|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 297
|
Dziewczynki mam do Was takie pytanie
sorki ¿e siê tak wtryniam Wam w w±tek ale my¶lê co mamie wys³aæ w paczce na ¶wiêta i mnie zastanawia miêdzy innymi czy we W³oszech jest sztuczny ¶nieg? taki na szyby ¿eby odbiæ sobie jaki¶ wzorek czy co¶
|
#903 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() dla przykladu czasem widze ogloszenia typu sprzatanie na 1 godz dziennie i to jeszcze trzeba miec swoje auto.... ja bym napewno z domu nie wyszla, zeby zarobic te 6 euro... ja nie wiem, tu u mnie ludzie to chyba sobie jaja robia i jeszcze do takiej roboty chca ludzi z doswiadczeniem |
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to niespodzianka raczej nie bêdzie
no nic dziêki za informacjê trzeba bêdzie pomy¶leæ nad czym¶ innym ![]() a co Wy by¶cie chcia³y dostaæ w paczce na ¶wiêta z Polski? ![]() bo op³atek to wiem ¿e tam nie wystêpuje wiêc wy¶lê ale tak my¶lê co by jeszcze
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Cytat:
Z przodu jeszcze nigdy. Ja zawsze tylem wsiadam i zajmuje miejsce tak od skrzydla do konca. Na samym skrzydle tez nie siedzialam - i nie chcialabym - bo nic nie widac i trzeba jeszcze sie zapoznac z instrukcja otwierania drzwi awaryjnych - w razie czego. Za duza odpowiedzialnosc - jak dla mnie. A w autobusach mi nogi puchna. Nawet gdy postoje sa co 3 godziny i zawsze wychodze sie rozprostowac. ![]() Nie jechalam jeszcze samochodem. Ale to chyba tez kwestia czestych odpoczynkow i mozliwosci rozprostowania nog. Cytat:
Cd z koledami - tu ich nie ma. Ja bym chciala dostac np barszczyk czerwony z Winiar bo na wigilie z uszkami (no z ravioli w ostatecznosci) byloby. Polskie slodycze, przyprawe do piernikow. Ogorki kiszone, kapuste kiszona (ale ciezka ta paczka Cos cieplego - typu bamboszki welniane, skarpety - wbrew pozorom jest zimno - szczegolnie we wloskich domach. A tak najbardziej to chcialabym dostac bilet do Polski. Wczoraj byla u mnie moja ciezarna kolezanka. Ugoscilam ja szklanka mleka (bo na zgage jej pomaga), kokosankami i ciastkami z Ikei. Bardzo jej zasmakowaly. A i puszka sie spodobala - mam jej kupic. http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/40251732/ Ona juz na finiszu - termin ma na 9 grudnia.
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() a no wlasnie dziewczynki to ktora tu z nas najwyzsza?? princimy tez jak autkiem to co jakis czas robimy przerwy poza tym w polowie drogi w Austri zazwyczaj zarzymujemy sie na noc w hotelu na odpoczynek,fajnie ja lubie tak podrozowac a do Pl mamy 1700km Wy??samolotem to tylko stres i chaos przynajmniej jak sie podrozuje z dziecmi![]() gazowane lodycd z koledami jak piszejoannapowinny byc swietnym swiatecznym upominkiem i moze zupki w proszku takie jak zurek czy barszczyk
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2012-11-14 o 14:28 |
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to niska jestem, niestety.
Cale 155.
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
no w³a¶nie moja mama nie lubi barszczu czerwonego
![]() ale p³yta to dobry pomys³ nie pomy¶la³am op³atek to by³ na pierwszym miejscu tylko muszê poczekaæ a¿ zaczn± z nim chodziæ ![]() a kapusta kiszona dojedzie? nie zepsuje siê?
|
#910 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Gazowane lody - a moze zorganizujesz wyjazd rodzinny do mamy?
A kupic mozesz to co mama lubi - nawet jesli ci sie ze swietami bardzo nie kojarzy - to bedzie to mily prezent. Paulinka - jeszcze nie wiadomo kiedy dziecko zdecyduje sie pojawic - roznie to bywa a zazwyczaj nie w terminie.
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
sjoanna w³a¶nie nie bardzo w tym roku mam mo¿liwo¶ci finansowe.. 581 bilet w obie strony
![]() a muszê sobie studia op³aciæ ![]() szkoda ¿e nie ma lotów z Warszawy do Bari.. a przesiadki siê trochê bojê bo po w³osku tylko podstawowe zwroty znam w³a¶ciwie.. angielski jaki¶ tam znam ale nie wiem czy na tyle aby siê dogadaæ co do terminów lotniskowych..
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
a moze mamcia by Ci bilet fundnela??fajnie razem Swieta spedzic![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- To Ty tez strzelec |
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
wgl mi obojêtnie sk±d i czym.. zwykle je¿d¿ê z Lublina do Bari Rudnikiem
ale je¿eli by³oby co¶ taniej a s³ysza³am ¿e bilety lotnicze potrafi± nawet poni¿ej 100z³ zej¶æ no to czemu nie.. wtedy tylko dojazd do tego miasta w Polsce i lecim.. ![]() byle by do Bari dotrzeæ bez przesiadki.. w Polsce mogê siê przesiadaæ ile wlezie byleby taniej
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem strzelcem-17 grudzien
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to ciekawi mnie dlaczego np w wakacje jak je¿d¿ê to bilet kosztuje w³a¶nie co¶ przed 600z³ tak samo ja teraz.. przecie¿ to ju¿ po sezonie jest .. my¶la³am ¿e bêdzie taniej
|
#917 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Czesc Mysie Pysie, dzis o 10 st chlodniej niz wczoraj, wyszykowalam sie na spacer tylko w sweterek a tu taka wichura, ze teraz cos gardlo mnie zaczyna bolec i cos glowa tez
Flavcia tez jak na wiosne ubralam, dobrze, ze czapeczke mu zabralam, w ogole musze mu kupic szaliczek![]() Cytat:
![]() odnosnie prezentu to ja bym osobiscie chciala dostac oplatek, piernik, kapuste kiszona, ogorki, pierogi, makowiec hehe moglabym wymieniac i wymieniac niestety zadna paczka do nas nie przyjdzie, kuzynka ma mi wyslac teraz przyprawe do piernikow, bo chce zrobic ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3760005 1]to zalezy ile kolezanka zaplaci ![]() dla przykladu czasem widze ogloszenia typu sprzatanie na 1 godz dziennie i to jeszcze trzeba miec swoje auto.... ja bym napewno z domu nie wyszla, zeby zarobic te 6 euro... ja nie wiem, tu u mnie ludzie to chyba sobie jaja robia i jeszcze do takiej roboty chca ludzi z doswiadczeniem[/QUOTE] wiem, ze babeczka ktora pracuje z agencji sprzatajacej u mojego Tzta w biurze bierze 6 e za godzine, a tak to na czarno 7-8 e, kokosow nie ma, ale to male miasteczko Kochana gdzie taki spray mozna kupic, widzialas gdzies go i taakie szablony jakiegos balwanka, gwiazdeczki zeby poodbijac na oknie?? myslicie, ze ten spray to jest toksyczny czy mozna przy dziecku go uzyc?? Cytat:
Cytat:
![]() my do Wawki mamy jakies 2200km zatrzymujemy sie 2x na noc jak z dzieckiem
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Gazowane Lody - alez Swieta to jest szczyt sezonu. Wielu emigrantow chcialoby spedzic ten czas z rodzinami - niektorzy nie patrza wtedy na koszty - wiec linie przewozowe (lotnicze i autobusowe) na tym korzystaja.
Loty do Wloch sa wtedy nieco tansze niz w odwrotnym kierunku. Autobusy - nie wiem. Ale do Bari lataja tanie linie ale najblizej Polski widze ze z Pragi. Wizzair. ![]() I z Berlina. http://www.aeroportidipuglia.it/defa...t=0&where=bari Niestety - bylyby przesiadki. Princi - w tanich liniach sie musisz przepychac zeby sobie miejsce znalezc.
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2012-11-14 o 17:15 |
|
|
|
#919 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Dziewczynki, odzywam sie tylko po to zeby dac znac ze zyje
i Was pozdrowic cucciola79 nie wiedzialam ze ty tez strzelec
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola a oamietam, ze w grudniu zawsze dostajesz mase prezentow
oj teraz lot z bari do wawy z przesiadka drogi, za jedna osobe 400 e trzeba liczyc. na swieta to bilet w lato bylo trzeba juz kupic
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
no to nic
mo¿e za rok przyjadê na ¶wiêta ![]() w tym roku musi wystarczyæ paczka ![]() princi a jak Ty by¶ chcia³a pierogi dostaæ? przecie¿ to to siê zepsuje w paczce chyba nie? te¿ bym mamie wys³a³a ale bojê siê w³a¶nie ¿e siê zepsuj±
|
#922 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
tez jezdzilam kilka razy autobusem rudnik tumay z Zamoscia..... drogie teraz sa te bilety
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy toksyczny? ale przeciez tego sie nie dotyka tylko na szybie sie odbija i juz. szablony mozna samemu przeciez narysowac i wyciac. |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3761860 3]to my sasiadki jestesmy
tez jezdzilam kilka razy autobusem rudnik tumay z Zamoscia..... drogie teraz sa te bilety [/QUOTE]No widzisz jaki ten ¶wiat ma³y? ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
wystarczy wpisaæ w google ![]() http://www.google.com/search?q=szabl...w=1280&bih=649
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
oo fajnie wydrukuje sobie takie szablony dzieki
![]() gazowane lody a nie wiem czy pierogi by sie popsulu, jak sa takie wiesz paczkowane to chyba nie dobra smaku sobie nie bede robic chlip chlipcuciola a ten spray to sie uzywa od strony mieszkania czy od zewnatrz??
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha lepiej nie bêdê próbowa³a z tymi pierogami bo takie sklepowe to niedobre a szkoda ¿eby sple¶nia³y albo co w tej paczce
![]() a te szablony raczej siê od wewn±trz robi.. chocia¿ u was ¶niegu i deszczu brak to mo¿na chyba i na zewn±trz
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
a tak sobie myslalam w odwrotna strone to co by mozna w paczce wyslac, z Wloch do Polski, macie jakies pomysly??
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
ej dzisiaj gada³am z mam± i mi pokaza³a kawa³ek fokaczii czy jak to siê tam po waszemu pisze..
![]() no my¶la³am ¿e j± uduszê ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- mi mama wysy³a zazwyczaj t± tak± babkê z cukrem pudrem.. ale to takie sobie jest lepsze mamy w Polsce w sumie to nic oprócz fokaczii mi nie siedzi w g³owie.. nie przepadam za tamtym jedzeniem.. mama jak wysy³a to czasami jak±¶ cha³wê niedobr± wy¶le.. wgl s³odycze s± niedobre.. alkohole w wiêkszo¶ci w Polsce s± te same co we W³oszech.. tuñczyk jest.. nie wiem tam w ogóle jaki¶ ma³y wybór jest wszystkiego a u nas w Polsce to mnóstwo w³oskich rzeczy makarony oliwy tuñczyki alkohole.. ![]() chocia¿ nie.. znalaz³am we W³oszech Wyborow±
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
co do oliwy to sie nie zgodze, w Pl jest ogromny wybor, ale takiej ak tutaj nie ma
no tak a tak to wszystko jest, przeciez focacci nie wysle, stara dojdzie![]() co do makaronu to jest wiekszy wybor tutaj i po gotowaniu nie robi sie ciapcia taka jak w Pl
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
w³a¶nie ja by³am we W³oszech i dosyæ ma³o by³o makaronów.. a my¶la³am ¿e bêdzie wiêcej ni¿ w Polsce bo tam siê to prawie codziennie jada.. a w Polsce na prawdê sporo jest makaronów i s± te¿ te co we W³oszech..
![]() zale¿y na jaki makaron siê trafi.. jak kupujesz za 2z³ w Biedronce to nic dziwnego ¿e siê ciapa robi ale s± te¿ lepsze firmy ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- lody tez pamiêtam ¿e dobre by³y tzn ta czekolada fondente w Polsce takich nie ma .. a szkoda ![]() no ale lodów te¿ nie wy¶lesz przecie¿ wiêc my¶lê dalej
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

fajnie trzymam

sorki ¿e siê tak wtryniam Wam w w±tek ale my¶lê co mamie wys³aæ w paczce na ¶wiêta i mnie zastanawia miêdzy innymi czy we W³oszech jest sztuczny ¶nieg? 

Flavcia tez jak na wiosne ubralam, dobrze, ze czapeczke mu zabralam, w ogole musze mu kupic szaliczek