|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Ja byłam na Uprowadzona 2 i naprawdę polecam.
|
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to właśnie już większośc rzeczy mam ale już 2 zamówienia robiłam na allegro i wraz o czymś zapominam , jeszcze pewnie ze 2 kursy wyjdą ellmi jeśli chodzi o sprzedawców to ja ten sklep --myszka polecam, szybko przesyłka przychodzi i teraz jak zamawiałam 15 rzeczy za które wyszło 119 zł to z przesyłką zapłaciłam 145,wcześniej jak zamawiałam 6 rzeczy to za przesyłkę 15 zł . Magmaris też dobry sprzedawca i tani ale tam tylko pieluchy kupowałam, tez szybko doszły. |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też absolutnie patyczki odradzały, tylko do pępka by przecierać. ja mam takie coś załącznik poniżej, ale wiesz warto zawsze skonsultować z lekarzem Na pupę nam polecali linomag, albo czystą lanolinę, i smarować przy każdej zmianie pieluszki. Sudocrem tylko jak już jest jakieś odparzenie. |
|
|
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa jeszcze mam pytanie odnośnie pępka:
czy konieczne jest przemywanie? Bo u mojej bratowej w anglii położna powiedziała żeby nic z pępkiem nie robic, że sam się zagoi i faktycznie 10 dni nie dotykali i się pięknie zagoił. I tak się właśnie zastanawiam czy to po prostu różnica zdaniowa w tych krajach czy u nas to też się smaruje tylko jak się coś zaczyna dziać? ![]() matko kochana ilez tu dylematów przede mną , mam nadzieję że jak się dziecko urodzi to będę robić niektóre rzeczy insynktownie bo teraz to ja czarno to widzę "wiem, że nic nie wiem"... Aaa i sól fizjologiczna chyba do noska się przydaje , nie? |
|
|
|
#2406 |
|
Konto usunięte
|
DO smarowania tyłka dzieciowego kupiłam zwykły krem pielęgnacyjny babydream (bo całą serię tych kosmetyków brałam), ale pewnie może być każdy inny pielęgnacyjny zwykły - bambino, ziajka, cokolwiek. A, i wygodniejsze dla mnie były kremy nie w pudełeczkach odkręcanych a w tubce
Sudocrem mam też, jeszcze po Agatce termin przydatności ok. A dla starszej też się przydaje, ostatnio jakieś zatwardzenie było i wołała że pupa boli to posmarowałam, niech ma, nie będę jej żałować Do porodu = t-shirt, najwygodniejszy i nie żal wyrzucić bo pewnie mąż jakiś firmowy z pracy przyniesie Agatkę bodajże w Samsungu rodziłam czarnym Nawilżacz powietrza - też uważam, że spokojnie nakaloryferowy starczy. Zawsze można kupić droższy jak się nie sprawdzi. Na pewno dla mnie to nie jest wydatek na pierwszy raz ![]() Osłonki na sutki polecam, za aventa 2sztuki 20zł płaciłam a przynajmniej nie miałam od początku sutków zakrwawionych. Pępek - zwykłym spirytusem i tyle, ale nie bać się moczyć w wodzie Sól do noska - nie używałam, niewygodne jak cholera, polecam woę morską w psikaczu, kilkanaście złotych na kilka miesięcy starczało, po kąpieli psikałam i już. Marimer, Sterimar i tak dalej. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-11-13 o 13:33 |
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeglądnęłam forum listopadowo- grudniowe, i pewna uwaga tam, że może trzeba kupić tez podpaski do domu , no bo wiadomo w szpitalu te wkłady, lignina itp. ale w domu to już chyba można w podpasce ?? Doświadczone mamy co Wy na to?? czy w domy tez chodzić z tymi podkładami ?? Jak to jest ??
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Krwawienie się sukcesywnie zmniejsza, więc wkłady tylko na kilka dni, potem podpaski i na końcu wkładki. Ale przecież dokupienie wkładów jak będą potrzebne to nie problem.
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no no, woda morska w spreju tez przydatna rzecz |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba indywidualnie, zalezy jak bedzie z nas lecialo, najpierw wielkie podklady, potem podpaski na koncu wkladki
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciągnęłam pizze z piekarnika, ale pachnie już poparzyłam jęzor na serze
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Łał, jaki ekspres: wczoraj zamówiłam laktator, zapłaciłam i własnie był kurier z przesyłką
Gdyby nie to, że przywiózł do pracy, to bym od razu rozpakowała ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37593703] Sól do noska - nie używałam, niewygodne jak cholera, polecam woę morską w psikaczu, kilkanaście złotych na kilka miesięcy starczało, po kąpieli psikałam i już. Marimer, Sterimar i tak dalej.[/QUOTE] Używa się jej w jakiś konkretnych przypadkach?
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37593703]Do porodu = t-shirt, najwygodniejszy i nie żal wyrzucić bo pewnie mąż jakiś firmowy z pracy przyniesie
Agatkę bodajże w Samsungu rodziłam czarnym Wiec może też od niego pożycze I z tego co pamiętam też ma czarnego z samsunga.------- moja kruszynka ma znowu czkawke-bidulka
|
#2415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Już o to pytałam ale nie odpisałyście więc pytam jeszcze raz
![]() Która z Was wpisuje nowe dziewczyny na liste na 1-szej stronie?
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, codziennie dla nawilżenia noska i zapobieganiu kozom zwyczajnie, po prostu pielęgnacja niemowlaka, nie wymysł jakiś tylko maluch ogólnie ma dość sucho w nosku, trzeba wspomóc.
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37594188]Tak, codziennie dla nawilżenia noska i zapobieganiu kozom
zwyczajnie, po prostu pielęgnacja niemowlaka, nie wymysł jakiś tylko maluch ogólnie ma dość sucho w nosku, trzeba wspomóc.[/QUOTE]Aha, ok, myślałam, że na co dzień nie trzeba a tylko w jakiś konkretnych przypadkach. To wpisuję na listę - i znowu się wydłuza
|
#2420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha moja bmw 2.2 pali mniej niż peugeot partner którego teraz kupiliśmy, silnik 1.4 i musielismy zamontować w nim gaz za dwa koła. Co do dresików w bmw, uważam że to było kiedyś, teraz to w każdym samochodzie można spotkać buraka, byleby umiał zrobić bączka przed dyskoteką jak ktoś jest debilem to nawet maluchem będzie szarżował. ;] Tak więc co do bmw, są takie co palą dużo. Ale sa tez takie które mało;p tak jak i inne samochody, maluch tez pali duzo;p Cytat:
umc umc Cytat:
![]() Cytat:
ale jestem zmęczona!!!!!! masakra...... kurna list mi przyszedl ze mi oc przedluzaja a przeciez rezygnowalam....i mam nowe oc........;/ szef mojego tzta dzwoni dzis do niego i mowi czy sie piszemy z nimi na sylwestra, pewnie gdzies w gory itd, moj tzt mowil ze no pewnie, zawsze i wszedzie .... po chwili namysłu mówi że ojjj kurna zapomniałem nie da rady przecież bedziemy z kasią jak na szpilkach siedziec
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2424 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37593703]DO smarowania tyłka dzieciowego kupiłam zwykły krem pielęgnacyjny babydream (bo całą serię tych kosmetyków brałam), ale pewnie może być każdy inny pielęgnacyjny zwykły - bambino, ziajka, cokolwiek. A, i wygodniejsze dla mnie były kremy nie w pudełeczkach odkręcanych a w tubce
Sudocrem mam też, jeszcze po Agatce termin przydatności ok. A dla starszej też się przydaje, ostatnio jakieś zatwardzenie było i wołała że pupa boli to posmarowałam, niech ma, nie będę jej żałować Do porodu = t-shirt, najwygodniejszy i nie żal wyrzucić bo pewnie mąż jakiś firmowy z pracy przyniesie Agatkę bodajże w Samsungu rodziłam czarnym Nawilżacz powietrza - też uważam, że spokojnie nakaloryferowy starczy. Zawsze można kupić droższy jak się nie sprawdzi. Na pewno dla mnie to nie jest wydatek na pierwszy raz ![]() Osłonki na sutki polecam, za aventa 2sztuki 20zł płaciłam a przynajmniej nie miałam od początku sutków zakrwawionych. Pępek - zwykłym spirytusem i tyle, ale nie bać się moczyć w wodzie Sól do noska - nie używałam, niewygodne jak cholera, polecam woę morską w psikaczu, kilkanaście złotych na kilka miesięcy starczało, po kąpieli psikałam i już. Marimer, Sterimar i tak dalej.[/QUOTE] To tak wpisuje na listę krem na pupsko, osłonki na piersi, spirytus. Sudocrem też mam w razie czego bo dla siebie używam na krosty przy cipsku Ja mam w domu sól morską marimer to się nada czy trzeba kupić marimer junior bo tez widziałam w aptece że takowa jest, aczkolwiek nie wiem czym się różni. To ja będę rodzić w mężowej barmańskiej koszulce Browarmia ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37594188] Tak, codziennie dla nawilżenia noska i zapobieganiu kozom zwyczajnie, po prostu pielęgnacja niemowlaka, nie wymysł jakiś tylko maluch ogólnie ma dość sucho w nosku, trzeba wspomóc.[/QUOTE]to jeszcze takie pytanie, nie wiem czy banalne czy nie ale zakrapiać rano czy wieczorem ? ![]() Mam lekkie skurcze macicy i do tego kłucie ałaaaa , o co chodzi przecież brałam no-spę brzuch jak kamień .---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
też mieliśmy w planach góry no ale ... |
|||
|
|
|
#2425 |
|
Konto usunięte
|
Ja po kąpieli wieczorem kropiłam, zawsze w nocy bardziej śluzówka jest wysuszana niż w dzień.
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
jeju.. dzisiaj tak na zajeciach sobie marzyłam o normalnym seksie.... jak mi tego brakuje..
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Deli, ale poród w górach - dlaczego nie?
![]() ja też jakiś czas temu mężowi mówię - kotuś, ale wiesz, że tam gdzie byliśmy na podróż poślubną to jak chcemy mieć miejsce na Sylwestra to już trzeba rezerwować?! A chwilę wcześniej mówiłam, że na święta już będę na ostatnich nogach i trzeba będzie uważać ![]() Zabieram się za kompletowanie tego wszystkiego, masakra, otworzyłam se na kompie M. zakładki wszystkich sprzedawców i jazda :P ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() btw. fajne masz marzenia na zajęciach
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos mi sie to nie widzi
|
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

Tylko nie wiemy na co iść. Skyfall albo Uprowadzona 2. Była któraś z Was na Skyfall?

już poparzyłam jęzor na serze
ja mam zjazd za dwa tygodnie, ale na niego tyle roboty, że głowa boli.