|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
![]() A ja jakaś słaba jestem, poddenerwowana, heh... Dep, co by Ci Zosia lekką była!
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw dorzucałam łyżeczkę do mleka i podawałam butelką, a teraz robię w proporcjach podanych na opakowaniu i podaję łyżeczką.
Oprócz tego podaję kilka łyżeczek warzywek - robię sama. Uważam, że to nie problem - chyba, że faktycznie ktoś się boi o pochodzenie warzyw. Wystarczy wrzucić do wrzątku, zapomnieć o tym na jakiś czas, a potem ja przepuszczam przez wyciskarkę z odpowiednią końcówką - większość pewnie będzie używać blendera. To absolutnie nie problem. Dostałam kilka słoiczków, jakby mi się nie chciało robić, ale moje warzywka są smaczniejsze Poza tym słoiczki to spory wydatek.Tak jak mówiłam - w tym miesiącu dynia, marchewka, ziemniak i jabłko Zastrzegłam też, że jak chcą Małej kupować słoiczki to Hippa - przeanalizowałam wszystkie firmy i moim zdaniem ta jest najlepsza.---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Ciastek, pytałaś o kaszki... Jak kaszka jest mleczna, to robi się ją na wodzie, a jak nie, to na mm. Bardzo łatwo to rozmieszać, przygotowane jest tak, żeby nie robił się grudki. Chcesz kupić z malinami - a czy to sa odpowiednie owoce dla dzieci w tym wieku? Powiem szczerze, że takie firmy jak BabyDream (chyba) oferują produkty "po 4 miesiącu", które jak dla mnie powinny być podawane później i nie sugerowałabym się tak do końca tym, że piszą, że coś jest odpowiednie dla tego wieku. Np. jagody... Jakoś tak nie za bardzo. Warto chyba poszukać czegoś wiarygodnego i tego się trzymać. |
|
|
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nie wiem co się tej mojej córze poprzestawiało, ale ostatnio coś mi się zaczęła często w nocy budzić. Dziś mieliśmy pobudki co 2-3 godziny, normalnie chodzę jak zombie. Do tego jak się obudzi to się przekręca na brzuch, po chwili zaczyna marudzić no i sama już nie zaśnie, trzeba podejść, przekręcić, dać smoczka i utulić. I jak normalnie dosypiała do 9, tak dzisiaj obudziła się o 5, potem przysnęła, ale od 6.30 już spania nie było :/ Trzymam mocno za wszystkie potrzebujące.Nas jutro czeka wizyta u neurologa, ciekawe, czy znowu się będzie czegoś doszukiwać... No i przede wszystkim, Dep najlepsze życzonka dla Ciebie, przede wszystkim spokojnej Zosienki, która da w końcu mamie wytchnąć Z tej okazji stawiam kulturalnie
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie wiem, czy mała może jeść dynię, więc teraz zmniejszę ilości i stwierdzę, że coś jej nie szkodzi dopiero po 5 dniach stosowania. |
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla depoison
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Blue wlasnie chce zaczac od marchewki, jak przygotowywalas?
Gotowalas sama marchew? dodawalas maslo? |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka ja robiłam marchew to gotowałam ją potem zmiksowałam z tą wodą i dałam trochę oleju, ale że i tak było za gęste to przed podaniem wymieszałam z odrobiną mleka.
Ciastek trzymam kciuki chmielinka ja 9 grudnia ![]() Właśnie robię pierogi, z mięsem już zrobiłam teraz robię z kapustą i grzybami. Był listonosz, przyniósł nową klawiaturę i wróżkę kerry
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem nieprzytomna a zaraz do pracy! a życzenia miały byc dla DEP!!!!!!!!!!!!!!! Nitka przeproś Alexa za ta małą Sto lat Depoison!!!!!!!!!! Pociechy z małej i mnostwo radości na co dzień! |
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda dziś znowu podczas jedzenia warzywek zaczęła (edit) robić kupsztala ![]() Na imieninki Małej muszę zaprosić wszystkich na raty - taką mam rodzinę - proszę więc o pomysły na coś taniego i szybkiego do kawy. Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-11-14 o 13:47 |
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Blue wiem że nie ładnie łapać za słówka ale to Ty robiłaś kupsztala?
pierogów z mięsem wyszło mi 55, z kapusta wyjdzie na pewno więcej. Właśnie, jak mała nauczyła się przekręcać na brzuch to teraz robi to non stop. Jak się zmęczy na brzuchu to kładę ją na plecach a ona znowu na brzuch i ryczy. I tak w kółko
|
|
|
|
#1363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
mam już matę piankową No ale jak M. będzie większa to może wtedy się przydadzą, można z nich budować domki i tym podobne, wiec niech będzie.Znów cały dzień jestem sama z małą, TZ ostatnio ma mnóstwo pracy... Depoison wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń w szczególności tych o grzecznej Zosieńce Twoje zdrowie!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to jakoś nie myslę jeszcze o rozszerzaniu diety ![]() Cytat:
Też bym się napiła, roczny odwyk to już trochę za długo ![]() Kciuki za neurologa. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Może jakieś owoce w cieście francuskim? Wiem banalne, ale ja w słodkościach reprezentuję dno totalne
|
||||
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Blue dzieki tez tak zrobie jak bede robic
![]() W moje dziecko wstapilo zuuuuuuuuuuuuoooooooooooo ooooooooooo!!! Od 3 dni non stop marudzi! Nic jej nie jest nie jest glodna bo jadla, ma sucho. kupe zrobila, i marudzi!! Oczywiscie robi przerwy w marudzeniu wtedy kiedy na nia patrze albo do niej gadam!! Chyba mi sie corka cwana zrobila... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Blue polecam sernik na zimno na kruchych ciastkach |
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Można być równocześnie na wychowawczym i pracować (w innej firmie, albo swojej, ale wówczas na innych zasadach) o ile nie koliduje to z opieką nad dzieckiem.
Jeśli w tym czasie dziecko byłoby w żłobku, albo pod opieką babci, to już nie. * Można też wybrać zmnieszenie wymiaru czasu pracy zamiast wychowawczego. Teoretycznie przez rok chroni przed zwolnieniem, ale na drodze "zwykłej" redukcji etatów. Ostatnio przeczytałam, że można "grupowo" zwolnić nawet jedną osobę, a przy zwolnieniach grupowych zmnejszenie etatu nie stanowi żadnej ochrony. * Na razie do pracy nie wracam, więc informuję tylko, czego szukać. Zainteresuję się tym za kilka miesięcy. * Na początku o takich sprawach pisała Agunia, więc może ją Sas ma na myśli. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- A ja tiramisu.
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Chmielinka
za bioderka!Linka skoro zostało Ci 5 puzzli to możesz z nich zrobić pojemnik na zabawki Tylko na przykrywkę nie starczy ale to nie problem chyba ![]() Blue a sławne ciasto bananowe? Swoją drogą też miałam je zrobić w końcu... pierwszy raz... Ja już zaliczyłam mycie okien bo w końcu robotnicy skończyli ocieplać blok i zabrali rusztowania. Teraz trzeba się ogarnąć i szykować na usg powoli a potem idziemy w odwiedziny do cioci
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Blue może szarlotke na kruchym spodzie?
Ja dzis chyba ugotuję marchewkę i podam Jasiowi, pierwszy raz kupiłam na bazarze, chyba taką zdrową![]() depoison najlepsze życzenia!!!! Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-11-14 o 13:48 |
|
|
|
#1368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest, jak się pisze jedną ręką![]() Ja chcę te pierogi!!! ![]() Moja jeszcze się nie przekręca. Za to jak przekręci się na bok, to próbuje siadać Cytat:
Ad2. Padłam Czemu nie? Co z Ciebie za matkaMyślę, że jakbym karmiła piersią, to inaczej podchodziłabym do rozszerzania diety Ad3. Moja też Ad4. No właśnie o coś takiego mi chodziło! Cytat:
Może zrobię Przepis ![]() Cytat:
To brzmi jak coś ciężkiego - robienia ciasta, obieranie i krojenie jabłek... Chyba, że masz jakiś myk...? |
||||
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jesteście takie kochane, że nie mogę!!!
Bardzo, bardzo wam wszystkim dziękuję za życzenia urodzinowe, jest mi niesamowicie miło ![]() Nacytowałam się najpierw, by podziękować każdej z osobna, ale część wpisów mi wcięło, więc usunęłam wszystkie (by nie wyjść na jakąś wybiórczą ) - dziękuję więc zbiorowo Stawiam tort, winko i koktajl bezalkoholowy ![]() Jestem już po pierwszych wizytach - o 11 ( ) przyszli teściowie. Wieczorem mam wizytę szwagierki (winko, pizza, jakiś film ) - Aga zostaje na noc. Ale pierwszy raz od lat imprezy jako takiej nie będzie ![]() /a żeby tak całkiem radośnie nie było - o 18:10 idziemy do pediatry, bo małej coś od 3 dni prawe oczko łzawi. Sama z tym nic wolałam nie robić, żeby nie zaszkodzić przypadkiem - ja, co prawda, jestem z tych samoleczących (jak chyba 80% Polaków) , ale w przypadku Bubulinka mojego maleńkiego wolę kompetencje pozostawić specjaliście/
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, Linka, imieninki w sobotę
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie na 100% na oliwke Nivea. Bo użyłam jej i na drugi dzień Młody obsypany. Zrezygnowałam i ładnei się wszystko wygoiło. Cytat:
Albo nie pisz ![]() Marian mieszka w całym domu więc przebywa we wszytkich pokojach. Pytałam pediatry i weterynarza o możliwość alergii i obie panie powiedziały, że prawie na 100% młody nie będzie miał uczulenia. Otrzymywał przeciwciała już w brzuszku i teraz jest bardzo dobrze chroniony. Zdecydowanie lepiej niż dziecko urodzone w domu gdzie nie ma zwierząt. Ja się tym pocieszam. I też na razie zero jakichkolwiek oznak alergii. A moja teściowa tak panikowała, że szkoda gadać. Posunęła się nawet do wyniesienia klatki Mariana z pokoju bez mojej i męża zgody. Katka wróciła na swoje miejsce a ja powiedziałam, że sobie nie życzę jej wynoszenia. Bo jak chce wyprowadzić Mariana to najpierw niech się pozbędzie z domu swojego psa bo on bardziej śmierdzi. Ja to już sama nie wiem co myśleć o tych kosmetykach. Bo na pozostałe rzeczy z Nivea nie ma uczulenia, a używam też kremu przeciw odparzeniom, mleczka do ciała oraz płynu do mycia ciała i włosów. I po nich nie ma żadnej reakcji. A po oliwce było strasznie. |
||
|
|
|
#1374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) na cynamonowo-czekoladowe ciasto z jabłkami, ale zerknęłam do netu i ktoś wstawił prawie identyczne - http://wrotkaonline.blox.pl/2011/11/...-jablkami.htmlRobię je bez rodzynków (jak jest w tym przepisie), za to na koniec polewam wierzch rozpuszczoną czekoladą (taką kratkę łyżeczką wyrysowuję, nie tworzę skorupy na całości, bo by chyba za słodkie było). ZAWSZE wychodzi, ludzie lubią, jest proste i tanie ![]() Cytat:
![]() Wstydziłabyś się! Przecież każda z nas to właśnie planuje zrobić! |
||
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny normalnie od niedzieli wiem że żyję, ktoś mi podmienił dziecko!!! Cały dzień prawie w ogóle nie płacze jak czegoś potrzebuje to raczej marudzi, zasypia sam w łóżeczku, leży w leżaczku a ja mogę spokojnie wykąpać się posprzątać zrobić pranie ugotować obiad istne szaleństwo. Już nawet zapomniałam jak to było kiedy całymi dniami wył. Modlę się tylko żeby tak już było zawsze bo aż nie mogę uwierzyć. A jeszcze zapomniałam was zapytać Wojtuś miał problemy z kupką robił co 3 dni mimo ze karmię głównie moim pokarmem sporadycznie 1-2 razy dziennie dostaje humanę. Aby mu pomóc piłam wieczorem herbatkę rumiankową hipa bo on nią pluł i do tego przez cały dzień kompot z jabłek możliwe że przez to nagle zaczął robić po 6 kupek dziennie? No chyba że to wina makaronu z serem białym w dość dużej ilości?? Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2012-11-14 o 14:53 |
||
|
|
|
#1380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
..ladnie przesypiala cale noce, a teraz od 2-3 ona niby spi ale ja czuwam nad nia trzymajac jej roaczki zeby sie nieobudzila i nie plakalanio wlasnie nie wyklucza sie... tylko nie wiem do konca jak to wyglada
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

raz jeszcze

Poza tym słoiczki to spory wydatek.
Już raz przez to przechodziliśmy po kosmetykach Nivea!

Już wieczorem nie miałam siły tutaj zajrzeć. NIC wczoraj nie spała i była strasznie marudna 

No ale jak M. będzie większa to może wtedy się przydadzą, można z nich budować domki i tym podobne, wiec niech będzie.

Czemu nie? Co z Ciebie za matka
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Albo nie pisz
Przecież każda z nas to właśnie planuje zrobić!