogadać z nim żeby się zająl naszym malcem jak najszybciej po porodzie, więc pewnie tak zrobimy...
Cóż... nie ma się co załamywać... Nikt nie powiedział, że będzie łatwo
A z milych rzeczy... a pocieszenie poszliśmy z Guciem na pierwsze zakupy dla niego Nabylismy milutki kocyk, okrycie kapielowe i półśpiochy I wszystko niebieskie lub z niebieskim
dobrze, że poza stópką synuś zdrowiusienki trzymam z Was mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo kochana

Dziewczyny nadrobię was później, mam nadzieję że mi włączę internet. Od rana go nie mam :/ także głosy stoją, a gościu dziś zdobył już ponad 500głosów :/ ehh pech.
Jak dziś nie włączą to dopiero jutro wieczorem.
Jeden dzień się spóźniliśmy z rachunkiem i odcięli tv i neta :/ także w domu cisza i nuuuuda, bo nie mam kontaktu z wami
Przyszła mi owieczka i fajnie bije te serce )

uciekam mam nadzieję, że do dzisiaj
pilnujcie mi tu moich głosów

całuję brzuchatki moje
głosy oddane

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ha to od razu mi sie przypomniala akcja co mama opowiadala jak szla mnie rodzic. ona z inna pielegniarka jada na wozku na porodowke a inna sie pyta '''a ta pani to na podtzrymanie..??'' a ta co wizola mama - nie ta pani ma juz 8cm rozwarcia no ale ja akurat bylam malym dzieciatkiem, nie to co teraz
moja babcia taka chudzinka szła do porodu zero rozstępów itd.

Cytat:
Ja tez, bo w Stokrotce sa teraz po 8.99 i sa pyszne Tylko mnie właśnie zemdliło....;/

To Diabeł Ci nie straszny

Dziewczyny jutro wizyta o 19.00 Ale mam stresa, będzie juz 22t6d jak ostatnio byłam upomniałam sie o połówkowe, to powiedziała, że porozmawiamy o tym na nastepnej wizycie, a tu już nie ma o czym rozmawiać tylko trzeba chyba robić... Tylko, ze mam wizyte przeniesiona z soboty na wtorek więc będzie 2 razy więcej pacjentek i nie wiem czy będzie na to czas....Bede sie najwyżej kłócić!
trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Cytat:

za wizytę

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-13, 08:53   #2147
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ehhh... właśnie o to chodzi , że ten proces już jest ukończony, pozostała lista 5ciu osób w tym mój mąż który dostał najwyższą ilość pkt zarówno z testów jak i na rozmowie ... wyniki podali już tydzień temu, więc nie wiem na co oni czekają ... on jest mgr fizjoterapii a startował w rekrutacji do banku spółdzielczego ... ... przygotowywał się jakieś 2dni po 1h a że skubaniec ma mega super extra dobra pamięć i podejście logistyczne to wyszło jak wyszło ... ehhh miał chłopina zdawać na medycynę - i co? teraz żałuje jak cholera... ale kto kazałby mu się uczyć w LO ... no trudno
nadal bd czekać ... jak nie to zadzwonimy co to dalej planują robić
na pewno się odezwą.. oby jak najszybciej

Cytat:
Hej dziewczyny wczoraj cały dzień latania ponieważ spontanicznie zdecydowaliśmy się kupić meble do dużego pokoju pokusiła nas promocja kupuj bez vatu w Black Red White i takim sposobem zaoszczędziliśmy ok 600 zł mebelki przywiozą dopiero za 4 tyg. jednak dla nas to bez różnicy, ponieważ od stycznia mieszkamy bez i jest ok
w grudniu skoczymy jeszcze do Ikei, żeby kupić sofę i komodę dla maluszka no i mieszkanko będzie w pełni urządzone

ok biorę się za odp. bo sporo tego od wczoraj
za zakupy..

Cytat:
będzie dobrze..

Cytat:
wooow.. to już trochę ciuszków masz.. super..
o kurka.. dobra ta Twoja teściówka.. pozazdrościć..
czyżby pierwszy raz miała zostać babcią?

Stary 2012-11-13, 08:57   #2148
myaja
Rozeznanie

wrrrr... zaraz kogoś zabiję ...
niewdzięczna robota głupiego ... ...

a czy któraś słyszała coś o projekcie 'rodzina na swoim'? ... niestety my nie mamy na tyle kasy, żeby kupić swojego mieszkanie o domu nie mówiąc ... ba kupić to jedno ale utrzyma to drugie ... i takie programy bd mogły nas ratować ...

zazdroszczę tym którzy mieszkają na swoim ... nam niestety nie ma kto dołożyć do mieszkania, poza tym nie chciałabym ... no chyba, że rodzice np. wygrają w lotka wtedy mogą się dzielić ...
a na tą chwilę i przez najbliższy czas czeka nas mieszkanie z moimi rodzicami w moim starym pokoju na razie nie jest źle... ale zastanawiam się co bd później jak dziecko bd miało np roczek albo pojawi się drugie ... a czas tak szybko leci ...
Stary 2012-11-13, 08:58   #2149
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze mąz biedny, bo nogi w nocy na niego zakładam...
Ja robię tak samo

ObserwujęCię i Sorceresss za wizyty

Ja dzisiaj wstałam o 9 nie mogłam uwierzyć bo ostatnio to o 6 już wstawałam.
Dzisiaj wizyta o 17.00

I wecie co nie wiem co to jest ale od ładnych kilku dni strasznie mnie boli no właśnie nawet nie wiem jak to wytłumaczyć... coś w nodze mnie tak mocno kłuje jak się kończy krocze to zaraz w prawej nodze bardziej z tyłu. Jest to dosyć uciążliwe bo nawet wstać z łóżka nie mogę tak mnie boli i jak chodzę to cały czas to czuję..
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 08:59   #2150
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
oj -joj.. moze jeszcze sie poprawi. jakies witaminy, dieta, czy tylko powtorka badan?
Cytat:
U mnie też po wizycie i wszystko ok, mój Dziedzic za to prawdziwy ekshibicjonista, pokazywał tą swoją armatę non stop poza tym wszystko ok,
Dragusia a co masz nie tak z morfologią ?
za wizyte
Cytat:
Dragusia a co masz źle w morfologi i jakie masz crp
w morfologii mam już przez kilka badań podwyższone leukocyty i neutrofile teraz to samo, w dodatku znowu mi CRP wzrosło czyli mam infekcje ale nie wiadomo co bo chora nie jestem, nie wiem może mi zęby od środka sie psują no nie wiem albo cos poważniejszego wiec mam powtorzyc mofrologie w piatek albo w poniedzialek jak nie spadnie to szpital i beda musieli mnie przeleczyc antybiotykiem. gin powiedziala ze narazie mam sie nie stresowac ale przygotowac myslenie na szpital ze narazie wyniki nie sa takie zeby mnie odrazu wsadzic do szpitala ale jak to bedzie sie utrzymywac dalej to to nie jest normalne.
poza tym widze ze lekko mi spadly wyniki dotyczace anemii.
a a propo zębów dziś mi się śnilo że połowa mi wypadła nawet nie mówcie co tzn bo wiem
Crp najpierw mialam 10 potem spadlo do 7 cos a teraz znowu 10.
Cytat:
Bo wcześniej zapowiedział, że żadnych rzeczy made in China dla Gucia
czemu Gucia? przegapiłam jakieś info? mój wczoraj zapowiedział że nie mam zamawiać używanych ciuchów z allegro.

Cytat:
trzymamy kciuki

Cytat:
to teraz się głów jak nam je wszystkie pokażesz

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 09:00   #2151
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja dzisiaj nic nie wylałam,nic nas nie zalało za to idę dziś z dzieciakami na basen - więc tak trochę w temacie.....
no i znów mam ochotę na colę -tym razem nie zamrożoną...

Cytat:
- będzie wszystko dobrze

wiecie używam tego palmersa na brzuszek i jak na razie stwierdzam ,że jest najlepszy z tego co miałam,wiem,wiem,że jeszcze kupa czasu przede mną i w sumie najgorszy okres dla skóry ale już terz brzuszek zaczął się powiększać - taki jakby skok a jestem dopiero w 24 tyg. , a dzięki palmersowi skóra ani trochę nie jest napięta-ściągnięta i jest bardzo,bardzo nawilżona . Smaruję 2 razy dziennie, konsystencja jest bogata-tłusta ale dość szybko się wczłania i to całkowicie bez pozostawienia tłustego filmu. No i mi zapach absolutnie nie przeszkadza-ale nawet jakby coś strasznie cuchło byłabym w stanie chyba się smarować dla takiego efektu.A i cena jest śmieszna - 33 zł ,no i super wydajność. W pierwszej ciąży używałam mustellę - ale dla mnie porażka-tłusta,pozostawiająca film na skórze, uczucie nawilżenia słabło i jednak czułam ściągnięcie,napięcie skóry,no i cena + wydajność =katastrofa.W drugiej ciąży elancyl i biotherm - na zmianę i muszę powiedzieć , że w sumie nic do nich nie mam-no oprócz ceny... jak na razie to palmers jest z nimi na równi ale w pełni będę miała porównanie jak skończę ciążę..... jak na razie wygrywa ceną.
Stary 2012-11-13, 09:05   #2152
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mój gin, a właściwie dwóch - bo chodziłam do innego, a inny prowadzi ciążę, polecali Pro Familię, ale po opiniach znajomych, które ostatnio tam rodziły na pewno się nie zdecyduje. Będę rodziła w szpitalu stalowowolskim. Różne są opinie - jak wszędzie. Ale większość chyba zadowolona. Ja i tak będę opłacała sobie prywatną położna, z resztą nasza przyszła sąsiadka jest tam położną więc zobaczymy czy da się coś załatwić Nazwiska lekarza wolałabym nie pisać , co by nie robić mu reklamy lub anty-reklamy, z resztą chyba i tak nic Ci to nie powie
Ja też będę brała położną, i jeszcze mój lekarz na NFZ poleca mi zmienić teraz lekarza na takiego który pracuję w szpitalu i praktycznie sie zdecydowałam, także jeszcze jedna wizyta za tydzień u tego a potem będę dzwonić do tego nowego ale wiele znajomych u niego prowadziło ciąże i zadowolenie w 100%
Stary 2012-11-13, 09:10   #2153
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj wizyta o 17.00

I wecie co nie wiem co to jest ale od ładnych kilku dni strasznie mnie boli no właśnie nawet nie wiem jak to wytłumaczyć... coś w nodze mnie tak mocno kłuje jak się kończy krocze to zaraz w prawej nodze bardziej z tyłu. Jest to dosyć uciążliwe bo nawet wstać z łóżka nie mogę tak mnie boli i jak chodzę to cały czas to czuję..
ojejku to współczuje ,ja miałam podobne odczucie -zaczęło się 2 tygodnie przed wrześniem ,niecałe 2 mies.spałam na kanapie bo w łóżku była katastrofa-nie mogłam wstać,ani usiąść i położyć się,chodzenie sprawiało potworny ból ,płakałam nawet a raz zemdlałam z bólu - pomogła zmiana materaca-jak "ręką odjął" w jedną noc całkowita poprawa.... a- ja ból-kłócie odczuwałam w pośladku promien.do kości ogon.

za wizytę !

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-11-13 o 09:12
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 09:12   #2154
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no i znów mam ochotę na colę -tym razem nie zamrożoną...
Zapraszam 2,5l TŻ zostawił na komodzie
Stary 2012-11-13, 09:12   #2155
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

zazdroszczę tym którzy mieszkają na swoim ...
w naszym przypadku nie oplacala sie opcja 'rodzina na swoim'. kisilismy na jak najwiekszy wklad wlasny i bralismy kredyt w walucie...

a dziadkowie wariuja ze beda miec bejbika w domu?

Cytat:
czyli mam infekcje ale nie wiadomo co bo chora nie jestem

straszne to jest... mam nadzieje, ze Ci sie poprawi...

Stary 2012-11-13, 09:17   #2156
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj wizyta o 17.00

Stary 2012-11-13, 09:24   #2157
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam 2,5l TŻ zostawił na komodzie
ja mam takie "zboczenie" - tylko w puszce ....
Cytat:
w morfologii mam już przez kilka badań podwyższone leukocyty i neutrofile teraz to samo, w dodatku znowu mi CRP wzrosło czyli mam infekcje ale nie wiadomo co bo chora nie jestem, nie wiem może mi zęby od środka sie psują no nie wiem albo cos poważniejszego wiec mam powtorzyc mofrologie w piatek albo w poniedzialek jak nie spadnie to szpital i beda musieli mnie przeleczyc antybiotykiem. gin powiedziala ze narazie mam sie nie stresowac ale przygotowac myslenie na szpital ze narazie wyniki nie sa takie zeby mnie odrazu wsadzic do szpitala ale jak to bedzie sie utrzymywac dalej to to nie jest normalne.
poza tym widze ze lekko mi spadly wyniki dotyczace anemii.
a a propo zębów dziś mi się śnilo że połowa mi wypadła nawet nie mówcie co tzn bo wiem
Crp najpierw mialam 10 potem spadlo do 7 cos a teraz znowu 10.
czemu Gucia? przegapiłam jakieś info? mój wczoraj zapowiedział że nie mam zamawiać używanych ciuchów z allegro.
ojej , aby się poprawiło , .
Stary 2012-11-13, 09:27   #2158
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Sorceresss a jaką masz hemoglobinę że ci żelazo zapisal A co do płci nie koniecznie będzie to dziewczynka bo moja teraz była tak rozwalona jedna nóżka na dole widać nie bylo druga do góry pępowina ładnie obok i pokazywała co tam ma między nóżkami zero wstydu chciała się pochwalić chyba

Sorceresss ja na genetycznym jak byłam to tylko czekałam, aż powie ile jest NT i prawie przegapiłam jak mówił ale powtórzył parę razy Gdyby nie forum to bym poszła nieświadoma a tak dzień przed moją wizytą pisałyście tutaj ile powinno być i na następny dzień stresa miałam ale wszystko dobrze wyszło
jak pisałam wcześniej - hemoglobina 11, hematokryt 33 i czerwone krwinki w dolnej granicy Nie jest źle, ale dziwne, że tak szybko mi spadły i pewnie dlatego dodatkowy wspomagacz W ogóle to jakieś żelazo na receptę, w takim słoiczku - wygląda na bardzo poważny lek

Widzę, że nie tylko ja jestem "nietomna" na genetycznym To dla mnie bardzo stresujące badania... Wczoraj na normalnej wizycie byłam prawie wyluzowana

Cytat:
mój TŻ niestety też wypatrzył tą promocję i obiecałam mu dzisiaj, że tam pojedziemy
A zadowolona jesteś z jakości tych mebli?

Cytat:
Hhihi a co Ci ma opisywać? Latające ludzkie kawałki i lejącą się krew? Ja zamykam oczy jak w filmach jest coś pokazywane z lotu ptaka - od razu mi niedobrze Mam lęk wysokości (już na balkonie jak spojrzę w dół nogi mi miękną), ale w jakiś cudowny sposób badania wysokościowe przeszyłam bez problemu

Kciuki za wizytę!

Cytat:
a czy któraś słyszała coś o projekcie 'rodzina na swoim'? ... niestety my nie mamy na tyle kasy, żeby kupić swojego mieszkanie o domu nie mówiąc ... ba kupić to jedno ale utrzyma to drugie ... i takie programy bd mogły nas ratować ...
projekt Rodzina Na Swoim w dużych miastach nie ma szans być zrealizowany. W Krakowie, żeby się załapać cena mieszkania musi być nie większa niż 4,4tys/mkw I teraz bądź mądra i znajdź sobie mieszkanie za taką cenę... trzeba dorzucić 2 tys do mkw. Owszem, są mieszkania (ja kojarzę 2 inwestycje) za te 4,4 ale to są dziwaczne lokalizacje (tereny przemysłowe, albo odcięte od świata), idiotyczne układy mieszkań i z reguły tylko parter. Wrzucają po prostu mieszkania, które się nie sprzedają Ufff, dałam upust frustracji

Cytat:
Dzisiaj wizyta o 17.00
Kciuki trzymam, ale i tak będzie dobrze

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 09:30   #2159
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się, chociaż częścią
Stary 2012-11-13, 09:30   #2160
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
wrrrr... zaraz kogoś zabiję ...
niewdzięczna robota głupiego ... ...

zazdroszczę tym którzy mieszkają na swoim ... nam niestety nie ma kto dołożyć do mieszkania, poza tym nie chciałabym ... no chyba, że rodzice np. wygrają w lotka wtedy mogą się dzielić ...
a na tą chwilę i przez najbliższy czas czeka nas mieszkanie z moimi rodzicami w moim starym pokoju na razie nie jest źle... ale zastanawiam się co bd później jak dziecko bd miało np roczek albo pojawi się drugie ... a czas tak szybko leci ...
My sie nie łapaliśmy na rodzinę na swoim, bo kupowalismy wraz z moja mama mieszkanie, bo ona miała pieniadze po spadkowym mieszkaniu i musiała je wydac w ciagu 2 lat, na cele mieszkaniowe by nie placic podatku. Ale z tego co słysząłam, to Rodzina na swoim jest tylko do konca tego roku i sa ostatnio bardzo wygurowane kryteria...np. dopłacaja do mieszkan, gdzie cena nie przekracza 3800zł za m2 a weź w Lublinie np. znajdz taką cene za mieszkanie-prawie niewykonalne....
Nam rodzice pomogli ,troche mielismy z wesela odłożóne (sporo nazbieralismy, bo ok.5o tys.) I tym sposobem kredytu wzielismy "tylko" 50tys. zł , jakby nie wkład własny, pomoc rodziców to dalej byśmy mieszkali na stancji 24m2 lub u tesciów... Ale, ze dochody mamy niezbyt wysokie, to nawet ta rata 600zł będzie dla nas obiciązeniem... Ale cos za coś. Głowa do góry, kilka alt temu, nie myslałam nawet, ze bedziemy miec szanse na własne mieszkanie, ale tak sie stało, że zmarł wujek, nie miał dzieci, spłącilismy częśc rodziny, dziadkowie się zrzekli, rodzice dołożyli, troche kredytu i jakoś udało się kupić własny kąt... Życie pisze rózne scenariusze, nie mówię, żeby siąśc i czekac az ktos umrze, ale pomyslcie moze coś nad własnym interesem? My w tym doku, który kupiliśmy mamy spora suterynę i ja już sobie planuje, ze za rok załóże tam ciuchland Ciekawe, co z tego wyjdzie.....;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości