Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 22:33   #3241
Charmain
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość

A... jak się wysyła list zagranicę? Idę na pcozte, mówię, że chcę wysłać list i proszę o znaczek zwrotny, w sensie dają mi znaczek do "polski"? Niech mi ktoś wyjaśni, bo dwa rayz w życiu list wysyłałam
Dostajesz normalne znaczki, ale o odpowiednim nominale (w zależności od kontynentu).
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 22:43   #3242
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Dostajesz normalne znaczki, ale o odpowiednim nominale (w zależności od kontynentu).
A jak wezmę jeden do włoch i powiem pani z okienek, że po proszę jeszcze znaczek zwrotny z włoch do polski, to da mi dobry znaczek ?
Stary 2012-11-13, 22:50   #3243
Charmain
Zakorzenienie

Nie, to ktoś we Włoszech musi znaczek włoski kupić
Tak mi się wydaje, że tak jest
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 22:51   #3244
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
opłata zalezy od banku z którego jest wysylany przelew; są trzy warianty wysyłki
1) wszystkie koszty ponosi wysyłający
2) koszty sa dzielne na pół tzn. 50% wysyłający i 50% odbiorca czyli Ty
3) wszystkie koszty ponosi odbiorca czyli Ty

pytanie do wysyłającego dlaczego obciażył Cie kosztami przelewu, pytanie jak sie umawialiscie kto miał ponieść koszty

opłata którą pobrał BZWBK za przelew przychodzący 10zł

max opłata za przelew przychodzący to 10zł wszystko powyżej jest wtedy gdy osoba wysyłająca pieniądze zaznaczyła, że kosztami przelewu nalezy obciążyć otrzymującego (czyli Ciebie)
na przyszłość ważne żeby ustalić kwote końcową czyli po odliczeniu kosztów z tyt. przelewu zagranicznego
ale umawiać się tak, że wszelkie koszty ponosi ten kto wysyła a Ty masz dostać konkretną kwotę (minus 10zł które zabiera Ci Twój bank)
dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedz - jedno jeszcze pytanie bo nie rozumiem (chodzi o pogrubiony fragment) - czyli zawsze przy odbiorze przelewu musze placic te 10zł niezależnie od tego co zaznaczy przelewający? jesli zaznaczy, że ja mam pokryc koszty to płacę te 10zł + cośtam, a jeśli on pokrywa to ja płacę i tak te 10zł? kurde sory trochę się w tym gubię...
Stary 2012-11-13, 23:16   #3245
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Tak jest, bo odchodzi z (terytorium) Włoch i trzeba Poczcie włoskiej dać zarobić

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 23:19   #3246
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
To mogę zapomnieć o tym, że dostanę odpowiedź, bo na pewno będzie mu się chciało między treningami i meczami śmigać na pocztę wysłac do mnie list
Kaataarzynaa1, jak wysłałaś kopertę zwrotną ze znaczkiem do Francji w takim razie?
Stary 2012-11-13, 23:22   #3247
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
To mogę zapomnieć o tym, że dostanę odpowiedź, bo na pewno będzie mu się chciało między treningami i meczami śmigać na pocztę wysłac do mnie list
Kaataarzynaa1, jak wysłałaś kopertę zwrotną ze znaczkiem do Francji w takim razie?
Już wyjaśniam. List wysłałam do Francji zwykłym (nie poleconym) a do koperty włożyłam taki kupon, który można kupić w okienku pocztowym. Jest to kupon, który osoba za granicą może jakby 'wymienić' na znaczek do Polski. Taki oto
Stary 2012-11-13, 23:30   #3248
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Już wyjaśniam. List wysłałam do Francji zwykłym (nie poleconym) a do koperty włożyłam taki kupon, który można kupić w okienku pocztowym. Jest to kupon, który osoba za granicą może jakby 'wymienić' na znaczek do Polski. Taki oto

Ale też wątpię, że będzie się chciało mu latać po pocztach, żeby m i znaczek wymienić.
No, najwyżej zmarnuję pieniądze, a nóż się uda
Stary 2012-11-13, 23:36   #3249
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:

Ale też wątpię, że będzie się chciało mu latać po pocztach, żeby m i znaczek wymienić.
No, najwyżej zmarnuję pieniądze, a nóż się uda
Zdradzę Ci jeszcze jeden sekret: kluby/ managementy itp dysponują mechanicznie powielanym podpisem takich osób. Zatem tenże bramkarz nawet nie będzie wiedział, że 'podpisał' komuś autograf. To jego management przygotowuje taki autograf i leci na pocztę.
Niektóre znane osoby deklarują, że same podpisują zdjęcia, a ich sekreteriat tylko wysyła. Zwłaszcza gwiazdy z dawnych lat (np nieżyjąca już) Elizabeth Taylor.
Jeszcze jedna rada: wydrukuj sobie tę stronę z wiki idąc na pocztę. Wiedza niektórych pań na poczcie o tym, co robią i gdzie pracują, zwala czasami z nóg, gdy na prośbę o taki kupon robią wielkie oczy.
Stary 2012-11-13, 23:50   #3250
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Zdradzę Ci jeszcze jeden sekret: kluby/ managementy itp dysponują mechanicznie powielanym podpisem takich osób. Zatem tenże bramkarz nawet nie będzie wiedział, że 'podpisał' komuś autograf. To jego management przygotowuje taki autograf i leci na pocztę.
Niektóre znane osoby deklarują, że same podpisują zdjęcia, a ich sekreteriat tylko wysyła. Zwłaszcza gwiazdy z dawnych lat (np nieżyjąca już) Elizabeth Taylor.
Jeszcze jedna rada: wydrukuj sobie tę stronę z wiki idąc na pocztę. Wiedza niektórych pań na poczcie o tym, co robią i gdzie pracują, zwala czasami z nóg, gdy na prośbę o taki kupon robią wielkie oczy.
No, ale będzie chociaż świadomośc, ze ten autograf przyszedł z miejsca, które Buffon odwiedza
Mieszkam w dużym mieście, więc mam nadzieję, że nie będzie problemu z tym znaczkiem. Blisko szkoły mam centralną pocztę, to sobie tam po lekcjach skocze
Dzieki
Stary 2012-11-13, 23:57   #3251
wrednaczarownica
Raczkowanie

Ponawiam pytanie ; )

Mam pytanie odnośnie testów (anty)narkotykowych .
Sprawa wygląda tak , przyłapano w moim mieście 14 która ćpala( ) i mają zamiar zrobić w szkole ( gimnazjum ) testy na wykrycie narkotyków . Ja natomiast chodze do liceum i ciekawi mnie jak to wygląda od strony "prawnej" . Jak wyglądają takie testy , pobiera się "dowody" z moczu czy z włosów , czy potrzebna jest zgoda opiekuna czy nie, jak jest z osobami pełnoletnimi . ?

Dziękuje z góry za odpowiedzi

Edytowane przez wrednaczarownica
Czas edycji: 2012-11-13 o 23:58
wrednaczarownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 00:06   #3252
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez wrednaczarownica Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie ; )

Mam pytanie odnośnie testów (anty)narkotykowych .
Sprawa wygląda tak , przyłapano w moim mieście 14 która ćpala( ) i mają zamiar zrobić w szkole ( gimnazjum ) testy na wykrycie narkotyków . Ja natomiast chodze do liceum i ciekawi mnie jak to wygląda od strony "prawnej" . Jak wyglądają takie testy , pobiera się "dowody" z moczu czy z włosów , czy potrzebna jest zgoda opiekuna czy nie, jak jest z osobami pełnoletnimi . ?

Dziękuje z góry za odpowiedzi
Najprostszy test to taki, w którym pobiera się próbkę śliny czy potu, ewentualnie moczu.
Każde, jakiekolwiek działanie podejmowane przez szkołę w kierunku ucznia niepełnoletniego, wymaga zgody od jego opiekuna prawnego.
Osoba pełnoletnia musi zostać poinformowana i wyrazić zgodę na przeprowadzenie takiego testu.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 01:15   #3253
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
(...)
Jeśli rodzina odmówi i lekarz nie pobierze, to tylko i wyłącznie sprawa tzw. etyki lekarskiej. Jedynymi dokumentami mającymi moc prawną jest Krajowy Rejestr Sprzeciwów lub prawomocny testament {polskie prawo + Konwencja Haska w punktach dotyczących dysponowania swoim ciałem/majątkiem po śmierci}. Zgodnie z prawnymi uregulowaniami dotyczącymi pobierania narządów od zmarłego rodzina nie ma nic do gadania. Co prawda rodzina ma prawo do wyrażenia sprzeciwu, którego komisja lekarska nie musi jednak respektować. I tu do głosu dochodzi właśnie etyka lekarska.
Dzięki za doprecyzowanie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
czy przyprawionemu, surowemu mięsu mielonemu nic się nie stanie przez dobę w lodówce?
Stanie przegryzie się z przyprawami

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Czy to jest normalne żeby lekarz do badania stetoskopem (osłuchiwanie oskrzeli itd) kazał pacjentce zdjąć biustonosz?

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 05:19   #3254
Heroldin
Zakorzenienie

Co prawda magyarparaszt już wszystko wyjaśniła, ale i ja dodam swoje trzy grosze. To co piszę, znam na podstawie moich, nie zawsze przyjemnych, stosunków z PKO BP {bez S.A.} . A jak wiadomo, poza Kredyt Bankiem, jest to największy złodziejaszek. Ciągnie prowizje gdzie tylko może.

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
Jak u diabła można zabierac człowiekowi pieniądze za to że nic nie zrobił, nie wykonał żadnej operacji . Pobieranie opłaty od tego kto wysyła przelew rozumiem, ale od tego kto przyjmuje?!?!
A jak ! Mogę Ci przytoczyć wieeele innych kretyńskich, nielogicznych przepisów obowiązujących w naszej POmrocznej.
Tak jak to magyarparaszt napisała : są trzy opcje kogo mają koszty obciążyć i nadający pieniądze musi jedną z nich na formularzu przelewu zaznaczyć.

Cytat:
Napisane przez abiblabla
Herolidin - nie rozumiem to znaczy że jeśli będę chciała wypłacic te kilka złotych które mi zostało z przelewu to bank naliczy mi za to więcej niż zwykle? Czyli co mam pójśc do okienka i wypłacic dwa euro? co za bezsens
Tak jak pisałam: przysyłam sobie sama euro i wypłacam euro, chcąc ominąć paskarskie przeliczniki bankowe. Mój bank pobiera sobie opłaty, oczywiście w euro. Dostaję comiesięczne wyciągi i na nich jest zaznaczone ile mi potracili. Mam 'ca dwa, trzy przelewy w miesiącu. Kwota obciążeń oscyluje w granicach 10€. Czy to dużo ? Dla mnie - tak.

Cytat:
Napisane przez Driica Pokaż wiadomość
Czyli w związku z tym co pisała Heroldin mam rozumieć, że tych opłat jest w sumie kilka? Za przelew z banku zagranicznego, następnie za odbiór w Polskim banku + ewentualne koszty manipulacyjne?
W moim - tak. Rzuciłam okiem na swój wyciąg bankowy. Mam dwa obciążenia : za przyjęcie przelewu i za prowadzenie rachunku. Kwoty są zmienne, a więc naliczają procentowo. Kosztów manipulacyjnych nie mam, bo wypłacam euro. Mam konto a'vista.

Cytat:
Właśnie nie wiem, dlaczego aż 40 euro, bo mnie zjadło 40 zł jak koleżanka ze swojego czeskiego konta przelała na moje złotówkowe
Bo złotówki wypłacałaś ? Nachapali się przy przeliczaniu.

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
a ja mam w mbanku i siostra mi przesyła pieniądze w euro z belgii.. wysyła np 100 euro i dochodzi ponad 400zł.. nic mi z konta nie zabiera..
Bo zaznaczyła : bankkosten voor rekening van de verzender {}.

Cytat:
Jeśli masz możliwośc dowiedziec się więcej na ten temat to bardzo bym prosiła - rozumiem że tutaj zależy jaki bank przyjmuje przelew, z jakiego kraju i jeszcze pewnie na jaką kwotę?
Moim zdaniem - nie. Wszystko zależy od regulaminu banku w Polsce. Oczywiście jeśli nie ma zaznaczonej opcji, że koszty przelewu ponosi nadawca.

Cytat:
Napisane przez abiblabla
Czy na prawdę nie ma szans by to obejśc, w najbliższej przyszłości mogą mnie czekac inne przelewy z zza granicy
Obejść na 100% to raczej nie. Ale możesz poszukać tańszego banku, dogadać się z nadawcą {może jego koszty są niższe}, przelewać na konto walutowe i walutę wypłacać {odbijesz sobie na większym kursie w kantorze}.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 07:37   #3255
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Chciałabym zdobyć autograf włoskiego bramkarza Juventusu, Buffona. jak się za to zabrać? Cały Internet przeszperałam i nie znalazłam żadnego adresu do klubu czy jego prywatny, nawet maila. Oczywiście wysłałabym kopertę zwrotną, znaczek, nawet zdjęcie na podpis Tylko nie wiem, pod jaki adres. Macie jakieś pomysły, gdzie tego szukać? Może są jakieś specjalne strony? Jak myślicie, ile musiałabym czekać na odpowiedź? Ze dwa, trzy miesiące czy dłużej?
Może jakieś forum, fanclub, ale taki oryginalny, nie polski

Cytat:
dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedz - jedno jeszcze pytanie bo nie rozumiem (chodzi o pogrubiony fragment) - czyli zawsze przy odbiorze przelewu musze placic te 10zł niezależnie od tego co zaznaczy przelewający? jesli zaznaczy, że ja mam pokryc koszty to płacę te 10zł + cośtam, a jeśli on pokrywa to ja płacę i tak te 10zł? kurde sory trochę się w tym gubię...
Jak się dowiem, to odpowiem

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:09   #3256
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Jak się dowiem, to odpowiem
tak,

chyba że jest to przelew w systemie SEPA (poniżej wyjasnienie), wtedy koszt za wpływ to 5zł

Co to jest przelew SEPA?

Jest to usługa, która pozwala przesyłać pieniądze pomiędzy rachunkami banków na terenie Unii Europejskiej oraz Islandii, Liechtensteinu, Norwegii i Szwajcarii. Przelew taki można zlecić w placówce banku, przez telefon lub w serwisie bankowości internetowej. Zlecenie musi spełniać kilka warunków:
  • przelewana kwota musi być podana w walucie euro,
  • należy podać adres SWIFT banku odbiorcy oraz numer rachunku w standardzie IBAN,
  • koszty przelewu muszą być dzielone pomiędzy nadawcę i odbiorcę (opcja SHA).

Zaletą przelewów SEPA, w stosunku do polecenia wypłaty za granicę, jest szybkość transferu środków (do trzech dni roboczych, a od 2012 r. jeden dzień roboczy), niższy koszt (ponieważ nie ma banków pośredniczących) oraz fakt, że opłaty za przelew nie są potrącane z transferowanej kwoty.

wyjasnienie do opcji kosztowej
  • wszystkie koszty ponosi zleceniodawca płatności (ten który wysyła pieniądze), a do odbiorcy dociera pełna kwota płatności (w bankowym żargonie nazywana „OUR”, czyli po prostu „nasz”),
  • wszystkie koszty ponosi beneficjent (ten który dostaje pieniądze, tzw. odbiorca), a dociera do niego kwota o nie pomniejszona (opcja zwana „BEN”, a nazwa pochodzi od „beneficiary”)
· koszty są dzielone pomiędzy nadawcę, a odbiorcę przelewu i zazwyczaj płatność do beneficjenta dociera w mniejszej kwocie („SHA” od „share”, czyli „dzielony”).

Stary 2012-11-14, 11:21   #3257
souvenir
Zadomowienie

myślicie że da się usunąć blaszkę z tylnej kieszonki bez większych szkód ??
http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:37   #3258
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
myślicie że da się usunąć blaszkę z tylnej kieszonki bez większych szkód ??
http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb
Mam podobną blaszkę na spodniach Chyba będzie ciężko ją usunąć, wydaje mi się, że zostaną dwie dziurki. Ta blaszka jest przymocowana w ten sposób:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0771.jpg (113,8 KB, 26 załadowań)

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 11:57   #3259
201604200942
Konto usunięte

dziewczyny, wiecie może co jest ostatnio z tym blokowaniem maili na tlenie? W tamtym tygodniu zablokowali konto mojej współlokatorce, dzisiaj mi. Nie wiem dlaczego, wczoraj mogłam się tam zalogowac bez problemu, nie sądzę też, by ktoś chciał się na nie włamać.
Mogą usuwać konto, które ma dobre kilka lat, mimo że jest używane cały czas?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:19   #3260
2016051109231
Konto usunięte

Mam problem z aparatem. robiłam zdjęcia i chciałam je zgrać na kompa wyjmuje kartę wkładam do komputera i pokazuje mi że na karcie nie ma żadnych zdjęć Znowu włożyłam kartę do aparatu i zgrałam zdjęcia z pamięci aparatu na kartę ale to nic nie dało, jak tylko wkładam kartę do kompa zdjęcia znikają. Nigdy nie miałam z tym problemu zawsze w taki sposób zgrywałam zdjęcia a teraz nie mogę Może ktoś z was wie co mogę z tym zrobić
2016051109231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:29   #3261
granica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez granica Pokaż wiadomość
Czy w aptece kupię pojemniczek na soczewki?
Albo np. w rossmannie?
up
granica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:36   #3262
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez ryba871019 Pokaż wiadomość
Mam problem z aparatem. robiłam zdjęcia i chciałam je zgrać na kompa wyjmuje kartę wkładam do komputera i pokazuje mi że na karcie nie ma żadnych zdjęć Znowu włożyłam kartę do aparatu i zgrałam zdjęcia z pamięci aparatu na kartę ale to nic nie dało, jak tylko wkładam kartę do kompa zdjęcia znikają. Nigdy nie miałam z tym problemu zawsze w taki sposób zgrywałam zdjęcia a teraz nie mogę Może ktoś z was wie co mogę z tym zrobić
A grzebałaś we wszystkich folderach karty, jak jest w kompie? U mnie np. są dwa.

Pewnie grzebałaś, no ale jak nie ma, to dziwne

Stary 2012-11-14, 12:41   #3263
Driica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez granica Pokaż wiadomość
Czy w aptece kupię pojemniczek na soczewki?
Albo np. w rossmannie?
Ja jak kiedyś chciałam kupić taki pojemniczek, poszłam do galerii handlowej z przekonaniem, że właśnie w aptece kupię. Jednak nie mają ich w aptekach. Nie mają również w Vision Express. Kupiłam dopiero u jakiegoś optyka, u którego sprzedawali również soczewki. Co do Rossmana to nie wiem, ale nie sądzę, często bywam a nigdy nie zauważyłam tam takich pudełeczek.

What doesn't kill you, makes you stranger.

Fool me once - shame on you, fool me twice - shame on me.
Driica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:45   #3264
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
a nie masz zablokowanej karty? najczęściej, po lewej stronie jest taki ząbek do przesuwania góra-dół
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 12:52   #3265
2016051109231
Konto usunięte

Cytat:
A grzebałaś we wszystkich folderach karty, jak jest w kompie? U mnie np. są dwa.

Pewnie grzebałaś, no ale jak nie ma, to dziwne
Grzebałam też mam dwa foldery i oba są puste nie wiem już o co chodzi a bardzo zależy mi na zdjęciach bo to wszystkie fotki mojej córeczki od urodzenia i właśnie chciałam je zgrać tak na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
a nie masz zablokowanej karty? najczęściej, po lewej stronie jest taki ząbek do przesuwania góra-dół
Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest ale sprawdziłam i nie jest zablokowana
Stary 2012-11-14, 13:09   #3266
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Grzebałam też mam dwa foldery i oba są puste nie wiem już o co chodzi a bardzo zależy mi na zdjęciach bo to wszystkie fotki mojej córeczki od urodzenia i właśnie chciałam je zgrać tak na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest ale sprawdziłam i nie jest zablokowana
Grzebiąc w googlach:

"Zdjęcia były luzem na karcie czy w jakimś folderze?
Jeśli w folderze i znasz jego nazwę to wpisz/wklej nazwę tego folderu w pasek adresu folderu.
Krążył jakiś czas temu taki syf, przenoszony przez pamięci flash, ukrywał dane. Ale w ten sposób dało się je odzyskać".

Jakiś link
http://fotografwpodrozy.pl/oprogramo...karty-pamieci/

A wcześniej działało i się zepsuło czy to nowa?

Stary 2012-11-14, 13:09   #3267
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Mam podobną blaszkę na spodniach Chyba będzie ciężko ją usunąć, wydaje mi się, że zostaną dwie dziurki. Ta blaszka jest przymocowana w ten sposób:
dzięki
w takim razie chyba musiałabym przeboleć

chce wyciąć sporego pieprzyka bo mi przeszkadza, od razu udać się do chirurga onkologa czy potrzebne skierowanie od dermatologa np ??
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:21   #3268
Lavi92
Zakorzenienie

Czy to może być opryszczka? Na początku bolało jak afta, smarowałam Sacholem ale nic nie pomagał, a teraz zrobiły się takie "bąbelki". Nie wiem czy smarować czymś na opryszczkę czy dalej Sacholem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wara.jpg (18,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-11-14, 13:22   #3269
2016051109231
Konto usunięte

Cytat:
Grzebiąc w googlach:

"Zdjęcia były luzem na karcie czy w jakimś folderze?
Jeśli w folderze i znasz jego nazwę to wpisz/wklej nazwę tego folderu w pasek adresu folderu.
Krążył jakiś czas temu taki syf, przenoszony przez pamięci flash, ukrywał dane. Ale w ten sposób dało się je odzyskać".

Jakiś link
http://fotografwpodrozy.pl/oprogramo...karty-pamieci/

A wcześniej działało i się zepsuło czy to nowa?
Zdjęcia nie były w żadnym folderze no i przedtem zawsze tam były jak coś zgrywałam z tej karty. Myślałam nawet że coś nie tak z moim kompem ale u TŻa też ich nie ma
Stary 2012-11-14, 13:34   #3270
coffee
and cigarettes

Cytat:
Jesteś pewna, że zgrywanie zdjęć z pamięci aparatu na kartę poszło bez problemu?
Jak masz kartę w aparacie - da się sprawdzić oglądając zdjęcie w jakiej pamięci jest ono zapisane? Masz wówczas napisane, że jest na karcie?

Gdy wkładasz kartę do komputera nie otwiera Ci się okienko mówiące, że musisz/ pytające czy chcesz sformatować kartę (coś takiego: http://techformator.pl/images/articl...rmatowanie.png )?

Jeśli aparat mówi, że zdjęcia są na karcie, komputer nie formatuje jej po włożeniu - to wydaje mi się, że coś Ci się stało z kartą.
Spróbuj zostawić zdjęcia w aparacie, sformatować kartę za pomocą komputera i na nowo zgrać zdjęcia.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości