|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]()
![]() |
#2312 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
Raz ze wole nie myslec co mogloby sie pozniej dziac z pupcia malenstwa,a dwa to co to za ekologia jak obsiurane pieluchy leza 3 dni ![]() Sama swiadomosc sprawialaby ze czulabym smrod ![]() Ash sliczny brzusio ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-13 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
też ostatnio miałam taką niespodziankę, marzę o wizycie u gina by się już dowiedzieć co to.. bo jakos tak za wcześnie chyba
![]() z tż robię tak-on szuka roboty,obojętnie jakiej a ja mu pomagam tyle ile mogę,nie będę płacić całości ale tyle ile dam radę. o rozdzielności jeszcze pomyślimy.. chcę mieć już z głowy wszystkie finansowe zawiłości i w marcu najpóźniej mieć z głowy wszystko. tylko nie potrafię pojąć,że tak bardzo nie pójdzie choćby na miesiąc na telefon czy coś mega kijowoego-żeby mieć cokolwiek.. poszedł nawet na rozmowe na stolarza, a ciepłej posadki przed telefonem nie chce... ![]() w pracy jest kicha ![]() oni maja bajzel a ja to sprzątam.. matko.. chyba mam gorsze dni, narzekam i narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze jest brać przed ciążą ale wiele kobiet tego nie robi (choć jeśli planują ciążę to nie rozumiem dlaczego ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój D. zmieniał teraz pracę 3 raz odkąd mieszkamy razem i zawsze jakoś udało mu się zachować ciągłość.. jak mieliśmy mały kryzys kiedy 2 praca nie podpasowała, to roznosił CV dosłownie wszędzie byleby tylko coś zarobić.. Mam nadzieję, że Twój TZ się opamięta ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mało kiedy aż tak grzeję mleko ![]() Cytat:
![]() ja jestem na nie ![]() Cytat:
![]() Ja jutro jadę na prenatalne ![]() Jeszcze co do chust to podobają mi się ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Już Wam relacjonuje wizyte na usg ![]() Więc tak: Maleństwo ma 12 tyg 4 dni wg usg, a Om 13 tyg 3 dni, całe 6cm wilkości, nóżki śliczne i rączki machające do mamusi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko jest w porządku, lekarz niewidział nic niepokojącego, maluch zdrowy, brykający w najlepsze, kopiący nóżkami ile tylko wlezie, serduszko bijące równo i miarowo (150 uderzeń) ![]() USG miałam dowcipne i też przez brzuch, Tż oczywiście był ze mną i dumny i uśmiechnięty patrzył bacznie na ekran monitora i jak lekarz pokazywał np. "tu jest żołądek" to mój mąż zdecydowanym głosem i potakując głową- mówił "tak jest" ![]() ![]() ![]() Jestem taka szczęśliwa i zadowolona z dzisiejszej wizyty że normalnie to wyściskałabym Was wszytkie z tej radości ![]() ![]() Film krótkometrażowy mam nagrany, zdjęcia zrobione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się jeszcze zastanawiam ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Atena wielkie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
w końcu w domu
![]() Gold, Ash śliczne brzusie ![]() xal ale mi ochoty narobiłaś na krówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() --- Ja drugi dzień z rzędu chodzę zmęczona i najchętniej to tylko bym leżała/spała; może jutro będzie lepiej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Atena super wieści
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale kto wie.. może jeszcze zmienię zdanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zadomowienie
|
A dziewczyny wy robicie prenatalne badania?? bo mi ginka powiedziała,że jak niema m.in w wywiadzie rodzinnym chorób genetycznych to,że można najpierw zrobić usg to ,które dziś miałam z badaniem przezierności , i że dopiero jak by na tym usg coś niebyło haloo, to wtedy państwo płaci za badania genetyczne bo są do tego wskazania, a tak to trzeba zapłacić samemu....Ja w sumie z Tż stwierdziłąm,że najpierw pójde na usg i zobaczymy co powie lekarz, ale powiedział,że wszystko ok więć licze ,że niemusze robić rzadnych dodatkowych badań???!!!
Wizyte u swojej ginki (dziś byłam u specjalisty od usg , kórego ona mi poleciała) w piątek i się jej zapytam co ona uważa, czy jest potrzeba robić jakieś dodatkowe badania. Postanowiła sobie,że po wizycie piątkowej zaczynam zakup pomału wyprawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- ale to jest badanie prenatalne. Jeśli coś jest nie tak to wtedy robią szczegółowe genetyczne (szczegółowe prenatalne) zaczynam się źle czuć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
http://www.ofeminin.pl/ciaza/ciaza-k...466x41755.html
tu właśnie tak piszą jak mi ginka powiedziała odnośnie badania genetycznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Atena, ale super!
![]() Skoro specjalista w tej dziedzinie powiedział CI, ze wszystko jest ok, to już nie idź na te dalsze badania. Szkoda kasy, poza tym one nie mają dobrej opinii,b o to tylko wylicza prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadami. Wiele osób, które je robiło i miało złe wyniki rodziło zdrowiutkie dzieci, tylko się stresu najadały. |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pampersa przebierasz i wyrzucasz ![]() ![]() Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-11-13 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zdjęcie brzuszka i maleństwa o ile bedzie coś widać (bo zdjjęcia niemam na płycie niestety, tylko film) to wstawie jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ashyshqa super brzuszek ![]()
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
to teraz sobie przelicz ile oszczędzasz wrzucając pieluchę do pralki a nie do kosza
![]() chociaż ja może się nie będę odzywać bo sama się jeszcze nie zdecydowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zadomowienie
|
Ja dziś pochodziła z Tż po sklepach, by coś kupić sobie do chodzenia, bo niedługo to niebęde miała w czym chodzić.... i w sumie tylko jedna sukienka dzianinowa z orsaya mi się spodobała, za niecałe 90 zł, z paskiem w talii i guzikami rozpinanymi na dekolcie, ale mierzyłam M i brzuszek to już bardzo podkreślała, a i biust sexsownie wyglądał
![]() ![]() Jutro o ile mi się będzie chciałao to polatam po galerii , może coś upoluje ciekawego. A jaki wy sklep polecacie, co by fajne , niezadrogie off course ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Zakładając dość krótki okres pieluch (na co liczę
![]() ![]() Dodając do tego czas i wysiłek poświęcony na wieszanie tego i zbieranie.. ![]() Ale zobaczymy.. mam jeszcze trochę czasu na zmiane nastawienia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę doczekać się swojej ![]() ![]()
![]() |
#2339 |
siedzę i myślę
|
Ktoś się orientuję ile kosztują takie tańsze pampersy ? Bo obliczyłam sobie ile wyniesie mnie koszt pieluch wielorazowych : ok. 15 pieluch i 25 wkładów -430zł, plus 30zł wiaderko na pieluchy czyli jakieś 500 zł. Chciałabym porównać ile pampersów jednorazowych kupiłabym za te 500 zł
![]()
#2340 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My z Tż na pampersty raczej stawiamy, tymbardziej, jak widzieliśmy jak kuzynka -do czasu oczywiście- urzerała się z pieluchami tetrowymi, wielorazowymi jakimiś z allegro.....Zmieniała je więc odrazu przepierka, do tego kupiła jakąs pralkę na pieluchy, pralka chodzi na okrągło, tymbardziej ,że to pachnie co by niebyło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- http://tvnplayer.pl/programy-online/...E07,12710.html można wogóle zaszczędzić na pieluchach, jak twiedzi ta pani ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.