Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 11:29   #3121
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Dzień dobry tak wogólenie było mnie troche,czego nikt nie zauważył hehe.
Zapalenie piersi mamy już za sobą i od dzisiaj walczymy,żeby mieć więcej pokarmu bo znowu przez to zapalenie mam malutko pokarmu i dokarmiam mm,ale wierze,że będzie go wiecej. Przed zapaleniem ściągałam po 150-180 z obu piersi a teraz ledwo 80-90 mi sie udaje.
Ale nie poddajemy sie

Mamy chrzestnych już i będziemy załatwiać chrzciny
planujemy je na 9 grudnia

co do ubioru to moje dziecko żyć bez rożka nie umie(właśnie dzisiaj ma pierwszy dzień oduczania) to do rożka ubieram mu body na krótki rękaw i skarpetki tylko. A bez rożka to body na krótki rękaw,skarpetki i półśpiochy.

A na dwór na te pogody codziennie czyli ok 8-10 stopni ubieram małemu body na krótki rękaw,bluzeczke,rajtuzki, skarpetki,czapeczke i kombinezon taki średni na teraz nie zimowy,nakrywam przykryciem do wózka a jak jest zimniej to kocykiem cieńkim nakrywam

a teraz ide właśnie ogarnąć sie i na dworek na spacerek

Fabianek w piatek skończy 4 tyg i na razie nie wiemy co to płącz jakiś straszny czy kolki,jak myślicie czy jeszcze mogą Nas kolki odwiedzić?
Moją Kingę dzisiaj w nocy coś takiego nawiedziło pierwszy raz, a 4 tygodnie skończy jutro, więc nigdy nic nie wiadomo...
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:31   #3122
afternoon
Rozeznanie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Anusia, dzięki za słowa pocieszenia na szczęście ekg wyszło bez zarzutu, dzwoniłam wczoraj do lekarki.

Dearlie, Anesh ja też mam tendencje do przegrzewania Filipa

My też zaraz wybywamy z domu

Zamówiłam synkowi cieplutki kocyk z La Millou:
http://mamissima.pl/akcesoria_dla_dz...chabrowym.html
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:37   #3123
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Mój Antoś przez tydzień przyjmował Nan Pro H.A. Niestety kupek po nim nie było i przeszliśmy na Bebilon Comfort. Dziewczyny tutaj pisały, że Nan Pro ma dużą zawartość żelaza przez co często dzieciaczki mają problemy z zatwardzeniem po nim.
A my dziś spróbujemy tego nan bo po bebilonie mamy problem z kupą dziś rano znów był płacz a tż zamiast hippa kupił nan pro a faktycznie zawiera nawet więcej żelaza niż bebilon .
Stary 2012-11-14, 11:49   #3124
Katee27
Zadomowienie

Dzień dobry!
U nas słoneczko,wywiesze pranie i idziemy na spacer z Kubusiem.
Udało mi się pobrać mocz do woreczka i zrobić posiew,zaniose do laboratorium,za tydzień będą wyniki.
Pamiętam jak pisałyście,że Wasze dzieci ciągną za sutka,mój też od kilku dni tak ma

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Kraven za Jasia

Katee fajne te zdjecia z porodowki, dobra pamiątka. Przynjamniej na łózku rodzilas-ja na materacu na ziemi
Mąż cykałoj tam na materacu na ziemi,ale jaki ekspresowy poród miałaś.Wiesz,nie można mieć wszystkiegoa tak naprawdę to u nas w szpitalu kobietka urodziła na ip,Lidzia z nią leżała-to był dopiero eksprestakiego nie zazdroszcze.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A jakie są nie oryginalne pampersy?
chyba chodziło o to,że to ogólna nazwa do wszystkich jednorazowych pieluszek,tak niektórzy mówią zauważyłam.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
biore sie zaraz za sprzatanie bo jutro tesciowa z pl przyjezdza no i pewnie test bialej rekawiczki pokryjomu zrobi
m iłego sprzątania

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
No Katee laska z Ciebie. A Kubuś widzę grzeczniutki był.
Dzięki Kasiu,choć do laski to z 10kg przydałoby się zrzucić

MIŁEGO DNIA

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-11-14 o 11:51
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:52   #3125
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witajcie!Chętnie Wam się pokażę na mejlu oczywiście jeśli mi pozwolicie.Muszę się trochę wytłumaczyć, staram się być na bieżąco ale jak chcę odpisać to akurat któryś krzyczyTeraz też Hubek na rękach(pisze 1 palcem) a Oliwkę bujam nogą w lezaczku.

Jutro mamy usg główki Huberta, martwie się troche bo ma prawie 11 tygodni a się nie uśmiecha, może ze 2 razy widziałam.

Pisałyście o brzuszkach ja mam prawie płaski tylko taki miękki jeszcze no i 4 kilo zostało zrzucić

Okres mam już nawet 2 raz, wczoraj wzięłam 1 pigułkę anty,Asiulka nie wiem czy dobrze pamiętam czy to ty zaszłaś biorac tabletki?jakie to były konkretnie?

to byly Yasminelle

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:54   #3126
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

a my czekamy aż mgła trochę zejdzie i tż po nocce wstanie
Stary 2012-11-14, 11:57   #3127
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
na razie u nas szał robi to http://allegro.pl/tomy-projektor-ruc...765963285.html
najprędzej przy tym poleży.
O fajne to może bym się skusiła...
Stary 2012-11-14, 12:00   #3128
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Anusia, dzięki za słowa pocieszenia na szczęście ekg wyszło bez zarzutu, dzwoniłam wczoraj do lekarki.

sliczny ten kocyk!! i wyglada na porządny

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:02   #3129
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja mam te wieszane u Pauli w pokoju od 3 lat i nie ma pleśni.
Co do pieluch to rzeczywiście jeśli Twoja taka wysoka to dla niej się robią biodrówki i kupa wypływa.

Śliczny komplecik A rozmiar jaki bierzesz?
Ponieważ teraz nosi 62 to wezmę 68. Do tego czasu powinien pasować.
Stary 2012-11-14, 12:08   #3130
kaczuszka69
potworkowa

olaboga, małej się ulało i się tego przestraszyła chyba bo tak się zaniosła, że jej uspokoić nie mogłam

dziewczyny, chcialam Wam powiedzieć, żebyście się nie szarpały na to, jakby Wam to kiedys wpadło w oko, bo pewnie zostanie trzeci raz wystawione: http://allegro.pl/show_item.php?item=2773940873 licytacja jest podbijana z drugiego konta, jak cena jest za mała nie rozumiem, przecież istnieje cena minimalna?

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:20   #3131
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki mam pytanko czy któraś z Was podaje dziecku nan pro ????
Podawałam, ale Mela miała zatwardzenie po tym mleku.

Cytat:
Anesh, miałam Ci pisać ostatnio, że w Pile na ryneczku facet sprzedaje Pampersy z Niemiec. Są jakościowo dużo lepsze od naszych. Mają więcej tego wkładu chłonącego. Niewiem po ile teraz ma, ale jak będę to na pewno kupię i Ci powiem. Jak Pauli je kupowałam to wychodziło bardzo podobnie jak nasze sklepowe, ale na prawdę była różnica.
Oho, to ja muszę TŻa bratu powiedzieć, żeby swej lasicie powiedział,że ładnie o nie proszę

Super, że z bioderkami okej !

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Anesh Kochana ja też jestem wyrodną matką, bo dokładnie tak samo ubierałam Antośka na spacery jak Ty Majkę. Jednak spokojnie, ja myślę, że można nam to wybaczyć, bo nasze maluszki są jeszcze maleńkie i to nasze pierwsze spacery, więc dopiero nabieramy doświadczenia we wszystkim. Ja i tak bałam się, że mój okruszek i tak marznie, a tu się okazuje, że grubo przesadziłam.
Od razu mi się przypominają zakupy, krótko po wyjściu ze szpitala
Pogoda letnia, ludzie w krótkich rękawkach, a ja Małej body z krótkim, długie spodnie, skarpety, bluzka z długim i kocyk

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Jutro mamy usg główki Huberta, martwie się troche bo ma prawie 11 tygodni a się nie uśmiecha, może ze 2 razy widziałam.

Okres mam już nawet 2 raz, wczoraj wzięłam 1 pigułkę anty,Asiulka nie wiem czy dobrze pamiętam czy to ty zaszłaś biorac tabletki?jakie to były konkretnie?
Trzymamy z Meludną kciuki za Hubusia

Ja dzisiaj wybieram się po antyki. Asubtellę dostałam
Stary 2012-11-14, 12:26   #3132
colds
Zakorzenienie

Daję zdjęcia Melci.
Pierwsze w kąpieli..
Drugie to jak położyłam Niuńkę, a ostatnie to jak sobie sama poprawiła Dinusia aby zasnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dscn9584c.jpg (30,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9604h.jpg (50,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9603n.jpg (50,4 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-11-14, 12:47   #3133
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, czytam tak sobie wątek na poczekalni jeszcze, sierpniówek i tam jest o okładach z kwaśnej wody na te cycuszki większe u dzieciaczków.
Stary 2012-11-14, 12:50   #3134
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Aparat foto? My też dziś lub jutro jedziemy kupić jakiś do 2 tyś, żeby Kindze robić zdjęcia, bo mamy tylko taki sprzed 6 lat mały 'Nikon i jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia
właśnie wróciłam ze sprzecikiem ale mam tyle dzisiaj do zrobienia ze pewnie wieczorem do niego siade.
znalazłam opinie w necie i wybierałam pomiędzy dwoma najlepiej ocenionymi. a potem pomógł kolega fotograf i tak o to mam przed sobą Nikona 31oo za 1564 zł. kupowałam przez internet na stronie Sferis a odebrałam w sklepie stacjonarnym. płatność przy odbiorze.

niegrzeczna gorzej jak się okaże, że nie mam talentu i aparat w niczym nie pomoże....

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:53   #3135
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wróciłam ze sprzecikiem ale mam tyle dzisiaj do zrobienia ze pewnie wieczorem do niego siade.
znalazłam opinie w necie i wybierałam pomiędzy dwoma najlepiej ocenionymi. a potem pomógł kolega fotograf i tak o to mam przed sobą Nikona 31oo za 1564 zł. kupowałam przez internet na stronie Sferis a odebrałam w sklepie stacjonarnym. płatność przy odbiorze.

niegrzeczna gorzej jak się okaże, że nie mam talentu i aparat w niczym nie pomoże....
A jaki masz obiektyw bo to tez ważne ??
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:59   #3136
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaki masz obiektyw bo to tez ważne ??
hmm dobre pytanie....zaraz sprawdze

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

18-55 to jest chyba taki podstawowy. ale wiecie dla amatorki

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-14, 13:00   #3137
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dziewczyny, chcialam Wam powiedzieć, żebyście się nie szarpały na to, jakby Wam to kiedys wpadło w oko, bo pewnie zostanie trzeci raz wystawione: http://allegro.pl/show_item.php?item=2773940873 licytacja jest podbijana z drugiego konta, jak cena jest za mała nie rozumiem, przecież istnieje cena minimalna?
Ale mnie wkurza takie coś Zgłosiłam do allegro.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Daję zdjęcia Melci.
Pierwsze w kąpieli..
Drugie to jak położyłam Niuńkę, a ostatnie to jak sobie sama poprawiła Dinusia aby zasnąć
Śliczności. Na nóżce ma naczyniaka? Mati ma maleńkiego na pleckach, wyszedł mu kilka dni temu. Ale takie ma dosłownie trzy kropeczki koło siebie.

A miałam pisać do dziewczyn dokarmiających mm. Jeśli się dokarmia choć trochę na przykład jak u nas raz dziennie 120ml, to witaminy K już się nie daje. Sama D3.
Stary 2012-11-14, 13:03   #3138
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
hmm dobre pytanie....zaraz sprawdze

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

18-55 to jest chyba taki podstawowy. ale wiecie dla amatorki
Ja tez właśnie kupowałem aparat za 1500 i potem za tysiąc dokupywalam obiektyw
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:06   #3139
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez właśnie kupowałem aparat za 1500 i potem za tysiąc dokupywalam obiektyw
Myślisz, że ten obiektyw mi nie wystarczy?

Kurcze no trudno. Tylko tyle mogłam przeznaczyć poki co. A zanim bym uzbierała na coś droższego to dzieci by mi wyrosły....
Ale myslę, że gorszych zdjęć od mojego kompakcika nie robi

A w ogóle to pamiętam jak kupowaliśmy ten kompact Olympusa. To było dobre 6 lat temu. I za używamy zapłaciliśmy wtedy 1600zł.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-14, 13:07   #3140
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Mam taki z sowami

Ja też chyba przegrzewam me dziecię...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:22   #3141
angel166
Zakorzenienie

ufff uspokoila się po 10 i spała do 12, nakarmiłam ją i wyslalam z babcia na spacerek. Mamusia sie zaten czas zdrzemnie, bo padnie...

magge nie ,nie miala goraczki. Nie wiem co jej było chyba taki dzien miała jakiś :/

zmykam na drzemke puki dziecka nie ma

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:26   #3142
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Witam się

Angel w probowałas jak spi polozyc na brzuszku? I jak tylko polozysz to klepiesz po pupie w rytm bicia serca.

Ogólnie mam dzisiaj sporo roboty. Dostałam siatę pigwy i coś muszę z niej zrobić.
A następne w kolejności czekają 2 dynie....ale to nie dzisiaj.
Mam nadzieję, że Kubuś pozwoli mamusi troszkę pogotować.

No sandra, ale chyba takigeo syfu jak pokazują w tym programie to nie masz co?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

.
nie,no bez przesady

Cytat:
Dziewczyny, czytam tak sobie wątek na poczekalni jeszcze, sierpniówek i tam jest o okładach z kwaśnej wody na te cycuszki większe u dzieciaczków.
ja slyszalam tez zeby przykladac rivanol

posprzatalam,poprasowalam ,zrobilam zakupy i zaraz biore sie za obiad

jutro nie bede miala pradu od 8 do 14-za☠☠☠iscie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:26   #3143
anesh_
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Moja córcia budziła ssię dzisiaj w nocy - o 1:00, o 4:00 i o 6:00. Więc jestem w miarę wyspana. Wazne, ze nie wojowała od 1 do 5 jak co noc.

Zostawiłam ją potem z siostrą i kazałam dać na próbę moje odciągnięte mleczko. Jadła z butli, aż jej się uszy trzęsły. Ja w tym czasie pojechałam do lumpka i kupiłam jej dwie wiosenne kurteczki.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:28   #3144
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Daję zdjęcia Melci.
Pierwsze w kąpieli..
śśliicznotka
Stary 2012-11-14, 13:28   #3145
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja też nie mam nic przeciwko!

Pytanie czy dziewczyny chcą dostęp w ogóle i pokazywać swoje twarze Jeśli tak, to proszę bardzo!
No właśnie:P

Kalpana
Ty też się ujawnij, bo się ukrywasz sprytnie na tym naszym mailu, a my chcemy wiedzieć jak wyglądasz
Stary 2012-11-14, 13:29   #3146
sandra23s
Zadomowienie

mamusie a jak podgrzewacie odciagniete mleczko?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:30   #3147
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
mamusie a jak podgrzewacie odciagniete mleczko?
ja podgrzewałam normalnie w podgrzewaczu

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:31   #3148
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy nie zacząć zakładać 4 Bo w trójkach już się zdarza że kupa się tyłem wydostaje... kurde, ale trójki są niby aż do 9 kg. No i tak trochę śmiesznie - dwumiesięczne dziecko w 4??? To co jej będę zakładać jak będzie miała pół roku? Pieluch dla dorosłych nietrzymających moczu???
Stary 2012-11-14, 13:42   #3149
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy nie zacząć zakładać 4 Bo w trójkach już się zdarza że kupa się tyłem wydostaje... kurde, ale trójki są niby aż do 9 kg. No i tak trochę śmiesznie - dwumiesięczne dziecko w 4??? To co jej będę zakładać jak będzie miała pół roku? Pieluch dla dorosłych nietrzymających moczu???

Moje bobo ma 4700g i "biega" w dwójeczkach
Początkowo na nie narzekałam bo kupsko wylazło bokiem ale już je troche inaczej zakładam więc nic nie przecieka. No może 2x coś poszło bo kupy robi co 2-3 dni

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dponhbgnmgvn
nuki
oskar
mama
ogb
wah udhvfgfydgfygfyudgabv
hfghfuifdgy
sfg
xcv
nmjhg
ske7f;g+-yujh
ed90du8d6sghkb

jeeee, mężczyzna nam sie wkradł w damskie dyskusje

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,

Mój krzykacz wkońcu się przyssał do cycunia. Myślałam, że z czasem co raz łatwiej będzie rozpoznać płacz dziecka, a ja ciągle nie potrafię ich odróżnić. Poznaje mniej więcej o co chodzi wnioskując po tym co się działo, kiedy ostatnio jadła itp...

też tak mam że niebardzo potrafie rozpoznać co i jak a malec ma już ponad 2 m-ce

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
O fajne to może bym się skusiła...
Też tak patrze na ten projektor i wydaje sie ciekawy
Musze z tż pogadać na ten temat

A u nas po wczorajszym dniu marudzenia i padnięciu do łóżka około 21:30 maluch na jedzenie wstał przed 3
Pojadł i o 5:30 znowu jedzonko i wcisnełam go męzulowi do wyrka żebym mogła sie wyprościć w końcu.
No ale tak mu mały brzęczał że nawet zamknięcie drzwi mi nie pomogły więc znowu wzielam małego do siebie, cyc w buzie i spał z godzinke

Co do udostępnienia maila koleżankom to jestem ZA

Coś miałam szkrobnąć jeszcze i zapomniałam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:45   #3150
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczności. Na nóżce ma naczyniaka? Mati ma maleńkiego na pleckach, wyszedł mu kilka dni temu. Ale takie ma dosłownie trzy kropeczki koło siebie.

A miałam pisać do dziewczyn dokarmiających mm. Jeśli się dokarmia choć trochę na przykład jak u nas raz dziennie 120ml, to witaminy K już się nie daje. Sama D3.
Tak, jamistego.
Na pleckach ma o wiele większego

Mi położna tłumaczyła, że jeżeli dziennie dziecko wypija 150ml< to podaje się samą D3 właśnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości