|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Witam nocną porą.
O 22.40 dotarłam z pracy na mieszkanie i w ogóle zero zmęczenia.. kocham popołudniowe zmiany ,żałuję że tylko te 2 dni mam w tym miesiącu na popołudnie ,będę chciała wywalczyć cały tydzień w grudniu .Jest mniej ludzi ,mniej maili od szefostwa, lepiej mi się koncentruje na pracy i w ogóle robię 2x więcej niż na porannej zmianie. W pracy pożarłam jogurt oraz cyc kuraka którego upiekłam w południe.Teraz jeszcze doprawiłam wieśniakiem i galaretką. Nieco późno ale trochę głodna byłam. Jutro będzie łosoś z Biedry na obiad , przed samą pracą go zjem. Właśnie się zorientowałam że od jutra PW ale chyba przeciągnę P do poniedziałku , żebym mogła od wtorku być na PW , w środę jadę po pracy do domu i chciałabym coś pokuchcić właśnie z warzywami. Muszę w końcu też do Kaufa w weekend się wybrać co by zakupić mój ulubiony jabłkowy SanTerra i wieśniaki bo właśnie stamtąd najbardziej mi smakują. A dziś przed pracą weszłam do Tesco w celu zakupu Piórka a wyszłam z kurteczką/płaszczykiem takim krótkim ,na teraz akuratnie się przyda. Co lepsze ... rozmiar 34 Mają dziwną , skopaną numerację bo ja u góry jestem nieproporcjonalnie szeroka w placach , zwykle noszę górę dużo większą niż dół, zwykle 38-40 a tu 34, fakt że nieco przyciasna w biuście ale ja akurat wolę takie niż za luźne.Jeszcze tylko muszę kozaki kupić... niestety ceny są powalające,muszę coś wyhaczyć przed następnym czwartkiem bo planuję się ubrać na to spotkanie z pracy w sukienkę.. .mam taką szmizjerkę czarną, leżała przez 2 lata w szafie bo się nie zapinałam w niej a teraz luzik. Akurat krój klasyczny więc nie ma obawy że z tamtej epoki Nie wiem czy się odważę ale co tam ,może akurat... chyba by ludziom z pracy szczeny poopadały bo nigdy mnie nie widzieli w czymś innym niż portkiNo alem się rozpisała...
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-11-09 o 07:19 |
|
|
|
#4142 | |
|
Rozeznanie
|
Aloha!
Co tam, jak tam u Was leci? U nie mak abra. Zero energii i chęci na cokolwiek. wczoraj padłam jak mucha nie oglądnowaszy do konca geslerowej. zdarzylam zrobic racuchy i rybe na dzis. zatem mam co jesc. Cytat:
![]() Wczoraj na szopingu ogólnie nie udanym, cos jednka mnie sie udalo. Nie kupilam prezentu dla męza, ale znalazłam dwa stare numery gazety z formami silikonowymi: keksówką i na tartę. Szkoda, że nie mieli na babke i muffinki. Dzikei za info odnośnie tej okrągłej. zapisalam w kalendarzu, ze za tydzień muszę zacząc szukac. ![]() Emne, pogratuluj matusi, jej sukcesu w odchudzaniue. Z tego co pamiętam, miała ona problem by na III fazie już nie chudnąc. Szczerze gratuluję Wam obu. Miłego dnia. Może później coś więcej skrobnę, gdyz na eazie muszę cos popracowac
|
|
#4143 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Brzuch, jak bolał, tak boli. Dziś krew poszła do analizy z siuśkami . I usg brzucha zrobione. Poważnych rzeczy nie ma, tylko kilka takich, które już będę musiał, co jakiś czas na kolejnych usg kontrolować (pęcherzyk żółciowy i wątroba). Schorzenia, które dotknęły te dwa organy, podobno nie dają objawów bólu brzucha. Dlatego czekam na wyniki z morfologii. Dietka moja, to mało jedzenia ostatnio... staram się jakoś przetrwać... zobaczymy ile wagi wskoczy, jak znajdą i zlikwidują przyczynę moich dolegliwości??
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Pewnie niektóre mnie pamiętają inne nie...ale po przeczytaniu Fassolino zdecydowałam się napisac...podczytuje Was jak mam chwile![]() Moja przygoda z Dukanem była dość krótka schudłam 7kg..doszłam do 65kg a teraz po 9miesiącach jest 66,5...niby te 5,5 kg stracone, które nie wracają to niewiele, ale dla mnie naprawde sporo Byłam za słaba, za mało zdyscyplinowana na 4 faze, ale staram sie nie objadac, jesli mi sie zdarzy raz na jakis czas robie sobie białkowy dzień, otręby jem sporadycznie...za to zaczęłam ćwiczyć regurarnie(na fitnessie, z Ewą Chodakowską w domku) Nie czuje sie oszukana przez Doktorka, bo sam napisał, że organizm będzie sie bronił i walczył o stracone kilogramy...cieszę sie z tego co osiągnęłam(moze sie Wam to wydac śmieszne)...ciesze sie że nie waże juz ponad 70kg...i problem też w tym że My Kobiety chcemy coraz więcej i więcej...Fassolinko ja bym nie brneła do 60kg, skupiłabym sie na 62kg i spróbowałabym na Twoim miejscu to utrzymać Nie chce nikogo demotywować, może mój post trochę tak brzmi, ale musimy trochę odpuścić, cieszyć sie z tego co osiągnęłyśmy. Co do bólów pleców to niestety myślę, że to nerki...może czujemy obciązenie zanim coś zacznie być widac w badaniach...nie wiem...mnie na Dukanie często bolało, teraz już nie mam takich problemów
|
|
|
|
#4145 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Chciałam się pochwalić, że w końcu waga drgnęła! Polecam aromaty z Krukam. Mam gruszkowy i orzechowy - PYCHA!!! ![]() Poza tym polecam (jeśli nie próbowaliście) shake'a twarogowego - jest mniamuśny! I jeszcze polecam FRYTKI!! ale zrobione z selera. Pokroić selera w słupki (jak frytaski), odsypać przyprawami (np. sól, pieprz i ostra papryka), ociupinka oliwy z oliwek (lub nie) i na blachę i do piekarnika. 200st. i ok. 20 min. Do tego dip jogurtowy z przyprawami, czosnkiem - jaki lubicie. Naprawdę pycha. Jeśli nawet nie przepadacie za selerem, spróbować warto, bo mają niesamowity smak i do tego suuper dietetyczne frytaski ![]() pozdrawiam, udanego dukania
|
|
|
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dziekuje za wszystke rady i zrypki, jestem wdzięczna za wasze dzielenie się opiniami w mojej sprawie
musze to wszystko jeszcze przemyśleć bo nie wiem co dalej zalotnica 83 gratuluje utrzymania wyniku 66 no u mnie już jakiś czas nie jest 62 tylko dużo więcej i daltego rozważam II no i jednak w moim przypadku ból pleców to jednak kręgosłup , junior szalej i ciągle chce na ręce a jest co nosić bo praiwe 12 kg i od tego mi plecy wysiadają, mam nadzieje że to z erkami nie ma nic wspólnego a tylko zwykle przeciazenie, badania faktycznie pora już powtórzyć bo od ostanich mineło 2 mce patrysia 76 pomysł na frytki świetny, chyba skorzystam ![]() Milenka powal ich wszystkich na kolana, zakładaj kiecke i odstrzel się jak nigdy , pewnie zrobisz wielkie wejście
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na tyle juz dobrze wyglądam, że straciłam silną wolę także teraz tylko musze uważać żeby sie nie przejadac- jestem czujna Trzymam kciuki za Ciebie
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
zalotniczko- fajnie Cię "widzieć"
Fasolka- a ile Ci łącznie przybyło od najniższej osiągniętej wagi??? ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
no to super, oby tak dalejco do shake to znam od dawna ,jakiś czas temu jedna z Dukanek podała na niego przepis i regularnie go pijam, choć ostatnio nieco rzadziej ,raz na tydzień mniej więcej Fakt- aromaty o których piszesz też mam i są pycha. Co do frytek... hm, a wiesz że za selerem nie przepadam ale z ciekawości kiedyś może zrobię na PW Rodzynek- daj znać jak już będziesz miał wyniki co Ci tam dolega.No i zdrówka życzę
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-11-10 o 00:05 |
|
|
|
|
#4149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzy lata temu rzuciłem palenie, od około dwóch lat nie piję alkoholu... Wcześniej, gdy paliłem dwie paczki papierosów dziennie i piłem kilka browarów dziennie, a w weekendy hektolitry wódki, nic mi nie dolegało ze strony wątroby, żołądka i innych organów "brzusznych". Chyba trzeba wytłuc dziadostwo, które mnie męczy, dymem papierosowym i alkoholem Kto pije i pali, ten nie ma robali W każdym razie od czasów kolek nerkowych dopiero ostatnie tygodnie odczuwam tak wielki ból...
|
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
Milenka pozwól że przemilcze odpowiedź na pytanie ile mi przybyło bo wstyd , no kilka mam więcej .....
![]() od dziś znowu na II , OSTATNI RAZ lecę na białku ale jeśc mi sie nie chce ......od kuraka mni odrzuca do tego stopnia że wydaje mi się nie świeży, no nic muszę sobie jakoś radzić , może zrobię na dniach zupę czosnkowa ona zabija smak kury albo flaki z zołądków, siedze i zajadm racuchy z twarożekiem na słodko myślałam o tych wszystkich swoich ekscesach , rozważałam rózne opcji no i próbuje poraz ostatni wejśc na II zejsc do 60-62 no i solidnie utrwalić, czy mi się uda ? nie wiem , ale jak nie teraz to już nigdy nie spróbuję Rodzynek, mam nadzieję że ci szybko zdrowie powróci ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- zaraz na dniach warzywnych zrobiete frytasy z selera , myślę że mogą być smaczne w domu nadal sporo klopotów, ale ich rozwiązanie moze potrwac, no ale czekać nie bedę z dieta bo skutki mogą byc katastrofalne
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
i tak trzymaj.
U mnie dziś leniwie i sennie, cały dzień przespałam w zasadzie... jakoś tak bez sił jestem, kaszlę i ogólnie samopoczucie średnie. Zmusiłam się do zrobienia obiadu- dziś naleśniki z mięsem i dipem czosnkowym. Po raz pierwszy chyba wyszły mi od strzała, za pierwszym razem bez rozwalania się itp. Zjadłam 2 ale jakoś bez apetytu
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie też dzień beznadziejny, aura nie nastraja a ciemnośćo godz 17 przytłacza , trzeba jakoś do wiosny przetrzymac
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
Milenka czy ty już byłaś u tego fryzjera ?
ja zapisałam sie na środę bo mam coś strasznego na głowie, nawet fryzjerka dziwnie to komentowała, bo końe blond , w połowie jakiś stary rudy wypłowiały wylazł a do tego jeszcze spory odrost, a obiecywałam sobie że bedę zadbana mamuśka ..........niestety brak kasy i czasu zrobił swoje , już się ciesze na tą środę ........ może tez solarke zalicze .........musze coś dla sibie zrobić , taką mam potrzebę, jutro pędzę do miasta na zakupy dzieciowe : pieluchy , mleko itp , czyli nic w koszyku a w portfelu pusto no ale mam nadzieję że znajde chwile i odwiedzę jakiegoś diora tudzież armaniego , kupię sobie coś za 8- 11 zł i nastrój będzie lepszy tobie tez polecam jakieś zakupki
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłej nocki
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-11-11 o 23:10 |
|
|
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
Dzieeeeen dobry w ten pochmurny deszczowy dzien
![]() laaadnie tutan naprodukowane :-D mus sukienka bedzie na pewno wygladala rewelacyjnie. zaskocz ich wszystkich ![]() zalotniczko :-* dawno Cie nie widzialam milo ze wpadlad.. Fasolcia! Super ze podjelas walke! Nie bedziesz zalowala ![]() a ja wlasnie jestem w drodze do pracy... Mam takiego lenia ze az nie wie jak ja przetrwam dzisiejszy dzien :-D milego :-* zajrze pozniej Kochani
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Wy nie macie apetytu, a ja cały dzień bym wczoraj jadła! Niby nie jestem na diecie, ale tak naprawdę jestem, bo w domu nie ma pieczywa i na obiad jem to co mąż. Tylko że wczoraj źle rozplanowałam posiłki, zabrakło nam jajek i w efekcie zjedliśmy porcję otrąb na 3 dni, kończąc racuchami, a tam skrobia.
Ale wiecie, jaki jest efekt uboczny tej diety? Nie ma tylu tłustych ohydnych garów do mycia. Trochę tłuszczu wiadomo z mięsa się wytapia, ale różnica dla mnie jest widoczna. Nie to, że jakoś dużo waliłam do smażenia (zobaczylibyście kotlety mojej teściowej, albo naleśniki), ale zawsze to inaczej.
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio w Douglasie na samym wejściu pojawiły się dozowniki z mydłem w płynie ślicznie wysadzane kryształkami (szukałam zdjęć ale nie było nigdzie) za 29,99 i troszkę skromniejsze (mniej kryształków) za 19,99. Uwielbiam świecidełka i gdyby nie fakt, że zupełnie do niczego mi nie pasuje to byłoby moje. Fryzjer też mnie gania. W prawdzie moje odrosty nie są zbyt widoczne bo zawsze nakładam farbę podkreślającą mój kolor naturalny i współgrającą z nim ale moje kudełki są już za długie i to już przeszkadza.
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Natusia fajnie że jestes, jak sobie radzisz...widze na czerwono 75,6...tyle wazysz?...zaczynasz od nowa??? ![]() Lorenai z tymi garami to mój małż zawsze narzeka jak wszystko oblepione otrębami(przy robieniu bułęk czy ciasteczek)...ja dzis rozpoczynam dzien od Jovi waniliowego...dziś sie wazyłam i 66,7...jest ok ![]() Ja ostatnio pare ciuszków sobie kupiłam i tak jak wczesniej obiecywałam zaczęłam chodzić w legginsach. Uważam że trzeba robić cos dla siebie...na solarium dawno tez nie byłam...chyba sie wybiore w koncu, za to zaczęłam na fitness chodzić i mam przynajmniej poczucie że cos dla siebie robie, a nie tylko dzieci, dzieci, dzieci... ![]() Miłego dnia Dukanki! ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Ja zapuszczam włosy i całkiem niezle mi idzie, ostatnio podcinałam ze 2-3 tyg temu takze mysle że dopiero po nowym roku znowu zawitam u fryzjera
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Wreszcie znalazłam jakieś dukanki . Mam nadzieję,że mogę się do Was dołączyć-potrzebuje wsparcia.Może napiszę kilka słów o sobie?A więc...przez większość życia byłam szczupła lub wręcz chuda.Później miałam trochę kłopotów ze zdrowiem i zaczęłam tyć!To pewnie nie tylko leki ale i moja miłość do jedzenia i po prostu lenistwo.Przytyłam przeszło 20 kg.Czułam się strasznie,bo przy moim niskim wzroście byłam po prostu gruba.Ważyłam około 78 kg.Z czasem trafiłam na dietę dukana i schudłam do prawie 55 kg.KOCHAM TA DIETĘ! Minęły jakieś 2 lata od kiedy schudłam,ale..........ost atnio się strasznie zaniedbałam i przytyłam znowu.Wiem,że może pomyślicie,że coś ze mną nie tak,bo tak przezywam kilka kg.Obecnie ważę około 60 kg,przytyłam 5kg.Chcę wrócić do diety dukana i robię to od jutra.POSTANOWIONE!!!Mój cel to 54 kg.Źle się czuję z tymi kilogramami,chcę schudnąć.Motywacją dla mnie jest to że chce wyglądać super na własnym weselu . Proszę o przyjęcie do grona dukanek i o wsparcie,bo dla mnie trudniej zrzucić teraz to 5 kg niż wcześniej 23!!!Pozdrawiam
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wazne 5 kg czy 25 jak trzeba zrzucic to trzeba pisz co tam podjadasz może mnie natchniesz jakimś pomyslem ja przed momentem zjadłam wędzoną makrele a teraz deserowo : racuchy z czymś pysznym a mianowicie - namieszałam Emilki ze słodzikiem i soleo i wyszło pyszne do smarowania placuchów, dosypałam jeszcze porcję otrębow no i się zapchałam, wiem że to już trochę póxno ale dopiero jak Mały usnie to mam chwile dla siebie i moge spokojnie zjeśc bez gonitwy i łykania w całości byłam na tych zakupach dzis no i szmat nakupiłam sobie sporo , bo były po 3 zł to też mi nie było żal, oprócz tego tez nabiał chudy oczywiście no i w sumie to mi tyle kasiory poszło że mogę oglosić bankructwo 3 dni po wypłacie
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie,
jestem na wątku pierwszy raz, jutro postanowiłam zacząć dietę, przeczytałam książkę metoda doktora ducana i po obliczeniach z pierwszej strony wątku wychodzi mi 7 dni na fazę I. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona odchudzających się ![]() na jutro plan jedzenia: śniadanie - kawa z mlekiem i pół wędzonej makreli II śniadanie - jogurt z otrębami owsianymi obiad - dorsz w przyprawach kolacja - 2 jajka Mam nadzieję, że wytrwam nie wiem tylko jak będzie z piciem 1,5 l wody... no ale dam z siebie wszystko
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Dukana
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
ja jutro się wybieram, dzisiejszy wieczór spędziłam upojnie na skręcaniu regału z Ikei.... a raczej asystowaniu przy tym, z 2 godziny zeszło a w instrukcji że max 30min... hm... ważne że skręcony. Wreszcie pokój wygląda jak należy, jedynie tapetę bym zmieniła bo straszy ale generalnie zrobiło się milutko . Dietowo byłoby wzorowo tyle że nieco nutelki za dużo zjadłam, poza tym placek otrębowy i jogurt w pracy, coś za dużo chyba ich jem ale ciężko mi w pracy coś innego... Po pracy jajecznica , kilka plastrow wędliny i wspomniana nutelka. I tyle. Niewiele ale nie mam apetytu przez przeziębienie. (oprócz chcicy na słodkie) Na jutro przyszykowałam sałatkę z tuńczyka i placka . Po pracy nie wiem co będę spożywać ,chyba sobie po śledzie zajdę do Polo bo mają bardzo dobre .Miłej nocki
|
|
#4165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z Ikeą nie przesadzaj pracuje w firmie która robi dla nich meble , trzeba było pytać to bym pomogła jaki mebel kupiłas , bo jak te szafy co od nas wychodza to padnę podaj nazweu mnei dzis też wzorowo, nawet nutelki nie było , wczoraj też nie , jakoś mi sie nic nie chce
|
|
#4166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fasolka to zwykły regał Albert, prościutki , chodziło mi o to żeby ino telewizor , świecznik,zdjęcie i kwiatka na nim postawić A z racji że ja dwie lewe ręce to współlokatorka głównie odwalała najgorszą część, tak czy inaczej prosta robota ale trochę zeszło![]() No to fajnie z tą nutelką masz ,widzę że II na całego, tak trzymaj
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-11-12 o 23:35 |
|
|
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Tak jak wczoraj napsałam-dziś zaczynam dietę Jak narazie mam dużo motywacji.Najgorsze są wieczory u mnie w domu,wszyscy wracaja i JEDZĄ,JEDZĄ,JEDZĄ! .Dzis iaj na śniadanie jogurt z otrębami i kubeł zielonej herbaty![]() A jak u Was Dziewczyny z ćwiczeniami???
Było 78 kg-Jest 60 kg-CEL 54 KG!!! Wychodzę za mąż! Piszę pracę licencjacką! Marzę o tatuażu! 14.11.2012. ![]() Edytowane przez Blanka_89 Czas edycji: 2012-11-13 o 10:09 |
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja na śniadanie zjadłam 1/2 makreli wędzonej i wypiłam kawę z mlekiem, teraz wypijam drugą szklankę wody, ale jakoś specjalnie najedzona nie jestem, do tego nie wiem czy spadło ciśnienie, ale trochę kręci mi sie w głowie... Zaraz lecę na siłownię, mam jeszcze do wykorzystania kilka wejść w listopadzie ![]() co planujesz na obiad? ja kupiłam filety z dorsza i zamierzam sobie i mężowi zafundować, ale nie mam patelni teflonowej w domu i chyba zrobię w piekarniku w folii aluminiowej. jestem pod wrażeniem, że udało Ci się schudnąć 23 kg, ja bym chciała schudnąć 19-20 kg. Mam 177 cm wzrostu i ważę 95 kg więc mam w sobie siłę walki. W tym roku pod koniec kwietnia przeszłam też przez dietę kopenhaską, w jej trakcie i po zakończeniu udało mi się schudnąć prawie 9 kg, ale już 7 od tego czasu przytyłam, w tym właśnie 5 kg od września. Straszne są te moje wachania wagi, a w ogóle wczoraj na wieczór zjadłam jogurt owocowy z muesli do tego kilka chlebków wazy i jak od kilku dni ważyłam 94,6 kg, tak jak dzisiaj stanęłam na wadze rano było 95,5 kg normalnie się wkurzyłam! do tego mam częste zaparcia i potrafię przez kilka dni nie bywać w wc co jest strasznie flustrujące, u nas w rodzinie problem nadwagi jest powszechny. Ale najgorsze jest to że ja nigdy nie jadłam jakoś więcej niż moje koleżanki a i tak byłam dwa razy większa niż one ze sportem średnio mi po drodze, ale wiem, że muszę więc będę walczyć. Mam nadzieję, że Wy i to forum mi pomożecie w utrzymaniu silnej motywacji i dążeniu do upragnionego celu. Wagę którą dukan mi zaleca to 75,9, ja bym chciała chociaż do 80 schudnąć, ale jeśli uda się więcej to będę przeszczęśliwa
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Razem damy radę Aaaa dla mnie jak już pisałam motywacją jest mój ślub Na objad zjem fasolkę szparagową i pierś z kurczaka
Było 78 kg-Jest 60 kg-CEL 54 KG!!! Wychodzę za mąż! Piszę pracę licencjacką! Marzę o tatuażu! 14.11.2012. ![]() Edytowane przez Blanka_89 Czas edycji: 2012-11-13 o 11:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Mają dziwną , skopaną numerację bo ja u góry jestem nieproporcjonalnie szeroka w placach , zwykle noszę górę dużo większą niż dół, zwykle 38-40 a tu 34, fakt że nieco przyciasna w biuście ale ja akurat wolę takie niż za luźne.Jeszcze tylko muszę kozaki kupić... niestety ceny są powalające,muszę coś wyhaczyć przed następnym czwartkiem bo planuję się ubrać na to spotkanie z pracy w sukienkę.. .mam taką szmizjerkę czarną, leżała przez 2 lata w szafie bo się nie zapinałam w niej a teraz luzik. Akurat krój klasyczny więc nie ma obawy że z tamtej epoki
Nie wiem czy się odważę ale co tam ,może akurat... chyba by ludziom z pracy szczeny poopadały bo nigdy mnie nie widzieli w czymś innym niż portki

a teraz bywa różnie ... 

więc mam w sobie siłę walki. W tym roku pod koniec kwietnia przeszłam też przez dietę kopenhaską, w jej trakcie i po zakończeniu udało mi się schudnąć prawie 9 kg, ale już 7 od tego czasu przytyłam, w tym właśnie 5 kg od września. Straszne są te moje wachania wagi, a w ogóle wczoraj na wieczór zjadłam jogurt owocowy z muesli do tego kilka chlebków wazy i jak od kilku dni ważyłam 94,6 kg, tak jak dzisiaj stanęłam na wadze rano było 95,5 kg normalnie się wkurzyłam! do tego mam częste zaparcia i potrafię przez kilka dni nie bywać w wc co jest strasznie flustrujące, u nas w rodzinie problem nadwagi jest powszechny. Ale najgorsze jest to że ja nigdy nie jadłam jakoś więcej niż moje koleżanki a i tak byłam dwa razy większa niż one