Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wypadają! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 19:59   #2791
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Kiedyś też strasznie narzekałam na te "znajomości", ale teraz, jak czasami jestem po drugiej stronie to się momentami wcale nie dziwię. Jak mamy jakąś dorywczą pracę, to nie chce nam się bawić w zamieszczanie ogłoszeń i rekrutację. Pierwsze co robię, to wypytuję ludzi, czy nie mają kogoś znajomego, kto byłby zainteresowany - szybciej i prościej.
Przykład: Szukałam ostatnio pracowników do punktu gastronomicznego, ogłoszenie było na stronie biura karier uczelni, na tablica.pl i dodatkowo wywiesiliśmy kartkę z informacją na drzwiach lokalu. Połowa zgłoszeń odpadała w przedbiegach, bo nie spełniali podstawowych wymagań. Część chętnych nie raczyła nawet odebrać telefonu, każdemu pasował inny dzień na rozmowę, a to nie dziś, a to nie rano, a to nie po południu. Albo mimo zapewnień nawet nie pojawiali się na rozmowie. Jak mam się tak bawić i bujać kilka tygodni, to wolę zapytać najpierw wśród znajomych i wziąć kogoś sprawdzonego.
Wiadomo, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pewnie gdybym sama miała możliwość dostania pracy po znajomości nie odmówiłabym. Może nie czułabym się z tym rewelacyjnie, nie miałabym tej satysfakcji że coś sama osiągnęłam, ale wiadomo jak jest teraz z pracą. Trzeba liczyć, że w końcu coś ruszy, z końcem roku zawsze ciężko o pracę Obawiam się tylko, że jak jeszcze parę miesięcy przesiedzę po jednym dachem z mamą to oszaleję Codziennie wyprowadza mnie z równowagi.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:01   #2792
xsyskax
Zadomowienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Napisane przez Jusztynka89 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=6V54g...feature=fvwrel przewin sobie do 1:50 jak mówi zdanie po 'angielsku' i za chwile akcentem yorkshire... I tu gdzie żyje każdy mechanik czy prosty chłop tak własnie gada to jest dopiero wyzwanie

gadałam właśnie z angolami ostatnio na ten temat i przyznali, że ciężko im się nawzajem zrozumieć ale najgorszy jest taki 100% hinduski dla nich jednak

sama jestem po filologii i po prostu się nie da inaczej Niby nas uczą przez 3 lata LONDON ACCENT ale potem idziesz do tych dzieci które mówią polskim akcentem, polacy wszędzie wkoło z polskim akcentem i po prostu jak nie sluchasz 'London accent' to się odzwyczajasz Ja jak tu przyjechałam do Yorkshire to była masakra bo północ nie lubi południa i się wszyscy śmiali z mojego Londonowania. Minęło pół roku i już yorkshire'uje bo by mi spokoju nie dali Inna sprawa, że są też osoby które nie mają inteligencji słuchowej czy językowej a mają logiczną i np dla nich gramatyka itp bedzie pikusiem i dlatego przez filologię przejdą jakoś ale już 'angielsko' to nie brzmią
Fajna ta dziewczyna
Ja jestem takim typem... Gramatyka raz, dwa ale akcent za nic nie chce mi wejść do głowy tz sie śmiał (gdy sie poznaliśmy) ze strasznie akcentuje i np bIg, mIlk, sIc

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:02   #2793
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś też strasznie narzekałam na te "znajomości", ale teraz, jak czasami jestem po drugiej stronie to się momentami wcale nie dziwię. Jak mamy jakąś dorywczą pracę, to nie chce nam się bawić w zamieszczanie ogłoszeń i rekrutację. Pierwsze co robię, to wypytuję ludzi, czy nie mają kogoś znajomego, kto byłby zainteresowany - szybciej i prościej.
Przykład: Szukałam ostatnio pracowników do punktu gastronomicznego, ogłoszenie było na stronie biura karier uczelni, na tablica.pl i dodatkowo wywiesiliśmy kartkę z informacją na drzwiach lokalu. Połowa zgłoszeń odpadała w przedbiegach, bo nie spełniali podstawowych wymagań. Część chętnych nie raczyła nawet odebrać telefonu, każdemu pasował inny dzień na rozmowę, a to nie dziś, a to nie rano, a to nie po południu. Albo mimo zapewnień nawet nie pojawiali się na rozmowie. Jak mam się tak bawić i bujać kilka tygodni, to wolę zapytać najpierw wśród znajomych i wziąć kogoś sprawdzonego.
Prawda, choć boli
Zresztą ja też mam pracę po znajomości.. I nie żałuję. Na początku było mi głupio, ale niestety albo biorę albo bym siedziała do tej pory w domu ewentualnie w magazynie ubrania segregowała.. A tak mam bardzo dobrą pracę w moim przyszłym zawodzie! Tak teraz myślę, że chyba wcale się źle nie sprawuję więc nawet jeśli przyjęliby kogoś innego- nie po znajomości to mógłby okazać się gorszy
Wiem, że to niesprawiedliwe.. Ale dostałam szansę i ją wykorzystałam

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:08   #2794
otako
Zakorzenienie

Ale dlaczego z pracą "po znajomości" macie się czuć mniej rewelacyjnie czy głupio? Przecież to nie jest tak, że dostaje się taką pracę tylko z powodu znajomego X czy Y. Jednak jakieś tam wymogi i kryteria potrzebne w danej pracy też trzeba spełniać. Jest się po prostu pierwszym w kolejności. Nie widzę w tym nic złego.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:14   #2795
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Tez go lubię ale nic zakończył się ten sezon jakoś sensownie? Bo zostało mi pare odcinków do końca
dla mnie tak z dupy się zakończył

Miki, Bellitudo wysłałam wam zaproszenia na FB
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:20   #2796
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Nie ma co się łudzić póki co, ostatnio sporo CV wysyłałam i nikt się nie odezwał

To też na nic. Dobrze, że masz chociaż jakieś doświadczenie, w kilku miejscach pracowałaś a ja tylko staż mam. Nigdzie wcześniej nie pracowałam (no dobra owoce zbierałam ) i teraz nigdzie nie mogę się dostać. Większość moich znajomych co znalazło pracę to po znajomości Wkurza mnie jak nie wiem jak dzwoni do mnie koleżanka z która byłam na stażu tylko po to, że wybadać czy pracuję. Ona dostała się do odzieżowego, ktoś jej załatwił i się szczyci
Ale nadzieje mieć zawsze warto. Pewnie czekają pare dni na więcej zgłoszeń.
No właśnie jak jestem w takiej pracy to wmawiam sobie że przynajmniej będę miała coś w CV. I się odlicza godziny do wyjścia do domu. Zero przyjemności z pracy
U mnie za to brat jest taki mądry, sam dostał prace po znajomości, jeździł służbowym samochodem a do mnie pretensje że siedzę w domu i że praca jest wszędzie ale ja chce NORMALNEJ pracy z umową i innymi wydawałoby się oczywistymi zachciankami

Cytat:
Mi też, nie mówię o spożywczaku, bo to raczej odpada ale odzieżowy, kosmetyczny czemu nie Godziny pracy na ogół beznadziejne w galeriach, no ale trudno, zawsze można w międzyczasie szukać czegoś lepszego.

Obawiam się, że nawet z dyplomem mgr nie mam co liczyć na znalezienie pracy w zawodzie, nie tutaj. Każdy ma już ciepłe miejsce w urzędzie zaklepane, najpierw dla siebie, a później dla dziecka, wnuczka itd. Zgadzam się co do edukacji, że jest na fatalnym poziomie. Teraz papierkiem mgr można sobie tyłek podetrzeć. Uczelnia państwowa czy prywatna nie ma dla mnie znaczenia, wszędzie są przekrętasy, a jak ktoś chce się uczyć to będzie się uczyć niezależnie od tego gdzie studiuje. Wkurza mnie też to, że jest masa przedmiotów, które do niczego się nie przydają, a tak mało praktycznej nauki. Bardzo mało przygotowania do zawodu, w większości czysta teoria, którą też można sobie w tyłek wsadzić, bo nikt nie wie jak zastosować ją w życiu codziennym. Chociaż z tym to też różnie bywa, przecież urzędy pracuję na podstawie różnych ustaw, każdy pracuje na innych programach, wszystko więc wychodzi w praniu. Jejku czasami nie mogłam patrzeć na to, jakie głąby siedziały w UP, aż żal mi dupę ściskał że taki ktoś ma posadę w UP, a ja za cholerę nigdy się tam nie dostanę mimo że po paru miesiącach stażu wiedziałam o wiele więcej niż osoba pracująca tam od paru lat. Wszystko ładnie wygląda z zewnątrz, każdy zgrywa pozory, a jak się tam siedzi to wszystko wychodzi. Większość dostała posadę dzięki komuś
Ja bym mogła iść do spożywczego, ale one też się dzielą na obozy pracy, a fajne miejsce pracy.
Wczoraj koleżanka np znalazła ogłoszenie do sklepu z bielizną "etam" i poczytałam sobie o pracy tam i... znowu tragedia. Ja nie wiem co się teraz porobiło ale mało który pracodawca szanuje swoich pracowników. Ludzie powinni się zbuntować i się domagać normalnych warunków pracy, a tak na prawdę najważniejsze żeby nie ryła psychiki. Ale po co się starać, jak można pracownika traktować jak maszynę, a jeżeli się zużyje bądź nie będzie chciał współpracować to na to miejsce znajdą się setki innych osób.

też uważam że uczą nas bezużytecznych rzeczy. Po co wklepujemy na pamięć jakąś ustawę skoro za rok i tak się zmieni. Powinni nas uczyć jak rozumieć prawo, jak się nim posługiwać i jak wyszukiwać czegoś w danym akcie. Reszta to powinna być TYLKO praktyka.
Mam teraz takie durne przedmioty jak: historia myśli ustrojo-administracyjnej i socjologiczno-ekonomicznej czy zasady tworzenia i stosowania prawa. Sama teoria ktora w praktyce za grosz nie będzie potrzebna. Takie przedmioty powinny być tylko na pierwszym roku jako liźnięcie tematu. No tak ale lepiej klepać coś czego i tak nie zapamiętamy (bo i po co??) niż nauczyć nas rachunkowości, księgowości, pisania różnych ważnych pism, uzupełniania równie ważnych druczków czy tam nauki na komputerze podstawowych programów

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2012-11-14 o 20:41
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:22   #2797
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Celestynkę też znalazłam, nawet mamy wspólnego znajomego
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:23   #2798
n0emi
Zakorzenienie

Otako i jak sie jechało??
Stary 2012-11-14, 20:25   #2799
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Fajna ta dziewczyna
Ja jestem takim typem... Gramatyka raz, dwa ale akcent za nic nie chce mi wejść do głowy tz sie śmiał (gdy sie poznaliśmy) ze strasznie akcentuje i np bIg, mIlk, sIc
Polecam zrobić sobie multiple intelligence test Mamy 7 rodzajów inteligencji i niby się z nimi rodzimy ale każdą możemy też rozwijać Ale ogólnie nie trzeba być nauczycielem żeby sobie na chłopski rozum po takim teście ułatwić sobie naukę języka. Dla przykładu ja mam na strasznie wysokim poziomie słuchową, językową i kinestetyczną(ruchową - uczę się przez ruch, łatwo zapamiętuje sekwencje ruchów itp) natomiast wzrokową mam prawie zero. Ale uczę się japońskiego co równa się z nauką tysiąca znaków. Mogę się w nie wpatrywać godzinami i nic. Zapominam. Nie umiem ich potem narysować. Ale korzystając z wysokiego poziomu inteligencji ruchowej znalazłam na to sposób : Biorę znak i powtarzam go w linijce tak z 20-30 raz. I potem mogę zając się czymś innym. Odstawić go nawet na dzień. I zawsze działa. Mogę odstawić naukę nawet na kilka dni. Potem powtarzam znaki i ten ostatni też zawsze w głowie siedzi.

A na wymowę to polecam po prostu mówić na głos i mówić i mówić. Wręcz przerysowywać to czego chcemy się akurat nauczyć. Jest taka książka 'How now brown cow' I tam są wszystkie fonetyczne angielskie dzwięki plus mp3 na necie(jak coś mogę podesłać ) Generalnie bierzesz dzwięk [I] - ten z milk i powtarzasz cały tekst gdzie prawie w każdym wyrazie będziesz mieć ten I. Wałkujesz tekst wałkujesz. Potem możesz sobie też układać zdania z wyrazami z [I]. Czym głupsze to zdania będą tym bardziej zapamiętasz. Ale jedna zasada. Wszystko musisz na głos

Ale wykład...
Jusztynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:30   #2800
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego z pracą "po znajomości" macie się czuć mniej rewelacyjnie czy głupio? Przecież to nie jest tak, że dostaje się taką pracę tylko z powodu znajomego X czy Y. Jednak jakieś tam wymogi i kryteria potrzebne w danej pracy też trzeba spełniać. Jest się po prostu pierwszym w kolejności. Nie widzę w tym nic złego.
Jasne Tylko moje myślenie jest takie, że może i ja jakieś umiejętności mam, nadaję się do tej pracy ale są tacy którzy są po prostu lepsi I gdyby to był normalny konkurs ja np. mogłabym nie dostać tej pracy
Ale to tylko takie moje myślenie z początków Teraz już wiem, że się nadaję

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 20:32   #2801
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Otako i jak sie jechało??
W porządku, biegi dużo wygodniej mi się zmienia niż w Skodzie na kursie. Tata oczywiście ciągle: uważaj, spokojnie, przepuść go. Gdyby nie taka gęsta mgła, to pojechalibyśmy kawałek dalej. Ale na pierwszy raz wystarczy tyle, ważne, że zaliczone.
I oczywiście pod blokiem się przesiedliśmy i to tata zaparkował bo było ciasno.
A jak wrócił do domu to powiedział do mamy: Będzie jeździć.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2012-11-14 o 20:33
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 20:40   #2802
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
W porządku, biegi dużo wygodniej mi się zmienia niż w Skodzie na kursie. Tata oczywiście ciągle: uważaj, spokojnie, przepuść go. Gdyby nie taka gęsta mgła, to pojechalibyśmy kawałek dalej. Ale na pierwszy raz wystarczy tyle, ważne, że zaliczone.

Ja na pierwszej jezdzie ledwo w zakret sie wyrobilam bo mamy taki gaz czuly Ale to kwestia dwoch przejazdzek i wyczulam samochod, bo wszystko bylo inaczej niz w Lce. To teraz musisz jezdzic jak najczesciej
Stary 2012-11-14, 20:42   #2803
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Super Otako

Tż mnie wku*wił. Nie zdenerwował, ale wk****!

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 20:53   #2804
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Tż mnie wku*wił. Nie zdenerwował, ale wk****!
Stary 2012-11-14, 20:58   #2805
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, przeprosił, odwołuje alarm
Ale naprawdę miałam chęć nie odzywać się do niego do końca świata. (przypuszczalnie 2012)

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 21:02   #2806
Bellitudoo
Zakorzenienie

triheksacyjanożelazian(II ) żelaza (III)

Jeny, jakie to jest bez sensu..
Ponarzekałam

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Krasko, Ty chyba w ogóle nerwus jesteś, nie ?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Otako, ostatnie zdanie jak u mojego taty znaczy Twój tata powiedział to samo co mój po naszym pierwszym arzie w aucie
Stary 2012-11-14, 21:04   #2807
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, przeprosił, odwołuje alarm
Ale naprawdę miałam chęć nie odzywać się do niego do końca świata. (przypuszczalnie 2012)
dobra jesteś

ja dziś zjadłam obiad w green way'u a koktajl bananowy jest przepyszny

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:06   #2808
karolinga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość

Ponarzekałam

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Chemię wyczuwam Dzięki za przypomnienie o kartkówce
Stary 2012-11-14, 21:09   #2809
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:

Ponarzekałam

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Otako, ostatnie zdanie jak u mojego taty znaczy Twój tata powiedział to samo co mój po naszym pierwszym arzie w aucie
Powodzenia.. Na co to?

Jestem+ czasem za szybko wyciągam wsnioski Ale nie obrażam się bez powodu, a jeśli już się pomylę to przeproszę

Tż- Towarzysz Życia

Edytowane przez Krasko1
Czas edycji: 2012-11-14 o 21:11
Stary 2012-11-14, 21:15   #2810
karolinga
Zadomowienie

Oglądacie naszych? Już 1:0 przegrywają... Dalej nie będę oglądać, nie chcę się denerwować.
Stary 2012-11-14, 21:23   #2811
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się uczę wierszyków z ksiażki

"Łódka płynie, księżyc świeci, trójgraniasty groszek leci"
"Na trapezie, trapeziki, wisi główka na haczyku"
xD

Z mojej osteologii

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:23   #2812
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
Napisane przez karolinga Pokaż wiadomość
Oglądacie naszych? Już 1:0 przegrywają... Dalej nie będę oglądać, nie chcę się denerwować.
A w co grajo?
Stary 2012-11-14, 21:25   #2813
karolinga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jusztynka89 Pokaż wiadomość
A w co grajo?
W nogę. Czyli wszystko jasne.

Edit: już 2:0.
Stary 2012-11-14, 21:27   #2814
daria_z
Raczkowanie

a z czym grają? (kim)
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:28   #2815
karolinga
Zadomowienie

Z Urugwajem.
Stary 2012-11-14, 21:31   #2816
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Z Urugwajem.
Był jakiś samobój czy mi się wydawało? Nie oglądam ale słyszałam jak z pokoju dobiegało "Co za sieroty, jak można wbić samobója. Nie oglądam"

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2012-11-14, 21:31   #2817
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
W nogę. Czyli wszystko jasne.

Edit: już 2:0.
Właśnie dlatego gdybym mieszkała w Polszy jeszcze bardziej nie chciałabym mieć telewizora. Szkoda na prąd wydawać żeby oglądac Polską telewizje a co dopiero Polskich piłkarzów
Stary 2012-11-14, 21:33   #2818
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Różnie bywa ze spełnianiem kryteriów, może na jakąś większą posadę i tak jest, nie wiem. W każdym razie ja musiałam się starać kilkakrotnie o dostanie stażu, dzwoniłam, prosiłam, łaziłam, wciskałam im podania. Jak już stażowałam przyszła dziewczyna z czyjegoś polecenia po szkole gastronomicznej, nie spełniała żadnych kryteriów, które ja musiała jak ubiegałam się o staż Nie wiedziała kompletnie nic o pracy biurowej. Siedziałyśmy razem w pokoju i ja musiałam odwalać za nią całą robotę, a ona siedziała i wykonywała najprostsze czynności Różnie bywa, wszystko zależy od firmy i konkretnych osób.

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3762070 0]

Miki, Bellitudo wysłałam wam zaproszenia na FB [/QUOTE]

Przyjęłam

Cytat:
Ale nadzieje mieć zawsze warto. Pewnie czekają pare dni na więcej zgłoszeń.
No właśnie jak jestem w takiej pracy to wmawiam sobie że przynajmniej będę miała coś w CV. I się odlicza godziny do wyjścia do domu. Zero przyjemności z pracy
U mnie za to brat jest taki mądry, sam dostał prace po znajomości, jeździł służbowym samochodem a do mnie pretensje że siedzę w domu i że praca jest wszędzie ale ja chce NORMALNEJ pracy z umową i innymi wydawałoby się oczywistymi zachciankami

Ja bym mogła iść do spożywczego, ale one też się dzielą na obozy pracy, a fajne miejsce pracy.
Wczoraj koleżanka np znalazła ogłoszenie do sklepu z bielizną "etam" i poczytałam sobie o pracy tam i... znowu tragedia. Ja nie wiem co się teraz porobiło ale mało który pracodawca szanuje swoich pracowników. Ludzie powinni się zbuntować i się domagać normalnych warunków pracy, a tak na prawdę najważniejsze żeby nie ryła psychiki. Ale po co się starać, jak można pracownika traktować jak maszynę, a jeżeli się zużyje bądź nie będzie chciał współpracować to na to miejsce znajdą się setki innych osób.

też uważam że uczą nas bezużytecznych rzeczy. Po co wklepujemy na pamięć jakąś ustawę skoro za rok i tak się zmieni. Powinni nas uczyć jak rozumieć prawo, jak się nim posługiwać i jak wyszukiwać czegoś w danym akcie. Reszta to powinna być TYLKO praktyka.
Mam teraz takie durne przedmioty jak: historia myśli ustrojo-administracyjnej i socjologiczno-ekonomicznej czy zasady tworzenia i stosowania prawa. Sama teoria ktora w praktyce za grosz nie będzie potrzebna. Takie przedmioty powinny być tylko na pierwszym roku jako liźnięcie tematu. No tak ale lepiej klepać coś czego i tak nie zapamiętamy (bo i po co??) niż nauczyć nas rachunkowości, księgowości, pisania różnych ważnych pism, uzupełniania równie ważnych druczków czy tam nauka na komputerze podstawowych programów
Fajnie by było gdyby zadzwonili

Spożywczaki właśnie tak kojarzą mi się jak napisałaś, chociaż nawet gdyby było tam normalnie to jakoś nie widzę siebie w takiej pracy

Zgadzam się Nie rozumiem sensu takich przedmiotów, dlatego je olewam, bo i tak do niczego nigdy mi się nie przydadzą.

W liceum powinien być obowiązkowy przedmiot, który przygotowuje do dorosłego życia, gdzie właśnie uczyłoby się wypełniać pisma, druczki, jak zachować się w danej instytucji. Często młodzież jest tak nieogarnięta w temacie, nie umie się wysłowić i zapytać o podstawowe rzeczy. W technikum są takie przedmioty i powinni je tak samo wprowadzić do liceum

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:33   #2819
Celestyn3k
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3762088 2]Celestynkę też znalazłam, nawet mamy wspólnego znajomego[/QUOTE]

Skąd go znasz? Ale jaja

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa

Edytowane przez Celestyn3k
Czas edycji: 2012-11-14 o 21:34
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:33   #2820
karolinga
Zadomowienie

Cytat:
Był jakiś samobój czy mi się wydawało? Nie oglądam ale słyszałam jak z pokoju dobiegało "Co za sieroty, jak można wbić samobója. Nie oglądam"
Nie wiem, ale mam nadzieję, że nie ten mecz oglądali

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości