Kleję, szyję, szydełkuję - wizażanki dopinguję - wątek dopingujący cz. 7 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 13:31   #3511
martikaj
Zakorzenienie

Dot.: Kleję, szyję, szydełkuję - wizażanki dopinguję - wątek dopingujący cz. 7

Iwonko, ale dlaczego, bo nie rozumiem jakie to ma znaczenie komu sprzeda.
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:36   #3512
aga__tka
Zakorzenienie

jestem w pracy, troche nadrobilam na przerwach ale nic wiecej nie dalam rady...

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
A mój o dziwo ostatnio wogóle nie komentuje złośliwie moich zakupów, tylko mi powiedział, że jak pojedzie następnym następnym razem na delegację do Słubic to mam mu dokładnie na kartce napisać jakie włóczkę chcę i w jakich ilościach, to on pojedzie i mi kupi w Niemczech
moze chce odkupic winy za zarwanie lozka? albo jakies hobby nowe ma? moj np jak ostatnio chce grac w taka gre, to tez mi sie wloczkami wymawia, ze ja mam wloczki a on te karty

Cytat:
No z tym upychaniem to coraz gorzej, bo kurczę szafki nie chcą się powiększać

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Coś Wam napiszę, bo w sumie to sama nie wiem co mam myśleć, a z nikim na ten temat nie gadałam, nowet mojemu nie powiedziałam.

W zeszłym tygodniu dziwnie się czułam, bołały mnie piersi i okres mi się spóźniał 2 dni. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny ( i tu przerażenie a zarazem radośc) mojemu nic nie mówiłam, bo chciałam jeszcze troszkę poczekać. W piątek popołudniu dostałam plamienia, nie duże, trwały do niedzieli (Przy ciąży z Asią też tak miałam, dokładnie w chwili zagnieżdżania jajeczka, tak mi to wytłumaczyła gin) więc myślałam że teraz jest tak samo, tym bardziej że nic mnie nie bołao. Wizytę mam zapisaną na przyszły tydzień. Tyle że dziś dla pewności zrobiłam test i wyszedł negatywny . I teraz się zastanawiam czy pierwszy test źle pokazał, czy po prostu jajeczko się dobrze nie zagnieździło i doszło do poronienia. A czuję się dobrze, nic mnie nie boli i piersi też przestały być wrażliwe
I tak musiałam komuś powiedzieć, sorry że wypadło na Was, ale nie mam z kim o tym pomówić.
no skoro nie mialas okresu to chyba nie poronilas - albo pierwszy cos przeklamal, nie bylas w ciazy a plamienia z jakiejs innej okazji, albo drugi i jednak nadal jestes (albo i nie...) a na kiedy powinnas miec @?
nie wydaje mi sie zeby same plamienia za @ starczyly... ale popieram dziewczyny, albo zrob Beta hCG z krwi - to jest pewne raczej, bo sama wizyta z USG ma sens dopiero po 5-6 tygodniu (zdaje sie ze 3-4tyg od zaplodnienia najwczesniej) - bo dopiero wtedy widac na 100%

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Jolu, cudna chusta.
Kasiu, trzymam kciuki.
A Ty właściwie to chciałabyś Dzidziusia, czy nie?
U mnie w domu czarna rozpacz.
Szymkowi ząbek wpadł do zlewu.
Teraz płacze, że Wróżka do niego nie przyjdzie.
Zaraz padnę.
No i co ja mam mu powiedzieć.
Nic nie pomaga, że wróżka znajdzie tego ząbka.
no to jak on wierzy we wrozke, to moze idz do sklepu i spotkasz ja po drodze i ona Ci powie ze juz wie i ze przyjdzie??
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:40   #3513
jola2243
Zakorzenienie

Ania tekst o strzeleniu Danusinego małża w gębę świetny
Iwonka

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:56   #3514
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Basiu, jestem zadowolona, już wszystko poinstalowałam sobie, tylko brakuje danych ze starego, ale szwagier mi wszystko zgra, więc niedługo będę miała, ale i tak jest fajnie, bo mogę dłubać i na schemat na monitorze patrzeć, nie lubię wzorów drukować, a u dzieci się nie dało tak robić, więc jeszcze raz , Aniu herbatka dla Ciebie

pokazuję chustę białą
dłubię następną chustę na zamówienie tym razem
piękna

Cytat:
Napisane przez asieńczyk Pokaż wiadomość
to ja zaczynam od Joli od lapka, a kończymy w niedzielę za nasz sukces - może być?
uciekam kończyć czapką na zamówienie, będę później, mam nadzieję, że jeszcze coś do poczytania zostanie
dzisiaj wysłałam paczkę i pieniążki tyle co podałaś na pw

Cytat:
No z tym upychaniem to coraz gorzej, bo kurczę szafki nie chcą się powiększać

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Coś Wam napiszę, bo w sumie to sama nie wiem co mam myśleć, a z nikim na ten temat nie gadałam, nowet mojemu nie powiedziałam.

W zeszłym tygodniu dziwnie się czułam, bołały mnie piersi i okres mi się spóźniał 2 dni. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny ( i tu przerażenie a zarazem radośc) mojemu nic nie mówiłam, bo chciałam jeszcze troszkę poczekać. W piątek popołudniu dostałam plamienia, nie duże, trwały do niedzieli (Przy ciąży z Asią też tak miałam, dokładnie w chwili zagnieżdżania jajeczka, tak mi to wytłumaczyła gin) więc myślałam że teraz jest tak samo, tym bardziej że nic mnie nie bołao. Wizytę mam zapisaną na przyszły tydzień. Tyle że dziś dla pewności zrobiłam test i wyszedł negatywny . I teraz się zastanawiam czy pierwszy test źle pokazał, czy po prostu jajeczko się dobrze nie zagnieździło i doszło do poronienia. A czuję się dobrze, nic mnie nie boli i piersi też przestały być wrażliwe
I tak musiałam komuś powiedzieć, sorry że wypadło na Was, ale nie mam z kim o tym pomówić.
zrób jak radza dziewczyny - idź na krew, bo testy zdarzaja się błędne, i w jedną i drugą strone

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Danusiu, zostaje małża strzelić w giembe I wyleciany ząb pokazać małemu, że to niby jego

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Iwonko, ale dlaczego, bo nie rozumiem jakie to ma znaczenie komu sprzeda.
Iwonka raczej chce wynająć a nie kupić, a babce podejrzewam że chodzi o dzieci, nie wszyscy chcą wynajmować rodzinom z małymi dziećmi

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

wstawiłam u siebie karteczki, cukierki i łyżwy co poleciały do Asi
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:05   #3515
Biedroneczk4
Wtajemniczenie

GG do Biedroneczk4

Kasiu któryś test na pewno kłamał . to jest pewne i tak jak reszta myślę, że najlepiej robić badania krwi. one będą bardziej wiarygodne.

a ja sama muszę się przejść do lekarza... ostatnio przesypiam 12 godzin i nadal jestem zmęczona...

Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich?
www.szlachetnapaczka.pl

Preferencje

Moje próby tworzenia -wątek wizażowy
Biedroneczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:07   #3516
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Aguś już lecę odlądać
robię kolczyki koralikowe- znowu
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:21   #3517
martikaj
Zakorzenienie

Ja też wrzuciłam u siebie to co poszło do Asi
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:40   #3518
asieńczyk
Zakorzenienie

Jestem - trochę porobiłam, ale nie na kiermasz.
Teraz nowa papierkowa robota przede mną ale najpierw przerwa
Widziałam że Jola się pastwi nad nami
Kasiu - nie wiem co radzić, ale co - to jednak koniec świata ...
Ania też do klubu Joli się zapisuje Mam nadzieję, zę już mniej Ci doskwiera brzusio
Idę oglądać, co mi wysłałyście, bo baczki żadnej jeszcze nie ma ale z priorytetami może być jeszcze o 15-tej, to czekam.
Wpłaty mam już od trzech osób - wieczorem porozsyłam pw tym Dziewczynom, które wysłały.
Iwonko - znam ból - nam nie chcieli tu wynająć an domu ani mieszkania a wicie dlaczego - bo z psem Mój TŻ - jak usłyszał, że ma coś zrobić z psem, to myślałam, że babę rozerwie - jak mu naszą psicę kazała w lesie przywiązać i miało być po kłopocie
asieńczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:41   #3519
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Mam nadzieje że Asia ma duże mieszkanie i samochód -bo jak nasze paczki zaczną spływać to się nie zmieści
Stary 2012-11-13, 14:49   #3520
gagatu
Zakorzenienie

Ząbek synka Danusi, testy ciążowe Kasi, dom Iwonki - wszystko się sypie, a wiecie dlaczego? Bo dziś 13!

Mi się też nie układa tak jak miało - pisałam, że zostałam sama w pracy i rozmawiałam z koleżanką, czy by do nas nie przyszła do pracy i dziś po rozmowie ze swoim szefem okazało się, że jej nie chcą wypuścić, dali marną podwyżkę, która jej nawet na ZUS nie starczy, a od grudnia musi płacić wysoki, etatu też nie dali, więc nadal własna dg i tylko umowa współpracy. No a my musimy szukać dalej

Udziergałam ledwo jedną bombkę, bo mi ciągle klienci przyłazili i przerywali
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:49   #3521
mezaga
Zakorzenienie

Gagatu nie mów, że przesądna jesteś
Stary 2012-11-13, 14:57   #3522
cocci
Zakorzenienie

już w domku

dzięki dziewczyny

nie chodzilo o kupno, tylko o wynajem. Powiedziala, ze z wysokością czynszu się nie będzie targować i finansowanie go z socjalu jest "zbyt niepewne". a my bylibyśmy w stanie placić jej calość, ale nie mamy na kaucje i prowizję agentki i chodzilo nam o obniżkę, żebyśmy się w limitach socjalu zmieścili.... a dom jest wręcz BOSKI i spokojnie moglabym tam do usranej śmierci mieszkać i jej placic, mimo, że to na wiosce i mielibyśmy pokomplikowany dojazd do pracy/szkoly itd.... ech....

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

agata jak ona ma wlasną dg tonic jej nie trzyma z tą firmą, w kazdej chwili umowę wspólpracy moze zerwać. bez terminów. a u Ciebie miala by umowę o pracę?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:57   #3523
babydelfi
Zakorzenienie

Odebrałam młodego, byliśmy na placu zabaw, bo jest przecudna pogoda.
Obsuszone cebulki kwiatów zapakowałam w skrzynki z trocinami.
Teraz został mi juz tylko o biadek i dłubanie na szydełku.

Aniu tekst ze strzeleniem z zęby małżowi genialny

Dzięki za rady dziewczyny, na Was zawsze można liczyć
O teście z krwi myślałam, tylko przyznam się szczerze, że nie chce mi się specjalnie rano tarabanić autobusem z młodą, by jechać do Poznania na badanie. Na wizytę u gina specjalnie zapisałam się na przyszły tydzień, bo wiem że jak za szybko to i tak nic nie widać. Poczekam trochę i najwyżej na koniec tygodnia zrobię jeszcze raz test, w przyszły piątek pójdę do gin.
A czy chciałabym trzecie? Chciałabym, bo zawsze trójka mi się marzyła, tylko nie wiem czy akurat w tym momencie.
Ale końca świata nie będzie Asiu, bo do grudnia nie urodzę, jakby co

Iwonka jak to nie chce akurat Wam wynająć, podała chociaż jakiś sensowny powód?

Jola chusta jak zawsze śliczna i te kolorki

Idę po ziemniaki, bo znowu w szafce nic nie ma

Iwonka doczytałam Twoją wypowiedź , a może jeszcze się uda ją jakoś przekonać i nie wszystko stracone?

Edytowane przez babydelfi
Czas edycji: 2012-11-13 o 14:59
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:58   #3524
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Gagatu nie mów, że przesądna jesteś
Nie jestem, szukałam jakiegoś wytłumaczenia i tak się nasunęło.

No chyba że to przez ten zbliżający się koniec świata...
Stary 2012-11-13, 15:05   #3525
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

a mi słabo idzie i przypomnało mi się że do stomatolaga na 16 mamy brrrr
Stary 2012-11-13, 15:09   #3526
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
już w domku
agata jak ona ma wlasną dg tonic jej nie trzyma z tą firmą, w kazdej chwili umowę wspólpracy moze zerwać. bez terminów. a u Ciebie miala by umowę o pracę?
W sumie dokładnie nie wiem jaką ona ma umowę, tyle wiem, że do końca roku ją ma i nawet na wypowiedzeniu musiałaby do końca roku u nich pracować. A teraz powiedzieli, że jej przedłużą umowę, ale też nadal bez etatu. U nas dostałaby normalną umowę o prace, co najmniej na rok, dopóki dziewczyna, która jest w ciąży nie wróci po macierzyńskim, a też jeszcze nie wie, czy czasami potem jeszcze na wychowawczy nie pójdzie, jak nie będzie miała z kim dziecka zostawić. U nas co prawda też kombinują i w umowie mamy najniższą krajową, ale mamy ustaloną stawkę godzinową, więc tak źle na tym nie wychodzimy. Wcześniej miałyśmy tą nadwyżkę wypłacaną w gotówce "na rękę", teraz wszystko idzie na konto jako jakieś premie i dodatki.

A koleżanka mówi, że to nowy szef - jakiś młody od tygodnia jest - się tak zaczął rządzić i ma go dość i i tak będzie innej pracy szukała, tylko będzie brała pod uwagę ten okres wypowiedzenia. U nas by musiała przyjść od zaraz, bo ja nie dam rady sama do końca roku.
Stary 2012-11-13, 15:11   #3527
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Ząbek synka Danusi, testy ciążowe Kasi, dom Iwonki - wszystko się sypie, a wiecie dlaczego? Bo dziś 13!

Mi się też nie układa tak jak miało - pisałam, że zostałam sama w pracy i rozmawiałam z koleżanką, czy by do nas nie przyszła do pracy i dziś po rozmowie ze swoim szefem okazało się, że jej nie chcą wypuścić, dali marną podwyżkę, która jej nawet na ZUS nie starczy, a od grudnia musi płacić wysoki, etatu też nie dali, więc nadal własna dg i tylko umowa współpracy. No a my musimy szukać dalej

Udziergałam ledwo jedną bombkę, bo mi ciągle klienci przyłazili i przerywali
hmmm nie do konca rozumiem, jak jej nie chca placic wiecej kasy, to czemu nie chce do Was?

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

juz doczytalam...
Stary 2012-11-13, 15:14   #3528
jola2243
Zakorzenienie

A ja będę robić moherowe berety
Zanim wyszłam do pracy dzwoniła babeczka ode mnie ze wsi, ze słyszła, że robię chusty i się pyta czy jej beret zrobię, ja na to że nie wiem, bo nigdy nie robiłam, no i przyjechała do mnie do pracy, dwie chusty kupiła i zostawiła włóczkę i beret na wzór, zeby jej zrobić, no nic, jak skończę zamówienie i wymianke to się zabiorę za berety, tylko nie wiem ile skasować jakby co, włóczkę dała swoją

Stary 2012-11-13, 15:17   #3529
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
A ja będę robić moherowe berety
Zanim wyszłam do pracy dzwoniła babeczka ode mnie ze wsi, ze słyszła, że robię chusty i się pyta czy jej beret zrobię, ja na to że nie wiem, bo nigdy nie robiłam, no i przyjechała do mnie do pracy, dwie chusty kupiła i zostawiła włóczkę i beret na wzór, zeby jej zrobić, no nic, jak skończę zamówienie i wymianke to się zabiorę za berety, tylko nie wiem ile skasować jakby co, włóczkę dała swoją
jak Cie wciagna do tego wszystkiego te berety, to juz w ogole bedzie tragedia z nami a czapki sa wciagajace co widac po Kasi i Marcie...
Stary 2012-11-13, 15:24   #3530
babydelfi
Zakorzenienie

Ale numer odstawiłam przed chwilą
Dzieci poszły do dziadka na kompocik i ciacho, więc ja szybko korzystając, że ich nie ma na górze, umyłam sobie podłogi. I na górze mamy balkon, więc ja przeważnie wode po myciu podłóg. chlust przez balkon na wjazd, bo po co mam wylewać do ubikacji lub umywalki, żeby je pobrudzić. No i dziś tez wyszłam na balkon i tę wodę po myciu chlust na wjazd, tylko nie zauważyłam teściowej zbierajacej resztę żołędzi, i trochę ją zmoczyłam , jej do śmiechu nie było, ale mi jest do tej pory
Stary 2012-11-13, 15:30   #3531
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Ale numer odstawiłam przed chwilą
Dzieci poszły do dziadka na kompocik i ciacho, więc ja szybko korzystając, że ich nie ma na górze, umyłam sobie podłogi. I na górze mamy balkon, więc ja przeważnie wode po myciu podłóg. chlust przez balkon na wjazd, bo po co mam wylewać do ubikacji lub umywalki, żeby je pobrudzić. No i dziś tez wyszłam na balkon i tę wodę po myciu chlust na wjazd, tylko nie zauważyłam teściowej zbierajacej resztę żołędzi, i trochę ją zmoczyłam , jej do śmiechu nie było, ale mi jest do tej pory
: rotfl:

Widać się należało. Jesteś genialna, Kasiu!
Stary 2012-11-13, 15:30   #3532
rardan
Zakorzenienie

No powiem Wam, że nie wiem cz mój Małż też uważałby pomysł z zębem za genialny.
Młody na razie zapomniał.
Zobaczymy co będzie wieczorem.
Robię obiad.
A tak mi się chce, że się chyba zaraz przewrócę.
Zaczęłam skrzydła.
Ale ja nie mam takiego tempa jak Jola i Ania.
Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj skończyć.
Tylko po obiedzie chyba pójdę na chwilkę w komonko.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:33   #3533
jola2243
Zakorzenienie

Kasiu jesteś bezbłędna

Stary 2012-11-13, 15:34   #3534
cocci
Zakorzenienie

Kasia należalo jej się, tak po prawdzie

Stary 2012-11-13, 15:37   #3535
babydelfi
Zakorzenienie

Tylko ja jej naprawdę nie widziałam
Ale fakt należało jej sie

Marta mam już pieniążki od Ciebie
Stary 2012-11-13, 15:39   #3536
rardan
Zakorzenienie

Kasiu, no to teraz masz przechlapane.
Nic idę kończyć ten obiad.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:41   #3537
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Kasiu dobre, nawet mi jej nie szkoda
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:41   #3538
babydelfi
Zakorzenienie

Dosłownie tak jak piszesz Danusiu
Stary 2012-11-13, 15:42   #3539
kalina1984
Zakorzenienie

No to pięknie przed Bożym Narodzeniem śmigusa dyngusa urządzają
Żeby nie było,że moje wczorajsze porządki poszły na marne to dłubię kolczyki sutaszowe, już jednego wydłubałam.
Idę kawusię zrobić, kto chce?

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:46   #3540
cocci
Zakorzenienie

Basia ja!!!!

Asia ja Ci wyslalam kaskę, ale chyba za malo, co?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości