|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Teraz nas na to za mało, ale z czasem się uda ![]() Ja jestem z Opolszczyzny. Mieszkam w sumie na granicy Województwa śląskiego i opolskiego przy granicy czeskiej. |
|
|
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę tylko kwas foliowy. Lekarz na razie nic mi nie mówił o innych witaminach. A wy bierzecie coś jeszcze?
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak ma zostać do kolejnej wizyty
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę takie coś:
witaminy i kwas foliowy |
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
Niunia20 odpoczywaj a będzie dobrze
Trzymam mocno kciuki![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Mi nie jeszcze. Ale chyba jeszcze troszkę za wcześnie co? |
|
|
|
#457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój dziadzio mieszka 3 km od czeskiej granicy (przejście jest w Niemojowie) i w sierpniu planujemy (razem z maleństwem) do niego jechać bo zjedzie się jeszcze pare osób z rodziny
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Lekarz ci zalecił witaminki?
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę tylko kwas foliowy. Moja siostra jest w ciąży, ma termin na maj. Chodzimy do tego samego lekarza i jej Pani doktor przepisała witaminy, ale dopiero po tym jak przeanalizowała jej wyniki krwi. Mnie kazała łykać tylko kwas. W laboratorium na badaniach byłam dziś, w piątek mam większość wyników, a w poniedziałek wizytę, więc pewnie wtedy okaże się czy powinnam jeszcze coś brać.
|
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam do was dziewczynki takie pytanko. W którym miejscu was pobolewa brzuch? Raczej po środku czy po bokach? Mnie boli tak jakby tu gdzie jajniki. Takie mam wrażenie. Nie wiem czy to dobrze czy źle...
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
pół roku temu zakończyłam brać pigułki antykoncepcyjne i wtedy lekarz mi poradził branie kwasu foliowego, bo już wtedy zaczęłam się starać o dziecko.
i tak biorę te tabletki od tego czasu. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
to nawet nie ból, a takie mulenie, jakbym miała zaraz dostać okres. czasami mnie kłuje po bokach w podbrzuszu, po prawej, czasem po lewej. i jak kicham mocno, to mnie rwą tak jakby jajniki. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-11-13 o 19:42 |
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
edytaac kiedy masz OM?? jak dlugie mialas cykle?
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie piszcie już o kichaniu bo co przeczytam to muszę kichnąć... no jak z ziewaniem
|
#468 | |
|
Rozeznanie
|
OM miałam 06.10. Cykle miałam tak około 27 dni.
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
edytaac myślę, że to zupełnie normalne.
po prostu wyluzować musimy. jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze ja wierze, że pozytywne myślenie i pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! po prostu będzie dobrze i tyle! |
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja to bym sie chciała was poradzić. Kurcze w piątek idę do lekarza licząc od OM to jakiś 6tc czyli moja okruszynka ma jakieś 4 tak myślę że owu miałam koło 20.10 i przytulanki wtedy były ![]() No i nie wiem czy brać już zwolnienie bo nie wiem czy to nie za wcześnie a z drugiej strony to pracę mam ciężką 8 godzin na stojąco no i trzeba dźwigać sporo cały czas, już teraz czuje jak przychodzę z pracy że bardziej niż "normalnie" boli mnie brzuch. No sama nie wiem już jak to później jest z tym macierzyńskim wcześniejszym i w ogóle. A no i praca na trzy zmainy no legalna harówka po prostu...Co do moich objawów to piersi mam megaśne i swędzą jak sto diabłów no i ten brzuszek pobolewa i nic więcej. A brzuszek to mam jak w trzecim miesiącu Co bym nie zjadła to wzdyma mnie jak balon grrrr.
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2012-11-13 o 20:10 Powód: błąd |
|
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę falvit mama + 2 tabletki folika+ 2 luteiny
![]() Żeby maluszek był zowy zroboie wszystko
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro dużo dźwigasz w pracy, to rzeczywiście bym się zastanawiała nad zwolnieniem. Ja mam prace biurową, nerwową jak diabli, ale jednak na siedząco, więc o tym nie myślę. Poza tym to umowa zlecenie, więc tak naprawdę na żadne świadczenia liczyć nie mogę, ale żeby rezygnować też nie mam powodów. W twoim wypadku naprawdę bym się bardzo poważnie nad tym zastanowiła, szczególnie, że po pracy gorzej się czujesz. |
|
|
|
|
#473 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zobaczcie na pierwsza strone
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-11-13 o 20:20 |
|
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) coś się stanie to będziesz tylko żałować że nie poszłaś na zwolnienie. Ja osobiście wole dmuchać na zimne Oczywiście życzę Ci z całego serca żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A da radę cosik zrobić żeby to było na pierwszej stronie?![]() I jeszcze chciałam dodać że OM miałam 23.09
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-11-13 o 20:22 |
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, lista jest juz na pierwszej stronie!!!
rozmawialam z adminka i dostalam kilka rad. na razie bedzie taka lista, a moze ta dziewczyna co zalozyla watek sie pojawi i poprawi, dopisze i bedzie pilnowac naszych dopiskow. jesli nie, to zalozymy nowy watek, ja moge to zrobic, i bede to uaktualniac, przeniesiemy sie tam, a ten watek adminka zakmnie. moze byc takie rozwiazanie na chwile?? |
|
|
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na chwilę, nie będziemy tego edytować, bo to znów musiałabym do adminki pisać i prosić ja o dopisywanie co chwila. więc myślę, że poczekamy kilka dni, jak się ta dziewczyna z pierwszego postu nie pojawi, to tedy założymy drugi wątek, a ten zamkniemy, zgoda baby? Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-11-13 o 20:32 |
|
|
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

a Wy?
Teraz nas na to za mało, ale z czasem się uda 

Dlatego gdyby była możliwość wzięcia zwolnienia to chyba bym się długo nie zastanawiała. Ale z drugiej strony byłoby to troche nie fer w stosunku do szefostwa
I bądź tu człowieku mądry;p

KCIUKI DLA ADASIA

A no i praca na trzy zmainy no legalna harówka po prostu...
A da radę cosik zrobić żeby to było na pierwszej stronie?