|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
wrażliwe i w ciazy NIE CZYTACCCCCC!!! http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Witam sie juz z drugą kawą
![]() Ela tu każda od czasu do czasu pewnie czuje się pomijana. Jaś fajnie pozuje do zdjęcia ![]() Zanka zdrówka dla Was! Dla innych chorujacych również! Pieleszka ja kiedyś czytałam, że są dwa wirusy wywołujące trzydniówkę Marzena śliczne zdjęcia Patryk tez lubi zabawy w gonitwy i najlepiej, jeśli udaję kota albo psa (biegam na czworakach )Mamy wyrobiony jakiś tam rytm dnia i popołudniu też Mały chodzi i woła tatę. Wczoraj patrzę, a on wziął telefon-zabawkę i dzwoni "tata, tata" ![]() Noc-tragedia. Między 23.a 2.30 spałąm może z pól godziny. Patryk w końcu się obudził, ale musiałam go nosić ciągle. Zasnął dopiero po nurofenie. Te trójki są najgorsze, jak dotąd... Jedna już prześwituje, ale nie może się przebić... Jakoś musimy wytrzymać. Łączymy się w bólu z innymi ciężko ząbkującymi |
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez nocka taka sobie. nie wiem co sie dzieje ale kinga poplakuje w nocy. chyba rpzez sen. codziennie tak ma. jesc i pic nie chce, wyciaga nawet smoczka. na szczescie szybko potrafi sie uspokoic ale ja juz wybita ze snu jestem
![]() przypominam o glosowaniu i dziekuje wam ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- zapomnialam, jest konkurs dla tych ktorzy kupili lego duplo (pewnie trzeba miec paragon, a ja swoj wyrzucilam ) http://www.duploswiat.pl/duplo-świat/konkurs/
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Hello ;D
Ja już w domu, fajnie tak wcześnie .. Pogoda piękna, szkoda, że nie możemy wyjść Idę pranie zdjąć
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie nie chciało iść na spacer
ale pójdziemy jak Agata wstanie, bo musze iść po zakupy
|
|
|
|
#2256 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My już po spacerku i po obiedzie. Teraz się zbieramy i jedziemy na budowę i do teściów ![]() Cytat:
![]() Kiedy będą wyniki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja słyszałam, że można ją przejść nawet kilka razy, więc całkiem możliwe że Hania przechodzi ją właśnie po raz drugi Cytat:
Cytat:
![]() Agadus, co z Tobą? Napisałaś tylko raz i znowu znikłaś? |
||||||||
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Moje damy śpią wiec mam czas dla Was, i znów nie wiem co komu odpisać bo przy dziewczynkach nie moge czytac. My wczoraj byliśmy u neurologa z Lilka i wszystko ok. Lena była z nami, kupiliśmy im buty zimowe, i chcieliśmy w domu pokazać to Lila najchętniej w nich by po domu chodziła a są różowe a to jest jej ulubiony kolor (zdecydowana dziewczynka z niej). U nas w galerii jest basen z kulkami za free więc tż poszedł na zakupy do tesco a one w tych kulkach... Lena po prostu w nie skakała a Lilka zakumplowała sie z dwu letnim chłopcem który ja tymi kulkami zasypywał i widać było jej tylko grzywkę i czubek nosa i stopy ![]() z pamięci: Natko domek jest uroczy jak tak sobie na dywaniku zasnął Brumek podziwiam Twoja mamę,ze tak odkarmiła i zadbała o psa. ![]() Iustynko Nutka wyglada cudownie ![]() Pieleszko nie wszystkie wady widać na usg, na przykład podam tetrologie Falota. Choc przypadku Hani, to nie wiem, jak nie mógł nie zauważyć ubytku. co do trzydniówki, mozliwe bo dwie różne bakterie je wywołują ![]() Mamy dziewczynek co kupujecie swoim panienkom na gwiazdkę?
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2012-11-14 o 16:05 Powód: dopis |
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
duplo sorter, byc moze jeszcze wieze z klockow na patyku jak ta
http://www.decoraliki.pl/1061,wieza-...y-bigjigs.html http://www.decoraliki.pl/1019,wieza-...y-bigjigs.html http://izabawka.pl/pl/p/Drewniana-wieza-z-klockow/209 no i chyba ta krowe tootiny (znaczy sie to dostanie od dziadkow, ciotek itd. a od nas sorter) ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- ale fajne, lamazowcy, co wy na to http://allegro.pl/pluszowe-klocki-ma...770172320.html |
|
|
|
#2259 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i wytrwałości w walce z zębolami najwczęsniej za 2 tyg możemy zrobić badania dopiero ![]() uwaga, uwaga, oddali mi internet stacjonarny ufff, bo w telefonie mi się już skończył ![]() z usg wieści takie, że nerki jak nie było tak nie ma. U nefrologa ok, scyntygrafię odkładamy na czasy kiedy Jaś będzie na tyle duży, żeby mógł uleżec bez konieczności znieczulenia i pobytu w szpitalu ![]() mamy zrobić tylko mocznik i kreatyninę, więc jutro skoczę do pediatry, żeby dopisała do tamtego skierowania na morfologię, żeby za 1 kłuciem poszło. Następna wizyta wrzesień 2013 matko Johny będzie miał ponad 2 lata a co do tego zdjęcia, które wstawiłam... spojrzałam na nie teraz, tu większe niż w telefonie, jest niewyraźne, ale chyba widać na nim, że to oko mu ucieka jego prawe...co tam jeszcze... idę zajrzeć w pieluchę bo mój Johny miał też sklejonego siusiaka od nowości, naciągałam mu zawsze lekko w kąpieli, pracowałam, żeby w końcu wyszedł i już prawie mi się udało. Dziś nefrolożka sprawdziła, ona zawsze mocniej naciąga, ale wyszedł już nawet bez większego płaczu, bo płakał i tak przy badaniu stetoskopem ma już chyba dość lekarzy, albo wyczuwa ludzi, bo u naszej pediatry, która jest świetną miłą i ciepłą kobietą zawsze siedzi grzecznie. W każdym bądź razie mniemam, że zrobił siku, bo złapał się za pieluszkę i zapłakał trochę, chyba troszkę mu coś naderwała i go piecze...ale dobrze, że już wyszedł, bo pediatra mi mówiła, że jak nie wyjdzie do 2 urodzin to trzeba będzie wyciągac i podobno robią to na żywca, na siłę...
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Brumciu nie pracuję w zawodzie, bo po 1- słaba kasa , a po 2- za bardzo pochopnie postąpiłam idąc na te studia i wcale mnie to już nie interesuje( ja mam specjalność pracownik socjalny)Patik- super, że z Sarki moczem ok Bella a wózki dla lalek mają? Nadrobię jeszcze, bo chyba nie wszystko doczytałam
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
ela no to dobrze, że wszystko dobrze. Wrzesień 2013 - takie kontrole co roku mogą być, nie? nie za często, ale jednak nadzorowane. Myślałam o Was dziś i jesteś dzielną mamą.
oliweczko jak się czujesz? Brzuch opadł Ci czy nie? ( mi w ciąży na tydz. przed porodem opadł tak, że pod cyckami miałam z 5 cm normalnego, płaskiego ciała ). I jak samopoczucie? O Tobie to już dziś myślałam dobrych kilka razy ![]() Ja też niby po pedagogice ( lic. ), ciekawi mnie to - nie powiem, ale nie wiem czy nie wolałabym robić w przyszłości czegoś innego. Ja jestem leń z natury chyba, bo nie chciałoby mi się tłuc do głów literek cudzym dzieciom ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Jezu, moje baby kończy jutro 17 m-cy... Teraz obczaiłam na suwak. A zapomniałam oczywiście. Ale cisza dziś, nie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
No cisza... Mnie ogarnela niechcica, nic mi sie nie chce, nawet czytac, a co dopiero pisac... |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja chyba zdania nie skleje , tez jakas niemoc mnie ogarneła.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-14 o 18:13 |
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Monia straszna historia. Te Hipolitowo to bardzo blisko Łomży, zanim w tv było, na łomżynskiej stronie wczesniej pojawił sie artykuł o tym. Ela dla dzielnego Jasia Marina 17 m-cy Mam pytanie dot. Wit D jak czesto dajecie? Codziennie czy co drugi dzien? I od czego zależy dawka ? Wiki pokochala Shreka. Moze codziennie oglądać. A jak zobaczy Rumpla z ostatniej czesci to rechocze jak głupia
|
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek ja od jakichs 2 tyg. daje co dzien wit D + DHA. Wyciskane z kapsulki.
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod narkozą, straszna trauma z sikaniem. Potrafił cały dzień nie sikać, płakał, że go boli. Masakra. Dziwnie mi się czyta jak piszesz Johny ![]() Bo do tej pory to tylko u Telika Johny był ![]() Stronczek ja daje Devikap, raz dziennie jedną kropelkę. Nie wiem od czego zależy dawka. Jak kazali dawać za niemowlaka 1 sztukę tak dalej podaję. |
|
|
|
|
#2267 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jestem pewna że za drugim razem zdaCytat:
, a to chyba już mówi samo zas iebie, jakiej jakości są jej zdjęcia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolonie dobiegły końca, koloniści wyjechali |
||||
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaG, Lili
Agni nie wiem o czym piszesz. Weź cos wiecej |
|
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni o tym piszesz?:
http://www.google.com/imgres?hl=pl&c...9,r:0,s:0,i:69
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
http://www.healthystart.nhs.uk/for-h...nals/vitamins/o tu masz te w pudełeczku
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Eee a ja nie daję witaminy D O_o
doktorek kazał przestać dawać po roku i nie myślałam o tym, jutro idziemy na szczepienie to zapytam. |
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni a jak to zdobyc? To jest w aptece czy na receptę? Mogłoby byc na receptę.
Madziulka jak tam Wasza red book ? |
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Hey,
zasiadam do Was z radlerem i chipsami kupiłam sobie na mecz ale niech tż ogląda, ja wole mecz w Waszym towarzystwie![]() Ela mojej znajomej córeczka urodzona w tym samym czasie co twój Jaś tez urodziła się bez nerki, co więcej z usg w ciąży sprawdzała ze w opisach jest ze wszystko jest prawidlowo na swoim miejscu, więc jak już takie dwie sytuacje to może nie jest to wcale takie rzadkie. Ale podoba mi się jak piszesz, taki spokój zdystansowanie od ciebie bije Bella kiedy pokażesz nam dziewczynki ![]() Marina no 17 miesięcy ale ten czas leci, grudniowo nasze dzidziusie bedą obhodzić już półtora roczku wow! Telik za Johnym się stęskniłam, też mogłabyś nam pokazać śliczniaka, swoją droga Jasia mego miś został ochrzczony poważnie dostojnie John ![]() Oliweczka czy to dziś według snu powinnaś rodzić? jak tam? ![]() Kolina gdzie Ty? jakie imię wybraliście? ![]() Patik czemu nie masz weny? a Ty czyatałaś Millenium? bo wiem ze lubisz pochłaniać ksiązki ![]() Youyou a Ty zaglądasz czasem? we wt jade do MMz i juz o Tobie myśle
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
chyba podzialalo bo panie mowia ze juz lepiej.
dzis nawet chetnie poszla, za to jak po nia przyjechalam to plakala i sie smiala na zmiane.ela Marysia jzu lepiej w zlobku. ja w pracy juz wyszlam na prosta. I mam nowine: jestem w ciazy. dzis zrobilam test
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Adrji wrzuce,jak zrobię coś sensownego :-P. A wiesz że właśnie z tz rozmawiałam o tym piwie,tylko my pijemy jedno na społe,bo my mało alkoholu pijemy,i bardzo rzadko
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe co za wiadomosc !!!!!!!!!!
G R A T U L A C J E !!!!!!!! My tez mecz oglądamy |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Evwe ale nowina! Gratulacje. Szalejecię dziewczyny
Oliweczka moja mama już im wózki kupiła i coś tam jeszcze to nam zostaną maty chyba
|
#2279 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:lo ve:---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- To w końu odpoczniesz i masz spokoj! ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Za wizytę, to teraz pewnie jesteś znacznie spokojniejsza!
|
||||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
anka bella
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

)
)

może to po tym zapaleniu oskrzeli pozostałość jeszcze, mamy robić morfologię chlorki. Eh wszystkie kary na nas idą... Mam nadzieję że będzie dobrze
a na koniec Jaś-pogromca zimowego obuwia w tymże obuwiu