Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 16:50   #3211
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jaką maskę/odżywkę do długich włosów polecacie? Ja mam prawie do pasa, po ciąży póki co nie wypadają, ale podniszczone są i jakieś takie bez blasku i wigoru
Polecam olejowanie Przynosi większe korzyści niż najdroższa odżywka, włosy są lśniące, głyszczące i zapobiega rozdwajaniu się końcówek.

A co do antykoncepcji to.. Zostają nam gumki. Tabletkom jestem przeciwna. Zresztą nie wiem czy chce mieć kiedyś dzieci więcej, więc gumki wydają mi się dobrym rozwiązaniem
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:09   #3212
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
chyba nie mam Wam juz nic do dodania,Oskar tak ladnie wszystko opisal

Czy Wy tez macie problem z dziecmi na spacerach? Czapka to jeszcze zrozumiem,ale to ze w wozku nie chce jezdzic to juz przesada!
Najpierw musze go uspac na rekach i pchac nogami wozek-jak usnie moge go wsadzic...ale w ciagu 30 minut potrafie tak z 10 razy go podnosic i usypiac.. o co chodzi? bo ja juz nie mam sil.. jeszcze jutro bioderka na 17 a tz nie ma narazie..
ja nie mam problemu, moja od razu zasypia na dworze
też mamy jutro bioderkao 16.30

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:13   #3213
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Lilka , my właśnie dostaliśmy becikowe Niecałe 3 tyg. czekaliśmy.

Colds, Melcia ma boskie oczyska

Dziewczyny mam pytanie odnośnie antykoncepcji. Na jaką się decydujecie, zwłaszcza dziewczyny , które nie będą brały pigułek? Ja niespecjalnie powinnam decydować się na antykoncepcję hormonalną, bo pod koniec ciąży miałam cholestazę wątrobową i bardzo podwyższone próby wątrobowe, a w takich przypadkach odradza się hormonalną, za bardzo obciążyłaby wątrobę Wkładkę ginekolog mi odradziła z racji cc ( btw w na patologii ciązy poznałam dziewczynę, która zaszła z wkładką!). Dużego wyboru nie mam, chyba pozostają gumki
no ja też mam ten dylemat, bo ja gumek nie lubię jak zarazy, śmierdzi mi to i jakoś mi spontaniczność seksu odbiera
a od tabsów z kolei miałam często infekcje grzybicze i różne inne wszelakie
najlepsza chyba wkładka by była, ale zakładanie Asię bolało no i się wystraszyłam
jutro się umówię na wizytę do gina i pogadam co by mi zalecił

Cytat:
Asiulka, ula ja tam nie wiem jak z wkładką i cc, ginekolog użyła sformułowania "odradzałabym", ale nie dopytywałam dlaczego, bo i tak nie nastawiałam się na wkładkę. Pewnie co lekarz to inne zdanie.
My nie planujemy już więcej dzieci, dlatego perspektywa gumek nie jest w tym względzie optymistyczna

My szczepiliśmy na rota i pneumo

Dziewczyny, jaką maskę/odżywkę do długich włosów polecacie? Ja mam prawie do pasa, po ciąży póki co nie wypadają, ale podniszczone są i jakieś takie bez blasku i wigoru
ja polecam biosilk, włosy po tym mięciutkie i błyszczące, jestem bardzo zadowolona ze stosowania tych kosmetyków

Cytat:

Czy Wy tez macie problem z dziecmi na spacerach? Czapka to jeszcze zrozumiem,ale to ze w wozku nie chce jezdzic to juz przesada!
Najpierw musze go uspac na rekach i pchac nogami wozek-jak usnie moge go wsadzic...ale w ciagu 30 minut potrafie tak z 10 razy go podnosic i usypiac.. o co chodzi? bo ja juz nie mam sil.. jeszcze jutro bioderka na 17 a tz nie ma narazie..
uuu a to ci historia, niestety nic nie pomogę, bo moja mała ładnie śpi na spacerach i leży w gondoli
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:27   #3214
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja szczepię tylko zwykłymi obowiązkowymi, żadnych skojarzonych i dodatkowych, nie jest to kwestia oszczędności, tylko nie chcę obciążać dziecka. Skojarzone nie mają żadnych zalet poza tym, że jest jedno wkłucie, a obciążenie jednorazowe dla organizmu jest wielkie, a przy zwykłych są podobno różne miejsca wkłucia. Taka jest moja opinia i wiem, że wiele osób się nie zgodzi i szczepią skojarzonymi. Początkowo miałam w planie w ogóle nie szczepić, ale po zastanowieniu wybrałam jednak pakiet minimum.
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Też zdecydowałam się na te podstawowe, jakoś nie mogę się przekonać do tych skojarzonych chociaż płakać mi się chciało jak ona płakała i pomyślałam sobie, że jestem wyrodną matką, że jej nie ograniczyłam tego bólu do jednego wkłucia.

Cytat:
U mnie nawet jak jest krzyk przy wychodzeniu to momentalnie przestaje jak poczuje świeże powietrze i spokojnie 3 godziny wytrzyma na dworze.
Stary 2012-11-14, 17:51   #3215
Sojka1990
Zadomowienie

ale naskrobałyście baby!!!!!!!!
co do anty to mi tez gin odmówił wkładki po cc po powiedział że mam za bardzo "sieczke" w macicy i wkladka niebezpieczna dla mnie, bo jestem pozszywana "na słowo honoru"
tabsów nie chce, boje się że przytyje a i z systematycznością u mnie ciężko a jednak tabsów trza pilnować. gin polecił mi krążek który się zakłada samemu co miesiąc (koszt ok25zł/msc) albo zastrzyki.
Jak na razie niestety żądzą gumki, chociaż mam troche tracha bo pierwsze 2 razy były bez zabezpieczenia, więc teraz czekam na okres jak zbawienie, bo niby juz był ale nie wiem czy to był okres bo krwawiłam tylko przez pół dnia a potem 2 dni dziwnego plamienia;/
Stary 2012-11-14, 17:51   #3216
zielona1911
Zakorzenienie

no to widze ze tylko ja mam tak przewalone
chyba musze zainwestowac w nosidło.. kurde tylko niemam z tym doswiadczenia,jak to by bylo w zimie i czy da sie szybko odpiąć czy dopiąc malucha.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 17:58   #3217
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Jaka jest jakość tego kocyka z Lillou Jest ciepły
Zastanawiam się nad nim albo bawełnianym z Motherhood
Właśnie nie wiem który wybrać

Witajcie
Jest bardzo ciepły i milutki. Jakość świetna! Tylko niepotrzebnie wzięłam ten dla niemowlaka, bo trochę malutki, a ten dla przedszkolaka starczyłby na dłużej...

Cytat:
Lilka , my właśnie dostaliśmy becikowe Niecałe 3 tyg. czekaliśmy.

Colds, Melcia ma boskie oczyska

Dziewczyny mam pytanie odnośnie antykoncepcji. Na jaką się decydujecie, zwłaszcza dziewczyny , które nie będą brały pigułek? Ja niespecjalnie powinnam decydować się na antykoncepcję hormonalną, bo pod koniec ciąży miałam cholestazę wątrobową i bardzo podwyższone próby wątrobowe, a w takich przypadkach odradza się hormonalną, za bardzo obciążyłaby wątrobę Wkładkę ginekolog mi odradziła z racji cc ( btw w na patologii ciązy poznałam dziewczynę, która zaszła z wkładką!). Dużego wyboru nie mam, chyba pozostają gumki
Mi przepisała te pigułki dla karmiących, ale my chyba pozostaniemy przy starym, dobrym stosunku przerywanym

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Gda a tego wina dużo pijesz? Ja napiłam się dwa razy może po pół lampki. I Mała na następny dzień cierpiała strasznie więc się już nie skuszę
Piję jedną lampkę, czyli mniej więcej 125 ml. Henio nie ma żadnych efektów ubocznych po tym

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Wiem że temat był już poruszany, ale może znajdą się jeszcze chętne do powrotu do niego tzn SZCZEPIONKI...
w poniedziałek Baśka ma wyznaczoną wizytę i pewnie zdecydujemy się na 5w1. Zaproponowano nam także szczepionkę przeciw rota wirusom, z której raczej zrezygnujemy i PNEUMOKOKOM - i tu mamy największe wątpliwości
wiem że Tamlin zdecydowała się na zaszczepienie Matiego, a reszta co sądzi? jak się ustosunkowujecie do np czegoś takiego:
http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

kurde, tyle ile mam, tyle opinii już mam mętlik w głowie i nie mam pojęcia co zrobić
Moim zdaniem szczepić. Dla mnie rodzice, którzy nie szczepią, narażają swoje dzieci na jeszcze większe zagrożenie niż potencjalne skutki uboczne szczepionek. I narażają też innych, bo szanse epidemii się zwiększają wtedy...

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

U mnie nawet jak jest krzyk przy wychodzeniu to momentalnie przestaje jak poczuje świeże powietrze i spokojnie 3 godziny wytrzyma na dworze.
U nas zasypiał jak tylko był ubierany w kombinezon, a teraz w ostatnim tygodniu coś się zmieniło i zaczyna płakać po ubraniu czapki właśnie Chyba ta czapka mu nie odpowiada... Bo na spacerze też się wybudza i tak kręci głową, a czapka za duża trochę, to mu opada na twarz I wtedy ryczy...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 18:02   #3218
katiem
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Wpadam na chwilę między pigwą, a porządkowaniem zdjęć do albumów.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

nie nadrobię choć bardzo bym chciała

Byłam dziś z Malutką w szpitalu na udrażnianie tego kanalika. I nie zrobili zabiegu bo kazali najpierw masować. Wogóle babka na mnie wyskoczyła, że żadnego leczenia wcześniej i już na zabieg. Jakby to moja wina była W końcu pediatra późno dał skierowanie a okulista powiedziała, że masaż nic nie da. Więc moje dziecko ma nadal ropiejące oczko a ja muszę masować. Oby to coś dało. Ubrałam ją w niebieskie śpioszki i mówię do męża, że na pewno pomyślą, że to chłopak. I tak było

Wczoraj byłam u gina i niestety poród nadwyrężył moją macicę i jest za nisko. Muszę teraz intensywnie ćwiczyć mięśnie Kegla. On do mnie: widzę, że pani dostała znieczulenie. Bolało panią? A ja do niego, że nie i pojęcia nie mam czemu mnie tym nafaszerowali

Jestem za

Teraz muszę chałupę ogarnąć a Kamilka znowu płacze
To oby masowanie pomogło. Swoją drogą zawsze mnie to fascynuje - lekarz daje skierowanie, a drugi ma pretensje do Ciebie, że przychodzisz....:rolleyes :

Anesh ten oddech to sapka może być - czyli nic niepokojącego. Przychodzi do Ciebie położna?
A z tym peselem to powariowali. Co to jest za problem, że im doniesiesz przepraszam? Przynajmniej w większości miejsc tak jest.

Iwoncia mój ma takie ciemnobrązowe i mam nadzieję, że mu zostaną brązowe po mnie.

Co do antykoncepcji to już pisałam, że mój gin jest przeciwny tabsom podczas karmienia. Zostają nam tylko gumki i ......modlitwa mąż ateista

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:07   #3219
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Mati albo leży i patrzy albo śpi. Problemu żadnego nie mamy.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Co do antykoncepcji to już pisałam, że mój gin jest przeciwny tabsom podczas karmienia. Zostają nam tylko gumki i ......modlitwa mąż ateista

Ja gumką nie ufam. Mati zamiast w czepku urodzony to w gumie spłodzony
Jak? Niewiem. Pewno przedarła się a nawet nie zauważyliśmy.
Stary 2012-11-14, 18:08   #3220
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Anusia, dzięki za słowa pocieszenia na szczęście ekg wyszło bez zarzutu, dzwoniłam wczoraj do lekarki.

Dearlie, Anesh ja też mam tendencje do przegrzewania Filipa

My też zaraz wybywamy z domu

Zamówiłam synkowi cieplutki kocyk z La Millou:
http://mamissima.pl/akcesoria_dla_dz...chabrowym.html

Wygląda na cieplutki,bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Daję zdjęcia Melci.
Pierwsze w kąpieli..
Drugie to jak położyłam Niuńkę, a ostatnie to jak sobie sama poprawiła Dinusia aby zasnąć
Ale ona słodziutka

Zielona ja nie mam tego problemu,wkładam małą do wózka,parę chwil i śpi.
Tylko zanim wózek nie ruszy to płacze

Ja dzisiaj byłam na długim spacerze,taka piękna pogoda

Potem obiad,wysprzątałam całą łazienkę łącznie z szafkami,pokręciłam hula hopem,zrobiłam 50 brzuszków i jestem

Ja miałam brać tabletki ale ginekolog mi odradził bo też miałam wycinany guz z piersi i mówił że nie poleca w moim przypadku hormonów.
Więc podobnie jak u Gda zostanie stosunek przerywany

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:11   #3221
zielona1911
Zakorzenienie

a jak gadacie o kolorach oczu to ja mam zielone,tz piwne a moje dziecko błekitne a to malutkie ciemno brązowe.
Ciemny brąz ma mama mojego tz
a błekitne moja babcia
dziwne jest to dziedziczenie..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:25   #3222
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
co do anty to mi tez gin odmówił wkładki po cc po powiedział że mam za bardzo "sieczke" w macicy i wkladka niebezpieczna dla mnie, bo jestem pozszywana "na słowo honoru"
tabsów nie chce, boje się że przytyje a i z systematycznością u mnie ciężko a jednak tabsów trza pilnować. gin polecił mi krążek który się zakłada samemu co miesiąc (koszt ok25zł/msc) albo zastrzyki.
Jak na razie niestety żądzą gumki, chociaż mam troche tracha bo pierwsze 2 razy były bez zabezpieczenia, więc teraz czekam na okres jak zbawienie, bo niby juz był ale nie wiem czy to był okres bo krwawiłam tylko przez pół dnia a potem 2 dni dziwnego plamienia;/
Idź po test.
A ten krążek na jakiej zasadzie działa?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Polecam olejowanie Przynosi większe korzyści niż najdroższa odżywka, włosy są lśniące, głyszczące i zapobiega rozdwajaniu się końcówek.

A co do antykoncepcji to.. Zostają nam gumki. Tabletkom jestem przeciwna. Zresztą nie wiem czy chce mieć kiedyś dzieci więcej, więc gumki wydają mi się dobrym rozwiązaniem
A co polecasz do olejowania? Ja zaczynam przygodę. Na razie kupiłam oliwkę dla ciężarnych z rossmanna. tych wszystkich olejków Alterry nigdzie nie moge dostać.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mati albo leży i patrzy albo śpi. Problemu żadnego nie mamy.

No wiem właśnie. Zobaczymy. Może będę miała szczęście i jak przy Pawle miałam owulację dopiero po odstawieniu od piersi.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Marta doszedł już może do Ciebie Viburcol? Bo dawno go wysyłałam.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-14, 18:26   #3223
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
nie wiem jak Wy to robicie, ja nie dam rady nawet podczytać co naskrobałyście, jeśli już to w telefonie w nocy ale odpisywanie to już za dużo dziś otworzyłam wątek ale mała zaczęła płakać, okazało się że dostała jakiegoś rozwolnienia i z kupą na raty walczyłam 2 godziny, 3 razy musiałam ją przebrać.
Opanowałam już sztukę jedzenia i karmienia małej jednocześnie, bo inaczej nie byłoby o posiłkach mowy. Męża w domu prawie nie ma, doskwiera mi trochę samotność i mam podły humor ostatnio
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:34   #3224
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Idź po test.
A ten krążek na jakiej zasadzie działa?

A co polecasz do olejowania? Ja zaczynam przygodę. Na razie kupiłam oliwkę dla ciężarnych z rossmanna. tych wszystkich olejków Alterry nigdzie nie moge dostać.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

No wiem właśnie. Zobaczymy. Może będę miała szczęście i jak przy Pawle miałam owulację dopiero po odstawieniu od piersi.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Marta doszedł już może do Ciebie Viburcol? Bo dawno go wysyłałam.

Właśnie miałam pisać,doszła pusta koperta w dodatku rozerwana
Ale dziękuję za fatygę.
Ktoś musiał ukraść ale na co komu to nie wiem

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-14, 18:42   #3225
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
my używaliśmy zwykłych pampków, ale przeszliśmy na Premium Care i muszę stwierdzić że są one chyba nieco większe, dlatego 2 nam zapewne wystarczą jeszcze na długo mimo że nasza kluseczka już ponad 5 kg waży - też tak wnioskuje po rozstawieniu tych pasków właśnie a przy tym bardzo elastyczne i nie tak bardzo plastikowe jak te standardowe... Wydaja się bardziej naturalne
więc chyba przy nich zostaniemy
A w SUPERPHARM jest teraz promocja na nie włwśnie - 2 opakowania po 72 sztuki kosztują 87,99!

Wiem że temat był już poruszany, ale może znajdą się jeszcze chętne do powrotu do niego tzn SZCZEPIONKI...
w poniedziałek Baśka ma wyznaczoną wizytę i pewnie zdecydujemy się na 5w1. Zaproponowano nam także szczepionkę przeciw rota wirusom, z której raczej zrezygnujemy i PNEUMOKOKOM - i tu mamy największe wątpliwości
wiem że Tamlin zdecydowała się na zaszczepienie Matiego, a reszta co sądzi? jak się ustosunkowujecie do np czegoś takiego:

kurde, tyle ile mam, tyle opinii już mam mętlik w głowie i nie mam pojęcia co zrobić
Zuzię szczepiłąm i Jasia też tym bardziej że mam za darmo.
Cytat:
Ja szczepię tylko zwykłymi obowiązkowymi, żadnych skojarzonych i dodatkowych, nie jest to kwestia oszczędności, tylko nie chcę obciążać dziecka. Skojarzone nie mają żadnych zalet poza tym, że jest jedno wkłucie, a obciążenie jednorazowe dla organizmu jest wielkie, a przy zwykłych są podobno różne miejsca wkłucia. Taka jest moja opinia i wiem, że wiele osób się nie zgodzi i szczepią skojarzonymi. Początkowo miałam w planie w ogóle nie szczepić, ale po zastanowieniu wybrałam jednak pakiet minimum.
dlaczego sądzisz że te sanepidowskie są mnie obciążające? Ja rozmawiałam z 3 pediatrami i wszyscy zgodnie stwierdzili ze sanepidowkie mają strasznie dużo syfu w sobie no i rtęć. Wiadomo każdy szczepi jak uważa, ale w europie szczepi się tylko skojarzonymi i nikt nie robi problemów.
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pisać,doszła pusta koperta w dodatku rozerwana
Ale dziękuję za fatygę.
Ktoś musiał ukraść ale na co komu to nie wiem
no niemożliwe. ludzie to są jednak nienormalni

Co do oczu Jaś ma brązowe jak Tzet. Zuzia ma niebieskie jak ja.
a co do posiadania więcej dzieci to mam mega stracha bo mam dwójkę chcianą planowaną a 3 nie chciałąbym. Teściowa mnie pociesza że ona po Maćku od razu założyła spiralę i ma do dzisiaj (w sensie wymienia co jakiś czzas) i w ciąże nie zaszła nawet nie liczy kiedy okres ma być więc mówi że mam podchodzić do tego na luzie. zresztą mam idealnie założoną i jak narazie się sprawdza. i jak dla mnie super by było gdyby obniżyła mi płodność

która z was zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? bo chyb a nie było u nas tego tematu?
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:47   #3226
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak gadacie o kolorach oczu to ja mam zielone,tz piwne a moje dziecko błekitne a to malutkie ciemno brązowe.
Ciemny brąz ma mama mojego tz
a błekitne moja babcia
dziwne jest to dziedziczenie..
Czytałam gdzieś że kolor oczu się dziedziczy po dziadkach lub pradziadkach, to by się zgadzało.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 18:50   #3227
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
nie wiem jak Wy to robicie, ja nie dam rady nawet podczytać co naskrobałyście, jeśli już to w telefonie w nocy ale odpisywanie to już za dużo dziś otworzyłam wątek ale mała zaczęła płakać, okazało się że dostała jakiegoś rozwolnienia i z kupą na raty walczyłam 2 godziny, 3 razy musiałam ją przebrać.
Opanowałam już sztukę jedzenia i karmienia małej jednocześnie, bo inaczej nie byłoby o posiłkach mowy. Męża w domu prawie nie ma, doskwiera mi trochę samotność i mam podły humor ostatnio
Biedulko... A mąż tyle pracuje? Może zainstaluj sobie aplikację Tapatalk (jaki masz telefon?), to wtedy można nadrabiać i łatwo odpisywać.
A co z rodziną, koleżankami?
Stary 2012-11-14, 18:56   #3228
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
no to widze ze tylko ja mam tak przewalone
chyba musze zainwestowac w nosidło.. kurde tylko niemam z tym doswiadczenia,jak to by bylo w zimie i czy da sie szybko odpiąć czy dopiąc malucha.
ja mam nosidełko firmy babybjorn i zdecydowanie je polecam
nosiłam w nim Basię właściwie od urodzenia, bo jest regulowane i wygodne zarówno dla niemowlaczka jak i dla kilkunasto-kilogramowego malucha nie potrafiłabym zaufać chustom, a raczej mojej umiejętności wiązania jej a tutaj mam fajny system wpinania i chwila moment można dzidziola wypiąć lub podpiąć dzięki fajnemu systemowi wpięć
nie używałam go jeszcze na zewnątrz ale są do nich w sprzedaży takie specjalne śpiworko-osłonki

http://allegro.pl/babybjorn-spiworek...788206027.html

a my mamy ten model:
http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...789949466.html

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zielona ja nie mam tego problemu,wkładam małą do wózka,parę chwil i śpi.
Tylko zanim wózek nie ruszy to płacze
u nas to samo
Stary 2012-11-14, 19:09   #3229
katiem
Wtajemniczenie

Marta ja pierdzielę No kurcze , ale pracownicy poczty by taki numer mieli zrobić? bo ja przysięgam wkładałam czopki. No co za gnoje no.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zuzię szczepiłąm i Jasia też tym bardziej że mam za darmo.

dlaczego sądzisz że te sanepidowskie są mnie obciążające? Ja rozmawiałam z 3 pediatrami i wszyscy zgodnie stwierdzili ze sanepidowkie mają strasznie dużo syfu w sobie no i rtęć. Wiadomo każdy szczepi jak uważa, ale w europie szczepi się tylko skojarzonymi i nikt nie robi problemów.

no niemożliwe. ludzie to są jednak nienormalni

Co do oczu Jaś ma brązowe jak Tzet. Zuzia ma niebieskie jak ja.
a co do posiadania więcej dzieci to mam mega stracha bo mam dwójkę chcianą planowaną a 3 nie chciałąbym. Teściowa mnie pociesza że ona po Maćku od razu założyła spiralę i ma do dzisiaj (w sensie wymienia co jakiś czzas) i w ciąże nie zaszła nawet nie liczy kiedy okres ma być więc mówi że mam podchodzić do tego na luzie. zresztą mam idealnie założoną i jak narazie się sprawdza. i jak dla mnie super by było gdyby obniżyła mi płodność

która z was zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? bo chyb a nie było u nas tego tematu?
My pobieraliśmy przy Pawle. Teraz nie zdążyliśmy.

Pawełek

Kubuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 19:16   #3230
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ok

Dziewczyny co z dostępem do maila Almariel, bo napisała, ale nikt nie odpowiedział...Ja jestem za. Miała juz dostep do maila,ale przy zmianie hasła ktos ja ominął. I zaraz wysyłam tez lidce00.
ja też jestem za

Cytat:

Mój uwielbia spaceryubiore go na dwór i od razu śpi

mój mąż dzisiaj wraca do pracy po miesiącu wolnegoi to na nocke
nie wiem co ja zrobie jak mi sie dwójka dzieci obudzi

ja szczepie skojarzonymi te podstawowe. Innych nie szczepie.

a nad antykoncepcja nie myślałam jeszcze,a dzieci wiecej nie planuje
ale ja dopiero 4 tyg po porodzie

będę musiala przejsc chyba calkiem na mm,ppokarmu prawie brak...

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:17   #3231
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh ten oddech to sapka może być - czyli nic niepokojącego. Przychodzi do Ciebie położna?
A z tym peselem to powariowali. Co to jest za problem, że im doniesiesz przepraszam? Przynajmniej w większości miejsc tak jest.
Przychodzi. Mówiłam jej o tym "katarku", kazała odciągać - jak białe to jest ok. Pediatra też był i własnie też tak powiedział, że ten "katarek" biały to dobrze i że odciągać. Osłuchała ją, więc jakby coś było nie tak to by mówiła.
Przepraszam, że tak marudzę Wam tu, ale tak to jest jak ktoś ma pierwszy raz w życiu do czynienia z noworodkiem. W ogóle jak ją pierwzy raz zobaczyłam to myślałam, że nie będę jej w stanie podnieść, bo bałam się, że jej coś zrobie, taka delikatna ta kruszynka.

Cytat:
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:24   #3232
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

O kurcze, to nieźle... Zajechac się możesz.
U nas z czapką też jest problem, ale jak tylko wyjedziemy wózkiem za próg to mały momentalnie zasypia.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Też myślałam o tym krążku.

Cytat:
O kurcze. I jak tu ufać jakiejkolwiek metodzie. Kasiam zaszła przy tabsach, Mati spłodzony w gumce.

Moje dziecię grzecznie zasnęło w łóżeczku, z małą pomocą karuzeli, ciekawe ile pośpi. Wczoraj mi 4 godziny spał jak tak usnął.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 19:35   #3233
fiolusiek
Zakorzenienie

Katiem a jaki masz rodzaj włosów
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 19:39   #3234
LadyBeatta
Zadomowienie

witam
zielona, Miki wczoraj stwierdzil, ze nie dojadl i ze spaceru wracalismy prawie biegiem po jakich 10 min, bo by zjadl kombinezon

ja bralam szczepionki sanepidowskie.

co do antykoncepcji, juz nie karmie, wiec wrocilam do tabletek. bylam u gina w zeszlym tygodniu i dostalam recepty. a, no i z nowin od pana doktora- okazalo sie, ze mlody tak intensywnie pchal sie na swiat, ze zrobila sie rana na szyjce macicy i nadzerka. kutwa no, znowu trzeba bedzie usuwac... juz pare lat temu toto mialam;/

afternoon, ja polecam biovax, callos latte, stapiz sleek line- z tego to najlepiej caly zestaw(szampon, odzywka, jakies rekonstruktory czy cos), ale drogawo wychodzi
Stary 2012-11-14, 19:41   #3235
marta1986222
Zakorzenienie

Katiem ja wierzę że te czopki tam były a koperta była naderwana z jednej strony.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-14, 20:36   #3236
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam nosidełko firmy babybjorn i zdecydowanie je polecam
nosiłam w nim Basię właściwie od urodzenia, bo jest regulowane i wygodne zarówno dla niemowlaczka jak i dla kilkunasto-kilogramowego malucha nie potrafiłabym zaufać chustom, a raczej mojej umiejętności wiązania jej a tutaj mam fajny system wpinania i chwila moment można dzidziola wypiąć lub podpiąć dzięki fajnemu systemowi wpięć
nie używałam go jeszcze na zewnątrz ale są do nich w sprzedaży takie specjalne śpiworko-osłonki

http://allegro.pl/babybjorn-spiworek...788206027.html

a my mamy ten model:
http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...789949466.html

u nas to samo
Wczoraj u ortopedy własnie poruszyłam ten temat i takie ułożenie nóg dziecka jest bardzo złe. Nogi mają być szeroko rozstawione w stawach, rozkraczone znaczy się i jakby obejmować brzuch matki. Nie moga tak sobie zwisać. Ogólnie chusty tak, nosidła u takich malców stanowcze nie.

Idę się myc i spać. Do jutra.
Stary 2012-11-14, 20:40   #3237
anesh_
Zakorzenienie

Dziś udało mi się ściągnąć 90 ml, co prawda na raty, ale zawsze.
Pije teraz karmi... mam nadzieję, że pomoże w tym, żebym odciągała więcej

Maggie w jakim systemie pijesz karmi, bo pamiętam, że pisałaś, że pijesz. Karmisz normalnie po wypiciu? To niby bezalkoholowe, ale tam jest napisane, że do 0,5 % jest. Ale taka ilość to chyba nawet nie zaszkodzi, co? Jak niektóre dziewczyny nawet winko co jakiś czas piją. Wypiję szklaneczkę i zobaczymy czy małej nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że nie.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 20:44   #3238
maggie123
Zakorzenienie

o matulo... ale jestem zmęczona...
Zuzana wyła przez 2 godziny. nie wiem, co jej było. Brzuch mięciutki. a tu ryk aż uszy więdły...wreszcie na godzinkę zasnęła i znów ryk półtorej godziny i teraz znów śpi. o co chodzi? bo mi pomysłu brak, co jej jest
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny wypowiedzcie sie.
Ja jestem za wysłaniem adresu i hasła dla lidkiUdziela się regularnie.
jestem za i ja

Zuzia teraz ma ciemnoniebieskie oczy. Oboje z mężem takie mamy (choć moje to zmieniają kolor w zależności od tego, w co jestem ubrana i albo są zielonkawe albo szare albo błękitne)
Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Malutka kończy dzisiaj 3 miesiące
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Pytanie: Znacie się na rozmiarówce bucików dla niemowlaka?
Chce kupić te kozaczki, ale nie wiem czy rozmiar 11/12 będzie dobry?
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Te 11/12 to chodzi o długość stópki dziecka w cm?
Pytalam sprzedawcy, ale odpowiedział mi tylko że najmniejsze mają rozm. 10 i teraz nie wiem czy zamówić 10 czy 11/12...
moim zdaniem to rozmiar stópki jest.
Cytat:
Niedawno wróciliśmy od pediatry i jestem w szoku, moja dziecina 4-tygodniowa waży już 5050 gr. Od wagi z wypisu ze szpitala przytyła 1350 gr... Czułam, że przytyła, ale nie, że aż tyle. Poza tym trzyma już bez problemu główkę opierając się na łokciach, pediatra mówiła, że jak 2-miesięczne dziecko wygląda i tak była pewna, że to chłopiec, a nie dziewczynka, ale to już nie wiem czemu.
wow. pięknie!

Cytat:

my na pewno będziemy szczepić na pneumokoki ale za jakiś czas. Nas meningokami również się zastanawiam.
Rotawirusy odpuściliśmy

Cytat:
ostatnio używam szampon, odżywkę i spray ułatwiający rozszesywanie z schwarschop'a. bardzo sobie chwalę
Cytat:
też szczepiłam zwykłymi z tego samego powodu

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:54   #3239
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja niecierpi czapki i nawet jak ją włożę do wózka w czapce to nie może zasnąć kręci głową i zaraz czapkę ma na połowie buźki i jest ryk
Dlatego najpierw czekam aż zaśnie w domu i dopiero ją ubieram i wychodzimy na dwór ale dłużej jak godzinkę nie poleży bo zaczyna się wiercić i jest płacz i biegiem do domu zdejmować czapkę

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
o

Zuzia teraz ma ciemnoniebieskie oczy. Oboje z mężem takie mamy (choć moje to zmieniają kolor w zależności od tego, w co jestem ubrana i albo są zielonkawe albo szare albo błękitne)
Mój tżt ma takie same i strasznie chciałam żeby mała też takie miała a tu figa będzie miała pewnie brązowe po mnie
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:56   #3240
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj u ortopedy własnie poruszyłam ten temat i takie ułożenie nóg dziecka jest bardzo złe. Nogi mają być szeroko rozstawione w stawach, rozkraczone znaczy się i jakby obejmować brzuch matki. Nie moga tak sobie zwisać. Ogólnie chusty tak, nosidła u takich malców stanowcze nie.

Idę się myc i spać. Do jutra.
Ja mam nosidło Tula, do którego jest wkładka dla niemowlaka, która robi taki rozstaw nóżek właśnie i podtrzymuje główkę. To takie chyba można...?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości