|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
ja wróciłam z pracy i jestem bardzo zmęczona. dziś mi apetyt nie dopisywał i chyba odczuwam silniej różne zapachy. ale mnie nie mdli. jak będę po wizycie u lekarza, to powiem w pracy mojej pracodawczyni. bo pracuję w domu starców i żeby nie było, że będę musiała coś dźwigać czy coś, to dla swojego bezpieczeństwa powiem jej. |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam ciąże z zaskoczenia a teraz porodówkę
![]() I nawet te dziewczyny co nie wiedziały, ze są w ciąży miały więcej objawów niż ja od 3 dni... chyba zacznę się denerwować^^ |
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia spokojnie.
ja się boję właśnie, że każdy symptom, jak ból brzucha oznacza coś złego. dziewczyny, napisałam do moderatorki o pomoc w edycji pierwszego postu i podejmuję się ten post dla nas zrobić )jeśli macie jakieś pytania albo sugestie to piszcie na prv do mnie, albo tutaj. |
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
My zamiast się cieszyć to się zamartwiamy.. W sumie to ja się cieszę cały czas, ale też cały czas martwię.. Mam nadzieję, że w końcu ten strach minie, może jak skończy się 3 miesiąc będziemy spokojniejsze
ale trzeba tyle czekać heh
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiecie w ciąży się nie dogodzi
Ma objawy źle, nie ma jeszcze gorzej |
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w związku z tymi moimi zmartwieniami pytanie. Boli mnie od wczorajszego popołudnia pachwina. Lewa, po tej stronie gdzie mam torbiel na jajniku i nie wiem czy może to być przyczyna. Podczas chodzenia mnie boli, a tak kiedy siedzę czy leżę, to nic a nic mnie nie boli. Nie wiem czy mam się martwić. Kolejną wizytę u lekarza mam w poniedziałek 19 listopada i oczywiście powiem o tym ginekologowi, ale może lepiej wybrać się w związku z tym pobolewaniem do lekarza wcześniej? Może słyszałyście o takim bólu w ciąży? |
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka wiesz co, ja mam "rwanie" w podbrzuszu po boku jak mocno kichnę.
powiedz o tym bólu lekarzowi na wizycie. ale nie martw się i nie denerwuj, bo stres czasem gorszy niż ten ból. |
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to to samo, ale ja też miałam ból w lewej pachwinie jak trochę dłużej pochodziłam, zazwyczaj jak szłam z psem... Trwało to kilka dni i przeszło.... ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Dziś mam wolne od gotowania bo Tż stwierdził, że ma straszną ochotę na pizze i jak wróci z pracy to sobie zamówi A ja mam na razie pizzo-wstręt, ale jak zacznie mi pachnieć to kto wie co z tego wyjdzie ;D Ostatnio z winogron przerzuciłam się na kiwi- zawsze to jakaś różnorodność
|
|
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Jutro będę miała wyniki sobotniej i wczorajszej bety. Czuję się tak niepewnie że najchętniej to bym codziennie robiła test ciążowy...
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie żeby łykać witaminki??
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bardzo przeżywam i tak samo test bym codziennie robiła.
ale staram się nie panikować, myśleć pozytywnie i czekam jak na szpilkach do następnego tygodnia. |
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam do czekania jeszcze dwa tygodnie
|
|
|
|
#435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze równy tydzień i bardzo się cieszę że czas jak na razie tak szybko leci;p Ale kurcze w sobote mam zaległy egzamin i jak sobie o nim pomyśle to momentalnie mi sie wszystkiego odechciewa;/ Tak strasznie psuje mi to humor;p A tak w ogóle to mam pracowstręt;p Naprawdę;p Ostatnio mam okropną niechęć do pracy a przecież na początku byłam nią zachwycona. Ale to pewnie dlatego, że dziewczyna z którą pracuje działa mi bardzo na nerwy;/ Kurde pani i władczyni która wszystko najlepiej wie, wszystko potrafi i ciągle mnie ta małpa poucza Dlatego gdyby była możliwość wzięcia zwolnienia to chyba bym się długo nie zastanawiała. Ale z drugiej strony byłoby to troche nie fer w stosunku do szefostwa I bądź tu człowieku mądry;p
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-11-13 o 18:35 |
||
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki... tak się cieszyłam z moich II kresek ale przez weekend bolał mnie brzuch w dole i pachwina więc wczoraj pognałam do gin po pracy i okazało się że mam dwie mega torbiele 1 na prawym a drugą na lewym jajniku dostałam nakaz leżenia i odpoczywania i oczywiście dowcipnie luteinę 2x2 zwolnienie na dwa tygodnie z pracy więc już wiedzą że jestem w ciąży i 27.11 mam sie pokazać u gin o ile do tego czasu nic się nie będzie dziać...widziałam też maleńki pęcherzyk ciążowy trzymajcie kciuki za nas...według kalkulatora dziś jest skończony 5 tydzień ale według wymiarów pęcherzyka ok 4 tydzień...
lekarz oczywiście kazał mi się nie nastawiać że utrzymam ciążę ale jak to powiedział "próbujemy"... nie zakładał mi karty ciąży nie kazał robić innych badań nawet bhcg tylko brać kwas foliowy i tyle na razie Anulka_p ja na twoim miejscu pognałabym do gin...
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie ja jedna martwię się brakiem bólu piersi
Bolały mnie na samym początku, mniej więcej w czasie, kiedy powinnam mieć okres. Teraz są lekko powiększone, ale nie bolą. Nie mam jednak krwawień (poza jednorazowym leciutko brunatnym plamieniem, ale minimalnym), nie boli mnie brzuch - jestem więc pełna nadziei, że wszystko OK z Fasolinką.
|
|
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na wizytę też czekam jak na szpilkach, a gdzie tam jeszcze do 21.11..
Dziś mam jakiś gorszy dzień, tak mnie przetrzepalo nad kibelkiem, że siły nie mam. A miałam nadzieję, że mnie to ominie. ![]() Nie wyobrażam sobie, że miałabym to w pracy znosić. Psiak mój dziś smutny, bo nie było za dużo spacerów Jak siostra Tz-ta była w ciąży to moja sunia to wyczuwała, dreptała za nią, kładła się przy brzuchu a u mnie nic
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miejmy nadzieję że wszystko się dobrze potoczy Teraz przez te dwa tygodnie naprawdę na siebie bardzo uważaj żeby wszystko było dobrze!
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także jestem przyszykowana, że może będę mogła wziąć szybciej macierzyński. ja w pracy muszę powiedzieć o ciąży zaraz po wynikach badań u lekarza. niestety pracuję jako opiekunka w domu starców, i muszę powiedzieć, dla własnego dobra, aby nie oczekiwano ode mnie podnoszenia itp |
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzamin ![]() No bardzo dużo zależy od towarzystwa i też by mi się nie podobało takie jak u Ciebie... Ale jesteśmy kobietami więc przetrwamy wszystko ![]() Cytat:
![]() Jesteś pod opieką lekarza więc musi być dobrze oczywiście zaciśnięte (a wizażowe kciuki czynią cuda!)
|
||
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
no co Ty!! za szybko!
ja chyba schudłam od ostatniego miesiąca, jeden kilo, tak mi się zdaje. |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się, że u mnie ten ból w pachwinie pojawia się przez torbiel na lewym jajniku. W piątek byłam u lekarza i Pani ginekolog powiedziała mi, że jest mały nieoperacyjny, wielkości 6x4. Nie potrzeba mi leków, tylko obserwacji, więc z jednej strony martwię się tym bólem, ale z drugiej tak sobie myślę, że skoro w piątek byłam u lekarza, to co do dzisiaj z tym małym torbielem mogło się stać. Trzymam za ciebie kochana bardzo mocno kciuki |
|
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy idziesz na wizytę? Bo mam nadzieję, że wcześniej niż ja i mnie ładnie uspokoisz ![]() Cytat:
Daj psinie jeszcze szanse, a jak nie to my jej przemówimy do rozsądku ![]() ![]() Pocieszę Cię, że na wątku majowo-czerwcowym (nie wiem czy mogę tak donosić ![]() Ja się tylko 2 razy przytulałam z kibelkiem to moje zbyt mądre nie wyrośnie |
||
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
hmm to może ja przytyłam (chociaż waga ciągle ta sama) i dlatego mam większy brzuszek;p Oj wmawiam sobie po prostu noo;p Nie można?!
Hehe żartuje;p Już tak bardzo bym chciała żeby urósł A jak się najem to jest taaaki fajny okrąglutki![]()
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się jeszcze nie zdarzyło. Mdli mnie, ale ani razu nie miałam bliskiego kontaktu z porcelaną Musze się poprawić dla kropeczki. Mogę i nie wychodzić z toalety. Dla kropeczki jestem w stanie się poświęcić ![]() ![]() A tak na poważnie, to jest mnóstwo dziwnych teorii i zabobonów. Podobno kobieta w ciąży nie powinna nosić łańcuszków na szyi, bo grozi, to tym, że dziecko będzie owinięte pępowiną. Nie wolno jej pójść na pogrzeb. To wpędza przyszłe mamusie w jakąś paranoje. |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Mi teściowa kazała jeść dużo jabłek...
bo ona przez dwie ciąże jadła jabłka kilogramami i jej się urodziły ładne dzieci ( w sensie bez wysypek, chrostek itp.) Ale mi brzydkie dziecko nie będzie przeszkadzać -> nie lubię jabłek
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u mnie z kolei tato bez przerwy mówi, że powinnam jeść jabłka. Wraca do domu i jedno z pierwszych pytań jakie zadaje, to czy jadłam dziś już jabłka
|
|
|
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Ja okolice Torunia
a Wy?![]() Wiecie co tak sobie pomyślałam żeby może zorganizować kiedyś jakieś spotkanie? Co myślicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Dlatego gdyby była możliwość wzięcia zwolnienia to chyba bym się długo nie zastanawiała. Ale z drugiej strony byłoby to troche nie fer w stosunku do szefostwa
I bądź tu człowieku mądry;p