|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
No męczę się, męczę, i narazie nic z tym nie mogę zrobic.
Alan ogląda dużo za dużo, napewno ze 2 godziny, tylko, że nie non stop.
|
#2372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że wypadam dość restrykcyjnie , Kuba ogląda przez 10-15 minut, czasem 20, jak zdarzy się pół godziny (nigdy ciągiem), to mi się to nie podoba ![]() Czytamy teraz jakoś mniej , ale te 20 minut wyciągamy
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, rygorystyczna jestes.
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariola i do tego najczęściej oglądam razem z Kubą
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mam juz kilka sprawdzonych, w ktorych nie ma tego, czego nie chcialabym, aby ogladal i tych juz nie musze ogladac
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Co Wy tak długo śpicie? ![]() angy, jesteś?
|
|
#2377 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() U nas bez zmian. Wczoraj wieczorem bylismy u Dermatologa (Ta poniedziałkowa nas nie przyjęła - beznadziejna baba...). Moze być kilka przyczyn tej wysypki Antkowej: 1. towarzysząca przeziębieniu, trwa około miesiąca i dłużej (podobno jest coś takiego), 2. uczulenie na barwniki w lizakach, zelkach i mambach. Ostatnio trochę duzo jadł, bo a to małż, a to z dziadkiem w sklepie i czasami 2 mamby dziennie dostawał ![]() 3. Orzechy, które ok 2 tygodnie temu jadł w duzych ilościach. Jednak wg p. dr pierwsza wersja chyba najbardziej prawdopodobna, bo zaczynała się ta wysypka niesymetrycznie, no i ma katar i kaszel, już długo chodzi podziębiony. Dostalismy tylko puder i masc na łagodzenie świądu. Clemastinum dalej przyjmować. Jeżeli nie przejdzie przez 2/3 tyg. mamy się pokazać znowu, a w między czasie jeszcze badania krwi z rozmazem i mocz zrobic. Miłego
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Jak długo hihi
wstałam o 6.20 teraz jest 8.30 odpóciłam sobie BBL bo mnie już denerwują te ćwiczenia, za dużo czasu trzeba im poświęcić pewnie je dokończe bo zostało mi 4 dni, ale zdecydowanie je rozłoże i z przerwami bo inaczej nie dam rady dzisiaj juz nie cwiczylam i ta godzina czasami wiecej juz duzo daje teraz sobie takie 10 minutowe wprowadze ![]() Dzień dobry ![]() UnholyOne biedne to Twoje maleństwo
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-11-14 o 09:39 |
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba jak miał kiedyś tego wirusa różyczkopodobnego, to dostał Pudroderm, ale nie użyłam, bo zaczęło schodzić. A Ty leczysz to przeziębienie, chodzi Antek z tym do przedszkola? Myślisz, że nawet 2 mamby dziennie mogłyby spowodować uczulenie? No chyba, że w ogóle jest uczulony, nawet na tyci tyci.A orzechy jakie jadł? Jak odstawisz potencjalnych podejrzanych, to zobaczysz, czy przynajmniej się nie nasila, nie?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-11-14 o 09:49 |
|
|
|
|
#2380 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No ma sporo, całe nogi, ręce, brzuch, plecy, policzki. To takie grudki, plamki, krostki blisko siebie. Czasami blade, czasami rózowe. Dostał Diprobase i Tanno Hermal. TH o 15 po przedszkolu, a potem wieczorem kapiel i masc D. Leczę przeziębienie (katar i kaszel - teraz już suchy i mniej). Krople Euphorbium i syrop Pectodrill. Chodzi do przedszkola, bo gorączki nie ma, gardło czyste, żadnych zmian osłuchowo. Myslę, ze mamby nie, ale jest to dobry powód, zeby jeść tylko herbatniki i biszkopty Bartek się podłączy ![]() Jadł laskowe w dużych ilościach. Kilka kg mieliśmy od Pradziadków w domu i tak się podjadało Zastanawiałam się nad mlekiem, ale w tym wieku to juz za późno. Choć kiedyś miał szorstką pupkę (potem okazało się, ze to nie mleko).
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ale z doskoku
![]() *** Wczoraj się dowiedziałam, że panuje epidemia owsików w przedszkolu Dałam Zosi profilaktycznie lek i będę obserwować. Jak się okaże, że coś wyłazi, to wszyscy się będziemy leczyć Powinnam dać kał do badania, ale ostatnio na nic czasu nie mamPojutrze to pasowanie, muszę upiec jakieś ciasto (planuję ekspresowe muffinki ). Poza tym u nas cały czas kaszel i katar. Już pomału tracę cierpliwość Muszę się znowu wybrać asekuracyjnie na osłuchanie, ale jak byłam wczoraj po leki na owsiki (ostatecznie udało się załatwić receptę od znajomego lekarza "na odległość") to mi ręce opadły tyle ludzi![]() Ola biedny Antoś A swędzi Go to? Nas wszystkich w czerwcu uczulił Ariel w tych przeźroczystych kapsułkach...
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Któraś z dziewczyn miała ten Tanno Hermal i pamiętam, że chwaliła Ciekawe, co to naprawdę zawiniło, bo dużo tego ma ![]() Cytat:
![]() Pyrantelum dawałaś? angy, ponoć często nie wychodzą w badaniach pasożyty, bo trzeba trafić na jajeczkowanie. W rozmazie widać. A owsiki czasem widać po zaśnięciu, można ponoć zobaczyć, bo wyłażą .Daj znać, czy coś było.
|
|
|
#2383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
My po kolejnej wizycie u pani dr dzisiij Bartuś był super grzeczny ( ostatnio ja go trzymałam a pani dr badała, ledwo ledwo ... buzi nie otworzył, żeby pokazać gardło, kopał, machał rączkami ... no masakra ) a dzisiaj sam podniósł koszulkę, nawet pani pozwoliła mu samemu posłuchać jak mu serduszko bije ![]() Dostał Mucosolvan i do końca tygodnia jeszcze w domu ma siedzieć ... podobno to juz końcówka kaszlu - mokry i mu się odrywa ale osłuchowo czysty.Ola - mam nadzieję, że wysypka szybko Antosiowi przejdzie Cytat:
kupiły owoce, kruche ciasteczka i galaretkę w czekoladzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- mamusie chłopców ... mam pytanko ... jakie macie buty zimowe dla synków? Szukam od miesiąca i chyba nas zima zastanie bez butów
|
||||
|
|
|
#2384 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja nie spie ale troche mialam zalatany dzien dzisiaj Ola mam nadzieje, ze dojdziecie od czego faktycznie ta wysypka i szybko sie jej pozbedziecie a te mamby dostawal dwie szt gumy czy dwa opakowania? bo jak dwa opakowania to faktycznie duzo Ania my jeszcze nie mamy butow zimowych, mamy jesienne, jak kozaki w sumie tyle, ze nie ocieplane z Bartka u nas duzego wyboru nie ma - Bartek, Kornecki, ale znalazlam sklep gdzie maja Emele wiec pewnie przejade sie tam poszukac
|
|
#2385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem o tym ![]() Sama nie wiem, Zosia jakichś nerwowych ruchów nie przejawia, nie drapie się, śpi spokojnie, nie zgrzyta zębami... Mam nadzieję, że się uchroniła , choć to i tak pewnie kwestia czasu![]() Cytat:
![]() ![]() Ja, po namyśle, zrobię jeszcze ciasto marchewkowe ![]() *** A nie pisałam Wam, że w końcu skończył się u nas problem obgryzania paznokci...uff....
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-11-14 o 12:48 |
||
|
|
|
#2386 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
angy a gdzie fotka?
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
No kurka wyobraź sobie, że dopiero może dwa dni temu (albo i nie) przestało mi się łuszczyć
![]() Pokaże, pokaże... tylko ja mam jakąś straszną alergię do wklejania fotek na wizażu, bo strasznie na jakości tracą
|
#2388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff nie jesteśmy sami ![]() Cytat:
![]() supeer ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Ola współczuję Wam przejść z tą wysypką. Makabra jakaś, ale może po tych specyfikach będzie lepiej. Szkoda tylko że nie wiadomo od czego to dziadostwo Jolu ja miałam Tanno Hermal przy Bostońskiej Alana i sobie chwaliłam, chociaż przy smarowaniu całego ciała bardzo szybko sie kończy. Aniu my mamy zimowe Mido Noster, ostatnio też polecałam bo fajne są . Angy Zośka ogryzała paznokcie? Pierwsze słysze. No, ale dobrze, że sie uporaliście z tym, jak? Sama zrezygnowała, czy pomogłaś jakoś? Ja już wiem czemu Alan ogryza paznkocie. Tzn. podejrzewałam to od dłuższego czasu, ale ostatnio utwierdziłam się w swoim przekonaniu. Mianowicie z nerwów. Za każdym razem gdy przez dłuższy czas jest nerwowy, kłótliwy, przestraszony to kończy sie to ogryzionymi do krwi paznokciami. Przez kilka ostatnich dni "darli z mężem koty ", no i ten klaps i już paznokci prawie nie ma .
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam tatoo i jeszcze nie pokazałam
![]() Cytat:
Z tym, że nigdy do krwi. Ja to łączyłam z brakiem zajęcia, jak nie wiedziała, co z łapkami zrobić (np. przy oglądaniu bajki). Przestała sama, kupiłam kiedyś ten specyfik do smarowania paznokci, ale w ogóle nie działał. Bałam się, że jak pójdzie do przedszkola i będzie się stresować, to się to nasili, ale widocznie u Niej to rzeczywiście nie było na tle nerwowym. U Alanka chyba jest
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dostałam dzisiaj @ i czuje sie mega opuchnieta bleee ![]() Werka z babcią pierogi leniwe robi i tak glosno spiewa ze uszy bolą ![]() Unholy oby ta wysypka szybko zniknela Antkowi ![]() hmm wlasnie Werka tez od 2 tygodni codziennie orzechy laskowe je -moze stad ten kaszel ![]() Angy moja tez obgryza z nudów,przy bajce ![]() zdrówka dla chorowitkow
|
#2392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze, że nie zszedł mu niżej ten katar Kupiłam Ecco Snowride. Cytat:
![]() ![]() Bartuś obgryza? Długo? Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to może rzeczywiście ma alergię?
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i mąż mieliśmy objawy od owsików bo swędziały nas tyłki no i problem unaoczniliśmy... Przemkowi nic a nic nie było... dopiero jak mnie zaczeła niepokoić nasza przypadłość wzięłam pod lupę Przemka i też u niego problem unaoczniłam Szymonek się uchował na szczęście.Dostaliśmy po jednej dawce leku (nie pamiętam nazwy) i po problemie, ale 150 zł poszło w kibel ![]() przeczytałam odpowiedzi w sprawie Mikołaja, dopiero teraz mam chwile (w pracy jestem ) żeby podziękować ![]() miałam coś jeszcze pisać i zapomniałam |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspomniane Pyrantelum jest chyba dość skuteczne i kosztuje góra 5 zł ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- To ja Wam napiszę ![]() Zrobiłam przegląd i tak: Anula ![]() Maja ![]() Magda ![]() Sylwia ![]() Odzywać się, ale już ![]()
|
|
|
#2395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze razem mamy ![]() Wiesz co.... może problem u nas zniknął, bo Zosia prawie teraz bajek nie ogląda? W tygodniu praktycznie w ogóle, w weekend, z rana chce żeby Jej puszczać bajkę o Kubusiu Puchatku (ostatni faworyt)-kupiłam kiedyś w Pepco i ciągle jak już to tą tłucze Przyznam szczerze, że nie mam wtedy oporów-jest okazja, żeby jeszcze trochę pospać![]() Podłączam się do życzeń ![]() Mam nadzieję ![]() ![]() Cytat:
S za dwie buteleczki Pyrantelum zapłacił 9 zł![]() *** Dla zainteresowanych fotki w albumie + jedno gratisowo świeżutkie zdjęcie Zosi
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzyjcie w wolnej chwili do klubu
|
|
#2397 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
angy Zosia cudna
wyglada jak maly chochlik ![]() a tatuaz bardzo ladny, nie sadzilam, ze zrobilas az taki duzy
|
|
#2398 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a tak na marginesie bardzo podoba mi sie ten motyw
kiedys nawet chcialam zrobic i mam zapisane zdjecie na kompie
|
|
#2399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lecę oglądać ![]() u nas tez na bajkach najczęściej gryzie ... ale ostatnio zauważyłam, ze gryzie jak się czegoś boi, np "lisa rabusia w Dorze" ![]() Cytat:
ojjjj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w sumie to on kataru nie miał ... sama juz nie wiem co to było ale dobrze, ze mija niestety ... tak, ze nożyczek używamy rzadko
|
||||
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brrrr przerażają mnie te owsiki ![]() Cytat:
chyba się nie przestraszyły dziewczyny myślicie, że lepiej kupić lepsze buty, ale używane ... czy jakieś no name w niższej cenie? Niestety nie będę w stanie wyłożyć 260 zł na buty, a chciała bym, żeby Bartuś miał jakieś porządniejsze, ciepłe i nieprzemakalne buty
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

, Kuba ogląda przez 10-15 minut, czasem 20, jak zdarzy się pół godziny (nigdy ciągiem), to mi się to nie podoba
, ale te 20 minut wyciągamy

W tygodniu praktycznie w ogóle, w weekend, z rana chce żeby Jej puszczać bajkę o Kubusiu Puchatku (ostatni faworyt)-kupiłam kiedyś w Pepco i ciągle jak już to tą tłucze