Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 13:10   #2581
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
ja też wróciłam z badań prenatalnych. Wygląda na to że wszystko OK. ufff
Przez całe badanie łzy same mi leciały, nie umiałam tego opanować, lekarka oceniała po kolei mózg, żołądek, nerki, przepływy, serce,kręgosłup pod kątem rozszczepu itd NT mierzyła kilkukrotnie, bo dziecko nie chciało się odpowiednio wystawić. Wszystkie parametry w normie. Ryzyko wyjściowe aberracji miałam 10-krotnie wyższe z uwagi na obciążony wywiad, po badaniu spadło 6-krotnie. Pobrali krew na test podwójny i do 10 dni powinnam mieć wynik. Między terminem OM a wiekiem z USG wychodzi różnica 1 dnia. Jestem teraz w 12tygodniu i 4-5 dniu. No i cieszę się przeogromnie!
Super, My też się cieszymy. za wizytę!
Stary 2012-11-14, 13:12   #2582
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Hahaa, ok, czuję się mega swobodnie, więc dla mnie największa micha!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Dość, idę już, bo nie wyjdę z tego domu i przegapię USG. idę jeść zupkę
Stary 2012-11-14, 13:13   #2583
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. Problem w tym, że skąd ja mam wiedzieć, czy mi dobrze czy źle zatruje zęba?
jak dziewczyny pisały, jak martwy to nie boli:P generalnie są 2 metody albo trują, czyszczą potem i wypełniają kanał
albo tak jak mi robili, nie trują tylko w znieczuleniu wyciągają nerwy i wypełniają - nic to nie nie boli.

Tak Ci wypełnią kanał to zdjęcie robią żeby sprawdzić czy dobrze wypełniony, powinni Ci extra osłonić brzuszek od rtg

w Krakowie za kanał to od 300 w góre
Stary 2012-11-14, 13:14   #2584
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hahaa, ok, czuję się mega swobodnie, więc dla mnie największa micha!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Dość, idę już, bo nie wyjdę z tego domu i przegapię USG. idę jeść zupkę
idz idz czekamy na relation
Stary 2012-11-14, 13:16   #2585
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
witam już prawie południe a ja się dopiero przesądziła i jeszcze z łóżka nie zwleklam oczywiście głową mnie boli jak wy stosujące ten amol trzeba go wcierac ?
Chyba w skronie, zerknij na ulotkę. Napisz co zrobiłaś jak zadziała, bo sama jestem ciekawa a nigdy nie robiłam.
Cytat:
Chcemy na 11.01., dzień przed moimi urodzinami. Podobno da radę na ten termin Jutro idziemy załatwiać wszystko!
Terminy w USC ustala się około 6 miesięcy do 1 miesiąca przed. Niby miesiąc mają na sprawdzenie papierów i takie tam, a te 6 to jak się chce jakiś konkretny termin i godzinę i takie tam.
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I dobrze zrobili Marty to niedobre dziewuszyska
Niedobre, ale dają się przekonać jak ktoś ma rację, czasami
Cytat:
Słuchajcie, macie psa ? Myślicie , że dobrze zareaguje na dziecko? Ja mam wyjątkowo agresywnego do ludzi psa, ale dzieci lubi... i się zastanawiam. Dużo sięznam o tresurze, więc zawsze ją szkolę, w przyszłym roku idę na kurs dla treserów, ale mój pies ma wyjątkowo spaczoną psychikę, jest mega lękliwa. Uratowałam ją od jakiś ludzi ze wsi, co rozdawali psy za darmo. Cholerka wie, co by jej zrobili gdybym jej nie wzięła..
Z psem, to kojarzę, że najpierw się dawało jakąś rzecz maluszka jak jeszcze był w szpitalu żeby się przyzwyczaił do zapachu zanim dzidiza się zjawi w domku. Psy różnie reagują, niektóre przyjaźnie, a niektóre wrogo. Zapytaj się weterynarza najlepiej.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny od czego mogą boleć jajniki??
A może to nie jajniki tylko coś się naciąga. Dzisiaj byłam na konsultacji w poradni bo mnie często kłuje i ciągnie i gniecie po prawej stronie. Jak nie jest to ból ciągły to może być rozciąganie czegoś tam. Jak bardzo boli można nospę.
Cytat:
A wczoraj Tż kupił nam sokowirówkę - od dawna już się przymierzaliśmy i teraz pędzimy pyszne, świeże soczki
Też mam sokowirówke, ale ochota na soki mi przeszła
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Masakra, ale macie sny
Ja tam dzisiaj miałam erotyczny
Cytat:
daj znać jak ten przepis, może wypróbuję
Coś zrobiłam nie tak, bo wyszły twarde. TŻ zjadł prawie całe, ale jakoś nie mam weny na podejście nr 2. Kupiłam Toffi w biedronie.

Atena564 widziałam sukienki w Carrefourze za 55 zł. Nawet fajne, ale nie miałam czasu mierzyć dzisiaj. Takie z golfem, ciepłe 25% wełna.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:16   #2586
Mysia mysz
Zakorzenienie

w końcu Was nadrobiłam

fryzjerka mi zrobiła farbę bez amoniaku
i powiedziała, że wyglądam na chłopca oby oby oby prenatalne 6.12

u mojego mam wizytę 21.11 czyli 10 tyg 3 dni i głupia mam nadzieję na płeć chociaż wiem, że za wcześnie
Stary 2012-11-14, 13:20   #2587
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja tam dzisiaj miałam erotyczny
Lepszy takie sen niż zabijanie itd

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja się w końcu farbowałam w pt, bo już nie mogłam patrzeć na moje odrosty

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
no odrzuca mnie odrzuca;/ Szynke to jadłam ostatni raz przed ciążą
Współczuję

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:27   #2588
axella
Zakorzenienie

GG do axella

matko ile napisałyście!!
ja się witam z pracy,inwenture robie.. albo mamy czegoś za dużo,albo za malo..

do tego kupiłam ogóry kiszone i ta kiszona woda wylała mi się na spodnie i śmierdzę jak ogór
przynajmniej za dużo klientów nie będzie..

juz mamy ozdoby, bombki,choinki i lampki-no fakt,zaraz swięta

postaram nadrobić,albo i nie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:35   #2589
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
może to głupie pytanie ale skąd on wie, że jest ok bez usg? osłuchiwał serducho jakoś? ciekawa jestem czy da się jakoś wiedzieć, że jest ok bez podglądania malucha co chwile
Widocznie da się, skoro nie tylko mój gin ma takie przekonania. Podglądanie malucha co chwilę - też nie jest dobre. Gdy ciąża przebiega prawidłowo - zaleca się 3 badania USG, na których DOKŁADNIE ocenia się rozwój i budowę dziecka. Moje Usg, na którym gin sprawdzał przezierność karkową, kość nosową itp. itd. trwało 1,5 h! Ja wiem, że będę miała conajmniej 4 usg, jestem już po dwóch, 3cie w granicach 20 tc a 4 pewnie jakoś przed porodem.....

"Niektóre ciężarne tak obawiają się badania ultrasonograficznego, że na wszelki wypadek omijają je szerokim łukiem, inne wręcz przeciwnie. Najchętniej kontrolowałyby dzidziusia co kilka dni. Ile badań USG można, a ile trzeba wykonać w ciąży?
– Gdy ciąża przebiega prawidłowo, zalecamy trzy badania USG, podczas których dokładnie ocenia się rozwój i budowę ciała dziecka. Stąd zalecenie, by akurat te USG w ciąży wykonywał i interpretował wyniki badania ginekolog położnik specjalizujący się w ultrasonografii położniczo-ginekologicznej (o jego wskazanie można poprosić swojego ginekologa). Czasami lekarze prowadzący ciążę, niemający dużego doświadczenia w USG, wykonują te badania podczas kontrolnej wizyty przyszłej mamy. Są to krótkie badania, oceniające na przykład wzrost płodu, jego położenie czy objętość płynu owodniowego. Jednak nie wolno ich mylić z tymi obowiązkowymi."

Kiedy zgłosić się na USG?
O tym, ile razy będziesz musiała zgłosić się na badania, zdecyduje twój ginekolog – zwykle od trzech do pięciu razy.
Między 6. a 8. tygodniem ciąży. Sprawdza się, czy zarodek znajduje się w macicy (można już zauważyć bijący punkcik – to serce), a także określenie wieku ciążowego oraz tego, czy nosisz w sobie jedno, czy więcej dzieci.
Między 11. a 14. tygodniem. Czasem to badanie nazywane jest genetycznym, gdyż wykonuje się wtedy m.in. pomiar tzw. przezierności karku i ocenia się kości nosowe płodu – by wykryć, czy maluszkowi nie grozi zespół Downa i inne nieprawidłowości genetyczne czy wady serca. Przezierność karkowa to bardzo mały zbiornik płynu znajdujący się na karku płodu. Ponadto podczas tego badania mierzy się długość dziecka, ogląda zarys główki, kończyny, paluszki, widać już żołądek, pęcherz moczowy.
Między 18. a 23. tygodniem. Ocenia się wszystkie narządy płodu, ogląda buźkę dziecka, serce, płuca, żołądek, nerki. Mierzy się malca i określa jego płeć.
Między 28. a 32. tygodniem. Mierzy się główkę, obwód brzuszka i długość kości – wszystko to pozwala wykryć wewnątrzmaciczne zahamowania wzrostu dziecka, ocenia się indeks płynu owodniowego, stopień dojrzałości łożyska. Podobnie jak w czasie poprzedniego badania.
Ostatnie między 38. a 40. tygodniem. To badanie ma na celu oszacowanie masy dziecka i objętości płynu owodniowego, a gdy poród się „spóźnia” upewnienie, czy dziecko jest bezpieczne w macicy i czy czasem ciąży nie trzeba szybko zakończyć.
Stary 2012-11-14, 13:36   #2590
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu Was nadrobiłam

i powiedziała, że wyglądam na chłopca oby oby oby prenatalne 6.12

u mojego mam wizytę 21.11 czyli 10 tyg 3 dni i głupia mam nadzieję na płeć chociaż wiem, że za wcześnie
ja idę 28 ae na płec nie licze... wszyscy mi mówią, że będzie dziewczynka, ale że wyładniałam a też czuje , że będzie dziewuszka kurde mowię Ci, bedziemy razem rodziły
Stary 2012-11-14, 13:40   #2591
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty
Ja to w gorącej wodzie jestem kąpana i chyba bym nie wytrzymała, żeby nie zobaczyć maluszka, no chyba, że lekarz nie miał by USG w gabinecie
Dzięki. No jeśli Twój lekarz nie chciał by Ci zrobić USG to raczej byś go to tego nie zmusiła, sama raczej byś też nie dała rady. Dziewczyny nie dajmy się zwariować z tą częstotliwością USG. Wiadomo, że każda chciałaby dzidzię oglądać co chwilkę, ale w przypadku prawidłowo przebiegającej ciąży, nie ma takiej potrzeby. Cierpliwości bo urodzą się nam niecierpliwuchy
Stary 2012-11-14, 13:41   #2592
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ja uciekam się kąpać i lulu, jutro na 9.45 mam badania, nie wiem czy będę miała chwilę żeby do Was wpaść więc już dziś proszę o kciuki

Dobrej nocki i do napisania

Cytat:
Hej dziewczęta
Brawa za tempo wczoraj nie było mnie raptem kilka godzin....... wracam a tu 7 stron do nadrabiania, zaczęłam no i padłam......

U mnie na wizycie wszystko dobrze, ale nie widziałam maluszka, bo nie miałam robionego USG. Mój gin uważa, że ciąża przebiega prawidłowo, wyniki są dobre, więc zbadał mnie tylko na fotelu. Ogólnie USG chce zrobić dopiero po 20 tc, żeby znów dokładniej zbadać narządy, przyjrzeć się dzieciaczkowi, i jeśli to będzie możliwe - to podać płeć. Na razie musi mi to wystarczyć. Oczywiście miałam zapytać o milion rzeczy, ale on działa na mnie jakoś tak uspokajająco, więc połowę zapomniałam. Następną wizytę mam 6 grudnia, czyli w Mikołajki, może wtedy coś więcej się dowiem
Później Was nadrobię, bo teraz zbieram się do dentysty, i tak BTW. czy zębista musi wiedzieć o ciąży, skoro i tak nie chce korzystać ze znieczulenia?

Cytat:
Prywatnie, tyle, że mój gin to specyficzny człowiek. Mimo, że sporo płacę to "nie podlizuje" się pacjentkom, robi co ma robić, i tak samo mówi co ma powiedzieć... dla niego nie jest ważne żeby usatysfakcjonować mnie, że już wiem jaka płeć, tylko bardziej interesują go wyniki badań. Poprzednie usg (12tc) było książkowe, więc stwierdził, że nie ma potrzeby oglądania maluszka co 3 tyg. Chciałabym maleństwo widywać co chwilę , ale mam zaufanie do tego lekarza i na sercu bardziej dobro dziecko a nie tylko moje pragnienia.
moja ostatnio tez nie zamierzała mi zrobić USG, ale dla mnie wizyta bez podglądania jest wizyta straconą
W końcu stwierdziła, że ona swoje dzieciaczki podglądała co chwilę i uważa, że to nie ma złego wpływu
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Ja się już ponad 2 tyg temu dowiedzilam jaka ma być płeć ale zanim Wam napiszę to chcę to jeszcze potwierdzić no i upewnić się, że już wszystko jest ok...
Dziś mam wizytę u gin...
ale jestem ciekawa za wizytę i staiwam na chłopca bo oni się niby wcześniej ujawniają
Cytat:
Och to może być parkaa aleeee fajnie

Poczekam do 12 (bo nóż widelec jest po nocnej zmianie, to się wkurzy jak go obudzę) i zadzwonię, może przełoży mi wizytę.

Jak będzie chłopak to pewnie Ci powie, bo dziewczynki podobno później się ujawniają
Choć moja znajoma była teraz niedawno na USG i była wtedy w 12 tyg i lekarz jej pokazuje dziecko, a tak ooooo siusiaka ma i się cieszy, a lekarz tak na nią spojrzał i mówi "Proszę Pani to są większe wargi sromowe, więc jest dziewczynka"

Cytat:
A, Kobietki, jestem zaręczona od 12.11. TŻ chciał już dawno, ale dzieciaczek nas przyśpieszył W styczniu ślub. Zimowy ślub.
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ja tez od samego poczatku czuje ze bedzie chlopak,imie mamy wybrane tylko dla chlopaka,jak ogladam ciuszki to tez raczej chlopiece.
Chcialabym zobaczyc swoja i Tz-ta mine jak sie okaze ze to dziewczynka hehe.
ja się tak nastawiam na dziewczynkę, TŻ na chłopca.. więc jedno z nas na peno będzie miało super minę
Cytat:
Słuchajcie, macie psa ? Myślicie , że dobrze zareaguje na dziecko? Ja mam wyjątkowo agresywnego do ludzi psa, ale dzieci lubi... i się zastanawiam. Dużo sięznam o tresurze, więc zawsze ją szkolę, w przyszłym roku idę na kurs dla treserów, ale mój pies ma wyjątkowo spaczoną psychikę, jest mega lękliwa. Uratowałam ją od jakiś ludzi ze wsi, co rozdawali psy za darmo. Cholerka wie, co by jej zrobili gdybym jej nie wzięła..
ja mam małego kundlaczka szczekającego na wszystkich!
czasem nawet rzuca się na durze psy
strasznie boję się jak zareaguje na dziecko
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja nie mogę się ostatnio przeciągać, bo czasem mnie bardzo zaboli, przy kichaniu też miałam tak kilka razy

trzymam
znieczulenie można brać, są specjalne. wiadomo, jak się nic ważnego nie dzieje, to lepiej poczekać do porodu, ale ja sobie nie wyobrażam borowania czy czegoś bez znieczulenia. byłam na kontroli w lipcu, teraz się w grudniu wybieram, i jakby była potrzeba wypełnienia, to bez zastanowienia biorę. no chyba że mnie dentysta przekona że ubytek jest maleńki

mam strasznie dziwne sny ostatnio .... codziennie po kilka krótkich snów, które o dziwo pamiętam. strasznie zakręcone. przedwczoraj śnił mi się pożar, wczoraj, że się topię, a dziś pożar mojego mieszkania, ale nie śniło się to jako horror potem miałam sen, jakieś powroty do przeszłości, że mieszkałam w ogromnym starym domu, w którym nagle zrobiło się jeszcze jedno piętro w górę, poszłam tam za moim kotem, a tam w pokoju siedzieli moi pradziadkowie (tak się dowiedziałam w śnie), którzy już dawno nie żyli, a w szafie kogoś trzymali, i ja miałam odkryć kogo było więcej wątków, ale to był taki główny. codziennie takie dziwactwa mi się śnią teraz.
mnie też często kłuło przy przeciąganiu i kichaniu
teraz jak kicham to już tak na wszelki wypadek zginam się żeby nie zabloało

Co do snów to też mam ostatnio jakieś tragiczne.. i to przeważnie związane z dziekciem
wczoraj za dużo myślałam o tych pieluchach, bo całą noc zmieniałam te wielorazowe
Cytat:
A co pochwale sie I uciekam do sklepu

Kurde TZ mnie zaraził.. dostalam kataru i boli mnie gardło
a jak czuję czosnek to od razu mi się dźwiga
nie mam pomysłu czym się leczyć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:42   #2593
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja idę 28 ae na płec nie licze... wszyscy mi mówią, że będzie dziewczynka, ale że wyładniałam a też czuje , że będzie dziewuszka kurde mowię Ci, bedziemy razem rodziły
w szpitalu powiedzieli, że ciąza 2 dni starsza więc na teraz mi wychodzi 16 czerwca, a Tobie?
Stary 2012-11-14, 13:43   #2594
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytalam ostatnio wlasnie na temat usg,artykul ktory dostalam w szpitalu jak bylam na usg,i podobno nigdy nie stwierdzono zeby w jakikolwiek szkodzilo malenstwu.
Ja też czytałam, że nie udowodniono tego, że szkodzi ani, ŻE NIE SZKODZI. Więc nie ma 100% pewności wg mnie. Ja tam wolę nie ryzykować... i słuchać się mojego lekarza

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
[/COLOR]pawie oczko lepiej żeby dentysta wiedział o dzidzi. Brawa za wizytę myślałam że już nam powiesz czy to chłopiec czy dziewczynka
dzięki . Też bym chciała wiedzieć, ale musimy jeszcze trochę poczekać. Będziemy mieli prezent na święta a maleństwo niech się tam spokojnie rozwija : )
Stary 2012-11-14, 13:44   #2595
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ciekawe czy ja na wizycie poznam płeć
wszyscy mówią, że będzie ON.
Przyjaciel przedwczoraj "jak go nazwiesz?"

a ja jakoś myślę,że będzie ona,choć wolałabym chyba chłopca..
Sama już nie wiem

za dzisiiejsze wizyty!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:44   #2596
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
wszyscy mi mówią, że będzie dziewczynka, ale że wyładniałam a też czuje , że będzie dziewuszka kurde mowię Ci, bedziemy razem rodziły
A ja słyszałam, że jak się ładniej to na chłopaka, bo ponoć dziewczynki zabierają urodę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-14, 13:47   #2597
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Can to czekamy na info po wizycie

ja mam nadzieję że w piątek chociaż jedno się frontem ustawi i się określi czy chłopak czy dziołcha
a jaki układ byś najbardziej wolała? dwie dziewczynki, dwóch chłopców, czy dziewczynkę i chłopca?

chyba dziewczynka i chłopiec to taka kumulacja
Stary 2012-11-14, 13:48   #2598
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja idę 28 ae na płec nie licze...
Ja pójdę na wizytę 23 albo 27, ale na płeć też nie liczę bo to będzie wtedy dopiero 12t4d albo 12t6d; więc może koło świat się dowiemy

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
a jaki układ byś najbardziej wolała? dwie dziewczynki, dwóch chłopców, czy dziewczynkę i chłopca?

chyba dziewczynka i chłopiec to taka kumulacja
Gdybym spodziewała się bliźniaków to chciałabym parkę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-14, 13:50   #2599
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
A, Kobietki, jestem zaręczona od 12.11. TŻ chciał już dawno, ale dzieciaczek nas przyśpieszył W styczniu ślub. Zimowy ślub. [COLOR="Silver"]

[
Gratulację
Stary 2012-11-14, 13:51   #2600
nuna2
Zakorzenienie

mi wychodzi tez 16 ciąza 5 dnistarsza
Cytat:
w szpitalu powiedzieli, że ciąza 2 dni starsza więc na teraz mi wychodzi 16 czerwca, a Tobie?
Stary 2012-11-14, 13:51   #2601
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba tak

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Chcemy na 11.01., dzień przed moimi urodzinami. Podobno da radę na ten termin Jutro idziemy załatwiać wszystko!
ja też mam urodziny 12 stycznia który jesteś rocznik?
Stary 2012-11-14, 13:52   #2602
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A ja słyszałam, że jak się ładniej to na chłopaka, bo ponoć dziewczynki zabierają urodę
kochana tu już gdzieś było napisane , że to przesad tak samo, że jak się wystraszysz i dotkniesz to tam bedzie,,myszka"
To czy się ładnieje to chodzi o liczbę hormonów
Stary 2012-11-14, 13:52   #2603
humpback
Zakorzenienie

na godzinkę dorwałam się do internetu, ale nie mam szans na nadrobienie choć odczułam ulgę widząc że to tylko jakieś 20-30 stron a nie nowy wątek

trzymam kciuki za wizyty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:53   #2604
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
kochana tu już gdzieś było napisane , że to przesad tak samo, że jak się wystraszysz i dotkniesz to tam bedzie,,myszka"
Wiem, że przesąd

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-14, 13:53   #2605
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuzynka mojego TŻ całą ciążę słyszała, że bedzie chłopiec, więc po porodzie lekarz pyta: "Jak na imię?", a ona: "Kuba", a on: "Przecież dziewczynkę pani ma"
a to niespodziewajka fajnie
Stary 2012-11-14, 13:54   #2606
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mi wychodzi tez 16 ciąza 5 dnistarsza
no to rodzimy razem szkoda, że nie w tym samym szpitalu
Stary 2012-11-14, 13:55   #2607
lonely_lady
Zakorzenienie

już jestem idę soie zrobić herbatkę i już Wam zdaję relację

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:56   #2608
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jutro na 9.45 mam badania
i czekam na relację czy wszystko ok

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
już jestem idę soie zrobić herbatkę i już Wam zdaję relację

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-14, 13:58   #2609
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Kurde TZ mnie zaraził.. dostalam kataru i boli mnie gardło
a jak czuję czosnek to od razu mi się dźwiga
nie mam pomysłu czym się leczyć
Sok z cebuli?

Cytat:
Ja też czytałam, że nie udowodniono tego, że szkodzi ani, ŻE NIE SZKODZI. Więc nie ma 100% pewności wg mnie. Ja tam wolę nie ryzykować... i słuchać się mojego lekarza
Mój tata zawsze z dystansem podchodzi do wynalazków medycyny i ostatnio właśnie mi powiedział, żebym za często na USG nie latała, bo nie wiadomo jak to działa na dziecko. No chyba, że będzie taka konieczność. Oczywiście argumentował to tym, że jak wynaleziono rentgen to ludzie co chwilę latali na prześwietlenia a później wyszlo jakie to szkodliwe.
Aczkolwiek mam nadzieję, że raz na miesiąc będę mogła podglądnąć bąbelka

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 13:58   #2610
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam ich chyba dużo, bo wyglądam paskudnie

pawie_oczko no nie zmusiłabym, ale wybrałam takiego z polecenia i wiedziałam, że robi USG na każdej wizycie, gdyby to było groźne to by nie robił...ufam mu, bo muszę, bo się nie znam na tym, więc idę za nim jak ślepiec

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości