|
|
#5101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
Cytat:
Cieszę się, że widzisz, że trzeba zmienić Twoje myślenie. Ale pamietaj, że to nie działa jak zaklęcie, to nie jest tak, że Ty chcesz zmiany i następnego dnia jest inaczej. Trzeba nad tym pracować. Zastanów się i sobie sama dla siebie (nie musisz się z nikim dzielić, tylko z sobą być szczerze) odpowiedz na pytania: - Jakiego pragnę związku? - O czym w życiu generalnie marzę? - Jakie rzeczy są dla mnie w życiu najważniejsze? - Kiedy czuję się najbardziej kochana i jaki jest mój "język miłości" (każdy posługuje się każdym, ale są ludzie, którym bardziej potrzeba pochwał, są tacy, co czułość okazują najbardziej dotykiem, są tacy, co czynami, np. wyręczą w czymś swojego partnera, są tacy, którzy okazują to prezentami etc - żadna z dróg nie jest lepsza lub gorsza, ale warto wiedzieć, jaki jest Twój i Twojego faceta język miłości)? -Jak chciałam być traktowana przez TŻ? - Jakie są moje ulubione historie miłosne (książki, filmy) i dlaczego? Czy chciałabym powtórzyć coś z tych związków? Jaką mam wizję wielkiej miłości? - Jaką kobietą chcę być dla mojego TŻ? - Jaki jest najłatwiejszy sposób okazywania miłości wobec TŻ dla mnie? - Jakie mam obawy? - Jaka byla relacja moich rodziców, jakie wnioski z tego wyciągnęłam? - Czuję się adorowana, gdy... - Czuję się niekochana, gdy... - W moim TŻ kocham... - W moim TŻ niepokoi mnie... - Lubię w sobie... - Niepokoi mnie we mnie...
|
|
#5102 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
To naprawdę nic dramatycznego, że nie pisze do Ciebie często.
|
|
|
#5103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy zasada oddawania jest dobra, szczerze mówiąc dla mnie to niepokojące... Gdybym TŻ mnie uderzył, to przestałby być TŻ, ale to nie upoważniłoby mnie do tego, by jego uderzyć. Samoobrona - tak. Przemoc w odpowiedz na przemoc- nie.
|
|
#5105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem lepiej mieć "ciche dni" niż codziennie kopać pod sobą dołki. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#5106 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moi rodzice sobie takie rzeczy wysyłają, mówią, po 35 latach małżeństwa. Można.
|
|
#5107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie oczekujmy jednak tego codziennie
|
|
|
|
|
#5108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja często siedzę na fb a telefon w torbie. Ot - pracując na komputerze mam stały dostęp do portali społecznościowych. Jest o wiele bardziej naturalne.
A czy ona mu wysyła "dzień dobry", "miłego dnia" i inne słodkie wiadomości w ciągu dnia lub pierwsza?
|
#5109 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Lepiej powiedzieć mu "Twój sms dał mi sił na cały ten beznadziejny dzień" niż "nie napisałeś i od razu było gorzej". Cytat:
|
|
|
#5110 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Dziewczyny, trzeba założyć nową część wątku, 5000 postów dawno przekroczone.
|
|
|
#5111 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#5112 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"A jakbym ja się odezwała pierwsza z południa (bo rano to śpi) to i tak mi odpisze po godzinie albo dwóch....."
|
|
|
#5113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie co do pogrubionego
|
|
|
|
|
#5114 |
|
Zakorzenienie
|
|
#5115 |
|
po drugiej stronie szafy
|
paputek -
![]() Przypominanie partnerowi po 3 latach związku że jest się osobą potrzebującą takich rzeczy też nie jest wcale fajne.
|
|
#5116 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to jest super miłe i fajna sprawa. Jednak u mnie w domu tego nie ma i co ja na to mam poradzić - nie moja już wina, że inne wychowanie, inna kultura i poziom wykształcenia, ale i też zamożności. ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Dasz radę!---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Dobre pytanie ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#5117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze dziekuje ci bardzo, bo ja mysle,ze musze teraz byc sama zeby sie zmienic i chociaz czasem moge pomyslec, ze potrzebujedo tego go przy mnie, to jest to nieprawda, bo gdyby tak bylo, zmienilabym sie gdy tu jeszcze byl. Jestem tego pewna, ze co do zachowania sie tam bardzo uspokoi, moze wiele zrozumie, taka mam nadzieje i mysle, ze tak jest. Nie ma tam zadnego melanzowania, przy okazji z nikim sie nie kontaktuje i mysle, ze doceni jak wazna jest rodzina i bliscy. Chyba tutaj odpowiem, zeby to zapisac i patrzec gdy bede miala ciezsze dni, zeby sobie przypomniec, ze mialam sie zmienic, bo chce tego i tego pragne. - Jakiego pragnę związku? - Jesli chodzi o dobre rzeczy to wszystko powinno zostac takie jakie bylo, smianie sie, wyglupianie, takie normalne kolezenskie sprawy + do tego czulosc, potrzebuje duzo czulosci. Lubie okazywac sobie uczucia. Chce zwiazku w ktorym na prawde jestesmy przyjaciolmi i para, ze umiem nawet smiac sie z tego jak np on powie, ze ta laska ma fajny tylek. - O czym w życiu generalnie marzę? Generalnie marze o tym by do 25 roku zycia urodzic dziecko, ale przed dzieckiem wziac slub, bo chcialabym wciaz slub bo chce, a nie, ze dziecko. Do 30 roku zycia chcialabym miec juz cos swojego, tzn swoje mieszkanie, dom. I miec prace z ktorej bede zadowolona, tzn bardzo mnie kreci wizaz, piekno zewnetrze, co mysle, ze moze sie zdazyc gdy tylko na prawde sie zepne i skoncze szkole, bo moja siostra jest kosmetyczna i ma wszystkie dyplomy i mnie wezmie do siebie gdy skoncze szkole bo powiedziala, ze mam predyspozycje. - Jakie rzeczy są dla mnie w życiu najważniejsze? Szczerosc, zaufanie, milosc, pieniadze - Kiedy czuję się najbardziej kochana i jaki jest mój "język miłości" (każdy posługuje się każdym, ale są ludzie, którym bardziej potrzeba pochwał, są tacy, co czułość okazują najbardziej dotykiem, są tacy, co czynami, np. wyręczą w czymś swojego partnera, są tacy, którzy okazują to prezentami etc - żadna z dróg nie jest lepsza lub gorsza, ale warto wiedzieć, jaki jest Twój i Twojego faceta język miłości)? Najbardziej czuje sie kochana gdy: sama nie wiem, gdy mi sie okazuja ta czulosc, powie, ze sie kocha, ze sie jest mimo wszystko. Sama nie wiem kiedy -Jak chciałam być traktowana przez TŻ? Zabawne bo przez telefon mu mowilam, ze chcialabym, zeby taki byl jaki jest teraz, gdy wroci. - Dobrze, chcialabym, zeby okazywal mi zainteresowania i chcial zabierac mnie wszedzie. Ze nawet jesli bedzie chcial isc gdzies z kolegami, to da mi do zrozumia, ze idzie ale wciaz jestem tak samo wazna (bo z tym mam wielki problem) - Jakie są moje ulubione historie miłosne (książki, filmy) i dlaczego? Czy chciałabym powtórzyć coś z tych związków? Jaką mam wizję wielkiej miłości? Duzo jest takich filmow, a ksiazek nie czytam. Bardzo podobal mi sie film "szkola uczuc" "titanik" - tak tak, milosci do konca. I taka bym chciala miec - Jaką kobietą chcę być dla mojego TŻ? Chce byc kobieta ktora go wspiera i powie cos zlego tylko gdy to bedzie konieczne, by sie otrzasl. Chce byc przy nim zawsze i pokazywac mu, mowic mu jaki jest dla mnie wazny, jakim jest cudownym czlowiek. I, ze niewazne jaki byl kiedys, wazne jaki jest teraz. Chce mu ufac , chce zeby mi ufal. Chce zeby wiedzial, ze wkazdej sytuacji moze do mnie przyjsc i nawet jak cos ciezko bedzie mi przyjac to bede przy nim i mu poradze i pomoge wyjsc z najgorszej sytuacji. Ze bede przy nim na dobre i na zle. - Jaki jest najłatwiejszy sposób okazywania miłości wobec TŻ dla mnie? Dac buzi - Jakie mam obawy? Boje sie utraty kogo kolwiek, boje sie momentu gdy ktos umrze z mojej rodziny, ktos kogo mam na codzien, boje sie smierci i boje sie,ze bede nieszczesliwa. - Jaka byla relacja moich rodziców, jakie wnioski z tego wyciągnęłam? Nie wiem jaka bo ojciec sie wyprowadzil jak mialam2latka. Wnioski bardziej wyciaglam z jej innych zwiazkow. Chociaz nie do konca. Najbardziej wyciaglam wnioski ze zwiakow moich siostr,a najbardziej z ej z ktora mieszkam. Ona ma to co ja z rafalem czyli krzyki itd, ale nie ma w ogole okazywania uczuc, przytulania, sama tego nie daje . Co ja na szczescie mialam. - Czuję się adorowana, gdy... mowi sie mi jaka jestem piekna? - Czuję się niekochana, gdy... daje sie mi to po prostu do zrozumienia, gdy nie czuje sie potrzeba - W moim TŻ kocham... ze moge sie z nim smiac ze wszystkiego, jego oczy i usmiech, ze moge sie do niego zawsze przytulic. Ze jest przyjacielem i kochankiem? bo nie wiem jak sie mowi czy kochanek czy co. Jego poczucie humoru, ze jest taki jak ja. Jego dobre serce o ktorym tak czesto zapomina i robi okropne rzeczy i cierpi - W moim TŻ niepokoi mnie... jego niekontrolowana zlosc i zbyc czeste palenie marihuany i to, ze duzy wplyw na niego ma otoczenie - Lubię w sobie... heh. to ze jestem uczuciowa i wybaczam, ze zawsze jestem usmiechnieta i lubie pomagac, ze chociaz jest ciezko dalej potrafie sie smiac i, ze jestem wytrwala i potrafie w cos wierzyc i dazyc do tego. Ze potrafie pojsc na kompromisy. Ze lubie rozmawiac (to ma oczywiscie + i -) - Niepokoi mnie we mnie.. ze nie umiem nad soba ponowac, ze czesto patrze na innych, ze jestem taka slaba. ze robie rzeczy niezgodne z tym co chce. ze za duzo jem :P |
|
|
|
|
#5118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i moje otoczenie, znajomi to też raczej cyborgi |
|
|
|
|
#5119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dołączam do wątku,nie wytrzymałam psychicznie i zakończyłam znajomość,chociaż mnie bujnęło nieźle.Najpierw spotykaliśmy się niezobowiązująco,wiadomo na co,później przez miesiąc mi truł,że on tak nie może ,że mu zależy i chce być ze mną,że nie może się to opierać tylko na tym ,a jak dojrzałam do tego i zaczęło zależeć,to mnie zaczął olewać kolejny miesiąc i sam tylko na jeden temat nawija.Wczoraj to skończyłam,jak dostałam kolejnego smsa na temat seksu.Nie będę jego zabawką.Najgorsze nie jest to,że jemu faktycznie chodziło o jedno,tylko o to co mówił.To było takie niepotrzebne mieszanie mi w głowie,jakaś gra.Ja jakoś nie rzucałam słów na wiatr.Nie lubię hipokrytów. |
|
|
|
|
#5120 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jest 6 miesiąc kiedy mnie zostawił
boli boli boli
|
#5121 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam dzisiaj dziewczyny? U mnie od wczoraj wyjątkowo dobrze, zaakceptowałam,przemyślał am,przyjęłam postawę obojętną na sytuację.
Ciekawe tylko,na jak długo;p |
|
|
|
#5122 |
|
Zakorzenienie
|
Jest już nowy wątek.
|
#5123 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam kilka takich pytań do was,nie mam zbyt dużego doświadczenia w relacjach damsko-męskich,ale mnie nurtuje kilka spraw.
Miesiąc temu były powiedział,ze mu zależy i że mnie normalnie kocha,teraz powiedział,że wyrzuci telefon ( a pisze do mnie normalnie każdego dnia) i żebym mu dała spokój,bo on nienawidzi telefonu,no to ja na to,niech ci będzie,nie odezwę się już,a on na to-no i niech tak będzie.Powiedział też już,ze nie potrafi napisać prawdy o swoich uczuciach bo to jest dla niego trudne. Nie rozumiem tego dziwnego zachowania (on ma złamaną nogę tak generalnie ) i jutro zdejmują mu gips,jutro ma też 24 urodziny.Powiedział kilka dni temu,że przyjedzie w weekend,da mi filmy i powiedział,ze kupi mi sweter na urodzinyWysyłał mi buziaki na dobranoc...wiecie co? ja naprawdę nie rozumiem takiej zmiany zachowania.Nie wiem o co mu chodzi.Napisałam jasno i wyraźnie,żeby się określił,o co mu chodzi. Tzn.ja sądzę,że on do mnie nic już nie czuje,bo gdyby czuł to raczej napisałby prawdę odnośnie swoich uczuć. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Lepiej odezwać się w luźniejszej chwili niż na "jak zdrowie?" na szybkiego.
i głownie dziewczyna odzywa się do niego pierwsza ( u mnie akurat w tej kwestii jest odwrotnie - on zazwyczaj odzywa się pierwszy)

Dasz radę!

i powiedział,ze kupi mi sweter na urodziny