|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() A co do antykoncepcji to.. Zostają nam gumki. Tabletkom jestem przeciwna. Zresztą nie wiem czy chce mieć kiedyś dzieci więcej, więc gumki wydają mi się dobrym rozwiązaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() też mamy jutro bioderka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a od tabsów z kolei miałam często infekcje grzybicze i różne inne wszelakie najlepsza chyba wkładka by była, ale zakładanie Asię bolało no i się wystraszyłam jutro się umówię na wizytę do gina i pogadam co by mi zalecił Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3215 |
Zadomowienie
|
ale naskrobałyście baby!!!!!!!!
co do anty to mi tez gin odmówił wkładki po cc po powiedział że mam za bardzo "sieczke" w macicy i wkladka niebezpieczna dla mnie, bo jestem pozszywana "na słowo honoru" tabsów nie chce, boje się że przytyje a i z systematycznością u mnie ciężko a jednak tabsów trza pilnować. gin polecił mi krążek który się zakłada samemu co miesiąc (koszt ok25zł/msc) albo zastrzyki. Jak na razie niestety żądzą gumki, chociaż mam troche tracha bo pierwsze 2 razy były bez zabezpieczenia, więc teraz czekam na okres jak zbawienie, bo niby juz był ale nie wiem czy to był okres bo krwawiłam tylko przez pół dnia a potem 2 dni dziwnego plamienia;/
#3216 |
Zakorzenienie
|
no to widze ze tylko ja mam tak przewalone
![]() chyba musze zainwestowac w nosidło.. kurde tylko niemam z tym doswiadczenia,jak to by bylo w zimie i czy da sie szybko odpiąć czy dopiąc malucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadam na chwilę między pigwą, a porządkowaniem zdjęć do albumów. Cytat:
Anesh ten oddech to sapka może być - czyli nic niepokojącego. Przychodzi do Ciebie położna? A z tym peselem to powariowali. Co to jest za problem, że im doniesiesz przepraszam? Przynajmniej w większości miejsc tak jest. Iwoncia mój ma takie ciemnobrązowe i mam nadzieję, że mu zostaną brązowe po mnie. Co do antykoncepcji to już pisałam, że mój gin jest przeciwny tabsom podczas karmienia. Zostają nam tylko gumki i ......modlitwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja gumką nie ufam. Mati zamiast w czepku urodzony to w gumie spłodzony ![]() Jak? Niewiem. Pewno przedarła się a nawet nie zauważyliśmy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda na cieplutki,bardzo fajny ![]() Cytat:
![]() Zielona ja nie mam tego problemu,wkładam małą do wózka,parę chwil i śpi. Tylko zanim wózek nie ruszy to płacze ![]() Ja dzisiaj byłam na długim spacerze,taka piękna pogoda ![]() Potem obiad,wysprzątałam całą łazienkę łącznie z szafkami,pokręciłam hula hopem,zrobiłam 50 brzuszków i jestem ![]() Ja miałam brać tabletki ale ginekolog mi odradził bo też miałam wycinany guz z piersi i mówił że nie poleca w moim przypadku hormonów. Więc podobnie jak u Gda zostanie stosunek przerywany ![]()
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
a jak gadacie o kolorach oczu to ja mam zielone,tz piwne a moje dziecko błekitne a to malutkie ciemno brązowe.
Ciemny brąz ma mama mojego tz a błekitne moja babcia ![]() dziwne jest to dziedziczenie.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten krążek na jakiej zasadzie działa? Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Marta doszedł już może do Ciebie Viburcol? Bo dawno go wysyłałam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() nie wiem jak Wy to robicie, ja nie dam rady nawet podczytać co naskrobałyście, jeśli już to w telefonie w nocy ale odpisywanie to już za dużo ![]() Opanowałam już sztukę jedzenia i karmienia małej jednocześnie, bo inaczej nie byłoby o posiłkach mowy. Męża w domu prawie nie ma, doskwiera mi trochę samotność i mam podły humor ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie miałam pisać,doszła pusta koperta w dodatku rozerwana ![]() Ale dziękuję za fatygę. Ktoś musiał ukraść ale na co komu to nie wiem ![]()
![]() |
#3225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do oczu Jaś ma brązowe jak Tzet. Zuzia ma niebieskie jak ja. a co do posiadania więcej dzieci to mam mega stracha bo mam dwójkę chcianą planowaną a 3 nie chciałąbym. Teściowa mnie pociesza że ona po Maćku od razu założyła spiralę i ma do dzisiaj (w sensie wymienia co jakiś czzas) i w ciąże nie zaszła nawet nie liczy kiedy okres ma być więc mówi że mam podchodzić do tego na luzie. zresztą mam idealnie założoną i jak narazie się sprawdza. i jak dla mnie super by było gdyby obniżyła mi płodność która z was zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? bo chyb a nie było u nas tego tematu? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam gdzieś że kolor oczu się dziedziczy po dziadkach lub pradziadkach, to by się zgadzało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z rodziną, koleżankami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nosiłam w nim Basię właściwie od urodzenia, bo jest regulowane i wygodne zarówno dla niemowlaczka jak i dla kilkunasto-kilogramowego malucha ![]() ![]() ![]() nie używałam go jeszcze na zewnątrz ale są do nich w sprzedaży takie specjalne śpiworko-osłonki ![]() http://allegro.pl/babybjorn-spiworek...788206027.html a my mamy ten model: http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...789949466.html Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Wtajemniczenie
|
Marta ja pierdzielę
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój mąż dzisiaj wraca do pracy po miesiącu wolnego ![]() ![]() nie wiem co ja zrobie jak mi sie dwójka dzieci obudzi ![]() ja szczepie skojarzonymi te podstawowe. Innych nie szczepie. a nad antykoncepcja nie myślałam jeszcze,a dzieci wiecej nie planuje ![]() ale ja dopiero 4 tyg po porodzie ![]() będę musiala przejsc chyba calkiem na mm,ppokarmu prawie brak... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, że tak marudzę Wam tu, ale tak to jest jak ktoś ma pierwszy raz w życiu do czynienia z noworodkiem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas z czapką też jest problem, ale jak tylko wyjedziemy wózkiem za próg to mały momentalnie zasypia. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moje dziecię grzecznie zasnęło w łóżeczku, z małą pomocą karuzeli, ciekawe ile pośpi. Wczoraj mi 4 godziny spał jak tak usnął. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
Katiem a jaki masz rodzaj włosów
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Zadomowienie
|
witam
![]() zielona, Miki wczoraj stwierdzil, ze nie dojadl i ze spaceru wracalismy prawie biegiem po jakich 10 min, bo by zjadl kombinezon ![]() ja bralam szczepionki sanepidowskie. co do antykoncepcji, juz nie karmie, wiec wrocilam do tabletek. bylam u gina w zeszlym tygodniu i dostalam recepty. a, no i z nowin od pana doktora- okazalo sie, ze mlody tak intensywnie pchal sie na swiat, ze zrobila sie rana na szyjce macicy i nadzerka. kutwa no, znowu trzeba bedzie usuwac... juz pare lat temu toto mialam;/ afternoon, ja polecam biovax, callos latte, stapiz sleek line- z tego to najlepiej caly zestaw(szampon, odzywka, jakies rekonstruktory czy cos), ale drogawo wychodzi ![]()
#3235 |
Zakorzenienie
|
Katiem ja wierzę że te czopki tam były a koperta była naderwana z jednej strony.
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę się myc i spać. Do jutra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Dziś udało mi się ściągnąć 90 ml
![]() ![]() Pije teraz karmi... mam nadzieję, że pomoże w tym, żebym odciągała więcej ![]() Maggie w jakim systemie pijesz karmi, bo pamiętam, że pisałaś, że pijesz. Karmisz normalnie po wypiciu? To niby bezalkoholowe, ale tam jest napisane, że do 0,5 % jest. Ale taka ilość to chyba nawet nie zaszkodzi, co? Jak niektóre dziewczyny nawet winko co jakiś czas piją. Wypiję szklaneczkę i zobaczymy czy małej nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że nie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | ||||||
Zakorzenienie
|
o matulo... ale jestem zmęczona...
Zuzana wyła przez 2 godziny. nie wiem, co jej było. Brzuch mięciutki. a tu ryk aż uszy więdły...wreszcie na godzinkę zasnęła i znów ryk półtorej godziny i teraz znów śpi. o co chodzi? bo mi pomysłu brak, co jej jest Cytat:
![]() Zuzia teraz ma ciemnoniebieskie oczy. Oboje z mężem takie mamy (choć moje to zmieniają kolor w zależności od tego, w co jestem ubrana i albo są zielonkawe albo szare albo błękitne) gratulacje! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rotawirusy odpuściliśmy Cytat:
Cytat:
![]() |
#3239 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlatego najpierw czekam aż zaśnie w domu i dopiero ją ubieram i wychodzimy na dwór ale dłużej jak godzinkę nie poleży bo zaczyna się wiercić i jest płacz i biegiem do domu zdejmować czapkę ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.