|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
Ale np. u mnie w mieście na targu jest stoisko z gospodarstwa ekologicznego I zawsze są tam takie kolejki, że szkoda gadać ja u nich kupowałam warzywa w tym roku i były rewelacyjne. Całkiem inne niż kupowane w sklepie.
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
mam to samo spostrzeżenie! szczególnie marchewka ma zupełnie inny, dużo lepszy smak
|
|
|
|
#1263 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale miałyśmy spacer!
Dziś było piękne słońce i około 12 stopni, więc zapędziłam się (z wózkiem, ostatnio Zosia nie urządza w nim awantur, więc jedynym "ale" jest konieczność targania gondoli z dzieckiem z 3 piętra, ale jakoś daję radę ) do sąsiedniej dzielnicy (8 przystanków autobusem, 3 S-Bahnem). Pięknie spała, a ja słuchałam audiobooka ![]() W dodatku jak już byłam 5 minut od CH, to też do iego wstąpiłam, i nabyłam 3 bluzeczki w Primarku (dla Zosi, rzecz jasna) - to u nas bardzo przydatna część garderoby i piłeczkę Oball - ciekawa jestem, czy będzie szał, czy zostanie olana ![]() poka! uwielbiam wyroby Fossila, absolutnie! (sama niedawno kupiłam sobie portfel Fossil, wciąż co go widzę, to się cieszę Cytat:
![]() czasem się z mężem śmiejemy, że to, co w PL można kupić w zwykłym warzywniaku czy mięsnym, tu zyskałoby zaraz etykietę "BIO" i... czterokrotnie wyższą cenę ![]() Cytat:
![]() Obłęd! (ale takim sposobem zyskałam jakiś czas temu dwa pudła "trójek" - od koleżanki, która narobiła zapasów, a jej synek szybko wyrósł )a dlaczego tak Cię to cieszy? czyżby Kropek głodował? ![]() Cytat:
jest coraz śliczniejsza ![]() a moja też na leżąco - szczególnie w leżaczku - wygląda najokrąglej ![]() i tak a propos okazji - aż się prosi, by na taką okoliczność ubrać dziecku taką bluzuńcię, jaką niedawno kupiłam Zosi - "Daddy's best present EVER" (i nic więcej nie dawać, może czekoladki )
|
|||
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u dzielnicowego
![]() mam jego zgode by nawyzywac sąsiada oczywiscie powiedziałam z enie bede wyzywac, ale powiedzial z ejeszcze raz nas zaczepi mam go przysłac do Niego on mu nawtyka. A jak nawyzywa mozemy złozyc skarge o znieslawienie(najlepioej jak bedą swiadkowie teraz nie bylo wiec dalam se spokoj) a jesli mnie szarpnie(a powiedzialam z ejest do tego zdolny) to powiedzial z emam dzownic po niego na interwencje.A pozatym powiedzial ze se moge drzwi nie zamykac ze ICH to nie obchodzi bo nigdzie nie ma zeby drzwi zamykac i jak On przyjdzie z tym do Nich to go wysmieją ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- a kupilam jabłuszko z bobovity (wczesniej miala z garniera) ale niewiem czy dzis Jej dac? nie za pozno? bo przed chwilą mleko zjadła. i nie wiem jaka kaszke kupic
|
#1265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to np. bransoletki są piękne i ceny pęknie wysokie ale kusi, kusi masz rację....a portfel o taki: http://www.fossil.de/de_DE/shop/herr...th=ML318288201 ja niestety takiej koszulinki nie miałam, więc na prezent musiałam polować ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-11-13 o 17:17 |
||
|
|
|
#1266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka
A no gerbera miało być ha ha
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
haha dzięki-zakochana Matka już wszędzie swoją córę wklejam
zaraz edytuję
|
#1269 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak wprowadzacie nowe pokarmy? Tzn. czy warzywka/owoce na razie czy od razu też jakieś kaszki? zaczęłam podawać już synkowi marcheweczkę i tak się zastanawiam czy jeszcze nie spróbować jakichś kaszek na razie bezglutenowych? Czy to by była za duża rewolucja dla małego brzuszka i na razie podawać przez parę dni tylko warzywka a kaszkę za jakiś czas?
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() torby super, ciuchy też mają ekstra....no ale ostatnio osądziłam,że mi torba do niczego nie potrzebna, bo chodzę non stop z dzieciem i torbą do wózka, to po co mi jeszcze moja na dodatek ![]() portfel też Małżowski był, taki ładny, a te szwy się porozłaziły i teraz wygląda jak łach, dlatego kupiłam mu nowy-mam nadzieję, że przetrwa dłużej
|
|
#1272 |
|
Przyczajenie
|
witajcie moja mała ma 4 mce narazie je tylko mleczko z butelki całe 180 . kiedy wprowadzic jakies inne pokarmy i jakie ? pomóżcie !!!dodam ze urodziła się z atrezją odbytu więc się trochę boję .
Edytowane przez ania22236po Czas edycji: 2012-11-13 o 17:35 |
|
|
|
#1274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe tylo, kiedy dotrę do tego Tesco. Zamierzam kupić Pampersy, więc szansa istnieje. ![]() Cytat:
Tatuś powinien być zachwycony. Cytat:
, bo szczepić można od 21, pediatra przyjmuje po 17 tylko we wtorki, tż 27. prawdopodobnie będzie pracował do późna, a do 4 grudnia czekać nie będę. Zresztą on już za długo pracuje tak intensywnie, więc jak skończy, to na bank się rozchoruje (oby nie wcześniej)* 800 pierogów? Kiedyś zrobiłyśmy z kuzynką 750 szt. klusek śląskich, tylko nie takich wielkich, jak widziałam w sprzedaży. |
|||
|
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż foto otworzyłam-o kotka z koszulki Ci chodzi
|
|
#1276 | ||||
|
Zadomowienie
|
Karolka, super ten portfel! czuję, że mojemu też by się taki spodobał. Ale jak na złość - ma stosunkowo nowy, też zresztą ode mnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolejnego dnia pod wieczór do mleka dodałam łyżeczkę kaszki. Nazajutrz to samo. Kolejnego dnia też. Następnego dnia spróbowałam dać jabłuszko i znów czekałam na reakcję. Było ok, więc nazajutrz dałam trochę więcej. Na razie to tyle ![]() Cytat:
![]() chyba nikt Ci tu nie da na 100% idealnej recepty na rozszerzenie diety , ale ja zrobiłam jak wyżej. Zaczęłam od marchewki. Tylko zwróciłam uwagę, by to była sama marchew, bez dodatku masła ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w torebce mam kalendarz, dokumenty, karty, porfel, pieniądze luzem, kosmetyczkę, grzebień, słuchawki do telefonu (ostatnio używałam chyba w drodze do pracy), często aparat i... różne drobiazgi.
|
|||
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie macie krzeselka do karmienia??? polecacie cos//
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
heej ja bylam na spacerku
![]() kupilam sobie dwie bokserki i nowy krwisto czerwony lakier do pazgnoci ![]() pozniej wpadla kolezanka i teraz mam chwile bo mala spi ![]() U nas nie ma tych kaszek Holle a tez mi sie one podobaja
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak to po co? Żeby schować klucze, portfel, mp3 player, komórkę... Jak idę z torbą na wózek, to zabieram tylko maleńką torebkę (na długim pasku, by moc przełożyć przez ramię), a czasem po prostu do swojej (dużej) torby wrzucam "kosmetyczkę" z zapasowym smoczkiem, pieluszką itd ![]() Ale torebka być musi! ![]() Cytat:
![]() No to trzymam kciuki, żeby podpasowała, ale... nie tak, jak u nas. Purina była pierwszą (i jedyną) supermarketową karmą, jaką dostała nasza kicia. Stety albo niestety POTWORNIE, aż jakoś nienaturalnie jej smakowała. Kot stał bez przerwy pod miską i miauczał, wymuszając tym samym dodatkowe porcje (zachowywała się naprawdę jak obłąkana, a my, pochłonięci sprawami ciążowo-porodowo-noworodkowymi nie do końca kontrolowaliśmy sytuację). W 2 miesiące tak cholernie nam przytyła, że... nie mogła sobie ani tyłka umyć, ani na stół wskoczyć
|
||
|
|
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć moje Kochane Gadułki
U nas dalej bez zmian: Amelka zdrowa, w nocy śpi, za to chory jest małż, a ja dalej bez mojego kompa Cytat:
Jeśli boisz się rozszerzyć małej dietę proponuję wybrać się do pediatry, który pomoże i rozwieje Twoje wątpliwości. Cytat:
|
||
|
|
|
#1284 | |
|
Rozeznanie
|
O mamo ale się uśmiałam
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Ja dostałam takie od kolegów z pracy jako prezent: http://allegro.pl/a-krzeselko-do-kar...768143487.html W kolorze apple green. Jajec nie urywa ale może być
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Mama zarejestrowała mnie dziś na USG piersi w WCO (na wiosnę),
a ja zarejestrowałam Różę do okulisty. Wolałabym, żeby przestała zezować bez interwencji lekarskiej, ale nie chcę czegoś zlekceważyć. Wizyta za miesiąc w przychodni na wygwizdowie (czyt. na osiedlu w Sopocie, ale nie przy głownej arterii * Piąstki smaruję emolium, więc pociera nimi rzadziej, a zaczerwieniony paluszek zbladł, ale na styku z mikropaznokietkiem zebrała się ropa Jak raz nacisnęłam, to się dziecina rozpłakała, a teraz odchyliłam jej skórkę i po lekkim naciśnięciu ta ropa wypłynęła. Psiknęłam Octeniseptem i mam nadzieję, że będzie dobrze , bo jak nie, to trzeba iść z tym do pediatry. Teraz się krzywiła, ale nawet nie otworzyła oczu, czyli nie bolało tak, jak wcześniej przy sprawdzaniu. * Pozostając w tematach lekarskich... w marcu 2011 z racji planowania ciąży pilnie szukałam endokrynologa przyjmującego na NFZ. Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z rejestracji przypominając, że jestem na liście oczekujących. Pytała, czy to aktualne. Wydaje mi się, że od razu tam dzwoniłam i prosiłam o usunięcie mnie z listy, ale to jeszcze nie była rejestracja (bo nawet nie wiedzieli, czy będą mieć kontrakt), więc może się mylę. * "Zaliczyłam" drugą listopadową wizytę w Rossmannie, więc do grudnia dziecię może rossnąć bez Rossmanna. Zrobiłam zapas słoiczków jedno- i dwuskładnikowych wyłączając BabyDream, kupiłam kaszkę ryżową Bobovita z malinami i chyba na razie nie mam tam po co iść. Zwłaszcza, że słoiczki dla dzieci dojrzałam dzisiaj w pobliskim sklepie sieci 34. Do R. też daleko nie mam, ale wewnątrz jest bardzo chemicznie. * Oczywiście w rozszerzaniu diety robię przerwę. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-13 o 18:55 |
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
a to dawalas kaszke lyzeczka?
|
|
|
|
#1288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam drugiej - może też powinnam się wybrać do okulisty? Pisząc "druga" miałam na myśli trzecią, prostokątną, brązową.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Niech Vestis napisze czy chce czy nie - jeśli nie to odkupie je od Ciebie bo po co mają Ci leżeć. Jeszcze tylko muszę poczytać o wkładkach bo może jeśli znów przylezie @ zanim skończę to opakowanie to prawdopodobnie zdecyduję sie na jakąś.
|
|
|
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, K. zrobiła rano wielką, zieloną i rzadką kupę, bez czopka i innych ingerencji. Dzisiejszy dzień o niebo lepszy, co jest dla mnie wielką ulgą. Nawet noc przespała bez jedzenia, z małymi dwoma pobudkami
Wszystko wraca do normy![]() U mnie w rodzinie tylko dorośli obchodzą imieniny ![]() Ja o swoich w tym roku zapomniałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Ale np. u mnie w mieście na targu jest stoisko z gospodarstwa ekologicznego 
) do sąsiedniej dzielnicy (8 przystanków autobusem, 3 S-Bahnem). Pięknie spała, a ja słuchałam audiobooka 

czyżby Kropek głodował? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, bo jak nie, to trzeba iść z tym do pediatry. Teraz się krzywiła, ale nawet nie otworzyła oczu, czyli nie bolało tak, jak wcześniej przy sprawdzaniu.