Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 11:19   #2341
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

co do smarowania pupy to gdzies wyzej wyczytalam ze bephanten i sudocrem stosuje sie jak juz sa odparzenia.. w takim razie co kupujecie tak na codziene jej smarowanie ?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:21   #2342
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Z przykrością czytam, że niektórzy faceci uważają, że ciężarna kobieta wykorzystuje swój stan do mówienia, że jej ciężko, że coś ją może boleć czy po prostu jest zmęczona. Wiadomo, że faceci nie są w stanie tego zrozumieć, bo nie jest im dane dostąpić tego cudu noszenia pod sercem dziecka, co jednak wiąże się z pewnymi naszymi dolegliwościami.
Ja od męża ani razu nie usłyszałam nic podobnego, wręcz przeciwnie odczuwam zainteresowanie i troskę o mój wyjątkowy stan i pomoc o którą wcale prosić nie muszę.
Ja tak wczoraj na mojego pisałam a dzisiaj mi powiedział żebym nic nie dzwigała i żebym się nie schylała jak mi ciężko tylko mam od razu jego zawołać w szoku byłam
Stary 2012-11-13, 11:23   #2343
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mam następna wizyte 20.11 więc pewnie mi da skierownie na badanie krwi i się dowiem czy te tabl pomogły. Mi kazała brać na czczo ale czasem zapominam i biore po sniadaniu.
Też mam nast wizytę 20.11
Od samego rana chodzą za mną racuchy z jabłkami, do tego mleko... to przez mojego męża, bo wczoraj wieczorem sobie wymyślił, że by je zjadł.
Takze nie mam wyjscia, za chwile sie za nie biore
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:24   #2344
eff8
Zakorzenienie

ja kolejna wizyte mam dopiero 13.12 czyli jeszcze caly miesiac - jak ja to wytrzymam

Stary 2012-11-13, 11:25   #2345
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Guma nalepsza w smaku, najtansza i najszybsza (w sensie "zjedzenia") no ale u mnie ze wzgledu na cukier odpada

Chcesz, to Ci moge to zobrazowac, nie ma zadnego problemu. jedno wkłucie i wynik masz podany tylko akurat nie mam w tej chwili bułki na podorędziu

jakos nie widzi mi sie ta bułka do sprawdzenia poziomu glukozy bo skoro tak by mozna było to czemu nas wszystkie katowali glukozą? tez bym chciała bułkę no ale to sprawa lekarza, on za to bierze odpowiedzialność

Perfekcyjna Pani Domu
hah ups , tzn powiem Ci tak że ja to jestem bałaganiara ale mam takie zajawki że cos musi stac równo poukładane kolorystycznie itp, najlepiej jak jestem gdzieś np w banku siedze naprzeciwko pani i układam jej długopisy albo ulotki na biurku mimowolnie zupełnie
Stary 2012-11-13, 11:26   #2346
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej
Nie bylo mnie wczoraj caly dzien, bo TZ malowal nasz pokoj. Ladny, soczysty pomarancz mamy teraz
Spalismy u tesciow, bo jednak troszke farbą smierdzi.

Dziewczyny, jak Wy to robicie, ze tak wczesnie wstajecie?
Ja chocbym chciala, to bez budzika wczesnie sie nie obudze. Dla mnie norma to 9-10. Dzis mnie maly kopniakami o 9:40 obudzil, inaczej dalej bym spala, a Wy tu juz od rana harcujecie

Co do zelaza - ja tez mam niska hemoglobine, biore Tardyferon Fol, ale jakiegos wiekszego wzrostu hemoglobiny nie widac.
Jutro mam wizyte u gina, zobaczymy jak wyniki moczu i krwi oraz dowiem sie w koncu co z ta nieszczesna glukoza.

Ide sie uczuc, bo jutro kolokwium

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:28   #2347
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja kolejna wizyte mam dopiero 13.12 czyli jeszcze caly miesiac - jak ja to wytrzymam
A ja myslalam ze w 3 trym wizyty są czesciej niz raz w miesiacu Chociaz ja całą ciązę chodze co 3 tyg, czasem nawet bywalo czesciej;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 11:28   #2348
bishonka
Raczkowanie

Witam

Dziewoje dawno mnie na wątku nie było ale juz zabieram się za zaległości.

Wczoraj byłam kolejny raz w poradni diabetologicznej.
Pani dr już nie była tak nie uprzejma.
Może wtedy okres miała czy coś ?

Zobaczyła co tam szamię i raczej zastrzeżeń nie miała.
Ale cukry dalej mam dużo za duże.
Więc dostałam tę insulinę i cały wykład jak mam sobie ją stosować i jak cukier mierzyć.
Przez 2 dni mam przyjmować 2 jednostki a jak nie pomoże mam zwiększyć na 3.Zawsze rano na czczo i przed kolacją.
Dlatego że zawsze mam na kolację i na śniadanie najwyższe wyniki.

A no i chyba wyeliminuję bułkę grahamkę bo coś duży cukier mam po niej,moze jakaś oszukana?
Po jednej grahamce z szynką dzisiaj miałam 145

Najgorsze jest to że słodycze za mną chodzą.
Nawet telewizji już nie mogę oglądać bo ciągle słodkości pokazują a ja język mam wtedy do samej podłogi
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:28   #2349
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Co do zelaza - ja tez mam niska hemoglobine, biore Tardyferon Fol, ale jakiegos wiekszego wzrostu hemoglobiny nie widac.
ja tez to biorę (na poprzedniej wizycie gin mi przepisał) i moja hemoglobina jest już ok

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:29   #2350
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej
Nie bylo mnie wczoraj caly dzien, bo TZ malowal nasz pokoj. Ladny, soczysty pomarancz mamy teraz
Spalismy u tesciow, bo jednak troszke farbą smierdzi.

Ja chocbym chciala, to bez budzika wczesnie sie nie obudze. Dla mnie norma to 9-10. Dzis mnie maly kopniakami o 9:40 obudzil, inaczej dalej bym spala, a Wy tu juz od rana harcujecie

Jutro mam wizyte u gina, zobaczymy jak wyniki moczu i krwi oraz dowiem sie w koncu co z ta nieszczesna glukoza.

Ide sie uczuc, bo jutro kolokwium
ja mam naturalny budzik codzienny - corke

Stary 2012-11-13, 11:30   #2351
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aha, zanim zdąże wszystko przeczytać, a jestem już na 64 stronie.... to muuuuuuuszę się pochwalić

DOSTALIŚMY KREDYT!!!!!!!

Na dniach jadę podpisać umowę z bankiem i mieszkanko nasze już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

A i jeszcze dochodzi do tego kupa też sobie sama skubana potrafi wyjść bokiem heheheh
Gratuluję kredytu

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Zastanawiało mnie to cudo juz dwa razy je trzymałam w rece i mysle zwykła gabka i nie wziełam ale w takim razie dziś pujdę kupić

Wczoraj przyleciał mój brat z Uk i przywiózł kilka ciuszków jeszcze i pajaca Manchester United małego kibola mi robi z Juliana
Podczytuje was od kilku dni nie moge się wbic w dyskusje wogóle jakiegoś doła mam niby siedze w domu a po tej przeprowadzce nie moge sie dosprzatać teraz czas zaczynac remonut u nas a brak sił i weny
Ooo właśnie mi dałaś pomysł na prezent dla bratanka kupię mu bodziaki FC barcelony, mały raczej się nie ucieszy ale jego tatuś na pewno

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
helou witam się z rana po śniadanku zauwazyłam że coraz więcej mam tabletek do śniadania... jak jakaś stara oma

dziś tż cały dzien w pracy i dobrze bo by mnie jeszcze zaś nerwował... a tak to porobie sobie na spokojnie to co trzeba Potem przyjdzie mój tato i będziemy razem zaczynać przedpokój czyli ostatni etap remontu, potem tylko pewnie wieczne sprzątanie dupereli a i tak na koniec remontowania pewnie zostanie jakaś rzecz typu niedomalowana rurka z grzejnika której nikomu nie bedzie sie chcialo zrobić i tak będzie niedomalowana przez najbliższe dwa lata

zrobiłam jeszcze zdjęcia moich a raczej młodej dwóch półeczek ubranek, nie wiem zerknijcie tak na oko czy mi tyle wystarczy na jednej mam pajace cieple i mniej ciepłe i różne bluzy bluzki z dł. rękawem na drugiej spodenki (ułozone w poprzek) i 3 kupki body jedne z krótki rękawkiem drugie z długim do 62r a trzecia z długim 62r< jakiś kocyk do tego dwa kombinezony przydal by mi sie jeszcze chyba jeden taki ortalionowy

A co do olejków to czytałam że można migdałowy, kokosowy, jojoba, z pestek winogron. Myślę że którys z nich na pewno będę uzywać zamiast oliwki
A bephanten do pupy się nadaje? bo wiem że moja mam mi takim smarowała
Ja mam podobną ilość i wydaje mi się że na sam początek wystarczy, ciekawe jak się z rozmiarem trafi, czy nasze dzidzie będą duże czy małe.
Swoją drogą to pięknie taka szafka wygląda z takimi ciuszkami

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Też brałam Terdyferon, ale nic a nic nie pomogło chyba źle mi się wchłaniało. Wogole z tym żelazem to jedni mówią, że na czczo, inni, że nie, nie można go łączyć z różnymi produktami typu herbata, kawa itd.
Teraz biorę sorbifer durules i chyba lepiej sie wchłania
Ja czytałam że tabletki z żelazem najlepiej popijać sokiem pomarańczowym bo poprawia on wchłanianie żelaza.

godzinę temu dzwonił kurier że będzie za sekundkę , ładna mi kurde sekundka....
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 11:32   #2352
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myslalam ze w 3 trym wizyty są czesciej niz raz w miesiacu Chociaz ja całą ciązę chodze co 3 tyg, czasem nawet bywalo czesciej;/
ja od poczatku chodze co 5 tygodni na wizyte, lekarka chciala mnie teraz zapisac za miesiac ale powiedzialam jej ze za 5 tyg chce i nic nie nalegala ze pasowaloby teraz czesciej

Stary 2012-11-13, 11:33   #2353
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od początku chodzę co 4 tygodnie (teraz jestem w 29 tyg.), raz byłam po 3 tygodniach, ale wtedy miałam robione połówkowe i dlatego wcześniej. Na ostatniej wizycie powiedział, że w zasadzie powinnam chodzić już co 3 tygodnie, ale skoro się dobrze czuję, z dzieckiem i szyjką wszystko ok, to nie ma potrzeby. Następną wizytę mam za tydzień w środę 21.11 - ciekawe, czy przejdzie juz na 3 tygodniowe wizyty.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:33   #2354
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
co do smarowania pupy to gdzies wyzej wyczytalam ze bephanten i sudocrem stosuje sie jak juz sa odparzenia.. w takim razie co kupujecie tak na codziene jej smarowanie ?
Ja wczoraj wyczytałam, że można smarować zwykłą lanoliną tak samo jak sutki, jest to naturalne i bardzo nawilżające.

Cytat:
hah ups , tzn powiem Ci tak że ja to jestem bałaganiara ale mam takie zajawki że cos musi stac równo poukładane kolorystycznie itp, najlepiej jak jestem gdzieś np w banku siedze naprzeciwko pani i układam jej długopisy albo ulotki na biurku mimowolnie zupełnie
hahaha ja też mam tak samo
A jak jestem u kogoś w gościach to w łazience umywalkę papierem poleruje jak widzę że ma zacieki od wody
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:34   #2355
pstryczek84
Zakorzenienie

Zaczynam zakupy tzn narazie zrobilam sobie mega tabelę i bede wpisywac co ile u kogo kosztuje i wtedy wybiore najkorzystniejsza oferte
jakby kogos interesowało to wybralam takich sprzedawcow:
jino1
twojedziecko24
magmaris
rodzyneczki
JustineX
r_p77
Sklep--Myszka
stanislaw167

Mam pytanko - pisałyscie ze lepiej uzywac kosmetykow z jedenj firmy bo wtedy szybciej mozna zorientowac sie ze ta firma akurat uczula. To w takim razie jaką firmę polecacie albo jaką odradzacie? z tego co kojarze to:
+ BabyDream
- Jonson
a inne?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:37   #2356
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Jutro chcemy się wybrać do kina bo w środy jest taniej w cinema city Tylko nie wiemy na co iść. Skyfall albo Uprowadzona 2. Była któraś z Was na Skyfall?
Ja byłam w kinie na Skyfall. Mnie się podobał film. Także polecam. Na temat Uprowadzonej się nie wypowiadam bo nie widziałam.

Cytat:
Ja tak wczoraj na mojego pisałam a dzisiaj mi powiedział żebym nic nie dzwigała i żebym się nie schylała jak mi ciężko tylko mam od razu jego zawołać w szoku byłam
Widocznie przemyślał sprawę
Stary 2012-11-13, 11:37   #2357
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
ja tez to biorę (na poprzedniej wizycie gin mi przepisał) i moja hemoglobina jest już ok
Z tym, ze moja hemoglobina miesci sie w normie, ale blisko jej do tej dolnej.
Moze dlatego nie podskakuje?

Cytat:
ja mam naturalny budzik codzienny - corke
Tego sie wlasnie boje po narodzinach malucha...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:38   #2358
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

A no i chyba wyeliminuję bułkę grahamkę bo coś duży cukier mam po niej,moze jakaś oszukana?
Po jednej grahamce z szynką dzisiaj miałam 145
Niestety dzisiejsza żywność to jedno wielkie oszustwo te wszystkie bułki, chlebki niby razowe to napewno mieszanka różnych mąk tylko z dodatkiem karmelu zeby klienta barwą zmylić. Chyba trzeba by było samemu sobie piec, żeby w 100% być pewnym składu. Mam uraz po studiach do wszelkiego rodzaju żywności. Najchetniej nic bym nie jadła

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Ja czytałam że tabletki z żelazem najlepiej popijać sokiem pomarańczowym bo poprawia on wchłanianie żelaza.

godzinę temu dzwonił kurier że będzie za sekundkę , ładna mi kurde sekundka....
Właśnie, z tego co zauważyłam to Terdyferon to kompleks zelaza i kwasu foliowego, a sorbifer -zelaza i kwasu askorbowego. Chyba to sprawia, że lepiej sie wchłania, gdy nie stosuje sie popijania sokiem pomarańczowym, czy czymkolwiek z wit C
Stary 2012-11-13, 11:38   #2359
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam ciągle wizyty co miesiąc. Ostatnio powiedziała że jest wszystko dobrze i znowu dała mi na miesiąc. Też myślałam że w 3 trym wizyty są częściej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 11:39   #2360
Hosenka*
Zakorzenienie

Pstryczku: bierz tez pod uwagę koszty wysyłki.

Zamawiałam u magmaris - mają do 30kg opłatę tylko 10 zł za paczkę priorytetową.

Instagram

Stary 2012-11-13, 11:43   #2361
marsi11
Zakorzenienie

mam pytanie o wkładkę do fotelika dla noworodka
kupiłam fotelik używany, bez wkładki, a Wy jakie macie? czy to musi być tej samej firmy co fotelik, pomóżcie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Następną wizytę mam za tydzień w środę 21.11 - ciekawe, czy przejdzie juz na 3 tygodniowe wizyty.
no to jesteśmy dwie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:43   #2362
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ale to bylo jak najbardziej w pozytywnym znaczeniu
poprostu te poleczki bardzo ladnie wygladaja na zdjeciu, normalnie jak kadr Z Perf Pani Domu
Cytat:
A jak jestem u kogoś w gościach to w łazience umywalkę papierem poleruje jak widzę że ma zacieki od wody
osz Wy zboczuchy jedne!
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to że słodycze za mną chodzą.
Nawet telewizji już nie mogę oglądać bo ciągle słodkości pokazują a ja język mam wtedy do samej podłogi
Kochana, uwierz, przyzwyczaisz się. na poczatku bedzie cięzko ale potem to bedzie dla ciebie chleb powszedni, oczywiście zytni
ja za slodyczami az tak nie jestem ale np nie moglam sobie wyobrazic herbaty bez cukru - a teraz - zaden problem. do tego nawet stopnia ze jak zabraklo cukru a bylam na zakupach to po powrocie na mamy pytanie - cukier kupilas? odpowiedziałam - Nie, a po co

Cytat:

Budzik w telefonie

Stary 2012-11-13, 11:45   #2363
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko - pisałyscie ze lepiej uzywac kosmetykow z jedenj firmy bo wtedy szybciej mozna zorientowac sie ze ta firma akurat uczula. To w takim razie jaką firmę polecacie albo jaką odradzacie? z tego co kojarze to:
+ BabyDream
- Jonson
a inne?
Ja słyszałam że hipp ma też dobre kosmetyki. Moja siostra dla dzidzi używała i chwaliła sobie. Ja sie zastanawiam nad Babydream i Hipp.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Widocznie przemyślał sprawę
Tylko że ja mu nic nie marudziłam Sam od siebie tak dzisiaj wyskoczył Może widział jak się dzisiaj męczyłam żeby z łóżka wstać.
Stary 2012-11-13, 11:45   #2364
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj wyczytałam, że można smarować zwykłą lanoliną tak samo jak sutki, jest to naturalne i bardzo nawilżające.

Stary 2012-11-13, 11:46   #2365
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam problem z lekką anemią ciążową. Po ost wizycie miałam zamiar przerzucić się na tą herbatkę z pokrzywy, ale po kilku łykach tak mi się słabo zrobiło, że dałam spokoj. Probowałam też soku z burakow. I troszkę hemoglobina wreszcie podskoczyła, ale już sama nie wiem, czy to zasługa soku czy tabletek w czwartek ide zrobic morfo, przez ost 2 tyg nie kombinowalam juz, lecialam na tabletkach. Okaze sie, co tak naprawde mi pomogło
No mi po tabletkach nawet lekko spadła więc musze cos innego zastosować, do buraka jakoś ciężko mi się przekonac dlatego spróbuję pokrzywę.
No i żelaza nie powinno poijac się harbatą bo źle się wchłania.
Cytat:
Jutro chcemy się wybrać do kina bo w środy jest taniej w cinema city Tylko nie wiemy na co iść. Skyfall albo Uprowadzona 2. Była któraś z Was na Skyfall?
Ja byłam i na jednym i na drugim; oba mi się podobały. Wiadomo bond to bond; bondomaniaczką nie jestem ale oglądałam wszystkie więc tego przegapićnie mogłam. Uprowadzoną oglądałam pierwszą część i podobała mi się, więc druga tez poszłam zobaczyć. Jeżeli nie przepadasz za bondem i nie ciekawi Cię to to idź na uprowadzoną..warto.
Cytat:
Aż tak to nie, ale w duchu dziwię się że ludzie tego nie czyszczą albo nie zwracają na to uwagi.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:48   #2366
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pstryczku: bierz tez pod uwagę koszty wysyłki.

Zamawiałam u magmaris - mają do 30kg opłatę tylko 10 zł za paczkę priorytetową.
wiem wiem Kochana, dzieki! ale do tego to jeszcze dluuuuuga droga przede mną najpierw zlicze ile wyjdzie mi calośc a potem dopiero dolicze przesyłkę. narazie zatrzymalam sie na kosmetykach bo nie wiem jakiej wziac firmy, pomozcie pliiiz!
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mam pytanie o wkładkę do fotelika dla noworodka
kupiłam fotelik używany, bez wkładki, a Wy jakie macie? czy to musi być tej samej firmy co fotelik, pomóżcie
ja tez mam uzywany ale naszczescie u nas wszystko jest. zapewne najlepiej byloby miec firmowa, taka do fotelika ale mysle ze taka uniwersalan tez bedzie ok.

Stary 2012-11-13, 11:49   #2367
bishonka
Raczkowanie

scotasia wierzę.
Jak by człowiek zdawał sobie sprawę ze wszystkiego co oni wrzucają do żywości a my to ze smakiem jemy to chodzilibyśmy tylko głodni.
Słyszałam nie raz np o soczkach kubusiach, śliwkach w czekoladzie itd

Właśnie.
Co gotujecie?
Ja dzisiaj na obiad szykuję zupę jarzynową z ryżem.
A jak TŻ stwierdzi że nie dojadł to...niech weźmie sobie jeszcze coś z lodówki
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 11:52   #2368
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam że hipp ma też dobre kosmetyki. Moja siostra dla dzidzi używała i chwaliła sobie. Ja sie zastanawiam nad Babydream i Hipp.

Tylko że ja mu nic nie marudziłam Sam od siebie tak dzisiaj wyskoczył Może widział jak się dzisiaj męczyłam żeby z łóżka wstać.
o, wlasnie Hipp tez podobno dobry. chyba sie na tego zdecyduje.
Jak widać - mężczyzna zmiennym jest

o matulu zjadlam platki na mleku i mam zgagę
mezuniu, wracaj szybko z pracy

Stary 2012-11-13, 11:52   #2369
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny która zapisuje nowe osoby na liste na 1-szej stronie?
Moge prosić o wpisanie?

S i l v e r (Agata,26 lat, OM 19.04 ,TP 22.01.2013 (Daria)
Stary 2012-11-13, 11:54   #2370
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem Kochana, dzieki! ale do tego to jeszcze dluuuuuga droga przede mną najpierw zlicze ile wyjdzie mi calośc a potem dopiero dolicze przesyłkę. narazie zatrzymalam sie na kosmetykach bo nie wiem jakiej wziac firmy, pomozcie pliiiz!

ja tez mam uzywany ale naszczescie u nas wszystko jest. zapewne najlepiej byloby miec firmowa, taka do fotelika ale mysle ze taka uniwersalan tez bedzie ok.
Ja mam BabyDream + próbki z Musteli i J&J

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości