|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja za bondem nie przepadam,bardziej mój Tz chciał na to iść. Ale coś mi sie wydaje że na Uprowadzoną pójdziemy
|
|
#2373 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko potrzebny do tego ser
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale, może coś w tym temacie powie któraś z doświadczonych mamuś? Jak to z tym smarowaniem i czym??
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi to na myśl przyszło
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do obiadu to mam żurek z wczoraj z jajkiem i biała kiełbasą. Uwielbiamy żurek. Ja polecam uprowadzoną byłam i podobało mi się.
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, po takich batach bede lezala plackiem do konca juz
dzieki Maly mi szaleje od 5 rano bez przerwy, a czkawke ma biedactwo juz chyba trzecia dzisiaj i ta trwa juz lekko 20minut ![]() Wysnajperowalam spodnie pidzamowe za 17zl ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Ja dalej mam spiocha niemozliwego, coraz gorzej jest, nie jestem w stanie zwlec sie z lozka przed 12!!! Dzisiaj wstalam 12.30 a poszlismy spac rowno o 24...... Co do wizyt to mialam miesieczna przerwe, nastepna 3go grudnia, ale po drodze jeszcze prenatalne dla mnie rzadko bo na poczatku chodzilam co tydzien dwa hehe, ale mamuniu, 3 grudnia to juz bedziemy na ostatnich nogach..... ![]() Aha od poczatku ciazy 6,5kg, 31tc, byloby idealnie 8kg przytyc, ale to chyba malo realne
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszecie o tej anemii. Ja brałam przez miesiąc tardyferon, ale lekarka też powiedziała bym sobie kupiła Tabletki buraka, jak nie jestem w stanie pić soku w buraka, a nie jestem. Więc biorę te tabletki buraka, ale nie codziennie,raczej co 2 dzień. Ale niska hemoglobina to nie zawsze znaczy że poziom żelaza jest niski. Może brakować witamin z grupy B. Ja miałam niską hemoglobinę, a żelazo wysokie. edit: Posprzątałam kuchnię, łazienkę, sypialnię. Kurze pościerałam w salonie, mąż tylko podłogę umyje. Resztę tj. pokój i przedpokój zostawiam mężowi bo już nie mam siły. Obiad zrobiłam, pranie powiesiłam. Nie mam siły..... Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-11-13 o 13:41 |
|
|
|
|
#2383 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszedł kurier, z rzeczami wyprawkowymi . Tak więc w ogólnym rachunku mam już :
- 2 butelki Lovi małą i dużą, -aspirator do noska -zestaw do paznokci, -termometr elektorniczny , -termometr do wanienki, -2 prześcieradła bawełniane, -7 podkładów poporodowych seni, -3 paczki wkładów poporodowych bella, -7 par majtek jednorazowych, -2 ręczniki kąpielowe, -20 pieluch tetrowych, -5 pieluch flanelowych, -cienki kocyk, -czteropak chusteczek nawilżanych huggies -oliwka i plyn do mycia Hipp -krem na mróz nivea -proszek do prania bialy i kolor Biały Jeleń -płyn dowcipny Biały Jeleń -płyn do płukania też Jeleń -smoczek canpol babies W drodze jest jeszcze łóżeczko, komoda, przewijak i materac, oraz zestaw pościeli 14 elementowej Ala i As. Powiedzcie co mi jeszcze trzeba? Czego mam za mało a czego w ogóle nie mam? Pliiiizzzzz
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
ktos musi he he ale to i tak kazda z nas czego innego potrzebuje wiec kazda to czeka w mniej lub bardziej zaawansowanym stopniu. ja wybralam ten drugi
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja porownywalam Sklep Myszka, twojedziecko24 i jino1. Jak nie musze wczesnie wstac, to go nie nastawiam i potem budze sie ok 11
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawilzacz powietrza, pampersy lyzeczka, strzykawka do lekarst patyczki do uszu płatki bawełniane cyckonosz koszule osłonki na piersi wkładki laktacyjne |
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Patyczki natomiast mogą przydać się przy przecieraniu pępuszka.
|
|
#2388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- pampersy to mam na uwadzę, z tym że jeszcze z mężem debatujemy na temat pieluch wielorazowych. -patyczki do uszu mam , zapomniałam wpisac ![]() -cyckonosz to jest wielki dylemat bo kurde nie wiem jaki rozmiar kupić hmmm, z canpola mają te takie laktacyjne ale nie wiem właśnie jak z rozmiarami wszystkie sa w pudełku i nawet nie wiem jak porównać ;/ -koszule jedną mam, do porodu mam zamiar wziac dłuższy t-shirt , jeszcze pewnie z jedna by się przydała -osłonki na piersi to konieczne ? -wkładki też mam na uwadzę dokupić A no i jeszcze: -maść do sutków -coś do pupy |
|
|
|
|
#2389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
masakra a gdzie reszta.
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
Mnie z całej wyprawki dla dziecka i mamusi czyli mnie
brakuje jeszcze wanienki i biustonoszy do karmienia. Tak to lista została już zrealizowana.
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://apteka.podbaranem.pl/?page=show_product&id=4787 Cytat:
Cytat:
Miałam robić naleśniki z serem ale mi się nie chce! Może na kolacje zrobię, bo żurek mam z wczoraj. |
|||
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostało: 2 koszule do szpitala 2 staniki do karmienia pampersy coś do pępka/noska patyczki z ogranicznikiem kupię gdzieś przy okazji. i chyba tyle ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- One są polecane przede wszystkim dla kobiet o wklęsłych/bardzo małych brodawkach - żeby dziecku było wygodnie chwycić. Niemniej jednak o ochronie piersi też czytałam - z ciekawości zamówiłam sobie jedną parę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-13 o 14:14 |
|
|
|
|
#2393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Momentami nie włączam się w dyskusję iż czuję się nie komfortowo przedstawiając swoje zdanie ponieważ dość dużo opinii jest "krytykowanych" przez Black. Przykład: polecane kosmetyki na rozstępy przez bodajże Debrah- absolutnie nie warto wydawać tyle kasy bo i tak nic nie pomoże. Najlepsze są BD i biedronkowe. Każda osoba jest indywidualna. Ja jestem alergiczką i nie mogę używać żadnego kremu oprócz bambino dlatego przeszkadza mi "wmawianie" jakie te kosmetyki są wspaniałe iż nigdy nie zwracałam na nie uwagi. Takie jest moje zdanie. Każdy ma prawo do wypowiedzenia swojej opinii ale obiektywnej. Chcemy się poradzić a niekiedy wychodzi gorszy mętlik w głowie.
|
|
#2394 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie stosuje się kremu na odparzenia na wszelki wypadek. Słowo honoru - przy częstej zmianie pieluch i braku alergii naprawdę odparzenia nie robią się ciągle. A ciągłe smarowanie odparzeniowym tylko uniewrażliwi skórę na taki krem. Inna rzecz, że... jak już naprawdę poważne odparzenie się trafi (u nas było takie kwaśne, aż do krwi, po rotawirusie) to żaden sudo ani zwykły krem nie pomoże, wówczas do lekarza i maść robiona. Cytat:
No i opakowanie na smoczek i łańcuszek do niego do przypięcia. Grubszy kocyk masz jakiś czy tylko cienki? Zima będzie. |
||
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie zastanawiam nad takimi autami co myslicie??? http://moto.allegro.pl/opel-zafira-2...762910050.html http://moto.allegro.pl/peugeot-307sw...765178169.html |
|
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37593063]TO ja sensu nie widzę, bo sudocrem na odparzenia czy jakikolwiek inny krem na odparzenia... ![]() Nie stosuje się kremu na odparzenia na wszelki wypadek. Słowo honoru - przy częstej zmianie pieluch i braku alergii naprawdę odparzenia nie robią się ciągle. A ciągłe smarowanie odparzeniowym tylko uniewrażliwi skórę na taki krem. Inna rzecz, że... jak już naprawdę poważne odparzenie się trafi (u nas było takie kwaśne, aż do krwi, po rotawirusie) to żaden sudo ani zwykły krem nie pomoże, wówczas do lekarza i maść robiona. Teraz to ja bym się zorientowała, gdzie na szybko te rzeczy koło siebie możesz kupić. Taki smoczek na przykład, łatwo zgubić a czekać kilka dni z all? No i opakowanie na smoczek i łańcuszek do niego do przypięcia. Grubszy kocyk masz jakiś czy tylko cienki? Zima będzie.[/QUOTE] Czyli jak myślisz co najlepiej do pupy tak przy każdej zmianie pieluszki ? Może być wazelina lub lanolina czy lepiej jakiś kremik? Te rzeczy co wymieniłaś mam właśnie blisko siebie w Auchan , także męża wyśle jak będzie jakaś awaria albo jeszcze dokupie do stycznia. Na dzień dzisiejszy to mam właśnie to co wymieniłam A kocyk to tak obowiązowko kupię |
|
|
|
|
#2398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oslonki - nie duzy koszt a sie moga przydac Cytat:
Kochana, ale to jest moja lista!!! lista zakupów a nie co juz mam. ja nic nie mam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37593063]TO ja sensu nie widzę, bo sudocrem na odparzenia czy jakikolwiek inny krem na odparzenia... ![]() Nie stosuje się kremu na odparzenia na wszelki wypadek. Słowo honoru - przy częstej zmianie pieluch i braku alergii naprawdę odparzenia nie robią się ciągle. A ciągłe smarowanie odparzeniowym tylko uniewrażliwi skórę na taki krem. Inna rzecz, że... jak już naprawdę poważne odparzenie się trafi (u nas było takie kwaśne, aż do krwi, po rotawirusie) to żaden sudo ani zwykły krem nie pomoże, wówczas do lekarza i maść robiona. No i opakowanie na smoczek i łańcuszek do niego do przypięcia. Grubszy kocyk masz jakiś czy tylko cienki? Zima będzie .[/QUOTE] o wlasnie, zawieszka i pojemnik na smoczek ja to zrozumialam tak ze co innego sudokrem a co innego zwykly krem na odparzenia, ze sudokrem taki bardziej "apteczny" ![]() czyli co? przy zmianie pieluchy niczyc pupy nie smarowac? bosze, jakie to wszystko jest trudne ![]() zeby nie to forum to by czlowiek juz z 5 razy w butach umarł
|
|||
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam nic dla siebie
![]() Musze sie zabrac, wyplata jest na koncie, wiec nie wiem, na co czekam, nie chce mi sie :p Jak juz torba bedzie spakowana to zrobi sie mega powaznie
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

No ja za bondem nie przepadam,bardziej mój Tz chciał na to iść. Ale coś mi sie wydaje że na Uprowadzoną pójdziemy

Chociaz ja całą ciązę chodze co 3 tyg, czasem nawet bywalo czesciej;/

22.05.2008
14.08.2011