jak schudnąć? - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 13:52   #3031
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: jak schudnąć?

Coż Toogro, spróbuję coś zmienić w sobie, ale jak wiesz proste to nie jest
Toogro jak zakupy, byłaś w końcu? Upolowałaś coś?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 14:06   #3032
taka taka
Zakorzenienie

Dorinko, ja kiedyś piłam takie zalane wodą siemie lniane, ale to było dla mnie wstrętne, fuj i wydaje mi się (ale może tylko wydaje), że takie siemie działa odwrotnie...
a otręby można z jogurtem (dodać do musli), z tartym jabłkiem i w ostateczości zjeść łyżkę i popić wodą, przy okazji sycą
teraz są w sklepach otręby granulowane z dodatkiem jabłek lub śliwek suszonych, pyszne, jem jak chrupki
pewnie są mniej zdrowe od zwykłych bo jakoś przetworzone chyba?
polecam
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 14:12   #3033
dorinka30
Zakorzenienie

Taka taka, a ja uwielbiam siemię lniane. Moja mama pije całe życie i już jako dziecko mnie raczyła. Bardzo mi smakuje, więc się nawet ucieszyłam jak dziewczyny na Dietetyce mi poleciły, ponoć działa. Sprawdzę jak juz kupiłam.
Dzięki za info o otrębach, też kupię... Jedyne jakie jadłam były w ciasteczkach, kiedyś
Stary 2007-02-21, 18:29   #3034
Toogra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Coż Toogro, spróbuję coś zmienić w sobie, ale jak wiesz proste to nie jest
Toogro jak zakupy, byłaś w końcu? Upolowałaś coś?
Dorinko len ze mnie się na tym wolnym zrobił,,,wogole mnie nie ciagnie do miasta.Nawet syn się dziwi ,ze siedzę w domu..Chyba jakas deprecha mnie dorwała,,,dzis nawet się poryczałam jak dziecko,,,,w temacie'ja nie chce juz byc w tamtej pracy,,,,tam mnie krzywdzą"..widzisz zle ze mną,,,,,na starość dziecinnieje.
Nika-mam nadzieje,,ze moje wyjasnienia dot.znikniecia na gg dotarły.
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 18:39   #3035
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Toogra Pokaż wiadomość
Sabbath,,a jak z twoim zdrowkiem???
Dziękuję świetnie - nadal jestem chora, ale za to mam doskonały humor!

Miałam dziś ciężką, polityczna debatę na UŚ-u. Jestem z siebie cholernie zadowolona i uwaga: dziś uważam się za geniusza!

Jak mi spadnie temperatura, to mi pewnie przejdzie, ale fakt pozostaje faktem: z pomocą koleżanki, udało mi się zagonić trzech świetnie przygotowanych młodych mężczyzn w kozi róg.

Po debacie jeden z nich nawet przeprosił za to, że z nerwów zszedł poniżej odpowiedniego poziomu, a ja mu na to z uśmiechem:
- Ależ nie ma się z czego tłumaczyć, mężczyźni są tacy emocjonalni. (tekstami o emocjonalności kobiet usiłował nas zbijać z tropu stronniczy prowadzący).

Jakiż ze mnie zarozumiały bufon wychodzi! Ale tak mi to poprawiło samopoczucie, że nawet mi dreszcze nie przeszkadzają.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 18:56   #3036
Toogra
Zadomowienie

Sabbath gratuluję zwycięstwa nad płcią przeciwną ,trzeba im czasem utrzeć nosa :
A Ty dziewczyno wez się powaznie za swoje chorobsko,,,bo moje stresy odłoze na półke i z butelka denaturatu i paskiem przyjade Ciebie pogonic do lekarza,,,,
Stary 2007-02-21, 19:04   #3037
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabbath gratuluję zwycięstwa nad płcią przeciwną ,trzeba im czasem utrzeć nosa :
A Ty dziewczyno wez się powaznie za swoje chorobsko,,,bo moje stresy odłoze na półke i z butelka denaturatu i paskiem przyjade Ciebie pogonic do lekarza,,,,
Wiesz, tu wcale nie chodziło o płeć, tylko o to, że to byli KONSERWATYŚCI, z zasady nie mogli więc wystawić kobiet.

Choróbsko zaraz położę do łóżeczka. Na razie jestem tak nakręcona, że nie chce mi się spać, choć ostatnie trzy doby sypiam po dwie godziny.

Dziękuję Toogruś za troskę i zrozumienie.

Choć w sumie... Gdybyś rzeczywiście miała przyjechać z tą flaszeczką, to ja jestem skłonna się poświęcić i jednak nie kłaść.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-21, 19:12   #3038
taka taka
Zakorzenienie

Sabbath, ja nie dbam przesadnie o zdrowie, ale podniesiona temperatura od ponad tygodnia - to by mnie zaniepokoiło i może nawet wygnało do lekarza
super, że masz dobry humor, nie chcę Ci go psuć, ale zadbaj o siebie
chyba, że Ty tak specjalnie , gorączka podosi Ci sprawność intelektualną, a nie ma to jak utrzeć nosa przemądrzałym facetom
dbaj o siebie
Toogra będzie lepiej, casem trzeba popłakać, może wyjdź z domu, to dobrze robi, ładnie jest na świecie
Pa pa
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 19:24   #3039
Toogra
Zadomowienie

Choć w sumie... Gdybyś rzeczywiście miała przyjechać z tą flaszeczką, to ja jestem skłonna się poświęcić i jednak nie kłaść. [/quote]

Sabbath,,,,,jazda do łozka,,,,,jakby co to deneture przysle pocztą
Szykuj razowy chleb na filtrowanie.
taka taka-może się jutro zmuszę do wyjscia,,przynajmniej do kiosku ruchu,ma byc nowy Shape z dvd taniec brzucha,,,,może kupię ,,,nastepny bedzie na połke zamiast do cwiczen
Stary 2007-02-21, 21:40   #3040
nika672
Zadomowienie

Wpadłam Kochane życzyć Wam kolorowych snów

Toogra wiadomośc dotarla,oczywiscie

Sabbath,Skarbie z gorączką to nie ma zartów,dbaj proszę ze swoje
zdrowie

nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 22:12   #3041
Bella72
Raczkowanie

Cześć i czołem Mam nadzieję, że żadna z Was nie uschła z tęskonty za mną

Sabbatq, a dlaczego Ty do lekarza nie chcesz iść? Robisz tu za nadwornego psychologa i nie wiesz, że dobrze by było w Twoim przypadku odwiedzić jakiegoś znachora? Po co się męczysz z tą gorączką? Grypy nie wolno lekceważyć... A już na pewno takie choróbsko z wysoką gorączką trzeba skonsultować z lekarzem. Mojego przyjaciela znajomy w zeszłym roku zmarł, i to były powikłania pogrypowe... Czekał na przeszczep serca i się nie doczekał A jeden z moich szefów w pracy doigrał się właśnie zapalenia płuc, bo sobie kaszlał, kaszlał, brał jakieś pigułki, które mu koledzy w pracy doradzali i się doigrał....

A tym czasem zdrówka Ci życzę i wszystkim Czarowniczkom również. Mnie na szczęście jeszcze nic nie dopadło, bo złego licho nie bierze
Bella72 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-21, 23:25   #3042
Libuszka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Ja też borykam się z nadwagą, ale odchudzanie dla mnie jest łatwiejsze , bo mam książkę Rosemary Conley "Jak zmienić sylwetkę w 28 dni" - już bardzo zniszczona od powracania do ćwiczeń . Ćwiczenia w tej książce są naprawdę
proste i nie męczące za bardzo, ale dają wspaniały rezultat rzeczywiście po 28 dniach. Nawet dla kogoś ze sporą nadwagą gimnastyka nie będzie zbyt ciężka .
Co prawda diety z tej książki nie próbowałam, ale tam można najeść się do syta 3 razy dziennie i dieta jest dość prosta.
Dzisiaj przerobiłam 17 dzień gimnastyki i widzę efekty na mojej sylwetce.
W sumie na te ćwiczenia potrzeba od 15 minut do godziny dziennie (w zależności od dnia, bo program ułożony jest rosnąco.)
Godzina dziennie - to chyba mało ? Efekt gwarantowany. Miesiąc - to też szybko zleci.
I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - ta książka jest głównie dla osób w kształcie gruszki, ale ja mam jabłko i też działa.
Jakby któraś z Was była zainteresowana to wklejam link , bo książka akurat dostępna na Allegro,
http://www.allegro.pl/my_allegro.php...ons&type=watch
Libuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 02:54   #3043
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Bella72 Pokaż wiadomość
Cześć i czołem Mam nadzieję, że żadna z Was nie uschła z tęskonty za mną

Sabbatq, a dlaczego Ty do lekarza nie chcesz iść? Robisz tu za nadwornego psychologa i nie wiesz, że dobrze by było w Twoim przypadku odwiedzić jakiegoś znachora? Po co się męczysz z tą gorączką? Grypy nie wolno lekceważyć... A już na pewno takie choróbsko z wysoką gorączką trzeba skonsultować z lekarzem. Mojego przyjaciela znajomy w zeszłym roku zmarł, i to były powikłania pogrypowe... Czekał na przeszczep serca i się nie doczekał A jeden z moich szefów w pracy doigrał się właśnie zapalenia płuc, bo sobie kaszlał, kaszlał, brał jakieś pigułki, które mu koledzy w pracy doradzali i się doigrał....

A tym czasem zdrówka Ci życzę i wszystkim Czarowniczkom również. Mnie na szczęście jeszcze nic nie dopadło, bo złego licho nie bierze

Bellinko Miła, Dziewuszki Drogie
,
bardzo wysokiej temperatury nie miewam nigdy. Teraz zaś czuję się juz lepiej, niż przedtem, więc znaczy to, że zdrowieję.
Dreszcze miałam z przypływu adrenaliny i raczej z osłabienia, niż z choroby samej w sobie. Naprawdę.
Myslę, że moja grypa powoli mija - spędziłam prawie tydzień nie wychodząc z domu, łykałam Rutinoscorbin, robiłam tylko to, co konieczne. Mam silny organizm i tyle luksusów musi mu wystarczyć. Jeszcze się trochę z sobą popieszczę, bo w niedzielę idę na koncert - nie chcę go spędzić stojąc w kącie.
Ogólnie - jestem głuptasem, ale nie aż takim Po prostu nienawidzę chorować...

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2007-02-22 o 06:21
Stary 2007-02-22, 06:28   #3044
Toogra
Zadomowienie

Wstałam dzis i doznałam szoku!!! Pełno sniegu za oknem,,,temp.-6 st. i nadal pada,,,ale pogoda nie wychodzę,,za nic z domu.Milego dnia Dziewczymy.
Stary 2007-02-22, 06:41   #3045
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Wstałam dzis i doznałam szoku!!! Pełno sniegu za oknem,,,temp.-6 st. i nadal pada,,,ale pogoda nie wychodzę,,za nic z domu.Milego dnia Dziewczymy.
U mnie ładnie i sucho. Zrób sobie dzionek z książką. Łóżeczko, termosik z czymś ciepłym (żeby nie trzeba było wyłazić) i jakaś super lekturka.

Ja czytam "Miecz Orientu" Ziemiańskiego. To znaczy nie czytam. Jestem w połowie i nie mam czasu skończyć.

Miłego leniuszkowania Toogruś!

Wam Wiedźmuszki (nie mylić z wydmuszkami, chociaż... ) - udanego dnia, świetnych nastrojów, aromatycznej kawy o poranku i słoneczka wedle zapotrzebowania.
Stary 2007-02-22, 06:45   #3046
Toogra
Zadomowienie

Sabbath Ja tak leniuchuje już od zeszłego wtrorku,,,nie wiem jak w poniedziałek wygrzebie się do pracy.
Ide zrobic sobie kawe i faktycznie wracam do lózka,,,okazja do laby usprawiedliwiona
Stary 2007-02-22, 07:46   #3047
nika672
Zadomowienie

Tym razem porannie wpadam sie przywitac Moje Kochane Robaczki

Będę wpadać ale nadal brakuje mi czasu.
Ide kawke sobie zrobić bo mało dziś spałam
Całuski

Libuszka witaj
W wolnej chwili znajdą gdzies tą książke i kto wie może sie znów zacznę gimnastykować .
Pozdrawiam

Stary 2007-02-22, 07:51   #3048
Toogra
Zadomowienie

Nika a co się stalo,,ze miałas klopoty ze snem,,,mam nadzieję,że cos fajnego robłias,,heee
Stary 2007-02-22, 08:07   #3049
nika672
Zadomowienie

Toogrusiu Moja,dłużej posiedzieliśmy,ponieważ film ,a własciwie to serial,oglądaliśmy i tak zlecialo.Umknęła nam pora spania

Cytat:
Napisane przez Toogra
mam nadzieję,że cos fajnego robłias,,heee
A co Toogrusiu można fajnego robić,oprócz spania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-22, 08:08   #3050
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć laseczki Kochane

Od dzisiaj wprowadziłam do jadłospisu OWSIANKĘ, ponoć ma pomóc na moje kłopoty "trawienne". Wczoraj pomaszerowałam do sklepu i po wielkich trudach zakupiłam płatki owsiane- ale powiem szczerze zgłupiałam, bo wybór jest spory.
Ciekawa jestem jak to jest z tą owsianką, podobno długo zapycha i nie chce się jeść. Na śnadanko zrobiłam taką wypasioną na mleczku z cynamonem - nawet niezłe

Na noc zażyłam Gripex Noc i powiem Wam, że przespałam całą noc i czuję się o wiele lepiej? !
Stary 2007-02-22, 08:10   #3051
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość
A co Toogrusiu można fajnego robić,oprócz spania
Znam dużo fajnych rzeczy, które można robić zamiast spania , ale najpierw muszę się wyleczyć a Ty Niko nie znasz?
Stary 2007-02-22, 08:22   #3052
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30;
Znam dużo fajnych rzeczy, które można robić zamiast spania , ale najpierw muszę się wyleczyć a Ty Niko nie znasz?
Dorinko,wylecz sie Skarbie.Powinnyście wszystkie tak jak Toogra i Switezianko posiedzieć w domu kilka dni i wyleżeć te choróbska

Dorinko czy to chodzi o te rzeczy co w filmach pokazują,jak pan z panią w łóżeczku leżą.Dorinciu Moja...........

Dorinko,wykombinuj przepis na te pierożki,bardzo proszę.Może wytęż swoje kubki smakowe aby wyczuły co tam daja do środka oprócz soczewicy, bo ciasto to chyba normalne jak do wszystkich pierogów?

Stary 2007-02-22, 08:32   #3053
Toogra
Zadomowienie

NIka znalazłam taki przepis moze się na pierogi przyda

http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-do...7,2713510.html
Dorinko,,,dobrze,,że juz lepiej się czujesz..pozdrawiam
Stary 2007-02-22, 08:52   #3054
neska951
Zakorzenienie

hej babneczki

dorinko na twoje problemy polecam suszone śliwki ale w małych ilosciach bo działają hmmmmm z siłą wodospadu przynajmniej na mnie

sbbath i toogra chorowitki zdrowiejcie szybko bella[ za którą uschłam z tęsknoty]ma rację ,bardzo łayto nabawić się powikłań, uwazajcie na siebie kochane

jutro ostatni dzień w pracy, więc może będę miłała więcej czasu od poniedziałku
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 08:58   #3055
dorinka30
Zakorzenienie

[quote=nika672;3759201]Dorinko,wylecz sie Skarbie.Powinnyście wszystkie tak jak Toogra i Switezianko posiedzieć w domu kilka dni i wyleżeć te choróbska

Dorinko czy to chodzi o te rzeczy co w filmach pokazują,jak pan z panią w łóżeczku leżą.Dorinciu Moja...........

NO, no o to chodzi, tylko ja jeszcze znam takie filmy, że nie muszą w łóżeczku leżeć aby się dobrze bawić
Daj spokój z pierogami, nie pomogę Ci Kochana bo na pierogach się w ogóle nie znam. Wiem tylko, ze są lepsi ode mnie w tej konkurencji więc nawet nie startuję...
Stary 2007-02-22, 09:23   #3056
nika672
Zadomowienie

Toogrusia dzięki za ten przepis.Będę robć ale jutro.Dam Wam znać czy mi wyszly

Dorinka ja to tak ja Ty z tymi pierogami.Ale spróbuję bo świąteczne mi wychodzą
Owsiankę Dorinko, to tak przy okazji to uwielbiam,szczególnie z miodem,bananami i orzechami albo z jabłuszkiem
Całuję,zajrzę później

Stary 2007-02-22, 11:01   #3057
neska951
Zakorzenienie

ale tu cicho dziś
Stary 2007-02-22, 11:22   #3058
Toogra
Zadomowienie

Neska cisza,,,bo pogoda wybitnie do lezenia i leniuchowania ,,,,,Dziewczyn macie jakis sposob na obierajacy sie kciuk ze skory,,,cos mi sie ciagle przy tym palcu robi,,,wyglada okropnie ,jakby obrzarty.
Wyszłam dzis jednak na moment do sklepu po pieczywo i gazete,,,prawie mnie zasysypało,,,,Mam teraz ciekawy widok z okna,,,samochody, ktore wjedzaja na gorke,,,a potem turlaja się z powrotem,,,, ale atrakcje heee/
Stary 2007-02-22, 11:30   #3059
Bella72
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Bellinko Miła, Dziewuszki Drogie,
bardzo wysokiej temperatury nie miewam nigdy. Teraz zaś czuję się juz lepiej, niż przedtem, więc znaczy to, że zdrowieję.
Dreszcze miałam z przypływu adrenaliny i raczej z osłabienia, niż z choroby samej w sobie. Naprawdę.
Myslę, że moja grypa powoli mija - spędziłam prawie tydzień nie wychodząc z domu, łykałam Rutinoscorbin, robiłam tylko to, co konieczne. Mam silny organizm i tyle luksusów musi mu wystarczyć. Jeszcze się trochę z sobą popieszczę, bo w niedzielę idę na koncert - nie chcę go spędzić stojąc w kącie.
Ogólnie - jestem głuptasem, ale nie aż takim Po prostu nienawidzę chorować...
Oj Sabbatq, do Ciebie to jak groszkiem o ściankę Ty niepoprawna optymistko Zresztą, to wielka zaleta i ja np. uwielbiam się otaczać takimi ludźmi, co wierzą w siebie, ale kochana przesadzasz. Przecież badanie lekarskie nie boli, nie lepiej się upewnić, czy można dać szansę organizmowi powalczyć bez wspomagania medykamentami czy bezpieczniej jednak będzie go wspomóc?
Ale chyba tyle moje, co sobie postrzępiję języczek

I tak w ogóle to dzień doberek Wam wszystkim
Wspaniała ta pogoda, ja uwielbiam taką zimę, zwłaszcza w górach
Bella72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 11:32   #3060
neska951
Zakorzenienie

hej Bella co u Ciebie???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości