Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wypadają! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 18:13   #2761
xsyskax
Zadomowienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Poproszę później o recenzję . Życzę miłego wieczoru
Nawzajem

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:13   #2762
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
90210 to cos w stylu plotkary, plane by jane to o dziewczynie, która chce byc projektanka mody. Ogólnie prowadzi podwójne życie jako licealista i pracownica w domu mody
a to nie Jane by design? Bo ja to oglądam i też chodzi o to samo
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:14   #2763
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Cześć

Ogólnie to często Was czytam, ale jakoś weny mi brak do pisania

Poza tym nie mogę się zmotywować do pisania pracy mgr siedzę bezproduktywnie kolejny dzień na stancji (dziś akurat wagary sobie zrobiłam) i nic
Skąd ja to znam. Nie mogę się zmotywować do niczego od kiedy siedzę w domu. Może jutro będzie lepiej?
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:15   #2764
xsyskax
Zadomowienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3761797 0]a to nie Jane by design? Bo ja to oglądam i też chodzi o to samo [/QUOTE]

Aaa przepraszam! Pomyliło mi się z programem na mtv akurat reklama leciała

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-14, 18:17   #2765
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Nawzajem

To było do Marysi. Dzisiaj spędzam wieczór na wizażu także będzie miły .
Stary 2012-11-14, 18:18   #2766
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
To było do Marysi. Dzisiaj spędzam wieczór na wizażu także będzie miły .
Mnie to juz się całkiem we łbie pomieszało trzeba się wyspać

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-14, 18:19   #2767
daria_z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Ja też W tej samej chwili

To i ja uraczę Was moją górnolotną i jakże głęboką poezją. Tak głęboką jak rów... mariański
Znalazłam tomik mój pod pierzynką kurzu, czekający na tę chwilę wiele wiosen. Oto nastała ta wiekopomna chwila, gdy ujrzy światło dzienne po zmroku
Rozkoszujcie się. Oto i on:
poŁezja

Nie widzę, bo klubowe, a mialam ochotę poczytać

Cytat:
Obejrzałam dzisiaj Plotkare, średnio mi się podobała
Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość

Supernatural (choć mają za dużo serii)
Pretty Little Liars
Plotkara średnia. Jeszcze tylko 5 odcinków i koniec. Dowiemy się kto jest Plotkarą... mam nadzieję. Ale szkoda mi Blair. Kurczę, cały czas się stara a tu d...

A PLL dopiero w nowym roku

wow, Amazon jest naprawdę spoko. Dostanę nowego Kindla, a tego mi zablokują. Nie muszę odsyłać ani nic. I dogadałam się z babką z niemiec po ang bez żadnego problemu. Fajnie
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:24   #2768
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Skąd ja to znam. Nie mogę się zmotywować do niczego od kiedy siedzę w domu. Może jutro będzie lepiej?
Szczerze mówiąc ten stan trwa odkąd wprowadziłam się na stancję w Szczecinie... nie mam biurka, siedzę przy ławie na łóżku i nie mogę się zebrać
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:34   #2769
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Kurka wodna
W zeszły poniedziałek zamówiłam buty kurierem i nadal nie przyszły. Okazało się, że koleś wysłał siódemką, więc już wiadomo skąd te problemy Napisałam gościowi, że nie po to zamawiam kurierem by czekać 1,5 tygodnia i żeby sam się teraz dogadywał z Siódemką, bo ja już tych butów nie chce
Siódemka to najgorsza firma kurierska EVER!

Dokument do odbioru miałam bardzo szybko. Na egzaminie koleś mi powiedział, że za 2 tygodnie będę miała, ale kolega w pracy mi powiedział, że sobie mogę sprawdzać status na stronie papierów wartościowych. Dzisiaj z nudów weszłam, żeby sprawdzić a tam informacja, że czeka na odbiór. A dzisiaj właśnie mija tydzień od mojego egzaminu.
Tylko że kurczę, dopiero wróciłam z pracy i jest straszna mgła, która mi trochę pokrzyżowała dzisiejszą przejażdżkę. No ale trudno, chociażbym miała się przejechać na najbliższe rondo i z powrotem, to muszę, muszę, muszę, bo nie wytrzymam do jutra. Mam nadzieję, że tata się zgodzi.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2012-11-14 o 18:44
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:40   #2770
201612231846
Konto usunięte

Hmm. Wicie co. Wysłałam cv wczoraj do tego ogłoszenia: http://warszawa.gumtree.pl/c-Praca-s...AdIdZ430533274

Rano zadzwonił do mnie facet ,że chciałby się ze mną spotkać w sprawie pracy. Zaproponował spotkanie dzisiaj o 15. Nie mogłam dojechać. W związku z tym mieliśmy spotkać jutro. I tu mnie zaskoczył. Mieliśmy spotkać się w empiku cafe przy jakimś rondzie. Nie usłyszałam jakim. Po kilku godzinach zadzwoniłam do niego z pytaniem czy mógłby mi wysłać sms-a z miejscem spotkania. Była to godzina 16 lub 17. Koleś po kilku głębszych. Doszłam do wniosku ,że nie spotkam się z nim. Kto spotyka się w kawiarni w sprawie pracy? Poza tym wydaje mi się ,że to nie jest utrzciwa oferta pracy. Nie wiem może jestem przewrażliwiona ,ale naprawdę czuję ,że coś jest nie tak.

Co o tym myślicie?
Stary 2012-11-14, 18:43   #2771
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm. Wicie co. Wysłałam cv wczoraj do tego ogłoszenia: http://warszawa.gumtree.pl/c-Praca-s...AdIdZ430533274

Rano zadzwonił do mnie facet ,że chciałby się ze mną spotkać w sprawie pracy. Zaproponował spotkanie dzisiaj o 15. Nie mogłam dojechać. W związku z tym mieliśmy spotkać jutro. I tu mnie zaskoczył. Mieliśmy spotkać się w empiku cafe przy jakimś rondzie. Nie usłyszałam jakim. Po kilku godzinach zadzwoniłam do niego z pytaniem czy mógłby mi wysłać sms-a z miejscem spotkania. Była to godzina 16 lub 17. Koleś po kilku głębszych. Doszłam do wniosku ,że nie spotkam się z nim. Kto spotyka się w kawiarni w sprawie pracy? Poza tym wydaje mi się ,że to nie jest utrzciwa oferta pracy. Nie wiem może jestem przewrażliwiona ,ale naprawdę czuję ,że coś jest nie tak.

Co o tym myślicie?
Jakaś ściema. Nawet nie podali nazwy firmy, jakichkolwiek danych, więc to już budzi podejrzenie.

Stary 2012-11-14, 18:46   #2772
Krasko1
Zakorzenienie

Domi a skąd wiesz, że był po kilku głębszych? Masz racje, dziwne to...

A to plane by design jest dostępne gdzie? Bo nie mogę nawet na filmwebie znaleźć

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:47   #2773
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:

Co o tym myślicie?
ja raz miałam rozmowę w CH w kawiarni. Tylko to była taka luźniejsza rozmowa. Ale zazwyczaj jest w siedzibie pracy. W empiku na pewno nie bedziecie sami (co innego jakby chcial sie spotkac w parku), więc pewnie ja bym poszła. A zawsze możesz odmówić jeżeli ta praca wyda ci się dziwna.
A ogłoszenie faktycznie dziwne, bardzo ogólnie napisane.
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:53   #2774
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:

A to plane by design jest dostępne gdzie? Bo nie mogę nawet na filmwebie znaleźć
Poszukaj Jane by design
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:12   #2775
201612231846
Konto usunięte

Cytat:

Słychać było w jego głosie coś takiego jakby czegoś się napił. Także.
Stary 2012-11-14, 19:14   #2776
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukaj Jane by design

Dzięki

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Niby każdy ma prawo się napić.. Nie wiem. Może idź, zobacz i odejdź jakby było coś nie tak?

Czy siemię lniane (tj maskę) mam zmyć szamponem czy tylko spłukać?

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 19:15   #2777
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
kocurku az mam ochotę wrócić sie do kobiety z liceum, która nie chciała mi nic zaliczyć przez to, ze nie potrafiłam nauczyć się akcentu
Haha. A nauczycielki to już w ogóle mają narąbane.
am znajomą, która sama uczy i zatrudniała nauczycieli. Padłam jak usłyszałam, ze odrzuca te które mają akcent bardziej amerykański niz brytyjski Jej ktoś wmówił, ze ma brytyjski. Uświadomiłam ją że tak mówiącego Brytyjczyka to ja nie słyszałam, a jej akcent jest po prostu polski Obraziła się. Wymowa nauczycielek niewiele ma wspólnego z angielskim.
Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Ja zrobilam spagetti bolońskie bo TŻ chciał, i stwierdzam że mięso jakoś przestaje mi smakować ostatnio. Jem coraz mniej i jakoś chyba się odzwyczaiłam
Przechodzisz stopniowo na wege.
Cytat:
Rozumiem, też pracowałam w różnych korporacjach jak maszyna, i też nie chcę do tego nigdy wracać i po to się uczę
Wszyscy dlatego sie uczą, ale tylko wybrani dostaną pracę. Reszta magistra powiesi sobie w kiblu.

A jesli chodzi o uczelnie, to sa dobre państwowe, jak i beznadziejne państwowe.
To ze na prywatną łatwo się dostać, nie znaczy, ze łatwo się na niej utrzymać.
U mnie kilkanaście osób nie dotrwało nawet do pierwszej sesji. A po sesji to już w ogóle odsiew był.
A znam osoby na uczelniach państwowych, które się dostały, i na tym kończy się ich praca. Kolejne 5 lat nie musza robic nic. I dostaną magistra. Bo jest tam tak mało chętnych, że każdy się dostaje i każdy kończy. Nawet jak sie nie pokazuje w szkole. Gdyby nie przepychali wszystkich na siłę, to uczelnia by upadła.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:16   #2778
karolinga
Zadomowienie

Hej Dzisiaj mama była na wywiadówce, przyniosła kartki z ocenami. W sumie nie jest tak źle jak myślałam

Cytat:

Co o tym myślicie?
Postąpiłaś w stu procentach słusznie Zrobiłabym tak samo. Nie wiadomo, co mogłoby się stać..
Stary 2012-11-14, 19:21   #2779
Krasko1
Zakorzenienie

Czy to Jane by Design skończyło się na pierwszym sezonie? Bo na filmwebie jest tak w dyskusjach.. i teraz nie wiem czy zacząć oglądać czy nie

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 19:24   #2780
Szotta
Zakorzenienie

Dominika, ja też myślę że dobrze zrobiłaś

Trochę Wam się wyżaliłam znowu
https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...message3256066

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:26   #2781
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to Jane by Design skończyło się na pierwszym sezonie? Bo na filmwebie jest tak w dyskusjach.. i teraz nie wiem czy zacząć oglądać czy nie
Wygooglowałam i nie będzie 2 sezonu
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:29   #2782
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że oglądasz
To nie będę oglądała, bez sensu jak mi się w połowie urwie

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 19:31   #2783
otako
Zakorzenienie

Przejechałam się, co prawda ze 3 kilometry, ale pierwsza jazda bez "L jak lamus" na dachu zaliczona I to w trudnych warunkach. Ależ jestem podniecona.

Stary 2012-11-14, 19:38   #2784
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość

Miki -

Nie ma co się łudzić póki co, ostatnio sporo CV wysyłałam i nikt się nie odezwał

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
no wlasnie... znajomosci
a ja to mam jeszcze taki problem, ze zawsze sie dostaje tam gdzie jest najwiekszy zapierdziel i pracuje z motorkiem w dupie wyniszczajac siebie. Jeszcze nie bylam w takiej pracy gdzie spokojnie moglabym pojsc do kibla czy wypic lyka wody
To też na nic. Dobrze, że masz chociaż jakieś doświadczenie, w kilku miejscach pracowałaś a ja tylko staż mam. Nigdzie wcześniej nie pracowałam (no dobra owoce zbierałam ) i teraz nigdzie nie mogę się dostać. Większość moich znajomych co znalazło pracę to po znajomości Wkurza mnie jak nie wiem jak dzwoni do mnie koleżanka z która byłam na stażu tylko po to, że wybadać czy pracuję. Ona dostała się do odzieżowego, ktoś jej załatwił i się szczyci

Cytat:

Mi się praca w sklepie "podoba " ostatnio.. Też ciężko ale może jakoś uda Ci się znaleźć coś
Mi też, nie mówię o spożywczaku, bo to raczej odpada ale odzieżowy, kosmetyczny czemu nie Godziny pracy na ogół beznadziejne w galeriach, no ale trudno, zawsze można w międzyczasie szukać czegoś lepszego.

Cytat:
No tak, ale ty masz licencjat. U nas w kraju licencjat to nie dyplom. jestem w tej samej sytuacji, na prace w zawodzie jest szansa dopiero po mgr.

Poza tym, w ogóle o prace w zawodzie jest bardzo trudno. U nas to samo. A niby duże rozwijające się miasto. Ja już w cuda nie wierzę że po studiach dostanę pracę w zawodzie dlatego siedzę jeszcze na podyplomówce, może to da mi większe szanse. Wina naszego systemu edukacji, codziennie go przeklinam. Naprodukowali uczelni wyższych jak grzybów po deszczu, kiedyś był tylko trzy uniwerki, polibuda, i wystarczyło. A teraz wyrosło jeszcze 10 wyższych szkół handlowych czy innych prywaciarzy i efekty są opłakane. Przez to każdy studiuje, a wyższe wykształcenie znaczy na rynku pracy tyle co nic. I jak ma znaleźć pracę w zawodzie informatyk, skoro rocznie polibudę opuszcza 50 informatyków, 50 opuszcza uniwerek, a wyższe szkoły nie-wiadomo-czego kolejnych 300 (!!) . Koszmar senny. Po co tyle magistrów? Tego nie wie nikt.

Polski system kształcenia wyższego właśnie rozpoczął zjadanie własnego ogona, i będzie coraz gorzej. Trzeba zmniejszyć liczbę studentów o 50 % i wszystkie problemy się skończą. Bo brakuje wykształconych handlowców, murarzy, tynkarzy itd, a magistrzy od wszystkiego wylewają się uszami.
Obawiam się, że nawet z dyplomem mgr nie mam co liczyć na znalezienie pracy w zawodzie, nie tutaj. Każdy ma już ciepłe miejsce w urzędzie zaklepane, najpierw dla siebie, a później dla dziecka, wnuczka itd. Zgadzam się co do edukacji, że jest na fatalnym poziomie. Teraz papierkiem mgr można sobie tyłek podetrzeć. Uczelnia państwowa czy prywatna nie ma dla mnie znaczenia, wszędzie są przekrętasy, a jak ktoś chce się uczyć to będzie się uczyć niezależnie od tego gdzie studiuje. Wkurza mnie też to, że jest masa przedmiotów, które do niczego się nie przydają, a tak mało praktycznej nauki. Bardzo mało przygotowania do zawodu, w większości czysta teoria, którą też można sobie w tyłek wsadzić, bo nikt nie wie jak zastosować ją w życiu codziennym. Chociaż z tym to też różnie bywa, przecież urzędy pracuję na podstawie różnych ustaw, każdy pracuje na innych programach, wszystko więc wychodzi w praniu. Jejku czasami nie mogłam patrzeć na to, jakie głąby siedziały w UP, aż żal mi dupę ściskał że taki ktoś ma posadę w UP, a ja za cholerę nigdy się tam nie dostanę mimo że po paru miesiącach stażu wiedziałam o wiele więcej niż osoba pracująca tam od paru lat. Wszystko ładnie wygląda z zewnątrz, każdy zgrywa pozory, a jak się tam siedzi to wszystko wychodzi. Większość dostała posadę dzięki komuś

Cytat:
Miki nie jestem pewna ale chyba twoje zdjęcie (a raczej sukienka) trafiło na naszaszafa
Jeśli dobrze rozpoznaje twoje ramiona itp
http://szafa.pl/c12741880-rozmiar-s.html
Moje, już nie raz je widziałam i nie tylko tam, bo i na allegro. Przestałam się przejmować, dopóki nikt nie skopiuje mojej facjaty, czy nie będzie się pode mnie podszywać nie ma sensu interweniować i tak nie jestem w stanie wszystkiego wyłapać. Czasami dostaję zapytanie, ale większość bezkarnie kopiuje

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3761746 7]ale tam jest widoczne 'nałożenie podpisów', więc chyba ona skopiowała od kogoś, kto od Miki ściągnął[/QUOTE]

Z pewnością, to zdjęcie widziałam już na kilku profilach

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:45   #2785
karolinga
Zadomowienie

Miałam dzisiaj w Naturze kupić tę odżywkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-styling.html, ale jednak nie zdecydowałam się. Weszłam na opinie w KWC... i przeżyłam szok. Dobrze, że jej nie kupiłam
Stary 2012-11-14, 19:45   #2786
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Miki mam identyczne zdanie, co do szukania pracy w dzisiejszych czasach
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:46   #2787
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
a to mnie dobiłaś, ja lubię ten serial no
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:47   #2788
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
To też na nic. Dobrze, że masz chociaż jakieś doświadczenie, w kilku miejscach pracowałaś a ja tylko staż mam. Nigdzie wcześniej nie pracowałam (no dobra owoce zbierałam ) i teraz nigdzie nie mogę się dostać. Większość moich znajomych co znalazło pracę to po znajomości Wkurza mnie jak nie wiem jak dzwoni do mnie koleżanka z która byłam na stażu tylko po to, że wybadać czy pracuję. Ona dostała się do odzieżowego, ktoś jej załatwił i się szczyci
Kiedyś też strasznie narzekałam na te "znajomości", ale teraz, jak czasami jestem po drugiej stronie to się momentami wcale nie dziwię. Jak mamy jakąś dorywczą pracę, to nie chce nam się bawić w zamieszczanie ogłoszeń i rekrutację. Pierwsze co robię, to wypytuję ludzi, czy nie mają kogoś znajomego, kto byłby zainteresowany - szybciej i prościej.
Przykład: Szukałam ostatnio pracowników do punktu gastronomicznego, ogłoszenie było na stronie biura karier uczelni, na tablica.pl i dodatkowo wywiesiliśmy kartkę z informacją na drzwiach lokalu. Połowa zgłoszeń odpadała w przedbiegach, bo nie spełniali podstawowych wymagań. Część chętnych nie raczyła nawet odebrać telefonu, każdemu pasował inny dzień na rozmowę, a to nie dziś, a to nie rano, a to nie po południu. Albo mimo zapewnień nawet nie pojawiali się na rozmowie. Jak mam się tak bawić i bujać kilka tygodni, to wolę zapytać najpierw wśród znajomych i wziąć kogoś sprawdzonego.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2012-11-14 o 19:48
Stary 2012-11-14, 19:55   #2789
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
Nigdy nie byłam w Anglii, oczywiście czytałam kilka artykułów na temat Polaków ale nie sadzilam, ze to cwaniakowanie jest na jakas wieksza skale. Zreszta nauka angielskiego jest o wiele łatwiejsza niż innego języka. Angielski otacza nas wszędzie wiec nie rozumiem jak mozna byc takim leniem. (Dla mnie tylko ten akcent jest nie do nauczenia, czasem nawet nie do zrozumienia )
http://www.youtube.com/watch?v=6V54g...feature=fvwrel przewin sobie do 1:50 jak mówi zdanie po 'angielsku' i za chwile akcentem yorkshire... I tu gdzie żyje każdy mechanik czy prosty chłop tak własnie gada to jest dopiero wyzwanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Z akcentami na początku, to każdy ma tu problem. Nawet jeśli przyjechał zbiegłym angielskim z Polski. Tu w każdej dzielnicy mówi się z innym akcentem, a co dopiero w różnych miastach. Anglicy nają problem z dogadaniem się między sobą. Czasem mam wrażenie, ze obcokrajowcy lepiej rozumieją akcenty, niż sami Anglicy.
Ja tu na początku pracowałam w małej sieci, w 3 sklepach, w 3 różnych miejscowościach, położonych obok siebie. Miałam w głowie totalny mętlik, bo próbowałam podłapać lokalną wymowę, ale w każdym z tych 3 miejsc ludzie mówili inaczej. A ja biedna nie wiedziałam, którzy mówią prawidłowo.
Ana wsiach to już tak mówią, ze nic sie nie da pojąć. Nikt tego nie rozumie, poza nimi samymi.
gadałam właśnie z angolami ostatnio na ten temat i przyznali, że ciężko im się nawzajem zrozumieć ale najgorszy jest taki 100% hinduski dla nich jednak

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Haha. A nauczycielki to już w ogóle mają narąbane.
am znajomą, która sama uczy i zatrudniała nauczycieli. Padłam jak usłyszałam, ze odrzuca te które mają akcent bardziej amerykański niz brytyjski Jej ktoś wmówił, ze ma brytyjski. Uświadomiłam ją że tak mówiącego Brytyjczyka to ja nie słyszałam, a jej akcent jest po prostu polski Obraziła się. Wymowa nauczycielek niewiele ma wspólnego z angielskim.
sama jestem po filologii i po prostu się nie da inaczej Niby nas uczą przez 3 lata LONDON ACCENT ale potem idziesz do tych dzieci które mówią polskim akcentem, polacy wszędzie wkoło z polskim akcentem i po prostu jak nie sluchasz 'London accent' to się odzwyczajasz Ja jak tu przyjechałam do Yorkshire to była masakra bo północ nie lubi południa i się wszyscy śmiali z mojego Londonowania. Minęło pół roku i już yorkshire'uje bo by mi spokoju nie dali Inna sprawa, że są też osoby które nie mają inteligencji słuchowej czy językowej a mają logiczną i np dla nich gramatyka itp bedzie pikusiem i dlatego przez filologię przejdą jakoś ale już 'angielsko' to nie brzmią
Jusztynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:56   #2790
xsyskax
Zadomowienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3762008 3]a to mnie dobiłaś, ja lubię ten serial no [/QUOTE]

Tez go lubię ale nic zakończył się ten sezon jakoś sensownie? Bo zostało mi pare odcinków do końca

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości