Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 09:31   #2281
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A mi lekarz powiedział że dopiero na następną wizytę po 24 tyg.

No właśnie i teraz mam wątpliwości czy to nie za wcześnie mi kazał.
Byłam rano na badaniu krwi i moczu i zapytałam Panią jak to jest z tą glukozą czy swoją trzeba przynieść itp i właśnie ona mówiła, żeby za wcześnie nie zrobić tego badania bo to ma nie korzystny wpływ na dzidziusia jak za wcześnie

A do tego jeszcze prywatny dał mi obciążenie 50ml a ten na nfz dowiedziałam się że daję 75ml i co teraz przecież nie wypiję tego 2 razy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 09:45   #2282
jolanT
Zadomowienie

Witam mamusie!
Moja dziecina daje znaki juz codziennie szczegolnie jak zasypiam dwa dni temu mnie tak kopnęła, że nie moglam uwierzyć ,tak mocno! Zrobił mi się jakiś twardy brzuch i do tego wystrzelił jak nie wiem.. taki balon się zrobił!
Wczoraj byłam z Tż oglądać kuchnie i jutro kupujemy nareszcie będę miała swoją kuchnie!
do szczęścia brakuje mi tylko swojego mieszkania.. podczytywałam Was na ten temat.. wiem jak to jest nie mieć własnego kąta.. ceny mieszkań wcale nie takie małe ;/ może za parę lat uda nam się wrócić do Polski na razie mamy tylko działkę i plany żeby się budować a jak to będzie czas pokaże

za wszystkie wizyty
a co do wagi to tez muszę się pilnować bo sobie ostatnio pozwalam na wszystko miałam nie jeść słodyczy ale Agnieszka- zrobiłaś mi na smaka z waflami i już je mam ( razem z zaparciami hahahha)

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
a jak masz płacone te l 4 80 % czy 100% ???
najpierw przyznali mi 70% a powinni 100% ale czekam na komisję lekarską i prawdopodobnie nadpłacą mi.. widzę, że nie tylko w Polsce trzeba czekać na pieniądze.. mi wstrzymali na razie i już od 3 tygodni nie mam ani centa ;/ (bo ja z tych holenderskich l4-ek)
jeszcze się okazuje, ze w pracy mnie zglosili jako chorą na plecy a nie jako ciężarną

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 09:47   #2283
Malpka
Zakorzenienie

dziewczyny któraś miała iśc do zusu dobrze pamiętam jakby któraś z was szła pytać o wypłaty spytajcie jak wyliczany jest urlop macierzyński
mi 3 lata temu ładnie pani wytłumaczyła i rozpisała ale to było dawno i nie pamietam juz
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 09:48   #2284
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mam pytanie- a w zasadzie dwa- jutro mam usg genetyczne- mam się jakoś specjalnie przygotowywać, bo nie wiem ? I przy okazji czy mogę o kciuki prosić?

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam się ja i mój wiercipiętek w brzuszku

klementyna i joanna dziś zaczynamy 6 miesiąc
witamy witamy..
23 tydzień skończony..
klask i:
od jutra już 24.. anie się obejrzymy a będzie 30, a potem 40..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dzien dobry, witamy sie w s2konczonym 21 tc
trzymajcie kciuki bo o 10 ide na wizyte
za tygodnie i
za wizytę..

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

moja kuzynka wczoraj 'wystękała' córeczkę brawa dla niej!
gtarulacje dla kuzynki..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja się witam równo w 25 tygodniu
brawo..

dzień dobry..
u mnie dziś słoneczko, ale zimno.. 8 stopni..
a ja jeszcze w łóżeczku..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 09:49   #2285
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ale Wam mnoza trudnosci... jaki to bank jest taki przyjazny klientowi?
myślę, myślę i już sama nie wiem który to a nie chcę pisać dopóki nie będę pewna... musze się tż spytać, bo staramy się jednocześnie w kilku bankach i już się gubię który co wymyśla, ale napiszę jak tylko się dowiem dla przestrogi

Cytat:
Nie ma za co. Chyba mamy po prostu podobne wątpliwości. Najbardziej mnie wkurza, że taka faza, że wszyscy teściowie, Mama, Babcia, koleżanki, jak dzwonią to pytają czy czuję już ruchy.... a jak mówię że nie, to zaczynają się biadolenia i opowieści , a ja to już czułam, a ja to w 12 tygodniu, a ja to przed ciążą i takie tam, więc żeby się nie stresować już zaczęłam mówić że czuję i się odczepiają

Cytat:
7 mc od 28 tygodnia
aa no tak, coś mi się pomyliło, że jestem o miesiąc do tyłu od pierwszych dziewczyn nie wiem co żem sobie myślała toż to mamusie marcowo-kwietniowe a nie lutowo-kwietniowe
Stary 2012-11-14, 09:52   #2286
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

to kiedy idziesz się opić

No właśnie tak jak wyżej pisałam nie wiem co robić i kiedy iść

za kolejne tygodnie
Stary 2012-11-14, 09:58   #2287
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
No właśnie i teraz mam wątpliwości czy to nie za wcześnie mi kazał.
Byłam rano na badaniu krwi i moczu i zapytałam Panią jak to jest z tą glukozą czy swoją trzeba przynieść itp i właśnie ona mówiła, żeby za wcześnie nie zrobić tego badania bo to ma nie korzystny wpływ na dzidziusia jak za wcześnie

A do tego jeszcze prywatny dał mi obciążenie 50ml a ten na nfz dowiedziałam się że daję 75ml i co teraz przecież nie wypiję tego 2 razy
różnie lekarze to zalecają robić.. moim zdaniem nie masz się co martwić..
ja zawsze miałam 75 ml.. i w sumie nie wiem od czego to zależy, czy 50, czy 75..
daj spokój czemu masz to pić dwa razy, wypijesz raz i tyle..

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
Moja dziecina daje znaki juz codziennie szczegolnie jak zasypiam dwa dni temu mnie tak kopnęła, że nie moglam uwierzyć ,tak mocno! Zrobił mi się jakiś twardy brzuch i do tego wystrzelił jak nie wiem.. taki balon się zrobił!
Wczoraj byłam z Tż oglądać kuchnie i jutro kupujemy nareszcie będę miała swoją kuchnie!
do szczęścia brakuje mi tylko swojego mieszkania.. podczytywałam Was na ten temat.. wiem jak to jest nie mieć własnego kąta.. ceny mieszkań wcale nie takie małe ;/ może za parę lat uda nam się wrócić do Polski na razie mamy tylko działkę i plany żeby się budować a jak to będzie czas pokaże

jeszcze się okazuje, ze w pracy mnie zglosili jako chorą na plecy a nie jako ciężarną
za zakup kuchni..
co do tego poniżej to padłam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:04   #2288
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

witamy witamy..
23 tydzień skończony..
klask i:
od jutra już 24.. anie się obejrzymy a będzie 30, a potem 40..
a dopiero co był 7 tydzień i pierwsza wizyta

mam dla Was ciekawostkę nie pamiętam już gdzie ale wyczytałam, że od 23 tyg. maluchy w brzuchu zaczynają śnić a śnią np. o ruszaniu rączką albo zabawie pępowiną

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
No właśnie tak jak wyżej pisałam nie wiem co robić i kiedy iść
ja mam następną wizytę w 25 tyg i gin powiedział, że po niej będę musiałą zrobić glukozę
Stary 2012-11-14, 10:10   #2289
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dzidzia to klocek jak i mamusia, ja przytyłam, ale i o n nie próżnował: niecałe 5 tygodni temu miał 250g a dziś....611g! Tożto pół kg cukru!P
ponad pół kg cukru!

Cytat:
Witajcie jestem już po wizycie. Ogólnie wszystko w porządku, tylko ja też za dużo przytyłam, jak położna zobaczyła ile od ostatniej wizyty to aż mniej wpisała w karte między wcześniejszymi wizytami przytyłam 0,5kg a między dzisiejszą a ostatnią 5kg.
dla dzidziusia i kolejnej słodkiej mamusi

Kurka, a ja tyję sobie równo 2,5 kg co 4 tyg i jakoś nie wyobrażam sobie zmienić tryb jedzenia... Tak naprawdę lecę z tym samym co przed ciążą (może więcej warzyw i owoców jedynie), słodycze jadłam zawsze i jem je z takim samym nasileniem... a te kg idą w górę... na pewno brak ruchu robi swoje i polegiwania, ale przecież to wszystko dla dobra dziecka!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja mam doła
jestem smutna dobita i przerażona że muszę jechać jutro do pracy i nie wiem czy szefowa znowu mnie opieprzy czy będzie miała dobry humor
idź i odepchnij kolejne gówno od brzegu! Będzie dobrze Wszystko idzie sinusoidalnie - dobrze, średnio, źle, średnio, dobrze, średnio.... itd

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
to nie tragedia... jedyny czas kiedy możemy pozwolić sobie na troszkę ciałka z doskonałą wymówką , ja w 1 ciąży 15 kg,w 2 -17 kg to ile teraz ???
matematyka nie kłamie - w te ciąży murowane +19kg

Cytat:
I przy okazji czy mogę o kciuki prosić?
si senorita!

[QUOTE=Luna0;37605902
[/QUOTE]
(troszunię spóźnione)

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Musze sobie dziś znaleźć jakieś zajęcie, bo jeszcze trochę, a ściągnę na komputer męża Harry`ego Potter`a i będe grać :d
Mnie od wczoraj okropnie korci zainstalować sobie Settlersów 7(jakieś 2 lata temu grałam i wiem, że akurat można cała grę przejść w mniej więcej tydzień), albo Wiedźmina albo jakieś wyścigi samochodowe.... Mąż mnie ubije - więc będę grać rano...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
a dopiero co był 7 tydzień
hihi, mi w poniedziałek lekarz powiedział, że maluszek waży te 450g, ja na to, że dopiero co miał 2 cm Lekarz się uśmiechnął i odrzekł (akcentując jak chłop z targowiska): Paaaani, kiedy to było!

Ah! i zapomniałam GRATULUJĘ kolejnych tygodni

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:15   #2290
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
jasne!

mieszkalam kiedys trzy dni na stancji, na ktorej w wannie byly pajeczyny... a z lazienki "korzystaly" juz 4 laseczki. uciekalam gdzie pieprz rosnie....

ale Wam mnoza trudnosci... jaki to bank jest taki przyjazny klientowi?

mam dzis - najbardziej ospale liczac - 22t1d i nie czuje ruchow. czytam o Waszych kopniakach, o tym, ze Wasi faceci juz wyczuwaja ruchy a mi czasem wydaje sie ze pojedyncze ruchy czuje, ale nic systematycznego
po tym zakazeniu zeba boje sie jeszcze bardziej... wizyta w poniedzialek.

pomyslowy Dobromir

dokladnie
Kochana Ty się nie przejmuj brakiem ruchów bo ją też czuje sporadycznie

A ostatnio to ze 3 dni młoda wogóle nie dała o sobie znać ...
Też mam wizytę w poniedziałek(: a pisanie na telefonie jest do bani....
Pozdrawiam z pracy (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:16   #2291
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
różnie lekarze to zalecają robić.. moim zdaniem nie masz się co martwić..
ja zawsze miałam 75 ml.. i w sumie nie wiem od czego to zależy, czy 50, czy 75..
daj spokój czemu masz to pić dwa razy, wypijesz raz i tyle..
Chodzi o to że od prywatnego mam to zrobić przed 5 grudnia a nie wiem czy dostanę tak szybko od tego na nfz... No i co na to prywatny jeżeli dał mi skierowanie na 50ml a ja przyniosę wyniki z 75ml przypomnę że żaden lekarz nie wie o drugim.

W sumie to już mam dość chodzenia do dwóch i ten na fundusz proponuję mi teraz zmianę lekarza na innego konkretnego przez niego polecanego który pracuję w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić. I jestem chętna na tą zmianę ale pod warunkiem że da mi L4 a skąd mogę wiedzieć czy mi da...
ehh
Stary 2012-11-14, 10:25   #2292
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym zrobiła na 75ml i powiedziała w razie czego że mi sie pomyliło
Cytat:
Chodzi o to że od prywatnego mam to zrobić przed 5 grudnia a nie wiem czy dostanę tak szybko od tego na nfz... No i co na to prywatny jeżeli dał mi skierowanie na 50ml a ja przyniosę wyniki z 75ml przypomnę że żaden lekarz nie wie o drugim.

W sumie to już mam dość chodzenia do dwóch i ten na fundusz proponuję mi teraz zmianę lekarza na innego konkretnego przez niego polecanego który pracuję w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić. I jestem chętna na tą zmianę ale pod warunkiem że da mi L4 a skąd mogę wiedzieć czy mi da...
ehh
a kiedy masz wizyte na nfz? a nie możesz prywatnemu powiedzieć że chcesz załatwić to badanie na nfz i zrobisz na nastepna wizyte? przecież twoj prywatny gin i tak na tym nie zarabia wiec co za roznica?
ja tez mialam taka sytuacje na mialam miec zrobiona glukoze na 6 listopada dla prywatnego ale ten darmowy dal mi dopiero na 24 tydz skierowanie wiec nie zrobilam na 6 listopada i nikt fochow nie robil

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:26   #2293
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak mówię że nie, to zaczynają się biadolenia i opowieści , a ja to już czułam, a ja to w 12 tygodniu, a ja to przed ciążą

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
a badania choćby na krew mi nie zrobią bo do 10tygodnia można jeszcze z 5razy poronić to po co mnie stresować
zadziwiaa mnie to wciaz. i dziekuje Sile Sprawczej za dar luteiny i duphastonu, bo w UK w ciazy juz bym nie byla.....

Cytat:
nie pamiętam już gdzie ale wyczytałam, że od 23 tyg. maluchy w brzuchu zaczynają śnić a śnią np. o ruszaniu rączką albo zabawie pępowiną
hehe sny o potędze
zawsze mnie zastanawia skad ci naukowcy to wiedza

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Paaaani, kiedy to było!
nigdy nie zapomne jak sobie z chlopem wizualizowalismy naszego Torresika. no i ja mialam problem z wyobrazeniem sobie. Konkubent pokazal mi literke w Gazecie Wyborczej i powiedzial: "taki byku jest"

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Kochana Ty się nie przejmuj brakiem ruchów bo ją też czuje sporadycznie

A ostatnio to ze 3 dni młoda wogóle nie dała o sobie znać ...
uffff damy rade

tyz na tel tylko podczytuje... pisanie mnie moduje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:30   #2294
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

a kiedy masz wizyte na nfz? a nie możesz prywatnemu powiedzieć że chcesz załatwić to badanie na nfz i zrobisz na nastepna wizyte? przecież twoj prywatny gin i tak na tym nie zarabia wiec co za roznica?
ja tez mialam taka sytuacje na mialam miec zrobiona glukoze na 6 listopada dla prywatnego ale ten darmowy dal mi dopiero na 24 tydz skierowanie wiec nie zrobilam na 6 listopada i nikt fochow nie robil
Tylko, że Ty powiedziałaś od początku prywatnemu, że chodzisz do 2. A mi teraz trochę głupio. No ale chyba tak będę musiała zrobić...
Stary 2012-11-14, 10:32   #2295
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

nigdy nie zapomne jak sobie z chlopem wizualizowalismy naszego Torresika. no i ja mialam problem z wyobrazeniem sobie. Konkubent pokazal mi literke w Gazecie Wyborczej i powiedzial: "taki byku jest"
to był kawał chłopa!

Ja co wizytę sobie robię "model" dzidziusia do obwodu główki i brzuszka idealnie nadają się wszelkiego rodzaju kubki, lampki od wina (piję w nich soki :P) I jak już sobie go wyrysuję to się dziwię jak taki wielki człowiek się we mnie mieści

Terry Pratchett
Stary 2012-11-14, 10:35   #2296
maczek35
Raczkowanie

Cytat:
Najbardziej mnie wkurza, że taka faza, że wszyscy teściowie, Mama, Babcia, koleżanki, jak dzwonią to pytają czy czuję już ruchy.... a jak mówię że nie, to zaczynają się biadolenia i opowieści , a ja to już czułam, a ja to w 12 tygodniu, a ja to przed ciążą i takie tam, więc żeby się nie stresować już zaczęłam mówić że czuję i się odczepiają
Wiesz, to tak samo jak z tym rodzeniem na polu, że kiedyś poród to pikuś, kobiety po 10 dzieci rodziły, a teraz to jedno i jeszcze sobie z tego problemy robimy, nawet jak w zeszłym tygodniu byłam na glukozie, to się pytam kobiety, która pobierała krew czy 1 czy 2 razy robi się glukozę w ciąży bo słyszałam że ok 34-36 tygodnia jeszcze raz, to też usłyszałam, że "kiedyś takich badań nie było, a teraz lekarze wymyślają"
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:36   #2297
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko, że Ty powiedziałaś od początku prywatnemu, że chodzisz do 2. A mi teraz trochę głupio. No ale chyba tak będę musiała zrobić...
A jak przynosisz wyniki prywatnemu to na nich pewnie jest napisane kto kierował na badania albo, że są płatne

Dziewczyny, a Wasze maluszki jak są ułożone? Mnie gin powiedział, że główką w dół i uprzedził przerażenie, że to nie za wcześnie I nie wiem czy maluch jeszcze sobie tak robi salta i zmienia pozycję czy tak już zostanie...

Terry Pratchett
Stary 2012-11-14, 10:36   #2298
monicca1989
Zakorzenienie

Jak Wam się podoba ten kombinezon? Licytuję go na all. na razie jest za 9,50 i dzisiaj kończy się licytacja. Myślę że na marzec w sam raz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2775070146.jpg (69,4 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-11-14, 10:37   #2299
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
Mam pytanie- a w zasadzie dwa- jutro mam usg genetyczne- mam się jakoś specjalnie przygotowywać, bo nie wiem ? I przy okazji czy mogę o kciuki prosić?
no pewnie ,że trzeba się przygotować : uśmiech i całą moc optymizmu -dobre myśli-dobre myśli !!! no i czasem chusteczki higien.- na wzruszenia
za badanko .
Cytat:
klementyna i joanna dziś zaczynamy 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dzien dobry, witamy sie w s2konczonym 21 tc
za 21 !
za wizytę !

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no wiesz każdy by chciał mieć wnuki blisko my jak 2 lata mieszkalismy u teściów to też moi rodzice żadko widywali Julke teraz jak mieszkamy w mieście moich rodziców to teściowie żadko ją widują
ja mieszkam blisko teściów - i na szczęście bardzo rzadko się widzimy ....

Cytat:

taka ciekawostka odnośnie teściowie = rodzina. to wg prawa jak się z mężem rozwiedziesz to już nie jest twoim mężem ale teściowie nimi zostają do końca

... co do ciekawostki .... to o matko! jak to ?
za 25!
Stary 2012-11-14, 10:37   #2300
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wd mnie sporo osób chodzi po skierowania do nfzu, nie musi wiedzieć że do tamtego też chodzisz, może wiedzieć że czekałaś na termin po skierowanie bo nie chciałaś płacić za badania z własnej kieszeni. Na to nikt nie będzie zły, bo pomijając już fakt że to nie jego sprawa, to po prostu on i tak na tym nic nie traci. Zrobisz po czasie, jedno na 75 i będzie gitara.
Stary 2012-11-14, 10:41   #2301
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A jak przynosisz wyniki prywatnemu to na nich pewnie jest napisane kto kierował na badania albo, że są płatne
No właśnie najlepsze jest to, że prywatny dał mi tylko raz do tej pory skierowanie na badania i zapłaciłam za nie (krew, mocz i glukoza z moczu). Nie dawał mi skierowania na te wszystkie badania w ok 10t. Te robłam tylko dla tego na fundusz i dla tego robię też wyniki krwi i moczu co wizytę.
Stary 2012-11-14, 10:41   #2302
Sorceresss
Wtajemniczenie

ide po mleczko w tubce do sklepu! Tak za mną chodzi, że zaraz fioła dostanę!

Terry Pratchett
Stary 2012-11-14, 10:43   #2303
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Wiesz, to tak samo jak z tym rodzeniem na polu, że kiedyś poród to pikuś, kobiety po 10 dzieci rodziły, a teraz to jedno i jeszcze sobie z tego problemy robimy, nawet jak w zeszłym tygodniu byłam na glukozie, to się pytam kobiety, która pobierała krew czy 1 czy 2 razy robi się glukozę w ciąży bo słyszałam że ok 34-36 tygodnia jeszcze raz, to też usłyszałam, że "kiedyś takich badań nie było, a teraz lekarze wymyślają"
hehe no takich mądrości to mam darowane na szczęście, u mnie w rodzinie ostatnia kobita która więcej niż 2 dzieci urodziła, to była przed I wojną światową grubo, raczej wszystkie po maks 2 i sklepik zamknięty a w zasadzie jak się zastanowię, to więcej niż 2 ostatnio to był mój pra dziadek i jego rodzeństwo (3 ) i to samo od strony prababci 3 więc nad porodami to się u nas dmucha i chucha, no ale śmiać mi się chce trochę jak moja prawie 90 lat Babcia, które ostatnią córkę rodziła grubo ponad 50 lat temu pamięta niby w którym tygodniu czuła kopanie no ale spoko, może pamięta )
Stary 2012-11-14, 10:44   #2304
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a Wasze maluszki jak są ułożone? Mnie gin powiedział, że główką w dół i uprzedził przerażenie, że to nie za wcześnie I nie wiem czy maluch jeszcze sobie tak robi salta i zmienia pozycję czy tak już zostanie...
dziecko ma czas na ostateczną pozycję prawie do samego końca....
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/jakie-moze-byc...podczas-porodu
mój urwis w obecnym czasie jest ułożony nóżkami do dołu .
Stary 2012-11-14, 10:44   #2305
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie najlepsze jest to, że prywatny dał mi tylko raz do tej pory skierowanie na badania i zapłaciłam za nie (krew, mocz i glukoza z moczu). Nie dawał mi skierowania na te wszystkie badania w ok 10t. Te robłam tylko dla tego na fundusz i dla tego robię też wyniki krwi i moczu co wizytę.
Oj, pogubiłam się. Rozumiem, że nie robisz badań za pieniążki tylko za każdym razem na NFZ? a na NFZ wysyła Cię drugi ginekolog (nie prywatny)?
Ja badania robię w DIAGNOSTYCE i albo pisze na wynikach BADANIE PŁATNE (jak robię je ze swojej kieszeni), albo wpisywany jest lekarz, który zlecił - w moim przypadku nazwisko lekarza ogólnego.
I mój lekarz prywatny nie mówi nic, nie komentuje - wpisuje wyniki badań w kartę ciąży i tyle

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-11-14 o 10:46
Stary 2012-11-14, 10:45   #2306
maczek35
Raczkowanie

Cytat:
Jak Wam się podoba ten kombinezon? Licytuję go na all. na razie jest za 9,50 i dzisiaj kończy się licytacja. Myślę że na marzec w sam raz?
śliczny , sama oglądałam taki ostatnio tylko w beżu z kubusiem puchatkiem
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:45   #2307
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
mój poprzecznie
Cytat:
super

Cytat:
dziwne

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:47   #2308
jolanT
Zadomowienie

dziewczęta
pochwalę Wam się moim balonikiem.. jak patrzę na zdj 2 tyg temu to tam jeszcze nie było widać a teraz!!

a i przyszły mi z Johnson's Baby próbki
fajnie tak coś dostać za free może się sprawdzą na mojej dziecinie jak nie to może na mnie czekam jeszcze z Bebilon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0446.jpg (16,9 KB, 38 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:47   #2309
nestelle
Zakorzenienie

kurcze link nie chce wejść ....
może inna stronka:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326667.html
Stary 2012-11-14, 10:47   #2310
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
I jak już sobie go wyrysuję to się dziwię jak taki wielki człowiek się we mnie mieści
hehe konkubent tez tak robi

my nie moglismy wyjsc z podziwu ze gazetowa litereczka miala serduszko.... dla mnie cud!!!!

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Wiesz, to tak samo jak z tym rodzeniem na polu, że kiedyś poród to pikuś, kobiety po 10 dzieci rodziły, a teraz to jedno i jeszcze sobie z tego problemy robimy
heh.... tesciowa za kazdym razem raczy mnie historia o swojej bratowce, ktorej wody odeszly, ale musiala skonczyc zbierac rzadek truskawek...
i jak ona dlugo do fabryki chodzila..
a ja to wiadomo. fanaberie i len....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości